Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-23, 14:38   #4891
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Pół dnia nie minęło, a moje dziecko wygląda jak po wrestlingu

Po wczorajszej nocy miała chyba 8 ukąszeń na całym ciele, w tym 3 nad lewą brwią. I dzisiaj rano z tego jednego jej chyba musiało zejść na oko, bo wyglądała tak (załącznik):

I tak to jest nic, bo potem jej to przeszło jeszcze na nos i zaczęło do drugiego oka dochodzić Ale teraz się cofnęło.

Potem pierwszy raz spadła z tarasu (na szczęście niski, może pół metra); ma przecharatany cały tył ramienia do pachy, pod łopatką, część uda, połowę łydki i rozciętą wargę, oczywiście krew się lała

Skutkiem tego chyba jest drzemka już od 13.30 I dzisiaj była pierwsza od 3 tyg. cała przespana noc. Od 22.30 do 6

W ogóle dzisiaj pogoda ma takie odpały, że się w pale nie mieści. Do 10 słońce jarało na maxa, ani jednej chmurki, potem gdzieś tak do 12 się chmurzyło. Jak słońce wyszło... to zaczęło lać, normalnie oberwanie chmury jakieś. Za chwilę znowu pochmurane i cisza. Znów słońce + deszcz, jak przestało lać, 10 minut świeciło samo słońce, a tu nagle grzmot I tak do teraz było, że co 10-15 minut jakiś pojedynczy grzmot ni chuya nie wiadomo skąd. A teraz już mruczy ciągle...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 230720141388.jpg (108,1 KB, 65 załadowań)
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 14:51   #4892
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Po wczorajszej nocy miała chyba 8 ukąszeń na całym ciele, w tym 3 nad lewą brwią. I dzisiaj rano z tego jednego jej chyba musiało zejść na oko, bo wyglądała tak (załącznik):

I tak to jest nic, bo potem jej to przeszło jeszcze na nos i zaczęło do drugiego oka dochodzić Ale teraz się cofnęło.

Potem pierwszy raz spadła z tarasu (na szczęście niski, może pół metra); ma przecharatany cały tył ramienia do pachy, pod łopatką, część uda, połowę łydki i rozciętą wargę, oczywiście krew się lała

Skutkiem tego chyba jest drzemka już od 13.30 I dzisiaj była pierwsza od 3 tyg. cała przespana noc. Od 22.30 do 6

W ogóle dzisiaj pogoda ma takie odpały, że się w pale nie mieści. Do 10 słońce jarało na maxa, ani jednej chmurki, potem gdzieś tak do 12 się chmurzyło. Jak słońce wyszło... to zaczęło lać, normalnie oberwanie chmury jakieś. Za chwilę znowu pochmurane i cisza. Znów słońce + deszcz, jak przestało lać, 10 minut świeciło samo słońce, a tu nagle grzmot I tak do teraz było, że co 10-15 minut jakiś pojedynczy grzmot ni chuya nie wiadomo skąd. A teraz już mruczy ciągle...
Jeju jakie słodkie włoski !
Bidusia
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 15:03   #4893
hope01
Zakorzenienie

O rany biedna Pola

Onaella fajne ale ja mam uraz do melisek - tak mnie kiedyś jedne obżarły

Dawid wstał z drzemki i pierwsze co zrobił to przyszedł i pokazał mi pampa na sobie - kupsztal.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 15:06   #4894
ezzo
Zadomowienie

szklanko zapomnialabym! ja póki co na nic więcej nie szczepię, na tą chwile mam więcej minusów, ale cały czas zdobywam wiedzę w tym zakresie, także nie wykluczam. Co do domofonu, zrobiłabym podobnie, sama w poprzednim mieszkaniu miałam 6 lat wyłaczony domofon, kto chciał wiedział jak do mnie trafić
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 15:16   #4895
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

biedna Polusia

u nas chyba odpieluchowanie potrwa dłużej... Kuba lubi jak ma mokro, fascynuje go, jak sika, cieszy się, jak zrobi wielką kałużę i chce się w niej bawić
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 15:28   #4896
hje
Zakorzenienie

Debrah, włosy mamusiowe, tzn. miałam identyczne, jak byłam mała

Nancy, ale ma chłopak zajęcie
Pola wczoraj zrobiła siku na nocnik, wstała i wylała na siebie i na pół łazienki, i jeszcze miśka musiała wykąpać...

Hmm, nie wiem o co chodzi, ale TYLKO wizaż mi się włącza na laptopie, nic innego mi się nie chce załadować
Stary 2014-07-23, 15:32   #4897
Debrah
Zakorzenienie

Puściłam eksperymentalnie bez pampa - 3 razy sik na ziemię, za każdym razem wołała, pokazywała co ma i wycierałyśmy razem. Teraz dała sobie ubrac pieluchę.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 15:33   #4898
szklanka19
Zadomowienie

Hej

Nawijko mnie się wydaje, że ja ciągle biadolę

Ezzo dzięki! ja powiedziałam mężowi, że zgadzam się na domofon, który zamiast dzwonić będzie świecić

Ultra genialne jest upodobanie Julki do samolotów

Hje o matko! Biedna Polusia

My mamy nocnik, Ewa lubi na nim siedzieć bo nieopatrznie go kiedyś postawiłam obok regału gdzie mam Zeszyty literackie no i Malizna sobie je przegląda. A, że w jednym znalazła pieska to już w ogóle szał No i Ewa też zaczęła pokazywać na pieluszkę jak czegoś chce, ale rzadko udaje nam się zdążyć także bez spinki
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 15:44   #4899
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
te z sercem fajne
Tez mi sie podobaja te z sercem

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Puściłam eksperymentalnie bez pampa - 3 razy sik na ziemię, za każdym razem wołała, pokazywała co ma i wycierałyśmy razem. Teraz dała sobie ubrac pieluchę.
Moja tez tak robi, ale wydaje mi sie ze u nas to jeszcze nie czas.

Nawijko ;*
Hje- na pocieszenie, zobacz Amelke "Gołota po przegranej bitwie" ;p - na tym zdjęciu jeszcze wyglądało to "jakotako" rano nie mogła oka otworzyć, ale wapno dało rade.

Ależ u nas ulewa była, wysiadłam pod sklepem, dosłownie metr od drzwi wejściowych... nawet mam mokry stanik;]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01039.jpg (57,0 KB, 42 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 15:52   #4900
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah, ale super z tymi pieluchami! Mlodego nie chce na razie odpieluchowywac bo jedziemy na wakacje i nie wyobrazam sobie podrozy autem z odpieluchowanym maluchem, moze dziwna jestem nie wiem:P

Hje, biedna Polcia a wiesz, ze u nas dzisiaj dopiero zaczelo padac? Masakra! Ale pogoda jak u was

Szklanko Ale rozumiem, tez mialam instynkty mordercze zwiazane z domofonem:p

Moje dziecko to aniol, naprawde..... Od ponad godziny bawi sie sam samochodzikami..... A to u siebie w pokoju, a to w salonie, obok mnie, generalnie, dziecka nie mam.....

Problemy mamy z nockami, mlode sie budzi raz na wode, raz na mleko i jeszcze sie zdarza obudzic z mega histeria, czasem ciezko go uspokoic, godzina, dwie, schodzi na uspokojeniu go..... I czasem nas przeraza bo paluszkiem pokazuje w jedno miejsce, wydaje sie byc przerazony na maksa, a my sie boimy razem z nim, bo moze on jakies duchy widzi? :P masakra

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 16:18   #4901
misiaeel
Wtajemniczenie

hje biedna Polcia

Deli o kurde to coś Ją ugryzło?

Lady to powiem Ci, że u nas Hania często jak się czymś bawi to mówi dzia i daje to w stronę jednej ściany. jakby ktoś tam stało dosłownie i to juz kilka razy się zdarzyło

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 16:20   #4902
mala_19kw
Zakorzenienie

Hejo

Zanim nadrobie resztę odezwę się póki mały śpi. Powiem wam że jeszcze nigdy ale to NIGDY w życiu nie mieliśmy takiej nocy. Położyłam się do łóżka po 23 ale nie mogłam zasnąć bo miałam "nerwy" na całym ciele. Kręciłam się przez dobrą godzinę,a po godz 24 obudził się mały. Usiadł w łożeczku i szukał smoczka ale że był zakopany(smoczek ) pod poduszką musiałam do niego wstać i już wtedy nie dał mi odejść. Myślałam że jak go wezmę do nas to uśnie ale się pomyliłam- imprezę mieliśmy do godziny 5:10 W tym czasie obalił dwie butle mleka.A ja zrezygnowana tym że moje dziecko w ogóle uśnie o godz 4 zrobiłam sobie śniadanie oczywiście Oskar się do mnie przyłączył. Teraz od 15 śpi (dziwne bo spaliśmy do 10) a mi przy nim poleciało oko na 10 minut i obudziłam się z przerażeniem w oczach że muszę coś zrobić I tak to powinnam odpocząć a nie śpię idę was poczytać.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 16:25   #4903
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hje biedna Polcia

Deli o kurde to coś Ją ugryzło?

Lady to powiem Ci, że u nas Hania często jak się czymś bawi to mówi dzia i daje to w stronę jednej ściany. jakby ktoś tam stało dosłownie i to juz kilka razy się zdarzyło
Komar pod okiem, na działce

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 16:29   #4904
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

Hje, Julka tez bardzo źle reaguje na ukąszenia komarzyc. Ostatnio jak byłyśmy u pediatry to aż nie.mogła uwierzyć i.powiedziała, że bardzo źle znosi, bo ma mega obrzęki. Kupiłam brosa do gniazdka takiego Lżejszego dla dzieci i odpukać nie gryzą jej, a śpimy przy otwarty ch oknach. Na dworze stosujemy off junior. Może spróbujcie. Zdrówka!

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 16:52   #4905
mala_19kw
Zakorzenienie

Hje- u nas taka sama pogoda. Słońce świeciło (byłam akurat na spacerze z małym) i nagle deszcz taki gruby lunął. Nie było ani jednej chmurki zapowiadającej deszcz. A teraz tak wiatr hula jak to zimą bywa,bo aż mi w oknie gwiżdże
Calusek dla Polci

Ifwka- pytałaś o te skarpetki. Ja akurat mam te z biedronki,Misia zamawiała przez internet z tego co pamiętam,ale wiem też że są w aptece z L'biotica za ok. 13 zł. Chwalone na blogach.

Silver-tak jak Neti pisze,u góry na wizażu wyświetlają się aktualne konkursy. Więcej znajdziesz w zakładce Babskie Sprawy-konkursy.
Mi ostatnio przychodzą nawet emaile z propozycją testowania-wczoraj dostałam do testów maść dla dzieci. Całkiem fajna

Neti-ostatnio były pilniki w biedrze za 20 zł. Ale wiem to tylko z ulotki bo hieny wszystko u nas rozebrały. Marsi chyba pisała że sobie kupiła.

Lady-u nas też Oskar czasami czegoś się wystraszy i patrzy w jedno miejsce. Wtedy wtula się w nas i nie odchodzi na krok-ale mnie wcale nie zdziwiłaby obecność "przyjaciół" za światów
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 17:13   #4906
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Lady-u nas też Oskar czasami czegoś się wystraszy i patrzy w jedno miejsce. Wtedy wtula się w nas i nie odchodzi na krok-ale mnie wcale nie zdziwiłaby obecność "przyjaciół" za światów
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
I czasem nas przeraza bo paluszkiem pokazuje w jedno miejsce, wydaje sie byc przerazony na maksa, a my sie boimy razem z nim, bo moze on jakies duchy widzi? :P masakra

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Dziewczyny na szczęście nie opryszczka chyba dziugnął sobie widelczykiem i stąd takie zaczerwienienie.
.

a wiesz ze za kazdym razem jak o was myslalam to mialam pisac ze byc moze mlody sie poprostu zadrapal u nas Kuba mial tak juz kilka razy, na poczatku schodzilam na zawal a potem juz sie "dowiedzialam" z czego to sie bierze... paznokciem poprostu sie zadrapal i tyle

Deli - nie wiem o co kaman ale zgapilam od Silver najlepszego!!!!! urodzinki?

Debrah - brawa za akcje z pieluszka!

buziaki dla [ogryzionych slicznotek!

majulmi - dziekowac! zastanawialam sie nad tymi pieluszkami ale nie oge sie zdecydowac co do rozmiaru bo K. do zadnego mi nie pasuje
Neti - -ja za rada Miki kupilam dzis w rossie pieluszki do plywania. 15 zeta za 11 sztuk. tez sie zastanawialam nad tymi wielo ale doszlam do wniosku ze jednak wole jednorazowki zdejmuje, wyrzucam do kosza i po sprawie te z rossa sa tanie. za 45 zeta masz 3 opakowania czyli teoretycznie 33 wyjscia na basen wiec mysle ze spoko. ja kupilam pianke mlodemu taka http://sklep.konfidence.pl/dla-niemo...babywarma.html duzo tansza jest w porownaniu z ta co dziewczyny polecaly

Lady -a mozesz podlinkowac o jakie buciki na basen Ci chodzilo? w nich dziecko sie kapie czy to tylko do chodzenia po plytkach... kupilam mlodemu crocsy i nie wiem czy beda ok...

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
A ponieważ duszenie emocji w sobie jest złe, nie mam już domofonu nawet śrubokręt nie był mi zbytnio potrzebny

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 18:34   #4907
hje
Zakorzenienie

Deli, też ją nieźle urządziło Aż się boję myśleć, jakie Pola by miała to oko, gdyby ją w powiekę użarło, a to nad brwią przecież było (widać na zdj)
W ogóle wczoraj kto ją wdział, to się pytał co się jej stało, bo na samej głowie miała 5 śladów, i to oczywiście jeszcze takie jak guzy

Cała, no właśnie kupiliśmy to. Tylko że akurat te ukąszenia młoda ma nie komarzyc, tylko nie-wiem-czego. Takie to większe niż ćma, ale nie ćma

Lady, no właśnie u nas też dopiero dzisiaj zaczęło padać

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

A, i u nas na te ukąszenia wszelkie wapno jest za słąbe, teraz daję jej syrop, który nam lekarz przepisał na ostatniej wizycie na ip. Mówił, że bardzo mocny, że trzeba dawkować co do 1 ml, że ostrożnie, a trzeci dzień mija i cieniutko to działa

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Siiiikam.... (polecam włączenie dźwięku) https://vine.co/v/M2PDKQp2Ou7
Stary 2014-07-23, 18:56   #4908
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Deli, też ją nieźle urządziło Aż się boję myśleć, jakie Pola by miała to oko, gdyby ją w powiekę użarło, a to nad brwią przecież było (widać na zdj)
W ogóle wczoraj kto ją wdział, to się pytał co się jej stało, bo na samej głowie miała 5 śladów, i to oczywiście jeszcze takie jak guzy

Cała, no właśnie kupiliśmy to. Tylko że akurat te ukąszenia młoda ma nie komarzyc, tylko nie-wiem-czego. Takie to większe niż ćma, ale nie ćma

Lady, no właśnie u nas też dopiero dzisiaj zaczęło padać

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

A, i u nas na te ukąszenia wszelkie wapno jest za słąbe, teraz daję jej syrop, który nam lekarz przepisał na ostatniej wizycie na ip. Mówił, że bardzo mocny, że trzeba dawkować co do 1 ml, że ostrożnie, a trzeci dzień mija i cieniutko to działa

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Siiiikam.... (polecam włączenie dźwięku) https://vine.co/v/M2PDKQp2Ou7
On działa też na.inne insekty, wiec powinno pomóc. My Za to walczymy z plesniawkami, wczoraj na kontroli było super, wszystko znikło, a dziś znów nawrót ;( i pewnie trzeba zmienić lek.

Stary 2014-07-23, 19:47   #4909
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hejo

Zanim nadrobie resztę odezwę się póki mały śpi. Powiem wam że jeszcze nigdy ale to NIGDY w życiu nie mieliśmy takiej nocy. Położyłam się do łóżka po 23 ale nie mogłam zasnąć bo miałam "nerwy" na całym ciele. Kręciłam się przez dobrą godzinę,a po godz 24 obudził się mały. Usiadł w łożeczku i szukał smoczka ale że był zakopany(smoczek ) pod poduszką musiałam do niego wstać i już wtedy nie dał mi odejść. Myślałam że jak go wezmę do nas to uśnie ale się pomyliłam- imprezę mieliśmy do godziny 5:10 W tym czasie obalił dwie butle mleka.A ja zrezygnowana tym że moje dziecko w ogóle uśnie o godz 4 zrobiłam sobie śniadanie oczywiście Oskar się do mnie przyłączył. Teraz od 15 śpi (dziwne bo spaliśmy do 10) a mi przy nim poleciało oko na 10 minut i obudziłam się z przerażeniem w oczach że muszę coś zrobić I tak to powinnam odpocząć a nie śpię idę was poczytać.

współczuję nocy :/

Kubson śpi, dziś miał tylko jedną drzemkę (2 h) więc padł Bidulek parę minut po 19.
Co ja zrobię z takim dłuuuuugim wieczorem

mam pytania, dwa :
1- czy miałyście może okazję używać skarpet z Biedry (niby wygładzające czy coś?)
2- czy Wasze dzieci też tak zapominają? Np. jakiś czas temu Kuba umiał przybijać piątkę, robić papa itd, teraz nie umie... Przypomniał sobie przybijanie ale innych umiejętności, które już dawno potrafił nie pamięta. Tak samo z pokazywaniem części ciała itd. "Ćwiczymy" codziennie, codziennie powtarzam a on zapomina. Zaczynam się martwić, on tak wszystko robi późno....
Stary 2014-07-23, 20:00   #4910
bokeh
Zakorzenienie

Helllou! Nie wiem co mam Wam napisać tzn wiem ale o czego,tu zaczac! mialam pocytowane i mi sie aplikacja wylaczyla.... zabijcie mnie juz nic nie pamietam, panietam sweterek dla Fifka :-D rozbroilo mnie to, ja jeszcze,nowej kolekcji nie widzialam

a Lady przerazilas mnie tym opisem ze tam coś Piotrus widzi... kurcze a probujecie go brac do siebie? my ostatnio czasem spimy z Hania i ona wtedy dluzej spi i spokojniej o wiele...

Nie wiem co jeszcze.... mialam w niedziele wypadek bieglam na autobus i mialam bliskie spotkanie z asfaltem... ał

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-23, 20:01   #4911
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Helllou! Nie wiem co mam Wam napisać tzn wiem ale o czego,tu zaczac! mialam pocytowane i mi sie aplikacja wylaczyla.... zabijcie mnie juz nic nie pamietam, panietam sweterek dla Fifka :-D rozbroilo mnie to, ja jeszcze,nowej kolekcji nie widzialam

a Lady przerazilas mnie tym opisem ze tam coś Piotrus widzi... kurcze a probujecie go brac do siebie? my ostatnio czasem spimy z Hania i ona wtedy dluzej spi i spokojniej o wiele...

Nie wiem co jeszcze.... mialam w niedziele wypadek bieglam na autobus i mialam bliskie spotkanie z asfaltem... ał

Zęby wszytskie masz?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 20:01   #4912
hje
Zakorzenienie

Nancy, tak, Pola wielu rzeczy teraz nie pamięta :|
Stary 2014-07-23, 20:18   #4913
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Nancy, ja skarpety polecam. Zrzucam skórę jak wąż.

A co do drugiego pytania, to nie zauważyłam, żeby Julka coś zapomniała. Ona za to nie chce Wyrazów powtarzać...

Stary 2014-07-23, 20:54   #4914
eff8
Zakorzenienie

Witam sie

wczasy mielismy udane pozniej jeszcze maz mial tydzien wolnego takze sie urlopowalismy razem no a teraz ja z dziecmi spedzam jak najwiecej czasu, tym bardziej ze pogoda ladna wiec caly czas gdzies wychodzimy

pozdrawiam

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 20:57   #4915
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Zęby wszytskie masz?

taaaak :-D

kurcze piszecie o tych skarpetach ja sie zastanawiam bo mam tatuaz na stopie, czy to moze mu zaszkodzic?

Stary 2014-07-23, 21:08   #4916
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

Kubson śpi, dziś miał tylko jedną drzemkę (2 h) więc padł Bidulek parę minut po 19.
Co ja zrobię z takim dłuuuuugim wieczorem

mam pytania, dwa :
1- czy miałyście może okazję używać skarpet z Biedry (niby wygładzające czy coś?)
2- czy Wasze dzieci też tak zapominają? Np. jakiś czas temu Kuba umiał przybijać piątkę, robić papa itd, teraz nie umie... Przypomniał sobie przybijanie ale innych umiejętności, które już dawno potrafił nie pamięta. Tak samo z pokazywaniem części ciała itd. "Ćwiczymy" codziennie, codziennie powtarzam a on zapomina. Zaczynam się martwić, on tak wszystko robi późno....
a to K. spi jeszcze dwa razy w ciagu dnia???????
matko i corko, mojemu od kilku dni wystarcza niecala godzina

1-ktoras chyba uzywala, byla na ten temat rozmowa
2-hmm, teraz nie zauwazylam, moze wczesniej, jak K. zaczal robic sie kumaty, jak poznawal duzo rzeczy to moze i faktycznie takie cos bylo ale teraz juz raczej nie
co do pogrubionego - a kcesz w doopke?

Stary 2014-07-23, 21:13   #4917
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a to K. spi jeszcze dwa razy w ciagu dnia???????
matko i corko, mojemu od kilku dni wystarcza niecala godzina

1-ktoras chyba uzywala, byla na ten temat rozmowa
2-hmm, teraz nie zauwazylam, moze wczesniej, jak K. zaczal robic sie kumaty, jak poznawal duzo rzeczy to moze i faktycznie takie cos bylo ale teraz juz raczej nie
co do pogrubionego - a kcesz w doopke?
czasem śpi raz, czasem dwa (jak wstaje w okolicach 5-6 rano, wtedy ta druga drzemka trwa 10-15 min)
rozmowa o skarpetach była pewnie wtedy jak ja latałam za Kubą po plaży
Stary 2014-07-23, 21:19   #4918
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Pstryniu my mamy te pianke i bardzo polecam a i crocsy tez mamy ale podroby
Nancy dziewczyny uzywaly skarpet u mnie nie bylo w biedrze ale zamowie w aptece chyba

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 21:33   #4919
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Pstryniu my mamy te pianke i bardzo polecam a i crocsy tez mamy ale podroby

ja za butki dalam 16zeta wiec raczej tez nie oryginaly

jak przebiega rozwoj ruchowy Julka? Na jakim jest teraz etapie?

Stary 2014-07-23, 21:40   #4920
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, dołączam do tych, u których usypianie to komedia.
Nie to, że jakoś późno, ale tak się wierci, tak stęka, wyciąga smoczka i bierze znów, zaczyna żreć stopę (mało nie posikałam się dzisiaj, z takim zapamiętaniem żarła paznokcia ), chichra się, gada coś po swojemu... 30 minut to trwa...

Padłam przed chwilą - p. z zarzutem, że młoda jestem a tylko przed kompem siedzę (no siedzę, aktualnie piszę plan tematów na wf :/ ) po czym... poszedł zasiąść przed tv poszłam grzecznie i pytam: a co byś chciał, bym robiła? biegała...

Aha. No super, kotek, ale ty robisz dokładnie co ja (nie dodałam, że ja głównie pracuję): płaszczysz dupsko. No fakt, i to chyba mnie najbardziej żono boli.

pfff.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości