|
|
#2551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
No pytaj pytaj
ja po wczorajszym strachu to twierdze ze to jest naprawdę prawda ze lepiej jeden raz za dużo niż jeden za malo
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
koniecznie powiedz o tym lekarzowi...przypomniałaś mi, że muszę zażyć, dzięki
|
|
#2554 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolcia jak dalej będziesz musiała leżeć to chyba stosunkowo mamy do siebie najbliżej więc dawaj do mnie i polezemy razem
|
#2555 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Badania mikrobiologiczne układu moczowo-płciwego. Pobrania wykonywane są w godzinach… Wykonujemy również wymazy z pochwy i kanału szyjki macicy. A dalej jakieś zakażenia. Czy to oznacza, że ten posiew z pochwy też?
|
||
|
|
|
#2556 | |
|
Rozeznanie
|
Hello
Cytat:
Podobno oddział dla noworodków tez jest fajny
|
|
|
|
|
#2557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wczoraj zakupiłam w biedronce blachę z dziurkami do pizzy i dziś na kolację będzie pizza własnej roboty z przepisu, który któraś z Was dodała, że pizza jak z pizzy hut Tylko muszę jeszcze dokupić kilka składników
Edytowane przez Hasiap Czas edycji: 2014-07-23 o 13:11 |
|
|
|
|
#2558 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja teraz już wiem, że po pierwsze biorę wszystko swoje - oprócz oczywistych rzeczy, zabieram też jedzenie i swoje środki higieniczne - podkłady, podpaski i papier toaletowy. Wezmę też jakieś ładniejsze ciuchy - pidżamy i coś do makijażu i może suszarkę - bo ostatnio nie dość, że fatalnie się czułam to jeszcze wyglądałam koszmarnie! Od razu gorszy humor masz. Pewnie pomyślę też o własnym mleku modyfikowanym i butelkach. W szpitalu w którym rodziłam na oddziale był taki pokój gdzie można było przygotować mleko, podgrzać, wysterylizować butelki, ja nic nie miałam i musiałam po każdą butelkę chodzić do położnych - a wiadomo jakie one są czasami chętne do pomocy. A tak to masz wszystko swoje i sobie sama ograniasz.
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2560 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a do tego ok. 24.12. pojawi sie dziecko to beda szczegolne swieta.Cytat:
u mnie slonce daje nadal czadu nawet sie nie zanosi na to zeby mialo padac. W pracy straszna duchota Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2561 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2562 |
|
Rozeznanie
|
Blow a w którym szpitalu rodziłaś?? gdzie teraz zamierzasz? masz wpisany Kraków jako Twoja lokalizacje
a ja nie kojarzę, które z naszych mamuś są z Krakowa albo okolic i mogą coś ta ten temat powiedzieć
|
#2563 |
|
Rozeznanie
|
Hej, witam sie w 22tyg po wizycie. Mały waży 425g ma jakies 23cm i wszsytko ok, buzi pokazac nie chcial schowal sie za obydwoma raczkami wiec czuje niedosyt. Za 2tyg krzywa cukrowa ble.
Dzis dostalam pierwszy gift od gina, gazetki, próbki, naklejki do auta itp. i mi sie przypomnialo zeby sie pozapisywac do klubow i bedziemy dostawac darmowe probki czy to kremow czy słoiczki, proszki, duzo kiedys tego dostałam, teraz tez sie musze pozapisywac. Do małego udało mi się w tesco znow nakupic ciuszkow na promocji taki zestaw fajny 6czesciowy chyba z napisem Born in 2014 year słodki taki, i na olx lezaczek bujaczek za 25zł niebieski z pałakiem do zabawy.U meza w pracy skladaja sie zawsze na prezent jak sie dzidzia urodzi i za 300zl bedziemy mogli sobie cos wybrac to nam kupia, moze u was tez tak jest, to jakis wiekszy wydatek wam odpadnie. papa
|
|
|
|
#2564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2565 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz się zapisalam na bebiko,pampers a trzeciego sobie przypomnieć nie mogę
|
#2566 |
|
Rozeznanie
|
Inka a dostałaś już coś od nich?
W ogóle nie wpadłam na to
|
|
|
|
#2567 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie bebiko wysyła jakiś czas po urodzeniu dziecka,a bon od pampersa jakoś chyba wczesniej
|
#2568 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))Cytat:
Ale nie jest to szpital przyjazny porodom naturalnym po cesarce, dlatego pewnie wybiorę szpital Rydygiera, gdzie moim zdaniem pracują najlepsze położne i w zeszłym roku zmienił im się ordynator, na takiego całkiem spoko kolesia Nie byłam tam jeszcze, podobno szpital rodem z PRL (nieremontowany), ale opinie o porodach mają bardzo dobre, gorzej z opieką poporodową bo podobno pielegniarki nowordkowe są chamskie ALE to chyba jedyny szpital w Krakowie gdzie faktycznie możesz urodzić w wodzie i nie rodzisz rutynowo na fotelu. No i jedyny gdzie tata może być obecny podczas cesarki. I mają sale jednooosobowe (też) poporodowe. To wszystko wyczytałam na ich stronie ![]() Ale Narutowicz też jest spoko, jest odremontowany to duży plus. Jak nie masz żadnych specjalnych wymagań (jak ja, bo jestem już po CC) to jak najbardziej polecam.
|
|
#2569 |
|
Rozeznanie
|
no własnie jakies bebiko, pampers, bobovita i pare takichz gazet wzielam musialabym poszukac nazw.
Piszecie o badaniu moczu i morf co miesiac, ja chodze prywatnie do dobrego gina i zawsze robilam co miesiac az mi powiedzial ze nie robi sie co miesiac i nie musze, ze dopiero po 24 chyba tygofniu robi sie co miesiac albo 28tyg nie pamietam no i ja robi co 2 miechy teraz za miesiac mam tylko krzywa curkowa zrobic, ciesze sie bo to 20zl zawsze oszczednosci. Powiedzial ze jak jestem nadgorliwa i mam kase to moge co miesiac ale ze to nic nie zmienia, oczywiwcie z usmiechem to mowil Wiec moze dlatego nie daja wam skierowań? nie wiem, ciezko powiedzieć.
|
|
|
|
#2570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
słyszałam też dużo dobrego o Żeromskim, ogólnie to się kompletnie nie orientuję w szpitalach
|
|
#2571 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Żeromski, słyszałam że jest średnio, podobnie jak w Koperniku. Siemiradzki jest prywatny, ale podobno położne są tam kiepskie. Oddział na Galla zlikwidowali. Narutowicz się wybija bo to duży szpital i ma dobre zaplecze lekarskie (oddział neonatologiczny i ginekologia). DLatego ja bym polecała. Rydygier jest postrachem wsród rodzących, ponieważ jest stary i nieremontowany, ale tak jak pisałam mają naprawdę ciekawą ofertę i bardzo dobre położne. Ja zrobiłam duży reserach ze względu, na ten mój specyficzny poród po CC. Tutaj zaczynałam przglądać mają dużo informacji: http://www.gdzierodzic.info/placowka...e=&distance=10
|
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
Basia ty masz dzisiaj wizytę prawda ??
|
#2573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam troche probek do odebrania i musze sie wkoncu przejsc.Fajny zwyczaj u meza w pracy, 300zl droga nie chodzi
|
|
#2574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O Narutowiczu różne opinie słyszałam,ale to pewnie zalezy od przypadku.---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- ta Twoja pamięć tak dzisiaj o 19:00
|
|
#2575 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A nie wiecie czy na Kopernika przy cesarce może być tata???? |
|||
|
|
|
#2576 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie tak pampers.pl i dalej tym samym tokiem myślenia,potem wystarczy założyć konto
|
#2577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(bo ogólnie panuje opinia (przynajmniej panowala jak mieszkałam we Wrocławiu), że jest najlepszy )
|
|
|
|
|
#2578 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a jest ktoras z was z Poznania moze? czy ja tutaj wyjatek...
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
Zarejestrowac sie jeszcze mozecie na bebilon i family service. Jeszcze kiedys od loveli mozna bylo cos otrzymac
|
|
#2580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No każdy szpital ma dobre i złe opinie, więc trzeba się kierować jakimiś obiektywnymi wyznacznikami Z resztą jak masz naturalny poród bez komplikacji to wszędzie urodzisz teraz mniej więcej w tych samych warunkach.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

ja po wczorajszym strachu to twierdze ze to jest naprawdę prawda ze lepiej jeden raz za dużo niż jeden za malo 

koniecznie powiedz o tym lekarzowi...
Podobno oddział dla noworodków tez jest fajny

niestety należę do osób które uwielbiają świąteczną atmosferę, piosenki świąteczne, kolędy i męża tym katuje. Może i wstyd się przyznać ale Kevina zawsze oglądam
I jestem jak mój tata który co roku kupuje bombki i choinka rodziców wygląda jak z jakiegoś festynu ale mimo wszystko piękna
u mnie slonce daje nadal czadu nawet sie nie zanosi na to zeby mialo padac. W pracy straszna duchota