Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-23, 13:35   #4501
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ma ktoras z was krem ochronny na slonce z nivea? jest teraz promocja i zastanawiam sie czy kupic

albo jakis inny fajny ktory ma malo syfow bo wychodzi ALkowi mnoswo krostek na buzce
ja mam Nivea Sun 50+...jestem zadowolona ale maly nie ma raczej sklonnosci do jakis alergii itp

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
A i pochwalę się,wygrałam wczoraj czwórkę w lotto,całe 210zl moje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

super gratulacje

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Bo moje dziecko niestety nie bedzie mialo hucznej imprezy roczkowej, upieke pewnie maly tort i pojedziemy do zoo i tyle, bo tutaj nawet nie mielibysmy kogo zaprosic, tzn mamy znajomych, nawet niektorzy maja dzieci, ale wszyscy pracuja po 12h tak jak TZ i ciezko by bylo im sie pojawic i zgrac jeden termin zeby przyszli.. takze ten.
moze w jakas niedziele sie uda? chyba ze w niedziele tez pracuja? my tez nie robimy hucznego roczku...

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie ile mniej więcej kosztuje wizyta u prawnika? Sprawa dotyczy działek. Nie wiem czy to w setkach czy tysiącach? Czy mnie w ogole stać...

Wszystkiego najlepszego
Gratki za nocke

O super!

jesli sama konsultacja to mysle ze nie duzo... my tez musimy isc po porade

Cytat:
My z TZtem tutaj w UK namietnie kupujemy zdrapki ostatnio nawet 50£ wygralam a zdrapka kosztuje 2£ zawsze jak idziemy na spacer czy na lody to zdrapka obowiązkowa
wow ja kiedys na Majorce zdrapnelam 20 euro...ale wszystko potem przerznelismy

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

zapomnialam dodac ze wrocilismy ze spaceru i byl to najgorszy spacer ever.... wzielam malego nad jezioro, myslalam ze troche tam pospacerujemy i bedzie jakies urozmaicenie... a tu dupa... w samochodzie spoko, przesadzilam do wozka ok, idziemy kawalek a ten marudzi...dalam soczku, zabawke chwila ok, ale zaraz marudzi dalej, ide dalej, bo mysle ze mu przejdzie...a ten caly czas...jedynie co to uspokajal sie na rekach lub jak widzial kogos na rowerze, a tak to albo marudzenie albo ryk...obieglam jezioro dookola i pedem do domu...w samochodzie o dziwo spokojny... a w domu od razu usnal...masakros
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 14:08   #4502
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

hej

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś swoje miesięcznice obchodzą:

Amelka i Filipek, którzy kończą 11 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego

Dziś stała się rzecz niesłychana, Emilka przespała całą noc Wstała o 5:50 i żadnej pobudki w nocy Za to ja miałam o 1:30 mój stary zadzwonił do mnie, bo mu się pomyliło

najlepszego dla dzisijeszych solenizantów
rzeczywiście już niedługo kolejne roczki

pieknie Ci Emi dzis pospała
Cytat:
Witam.
Motyl miałaś rację! To potówki
A ja umieram. No tak fatalnie nie czułam się od dawna w nocy źle spalam, gardło mnie boli okropnie, z nosa cieknie i łeb pęka a Bartek piszczy od rana. Pomocy!

przybij piątke
u mnie to samo kicham co chwilkę, leje mi się z nosa, boli mnie gardło, a Młody ma teraz okres - czepiam sie nogi mamy i nie odpuszczam na krok
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
a teraz mi mówiła ciągle,że chce am,wzięłam ja na ręce, szzłyśmy koło sypialni i ona pokazała na sypialnię paluszkiem i "am kam" (my się w sypialni cycamy). A potem jaak jadła to chciała dokładkę bo ciągle mówiła am, a jak już nie chciała to powiedziała nei.
oejj jaka Tusia zdolna i jak już komunikatywna

mój "tylko" zawsze chętnie biegnie do .łazienki jak go wołam na kąpiel
Cytat:

wita sie w ten piekny dzien w ktorym moj Synek w koncu czuje sie dobrze
spal od 22 do 7 i popoludniu 3,5 godz, i znowu poszedl spac, wymeczony jednak byl
wysypki nie ma wiec chyba t byly zeby jednak
az sie boje pomyslec co bedzie jak naprawde bedzie 3dniowka
super

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
h
och lacze sie w bolu...maly jak dotad zasypial tylko na raczkach a teraz nawet na rekach jest wyrywanie, placz, bicie itd... wczoraj tz go z 2h usypial, maly wziety do zabawy bo myslelismy ze poprostu spac nie chce przewracal sie ze zmeczenia ale nie zasnie...tz polozyl go w lozeczku i mu czytal, spiewal, zostawial samego a ten nic... w koncu zasnal na moich rekach... no ale nie bede go nosic do 18stki...
u nas to samo jeśli chodzi o usypianie" tylko lulanie na rączkach lub ew. przy piersi.
Cytat:

misia jak się czujesz??

jestem zła na to choróbsko
idę zaraz do lakarza do pi,ątku muszę być zdrowa!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 14:16   #4503
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Ech zazdroszczę wam tych roczkowych przygotowań i trochę mi smutno przez to
mi też smutno... będzie tylko moja mama i my.

rusałko jesli pytasz o ciążę to jestem zaniepokojna ostatnimi czasy.

A jesli o oko, to co jakiś czas zbiera mi się ropa i mi sie skleja. Nie wiem co mi za syf wpadł w oko, że mi tak ropieje.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 14:30   #4504
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Bo moje dziecko niestety nie bedzie mialo hucznej imprezy roczkowej, upieke pewnie maly tort i pojedziemy do zoo i tyle, bo tutaj nawet nie mielibysmy kogo zaprosic, tzn mamy znajomych, nawet niektorzy maja dzieci, ale wszyscy pracuja po 12h tak jak TZ i ciezko by bylo im sie pojawic i zgrac jeden termin zeby przyszli.. takze ten.
a ja chyba wolałabym tak świętować niż huczną imprezą
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

A jesli o oko, to co jakiś czas zbiera mi się ropa i mi sie skleja. Nie wiem co mi za syf wpadł w oko, że mi tak ropieje.
a co Cię niepokoi?

wózek przetestowany. zrobiliśmy dziś spacer 6 km Szymuś zachwycony, widać było mu wygodnie a co do moich odczuć, wszystko super, tylko kółka mnie wku.r.wiają będzie mi ciężko przestawić się na piankowe z dużych pompowanych

edit: Szymek waży 9,1 kg i mierzy 78 cm

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 14:41   #4505
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość

a co Cię niepokoi?

wózek przetestowany. zrobiliśmy dziś spacer 6 km Szymuś zachwycony, widać było mu wygodnie a co do moich odczuć, wszystko super, tylko kółka mnie wku.r.wiają będzie mi ciężko przestawić się na piankowe z dużych pompowanych

nie czuję ruchów, nawet jak się bardzo zrelaksuje i wycisze. I ogólnie mam taki niepokój w sobie, w ogóle nie czuję jakbym w ciązy była.

za wagę i wzrost.

Stary 2014-07-23, 15:05   #4506
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:

a co Cię niepokoi?

Umknelo mi jaki wozek kupiłaś? Dzis mi sie moj tako rozwalil i tz powiedział ze mam przelać z oszczędnościowego bo trzeba jechac po nowy tylko nie wiem czy w tym miesiącu możemy sobie na to pozwolić a po drugie nie wiem czy chce ten espiro magic wydaje mi sie byc dziwnie wywazony.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 15:25   #4507
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:

cześć dziewczyny

misiuniu czemu zaniepokojona? co się dzieje? boli brzuch?czy o co kaman?

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
nie czuję ruchów, nawet jak się bardzo zrelaksuje i wycisze. I ogólnie mam taki niepokój w sobie, w ogóle nie czuję jakbym w ciązy była.

za wagę i wzrost.
mmm, juz doczytałam... a czułaś już ruchy w tej ciąży, czy jeszcze nie? kurczę, żebys sie nie nakręcała i nie martwiła to może zrób sobie kochana usg dla spokoju? masz tam taką możliwość?
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 15:26   #4508
bajka1807
Zakorzenienie

Misia moze zapalenie spojowki? Mi od tego cholernie oczy ropialy w ciazy :/

Ja juz po dentyscie. Pochwalona zostalam ze zeby w bardzo dpbrym stanie mimo mojego wieku no ale plomba poszla na jednego zebola i takim sposobem mam dwie na stanie. Pytala co pija moje dzieci. Ucieszyła sie jak powiedzialam ze wode i na koniec walnela ze zdalam egzamin haha.
Zamowilam tez torty na urodziny Blanki i na chrzciny i 200 zl nie moje przesada

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 15:30   #4509
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ja oduczam Maję picia soczków, kupujemy je jedynie do robienia kisielu Oprócz tego pije właśnie kompoty robione przez t., wodę (musi być trochę cukru, bo samej nie wypije cwaniara) i herbatkę malinową Zaparzam herbatkę w kubku i potem mieszam z wodą pół na pół
heh, ty oduczasz, a ja uczę można powiedzieć, dla większego urozmaicenia. natomiast koniecznie rozcieńczam z wodą, wogóle to Lila lubi samą wodę też, wczoraj mi centralnie z butli 1,5l piła, oczywiście ja trzymałam butelkę i jej przechylałam
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 15:39   #4510
czaszka_
Zakorzenienie

dziewczyny doradzcie co moglabym kupić: 2 letniemu chlopcu, 3 letniej dziewczynce i 6 letniemu chłopcu(cos małego zeby do podrecznej weszlo i cos nie drogiego bo bida u nas)

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 15:53   #4511
misia332
Zakorzenienie

Dirty mam za 120 euro... a tz musi zmienic soczewki i nie wiem ile bedzie to kosztowalo...

Niby czulam ruchy,a przynajmniej taki mi sie wydawalo, teraz sama nie jestem pewna...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-23, 15:58   #4512
pszczoua
Zakorzenienie

Wy tak o tym piciu. Ja Julkowi nawet nie daje do sprobowania nic oprocz wody. Ale ten piernik prawie pic nie chce. Z niekapka w ciagu dnia wypije moze z 60ml plus max drugie tyle lyzeczka po jedzeniu lub z kubeczka. Zastanawiam sie czy to nie za malo. Oprocz tego pije w ciagu doby ok 400 ml mleka. Rozcienczam mu bardziej obiadki zeby w ten sposob chociaz przemycic plyny.

Ma ktoras jeszcze taki problem? Acha, kupki ma normalne a jakby pil malo raczej mialby problemy w tym temacie. Mam racje?
Stary 2014-07-23, 16:50   #4513
gorgulek
Zakorzenienie

Czaszko, ja polecam cala serie zgaduj z czuczu. W rosmanie dużo tego i można odpowiednio pod wiek dobrać. Moja Zuzia nauczyła się z tych kart liter i liczb. Tajne jest to ze na tych kartach się maluje, można zmazywac i na nowo malować/pisać.
Dla chłopców nie mam pomysłów.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 16:55   #4514
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
ma ktoras z was krem ochronny na slonce z nivea? jest teraz promocja i zastanawiam sie czy kupic

albo jakis inny fajny ktory ma malo syfow bo wychodzi ALkowi mnoswo krostek na buzce
ja mam z ziajki i nic Lenie po nim nie jest..
Cytat:

a ja nic :P
Stary 2014-07-23, 16:55   #4515
gorgulek
Zakorzenienie

W temacie picia i smoczkow. Miłosz pije wodę i mleko z bidonu. Nic innego nie dostaje i chętnie pije. W sumie mm raz dzień bo tak to wodę. No i odpada u nas smok uspokajacz bo go nie ssie. Przy piersi tez nie zasypia wiec będzie w miarę ok
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-23, 17:05   #4516
papalinka83
Zakorzenienie

coś nie mam weny. dzisiaj byłam z Olą w CH na zakupach i spotkać się z koleżanką. Teraz Ola odsypia - już 2h śpi, więc nie wiem, co będzie wieczorem

Cytat:
nie martw sie, moj Alek tez raczej nie bedzie mial
A do mnie się włąśnie już wszyscy zaprosili na roczek, mimo że nie zamierzaliśmy nic specjalnego robić
Cytat:
Dziewczyny wiecie ile mniej więcej kosztuje wizyta u prawnika? Sprawa dotyczy działek. Nie wiem czy to w setkach czy tysiącach? Czy mnie w ogole stać...
.
Jesli tylko porada (rozmowa) to ok. 200 zł, pewnie zależy od prawnika
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Wy tak o tym piciu. Ja Julkowi nawet nie daje do sprobowania nic oprocz wody. Ale ten piernik prawie pic nie chce. Z niekapka w ciagu dnia wypije moze z 60ml plus max drugie tyle lyzeczka po jedzeniu lub z kubeczka. Zastanawiam sie czy to nie za malo. Oprocz tego pije w ciagu doby ok 400 ml mleka. Rozcienczam mu bardziej obiadki zeby w ten sposob chociaz przemycic plyny.

Ma ktoras jeszcze taki problem? Acha, kupki ma normalne a jakby pil malo raczej mialby problemy w tym temacie. Mam racje?
Ja mam taki problem i bardzo bym chciała, żeby Ola wypiłą mi na dobę 60 ml

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 17:39   #4517
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no to przeca ja jak włosów nie wyprostuję rude nie są- swoje mam ciemny/mysi blond o takie ale chyba znowu sobie zrobię jaśniejsze bo lepiej się czułam, tylko wkurza mnie latanie co miesiąc na robienie odrostów
http://www.gala.pl/upload/galleries/...dy-21755_l.jpg

Poziomka to było tak, że byłam w domu i parzę a na stopie mam coś czarnego nieco wypukłego (TZ był w pracy) zadzwoniłam po tatę, pojechałam do nich i oni też nie wiedzieli, wrócił TZ z pracy patrzy a tam pieprzyk

jaraj się jaraj ja też się cieszę że te nasze dzieci już takie kumate, Myszka jak mówię, że idzie się kąpać leci pod łazienkę i czeka daj piłeczę czy coś tam to daje, wołam go na mleczko to przybiega ehh
a jak bardzo chcesz rozjasnić?bo teraz masz chyba jakieś jaśniejsze no nie?przynajmniej we Wro miałaś, nie takie ciemne blond jak u Sochy.

nooo to jest duże udogodnienie, nie trzeba wszędzie nosić, tylko zawołam "chodź" i idzie za mną/do mnie. Tzn. raczkuje hehe
I lubimy się bawić w gonianego, ja jej uciekam na czworaka i się chowam, a ona mnie goni i szuka

Cytat:
u nas też nie będzie hucznie, tylko rodzice, teściowie i rodzeństwo nasze. po pierwsze- mamy mało miejsca, po drugie- kiepsko będzie z finansami. Myślałam nad kinderbalem, ale musiałabym zaprosić sporo dzieciaków no i za duże koszty jednak:/

Cytat:

za wagę i wzrost.
a masz możliwość jechać gdzieś i sprawdzić, czzy jest ok?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 17:52   #4518
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
pytanie
czy dajecie dzieciom , herbatę można juz ?
ja daję soczki przeważnie, albo ostatnio kompot, jak wychodzę na 2-3 h z domu biorę dwie butelki jedną z wodą , klusek nie lubi wody, nie chce jej pić no chyba że jest bardzo spragniony lub w nocy, a drugą z sokiem/kompotem.
zawsze daję najpierw sok/kompot a na później zostawiam wodę i często wracamy z marudą do domu bo mały chce pić a woda jest blee.
nie biorę więcej soku/kompot bo boję się że przy takiej temp. on po prostu skiśnie, dlatego tak sie zastanawiam czy by nie zabierać ze sobą takiej herbatki "słomkowej"
ja zawsze pierw bym dawała wode, a dopiero później sok / kompot.. ja daje bardzo słabą owocową, zdarzył się kompot ale to tylko zeby kolor i posmak był, soczków typu bobofrut juz nie daje ze względu na to że mi jeśc nie chce później, i ze względu na ząbki..

Cytat:
.
Prawnika czy notariusza??

Cytat:

za wagę i wzrost.
moze najedz się słodkiego?
Stary 2014-07-23, 17:55   #4519
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ja zawsze pierw bym dawała wode, a dopiero później sok / kompot.. ja daje bardzo słabą owocową, zdarzył się kompot ale to tylko zeby kolor i posmak był, soczków typu bobofrut juz nie daje ze względu na to że mi jeśc nie chce później, i ze względu na ząbki..

Prawnika czy notariusza??

moze najedz się słodkiego?
Chciałabym isc zapytać jak rozwiązać spór z energetyka bo widze ze chcą nas wyrolować. To w sumie by chodziło o jedną konsultacje.

Czekamy na dzidziusia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-23, 18:37   #4520
anutka171
Rozeznanie

u nas wreszcie burza i pada

podziele sie z Wami najpierw radosna nowina.
mojej mamy siostra, ktora 15 lat starala sie o dziecko, o 16.40 urodzila chlopczyka
maly wazy 2700 g i strasznie glosno powital swiat
ale sie wzruszylam i poryczalam jak z nia gadalam
a tu nasze roczki zaraz skoncza

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
mojej nie wiem co jest, nigdzie nie pełza ani nie raczuje choć umie bo sie boi chyba, ciagle tylko płacze kolo moich nóg i wspina sie we mnie i wtula. Nawet jak ją zainteresuje jakas zabawka to placze bo chce ją a po nią pol metra nie pojdzie....Normalnie nie wiem juz co mam robic, jestem strasznie tym umęczona. Dziś zadecydowalam ze nie chce miec wiecej dzieci

Cytat:
jo robię tak

gotuję bulion
kroję cebulkę w talarki
szyneczkę w paseczki
mozzarelle (albo inny ser jak ktoś lubi)
wrzucam do miseczek i zalewam bulionem gorącym do tego mogą być grzanki z przyprawami banalne a pycha jutro zrobię na obiad chyba przez Was
brzmi smakowicie
musze sprobowac, bo nigdy nie jadlam

Cytat:

zdrówka dla Kubunia
dziekujemy

Cytat:
a teraz mi mówiła ciągle,że chce am,wzięłam ja na ręce, szzłyśmy koło sypialni i ona pokazała na sypialnię paluszkiem i "am kam" (my się w sypialni cycamy). A potem jaak jadła to chciała dokładkę bo ciągle mówiła am, a jak już nie chciała to powiedziała nei.

Sorry,że się tak jaram, ale mnie tak cieszy,że coraz bardziej umie się komunikować

pewnie można już, ale ja daję tylko wodę.
ostatnio ulubionym zajęciem i tak nie jest picie tylko puszczanie bąbelków przez słomkę

Tusia też miała trochę kropek na czole w te upały, stąd pomyślałam,że u Bartusia to samo
ale zdolna dziewczynka
Kubus tez mial wlasnie troche krostek na ciele. akurat udalo mi sie porozmawiac z mamy znajoma-pielegniarka z oddzialu dzieciecego. myslalam, ze to jakas alergia, ale mnie uswiadomila, ze to potowki byly

a pytalas o paste. my mamy elmex od 1. zabka

Cytat:

super

Cytat:
Chciałabym isc zapytać jak rozwiązać spór z energetyka bo widze ze chcą nas wyrolować. To w sumie by chodziło o jedną konsultacje.

a co masz za spor?
nie wiem niestety, ile kosztuje taka porada.

zamowilam dzis buciki dla malego
nawet nie wiedzialam, ze jest darmowa wysylka w deichmannie
udalo mi sie kupic sandalki elefanty w przecenie za 79zl zamiast 119
do tego wzielam dla siebie japonki, bo druga para byla za pol ceny. dalam cale 19,50

coraz czesciej mysle nad parasolka, bo mnie denerwuje ta ciezka spacerowka. jestem kompletnie zielona w tym temacie
czy rzucicie jakies pomysly do 500zl?
Stary 2014-07-23, 18:51   #4521
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
W imieniu Pana Stanisława dziękuję za życzenia Za miesiąc roczek, łooo matko to niesamowite!

Hiii wykombinowałam jak wcisnąć Staśkowi żółty ser i kawałek wędliny na kanapce - opiekacz z Biedronki za całe 26 zł i chleb tostowy Opiekacz leciutko maźnięty klarowanym masłem a jakie pyszne kanapki z serem i wędliną na ciepło wychodzą i młody wcina aż miło Oby tylko mu nie przeszło.

Widzę, że poruszony został temat opieki rodziców/teściów nad dzieckiem. Ja tam się nie wypowiadam bo mam tylko tatę który dopiero od 2-3 miesięcy jakoś tak bardziej do Staśka ciągnie, nie wiem może wcześniej się bał ze "go popsuje" czy coś w każdym razie młody przepada za dziadkiem choć nie powiem dziadek jest bardzo specyficzny. Z kolei teściowa ma totalnego fizia na jego punkcie, na szczęście mieszka daleko i sporadycznie go widuje ALE ostatnio pomyślałam, że skoro tak chce widzieć Staśka i się ni m zajmować to może raz w tygodniu do nad przyjeżdżać. No więc wsiada w pociąg a ja ją z Młodym odbieram ze stacji i zawożę do domu. Dla mnie to ogromna pomoc, mogę np. w spokoju poprasować gdy ona jest na spacerze.
No ale miałam w pracy koleżankę, która otwarcie powiedziała swoim rodzicom, ze albo dają jej np. 1200 zł miesięcznie i ona nie idzie do roboty i zajmuje się dziećmi (2 synów) albo ona idzie do pracy a oni pilnują wnuków. Oczywiście poszła do pracy ale jak mi powiedziała o tym "pomyśle" to mi szczęka opadła. Bezczelne tym bardziej, ze synowie święci nie byli, jak to dzieci nieźle dawali w kość. W końcu były momenty ze dziadkowie mieli wnuków po dziurki w nosie i wcale się im nie dziwię. Nie mogę zrozumieć zachowanie koleżanki, jej mąż bardzo, bardzo, bardzo dobrze zarabiał w tamtym czasie, naprawdę nie musiała iść do pracy za 1200 zł ale pewnie chciała się wyrwać chałupy. Niemniej i tak jestem zdania że moje dzieci wychowuję ja ale jeśli rodzice czy teściowie oferują pomoc to sama z przyjemnością bym ją przyjęła.
fajnie że możesz liczyć na pomoc tesciowej

Cytat:
Witam.
Motyl miałaś rację! To potówki
A ja umieram. No tak fatalnie nie czułam się od dawna w nocy źle spalam, gardło mnie boli okropnie, z nosa cieknie i łeb pęka a Bartek piszczy od rana. Pomocy!
zdrówka

Cytat:
tacherka wiem co czujesz i jak się czujesz u mnie też często się zdarza takie przerzucanie kluska z rąk do rąk co mnie okropnie denerwuje, ( t. tak bardzo się nie rwie do noszenia małego- to troszkę starsza kobieta) szczególnie jak u t. sa siostry tż, dużo starsze odemnie, boshe co ja się z nimi mam , obie nauczycielki więc maja wakacje i są u t. prawie codziennie, dlatego nie lubię tam do niej chodzić, a ona zawsze jak mnie widzi pyta może byście przyszli, dlaczego nie przychodzicie i takie tam.
mały czasami naprawdę nie chce się odemnie odkleić a one niemalże mi go wyrywają, kiedyś zwróciłam im uwagę raz drugi trzeci ale nie pomaga, więc unikam wizyt no zajrzymy jak ich nie ma (ale trudno mi zgadywać czy teraz właśnie są czy nie). Klusek reaguje na taki gest jak wyciąga się do niego ręce i mówi chodź chodź i czesto one tak robią i tak go przerzucają między sobą a on się wkurza, bo on chce, jak już jest na rękach, oglądać, dotykać , żeby mu pokazywać a "nie sprawdzać na ile małpka jest wytresowana" a w takiej sytuacji ja razem z nim się denerwuję, brr
rr

zdrówka dla Kubunia
współczuję

Cytat:

wita sie w ten piekny dzien w ktorym moj Synek w koncu czuje sie dobrze
spal od 22 do 7 i popoludniu 3,5 godz, i znowu poszedl spac, wymeczony jednak byl
wysypki nie ma wiec chyba t byly zeby jednak
az sie boje pomyslec co bedzie jak naprawde bedzie 3dniowka

misiu
cieszę się że Alek czuję się już lepiej

Cytat:

super

Cytat:

a co Cię niepokoi?

piękna waga i piękny wzrost

Cytat:

za wagę i wzrost.
Misia, a w którym tc Ty jesteś??

matko, normalnie wymiękam jak mam zostac jednocześnie z Hubim i z Filipem... Filip jest trasznie niegrzeczny, bije Hubiego, popycha, piszczy jak ja Hubiego biorę i jak powiem że czegoś nie wolno to od razu jest ryk...

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

podziele sie z Wami najpierw radosna nowina.
mojej mamy siostra, ktora 15 lat starala sie o dziecko, o 16.40 urodzila chlopczyka
maly wazy 2700 g i strasznie glosno powital swiat
ale sie wzruszylam i poryczalam jak z nia gadalam
a tu nasze roczki zaraz skoncza

zamowilam dzis buciki dla malego
nawet nie wiedzialam, ze jest darmowa wysylka w deichmannie
udalo mi sie kupic sandalki elefanty w przecenie za 79zl zamiast 119
do tego wzielam dla siebie japonki, bo druga para byla za pol ceny. dalam cale 19,50

coraz czesciej mysle nad parasolka, bo mnie denerwuje ta ciezka spacerowka. jestem kompletnie zielona w tym temacie
czy rzucicie jakies pomysly do 500zl?
wielkie gratulacje dla cioci

i fajne zakupki poczyniłaś, pochwal się
Stary 2014-07-23, 19:28   #4522
kaska87
Zakorzenienie

Asia a co Ty tak często z Fifkiem zostajesz?

Misia Tyś jest położna wyluzuj,zbadaj się (nie wiem czy się da samej?) na pewno z dzidzią wszystko dobrze

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 19:40   #4523
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Tez sie wlasnie chcialam pytać czemu Asia tak często ma Filipa i kogo on jest? I czy jego rodzice opiekują sie tez Hubim? Mam brata Huberta i nigdy nie używaliśmy tego zwrotu

Czekamy na dzidziusia

REKLAMA
Stary 2014-07-23, 20:03   #4524
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny doradzcie co moglabym kupić: 2 letniemu chlopcu, 3 letniej dziewczynce i 6 letniemu chłopcu(cos małego zeby do podrecznej weszlo i cos nie drogiego bo bida u nas)
2latek - resorak z filmu Cars (najlepiej zygzaka mcqueena)
3latka - zwierzatko litlest pet shop
6latek - pistolet, wiekszy samochod z tego samego filmu co małemu, zegarek dla dzieci z bajerem jakims (najlepiej samochodem ), moze jakis bajerancki piórnik bo do szkoły chyba idzie (no chyba ze nie idzie)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 20:22   #4525
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Asia a co Ty tak często z Fifkiem zostajesz?

Misia Tyś jest położna wyluzuj,zbadaj się (nie wiem czy się da samej?) na pewno z dzidzią wszystko dobrze
bo Fifka mama pomimo że wczoraj i dzisiaj ma urlop od pracy nr. 1, to też ma prace nr. 2 i tam urlopu nie ma i od 15- stej młody jest u mnie, a szwagier płot u znajomego obsadza od kilku dni...

a moja mama miała wczoraj operację na oko i wczoraj wieczorem tata ją z Wawy przywiózł, ale codziennie wozi mamę na zmianę opatrunku... Mamam moja teraz przez miesiąc nie będzie mogła zająć się chłopcami, więc zarówno ja i sis mamy urlopy zamiennie wzięte...

Cytat:
Tez sie wlasnie chcialam pytać czemu Asia tak często ma Filipa i kogo on jest? I czy jego rodzice opiekują sie tez Hubim? Mam brata Huberta i nigdy nie używaliśmy tego zwrotu

Filip to synek mojej siostry, a mój chrześniak... obaj z Hubim są z jednego roku... Filip 30 stycznia a Hubi 19 październik... oczywiście jeśli zajdzie taka potrzeba to ja mogę im Hubiego podrzucić i co miało miejsce dwa razy...

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2014-07-23 o 20:25
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 20:26   #4526
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
bo Fifka mama pomimo że wczoraj i dzisiaj ma urlop od pracy nr. 1, to też ma prace nr. 2 i tam urlopu nie ma i od 15- stej młody jest u mnie, a szwagier płot u znajomego obsadza od kilku dni...

a moja mama miała wczoraj operację na oko i wczoraj wieczorem tata ją z Wawy przywiózł, ale codziennie wozi mamę na zmianę opatrunku... Mamam moja teraz przez miesiąc nie będzie mogła zająć się chłopcami, więc zarówno ja i sis mamy urlopy zamiennie wzięte...

Filip to synek mojej siostry, a mój chrześniak... obaj z Hubim są z jednego roku... Filip 30 stycznia a Hubi 19 październik... oczywiście jeśli zajdzie taka potrzeba to ja mogę im Hubiego podrzucić i co miało miejsce dwa razy...
tak kojarzyłam że a półtora roku ale zapomniałam kto to dla Ciebie
no to nie masz lekko z dwójką w takim wieku.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-07-23, 20:31   #4527
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
2latek - resorak z filmu Cars (najlepiej zygzaka mcqueena)
3latka - zwierzatko litlest pet shop
6latek - pistolet, wiekszy samochod z tego samego filmu co małemu, zegarek dla dzieci z bajerem jakims (najlepiej samochodem ), moze jakis bajerancki piórnik bo do szkoły chyba idzie (no chyba ze nie idzie)
o ja jesteś teraz moją skarbnicą wiedzy w tym temacie

w ogóle mi koleżanka o pomponach ozdobych pisze, fajne to ale doszłam do wniosku, że jak będę miałacórkę to dużo nauki przede mną bo nie ogarniam najwyżej będzie chłopczyca

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

aha

REKLAMA
Stary 2014-07-23, 20:31   #4528
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
tak kojarzyłam że a półtora roku ale zapomniałam kto to dla Ciebie
no to nie masz lekko z dwójką w takim wieku.
zawsze płaczą razem... Filip jest cfańszy i próbuje Huberta oszukać, coś zabrać, ale Hubi ostatnio się nie daje, dzisiaj mocno samochodzik trzymał, aż Filip zrfezygnował
Stary 2014-07-23, 20:32   #4529
butterfly20
Zakorzenienie

muszzę wtrącić (dlaa fanów HP haha)

ale ciacho z niego wyrosło!! http://www.pudelek.pl/artykul/69179/...a_s/foto_1#s18

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 20:37   #4530
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
muszzę wtrącić (dlaa fanów HP haha)

ale ciacho z niego wyrosło!! http://www.pudelek.pl/artykul/69179/...a_s/foto_1#s18
ja jestem fanką!ja!
no fajny jest
a taki paszczak był za młodu

a Ty się ucz a nie siedzisz na pudlu jak idzie?

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-07-23 o 20:38
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości