|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Szaja : leżę i nie wstanę :d
|
|
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coraz częściej myśle że lepiej byłoby mi samej.
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47404705]Dziewczyny, wątkiem się dzielę, bo wymiękam - większość z was młodziutka i doskonale pamiętacie czasy 17 lat
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=769663[/QUOTE] Widziałam go. Miałam nadzieje że to troll. Przebrnęłam tylko przez 3 strony. Mój umysł tego nie ogarnia ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
by się poukładało. Bo temat się już ciągnie od dawna, a Ty też ze stali nie jesteś |
|
|
|
|
#4834 |
|
Lurker ;)
|
Dziewczyny ten slimak tak mi obrzydzil tego kebsa, ze myslalam o zwroceniu wszystkiego na podloge ;/ Bralismy z tego miejsca juz wczesniej kebsa i pizze i bylo ok. Juz nigdy nic stamtad nie zamowie. Brzydze sie wszelkiego robactwa i innych obslizglych stworzen. Pamietam, ze w dziecinstwie mialam larwe w czeresni- do teraz ich nie tkne.
Iwfka wzielysmy sobie starych dziadow z przeszloscia to mamy Takich to juz ciezko wychowac, moj tez czasami sie zachowuje jakby zapomnial, jak to jest z malym dzieckiem...Szaja dla mnie to troll albo nudzaca sie nastolatka. Inaczej tego wytlumaczyc sie nie da. Pstryniu a to mozna szczepic w taka czike? ![]() Ezzo no to super wam sie udala podroz pociagiem, ja sie zastanawiam nad wycieczka do Gdanska pociagiem ale wlasnie boje sie jak smrodek to zniesie. Lady 55 cali lojezu przeciez to ogromny ekran, wzielabym taki tylko gdybym miala osobny pokoj na sale kinowa : My mamy 32 cale na 20 paro metrowy salon i w zupelnosci starcza. Ultra co do przechowywania zdjec, wiekszosc mam na swoim penie 32 giga, jest uzywany tylko do przechowywania fotek + na kartach sd, filmy na dysku google( sa jednak dosc duze i moge udostepniac linki do nich, wrzucam dziewczynom do klubu ) + na dysku zewnetrznym tza. Sadze, ze troche zabezpieczeni jestesmy mimo to chcialabym wywolac czesc i wrzucic do albumu, ale nie chce mi sie przegladac takiej ilosci ![]() Dziewczyny kurde, wujek google mowi, ze mam angine ;/ czyli jednak bede musiala isc do lekarza Aaaaa moj tz ma 2 dni l4, bo bolal go brzuch i mial obstrukcje
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47404705]Dziewczyny, wątkiem się dzielę, bo wymiękam - większość z was młodziutka i doskonale pamiętacie czasy 17 lat
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=769663[/QUOTE] widzialam ![]() u nas towarzystwo popalalo juz w pierwszej klasie podstawowki a ta rozpacza nad 17latka little - to mnie zabilas pytaniem a to nie mozna? pierwsze slysze... zeby na sloncu nie przebywac to mowila mi babka juz przy wczesniejszym szczepieniu ale zeby unikac? to bym musiala unikac szczepienia od czerwca do wrzesnia chyba ![]() wspolczuje anginy, paskudna sprawa ![]() pyt do mam chodzacych na basen: jakich pieluszek uzywacie? zastanawiam sie nad Nappy wrap + wkladki tylko nie wiem jaki rozmiar Lady, Ty je masz? dobrze kojarze?
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
lady 55cali to wielki tv. Troche pracowalam lrzy tv i wydaje ni sie, ze 37 lub 42 spokojnie wystarczyloby Wam. W sklepie jest szerokka otwarta powierzchnia i dlatego wydaje Ci sie maly.
|
|
|
|
#4837 |
|
Zadomowienie
|
little powiem Ci, że było lepiej niż myślałam, ale np w taką czikę nie pojechałabym zwykłym pociągiem, my jechalismy intercity wiec i klima i kulturka była, maly dostał nawet kolorowanke i kredki od konduktora. a podobno w kilku składach takich mają nawet jakiś wagon młodego podróżnika i tam jest plac zabaw dla dzieci
Ja się najbardziej obawiałam, że zrobi w trakcie podróży smierdzącą niespodziankę, ale wytrzymał, zrobił na zakupach już prawie pod domem ![]() i muszę się pochwalić, wczoraj przybiegło do mnie dziecko i mówi "mama pupa ała" nie zajarzyłam o co chodzi syn ciągnie "mama, kupa!" i prosze kupsztal w pampie, dzisiaj przybiegł wcześnie znowu z tekstem "mama pupa, mama kupa" i część trafiła do pampa, a część do wc
|
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Hope-jak mlody? ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- gojka-co u was????????? |
|
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Dojechalismy cali i zdrowi. dziś byliśmy w zoo i muszę Wam powiedzieć że strzał w 10! Młoda była tak zafascynowana! Super. Jeszcze piękna pogoda
aktualnie leze do gory brzuchem a Blanca szuka muszli buziaki!Ps. poczytam wieczorem co u Was ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4841 |
|
Zadomowienie
|
Fewciu wypoczywajcie! i oby pogoda się jak najdłużej utrzymywała
|
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak wyprzedaże w Polsce?
Są naprawdę obniżone ceny? Mnie ukejowskie wykańcza najbardziej zadowolona z nextowych jestem, bozsze, ale oni maja piękne ciuszki dla dziewczynek ![]() Ale dla synka tez udało się kupić fajne rzeczy, no i dla siebie też ![]() ![]() A przed chwila zamówiłam w Debenhamsie 3 pary meliss ale wyprzedaż 70% to jak nie skorzystać ![]() Także jestem jyz chyba obkupiona i gotowa na urlop
|
|
|
|
#4843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4844 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Nie ogarniam tych piatkowych slubow . Ok rozumiem mniejsza kasa, ale rowniez mniejsza liczba gosci, nie kazdy moze sobie na pol roku wczesniej zabukowac urlop, albo jak z rannej zmiany konczacej sie o 14 wyrobic sie, ogarnac dziecko i dojechac na slub zaczynajacy sie o 16... Glupota dla mnie...
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4846 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Ty potem z Darią w sierpniu tez tam jedziesz? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47404705]Dziewczyny, wątkiem się dzielę, bo wymiękam - większość z was młodziutka i doskonale pamiętacie czasy 17 lat ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=769663[/QUOTE] widziałam to, mam nadzieję, że jakaś prowokacja.. aż tak? ![]() Cytat:
no ale chociaż wcześniej do nas dojechałCytat:
Hania mi dzisiaj pięknie zjadła żurek, potem 2 nektarynki, kanapkę z ogórkiem i suche płatki kuku ![]()
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
11 sztuk teraz sa na promocji chyba 12,50 a na basenie u nas nie ma aktualnie żadnych zajec zorganizowanych wiec pluskamy sie Julo uwielbia wszrlkie bicze wodne wogole sie nie boi
Swoja drogą gdzie Nina sie podziewa mieli byc na basenie w niedziele i ni widu ni slychu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
biorę się za nadrabianie
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ogarniam...
![]() http://www.pudelek.tv/video/9-latek-...ia-WIDEO-6149/ ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- http://demotywatory.pl/4368507/Byc-o...o-fajna-sprawa ![]() jeszcze w temacie kebsow ![]() http://demotywatory.pl/4368931/I-wtedy-Stefan-zrozumial |
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Wyprze w PL?
Porazka :/ Same szmatki, glownie takie typowo plażowe nic. Ja dzis pojechalam po sukienke na wesele. Wrocilam z butami. I to 3 parami ![]() Nie moglam sie zdecydowac ktore capnąć to wzielam wszystkie. Zwlaszcza ze w Deichmannie byla promo 3 pary bierzesz, trzecia gratis (ta promocja co zwykle). Takze czuje sie usprawiedliwiona
|
|
|
|
#4851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla Ciebie i dla tż w sumie też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() witajcie z wieczora ![]() idę robić dżemy , bo Kuba dopiero zasnął, pewnie znów obudzi się o 4 i do 5 będzie próbował usnąć :/dziewczyny, co z marsi, ewikiem? |
|||
|
|
|
#4852 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i bardzo dobrze!Cytat:
ja smarowałam w ciąży brzuch. Przez całą ciąże nic i dopiero 9 miesiącu zrobiło mi się pełno rozstępów Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i takim sposobem niczego nie zapomniałam Cytat:
uwielbia jeść paróweczki jajecznicę serek homogenizowany placek owsiany za to nie lubi warzyw i owoców ![]() Cytat:
iffonka, piękny brzusio Hope, śliczny pokoik
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
Noooo, a historia z blenderem jest tego dowodem
![]() marsi zdaje sie wybrala na spontaniczny urlop. |
|
|
|
#4854 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie robiłaś?? Debrah, a co do jedzenia... Daria wie, że ma jeść w krzesełku. Jak szykuję np kaszkę to mówię jej żeby już usiadła do krzesełka. To idzie , przysuwa sobie je i prosi tż żeby ją posadził Jemy przeważnie w tych samych porach codziennie. Od początku starałam się ją uczyć że jak się je to się siedzi, a nie biega Moja siostra tego nie uczyła i teraz jej synek ma 4 lata, a ona ciągle za nim biega żeby coś zjadł Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zależy czy kasę będę miała. Będzie ciężko bo na początku września na wesele idziemy :/ale nie uśmiecha mi się cały urlop w domu siedzieć
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-07-22 o 22:49 |
||||
|
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalne robiłam |
|
|
|
|
#4856 |
|
Raczkowanie
|
Pstryczku, co do zajęć na basenie to my chodziliśmy na organizowane zajęcia, teraz czasem chodzimy na zajęcia a czasem sami się popluskać i powiem Ci że jeśli macie możliwość to na pierwszy raz wybrałabym się na zajęcia - instruktor pokaże Wam jak trzymać Kubusia, będziecie się czuli pewniej wiedząc co możecie z nim robić w wodzie i jak trzymać żeby nie wyginać mu ciała.
Co do pieluszek basenowych to ja tu cały czas polecam te co my używamy, czyli tych Happy Nappy i do tego te bawełniane majteczki z jednorazowymi wkładami, nie pamiętam jaki mamy rozmiar ale możesz się sugerować rozmiarówką ze strony Splash About albo active baby shop. Debrah, moja też z tych dzieci co głównie kp i mało jedzących więc ciągle szukam dla niej czegoś co ją zainteresuje i ostatnio na śniadanie często jemy jogurt naturalny albo Bielucha z prażoną gryką z melasą i migdałami. Jest to dla nas też przekąska na podróżę, wsypuję Małej do snack trapa i sobie wyciąga po ziarenku. Ogólnie z tej serii Dobra Kaloria jest wiele fajnych rzeczy, dla mnie ciekawa alternatywa dla płatków sniadaniowych.: http://www.ekoprodukt.pl/nasze-marki...a-z-migdalami/ Ultra, co do przechowywania zdjęć, my wywołaliśmy fotoksiążkę z pierwszego roku Julki a tak to zdjęcia trzymamy na dysku komputera plus zewnetrznym plus google drive. |
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większość rzeczy oscyluje tak 5-8/10 f. |
|
|
|
|
#4858 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Przepraszam, że się nie odzywam, ale zanim nadrobię to już wszystko zostało powiedziane, a bez sensu tak zaś jakieś tematy stare odgrzebywać. A ileż można się żalić, że dziecko nie chce spać Histerie u nas na porządku dziennym, do tego fochy o wszystko, także chyba dopada nas bunt dwulatka. No i mamizm do entej potęgi, Ewa musi siedzieć u mnie na kolanach i to ja muszę czytać książeczkę, także komputer w ciągu dnia poszedł w odstawkę. Ezzo czy Ty przekładasz teraz wszystkie szczepienia czy tylko MMR? Czy to idzie z automatu, że jak MMR przełożone to cała reszta też? Silver strasznie się ucieszyłam, że z nerką Darii lepiej! bardzo dobra wiadomość Little ja nigdy w życiu nie jadłam kebaba bo kiedyś dawno temu widziałam jak na tym ruszcie z mięsem muchy przyklejone siedziały i ten gość to normalnie kroił obrzydza mnie na sam dźwięk słowa kebab ![]() Debrah u nas pory posiłków mniej więcej stałe, no i każdy posiłek ma swoje miejsce w sensie śniadanie ze mną przy stoliku, siedzimy na kanapie, obiad przy stole w krzesełku, a kolacja w tym małym foteliku samochodowym Ewa nie pozwala się go pozbyć, niedługo się przestanie mieścić i będzie problem I jeszcze mi się przypomniało, moja Mama ma dla Ewy taki kolorowy talerz z zajączkiem i moje dziecko ma radochę jak je z tego talerzyka bo udaje, że karmi tego zajączka no i "zasłania" go jedzeniem i pokazuje, że nie ma, a potem zjada zupkę i się cieszy, że go coraz więcej widać Mówiłaś kiedyś, że Amelka lubi karmić wszystkie zabawki, może spróbujcie z takim talerzem też I apropo Ewa ostatnio karmiła wiatraczek ![]() Idę się chyba położyć w końcu, dopiero zjadłam kolację bo Ewa po histerii zasnęła godzinę temu. W ogóle to jak ostatnio poszła spać o pierwszej w nocy i następnego dnia jak usnęła po bojach na drzemkę to zadzwonił domofon. Facet się pomylił... Po 20 minutach drzemki moje dziecko miało wielkie, przerażone oczy i przez następne 9h nie usnęło nawet na pół minuty. A ponieważ duszenie emocji w sobie jest złe, nie mam już domofonu nawet śrubokręt nie był mi zbytnio potrzebny
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku SZKLANKO!
Koncowka mnie rozwalila ![]() ciezkie czasy u Was nastaly.Niezmiennie podziwiam to, ze Ewa jest taka wymagajaca, a Ty tak malo sie nam zalisz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.

22.05.2008
14.08.2011

by się poukładało.
Takich to juz ciezko wychowac, moj tez czasami sie zachowuje jakby zapomnial, jak to jest z malym dzieckiem...
pociagiem ale wlasnie boje sie jak smrodek to zniesie.
My mamy 32 cale na 20 paro metrowy salon i w zupelnosci starcza. 
to bym musiala unikac szczepienia od czerwca do wrzesnia chyba
Ja się najbardziej obawiałam, że zrobi w trakcie podróży smierdzącą niespodziankę, ale wytrzymał, zrobił na zakupach już prawie pod domem 

klask i:
aktualnie leze do gory brzuchem a Blanca szuka muszli 

zależy czy kasę będę miała. Będzie ciężko bo na początku września na wesele idziemy :/
ciezkie czasy u Was nastaly.