|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
z tego wszystkiego mnie przeczyscilo i zwymiotowalam wszystko co dzis zjadlam ![]() a Ty na ktora sie wybierasz do gina? Daj znac koniecznie od razu jak bedziesz mogla
|
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
po 19 jakoś będziemy jechać, jak wrócę to napiszę
|
|
|
#3363 |
|
Rozeznanie
|
Witam, chyba żadna nie urodziła bo pierwszy post nie był edytowany
a 13 stron nie dam rady nadrobić....Ja po wizycie - szyjki prawie nie mam, rozwarcie na 1 palec i twardnienia brzucha to u mnie jedyne objawy, ale lekarz powiedział, ze urodze przed terminem, więc czekamy
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze do tego mam caly czas napiety brzuch
|
|
|
|
|
#3365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sprawdzałam z kaszleniem i niby nic ![]() A dziewczyny, które doświadczyły odejścia wód Jak wyglądają wody?
|
||
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a kojarzycie z tą pieluszką, żeby tż ją schował pod koszulkę czy coś i potem jak się kładzie dziecko na brzuchu mamy, to się przykrywa taką pieluszką żeby się skolonizowało też od razu florą bakteryjną taty? Gdzieś o tym czytałam, ale nie wiem teraz czy czegoś nie mylę..
|
#3368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Faktycznie kazali tatusiowi ogrzewać pieluszkę na brzuchu i potem tym owinęli dziecko po narodzinach Ale czy tak faktycznie robią
|
|
|
|
|
#3369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3370 |
|
Zadomowienie
|
Aisog możesz mi opisać te twardnienie brzucha? bo nie wiem czy też takie coś mam.. moja mała czasem się wypina pupcią (chyba ;P) i jak dotykam brzuszka to też czuję już na całym brzuchu twarde ale to właśnie myślę że to przez te jej wypinanie.. :P
|
|
#3371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Sara, Mysia, Zaczarowana Jestem po usg. Mała waży ok. 3300, co prawda jest jeszcze 16 dni do TP i granica błedu ok. 0,5 kg no ale mam nadzieję, że będzie poniżej 4 kg. Poza tym jest śliczna, ma piękną główkę i bardzo ladną twarzyczkę. Aż się zachwyciłam. Pani dr zadowolona z pomiarów powiedziła, że sliczne zgrabne dziecko, ma długie nóżki i ładną buzię. Wyjasniła, że wg najnowszych badań róźnice z usg moga być nawet do 3 tygodni. A najbardziej zainteresowana była moja dieta cukrzycową, co mnie zadziwiło bo ona szczupła była. |
|
|
|
|
#3372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak się Młode wypina, to raczej twarde jest tylko miejsce wypięcia Cytat:
Dzięki za odpowiedź
|
||
|
|
|
#3373 |
|
Rozeznanie
|
Co do lapówek, tudzież prezentów to zapytałam Was o zdanie, bo nie mam doświadczenia w tym temacie i nie wiem jakie są zwyczaje.
Miałam nie miła sytuację w szpitalu w tej kwestii. Ewelajna - miałam dokładnie taką samą sytuację z pierwszym prodem jak Twoja siostra. Przyjął mnie na ktg ok 20:00 lekarz który stwierdził brak skurczy, brak rozwarcia brak szans na poród i odesłał do domu, byl przy tym nie miły. Powiedziłm mu, że czuję, że jeszcze tej nocy się zobaczymy i tak się stało. Za drugim razem miał wątpliwości czy mi faktycznie wody odeszły, ale jak mi włozył rękę i chlusnęła druga partia to zszedł z tonu. Później zamowały się mną przemiłe położne, były bardzo kochane, takie żyliwe i pociesząły mnie dodawał otchy, chociaż wpadła na chwilkę sprawdzić sytuacje, to mój tz byl ze mną cały czas. W każdym razie ok. 6 kończyły zmianę i rpzyszedł ten niemiły lekarz zalozyć mi szwy, wiec pytam się jak te kochane Panie się nazywają bo chcę im podziękować takie dobre dla mnie były. A on mi wypalił z tekstem, że jemu mogę podziękować, powiedział to baardzo wymownie. Cham jeden - jemu za co, za chamstwo i że przyszedł na 10 min na końcówkę i zszycie? Nie dowiedziałam sie jak sie nazywają, a szkoda bo chciałam im skromny likierek dac lub cos takiego, ciasto domowej roboty. Wile lat temu wynajmowałam mieszkanie z pielęgniarką i pamiętam, że ona dużo łupów przynosił, nigdy jej nie pytałam o to, ale myślę, że kasę tż dostawała. Nie sądzę, że z jej pensji stać by ją było na takie ciuchy i kosmetyki. Nie mówiąc o wynajmowaniu mieszkania itd. |
|
|
|
#3374 | |
|
Rozeznanie
|
Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 201...
Cytat:
Mi tez wody wypłynęły ale w dużej ilości i były poprostu jak ciepła woda żadnego koloru zapachu ani konsystencji Jeśli sączą ci sie wody to znaczy ze pęcherz płodowy został przerwany i w większości przypadków to wywołuje akcje porodową w ciagu 24h takze nie martw sie na zapas poczekaj co bedzie sie działo moze spróbuj z ta wkładka i jeśli bedzie bardzo mokra (ale nie od sluzu tylko od wody) to wtedy jedz na ip Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-07-23 o 17:37 Powód: vvklldei |
|
|
|
|
#3375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Faktycznie myślę, że trzeba by było mieć kogoś w rodzinie np. lekarza położnika czy położną i wiadomo by było, czy przynoszą prezenciki do domu, czy kasę Może macie któraś takie info z pierwszej ręki?Może być bez nazwisk |
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż wrócił wcześniej z pracy i śpi jak zabity. A miałam nadzieję, że spędzimy chociaż jeden normalny wieczór, pójdziemy na pizzę albo coś... I wiem że okazji raczej już nie będzie.. Ale nie mam serca go budzić :-(
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ryj takiemu tylko dać !!!!!!!!! |
|
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzwoniłam do niej i ma być jutro przy moim cc
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-07-23 o 17:58 |
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
A masz ustaloną godzinę?
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() za wizytę, super że wszystko dobrze ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- niby cc miało być ok 20, zobaczymy co powie jak dzisiaj do niego pojadę. Zresztą jak będą mnie przygotowywać, to mam do niej zadzwonić i przyjedzie
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam z usg. Dziecko ok. 3kg, a więc sn
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko jesli chodzi o mnie to chyba głupio by mi osobiście dawać cos komuś tylko dlatego, że wykonał swoją pracę, bardzo mi się taki proceder nie podoba. Sama głupio bym się czuła, gdyby mi ktos takie prezenty za moja pracę wręczał. Po prostu taki mam charakter. Chyba, żeby ta pomoc była naprawdę ponad normę ![]() Super, że ciocia bedzie przy cc Zawsze to ktoś bliski będzie miał na ciebie dodatkowo oko
|
|
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Super cieszysz się ?
|
|
|
|
#3386 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
Nie dam rady na razie was nadrobic bo nadrabiam pracę przed komp, ale widzę że póki co żadna nowa wizażanka (lub chłopak - nie wiem jak by go nazwać) nie pojawił/a się na swiecie.
Dziś sie dowiedziałam ze MIAŁAM KONTROLĘ Z ZUSU wczoraj w domu (jak mnie nie było). A jestem na zwolnieniu dopiero od 1 lipca. TŻ jak wracał dziś z pracy wyjął ze skrzynki na listy pismo od nich że "w związku z przeprowadzoną w dniu 22lipca kontrolą zwolnienia lekarskiego proszą w ciągu 3 dni o pisemne wyjasnienie przyczyny nieobecności w domu. W przeciwnym wypadku wstrzymana zostanie wypłata zasiłku chorobowego" Noż ..... Stwierdziłam z TŻ ze napiszę ze byłam cały czas w domu, ale m.in. odkurzałam, brałam prysznic i mogłam nie słyszeć dzwonka. Boje się teraz że wezma mnie na jakąś komisję i stwierdzą że jestem zdolna do pracy bo nic mi nie dolega. I ciekawe dlaczego mnie kontroluja po tak krótkim czasie chorobowego. Podejrzewam że chodzi o wysokość mego zasiłku (wychodzi mi najwyzszy z mozliwych) i sie przyczepia do wszystkiego byleby nie płacić |
|
|
|
#3388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O 7.30 rano mam sie stawić wiec cc bedzie pewnie przed południem Jak bedzie zasięg albo wifi to bede pisała na bieżąco a jak nie to i tak postaram sie dać wam jakoś znać jak poszło moze Tż poproszę o wysłanie sms |
|
|
|
|
#3389 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie z tą wkładką sie nie sprawdza, bo mam mokrą już od daaawnaaa... Cytat:
Cytat:
Fajnie, że ciocia będzie przy cc ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem jak się żyje z napiwków, szczególnie jak byłam na stażu to więcej dostawałam tipów niż pensji. Ale mam też zaprzyjaźnione klientki, od których dostaję np czekoladki na święta i uwierzcie, że to jest milsze niż ta kasa którą zostawiają przy każdej wizycie. ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

a 13 stron nie dam rady nadrobić....
i niby nic 
Jak wyglądają wody?