|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Cytat:
Cytat:
super gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja kiedys na Majorce zdrapnelam 20 euro...ale wszystko potem przerznelismy ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- zapomnialam dodac ze wrocilismy ze spaceru i byl to najgorszy spacer ever.... wzielam malego nad jezioro, myslalam ze troche tam pospacerujemy i bedzie jakies urozmaicenie... a tu dupa... w samochodzie spoko, przesadzilam do wozka ok, idziemy kawalek a ten marudzi...dalam soczku, zabawke chwila ok, ale zaraz marudzi dalej, ide dalej, bo mysle ze mu przejdzie...a ten caly czas...jedynie co to uspokajal sie na rekach lub jak widzial kogos na rowerze, a tak to albo marudzenie albo ryk...obieglam jezioro dookola i pedem do domu...w samochodzie o dziwo spokojny... a w domu od razu usnal...masakros |
|||||
|
|
|
#4502 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
hej
Cytat:
najlepszego dla dzisijeszych solenizantów rzeczywiście już niedługo kolejne roczki pieknie Ci Emi dzis pospała Cytat:
przybij piątke ![]() u mnie to samo kicham co chwilkę, leje mi się z nosa, boli mnie gardło, a Młody ma teraz okres - czepiam sie nogi mamy i nie odpuszczam na krok ![]() Cytat:
i jak już komunikatywnamój "tylko" zawsze chętnie biegnie do .łazienki jak go wołam na kąpiel ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() misia jak się czujesz?? jestem zła na to choróbsko ![]() idę zaraz do lakarza do pi,ątku muszę być zdrowa!
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rusałko jesli pytasz o ciążę to jestem zaniepokojna ostatnimi czasy. A jesli o oko, to co jakiś czas zbiera mi się ropa i mi sie skleja. Nie wiem co mi za syf wpadł w oko, że mi tak ropieje.
|
|
#4504 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wózek przetestowany. zrobiliśmy dziś spacer 6 km Szymuś zachwycony, widać było mu wygodnie a co do moich odczuć, wszystko super, tylko kółka mnie wku.r.wiają ![]() edit: Szymek waży 9,1 kg i mierzy 78 cm
|
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagę i wzrost.
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie wiem czy w tym miesiącu możemy sobie na to pozwolić a po drugie nie wiem czy chce ten espiro magic wydaje mi sie byc dziwnie wywazony.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() misiuniu czemu zaniepokojona? co się dzieje? boli brzuch?czy o co kaman?![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- mmm, juz doczytałam... a czułaś już ruchy w tej ciąży, czy jeszcze nie? kurczę, żebys sie nie nakręcała i nie martwiła to może zrób sobie kochana usg dla spokoju? masz tam taką możliwość? |
|
|
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
Misia moze zapalenie spojowki? Mi od tego cholernie oczy ropialy w ciazy :/
Ja juz po dentyscie. Pochwalona zostalam ze zeby w bardzo dpbrym stanie mimo mojego wieku no ale plomba poszla na jednego zebola i takim sposobem mam dwie na stanie. Pytala co pija moje dzieci. Ucieszyła sie jak powiedzialam ze wode i na koniec walnela ze zdalam egzamin haha. Zamowilam tez torty na urodziny Blanki i na chrzciny i 200 zl nie moje przesada ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny doradzcie co moglabym kupić: 2 letniemu chlopcu, 3 letniej dziewczynce i 6 letniemu chłopcu(cos małego zeby do podrecznej weszlo i cos nie drogiego bo bida u nas)
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Dirty mam za 120 euro... a tz musi zmienic soczewki i nie wiem ile bedzie to kosztowalo...
Niby czulam ruchy,a przynajmniej taki mi sie wydawalo, teraz sama nie jestem pewna...
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tak o tym piciu. Ja Julkowi nawet nie daje do sprobowania nic oprocz wody. Ale ten piernik prawie pic nie chce. Z niekapka w ciagu dnia wypije moze z 60ml plus max drugie tyle lyzeczka po jedzeniu lub z kubeczka. Zastanawiam sie czy to nie za malo. Oprocz tego pije w ciagu doby ok 400 ml mleka. Rozcienczam mu bardziej obiadki zeby w ten sposob chociaz przemycic plyny.
Ma ktoras jeszcze taki problem? Acha, kupki ma normalne a jakby pil malo raczej mialby problemy w tym temacie. Mam racje? |
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Czaszko, ja polecam cala serie zgaduj z czuczu. W rosmanie dużo tego i można odpowiednio pod wiek dobrać. Moja Zuzia nauczyła się z tych kart liter i liczb. Tajne jest to ze na tych kartach się maluje, można zmazywac i na nowo malować/pisać.
Dla chłopców nie mam pomysłów. |
|
|
|
#4514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a ja nic :P
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie picia i smoczkow. Miłosz pije wodę i mleko z bidonu. Nic innego nie dostaje i chętnie pije. W sumie mm raz dzień bo tak to wodę. No i odpada u nas smok uspokajacz bo go nie ssie. Przy piersi tez nie zasypia wiec będzie w miarę ok
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4516 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() A do mnie się włąśnie już wszyscy zaprosili na roczek, mimo że nie zamierzaliśmy nic specjalnego robić ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo to jest duże udogodnienie, nie trzeba wszędzie nosić, tylko zawołam "chodź" i idzie za mną/do mnie. Tzn. raczkuje hehe ![]() I lubimy się bawić w gonianego, ja jej uciekam na czworaka i się chowam, a ona mnie goni i szuka ![]() Cytat:
a masz możliwość jechać gdzieś i sprawdzić, czzy jest ok?
|
|
#4518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moze najedz się słodkiego?
|
|
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4520 | |||||
|
Rozeznanie
|
u nas wreszcie burza i pada podziele sie z Wami najpierw radosna nowina. mojej mamy siostra, ktora 15 lat starala sie o dziecko, o 16.40 urodzila chlopczyka maly wazy 2700 g i strasznie glosno powital swiat ![]() ale sie wzruszylam i poryczalam jak z nia gadalam ![]() a tu nasze roczki zaraz skoncza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() musze sprobowac, bo nigdy nie jadlam dziekujemyCytat:
![]() Kubus tez mial wlasnie troche krostek na ciele. akurat udalo mi sie porozmawiac z mamy znajoma-pielegniarka z oddzialu dzieciecego. myslalam, ze to jakas alergia, ale mnie uswiadomila, ze to potowki byly ![]() a pytalas o paste. my mamy elmex od 1. zabka Cytat:
Cytat:
nie wiem niestety, ile kosztuje taka porada. zamowilam dzis buciki dla malego nawet nie wiedzialam, ze jest darmowa wysylka w deichmannie ![]() udalo mi sie kupic sandalki elefanty w przecenie za 79zl zamiast 119 ![]() do tego wzielam dla siebie japonki, bo druga para byla za pol ceny. dalam cale 19,50 ![]() coraz czesciej mysle nad parasolka, bo mnie denerwuje ta ciezka spacerowka. jestem kompletnie zielona w tym temacie ![]() czy rzucicie jakies pomysly do 500zl?
|
|
|
#4521 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
matko, normalnie wymiękam jak mam zostac jednocześnie z Hubim i z Filipem... Filip jest trasznie niegrzeczny, bije Hubiego, popycha, piszczy jak ja Hubiego biorę i jak powiem że czegoś nie wolno to od razu jest ryk... ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
![]() i fajne zakupki poczyniłaś, pochwal się
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Asia a co Ty tak często z Fifkiem zostajesz?
Misia Tyś jest położna wyluzuj,zbadaj się (nie wiem czy się da samej?) na pewno z dzidzią wszystko dobrze
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Tez sie wlasnie chcialam pytać czemu Asia tak często ma Filipa i kogo on jest? I czy jego rodzice opiekują sie tez Hubim? Mam brata Huberta i nigdy nie używaliśmy tego zwrotu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3latka - zwierzatko litlest pet shop 6latek - pistolet, wiekszy samochod z tego samego filmu co małemu, zegarek dla dzieci z bajerem jakims (najlepiej samochodem ), moze jakis bajerancki piórnik bo do szkoły chyba idzie (no chyba ze nie idzie)
|
|
|
|
|
#4525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moja mama miała wczoraj operację na oko i wczoraj wieczorem tata ją z Wawy przywiózł, ale codziennie wozi mamę na zmianę opatrunku... Mamam moja teraz przez miesiąc nie będzie mogła zająć się chłopcami, więc zarówno ja i sis mamy urlopy zamiennie wzięte... Filip to synek mojej siostry, a mój chrześniak... obaj z Hubim są z jednego roku... Filip 30 stycznia a Hubi 19 październik... oczywiście jeśli zajdzie taka potrzeba to ja mogę im Hubiego podrzucić i co miało miejsce dwa razy...
Kubuś 09-11-2006 Hubercik 19-10-2013 Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2014-07-23 o 20:25 |
|
|
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to nie masz lekko z dwójką w takim wieku.
|
|
#4527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle mi koleżanka o pomponach ozdobych pisze, fajne to ale doszłam do wniosku, że jak będę miałacórkę to dużo nauki przede mną bo nie ogarniam ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4528 |
|
Wtajemniczenie
|
zawsze płaczą razem... Filip jest cfańszy i próbuje Huberta oszukać, coś zabrać, ale Hubi ostatnio się nie daje, dzisiaj mocno samochodzik trzymał, aż Filip zrfezygnował
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
muszzę wtrącić (dlaa fanów HP haha
)ale ciacho z niego wyrosło!! http://www.pudelek.pl/artykul/69179/...a_s/foto_1#s18
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no fajny jest a taki paszczak był za młodu ![]() a Ty się ucz a nie siedzisz na pudlu jak idzie?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-07-23 o 20:38 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

ostatnio nawet 50£ wygralam a zdrapka kosztuje 2£ 

w nocy źle spalam, gardło mnie boli okropnie, z nosa cieknie i łeb pęka 

jutro zrobię na obiad chyba przez Was