Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014 cz. V! - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. 0 0%
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. 3 5,66%
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. 4 7,55%
Sierpień leci, sypią się dzieci. 2 3,77%
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. 31 58,49%
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. 15 28,30%
Coś tak czuję, że się przeterminuję. 2 3,77%
Mamusie sierpniowe 2014. 8 15,09%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-23, 18:25   #3391
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Ale ja pytałam dla naszej wiedzy, a nie w kwestii cioci ;-)

No niby tak, prezent za pracę, ale z drugiej strony czy zostawiasz napiwek w restauracji, pubie, taksówce, u fryzjera czy kosmetyczki? Dla mnie to w sumie to samo. Jasne, z lekarzem jest trochę inaczej, szczególnie jak się chodzi prywatnie - przeważnie ten ktoś przyjmuje tez na NFZ i można by chodzić za darmo, a jednak się płaci, w dodatku w ciąży chodzi się wyjątkowo często i sporo tej kasy zostawia ;-) ale s sumie jeśli stać mnie na prywatne wizyty to stać mnie też na drobny upominek. Jedyne rozgraniczenie dla mnie jest takie, że lekarz - ginekolog czy dentysta to jednak inny rodzaj pracy niż typowe usługi.
Wiem jak się żyje z napiwków, szczególnie jak byłam na stażu to więcej dostawałam tipów niż pensji. Ale mam też zaprzyjaźnione klientki, od których dostaję np czekoladki na święta i uwierzcie, że to jest milsze niż ta kasa którą zostawiają przy każdej wizycie.
Ja jestem nauczycielką i na zakończenie roku dostaję kwiaty od uczniów. W rozumieniu jednej z "koleżanek" z forum (nie pamiętam nicka), oznacza to, że biorę łapówkę (???). Nie wymagam tego od nikogo, ale jest mi miło, że ktoś docenia moją pracę. Nie można porównać dania napiwku, czy bukietu do koperty dla ordynatora...
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 18:25   #3392
mysia111
Zadomowienie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość

Jestem po usg. Mała waży ok. 3300, co prawda jest jeszcze 16 dni do TP i granica błedu ok. 0,5 kg no ale mam nadzieję, że będzie poniżej 4 kg.

Poza tym jest śliczna, ma piękną główkę i bardzo ladną twarzyczkę. Aż się zachwyciłam. Pani dr zadowolona z pomiarów powiedziła, że sliczne zgrabne dziecko, ma długie nóżki i ładną buzię.
Widzisz, a tak się martwiłaś ze córa będzie bardzo duża.
Zazdroszczę - ja mam wizyte za tydz i tez mam nadzieje ze moja będzie jednak ponizej 4kg.

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Myślę, że najgorsza jest taka procedura jak ktoś na samym początku daje prezent. Czekoladki w ramach podziękowania są właściwie w porządku Tylko jesli chodzi o mnie to chyba głupio by mi osobiście dawać cos komuś tylko dlatego, że wykonał swoją pracę, bardzo mi się taki proceder nie podoba. Sama głupio bym się czuła, gdyby mi ktos takie prezenty za moja pracę wręczał. Po prostu taki mam charakter.
Chyba, żeby ta pomoc była naprawdę ponad normę
Mój mąż bardzo często dostaje od klientów prezenty- głównie dobrej jakości alkohol, mimo że nierzadko klienci płacą nam niemałe pieniazki za usługę. Zawsze sie smieję że wyglada chyba na alkoholika skoro tyle whisky dostaje.
Ja póki co dostałam 2 razy kawę i parę razy bombonierkę

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
O 7.30 rano mam sie stawić wiec cc bedzie pewnie przed południem
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 18:26   #3393
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Ale ja pytałam dla naszej wiedzy, a nie w kwestii cioci ;-)

No niby tak, prezent za pracę, ale z drugiej strony czy zostawiasz napiwek w restauracji, pubie, taksówce, u fryzjera czy kosmetyczki? Dla mnie to w sumie to samo. Jasne, z lekarzem jest trochę inaczej, szczególnie jak się chodzi prywatnie - przeważnie ten ktoś przyjmuje tez na NFZ i można by chodzić za darmo, a jednak się płaci, w dodatku w ciąży chodzi się wyjątkowo często i sporo tej kasy zostawia ;-) ale s sumie jeśli stać mnie na prywatne wizyty to stać mnie też na drobny upominek. Jedyne rozgraniczenie dla mnie jest takie, że lekarz - ginekolog czy dentysta to jednak inny rodzaj pracy niż typowe usługi.
Wiem jak się żyje z napiwków, szczególnie jak byłam na stażu to więcej dostawałam tipów niż pensji. Ale mam też zaprzyjaźnione klientki, od których dostaję np czekoladki na święta i uwierzcie, że to jest milsze niż ta kasa którą zostawiają przy każdej wizycie.
Dla mnie właściwie to nie jest usługa
Ja prawie zawsze zostawiam napiwki w knajpie, restauracji czy taksówce. Chyba, że jestem wybitnie niezadowolona
U fryzjera w prywatnym salonie też się zostawia napiwki? Myślałam, że skoro cennik same sobie ustalają, ja tam świadomie idę bo wybrałam właśnie tą a nie inną fryzjerkę, to napiwek nie potrzebny Uuups
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 18:31   #3394
anetag80
Raczkowanie

Cytat:

Jak bedzie zasięg albo wifi to bede pisała na bieżąco a jak nie to i tak postaram sie dać wam jakoś znać jak poszło moze Tż poproszę o wysłanie sms
będę z Tobą kochana myślamikciuki też trzymac będziemy

Ja już też chce to cc.
anetag80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 18:31   #3395
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja jestem nauczycielką i na zakończenie roku dostaję kwiaty od uczniów. W rozumieniu jednej z "koleżanek" z forum (nie pamiętam nicka), oznacza to, że biorę łapówkę (???). Nie wymagam tego od nikogo, ale jest mi miło, że ktoś docenia moją pracę. Nie można porównać dania napiwku, czy bukietu do koperty dla ordynatora...
Na pewno to nie jest to samo. Boję się tylko ( bo słyszałam nie raz o takich sytuacjach), że dla kogoś zakupienie tych kwiatów powiedzmy jest jednak sporym wydatkiem. Dlaczego więc taka matka i dziecko mają się głupio stresować i zamartwiać, bo wypada dać?
Stary 2014-07-23, 18:34   #3396
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Mysia, ale Ty masz działalność prawda? To raczej normalne że kontrolują. Jeśli prowadziłaś firmę wcześniej jakiś czas normalnie to wszystko powinno być ok nawet jeśli podniosłaś składki żeby mieć wyższe świadczenia. Tylko nie mówiłabym o odkurzaniu ;-) brałaś prysznic, spałaś albo wyszłaś po bułki. Swoją drogą jak.Cię nie zastali to tego samego dnia powinni chyba wrócić jeszcze raz...
Tak, mam własna działalność od dobrych paru lat. Ale do tej pory nigdy takiej kontroli nie miałam a brałam sobie chorobowe czy na siebie czy na dziecko. Mój mąż też "często choruje" i kontroli też nigdy nie miał.
Ale zawsze nalezał nam się ten najnizszy zasiłke (1200 na m-c). A teraz nagle po 3 tyg kontrol. Jakoś w zbieg okoliczności nie chce mi sie wierzyc. Na bank szukaja sposobu byleby nie płacic tego najwyzszego chorobowego. Az się boję co to będzie jak złożę papiery o macierzyńki.
Co do odkurzania- fakt-jeszcze sie przyczepia ze robiłam fizycznie. Napisze ze mąż odkurzał
Stary 2014-07-23, 18:37   #3397
Moni 26
Zadomowienie

lilka za wizytę, 3 kg to chyba tak akurat
pentuerkaza wizytę, spory maluszek
ja mojego wage biorę z przymróżeniem oka, bo dziewczyny rodziły i akurat im zawyżyło usg(ok400g)mam nadzieję ze u mnie jest ok, bo tydz temu miał 2700, a jak jeszcze pół kg miał by do tyłu to raczej malutki

justa dzieki za odpowiedź, ja tylko napisałam co9 mówiły mi dziewczyny z ginekologii...A krwotokj to myślałam ze tyczy sie do poczatków ciaży raczej....To jednak sie pomyliłam
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 18:39   #3398
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno to nie jest to samo. Boję się tylko ( bo słyszałam nie raz o takich sytuacjach), że dla kogoś zakupienie tych kwiatów powiedzmy jest jednak sporym wydatkiem. Dlaczego więc taka matka i dziecko mają się głupio stresować i zamartwiać, bo wypada dać?
No cóż bardzo współczuję rodzicom, którzy trafiają na takich nauczycieli, jeśli to o kwiaty dla nauczycieli ci chodziło. Nigdy by mi nie przyszło do głowy tego wymagać, czy oczekiwać i nie dostaję od wszystkich uczniów czegoś, jeśli o to ci chodzi. Napisałam o tym, bo po prostu skojarzyło mi się z sytuacją prezentu dla kogoś w podziękowaniu. U mnie w klasie np było tak, że dostawałam prezent od klasy, na który rodzice się składali po kilka złotych.
Stary 2014-07-23, 18:40   #3399
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Aisog możesz mi opisać te twardnienie brzucha? bo nie wiem czy też takie coś mam.. moja mała czasem się wypina pupcią (chyba ;P) i jak dotykam brzuszka to też czuję już na całym brzuchu twarde ale to właśnie myślę że to przez te jej wypinanie.. :P
bo to jest bardzo podobne do wypięcia pupy, jednak jak dziecko się pręży to po kilku sekundach to napięcie puszcza, dziecko się poruszy itp. a jak jest twardnienie to brzuch jest taki naprężony przez dłuższą chwilę i dziecko się nie rusza(przynajmniej ja tak to u siebie zaobserwowałam)....
Stary 2014-07-23, 18:42   #3400
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Tak, mam własna działalność od dobrych paru lat. Ale do tej pory nigdy takiej kontroli nie miałam a brałam sobie chorobowe czy na siebie czy na dziecko. Mój mąż też "często choruje" i kontroli też nigdy nie miał.
Ale zawsze nalezał nam się ten najnizszy zasiłke (1200 na m-c). A teraz nagle po 3 tyg kontrol. Jakoś w zbieg okoliczności nie chce mi sie wierzyc. Na bank szukaja sposobu byleby nie płacic tego najwyzszego chorobowego. Az się boję co to będzie jak złożę papiery o macierzyńki.
Co do odkurzania- fakt-jeszcze sie przyczepia ze robiłam fizycznie. Napisze ze mąż odkurzał
Jesteś w 9.m-cu, więc trudno im się będzie przywalić, że jesteś bezzasadnie na zwolnieniu. I jak nie masz na zwolnieniu kodu leżącego, to nie musisz być w domu cały czas. Pewnie cię wezwali właśnie przez te składki, ale mam nadzieję, że wyjaśni się to szybko i sprawnie.
Stary 2014-07-23, 18:47   #3401
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

No to ok. A czy jak brzuch twardnieje to dobrze czy źle.. nie do końca wiem czy mi też czasem nie twardnieje ale wiem jedno że mała nieźle się wypina bo tylko z jednej strony czuje stwardnienie :P A więc jak... dobrze czy źle jak twardnieje?

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 18:49   #3402
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
No cóż bardzo współczuję rodzicom, którzy trafiają na takich nauczycieli, jeśli to o kwiaty dla nauczycieli ci chodziło. Nigdy by mi nie przyszło do głowy tego wymagać, czy oczekiwać i nie dostaję od wszystkich uczniów czegoś, jeśli o to ci chodzi. Napisałam o tym, bo po prostu skojarzyło mi się z sytuacją prezentu dla kogoś w podziękowaniu. U mnie w klasie np było tak, że dostawałam prezent od klasy, na który rodzice się składali po kilka złotych.
Wiesz, ja to rozumiem, że Ty nie wymagasz. Mam nadzieję, że przynajmniej większość nauczycieli nie wymaga (jeśli już mówimy o tym zawodzie). Patrząc na to z drugiej strony, wypada dać coś zawsze, bo większość daje... Nawet jeśli nie oceniamy tego nauczyciela dobrze...
Stary 2014-07-23, 19:02   #3403
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Jak mówisz o składkowym prezencie na koniec roku, to przypomniała mi sie sytuacja z technikum, jak wspólnie w klasie ustaliliśmy, że po co każdy czy nie każdy z nas ma kupować tego kwiatka czy czekolade, jak możemy sie złożyć po te 2zł i coś kupić od wszystkich i nie szarpnie to nikogo po kieszeni. Byliśmy w miarę zgodną klasą więc wszyscy na propozycję przystali, zrobiliśmy zrzutkę i pamiętam kupiliśmy 2 filiżanki ze spodkami, kawę i jakiś mały bukiecik kwiatków. Mina wychowawczyni bezcenna - bo miała hopla na punkcie kubków i filiżanek , my zadowoleni, a potem pod koniec całej uroczystości w klasie podchodzi do niej klasowa kujonka i wręcza wychowawczyni dodatkową pakę, nie wiemy co dała, bo nigdy nie powiedziała i jakoś specjalnie nie miała w klasie przyjaciół więc się nie zwierzała, ale to było hamskie naszym zdaniem. Później (tzn w następnej klasie) miała od kilku dziewczyn przechlapane za swoje zachowanie

PS. A tak w ogóle to mam kuzynkę i sąsiadkę, które są nauczycielkami i mówiły, ze teraz trendy się zmieniły co do prezentów dla nauczycieli i teraz zamiast kawy, czekolady czy kwiatka często dostają od uczniów dezodoranty, roletki, małe perfumiki z Biedronki, szampony czy odżywki do włosów, kremy, lakiery do paznokci - kuzynka w tym roku dostała nawet pierścionek (Avonowy ) szok

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
No to ok. A czy jak brzuch twardnieje to dobrze czy źle.. nie do końca wiem czy mi też czasem nie twardnieje ale wiem jedno że mała nieźle się wypina bo tylko z jednej strony czuje stwardnienie :P A więc jak... dobrze czy źle jak twardnieje?
Mi gin powiedział, ze twardnienia brzucha zapowiadają poród - oczywiście nie musi nastąpić od razu, ale są one jednym z objawów końcówki ciąży
Stary 2014-07-23, 19:02   #3404
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Jak mówisz o składkowym prezencie na koniec roku, to przypomniała mi sie sytuacja z technikum, jak wspólnie w klasie ustaliliśmy, że po co każdy czy nie każdy z nas ma kupować tego kwiatka czy czekolade, jak możemy sie złożyć po te 2zł i coś kupić od wszystkich i nie szarpnie to nikogo po kieszeni. Byliśmy w miarę zgodną klasą więc wszyscy na propozycję przystali, zrobiliśmy zrzutkę i pamiętam kupiliśmy 2 filiżanki ze spodkami, kawę i jakiś mały bukiecik kwiatków. Mina wychowawczyni bezcenna - bo miała hopla na punkcie kubków i filiżanek , my zadowoleni, a potem pod koniec całej uroczystości w klasie podchodzi do niej klasowa kujonka i wręcza wychowawczyni dodatkową pakę, nie wiemy co dała, bo nigdy nie powiedziała i jakoś specjalnie nie miała w klasie przyjaciół więc się nie zwierzała, ale to było hamskie naszym zdaniem. Później (tzn w następnej klasie) miała od kilku dziewczyn przechlapane za swoje zachowanie

PS. A tak w ogóle to mam kuzynkę i sąsiadkę, które są nauczycielkami i mówiły, ze teraz trendy się zmieniły co do prezentów dla nauczycieli i teraz zamiast kawy, czekolady czy kwiatka często dostają od uczniów dezodoranty, roletki, małe perfumiki z Biedronki, szampony czy odżywki do włosów, kremy, lakiery do paznokci - kuzynka w tym roku dostała nawet pierścionek (Avonowy ) szok
perfumiki z Biedronki
Składkowa opcja do mnie bardziej przemawia Nie idzie tak po kieszeni, a cos fajniejszego faktycznie można kupić
A ta kujonka... Beznadzieja!
Stary 2014-07-23, 19:03   #3405
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Przyznam sie, ze mimo wszystkich dolegliwosci, to szkoda mi, ze ta ciaza sie juz konczy, bo to zapewne ostatni raz, nie planuje 3 dziecka i troche mi smutno, ze juz tego nie przezyje
Czasem też mi szkoda, że to już ostatni raz.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba ide dzis na ip.
Od rana mala praktycznie nie czuje, bardzo sie martwie.

jeszcze po tej historii w czwartek jak mnie nastraszyla tym lozyskiem odklejajacym sie to juz w ogole

brzuch mam caly twardy.
Lepiej jedź i się upewnij, ze wszystko ok.

Cytat:
No wody to wody chyba takie rzadkie... tak na mój rozum. Nie śluz. A zwiększona ilość śluzu to norma w końcówce. Ale jeśli się boisz, to może podjedź to sprawdzić na izbę. Obserwujesz jakoś zmianę ilości tego w zależności od zmiany pozycji?
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A dziewczyny, które doświadczyły odejścia wód Jak wyglądają wody?
Wody są jak woda przezroczyste, bezzapachowe.

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
a tak poza ty to miałam Wam powiedzieć, że zaczęłam 38 tydzień
za 38tc

Cytat:
Ja po wizycie - szyjki prawie nie mam, rozwarcie na 1 palec i twardnienia brzucha to u mnie jedyne objawy, ale lekarz powiedział, ze urodze przed terminem, więc czekamy
Czyli podobnie jak u mnie

Cytat:
Jestem po usg. Mała waży ok. 3300, co prawda jest jeszcze 16 dni do TP i granica błedu ok. 0,5 kg no ale mam nadzieję, że będzie poniżej 4 kg.

Poza tym jest śliczna, ma piękną główkę i bardzo ladną twarzyczkę. Aż się zachwyciłam. Pani dr zadowolona z pomiarów powiedziła, że sliczne zgrabne dziecko, ma długie nóżki i ładną buzię.

Wyjasniła, że wg najnowszych badań róźnice z usg moga być nawet do 3 tygodni. A najbardziej zainteresowana była moja dieta cukrzycową, co mnie zadziwiło bo ona szczupła była.
Cieszę się, że wizyta udana.

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Wracam z usg. Dziecko ok. 3kg, a więc sn
Zadowolona?

Mam dzień- bez kija nie podchodź. Tż mnie denerwuje od wczoraj i wcale nie rozumie, o co mi chodzi... synek marudzi, bo od południa pada deszcz i nie może iśc na dwór. Zaczyna mnie przerażać wizja 2 dzieci w domu
Stary 2014-07-23, 19:03   #3406
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Ale burak z tego lekarza
Faktycznie myślę, że trzeba by było mieć kogoś w rodzinie np. lekarza położnika czy położną i wiadomo by było, czy przynoszą prezenciki do domu, czy kasę Może macie któraś takie info z pierwszej ręki?
Może być bez nazwisk
Ja znam jednego lekarza i dostaje wszystko kasę wiadomo, alkohol, czekoladki, owoce, mięso jakieś przetwory, no dosłownie wszystko

Cytat:
Kasia nie przesadzaj teraz bo trochę nadinterpretujesz Każdy wie, że kwiaty na zakończenie roku to nic złego, to coś jakby w rodzaju tradycji... Zresztą nauczyciel to co innego niż lekarz, któremu płacimy prywatnie za wizyty i jeszcze mamy coś kupować

Ja też nie jestem za prezentami, później właśnie wychodzą takie kwiatki, że jak kogoś nie stać na upominek albo nie kupi nic bo po prostu nie chce to jest gorzej traktowany i personel ma "inne" gorsze podejście do takiego pacjenta
Nasza służba zdrowia i tak pozostawia wiele do życzenia, dla mnie takie przyzywczajanie do prezentów za coś co tak naprawdę się nam należy bo każdy płaci składki prowadzi do tego, że nigdy nie będzie dobrze...

Cytat:
Teraz to już nie ma się co przejmować twardnieniami
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 19:05   #3407
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

Mi gin powiedział, ze twardnienia brzucha zapowiadają poród - oczywiście nie musi nastąpić od razu, ale są one jednym z objawów końcówki ciąży
Przecież te twardnienia są normalne. Macica ćwiczy skurcze przed porodem... Wszystkie je mamy, tylko jedne czują mniej, jedne więcej
Stary 2014-07-23, 19:30   #3408
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
widzę , że jesteś z Rzeszowa. będziesz rodzić w Rzeszowie? w jakim szpitalu? ja planuje na Szopena
Jestem z okolic Rzeszowa i blizej mi do Krosna, tam tez zamierzam rodzic. Maja dobry oddzial, mily personel. Z powody przepukliny pe
kowej pewnie bede miala cc (niestety) zrobione przez doktora Słowika, jedni go lubia inni nienawidza. Jednak podczas mojego pobytu w szpitalu wydal mi sie kompetentny (i chamski ). Sluszalas cos o nim? Zastanawialam sie nad Pro familia w rzeszowie, bo gdy bylam na badaniu usg 3d to strasznie mi sie tam spodobalo. Elegancko, przytulnie. Jak nie szpital.

I ja chce sie pomalowac na porodowke ale tylko samym tuszem. Wogole moj makijaz wyglada tak: filtr 50 na buzię i tusz do rzęs. Czasem przypudruje coby nie świecić pełnią księżyca

Zaczarowana moze masuj uda, masaz podobno tez przyspiesza skurcze ja mam taka gumowa rekawice z kolcami i masuje powoli. Babka ze szkoly od masazy mowila mi, ze nawet masowanie szorstka strona gąbki pomaga.

H4linka, zaczarowana - moj tez mowil, ze bedzie majstrowal dotąd, az mu syna urodze trochę ske boję, bo jegl sasiad ma 7 corek i dopiero jako 8 trafil mu się syn

Jak dobrze czytac, ze nke tylko ja jestem taka rozleniwiona! Zaczelam sprzatac i po 20 minutach poszlam spac

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 19:43   #3409
Moni 26
Zadomowienie

ZACZAROWANADLANIEGO daj kochana znac czy wszystko dobrze

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

a apropo dzieci, to ja bym chciała dwójkę, a najlepiej parkę Jednak tż stwierdził, ze skoro będzie miał syna to koniec produkcji
Jednak mam zamiar go nakłonić, nie prędko, ale jednak
Myślę , że tak ok 30 zacznę o tym myśleć, no chyba że los zechce inaczej

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

powiedzcie dziewczyny(pewnie ten temat był juz poruszany,ale zaryzykuje) co z kosmetyków kupowałyscie dla maluchów???
Stary 2014-07-23, 19:46   #3410
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Położna mi dziś jeszcze powiedziała, że u mnie w szpitalu nie ma ciuszków i trzeba mieć swoje. Planowany pobyt to 24h ( o ile mogę tak planować ). Jak myślicie, ile tych ubranek zabrać?

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

88natka jak tam? Skurcze są?
Na 24 godziny nie musisz dużo brać, tż zawsze może Ci przywieźć. Ja bym wzięla 3x body, 3 spiochy, 2 niedrapki, 2 czapeczki
Są ale już nieregularne brzuch nadal boli jak na okres. Narobiłam tylko zamieszania
mamuska, sara trzymam mocno za Was kciuki.
mamuska jak chcesz to mozesz do mnie wyslac sms a ja dam znac dziewczyna. Nr moge podac Ci na priv.

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2014-07-23 o 19:50
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 19:53   #3411
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
ZACZAROWANADLANIEGO daj kochana znac czy wszystko dobrze

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

a apropo dzieci, to ja bym chciała dwójkę, a najlepiej parkę Jednak tż stwierdził, ze skoro będzie miał syna to koniec produkcji
Jednak mam zamiar go nakłonić, nie prędko, ale jednak
Myślę , że tak ok 30 zacznę o tym myśleć, no chyba że los zechce inaczej

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

powiedzcie dziewczyny(pewnie ten temat był juz poruszany,ale zaryzykuje) co z kosmetyków kupowałyscie dla maluchów???
Krem do pupy, sudocrem na wszelki wypadek, płyn do mycia ciała, szampon (na później), oliwka, krem do twarzy i ciała- to też nie wiem, czy się przyda, ale mam, sól fizjologiczna do przemywania oczek, bephanten...
Stary 2014-07-23, 19:55   #3412
mysia111
Zadomowienie

Uwielbiam takie telefony. Dzwoni TŻ:
- chcesz cos z Maca?
ja stanowczo: nie!!!
0n: ale na pewno? żadnego big maca, frytek. Może kartofelki?
ja: no doooobra

I jak tu trzymać wagę przy takim chłopie
Stary 2014-07-23, 19:57   #3413
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny chyba ide dzis na ip.
Od rana mala praktycznie nie czuje, bardzo sie martwie.

jeszcze po tej historii w czwartek jak mnie nastraszyla tym lozyskiem odklejajacym sie to juz w ogole

brzuch mam caly twardy.
Cytat:
jadlam slodkie nic nie dalo
no tak spala wtedy ale bylam o tyle spokojna bo czulam ja caly czas przed wizyta a teraz nic moze z 3 razy dzis ja czulam

a ginka mowila ze jak sie bedzie malo ruszala to mam to skontrolowac
Idź koniecznie i daj znać co i jak

Cytat:
Butrer mi odeszły wody i wyglądały jak...przeźroczysta woda w dużych ilościach, jakby ktoś wylał szklankę wody na podłogę. Ponoć moga się sączyć, mi chlusneło.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Sara, Mysia, Zaczarowana dziękuję za kciuki.

Wyjasniła, że wg najnowszych badań róźnice z usg moga być nawet do 3 tygodni. A najbardziej zainteresowana była moja dieta cukrzycową, co mnie zadziwiło bo ona szczupła była.
Super i cieszę się że wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Wracam z usg. Dziecko ok. 3kg, a więc sn

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cieszę się że jesteś zadowolona
Cytat:

Jak bedzie zasięg albo wifi to bede pisała na bieżąco a jak nie to i tak postaram sie dać wam jakoś znać jak poszło moze Tż poproszę o wysłanie sms
Będę z Tobą myślami i życzę żeby wszystko było dobrze
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 19:58   #3414
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
- chcesz cos z Maca?

he he skąd ja to znam
Stary 2014-07-23, 20:02   #3415
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Krem do pupy, sudocrem na wszelki wypadek, płyn do mycia ciała, szampon (na później), oliwka, krem do twarzy i ciała- to też nie wiem, czy się przyda, ale mam, sól fizjologiczna do przemywania oczek, bephanten...
dzięki, bo teraz takiego maluszka to wystarczy mydełkiem??? jestem trochę zielona wiem
Stary 2014-07-23, 20:02   #3416
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Idź koniecznie i daj znać co i jak

Super i cieszę się że wszystko dobrze

Cieszę się że jesteś zadowolona

Będę z Tobą myślami i życzę żeby wszystko było dobrze
M_aria a Ty się nie obijasz trochę?
Jesteś pierwsza na liście
Stary 2014-07-23, 20:05   #3417
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
- chcesz cos z Maca?

he he, taki urok naszych chłopów Najpierw namawiają, a potem ale ci tyłek urósł
Stary 2014-07-23, 20:06   #3418
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Zrobili mi masaż szyjki rozwarcie 4 cm
Mam chodzić do 21.30 i będą sprawdzać co dalej
Masaż szyjki bardzo boli

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-23, 20:09   #3419
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
dzięki, bo teraz takiego maluszka to wystarczy mydełkiem??? jestem trochę zielona wiem
No takim płynem do mycia. Ja mam z hippa. To i krem do pupy, sól fizjologiczna to w sumie podstawa, reszta to raczej na później lub na wszelki wypadek. Ja kupiłam wszystko, żeby potem nie biegać.

A kupujecie wyposażenie apteczki dla malucha? Czyli coś na gorączkę itp?

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Masaż szyjki bardzo boli
No 4 cm to już musisz urodzić trzymam kciuki z całej siły! !!!!
Stary 2014-07-23, 20:11   #3420
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Masaż szyjki bardzo boli
Boli mówisz
Ale może coś się ruszy w końcu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości