|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#3452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Kurcze, mi do głowy nie przyszło zostawiać napiwków u kosmetyczki, czy fryzjera Poprawię się w takim razie ![]() Na prawdę nie myślałaś sobie nic głupiego o takich klientkach, które nic nie zostawiły? ![]() Pizza |
|
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także jeszcze trochę czasu potrzeba od 4... Ja nawet jakbym miała możliwość ZZO to wzięłabym tylko w ostateczności jak już bym odlatywała z bólu chyba... Jestem za jak najbardziej naturalnym porodem Wkońcu wszystko co wstrzykują nam, dostaje się też do dziecka...
|
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż powiem Ci, że taka myśl, że w razie czego mogę dostać to znieczulenie jednak mi pomaga
|
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
A dla mnie dawanie napiwków kosmetyczce czy fryzjerce jest jakieś mega dziwne
Nie spotkałam się z niczym takim i nie wiem czemu ktoś miałby to robić![]() Przecież każda z tych osób ma płacone za to co robi ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
ale co tam, muszę jakoś dać radę![]() A mnie boli brzuch jakoś tak dziwnie i nie tak jak zwykle na dole tylko do góry, pod cyckami...
|
|
|
|
|
#3457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A wlasnie mi dzisiaj anestezjolog mówiła ze moze nie zadziałać współczuje
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze zostawiam kosmetyczce i fryzjerce napiwki. To dla mnie tak samo jak w knajpie funkcjonuje... ale z tego wynika, że ja chyba jestem w mniejszości.
|
|
|
|
#3459 |
|
Wtajemniczenie
|
Pamiętam, że moja babcia dawała napiwki listonoszowi
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Karoseria jestes z Lublina?
Wg usg i om mam TP na 1 sierpnia. Chociaz dzis na usg wyszło, że jestwm w 38t4d a nie w 39t0d. Wlaściwie to dobrze, że mnie lekatz uprzedził, bo nie chciałabym się tak męczyć jak niektóre lipcówki.. Nie mogły się doczekac tego porodu. Mnie lekarz nie mowił o przyspieszaniu akcji, więc nie zamierzam ani sprzątac na błysk, ani seksu probowac. Na te obowiązki przyjdzie jeszcze czas :-P Kasia kolczyki lepiej wyjąć na wypadek zabiegów, zeby nie zawadzic. Sara, Mamuśka buziaki na jutro! Mąż czytal o depresji poporodowej i stwierdził, że już ją miałam :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3462 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
No nie, bo to nie jest usługa. Ale skoro zostawiam kelnerowi/ barmanowi, to na tej samej zasadzie zostawiam kosmetyczce. Z reguły takie osoby zarabiają dość mało i ich źródłem utrzymania są właśnie tipy.
|
|
|
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie kosmetyczka/fryzjerka to jednak coś innego niż kelnerka... Przede wszystkim te dwa pierwsze zawody są wyuczone, raczej z wyboru i często z zamiłowania ktoś wykonuje ten zawód Często też przez całe życie i z własnego wyboru wiedząc jak jest pod względem zarobków![]() Kelnerem teoretycznie może być każdy i są to często ludzie bez jakiegoś kierunkowego wykształcenia, którzy albo pracują na cały etat albo sobie dorabiają tylko i jest to raczej przejściowe... Żadko kiedy ktoś się kształci na kelnera i świadomie wybiera to jako swój zawód... Poza tym według mnie nie ma co porównywać obsługi kelnerskiej do ścięcia włosów ![]() Podczas tego drugiego kontakt można ograniczyć do minimum i nikt nie musi być miły i uprzejmy, żeby mi dobrze włosy pofarbować
|
|
|
|
|
#3467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
W dodatku efektem ubocznym zewnatrzoponowki bywa paskudny bol glowy .Dzis pytalam TZ co sadzi o moim brzuchu, czy nie opadl nieco, i stwierdzil ze mam go juz nizej. A w dodatku przed chwila przeczyscilo mnie koncertowo moze po tych ciastkach skombinowanych z kielbaskami smazonymi na obiad .
|
||
|
|
|
#3468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Posmyrać miło, albo wklepać jakieś pachnące cudo A może zrobić tak, że będzie na odwal
|
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym myślę, że chodząc do jednego fryzjera czy kosmetyczki chociaż raz w miesiącu te osoby nas znają dosyć prywatnie nawet i pamiętają, że jak dajemy im napiwki to traktują nas inaczej, często lepiej niż te osoby, które tych napiwków nie dają... Co już jest niefajne:/
A jednak w knajpce czy restauracji przewija się tyle ludzi i jest zazwyczaj więcej kelnerów niż jeden, ciężko więc zapamiętać który klient daje złotówkę a który nie... Trzeba być miłym dla wszystkich i nie zawsze obsługuje nas ta sama osoba przecież więc nie jest to tak spersonalizowane![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Chociaż za usługi płaci tyle samo co inni
|
|
|
|
|
#3470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie kiedyś mąż uświadomił, że wymiana opon to też taka sama usługa ;-) tylko do dziś nie wiem, jak jest z tankowaniem samochodu na tych stacjach na których pracownik do Ciebie wychodzi..? Cytat:
Wiesz, np mieszkając w bloku na którymś piętrze, zostawiając listonoszowi jakiś symboliczny napiwek masz pewność, że zawsze wejdzie na górę zamiast z lenistwa zostawiać awizo w skrzynce ;-) co np mój listonosz robi notorycznie, chociaż zawsze ktoś jest w domu. Ale np jak do sąsiadów trzeba paczki zostawić to zawsze wie że u mnie babcia jest ;-)
|
|
#3471 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3473 |
|
Wtajemniczenie
|
Sara i Mamuśka jutro trzymam za Was mocne kciuki! Oby wszystko poszło sprawnie
![]() Zaczarowana, mam nadzieję, że rano przeczytam że już tulisz swoją Kruszynkę Jeśli chodzi o napiwki to ja daję tylko w restauracjach i też nie zawsze. Jak nie jestem zadowolona albo akurat mam wyliczoną kwotę to nie daję. A TŻ cwaniak ostatnio wymyślił, że będzie płacił kartą, bo wtedy nie trzeba dawać napiwku Powiem Wam, że przez kilka lat w wakacje pracowałam jako kelnerka i naprawdę bardzo rzadko dostawałam napiwki. A najgorzej mnie wkurzali goście, którzy rzucili autentycznie 50 groszy i uznawali to za wielki gest, podkreślając że reszty nie trzeba
|
#3474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak masz 4cm to już urodzisz ![]() Mnie na porodówce położna kazała pozdejmować wszystkie "metale" ale nie wiem po co. Cytat:
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
To jeśli tak jest, to trzeba zmienić salon ;-) to nie powinno mieć żadnego znaczenia i dla profesjonalistów raczej nie ma.
Swoją drogą, najbardziej miło mi się zrobiło, jak dostałam od klientki kwiatka maleńkiego w doniczce, pewnie z 5 zł kosztował. Dziewczyna nigdy napiwków nie zostawia. Ale szła na wizytę, zobaczyła te kwiatki i pomyślała ze będzie mi miło albo na święta od paru klientek nie-napiwkowych dostałam mikołaja z czekolady. Naprawdę nie trzeba nie wiadomo ile wydawać, żeby pokazać komuś, że się go docenia i jego pracę.---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
|
|
#3476 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawe jak tam naszazaczarowana pewnie wylewa siódme poty, a juz za chwilke bedzie tulic swoja kruszynke. Mam nadzieje ze sie odezwie jakos do nas i da znac co u niej jak sie to wszystko skonczy
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo zresztą kelner nie musi być miły i uprzejmy, wtedy ode mnie napiwku nie dostanie, proste![]() Wierzę Ci, że nie patrzysz na ludzi przez pryzmat napiwków i że cieszysz się ze swoich stałych klientów bez względu na to czy je dają czy nie... ale Ty jesteś jedna na sto, która kocha to co robi i to jest dla niej najważniejsze, 99 innych fryzjerek będzie traktować ludzi patrząc na to kto ile daje... Taka niestety jest prawda ![]() Poza tym moja kosmetyczka nigdy by nie przyjęła ode mnie żadnych dodatkowych pieniędzy Usługi czy fryzjerskie czy kosmetyczne są w dzisiejszych czasach naprawdę drogie i tak jak pisałam każdy świadomie decyduje się wybierając taki a nie inny zawód i wie mniej więcej ile ludzie w tym zawodzie zarabiają... Więc z jakiej okazji ja mam się dokładać komuś do pensji? Poza tym pod usługi można podciągnąć prawie wszystko, pani w urzędzie czy w banku też nas obsługuje i może zrobić to opryskliwie a może być miła to co mam jej płacić za to, że jest miła albo właśnie facet tankujący na stacji...Nie mówiąc o lekarzach tak właściwie... im też zostawiacie napiwki jak wyleczą Was z grypy albo wytną wyrostek?? |
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3479 |
|
Rozeznanie
|
zaczarowana duzo mocy i siły dla Was
to teraz czekamy na wieści i zdjęcie Olivi sara za jutro ![]() ![]() denerwujesz się ??? bo ja też mam mieć cc i myślę, że będę trząść portkami dzień przed jak nie wcześniej (choć już jedno cc miałam )mamuśka Tobie też za jutro ![]() :kci uki:![]() :kciu ki: podwójnie, żeby z małą było ok
|
#3480 |
|
Zadomowienie
|
No tak, ale za fryzjera płacisz dopiero jak skończy a nie przed, więc teoretycznie powinien być tak samo miły dla wszystkich
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

Poprawię się w takim razie 

mam nadzieję, że szybko urodzisz 
i nie tak jak zwykle na dole tylko do góry, pod cyckami...