|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mojej świadkowej nie było w Polsce, wczoraj wróciła i się mnie ciągle pyta co tu pomóc ale teraz nie ma co, luzik jest, w piątek najwięcej roboty ![]() ludzie nie ogarniają terminów potwierdzeń, to jest norma ![]() my musimy iść do drugiej spowiedzi, chyba w czwartek pójdziemy nie ma się czego bać ![]() Cytat:
e tam, zdążycie
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
Nie potrafię zrozumieć ludzi którzy żyją bez ślubu jak małżeństwo, nie chodzi o ślub kościelny ale chociaż ten cywilny. Skoro żyjemy jak małżeństwo to nim bądźmy. Mam wrażenie, że ludzie tym się zabezpieczają, jak będzie źle rozstajemy się a jak ślub weźmiemy to już nie jest taka prosta sprawa. Życzę Wam dużo miłości i trzymam kciuki za Was ![]() Ps. Pisałam kiedyś o tym, że teściowej jest więcej w naszym związku niż nas samych. Po ostatniej burzliwej rozmowie z Tż od około m-ca jak nie dłużej problem znikł. Tż zmienił się o 180 stopni. Każdy czas spędzony z teściową omawia najpierw ze mną. Teściowa znowu stała się super babką A i ja zmieniłam podejście, patrzę na jej szczerość jako zaletę. Ostatnio też teściowa powiedziała "przyjdź w tygodniu tak mało Cię widzimy" Ja do niej: jeszcze trochę i będzie mnie Pani miała dosyć po ślubie, a ona na to "A przestań, przecież Wy sami będziecie" ![]() Cieszę się bardzo bo ostatni m-c spędzamy czas sami Aż miło rano iść do teściowej pogadać, jak ją się rzadko widzi
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren Super, ze planszówka - mam nadzieję, że się spodoba
![]() Ad rem Jaks prawdzony smak, to prawie jak degustacja ![]() mysza93 Nie chcę Cię martwić z potwierdzeniami, ale sporo telefonów musieliśmy wykonać po ostatecznej dacie, bo ludzie sobie pozapominali. ewapucy Z tego, co piszesz to w życiu bym nie posądzała Twojej rodzinnej miejscowości o kwalifikacje do "głębokiej" wsi Moi rodzice przeprowadzili się do rodzinnej miejscowości mamy na Podkarpaciu i powiem tak - wielu z ich sąsiadów/ znajomych stamtąd mentalnie zatrzymało się na weselach w ogrodzie sprzed 30 lat, bywa, że ludzie się wpraszają na przyjęcia. To ta miejscowość od wykupin za ukraińską wódkę, ale teraz też wystawnych wesel w remizach na ponad 300 osób oraz bardzo powszechnego zjawiska, jakim są puste koperty lub pocięte gazety. Moja mama tyle się nasłuchała o tym ostanim, że jest przerażona popularnością. Natomiast kuzynka z sąsiedniej miejscowości miała bardzo eleganckie przyjęcie weselne - niczym się nie różniło od krakowskich wesel w centrum miasta (poza ceną talerzyka) . Żeby się wytłumaczyć, bardziej chodziło mi o mentalność niektórych gości niż sam fakt mieszkania w małej miejscowości. 21klaudyna Piękne buty docik Miło czytać, że sprawy z teściową bardzo ładnie się rozwiązały i że TŻ inaczej się zachowuje ![]() Mam fotkę z odebrania sukienki - z poniedziałku w pełnym rynsztunku biżuteryjnym i welonowym niestety nie mam zdjęć. Ale nadrabiam teraz - sukienka jest trochę poszerzona, ja mogę oddychać, ale też zostały zachowane kształty (tzn. nie ma efektu wiszącego worka). Jestem zadowolona z tej przeróbki, jak i salonu - załapałam się na odprasowanie welonów (mimo, że nie było tam kupowane). Wybaczcie dziwną pozę, nie wiedziałam, że to ten moment, kiedy trzeba przestać się garbić
|
#634 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro z powodu całej tej sytuacji, czas pokaże czy warto walczyć o ten związek. Jak się kogoś kocha to chce się zrobić wszystko aby to ratować. Wierzę, że będziesz szczęśliwa i wszystko się ułoży Cytat:
Te 500 dla księdza to bez zapowiedzi? czy już razem z zapowiedziami? ja na początku chciałam, zeby ktoś brał ślub w tym samym dniu co my, ale z waszych opowieści to cieszę się że jesteśmy sami. My też mamy luzik z kwiatami, bo parafianie składają się na kwiaty i kościół jest ubierany przez dekoratorkę na każdą niedzielę, a ponieważ przed naszym weselem jest święto 15 sierpnia to będzie ładna kompozycja ![]() Cytat:
mimi_77 pisałaś o sokach a jak liczycie wódką na 1 osobę litr, pół czy jak? zastanawiam się też ile bimbru, wina, szampana na 130 osób dorosłych Cytat:
Cytat:
rabbitka- tak mi sie wydawało, że chyba z wizażu mam to zdjęcie, ale nie byłam pewna |
|||||
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Super! Szkoda, że nie ma zdjęcia z puszczonym trenem
|
#636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkich moich zachcianek nie spełnia (gdyby tak było już bym mieszkała na wsi). A też nie uważam żebym na niego jakoś super naciskała, po prostu powiedziałam, że po 4 latach związku i 3 latach mieszkania razem chciałabym wiedzieć jakie są jego plany na przyszłość, ślub, dzieci, itp. Może pamiętasz/pamiętacie, że między nami jest 8 lat różnicy on ma już 30 i moim zdaniem najwyższa pora dojść do tego czego od życia chce. No więc uznał, że on chce i ślubu i dzieci i w sumie, gdyby łatwiej mu było to ustalić to on by już ten ślub chętnie i wcześniej wziął. Myślę, a może wręcz wiem, że jestem do niego trochę zbyt przywiązana, trochę zbyt "uzależniona". Nie wiem jakbym miała dać sobie radę. Zawsze miałam kłopoty z samooceną, a po tym co zrobił czuję się na prawdę kompletnie bezwartościowa i niechciana. Mam wrażenie, że jak nie on to już równie dobrze mogę te 7 kotów teraz kupić i z nimi żyć. A równocześnie zastanawiam się co by było gdybyśmy nie byli razem. Szczerze mówiąc nie wiem co w tej sytuacji zrobić. Jak chcę z nim porozmawiać i coś ustalić to od razu są pretensje, od razu słyszę, że to moja wina, że ja się nie angażuje w związek, że jestem zimna. Gdy proponuje, żebyśmy pomieszkali osobno chwilę (bo mamy taką możliwość) on panikuje, prosi i błaga. Po tym co zrobił trudno mi mu zaufać, ponieważ to co zrobił można zrobić inaczej. Można kupić kwiaty i wytłumaczyć swe uczucia, a nie unikać tematu do ostatniej chwili. Nadal w sumie (według mnie) mnie porządnie nie przeprosił. Na dodatek ostatnio coraz bardziej bawi go sugerowanie, że mnie rzuci dla młodszej, albo, że mnie zdradza. Na dodatek coraz częściej wybucha złością, klnie, krzyczy. Potrafimy cały dzień nie rozmawiać... A suma summarum jest moją pierwszą prawdziwą miłością. Fajnie, że Wam się tak ułożyło z teściową, ja bardzo lubię rodziców swojego, ale ostatnio nie mam ochoty na spotkania bo oni cały czas tylko o ślubie i wnukach... jak rozumiesz nie mam siły tego słuchać. Cornflower_girl - pięknie wyglądasz, nawet się garbiąc :P
Pick Me, Choose Me, Love Me You're all I ever wanted I didn't see how it could change That something was missing until today Edytowane przez tinyheart Czas edycji: 2014-07-23 o 11:51 |
|
|
|
|
#637 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
myślę, że nie chodzi o to, że baby mają ignorować, ale że na kawalerskim jest alkohol, w niemałych często ilościach, a żadna z nas pijana nie byłaby w stanie się w 100% kontrolować. Mojemu tż akurat do tego brakuje niewiele, bo ma mega słabą głowę, sam mógłby nie pamiętać co się działo i źle się z czymś czuć. A poza tym, to jest okropne - ja się mega dziwię tym dziewczynom, że robią coś takiego... Nie dałabym rady się wyginać i rozbierać przy obcych facetach.Cytat:
Fakt, nie robi się tak. Ale mam pytanko - czy zdążycie założyć nową dekorację ? Przecież to opóźni ślub, a najpierw ktoś musi zdjąć tamtą dekorację, a potem trzeba założyć nową, a to nie jest 10 minut.... Cytat:
trochę dziwnie...My też mamy za darmo wiejski stół, dajemy tylko bimber ale też się udało 5l za darmo ![]() Będą, bez sensu te zdjęcia by były, bo suknia za duża a ja cała w igłach Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj jadę na zabieg na twarz za 20zł koleżanka ma dziś otwarcie salonu, załapałam się na taką promocję a potem do Esotiq po bieliznę, bo jednak do mojej poprawinowej sukienki potrzebny jest jasny gładki biustonosz...
|
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczęta
![]() nie nadrabiam, bo nie mam jak i właściwie to coś wenę straciłam do wszystkiego ![]() chciałam się tylko usprawiedliwić, że kilka dni mnie nie będzie, bo gości od jutra mam ![]() dziękuję za wszystkie pochwały sukienek ta różowa póki co jest moją faworytką, ale do białej też mam słabość ![]() P.S. Spóźnia mi się okres 3 dni!! nigdy się aż tyle nie spóźniał, a w połowie miesiąca zaszaleliśmy lekko... mam nadzieję, że to moja aplikacja w telefonie mnie oszkuje, bo akurat teraz mi strasznie ciąża nie pasuje
|
#639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tinyheart Trochę mnie przeraża wspominanie o młodszej partnerce albo zdradach, nawet w żartach. A co do tego, że chciałabyś znać jego plany - nie dziwię się, zasługujesz na to. Ale skoro chce ślubu i dzieci, to dziwi mnie trochę tak jakby odwlekanie lub unikanie konkretnych decyzji w tej sprawie. Może głupia rada - przejrzyj sobie książki o zołzach, nie bierz ich tak dosłownie na 100%, ale kilka wskazówek tam jest trafnych (min. o odróżnieniu prawdziwego zainteresowania faceta od związku z pustymi obietnicami oraz o rozmowach na temat wspólnej przyszłości). To mogłoby Ci pomóc ocenić sytuację. Dziękuję za komplement Kamilka Przez stresy przedślubne mogło Ci się opóźnić.
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Nie powiem Ci, że masz go zostawić. Bo już kilka razy czytałam na forum różne relacje damsko męskie i wiem sama po sobie jak jestem zła na Tż to przedstawiam wszystko w złym świetle a do końca tak nie jest. Może zaproponuj jeszcze raz rozmowę na temat tego jakby chciał żeby Was związek wyglądał. Może słowo "nasza wspólna przyszłość" jest dla niego paraliżująca.
Jak ktoś czegoś nie chce i choćbyś mu na tacy pięknie podali to i tak będzie buczał. Nie będę wątku zaśmiecać swoimi wywodami. Odezwę sie w prywatnej wiadomości ![]() cornflower_girl Wow Wow wow!! Poczekaj bo zbieram zęby z podłogi ![]() ![]() klask i: Ja gustuje w bardziej koronkowych ale Twoja jest mega!!
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2014-07-23 o 12:18 |
|
|
|
#642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdjęcie z pierwszej przymiarki. Wow!!
|
|
#643 | |
|
Zadomowienie
|
tinyheart to,c o piszesz jest straszne... Cieszę się, że docik opisał Ci wszystko na bazie własnych doświadczeń. Boję się abyście nie weszli w niezdrowe relacje. Jeśli jest tak, jak pisałaś o młodszej i zdradzie, to według mnie zaczyna iść to już powoli w taką właśnie relację. Pamiętaj, że jesteś młodą osobą i na pewno wartościową! Zawalcz o siebie i o własną opinię. Zrób coś dla siebie, to na pewno
![]() Cytat:
|
|
#644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale włoski koniecznie upnij, bo zasłonisz górę, PRZEPIĘKNĄ, sukni ciekawe, bo póki co to ja nie mam stresu, ale obyś miała rację, bo panieński zrobię po ślubie
|
|
#645 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Mam nadzieję, ze już teraz uda mi się być na bieżąco Niby garnitur już ma, ale nic poza tym Może nie powinnam się tak spinać, bo faktycznie może nie zostało nam już tak dużo. Napoje kupione, wódka i szampan kupione, większość wina też, bimber już przybył 20 l, na 5 l jeszcze czekamy ( troszkę ubyło przy okazji urodzin i znajomi kazali domawiać) kucharka listę zakupów zrobiła, świnki dla masarza rosną zdrowo, ciastkarka omówiona, babeczki i rureczki zamówione, tort wstępnie też. Obrączki są TŻ wybierał, coby nie miał oporów z noszeniem Bo jak przymierzył klasyczną złotą to mu mina zrzedła i stwierdził, że się w niej czyje jak własny dziadek Więc wybrał takie, w których tylko kamyczków brakuje No i kiecka się szyje - przymiarka 5 sierpnia. Już się nie mogę doczekać Wszystkim młodym mężatkom gratuluję, nadrabiam relacje - przepiękne, wzruszam się jak głupia mam nadzieję, że na swoim się nie powyję
|
|
#646 |
|
Raczkowanie
|
21klaudyna śliczne buciki
a z podziękowaniami na pewno zdążycie ![]() docik fajnie że sprawy z teściową już coraz lepiej i znowu spoko się dogadujecie ![]() Corn Ty lachonie ![]() Panna Izabela dziękuję Miłego piększenia się i życzę udanych zakupów z cyckonosikiem koniecznie się pochwal jak coś kupisz ![]() KaMilka4891 udanej
|
#647 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny witam się na nowym wątku.
moj brzdąc chce być cały dzień na dworzu i podczytuję Wam w telefonie ale jak mam cos napisać to mnie strzela Dziś byłam na drugiej przymiarce. Jest jeszcze do zrobienia dół sukienki i koronkę w pasie trzeba przyszyć ale mam wstępne foto , które spróbuję tu wkleić. Dajcie znać co byście ewentualnie zmieniły ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Dziewczyny nie mogę ze strony załadować nie pokazuje foty. ![]() Ktoś mi wytłumaczy jak z kompa dodać fotę? Ok chyba już wiem!
Nasz dzień 25.10.2014 Edytowane przez sensuall Czas edycji: 2014-07-23 o 13:24 |
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcięło mi znow cytowania ![]() tiny ja tez oczywiscie Cię pamiętam, nawet kilka tygodni temu myslalam o Tobie strasznie mi przykro, ze wyszlo jak wyszlo. Jesteś niesamowicie silną osobą, bo ja wiem, ze po takim czymś nie potrafiłabym byc z moim z Tżtem mnie tez troche martwi co piszesz o swoim Tżcie, ze zwala cała wine na ciebie, ze to ty chcialas itd, o tych zartach ze zdradami itd... On nie zdaje sobie sprawy, ze najzwyczajniej w swiecie Cie to boli? Mój Tż tez nie chciał wesela (nie mylic ze slubem), bo takie imprezy go przerazaja, ale robi to dla mnie, bo wie, ze to jest moje najwieksze marzenie. Jezeli bysmy nie robili tego wesela, tzn gdyby on sie nie przełamał, wzielibysmy tylko ślub. Bo kochamy sie, jestesmy 5lat razem, mieszkamy 1,5 roku. Przeszlismy i wlasciwie do teraz przechodzimy czasami bardzo trudne chwile (na poczatku zwiazku, jak wiecie smierć mojego Taty, Siostry, ukochanego wujka, pózniej zmiana pracy ktorą bardzo kochałam, depresja, zaburzenie odżywiania, myśli samobojcze), ale jakos trwamy nadal razem, mimo, ze naprawde nie jest łatwo ![]() Mam nadzieje, ze Wam sie jeszcze wszystko uloży, wierze w to z całych sił ze Twój Tż pojdzie po rozum do glowy, i nie będzie Cie już ranił. A Ty kochana, pracuj nad sobą, nad swoją samooceną, bo naprawde jesteś mega wartościową osobą, musisz w to uwierzyć 400dni do slubu ![]() Dzis jedziemy podpisać umowe z fotografem
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-07-23 o 13:34 |
|
|
|
|
#649 | |||
|
Wtajemniczenie
|
tinyheart Ja też niedawno tu dotarłam, więc nie miałam okazji się z Tobą zapoznać
Mam nadzieję, że wszystko między Wami się ułoży, ale tak że każdy z Was będzie w pełni zadowolony z tego, co udało się Wam razem osiągnąć. Łatwo dojść do kompromisu, gdzie jedna osoba rezygnuje ze wszystkiego na korzyść drugiej, ale czy wtedy możemy mówić o pełnoprawnym związku? Trudno mi oceniać Waszą relację (mam nadzieję że w żadnym wypadku nie czujesz się przeze mnie zraniona...), ponieważ wyciągam wnioski jedynie z tego co napisałaś. Wiem po sobie, że olbrzymi wpływ na naszą samoocenę ma właśnie druga osoba... Kilka lat temu miałam bardzo niskie mniemanie o własnym "ja", a dzięki mojemu TŻ zmieniło się ono o 180 stopni! Docenia aspekty, które całkowicie przekreśliłam, lubi we mnie to o czym nie pomyślałam, że można lubić. Pytaniem podstawowym jest, czy masz w swoim TŻ taką osobę...? Cytat:
hihihi Trzymaj luz nadal! ![]() cornflower_girl Jesteś zdziwiona, że odmawiają osoby młode... Ja chyba jestem mniej zdziwiona Powiedzmy sobie szczerze, że takie wyjście na czyjeś wesele to też jest wydatek. Trzeba się ładnie ubrać, czasem dojechać, kupić prezent lub dać coś do koperty. Dla tych, którzy "zaczynają" życie (tzn. stają na własnych nogach też finansowo) takie zaproszenie może być kłopotliwe. No bo skąd mieć oszczędności, skoro na początku we wszystko trzeba się wyposażyć? Wiem co mówię - w sierpniu nasze, a w wakacje dwa inne, a dopiero zaczynamy się sami utrzymywać. Nie jest lekko, więc jak wspominałam - mniej się dziwię mojakaren Nie mam pojęcia skąd ta cena za stół wiejski Nawet chcieliśmy swoje produkty przynieść, to się nie zgodzili ![]() rabbitka Cudny av!!! oluska227887 Tobie bardzo mocno od początku kibicuję i wierzę, że tego dnia nie zapomnisz do końca życia!!! Cytat:
docik10 Tak się cieszę, że rozmowa coś dała! Stosunki z teściową będą pewnie teraz bardziej poprawne (będzie doceniała, że przychodzisz do niej z własnej woli), no i z TŻ! cornflower_girl Ty + suknia = mysza93 Do nas praktycznie nikt nie zadzwonił, więc nie spodziewaj się lawiny telefonów Cytat:
|
|||
|
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#652 |
|
Wtajemniczenie
|
sensuall Ale cudnie!!!
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejna piękna suknia
Konkardia iliy Kishlaczkowa Dziękuję bardzo za miłe słowo A ten mój Tż to rzeczywiście fajny facet
|
#654 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
On twierdzi, że rozumie, że mnie to bardzo boli. Nie wiem, może to prawda może stara się to obrócić w żart, ale ja już dawałam mu znać, że nie jest to śmieszne. Mam jednak nadal wrażenie, że nie rozumie w pełni, a głównie przez to, że po pierwszej rozmowie, kiedy to powiedział, że on jednak ślubu nie chce wyszedł i zostawił mnie trzęsącą się z płaczu. A odnośnie umowy z fotografem, nie jestem na bieżąco zbyt w wątku bo nie śledziłam tych, które mnie ominęły, radzę płatność ostatniej raty po odbiorze zdjęć. Moja koleżanka płaciła wszystko z góry i zdjęć się nie doczekała. Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Sensual -Wow! Tak jak dziewczyny napisały, piękna jesteś. Bardzo lubię takie proste suknie, są takie urocze i no nie wiem... dziewczęce?
Pick Me, Choose Me, Love Me You're all I ever wanted I didn't see how it could change That something was missing until today Edytowane przez tinyheart Czas edycji: 2014-07-23 o 13:54 |
|||
|
|
|
#655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tinyheart
|
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Konkardia Akurat pisałam o odmowach w przypadku, kiedy dwóch panów zapewniało, że będą z osobami towarzyszącymi i na 3 dni przed imprezą jednak sobie przypomina, że przyjdą jednak sami. To, że ktoś odmawia, rozumiem. Aczkolwiek od młodych i dorabiających się nie wymagam ponoszenia nie wiadomo jakich wielkich wydatków (sukienkę można pożyczyć, uczesać/ umalować się też samemu, dojazd zapewniamy) - chcielibyśmy, żeby świętowali z nami, a nie myśleli o wydatkach
![]() pysia Gratuluję 400 dni do ślubu sensuall Pięknie - bardzo pasuje do Ciebie. Masz świetną figurę, niesamowicie zgrabna i piękna z Ciebie dziewczyna. Dobry wybór z sukienką tinyheart To poczytaj, koniecznie ![]() Dziękuje za opinie co do kiecki
|
#657 |
|
Wtajemniczenie
|
cornflower_girl Ah, racja! Przepraszam więc za zamieszanie i wypowiedź nie na temat! Na maturze za to dostałabym 0 punktów
Może panowie szukali osób towarzyszących i do końca mieli nadzieję, że kogoś uda im się zaprosić?
|
|
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
corn, sensuall macie przepiękne suknie!!
|
#659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję Ci Kochana Strasznie żałuję, że nie dasz rady wpaść na mój ślub ![]() pięknie, pięknie, pięknie wyglądasz
|
|
|
#660 |
|
Raczkowanie
|
sensuall piękna suknia i prześlicznie w niej wyglądasz
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

Ale widzę, że jesteś wyluzowana, co mnie bardzo cieszy.
powodzenia na ostatniej prostej! 

. 
trochę dziwnie...

klask i: Ja gustuje w bardziej koronkowych ale Twoja jest mega!!

Trudno mi oceniać Waszą relację (mam nadzieję że w żadnym wypadku nie czujesz się przeze mnie zraniona...), ponieważ wyciągam wnioski jedynie z tego co napisałaś. Wiem po sobie, że olbrzymi wpływ na naszą samoocenę ma właśnie druga osoba... Kilka lat temu miałam bardzo niskie mniemanie o własnym "ja", a dzięki mojemu TŻ zmieniło się ono o 180 stopni! Docenia aspekty, które całkowicie przekreśliłam, lubi we mnie to o czym nie pomyślałam, że można lubić. Pytaniem podstawowym jest, czy masz w swoim TŻ taką osobę...? 
A ten mój Tż to rzeczywiście fajny facet