Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-23, 12:39   #2551
19Inka90
Wtajemniczenie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

No pytaj pytaj ja po wczorajszym strachu to twierdze ze to jest naprawdę prawda ze lepiej jeden raz za dużo niż jeden za malo

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 12:41   #2552
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blow_ya_mind Pokaż wiadomość
Posiew i wymaz to chyba co innego... Ale jak masz napisane posiew z pochwy to chyba to. Bo jest na przykład też posiew z moczu i to co innego..

Dla mnie pobyt w szpitalu jest strasznie hardkorowy. Czuję się tam totalnie bez kontroli nad swoim życiem, jak w więzieniu! I jeszcze nikt Ci nic nie mówi, rzadko można trafić na jakiś cierpliwy personel. Nie mówiąc już o jedzeniu... Poprzedni poród to mój pierwszy pobyt w szpitalu w życiu, mam nadzieję, że teraz zniosę to lepiej, już wiem na co się przygotowywać...
To tak jak u mnie. Ja w szpitalu nigdy nie leżałam i przeraża mnie ta wizja. Kilka godzin spędziłam jak byłam mała bo musiałam czekać na chirurga aż mi gips założy a tak udało mi się unikać. Mam nadzieję, że po porodzie będzie wszystko dobrze i szybko mnie wypisza.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 12:42   #2553
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to normalne ze wylatuje ze mnie taka jakby woda, ktora po czasie zmienia w niektorych miejscach kolor na zolty ?? Czy to luteina?
ja biorę luteinę, ale nie mam niczego takiego... koniecznie powiedz o tym lekarzowi...
przypomniałaś mi, że muszę zażyć, dzięki
Stary 2014-07-23, 12:50   #2554
19Inka90
Wtajemniczenie

Lolcia jak dalej będziesz musiała leżeć to chyba stosunkowo mamy do siebie najbliżej więc dawaj do mnie i polezemy razem

Emilka
Stary 2014-07-23, 12:52   #2555
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Paprika widzę, że i Tobie zmieniło sie trochę nastawienie po wizycie u innego lekarza. Pamiętam, że poprzedni mowił o dużo wcześniejszym porodzie i ufając mu byłaś przekonana, że tak będzie najlepiej. A ten dał Wam nadzieję, że może jednak uda się dzieciaczki w miarę bezproblemowo jak najdłużej "przetrzymać". Trzymam kciuki! Wczoraj przegladając książkę "Ciąża dla bystrzaków" natknęłam się na fragment o ciążach bliżniaczych jednoowodniowych i jednokosmówkowych. Zdarzają sia raz na 60000 ciąż(!) i stanowią 1% ciąż mnogich. To Wam sie trafiło.
Bo ja wychodzę z założenia, że lekarz wie co mówi… Potem to wszystko przeanalizowaliśmy, porozmawiałam z mamą, byłam u swojego gina na wizycie… I trochę chyba przejrzałam na oczy. A ten wczorajszy utwierdził nas w tym, że dobrze myśleliśmy - im później, tym lepiej (i wcale nie lepiej w 7 miesiącu, niż w ósmym… muszę się dopytać przy następnej okazji, o ile nie zapomnę, skąd się to wzięło…)

Cytat:
Posiew i wymaz to chyba co innego... Ale jak masz napisane posiew z pochwy to chyba to. Bo jest na przykład też posiew z moczu i to co innego..

Dla mnie pobyt w szpitalu jest strasznie hardkorowy. Czuję się tam totalnie bez kontroli nad swoim życiem, jak w więzieniu! I jeszcze nikt Ci nic nie mówi, rzadko można trafić na jakiś cierpliwy personel. Nie mówiąc już o jedzeniu... Poprzedni poród to mój pierwszy pobyt w szpitalu w życiu, mam nadzieję, że teraz zniosę to lepiej, już wiem na co się przygotowywać...
na stronie mojej analityki napisane jest tak:
Badania mikrobiologiczne układu moczowo-płciwego. Pobrania wykonywane są w godzinach…
Wykonujemy również wymazy z pochwy i kanału szyjki macicy.

A dalej jakieś zakażenia.

Czy to oznacza, że ten posiew z pochwy też?
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 12:56   #2556
antosia5
Rozeznanie

Hello
Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
hej, tak jestem z Wrocławia. Jak na razie wytypowaliśmy jako pierwszy szpital na Brochowie (Falkiewicza). Zamierzamy z mężem tam podjechać we wrześniu - oddział położniczy jest świeżo po remoncie Mają szkołę rodzenia oraz porody rodzinne. Czytałam też, że już powszechniej stosuje się tam znieczulenie zewnątrzoponowe.
OOO, to już skończyli Podobno oddział dla noworodków tez jest fajny
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 13:09   #2557
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
hej, tak jestem z Wrocławia. Jak na razie wytypowaliśmy jako pierwszy szpital na Brochowie (Falkiewicza). Zamierzamy z mężem tam podjechać we wrześniu - oddział położniczy jest świeżo po remoncie Mają szkołę rodzenia oraz porody rodzinne. Czytałam też, że już powszechniej stosuje się tam znieczulenie zewnątrzoponowe.
Pytam bo właśnie koleżanka moja będzie zaraz rodzić i się nie może zdecydować na szpital.. Do szkoły rodzenia chodziła na Brochów i tam zna większość pielęgniarek - mówi że są miłe, chętniej dają znieczulenie, tylko jeden minus chętniej też nacinają krocze.. Z kolei na Kamieńskiego nie chcą dawać za bardzo znieczuleń, ale jest szansa że bez większej potrzeby nie natną, no i pielęgniarki chyba mniej miłe. Tam też przyjmuje jej lekarz prowadzący ciążę, z tym, że on na urlop niedługo idzie, więc ona nie wie czy zdąży rodzić z nim i czy w ogóle będzie na dyżurze wtedy.. On jej poleca bardziej Kamieńskiego, ale ona się właśnie waha..

Ja wczoraj zakupiłam w biedronce blachę z dziurkami do pizzy i dziś na kolację będzie pizza własnej roboty z przepisu, który któraś z Was dodała, że pizza jak z pizzy hut Tylko muszę jeszcze dokupić kilka składników

Edytowane przez Hasiap
Czas edycji: 2014-07-23 o 13:11
Hasiap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 13:17   #2558
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
na stronie mojej analityki napisane jest tak:
Badania mikrobiologiczne układu moczowo-płciwego. Pobrania wykonywane są w godzinach…
Wykonujemy również wymazy z pochwy i kanału szyjki macicy.

A dalej jakieś zakażenia.

Czy to oznacza, że ten posiew z pochwy też?
Tak, moim zdaniem tak.

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
To tak jak u mnie. Ja w szpitalu nigdy nie leżałam i przeraża mnie ta wizja. Kilka godzin spędziłam jak byłam mała bo musiałam czekać na chirurga aż mi gips założy a tak udało mi się unikać. Mam nadzieję, że po porodzie będzie wszystko dobrze i szybko mnie wypisza.
Mnie wypisali 3 dni po porodzie CC, bo wszystko było ok. Ale leżałam wcześniej bo mnie położyli w 41 tyg. W sumie poszłam w poniedziałek, wypisali mnie w niedziele.

Ja teraz już wiem, że po pierwsze biorę wszystko swoje - oprócz oczywistych rzeczy, zabieram też jedzenie i swoje środki higieniczne - podkłady, podpaski i papier toaletowy. Wezmę też jakieś ładniejsze ciuchy - pidżamy i coś do makijażu i może suszarkę - bo ostatnio nie dość, że fatalnie się czułam to jeszcze wyglądałam koszmarnie! Od razu gorszy humor masz. Pewnie pomyślę też o własnym mleku modyfikowanym i butelkach. W szpitalu w którym rodziłam na oddziale był taki pokój gdzie można było przygotować mleko, podgrzać, wysterylizować butelki, ja nic nie miałam i musiałam po każdą butelkę chodzić do położnych - a wiadomo jakie one są czasami chętne do pomocy. A tak to masz wszystko swoje i sobie sama ograniasz.
Stary 2014-07-23, 13:27   #2559
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, moim zdaniem tak.

Mnie wypisali 3 dni po porodzie CC, bo wszystko było ok. Ale leżałam wcześniej bo mnie położyli w 41 tyg. W sumie poszłam w poniedziałek, wypisali mnie w niedziele.

Ja teraz już wiem, że po pierwsze biorę wszystko swoje - oprócz oczywistych rzeczy, zabieram też jedzenie i swoje środki higieniczne - podkłady, podpaski i papier toaletowy. Wezmę też jakieś ładniejsze ciuchy - pidżamy i coś do makijażu i może suszarkę - bo ostatnio nie dość, że fatalnie się czułam to jeszcze wyglądałam koszmarnie! Od razu gorszy humor masz. Pewnie pomyślę też o własnym mleku modyfikowanym i butelkach. W szpitalu w którym rodziłam na oddziale był taki pokój gdzie można było przygotować mleko, podgrzać, wysterylizować butelki, ja nic nie miałam i musiałam po każdą butelkę chodzić do położnych - a wiadomo jakie one są czasami chętne do pomocy. A tak to masz wszystko swoje i sobie sama ograniasz.
Ja będę jechać do szpitala 35 bądź 50 km bo nie mogę zdecydować konkretnie. Chyba, że będzie nagła sytuacja to wybiorę w swoim mieście ale tutaj to choćby nie wiem jak było od razu nacinają a to mi nie pasuje no i położne potrafią być chamskie wręcz.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 13:31   #2560
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Wczoraj z mężem stwierdziliśmy, że pierwsza piosenka jaką maleństwo usłyszy będzie "Last Christmas" niestety należę do osób które uwielbiają świąteczną atmosferę, piosenki świąteczne, kolędy i męża tym katuje. Może i wstyd się przyznać ale Kevina zawsze oglądam I jestem jak mój tata który co roku kupuje bombki i choinka rodziców wygląda jak z jakiegoś festynu ale mimo wszystko piękna
U nas to beda pierwsze swieta na naszym pierwszym wlasnym mieszkaniu. Takze choinke bombki i inne rzeczy bedzie trzeba kupic a do tego ok. 24.12. pojawi sie dziecko to beda szczegolne swieta.

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
dziewczyny nie kuście tymi słodyczami bo ochotę mi robicie
właśnie wybierałam się do sklepu, żeby zrobić sałatkę owocową z bitą śmietaną ale deszczycho się rozpadało ale coś czuję ze ten deszcz mnie nie powstrzyma :P
Marze o deszczu u mnie slonce daje nadal czadu nawet sie nie zanosi na to zeby mialo padac. W pracy straszna duchota

Stary 2014-07-23, 13:54   #2561
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Marze o deszczu u mnie slonce daje nadal czadu nawet sie nie zanosi na to zeby mialo padac. W pracy straszna duchota

możemy się na pogodę zamienić u mnie leje że świata nie widać
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 13:57   #2562
basiabasia989
Rozeznanie

Blow a w którym szpitalu rodziłaś?? gdzie teraz zamierzasz? masz wpisany Kraków jako Twoja lokalizacje a ja nie kojarzę, które z naszych mamuś są z Krakowa albo okolic i mogą coś ta ten temat powiedzieć
Stary 2014-07-23, 13:57   #2563
Justyssia87
Rozeznanie

Hej, witam sie w 22tyg po wizycie. Mały waży 425g ma jakies 23cm i wszsytko ok, buzi pokazac nie chcial schowal sie za obydwoma raczkami wiec czuje niedosyt. Za 2tyg krzywa cukrowa ble.
Dzis dostalam pierwszy gift od gina, gazetki, próbki, naklejki do auta itp. i mi sie przypomnialo zeby sie pozapisywac do klubow i bedziemy dostawac darmowe probki czy to kremow czy słoiczki, proszki, duzo kiedys tego dostałam, teraz tez sie musze pozapisywac.

Do małego udało mi się w tesco znow nakupic ciuszkow na promocji taki zestaw fajny 6czesciowy chyba z napisem Born in 2014 year słodki taki, i na olx lezaczek bujaczek za 25zł niebieski z pałakiem do zabawy.
U meza w pracy skladaja sie zawsze na prezent jak sie dzidzia urodzi i za 300zl bedziemy mogli sobie cos wybrac to nam kupia, moze u was tez tak jest, to jakis wiekszy wydatek wam odpadnie.
papa
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 14:02   #2564
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Hej, witam sie w 22tyg po wizycie. Mały waży 425g ma jakies 23cm i wszsytko ok, buzi pokazac nie chcial schowal sie za obydwoma raczkami wiec czuje niedosyt. Za 2tyg krzywa cukrowa ble.
Dzis dostalam pierwszy gift od gina, gazetki, próbki, naklejki do auta itp. i mi sie przypomnialo zeby sie pozapisywac do klubow i bedziemy dostawac darmowe probki czy to kremow czy słoiczki, proszki, duzo kiedys tego dostałam, teraz tez sie musze pozapisywac.
ooo widzis pierwsze słyszę, że można się tak pozapisywać możesz zdradzić na jakich stronach itd?
Stary 2014-07-23, 14:03   #2565
19Inka90
Wtajemniczenie

Ja juz się zapisalam na bebiko,pampers a trzeciego sobie przypomnieć nie mogę

Emilka
Stary 2014-07-23, 14:07   #2566
madziqqq
Rozeznanie

Inka a dostałaś już coś od nich?
W ogóle nie wpadłam na to
Stary 2014-07-23, 14:09   #2567
19Inka90
Wtajemniczenie

Nie bebiko wysyła jakiś czas po urodzeniu dziecka,a bon od pampersa jakoś chyba wczesniej

Emilka
Stary 2014-07-23, 14:09   #2568
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Super, że wszystko fajnie! Duży dzieciaczek ))

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Blow a w którym szpitalu rodziłaś?? gdzie teraz zamierzasz? masz wpisany Kraków jako Twoja lokalizacje a ja nie kojarzę, które z naszych mamuś są z Krakowa albo okolic i mogą coś ta ten temat powiedzieć
Rodziłam w Narutowiczu, w 2012. Teraz w sumie też wolałabym tam, bo mam dosłownie 5 minut Ale nie jest to szpital przyjazny porodom naturalnym po cesarce, dlatego pewnie wybiorę szpital Rydygiera, gdzie moim zdaniem pracują najlepsze położne i w zeszłym roku zmienił im się ordynator, na takiego całkiem spoko kolesia Nie byłam tam jeszcze, podobno szpital rodem z PRL (nieremontowany), ale opinie o porodach mają bardzo dobre, gorzej z opieką poporodową bo podobno pielegniarki nowordkowe są chamskie ALE to chyba jedyny szpital w Krakowie gdzie faktycznie możesz urodzić w wodzie i nie rodzisz rutynowo na fotelu. No i jedyny gdzie tata może być obecny podczas cesarki. I mają sale jednooosobowe (też) poporodowe. To wszystko wyczytałam na ich stronie
Ale Narutowicz też jest spoko, jest odremontowany to duży plus. Jak nie masz żadnych specjalnych wymagań (jak ja, bo jestem już po CC) to jak najbardziej polecam.
Stary 2014-07-23, 14:16   #2569
Justyssia87
Rozeznanie

no własnie jakies bebiko, pampers, bobovita i pare takichz gazet wzielam musialabym poszukac nazw.

Piszecie o badaniu moczu i morf co miesiac, ja chodze prywatnie do dobrego gina i zawsze robilam co miesiac az mi powiedzial ze nie robi sie co miesiac i nie musze, ze dopiero po 24 chyba tygofniu robi sie co miesiac albo 28tyg nie pamietam no i ja robi co 2 miechy teraz za miesiac mam tylko krzywa curkowa zrobic, ciesze sie bo to 20zl zawsze oszczednosci. Powiedzial ze jak jestem nadgorliwa i mam kase to moge co miesiac ale ze to nic nie zmienia, oczywiwcie z usmiechem to mowil Wiec moze dlatego nie daja wam skierowań? nie wiem, ciezko powiedzieć.
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 14:19   #2570
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Rodziłam w Narutowiczu, w 2012. Teraz w sumie też wolałabym tam, bo mam dosłownie 5 minut Ale nie jest to szpital przyjazny porodom naturalnym po cesarce, dlatego pewnie wybiorę szpital Rydygiera, gdzie moim zdaniem pracują najlepsze położne i w zeszłym roku zmienił im się ordynator, na takiego całkiem spoko kolesia Nie byłam tam jeszcze, podobno szpital rodem z PRL (nieremontowany), ale opinie o porodach mają bardzo dobre, gorzej z opieką poporodową bo podobno pielegniarki nowordkowe są chamskie ALE to chyba jedyny szpital w Krakowie gdzie faktycznie możesz urodzić w wodzie i nie rodzisz rutynowo na fotelu. No i jedyny gdzie tata może być obecny podczas cesarki. I mają sale jednooosobowe (też) poporodowe. To wszystko wyczytałam na ich stronie
Ale Narutowicz też jest spoko, jest odremontowany to duży plus. Jak nie masz żadnych specjalnych wymagań (jak ja, bo jestem już po CC) to jak najbardziej polecam.
moja gin jest z Ujastka - chyba, że cos się pozmienia do grudnia słyszałam też dużo dobrego o Żeromskim, ogólnie to się kompletnie nie orientuję w szpitalach
Stary 2014-07-23, 14:28   #2571
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
moja gin jest z Ujastka - chyba, że cos się pozmienia do grudnia słyszałam też dużo dobrego o Żeromskim, ogólnie to się kompletnie nie orientuję w szpitalach
Podobno w Ujastku jest super fajnie, ale jak nie płacisz dodatkowo to już nikt nie ma dla Ciebie czasu (czyli tak jak w każdym szpitalu . Żeromski, słyszałam że jest średnio, podobnie jak w Koperniku. Siemiradzki jest prywatny, ale podobno położne są tam kiepskie. Oddział na Galla zlikwidowali. Narutowicz się wybija bo to duży szpital i ma dobre zaplecze lekarskie (oddział neonatologiczny i ginekologia). DLatego ja bym polecała. Rydygier jest postrachem wsród rodzących, ponieważ jest stary i nieremontowany, ale tak jak pisałam mają naprawdę ciekawą ofertę i bardzo dobre położne. Ja zrobiłam duży reserach ze względu, na ten mój specyficzny poród po CC.
Tutaj zaczynałam przglądać mają dużo informacji: http://www.gdzierodzic.info/placowka...e=&distance=10
Stary 2014-07-23, 14:34   #2572
19Inka90
Wtajemniczenie

Basia ty masz dzisiaj wizytę prawda ??

Emilka
Stary 2014-07-23, 14:35   #2573
TheN4ti
Rozeznanie

Cytat:

Do małego udało mi się w tesco znow nakupic ciuszkow na promocji taki zestaw fajny 6czesciowy chyba z napisem Born in 2014 year słodki taki, i na olx lezaczek bujaczek za 25zł niebieski z pałakiem do zabawy.
U meza w pracy skladaja sie zawsze na prezent jak sie dzidzia urodzi i za 300zl bedziemy mogli sobie cos wybrac to nam kupia, moze u was tez tak jest, to jakis wiekszy wydatek wam odpadnie.
papa
Super, ze Maly zdrowy i rosnie Ja mam troche probek do odebrania i musze sie wkoncu przejsc.
Fajny zwyczaj u meza w pracy, 300zl droga nie chodzi
Stary 2014-07-23, 14:41   #2574
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Podobno w Ujastku jest super fajnie, ale jak nie płacisz dodatkowo to już nikt nie ma dla Ciebie czasu (czyli tak jak w każdym szpitalu . Żeromski, słyszałam że jest średnio, podobnie jak w Koperniku. Siemiradzki jest prywatny, ale podobno położne są tam kiepskie. Oddział na Galla zlikwidowali. Narutowicz się wybija bo to duży szpital i ma dobre zaplecze lekarskie (oddział neonatologiczny i ginekologia). DLatego ja bym polecała. Rydygier jest postrachem wsród rodzących, ponieważ jest stary i nieremontowany, ale tak jak pisałam mają naprawdę ciekawą ofertę i bardzo dobre położne. Ja zrobiłam duży reserach ze względu, na ten mój specyficzny poród po CC.
Tutaj zaczynałam przglądać mają dużo informacji: http://www.gdzierodzic.info/placowka...e=&distance=10
też poprzeglądam ale co to będzie to jeszcze nie wiadomo, bo jeśli bym miała wskazania np do CC to wtedy Ujastek i prawdopodobnie będzie mnie ta moja cięła. A jeśli naturalnie to pojęcia nie mam. Zależy, bo jak akcja bedzie nagła to pewnie wylądujemy w Myślenicach bo tam mam jednak bliżej niż do Krk i powiedzmy, że pewne znajomości O Narutowiczu różne opinie słyszałam,ale to pewnie zalezy od przypadku.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Basia ty masz dzisiaj wizytę prawda ??
ta Twoja pamięć tak dzisiaj o 19:00
Stary 2014-07-23, 14:44   #2575
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Ja juz się zapisalam na bebiko,pampers a trzeciego sobie przypomnieć nie mogę
a możesz linki podać? czy to takie ogólne strony np bebiko.pl?
Cytat:

Cytat:
Moja przyjaciółka rodziła na Siemiradzkiego i bardzo zadowolona była. Dopłacali coś za salę do porodu jedynkę, potem była w "dwójce". Poszła "z buta", bez żadnego zaplecza w postaci ustawionego lekarza czy położnej załatwionej… Zadowoleni wszyscy. Oczywiście, poród bez większych problemów, w terminie, młody zdrowy.

A nie wiecie czy na Kopernika przy cesarce może być tata????
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 14:46   #2576
19Inka90
Wtajemniczenie

Dokładnie tak pampers.pl i dalej tym samym tokiem myślenia,potem wystarczy założyć konto

Emilka
Stary 2014-07-23, 14:49   #2577
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Pytam bo właśnie koleżanka moja będzie zaraz rodzić i się nie może zdecydować na szpital.. Do szkoły rodzenia chodziła na Brochów i tam zna większość pielęgniarek - mówi że są miłe, chętniej dają znieczulenie, tylko jeden minus chętniej też nacinają krocze.. Z kolei na Kamieńskiego nie chcą dawać za bardzo znieczuleń, ale jest szansa że bez większej potrzeby nie natną, no i pielęgniarki chyba mniej miłe. Tam też przyjmuje jej lekarz prowadzący ciążę, z tym, że on na urlop niedługo idzie, więc ona nie wie czy zdąży rodzić z nim i czy w ogóle będzie na dyżurze wtedy.. On jej poleca bardziej Kamieńskiego, ale ona się właśnie waha..

Ja wczoraj zakupiłam w biedronce blachę z dziurkami do pizzy i dziś na kolację będzie pizza własnej roboty z przepisu, który któraś z Was dodała, że pizza jak z pizzy hut Tylko muszę jeszcze dokupić kilka składników
Ja po tym jak poznalam prywatnie polożne na kamieńskiego to zmieniłam zdanie na temat tego szpitala (bo ogólnie panuje opinia (przynajmniej panowala jak mieszkałam we Wrocławiu), że jest najlepszy)
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 14:57   #2578
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

dziewczyny a jest ktoras z was z Poznania moze? czy ja tutaj wyjatek...

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 14:57   #2579
Roksape
Zadomowienie

Zarejestrowac sie jeszcze mozecie na bebilon i family service. Jeszcze kiedys od loveli mozna bylo cos otrzymac

Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 14:58   #2580
blow_ya_mind
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość

Moja przyjaciółka rodziła na Siemiradzkiego i bardzo zadowolona była. Dopłacali coś za salę do porodu jedynkę, potem była w "dwójce". Poszła "z buta", bez żadnego zaplecza w postaci ustawionego lekarza czy położnej załatwionej… Zadowoleni wszyscy. Oczywiście, poród bez większych problemów, w terminie, młody zdrowy.

A nie wiecie czy na Kopernika przy cesarce może być tata????
Z tego co widzę to nie, może tylko kangurować po porodzie, ale na sali nie może być obecny.

No każdy szpital ma dobre i złe opinie, więc trzeba się kierować jakimiś obiektywnymi wyznacznikami Z resztą jak masz naturalny poród bez komplikacji to wszędzie urodzisz teraz mniej więcej w tych samych warunkach.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości