Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-23, 11:16   #631
hihihi
Zakorzenienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość

hihihi Będę Wam kibicować, nawet jeżeli wątku może na bieżąco. A Tobie kibicuje już w tą sobotę Ale widzę, że jesteś wyluzowana, co mnie bardzo cieszy.
dziękuję ślicznie aż siebie nie poznaję, że taki luz
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Hihihi podoba mi się twoje wyluzowanie powodzenia na ostatniej prostej!
a dziękuję
Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość

Fajnie że wszyscy chcą Wam pomóc

U nas nic nowego Termin potwierdzeń do 3 sierpnia i nikt nie dzwoni. Czy prośba o potwierdzenie do 3 znaczy "dzwońcie wszyscy 3?"
Umówiliśmy się na piatek na spotkanie z zespołem, dogadać repertuar, zabawy itp. A po weekendzie musimy iść do księdza po kartki z zapowiedziami dla Tż. I zaraz do spowiedzi
no to jest bardzo miłe
mojej świadkowej nie było w Polsce, wczoraj wróciła i się mnie ciągle pyta co tu pomóc ale teraz nie ma co, luzik jest, w piątek najwięcej roboty
ludzie nie ogarniają terminów potwierdzeń, to jest norma
my musimy iść do drugiej spowiedzi, chyba w czwartek pójdziemy nie ma się czego bać
Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Kolejny krok do przodu Kupiłam buty na przebranie
http://conhpol.pl/sklep/produkt/b-2074-nude610

Odebrałam też serduszka dla gości. Dołożymy tylko karteczkę z podziękowaniem i będzie idealnie
Potwierdziłam ostatecznie listę osób , wpłaciliśmy 50 % . Sala sama od siebie zaproponowała wysokie krzesła dla niemowlaków.
Przesunęło się nam nagrywanie znów podziękowań dla gości będziemy to robić 29 lipca :P a ślub 2 sierpnia. Ale dostaliśmy gwarancję że wszystko będzie tak jak chcemy więc się nie spinamy
super butki e tam, zdążycie

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 11:27   #632
docik10
Zakorzenienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Ja niestety wielu rzeczy też nie rozumiem. Bo siłą go nie zaciągałam do fotografów, do oglądania sali, itp. Brak zaręczyn spowodowany był rzeczami, o których na forum nie chcę otwarcie pisać, ale co do ślubu byliśmy zgodni. Razem wszystko ustalaliśmy. Nie miałam wrażenia żebym to tylko ja chciała. Wręcz przeciwnie.

To on jeszcze 3 lata temu na ślubach na których byliśmy mówił, że kapela super i brał namiary, żeby na naszym weselu grali. Co jak co ale dla mnie nie jest to sygnał pt. "Ale ja ślubu nie chcę, to Ty mnie zmuszasz!"

Problem z komunikacją z jego strony jest ogromny, mnie życie już dało popalić i jestem w stanie wiele zrozumieć, nawet zerwanie "zaręczyn" i odwołanie ślubu. To co mnie zabolało to fakt, że sam tego nie mógł powiedzieć.

Jednak ta sytuacja dała mi wiele do myślenia, dostrzegłam, że większość czasu i energii inwestowałam w ten związek. Z jego powodu oblałam 3 lata temu semestr na studiach. Zgubiłam się trochę, straciłam kontakt ze znajomymi, ale było mi dobrze bo on mi starczał. Teraz uznałam, że skoro on najwyraźniej jeszcze nie wie czego chce to ja postaram się poznać siebie od nowa. Jestem z nim od dawna i poznaliśmy się jak ledwo stuknęła mi 18 więc sporo się już zmieniło. Pod tym względem ta decyzja może mi wyjść na dobre, niezależnie od tego z kim i czy stanę na ślubnym kobiercu (bo chwilowo raczej nie widzę, żeby ktokolwiek inny mnie chciał i nad tym też muszę popracować.)
Na początku powiem, że przykro mi, że tak to wyszło Jednak to co piszesz nie za bardzo mi się podoba. Ja też tak myślałam, że nie wyobrażam sobie życia z kimś innym. W sumie to on się oświadczył ale w sprawach ślubnych się nie angażował. I jak to się skończyło?? Rozstaniem po 1 roku i 5 m-cach małżeństwa. I to była jego decyzja. Chciał mieć żonę nie dzieci jak sam przyznał. Żyliśmy jak para a nie małżeństwo, byliśmy małżeństwem tylko na papierze bo on nie widział różnicy. I jakbym wiedziała, że koniec tamtego małżeństwa może być początkiem mojego wielkiego szczęścia to bym pierwsza spakowała walizki. A też nie widziałam życia bez niego. Nie rozumie jego stwierdzenia "nigdy nie chciał ślubu" Może zapytaj co on rozumie przez pojęcie małżeństwo? A tłumaczenie bo Ty chciałaś, nie jest żadnym tłumaczeniem. wszystkie twoje zachcianki tak spełnia? Przepraszam Cię ale jak dla mnie podejście mało dojrzałe.
Nie potrafię zrozumieć ludzi którzy żyją bez ślubu jak małżeństwo, nie chodzi o ślub kościelny ale chociaż ten cywilny. Skoro żyjemy jak małżeństwo to nim bądźmy. Mam wrażenie, że ludzie tym się zabezpieczają, jak będzie źle rozstajemy się a jak ślub weźmiemy to już nie jest taka prosta sprawa.
Życzę Wam dużo miłości i trzymam kciuki za Was

Ps. Pisałam kiedyś o tym, że teściowej jest więcej w naszym związku niż nas samych. Po ostatniej burzliwej rozmowie z Tż od około m-ca jak nie dłużej problem znikł. Tż zmienił się o 180 stopni. Każdy czas spędzony z teściową omawia najpierw ze mną. Teściowa znowu stała się super babką A i ja zmieniłam podejście, patrzę na jej szczerość jako zaletę. Ostatnio też teściowa powiedziała "przyjdź w tygodniu tak mało Cię widzimy" Ja do niej: jeszcze trochę i będzie mnie Pani miała dosyć po ślubie, a ona na to "A przestań, przecież Wy sami będziecie"
Cieszę się bardzo bo ostatni m-c spędzamy czas sami Aż miło rano iść do teściowej pogadać, jak ją się rzadko widzi
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 11:39   #633
cornflower_girl
Zakorzenienie

mojakaren Super, ze planszówka - mam nadzieję, że się spodoba

Ad rem Jaks prawdzony smak, to prawie jak degustacja

mysza93 Nie chcę Cię martwić z potwierdzeniami, ale sporo telefonów musieliśmy wykonać po ostatecznej dacie, bo ludzie sobie pozapominali.

ewapucy Z tego, co piszesz to w życiu bym nie posądzała Twojej rodzinnej miejscowości o kwalifikacje do "głębokiej" wsi Moi rodzice przeprowadzili się do rodzinnej miejscowości mamy na Podkarpaciu i powiem tak - wielu z ich sąsiadów/ znajomych stamtąd mentalnie zatrzymało się na weselach w ogrodzie sprzed 30 lat, bywa, że ludzie się wpraszają na przyjęcia. To ta miejscowość od wykupin za ukraińską wódkę, ale teraz też wystawnych wesel w remizach na ponad 300 osób oraz bardzo powszechnego zjawiska, jakim są puste koperty lub pocięte gazety. Moja mama tyle się nasłuchała o tym ostanim, że jest przerażona popularnością. Natomiast kuzynka z sąsiedniej miejscowości miała bardzo eleganckie przyjęcie weselne - niczym się nie różniło od krakowskich wesel w centrum miasta (poza ceną talerzyka) .
Żeby się wytłumaczyć, bardziej chodziło mi o mentalność niektórych gości niż sam fakt mieszkania w małej miejscowości.

21klaudyna Piękne buty

docik Miło czytać, że sprawy z teściową bardzo ładnie się rozwiązały i że TŻ inaczej się zachowuje

Mam fotkę z odebrania sukienki - z poniedziałku w pełnym rynsztunku biżuteryjnym i welonowym niestety nie mam zdjęć. Ale nadrabiam teraz - sukienka jest trochę poszerzona, ja mogę oddychać, ale też zostały zachowane kształty (tzn. nie ma efektu wiszącego worka). Jestem zadowolona z tej przeróbki, jak i salonu - załapałam się na odprasowanie welonów (mimo, że nie było tam kupowane). Wybaczcie dziwną pozę, nie wiedziałam, że to ten moment, kiedy trzeba przestać się garbić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kiecka.jpg (27,1 KB, 157 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 11:39   #634
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Byłam, byłam Dlatego też właśnie lepiej Was pamiętam i pamiętam jak się cieszyłam jeszcze w marcu, że po sesji wrócę do wątku bo będzie na to czas.

A stało się to, że jak może pamiętacie my nie byliśmy zaręczeni. On uznał, że jednak nigdy nie chciał ślubu, że chciał tylko dlatego, że ja chciałam. Bardzo to wszystko zawikłane. Ale najgorsze, że sama musiałam to wyciągać jak do kwietnia nie było z jego strony żadnych deklaracji. A najbardziej bolało to, że stwierdził, że to ja się zachowuje jakbym ślubu nie chciała.

Nadal jesteśmy razem, uważam, że o związek trzeba walczyć nawet bez ślubu, ale chwilami jest mi trudno. Nie jestem w pełni sobą... Ryczę na widok salonów z sukniami i młodych par. Trudno mi komuś pogratulować z powodu zaręczyn czy ślubu. Ale staram się dostrzegać pozytywy.

Bardzo mi przykro z powodu całej tej sytuacji, czas pokaże czy warto walczyć o ten związek. Jak się kogoś kocha to chce się zrobić wszystko aby to ratować. Wierzę, że będziesz szczęśliwa i wszystko się ułoży
Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Buczorek, Lemon_Drop, jest dopasowana, lekka, całkiem wygodna. Po prostu nie ta wymarzona, chyba dlatego. I teraz też na odbiór zabrałam Mamę i siostrę, sama wiem, że wyglądam ładnie, ale po ich minach jakoś i mnie mina trochę zrzedła. Dobra, stresik

Byłam dziś na probnej. Czego się dowiedziałam... gość od sali idzie do cateringu i żąda od nich opłaty za wynajem kuchni. Oczywiście opłata jest przerzucana na nas i pary dowiadują się o tym przy rozliczaniu
Jakieś 500 zł kolejne. Nie wiem czy lepiej sprawę wyjaśnić teraz, czy czekać na koniec i się jakoś wykpić.confused:
Kościelny nas trochę poratuje z kwiatami Chwała mu za to
Ofiary jakie przeznaczyliśmy: 500 zł księdzu przeliczał przy nas i ten komentarz : no, może być..., 50 kościelnemu, 100 organiście.
Druga parka nawet w kościele jeszcze nie była!

Kończymy robić ozdoby na salę - serca za nami z bibułowych kwiatów - kicz czy nie? Sama już nie wiem.

Powiem Wam, że trochę już wymiękam. Dziś TŻ zauważył, że nie dodał do listy chyba 7 gości Ale koleżanka już dziś odmówiła, więc wychodzi 5 osób.

Wiejski stół: dajemy wędzony boczek, szynkę, polędwicę, żeberka, małosolne. Oni dają dekorację - 200 zł, ser podpuszczkowy - 30 zł, smalczyk - 20 zł.

Zdjęcia zaraz wstawię, muszę zostać odcięta od neta na chwilę
Ukryte koszty to po prostu wyzysk, my też mamy osobno salę i catering i żadnych dodatkowych kosztów za kuchnię nie ponosimy, a salę mamy już dostępną od wtorku/środy przed weselem.

Te 500 dla księdza to bez zapowiedzi? czy już razem z zapowiedziami?

ja na początku chciałam, zeby ktoś brał ślub w tym samym dniu co my, ale z waszych opowieści to cieszę się że jesteśmy sami. My też mamy luzik z kwiatami, bo parafianie składają się na kwiaty i kościół jest ubierany przez dekoratorkę na każdą niedzielę, a ponieważ przed naszym weselem jest święto 15 sierpnia to będzie ładna kompozycja
Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Jezu jaka jestem wściekła!!!!!!!

Ale po kolei.

W dniu ślubu pierwszy jest o 16, mój o 17( środkowy) potem o 18.

O 16 kościół ubiera taka laska, która jak dla mnie nie ma za grosz wyczucia gustu.
Dlatego też stwierdziłam że ja zamówię kogoś innego, dogadałam się z dziewczyną ze ślubu o 18 że bierzemy firmę dekoracyjną i zrzucamy się po połowie.

I dzisiaj dostaję od niej wiadomość że "rozmyśliła się" i chce by kościół na jej ślub na 18 ubierała ta laska co ubiera o 16!!!!!!!!!!!! i że sugeruje mi żebym ją też wzięła.

I co ona myśli że ja zrezygnuję ze swojej dekoracji bo jej się odmieniło??
Mam z nimi wszystko ustalone, wazony, kwiaty, bramę z kwiatów..
Trudno zapłacę więcej, ale nie zrezygnuję.

A do tej dziewczyny napisałam że tak się nie robi..
Może spotkała się z tą z 16 i stwierdziły że taniej im wyjdzie ta dekoracja z 16, a ty się nie sprzeciwisz i zgodzisz na taką samą. Ale to tylko moje przypuszczenia..

mimi_77
pisałaś o sokach a jak liczycie wódką na 1 osobę litr, pół czy jak? zastanawiam się też ile bimbru, wina, szampana na 130 osób dorosłych

Cytat:

Zamówiłam podziękowania dla Rodziców, wypasione kartki. Myślałam, że podałam adres do wysyłki - przelew już zrobiłam. Patrzę dziś w historię wiadomości - nie podłam adresu! Na szczęście kobieta ogarnięta i wzięła adres z przelewu. Dobrze, że miałam akurat ten ustawiony, bo już się bałam, że kartki poszły w zupełnie inne miejsce.
Piękne kartki, a ja kompletnie nie mam pomysłu na podziękowania, a mój tż najchętniej wcale by nie robił..
Cytat:
Napisane przez ewapucy Pokaż wiadomość
Dziewczyny !
Za ile mogę dostać grzebyk do włosów ozdobny??
Za ile wy kupowałyście i czy możecie wrzucić zdjęcie jaki?
Z góry dziękuję
Co prawda nie mam zdjęć, ale ostatnio byłam w Galerii Rzeszów ( pisałaś coś o Full Markecie to pewnie mieszkasz w okolicy)i tam był taki sklepik z biżu, nawet były grzebyki bardzo ładne i też nie aż takie drogie 50-80 zł.

rabbitka- tak mi sie wydawało, że chyba z wizażu mam to zdjęcie, ale nie byłam pewna
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 11:45   #635
docik10
Zakorzenienie

Super! Szkoda, że nie ma zdjęcia z puszczonym trenem Bardzo mi się podoba jak welon dopasowałaś do sukni

:
Stary 2014-07-23, 11:46   #636
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Na początku powiem, że przykro mi, że tak to wyszło Jednak to co piszesz nie za bardzo mi się podoba. Ja też tak myślałam, że nie wyobrażam sobie życia z kimś innym. W sumie to on się oświadczył ale w sprawach ślubnych się nie angażował. I jak to się skończyło?? Rozstaniem po 1 roku i 5 m-cach małżeństwa. I to była jego decyzja. Chciał mieć żonę nie dzieci jak sam przyznał. Żyliśmy jak para a nie małżeństwo, byliśmy małżeństwem tylko na papierze bo on nie widział różnicy. I jakbym wiedziała, że koniec tamtego małżeństwa może być początkiem mojego wielkiego szczęścia to bym pierwsza spakowała walizki. A też nie widziałam życia bez niego. Nie rozumie jego stwierdzenia "nigdy nie chciał ślubu" Może zapytaj co on rozumie przez pojęcie małżeństwo? A tłumaczenie bo Ty chciałaś, nie jest żadnym tłumaczeniem. wszystkie twoje zachcianki tak spełnia? Przepraszam Cię ale jak dla mnie podejście mało dojrzałe.
Nie potrafię zrozumieć ludzi którzy żyją bez ślubu jak małżeństwo, nie chodzi o ślub kościelny ale chociaż ten cywilny. Skoro żyjemy jak małżeństwo to nim bądźmy. Mam wrażenie, że ludzie tym się zabezpieczają, jak będzie źle rozstajemy się a jak ślub weźmiemy to już nie jest taka prosta sprawa.
Życzę Wam dużo miłości i trzymam kciuki za Was

Ps. Pisałam kiedyś o tym, że teściowej jest więcej w naszym związku niż nas samych. Po ostatniej burzliwej rozmowie z Tż od około m-ca jak nie dłużej problem znikł. Tż zmienił się o 180 stopni. Każdy czas spędzony z teściową omawia najpierw ze mną. Teściowa znowu stała się super babką A i ja zmieniłam podejście, patrzę na jej szczerość jako zaletę. Ostatnio też teściowa powiedziała "przyjdź w tygodniu tak mało Cię widzimy" Ja do niej: jeszcze trochę i będzie mnie Pani miała dosyć po ślubie, a ona na to "A przestań, przecież Wy sami będziecie"
Cieszę się bardzo bo ostatni m-c spędzamy czas sami Aż miło rano iść do teściowej pogadać, jak ją się rzadko widzi
Bardzo Ci dziękuje za mądrości trochę, wiele to dla mnie znaczy bo osoby, z którymi rozmawiałam mówią tylko albo "rzuć go w cholerę" albo "to się zemść na nim", ani jedno ani drugie mi nie leży. Ale też nie rozumiem jego motywów..

Wszystkich moich zachcianek nie spełnia (gdyby tak było już bym mieszkała na wsi). A też nie uważam żebym na niego jakoś super naciskała, po prostu powiedziałam, że po 4 latach związku i 3 latach mieszkania razem chciałabym wiedzieć jakie są jego plany na przyszłość, ślub, dzieci, itp. Może pamiętasz/pamiętacie, że między nami jest 8 lat różnicy on ma już 30 i moim zdaniem najwyższa pora dojść do tego czego od życia chce. No więc uznał, że on chce i ślubu i dzieci i w sumie, gdyby łatwiej mu było to ustalić to on by już ten ślub chętnie i wcześniej wziął.

Myślę, a może wręcz wiem, że jestem do niego trochę zbyt przywiązana, trochę zbyt "uzależniona". Nie wiem jakbym miała dać sobie radę. Zawsze miałam kłopoty z samooceną, a po tym co zrobił czuję się na prawdę kompletnie bezwartościowa i niechciana. Mam wrażenie, że jak nie on to już równie dobrze mogę te 7 kotów teraz kupić i z nimi żyć. A równocześnie zastanawiam się co by było gdybyśmy nie byli razem.

Szczerze mówiąc nie wiem co w tej sytuacji zrobić. Jak chcę z nim porozmawiać i coś ustalić to od razu są pretensje, od razu słyszę, że to moja wina, że ja się nie angażuje w związek, że jestem zimna. Gdy proponuje, żebyśmy pomieszkali osobno chwilę (bo mamy taką możliwość) on panikuje, prosi i błaga. Po tym co zrobił trudno mi mu zaufać, ponieważ to co zrobił można zrobić inaczej. Można kupić kwiaty i wytłumaczyć swe uczucia, a nie unikać tematu do ostatniej chwili. Nadal w sumie (według mnie) mnie porządnie nie przeprosił. Na dodatek ostatnio coraz bardziej bawi go sugerowanie, że mnie rzuci dla młodszej, albo, że mnie zdradza.

Na dodatek coraz częściej wybucha złością, klnie, krzyczy. Potrafimy cały dzień nie rozmawiać... A suma summarum jest moją pierwszą prawdziwą miłością.

Fajnie, że Wam się tak ułożyło z teściową, ja bardzo lubię rodziców swojego, ale ostatnio nie mam ochoty na spotkania bo oni cały czas tylko o ślubie i wnukach... jak rozumiesz nie mam siły tego słuchać.

Cornflower_girl - pięknie wyglądasz, nawet się garbiąc :P

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today

Edytowane przez tinyheart
Czas edycji: 2014-07-23 o 11:51
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 11:53   #637
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
okazało się że takie ramki dała siostra TZ dwal lata temu rodzicom z białymi kwiatkami, myślicie że mogę zamówić takie tylko np dla nich z czerwonymi kwiatkami, czy to nie ładnie będzie z mojej strony ? Prosze o doradę
Jeśli siostra tż takie dawała, to ja bym nie dublowała...

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Tak pędzicie, że nie nadążam. Pakujemy się już pełną parą. W czwartek lecimy w podróż poślubną do Turcji na 15 dni. Nie mogę się doczekać
Zazdroszczę... też bym chciała podróż poślubną

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
A jak spędzi kawalerski w klubie to myślicie, że baby go będą ignorowały? albo wyjedzie gdzieś na weekend?
My z tż mamy umowę, że nie chodzimy bez siebie do klubu. Jak chodzimy razem to tż często bawi się na innej sali, ale zawsze opowiada, co się działo i nie jest fajnie czasem tego słuchać myślę, że nie chodzi o to, że baby mają ignorować, ale że na kawalerskim jest alkohol, w niemałych często ilościach, a żadna z nas pijana nie byłaby w stanie się w 100% kontrolować. Mojemu tż akurat do tego brakuje niewiele, bo ma mega słabą głowę, sam mógłby nie pamiętać co się działo i źle się z czymś czuć. A poza tym, to jest okropne - ja się mega dziwię tym dziewczynom, że robią coś takiego... Nie dałabym rady się wyginać i rozbierać przy obcych facetach.

Cytat:
Jak mnie tu nadal chcecie to ja z chęcią będę Wam kibicować jesteście jedynymi PMkami, z których się w obecnej sytuacji tak szczerze cieszę

Krychulec89, Madziara889, say-hello, Dotka90, ane3kaa, iliy, Anesthesia, hihihi, Panna Izabela, magdalenka_w_86
Wszystko opisałam powyżej więc nie chciałam powtarzać tej samej treści, bardzo mi miło, że wszystkie mnie pamiętacie i za odzew nowych PMek też dziękuje. Wszystkim Wam mocno kibicuje, będziecie najpiękniejszymi PMkami
Dzięki Ty też będziesz śliczną pmką, zobaczysz! A co do Twojej sytuacji - oby się Wam poukładało, nie rezygnuj, wiem jak to jest, gdy komunikacja z tż jest kiepska, ale dacie radę. Ale skup się na sobie, wiem po sobie, że tż nie może być jedyną wystarczającą Ci w życiu osobą...

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Jezu jaka jestem wściekła!!!!!!!
Fakt, nie robi się tak. Ale mam pytanko - czy zdążycie założyć nową dekorację ? Przecież to opóźni ślub, a najpierw ktoś musi zdjąć tamtą dekorację, a potem trzeba założyć nową, a to nie jest 10 minut....

Cytat:
Poważnie laski, co możecie wcześniej, róbcie wcześniej.
Mnie trochę siostra-świadkowa wykiwała. Miała przyjechać i pomagać, a teraz sobie ze swoim TŻ pojechała do Hajnówki - wrócą jutro. Miała być na panieńskim i nie była...
Słuszna rada. Świadkowej nie było na panieńskim trochę dziwnie...

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Też Cię pamiętam. Bardzo mi przykro że tak wyszło

A my mamy za darmo!
My też mamy za darmo wiejski stół, dajemy tylko bimber ale też się udało 5l za darmo

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Panna Izabela – wszystko fajnie tylko gdzie zdjęcia z przymiarki
Będą, bez sensu te zdjęcia by były, bo suknia za duża a ja cała w igłach

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Panna Izabela nie pamiętam czy pisałam - grzebień nr 1 bardziej mi się podoba
Nie pisałaś, dzięki za opinię

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
ewapucy ja swój kupowałam na ebay cena ok 40 zł z przesyłką o ile dobrze pamiętam

ale na etsy też są piękne
Piękny ten Twój grzebyk

Ja dzisiaj jadę na zabieg na twarz za 20zł koleżanka ma dziś otwarcie salonu, załapałam się na taką promocję a potem do Esotiq po bieliznę, bo jednak do mojej poprawinowej sukienki potrzebny jest jasny gładki biustonosz...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 11:58   #638
KaMilka4891
Zadomowienie

hej dziewczęta
nie nadrabiam, bo nie mam jak i właściwie to coś wenę straciłam do wszystkiego
chciałam się tylko usprawiedliwić, że kilka dni mnie nie będzie, bo gości od jutra mam
dziękuję za wszystkie pochwały sukienek ta różowa póki co jest moją faworytką, ale do białej też mam słabość

P.S. Spóźnia mi się okres 3 dni!! nigdy się aż tyle nie spóźniał, a w połowie miesiąca zaszaleliśmy lekko... mam nadzieję, że to moja aplikacja w telefonie mnie oszkuje, bo akurat teraz mi strasznie ciąża nie pasuje
Stary 2014-07-23, 12:09   #639
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Mam fotkę z odebrania sukienki - z poniedziałku w pełnym rynsztunku biżuteryjnym i welonowym niestety nie mam zdjęć. Ale nadrabiam teraz - sukienka jest trochę poszerzona, ja mogę oddychać, ale też zostały zachowane kształty (tzn. nie ma efektu wiszącego worka). Jestem zadowolona z tej przeróbki, jak i salonu - załapałam się na odprasowanie welonów (mimo, że nie było tam kupowane). Wybaczcie dziwną pozę, nie wiedziałam, że to ten moment, kiedy trzeba przestać się garbić
pieknie!

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 12:10   #640
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Szkoda, że nie ma zdjęcia z puszczonym trenem Bardzo mi się podoba jak welon dopasowałaś do sukni
Dziękuję Dla porównania zdjęcie z pierwszego mierzenia, jest tren

tinyheart Trochę mnie przeraża wspominanie o młodszej partnerce albo zdradach, nawet w żartach. A co do tego, że chciałabyś znać jego plany - nie dziwię się, zasługujesz na to. Ale skoro chce ślubu i dzieci, to dziwi mnie trochę tak jakby odwlekanie lub unikanie konkretnych decyzji w tej sprawie. Może głupia rada - przejrzyj sobie książki o zołzach, nie bierz ich tak dosłownie na 100%, ale kilka wskazówek tam jest trafnych (min. o odróżnieniu prawdziwego zainteresowania faceta od związku z pustymi obietnicami oraz o rozmowach na temat wspólnej przyszłości). To mogłoby Ci pomóc ocenić sytuację.

Dziękuję za komplement

Kamilka Przez stresy przedślubne mogło Ci się opóźnić.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kiecka.jpg (27,1 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka2.jpg (88,7 KB, 146 załadowań)

Stary 2014-07-23, 12:12   #641
docik10
Zakorzenienie

Nie powiem Ci, że masz go zostawić. Bo już kilka razy czytałam na forum różne relacje damsko męskie i wiem sama po sobie jak jestem zła na Tż to przedstawiam wszystko w złym świetle a do końca tak nie jest. Może zaproponuj jeszcze raz rozmowę na temat tego jakby chciał żeby Was związek wyglądał. Może słowo "nasza wspólna przyszłość" jest dla niego paraliżująca.
Jak ktoś czegoś nie chce i choćbyś mu na tacy pięknie podali to i tak będzie buczał.
Nie będę wątku zaśmiecać swoimi wywodami. Odezwę sie w prywatnej wiadomości

cornflower_girl Wow Wow wow!! Poczekaj bo zbieram zęby z podłogi . Ty mi tu tym welonem i włosami zasłoniłaś prześliczną górę sukni. Bomba!!!! Mam nadzieję, że włosy będziesz miała upięte bo szkoda zasłaniać śliczną suknie. Zdecydowanie trafiasz ze swoją suknią na listę moich faworytek klask i: Ja gustuje w bardziej koronkowych ale Twoja jest mega!!

:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2014-07-23 o 12:18
Stary 2014-07-23, 12:13   #642
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:

tinyheart Trochę mnie przeraża wspominanie o młodszej partnerce albo zdradach, nawet w żartach. A co do tego, że chciałabyś znać jego plany - nie dziwię się, zasługujesz na to. Ale skoro chce ślubu i dzieci, to dziwi mnie trochę tak jakby odwlekanie lub unikanie konkretnych decyzji w tej sprawie. Może głupia rada - przejrzyj sobie książki o zołzach, nie bierz ich tak dosłownie na 100%, ale kilka wskazówek tam jest trafnych (min. o odróżnieniu prawdziwego zainteresowania faceta od związku z pustymi obietnicami oraz o rozmowach na temat wspólnej przyszłości). To mogłoby Ci pomóc ocenić sytuację.

Dziękuję za komplement

A wiesz, że ostatnio o tych książkach myślałam? Tak jakoś mi się o nich przypomniało.

Zdjęcie z pierwszej przymiarki. Wow!! Siebie nie widziałam w trenie, ale na Tobie wygląda pięknie, i to bolerko

You're all I ever wanted
Stary 2014-07-23, 12:41   #643
Kishlaczkowa
Zadomowienie

tinyheart to,c o piszesz jest straszne... Cieszę się, że docik opisał Ci wszystko na bazie własnych doświadczeń. Boję się abyście nie weszli w niezdrowe relacje. Jeśli jest tak, jak pisałaś o młodszej i zdradzie, to według mnie zaczyna iść to już powoli w taką właśnie relację. Pamiętaj, że jesteś młodą osobą i na pewno wartościową! Zawalcz o siebie i o własną opinię. Zrób coś dla siebie, to na pewno

Cytat:
Przeczytawszy Twój wpis uśmiechnęłam się szeroko! Jesteś mądrą babką, a Twój facet inteligentnym facetem i widzę to nie pierwszy raz po tym co piszesz

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 12:49   #644
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:

bosko wyglądasz ale włoski koniecznie upnij, bo zasłonisz górę, PRZEPIĘKNĄ, sukni

ciekawe, bo póki co to ja nie mam stresu, ale obyś miała rację, bo panieński zrobię po ślubie
Stary 2014-07-23, 12:56   #645
sweetsunday
Raczkowanie

Hej Witam się ponownie po dłuższej nieobecności - dużo na głowie. Starałam się was ostatni nadrabiać, ale co próbowałam napisać to mi coś wypadało Mam nadzieję, ze już teraz uda mi się być na bieżąco Do ślubu coraz bliżej, a mój TŻ "luuuuuuz" mamy jeszcze "tyyyyle" czasu. Jestem ciekawa czy go w końcu coś ruszy czy tak do ślubu będzie? Niby garnitur już ma, ale nic poza tym
Może nie powinnam się tak spinać, bo faktycznie może nie zostało nam już tak dużo. Napoje kupione, wódka i szampan kupione, większość wina też, bimber już przybył 20 l, na 5 l jeszcze czekamy ( troszkę ubyło przy okazji urodzin i znajomi kazali domawiać) kucharka listę zakupów zrobiła, świnki dla masarza rosną zdrowo, ciastkarka omówiona, babeczki i rureczki zamówione, tort wstępnie też. Obrączki są TŻ wybierał, coby nie miał oporów z noszeniem Bo jak przymierzył klasyczną złotą to mu mina zrzedła i stwierdził, że się w niej czyje jak własny dziadek Więc wybrał takie, w których tylko kamyczków brakuje Trochę się obawiałam, że będzie 'za bardzo', ale wyszły przepięknie
No i kiecka się szyje - przymiarka 5 sierpnia. Już się nie mogę doczekać

Wszystkim młodym mężatkom gratuluję, nadrabiam relacje - przepiękne, wzruszam się jak głupia mam nadzieję, że na swoim się nie powyję
Stary 2014-07-23, 13:08   #646
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

21klaudyna śliczne buciki a z podziękowaniami na pewno zdążycie

docik fajnie że sprawy z teściową już coraz lepiej i znowu spoko się dogadujecie

Corn Ty lachonie wyglądasz rewelacja a suknia z rozłożonym trenem i ta góra.... bardzo mi się podoba

Panna Izabela dziękuję
Miłego piększenia się i życzę udanych zakupów z cyckonosikiem koniecznie się pochwal jak coś kupisz

KaMilka4891 udanej
Stary 2014-07-23, 13:25   #647
sensuall
Zadomowienie

Hej dziewczyny witam się na nowym wątku. podziwiam Was, że jesteście tak na bierząco a już w ogole te z Was co mają dzieci. moj brzdąc chce być cały dzień na dworzu i podczytuję Wam w telefonie ale jak mam cos napisać to mnie strzela

Dziś byłam na drugiej przymiarce. Jest jeszcze do zrobienia dół sukienki i koronkę w pasie trzeba przyszyć ale mam wstępne foto , które spróbuję tu wkleić. Dajcie znać co byście ewentualnie zmieniły

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Dziewczyny nie mogę ze strony załadować nie pokazuje foty.
Ktoś mi wytłumaczy jak z kompa dodać fotę?

Ok chyba już wiem!

Edytowane przez sensuall
Czas edycji: 2014-07-23 o 13:24
sensuall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 13:28   #648
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
mojakaren Super, ze planszówka - mam nadzieję, że się spodoba

Ad rem Jaks prawdzony smak, to prawie jak degustacja

mysza93 Nie chcę Cię martwić z potwierdzeniami, ale sporo telefonów musieliśmy wykonać po ostatecznej dacie, bo ludzie sobie pozapominali.

ewapucy Z tego, co piszesz to w życiu bym nie posądzała Twojej rodzinnej miejscowości o kwalifikacje do "głębokiej" wsi Moi rodzice przeprowadzili się do rodzinnej miejscowości mamy na Podkarpaciu i powiem tak - wielu z ich sąsiadów/ znajomych stamtąd mentalnie zatrzymało się na weselach w ogrodzie sprzed 30 lat, bywa, że ludzie się wpraszają na przyjęcia. To ta miejscowość od wykupin za ukraińską wódkę, ale teraz też wystawnych wesel w remizach na ponad 300 osób oraz bardzo powszechnego zjawiska, jakim są puste koperty lub pocięte gazety. Moja mama tyle się nasłuchała o tym ostanim, że jest przerażona popularnością. Natomiast kuzynka z sąsiedniej miejscowości miała bardzo eleganckie przyjęcie weselne - niczym się nie różniło od krakowskich wesel w centrum miasta (poza ceną talerzyka) .
Żeby się wytłumaczyć, bardziej chodziło mi o mentalność niektórych gości niż sam fakt mieszkania w małej miejscowości.

21klaudyna Piękne buty

docik Miło czytać, że sprawy z teściową bardzo ładnie się rozwiązały i że TŻ inaczej się zachowuje

Kiecka super

Wcięło mi znow cytowania i nie pamietam co pisałam

tiny ja tez oczywiscie Cię pamiętam, nawet kilka tygodni temu myslalam o Tobie strasznie mi przykro, ze wyszlo jak wyszlo. Jesteś niesamowicie silną osobą, bo ja wiem, ze po takim czymś nie potrafiłabym byc z moim z Tżtem mnie tez troche martwi co piszesz o swoim Tżcie, ze zwala cała wine na ciebie, ze to ty chcialas itd, o tych zartach ze zdradami itd... On nie zdaje sobie sprawy, ze najzwyczajniej w swiecie Cie to boli?

Mój Tż tez nie chciał wesela (nie mylic ze slubem), bo takie imprezy go przerazaja, ale robi to dla mnie, bo wie, ze to jest moje najwieksze marzenie. Jezeli bysmy nie robili tego wesela, tzn gdyby on sie nie przełamał, wzielibysmy tylko ślub. Bo kochamy sie, jestesmy 5lat razem, mieszkamy 1,5 roku. Przeszlismy i wlasciwie do teraz przechodzimy czasami bardzo trudne chwile (na poczatku zwiazku, jak wiecie smierć mojego Taty, Siostry, ukochanego wujka, pózniej zmiana pracy ktorą bardzo kochałam, depresja, zaburzenie odżywiania, myśli samobojcze), ale jakos trwamy nadal razem, mimo, ze naprawde nie jest łatwo ale ja potrzebowalam stabilizacji, nie czuje sie w pelni bezpieczna w zwiazku na kocią łapę. Poza tym uwazam, ze jak sie dwoje ludzi kocha to ślub to jest zwienczenie tej milosci, nie wyobrazam sobie zycia na kocia lape chociazby ze wzgledu na sprawy urzedowe, szpitalne itd... Nie widze problemu w slubie, jezeli dwoje ludzi sie naprawde kocha
Mam nadzieje, ze Wam sie jeszcze wszystko uloży, wierze w to z całych sił ze Twój Tż pojdzie po rozum do glowy, i nie będzie Cie już ranił. A Ty kochana, pracuj nad sobą, nad swoją samooceną, bo naprawde jesteś mega wartościową osobą, musisz w to uwierzyć

400dni do slubu

Dzis jedziemy podpisać umowe z fotografem

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-07-23 o 13:34
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 13:29   #649
Konkardia
Wtajemniczenie

tinyheart Ja też niedawno tu dotarłam, więc nie miałam okazji się z Tobą zapoznać Przykro mi, że u Ciebie się tak trochę skomplikowało i że w Waszej relacji nie jest wszystko na swoim miejscu. Ze swojej strony powiem, że dla mnie najważniejsza jest rozmowa i to nawet na najtrudniejszy temat. Ona tworzy relację między dwojgiem ludzi, sprawia że wiedzą czego chcą, czego mogą od siebie oczekiwać i czy mogą na siebie liczyć w każdej sytuacji. Szczera rozmowa to absolutna podstawa, dlatego martwi mnie to co piszesz Mam nadzieję, że wszystko między Wami się ułoży, ale tak że każdy z Was będzie w pełni zadowolony z tego, co udało się Wam razem osiągnąć. Łatwo dojść do kompromisu, gdzie jedna osoba rezygnuje ze wszystkiego na korzyść drugiej, ale czy wtedy możemy mówić o pełnoprawnym związku? Trudno mi oceniać Waszą relację (mam nadzieję że w żadnym wypadku nie czujesz się przeze mnie zraniona...), ponieważ wyciągam wnioski jedynie z tego co napisałaś. Wiem po sobie, że olbrzymi wpływ na naszą samoocenę ma właśnie druga osoba... Kilka lat temu miałam bardzo niskie mniemanie o własnym "ja", a dzięki mojemu TŻ zmieniło się ono o 180 stopni! Docenia aspekty, które całkowicie przekreśliłam, lubi we mnie to o czym nie pomyślałam, że można lubić. Pytaniem podstawowym jest, czy masz w swoim TŻ taką osobę...?

Cytat:
Zawsze miałam kłopoty z samooceną, a po tym co zrobił czuję się na prawdę kompletnie bezwartościowa i niechciana.

Po tym co zrobił trudno mi mu zaufać, ponieważ to co zrobił można zrobić inaczej. Można kupić kwiaty i wytłumaczyć swe uczucia, a nie unikać tematu do ostatniej chwili. Nadal w sumie (według mnie) mnie porządnie nie przeprosił. Na dodatek ostatnio coraz bardziej bawi go sugerowanie, że mnie rzuci dla młodszej, albo, że mnie zdradza.

Na dodatek coraz częściej wybucha złością, klnie, krzyczy. Potrafimy cały dzień nie rozmawiać... A suma summarum jest moją pierwszą prawdziwą miłością.
Po przeczytaniu powyższych słów bardzo mi się przykro zrobiło... Czy Ty w ogóle dobrze się czujesz w tym związku?

hihihi Trzymaj luz nadal!

cornflower_girl Jesteś zdziwiona, że odmawiają osoby młode... Ja chyba jestem mniej zdziwiona Powiedzmy sobie szczerze, że takie wyjście na czyjeś wesele to też jest wydatek. Trzeba się ładnie ubrać, czasem dojechać, kupić prezent lub dać coś do koperty. Dla tych, którzy "zaczynają" życie (tzn. stają na własnych nogach też finansowo) takie zaproszenie może być kłopotliwe. No bo skąd mieć oszczędności, skoro na początku we wszystko trzeba się wyposażyć? Wiem co mówię - w sierpniu nasze, a w wakacje dwa inne, a dopiero zaczynamy się sami utrzymywać. Nie jest lekko, więc jak wspominałam - mniej się dziwię

mojakaren Nie mam pojęcia skąd ta cena za stół wiejski Nawet chcieliśmy swoje produkty przynieść, to się nie zgodzili Super wymyśliliście z tą planszówką

rabbitka Cudny av!!!

oluska227887 Tobie bardzo mocno od początku kibicuję i wierzę, że tego dnia nie zapomnisz do końca życia!!!

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
To już przesada. Mylicię pojęcia. Wypisać definicję czy sama sprawdzisz.Rozmyślajac tak skoro uważacie że stripka to dziwka to wcale się nie dziwię że jesteś na Nie na taka formę kawalerskiego.
Dla mnie to też nie to samo... Różnie się ludziom życie układa, nie oceniajmy wszystkich jedną miarą...

docik10 Tak się cieszę, że rozmowa coś dała! Dokładnie pamiętam o czym pisałaś, wiec tym bardziej uśmiech nie schodzi mi z twarzy, bo wiem że sobie teraz poradzicie! Wszyscy na tym dobrze wyjdą Stosunki z teściową będą pewnie teraz bardziej poprawne (będzie doceniała, że przychodzisz do niej z własnej woli), no i z TŻ! Mądry chłopak!

cornflower_girl Ty + suknia =

mysza93 Do nas praktycznie nikt nie zadzwonił, więc nie spodziewaj się lawiny telefonów

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Będą, bez sensu te zdjęcia by były, bo suknia za duża a ja cała w igłach
Igły są małe, nie widać ich
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 13:32   #650
sensuall
Zadomowienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fotka z przymiarki.jpg (66,6 KB, 173 załadowań)
Stary 2014-07-23, 13:36   #651
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez sensuall Pokaż wiadomość
Piękna z Ciebie PMka masz boskie ramiona

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 13:41   #652
Konkardia
Wtajemniczenie

sensuall Ale cudnie!!!
Stary 2014-07-23, 13:43   #653
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejna piękna suknia Jak dobrze, że ja już mam swoją

Konkardia
iliy
Kishlaczkowa
Dziękuję bardzo za miłe słowo A ten mój Tż to rzeczywiście fajny facet

:
Stary 2014-07-23, 13:45   #654
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
tinyheart to,c o piszesz jest straszne... Cieszę się, że docik opisał Ci wszystko na bazie własnych doświadczeń. Boję się abyście nie weszli w niezdrowe relacje. Jeśli jest tak, jak pisałaś o młodszej i zdradzie, to według mnie zaczyna iść to już powoli w taką właśnie relację. Pamiętaj, że jesteś młodą osobą i na pewno wartościową! Zawalcz o siebie i o własną opinię. Zrób coś dla siebie, to na pewno
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
tiny ja tez oczywiscie Cię pamiętam, nawet kilka tygodni temu myslalam o Tobie strasznie mi przykro, ze wyszlo jak wyszlo. Jesteś niesamowicie silną osobą, bo ja wiem, ze po takim czymś nie potrafiłabym byc z moim z Tżtem mnie tez troche martwi co piszesz o swoim Tżcie, ze zwala cała wine na ciebie, ze to ty chcialas itd, o tych zartach ze zdradami itd... On nie zdaje sobie sprawy, ze najzwyczajniej w swiecie Cie to boli?
Jednej części wypowiedzi nie cytuje bo nie wiem czy chcesz, żeby ją powtarzać. My to wszystko co tam napisałaś też przeszliśmy razem. Pamiętam jakim wsparciem był dla mnie zaledwie po 3 miesiącach, gdy odszedł mój dziadek. I na to wsparcie do tej pory nie narzekałam.

On twierdzi, że rozumie, że mnie to bardzo boli. Nie wiem, może to prawda może stara się to obrócić w żart, ale ja już dawałam mu znać, że nie jest to śmieszne. Mam jednak nadal wrażenie, że nie rozumie w pełni, a głównie przez to, że po pierwszej rozmowie, kiedy to powiedział, że on jednak ślubu nie chce wyszedł i zostawił mnie trzęsącą się z płaczu.

A odnośnie umowy z fotografem, nie jestem na bieżąco zbyt w wątku bo nie śledziłam tych, które mnie ominęły, radzę płatność ostatniej raty po odbiorze zdjęć. Moja koleżanka płaciła wszystko z góry i zdjęć się nie doczekała.

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
tinyheart Ja też niedawno tu dotarłam, więc nie miałam okazji się z Tobą zapoznać Przykro mi, że u Ciebie się tak trochę skomplikowało i że w Waszej relacji nie jest wszystko na swoim miejscu. Ze swojej strony powiem, że dla mnie najważniejsza jest rozmowa i to nawet na najtrudniejszy temat. Ona tworzy relację między dwojgiem ludzi, sprawia że wiedzą czego chcą, czego mogą od siebie oczekiwać i czy mogą na siebie liczyć w każdej sytuacji. Szczera rozmowa to absolutna podstawa, dlatego martwi mnie to co piszesz Mam nadzieję, że wszystko między Wami się ułoży, ale tak że każdy z Was będzie w pełni zadowolony z tego, co udało się Wam razem osiągnąć. Łatwo dojść do kompromisu, gdzie jedna osoba rezygnuje ze wszystkiego na korzyść drugiej, ale czy wtedy możemy mówić o pełnoprawnym związku? Trudno mi oceniać Waszą relację (mam nadzieję że w żadnym wypadku nie czujesz się przeze mnie zraniona...), ponieważ wyciągam wnioski jedynie z tego co napisałaś. Wiem po sobie, że olbrzymi wpływ na naszą samoocenę ma właśnie druga osoba... Kilka lat temu miałam bardzo niskie mniemanie o własnym "ja", a dzięki mojemu TŻ zmieniło się ono o 180 stopni! Docenia aspekty, które całkowicie przekreśliłam, lubi we mnie to o czym nie pomyślałam, że można lubić. Pytaniem podstawowym jest, czy masz w swoim TŻ taką osobę...?

Po przeczytaniu powyższych słów bardzo mi się przykro zrobiło... Czy Ty w ogóle dobrze się czujesz w tym związku?
Jestem bardzo wdzięczna za Twoje słowa i dziękuje, że mi napisałaś. Każda mądrość z Waszej strony mi pomaga, i coraz bardziej się cieszę, że jednak się odezwałam w wątku. Tego mi było potrzeba

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Sensual -Wow! Tak jak dziewczyny napisały, piękna jesteś. Bardzo lubię takie proste suknie, są takie urocze i no nie wiem... dziewczęce?

You're all I ever wanted

Edytowane przez tinyheart
Czas edycji: 2014-07-23 o 13:54
Stary 2014-07-23, 13:49   #655
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
A odnośnie umowy z fotografem, nie jestem na bieżąco zbyt w wątku bo nie śledziłam tych, które mnie ominęły, radzę płatność ostatniej rady po odbiorze zdjęć. Moja koleżanka płaciła wszystko z góry i zdjęć się nie doczekała.

tinyheart Trzymam
Stary 2014-07-23, 13:54   #656
cornflower_girl
Zakorzenienie

Konkardia Akurat pisałam o odmowach w przypadku, kiedy dwóch panów zapewniało, że będą z osobami towarzyszącymi i na 3 dni przed imprezą jednak sobie przypomina, że przyjdą jednak sami. To, że ktoś odmawia, rozumiem. Aczkolwiek od młodych i dorabiających się nie wymagam ponoszenia nie wiadomo jakich wielkich wydatków (sukienkę można pożyczyć, uczesać/ umalować się też samemu, dojazd zapewniamy) - chcielibyśmy, żeby świętowali z nami, a nie myśleli o wydatkach

pysia Gratuluję 400 dni do ślubu Którego foto wybraliście w końcu?

sensuall Pięknie - bardzo pasuje do Ciebie. Masz świetną figurę, niesamowicie zgrabna i piękna z Ciebie dziewczyna. Dobry wybór z sukienką

tinyheart To poczytaj, koniecznie

Dziękuje za opinie co do kiecki Co do mojej fryzury - włosy na pewno będą upięte - rozpuszczone przeszkadzają mi w tańcu. Rozpuszczone może na plener, tak więc sukienka w całości będzie na widoku

Stary 2014-07-23, 13:59   #657
Konkardia
Wtajemniczenie

cornflower_girl Ah, racja! Przepraszam więc za zamieszanie i wypowiedź nie na temat! Na maturze za to dostałabym 0 punktów Może panowie szukali osób towarzyszących i do końca mieli nadzieję, że kogoś uda im się zaprosić?
Stary 2014-07-23, 14:05   #658
Ad rem
Zadomowienie

corn, sensuall macie przepiękne suknie!!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 14:15   #659
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość

oluska227887 Tobie bardzo mocno od początku kibicuję i wierzę, że tego dnia nie zapomnisz do końca życia!!!
Ojej, jak miło Dziękuję Ci Kochana Strasznie żałuję, że nie dasz rady wpaść na mój ślub
Cytat:
pięknie, pięknie, pięknie wyglądasz
Stary 2014-07-23, 14:24   #660
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

sensuall piękna suknia i prześlicznie w niej wyglądasz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości