|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ogolnie po urodzeniu podaje sie mleko z nr 1. Cytat:
Cytat:
Mialam wyrzuty sumienia, jakby mu sie krzywda dziala
|
|
#3242 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
#3243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi lekarka mówiła, żeby moją Hanię podtuczać dodatkową porcją kwasów Omega 3. Cytat:
Mamuska, Kochana, mocno trzymam kciuki za Was, za Ciebie i Małą i za Zuzię, żeby spokojnie sobie poradziła z dziadkiem i tatą! Na pewno będzie dobrze i sobie poradzą, a z Malutką musi być dobrze, tyle e-cioć trzyma za nią kciuki mocne już od dawna!! Co do studentów, to ja się 'miotam', bo z jednej strony nie mam chęci, żeby ktoś dodatkowy mi zaglądał między nogi, ale z drugiej, jak pisze Twin, wiem jak to jest być z tej drugiej strony i wiem, jakie się ma ciśnienie na praktykach/stażu itp, żeby się czegoś nauczyć i być zawsze, jak coś się dzieje. |
|||
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, mi na studiach ludzie pozwalali brać udział w swoich terapiach rodzinnych, jak robiłam praktyki... przy czymś takim dopuszczenie kogoś do porodu to wydaje mi się "pikuś".
|
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Świetnie!
A co do diety białkowej, to wcale nie trzeba się zapychać Cytat:
To cały czas masz teraz co 2 min.? I jak ten masaż? Bardzo bolało? UWAGA jeśli ktoś jeszcze nie ma kocyka z biedronki, to można to naprawić Zobaczcie co znalazłam KLIK
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mi sie wydaje ze bym umiala, ale co bedzie jak zobacze mala i ja przytule to nie wiem czy bede chciala ja zostawic chociaz na godzinke
|
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba łapówkę daje się, jeśli się chce coś uzyskać w zamian... ja się z moim lekarzem żegnam przed porodem, bo on nie pracuje w szpitalu, więc chcę mu podziękować za zaangażowanie i czas poświęcony mi w tej ciąży. Pewnie, że to jego praca. Ale fakt, że o każdej porze odbiera moje telefony, mam go na wyciągnięcie ręki i zawsze mogę na niego liczyć, to jego dobra wola i chcę mu za to podziękować. I nie życzę sobie z twojej strony insynuacji, że popieram łapówki, nie znasz mnie i nic o mnie nie wiesz, więc hamuj portki.
|
|
|
|
|
#3248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda że wody Ci nie odeszły, pewnie już byłoby po wszystkim
|
|
#3249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana trzymam caly czas jutro jest wielki dzien i wszystkie tutaj jestesmy z Toba Wierze ze wszystko bedzie dobrze. Weronika to duza dziewczyna juz a ty kochana powinnas myslec przede wszystkim teraz o sobie a nie wszystkim na okolo sie zamartwiac a Zuzia bedzie pod dobra opieka wiec mozesz byc spokojna
|
||
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Jak będzie trochę większa (ok pół roku) i będzie miała w miarę stały rytm spania i czuwania, dobrym rozwiązaniem na początek może być np zostawienie już śpiącej Olivki z opiekunką i pójście na kolację. Tak na początek.
|
|
|
|
#3251 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Natka, no przynajmniej Ci nie wmawiali że jeszcze nie rodzisz i uczciwie postawili sprawę, że moze za 1 h a może za 4! Mojej siostrze jak z 2 dzieckiem i lekkimi skurczami pojechała na ktg powiedzieli, że nie ma sladu porodu i żeby sie nie spodziewać. Za 2 h ta sama położna przyjmowała siostrę już na porodówkę niemal z pełnym rozwarciem, a po kolejnej 1,5h dumny tatuś przecinał pępowinę!
W kwestii studentów to ja bym chyba nie miała nic przeciwko, żeby byli obecni o ile zachowywaliby się z kultura i jakimś poszanowaniem kobiety rodzącej. Zgadzam się z Twin maid, żeprzecież studenci to przyszli lekarze, beda nas ponziej leczyc i po prostu muszą się nauczyć, najlepiej podczas praktycznych zajęć a jak to zrobic inaczej? Zaczarowana, myslałam kiedys podobnie, ze chcialabym miec nianie z doskoku zeby raz czy dwa wmiesiacu wyjsc z domu z Tz sam na sam. Bo my tez tu nie mamy nikogo z rodziny, a znajomym podrzucic troche mi glupio, choc oni tez maja dzieci i mozna by pomyslec o takiej akcji, ze na zmiane by sie pilnowalo, ale nie wiem chyba nikt poza nami takich potrzeb nie widzi Ale mysle sobie, ze raczej Tesciowa bedzie chetna przejac opieke nad wnusia na godz czy dluzje, moze etraz nie ma z niej pomocy a pozniej bedzie chciala z wnusia przebywac? Bo ja bym bala sie oddac obcej osobie dziecko, chyba ze opiekunka bylaby zpolecenia i zajmowala sie dziecmi znajomych od dluzszego czasu albo np dobra sasiadka. |
|
|
|
#3252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro o 18 wizyta, ciekawe jak tam moje rozwarcie
|
|
|
|
#3254 |
|
Raczkowanie
|
wierzę, że będą jakieś postępy!
![]() ja mam w piątek wizytę.. u lekarza nie byłam już ze 3 tygodnie ciekawa jestem czy coś się zmieniło
|
#3255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3256 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobię Was później bo widze, że znowu nastrzaskałyście ;-)
Jadę na USG, był jedyny wolny termin w najbliższych 2 tygodniach dzisiaj o 15. Niestety mój gin nie ma w gabinecie usg, szkoda, bo ciągle trafiam do przyadkowych na usg. Ta babczka ma wyjątkowo skrajne opinie. Tyle samo fatalnych co rewelacyjnych. Czyli wzbudza kontrowersje. Dziewcyzny skarżą się, że wymyśla różne wady płodu, które nie potwierdzają się u innych lelkarzy na usg. Stresuje mnie to, bo się, że utuczyłam moją małą ;-( Proszę o kciuki. |
|
|
|
#3257 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3258 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez nie uważam, że daliśmy łapówkę, nie mówię gdybym dała przed porodem, ale mój tż pojechał kilka dni po. Chcieliśmy podziękować i tyle. Cytat:
![]()
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mocne
|
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Halinka pytałaś o mleko mm, a więc takie mleko można dać dziecku od razu po urodzeniu, np gdy ktoś nie może karmić albo nie ma pokarmu albo z innego powodu. W szpitalu często dokarmiają maluszki takim mlekiem.
Zosia piła nan activ, takie poleciła nam pediatra i położna, było drogie albo podobno dobre. Teraz widzę, że już go nie ma. Na razie nie myślałam jeszcze jakie kupie. Pewnie skonsultuje z pediatrą.
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam dziś okropny dzień...muszę sobie ponarzekać...nie dość, że spałam może 2-3h w nocy - coś mnie okrutnie gryzło i cała jestem zdrapana! to jeszcze od 8 pracuję i chyba zaraz się przewrócę na twarz. NIE MAM SIŁ.
a jeszcze mnie coś uciska tak w kroczu czy bardziej koło odbytu...bleee strasznie nieprzyjemne uczucie. Właśnie się na chwilę położyłam i jem kanapkę, bo aż mi jest niedobrze z tego wszystkiego. wczoraj czułam się rewelacyjnie a dziś jakaś masakra ![]() widzę, że się kilka porodów szykuje super, będą nowe bejbiki forumowe
|
|
|
|
#3262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki
|
|
#3263 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczynki, pocytuje tyle le wczesniej zaznaczylam bo nie mam sily...
Bylam na odczulaniu, potem w realu na zakupach i ledwo zyje.. Dzisiaj od rana wyje jak glupia z powodu balaganu... Mam dosc tego ze moj maz nie widzi nic, jemu jak dzieku trzeba palcem pokazac co zrobic, a i tak zrobi to na odwal sie. Nie wiem jak moj syn z nim zostanie jak bede w szpitalu, jak on o niczym nie pamieta, nienawidze go ostatnio.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
sliczny synus!!!!!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no to kciukasy!Cytat:
No i po drugie..porod w domu oznacza rodzenie na zywca bez znieczulenia co u mnie nie wchodzi w gre
|
|
#3264 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się rozpisałyście
I w dodatku żadna nie urodziła w tym czasie 88natka- myślałam, że Ty juz po wszystkim Możesz jeszcze do fryzjera iść ![]() Ja dzisiaj spotkałam się z moją midwife. Plan porodu spisany Postanowiłam, że spróbuję rodzić w wodzie, a jak nie to ostatecznie dopiero wezmę epidural. Wcześniej myślałam, że poproszę o znieczulenie od razu, ale ostatnio poczułam moc Wiecie, że ona nie podłączy mnie pod KTG jak pojadę rodzić Powiedziała, że jeśli nic podejrzanego się nie dzieje, to nie ma takiej potrzeby. Wystarczy ten doppler... No i mam jechać dopiero jak skurcze będą co 3 min, nie wcześniej Ale mogę dzwonić po karetkę w razie gdyby TŻ nie mógł i nie ma z tym problemu tutaj |
|
|
|
#3265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A nie bylo tak, ze zmienili nazwe na jakas nan pro...cos tam? zaraz sprawdze az
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
imprezy i picie jej w glowie tylko nie chcialabym zeby po tym ze zostala raz czy dwa z mala zaczela mi sie wtracac w wychowanie malej, wole ja trzymac na dystans, poza tym to jest kobieta na ktora nie mozna liczyc jest nieslowna. W niedziele Tz sie tak na nia wkurzyl ze myslalam ze cos rozwali. Od rana zaczela do niego dzwonic pisac ze musi jej cos przetlumaczyc z polskiego na niemiecki ( mimo ze ona mieszka tu juz kilkanascie lat to z jezykiem kiepsko jezeli chodzi o pisanie itd, a jej wymowa ja mam lepszy akcent o 100 razy od razu widac ze nie jest 100 % niemka, a mojego Tz kazdy bierze za niemca ).Oczywiscie moj Tz od razu sie za to wzial. Okolo godziny 15.00 Tz zaczal do niej dzwonic bo potrzebowal czegos do pracy na jutro zeby mu wydrukowala i podrzucila, to ta telefonu do 21,00 nie odbierala Tz zaczal ja wyzywac bo on od razu wzial sie za tlumaczenie a ta mu glupiego swistka nie chciala wydrukowac ![]() Potem okolo 22.00 zadzwonila ze nie bylo jej w domu co oczywiscie bylo nie prawda bo z Maxem ( 10 lat ma, brat Tz ) lekcje odrabiala to jej wszystko wyrzucil to ze ona nic dla niego nie chce zrobic a on musi od razu i wypomnial jej to ze nam torby do szpitala o 5 rano nie chciala przywiezc bo spala. To teraz sie taka milusia zrobila ach nie lubie jej
|
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 201..
Mamuska co do kp to zdecydowałam się spróbować pokarmić chociaż 2-3 miesiące
![]() A jutro będę trzymać mocne kciuki za Ciebie i malutką Pamiętaj, że my tutaj też jesteśmy i myślimy o Was![]() lilka ja mam zamiar się pomalować na porodówkę I kosmetyki też biorę do szpitala Nie widzę w tym nic dziwnegoCo do dawania prezentów lekarzom to niby czemu miałabym to robić? Płacę za każdą wizytę 150 zł, w tym miesiącu zapowiada się, że będę u niego 2 razy... i jeszcze mam mu coś kupować? Bez przesady W niczym mi nie pomógł tylko prowadzi zdrową ciążę co dla niego nie jest jakimś wyczynem chyba tylko jego pracą![]() Halinka w tv reklamują tylko mleko następne bo z góry zakładają, że każda matka będzie karmić piersią ![]() ale są też mleka od 1 dnia życia, mają właśnie taką "1" napisaną Ja kupiłam bebilon bo kuzynka mi poleciła i na wizażu znalazłam bardzo dobre opinie o tym mleku![]() Położne u mnie na SR polecały również Enfamil, niby pod względem składu jest to najlepsze mleko ale wiadomo, że każdemu maluszkowi będzie pasować co innego ![]() W aptece można kupić małe buteleczki różnych firm i wypróbować kilka na początku, żeby zobaczyć które nasze dziecko najbardziej polubi ![]() paulowina u mnie nie ma możliwości porodu w domu... Nie wiem czy w Polsce wogóle takie coś funkcjonuje ale chyba nie UmiZumi widzisz najważniejsze, że maleńka rośnie Będziesz miała po prostu taką kruszynkę![]() Możesz za to szaleć z ciuszkami w rozmiarze 56 ![]() Zaczarowana co do opiekunki to nie jestem przekonana... A Twoja teściowa nie będzie chciała zostać z małą jak Wy będziecie chcieli gdzieś wyjść? natka to teraz wszystkie czekamy na rozwój akcji Pisz nam tutaj na bieżąco o tych skurczach![]()
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Mamamarta2010 ehhh te chlopy.... moj miewa podobnie, jak palcem nie pokaze lub nie wyloze jak krowie na rowie co i jak i gdzie, to sam nic nie pomysli, bo mu tak wygodnie po prostu. Np: wybiera sie z dzieckiem na nieokreslony czas z domu, ale o pieluchach/piciu/ciuchach na zmiane nie pomysli
|
#3269 | |
|
Zadomowienie
|
Pentuerka - mocne
za USGCo do gina - mój też przystojny , ale taki już po 50-tce. Ale masażu szyjki póki co mi jeszcze nie proponował. Cytat:
Muszę znowu zacząć systematycznie dziennie pracowac po 2-3 godziny, bo jak zrobia mi się zaległosci to przy dziecku nie nadrobię. |
|
|
|
|
#3270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja położna mi mówiła, że ma sporo takich porodów ostatnio, a wczoraj kobieta rodziła w domu i problem zaczął się dopiero przy rodzeniu łożyska Właściwie to nic się wielkiego nie stało, ale dostała zastrzyk i poczuła się po tym dużo gorzej... Jak jest w PL z rodzeniem łożyska? Dają standardowo zastrzyk? Czy można nie chcieć? Co wy o tym myślicie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.

Ale to dziwne, że w Twoim szpitalu czekają na akcję do cc. Do tej pory spotykałam się z opiniami, że właśnie lepiej żeby nie było akcji w tym czasie. 

Mialam wyrzuty sumienia, jakby mu sie krzywda dziala 

chyba łapówkę daje się, jeśli się chce coś uzyskać w zamian... ja się z moim lekarzem żegnam przed porodem, bo on nie pracuje w szpitalu, więc chcę mu podziękować za zaangażowanie i czas poświęcony mi w tej ciąży. Pewnie, że to jego praca. Ale fakt, że o każdej porze odbiera moje telefony, mam go na wyciągnięcie ręki i zawsze mogę na niego liczyć, to jego dobra wola i chcę mu za to podziękować. I nie życzę sobie z twojej strony insynuacji, że popieram łapówki, nie znasz mnie i nic o mnie nie wiesz, więc hamuj portki.

szkoda że wody Ci nie odeszły, pewnie już byłoby po wszystkim 
jutro jest wielki dzien i wszystkie tutaj jestesmy z Toba 

Możesz jeszcze do fryzjera iść
Tz zaczal ja wyzywac bo on od razu wzial sie za tlumaczenie a ta mu glupiego swistka nie chciala wydrukowac