|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
3 | 5,66% |
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
4 | 7,55% |
Sierpień leci, sypią się dzieci. |
2 | 3,77% |
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
31 | 58,49% |
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
15 | 28,30% |
Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
2 | 3,77% |
Mamusie sierpniowe 2014. |
8 | 15,09% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Zaczarowana ja tu po nocy nie śpie,myśle że już po wszystkim,głowa mnie aż boli,a tu taka niespodzianka
![]() Jedziemy dzisiaj po wózek i reszte gadżetów dla małej i wtedy też już rodzić moge ![]() U nas dzisiaj pada,dobrze bo nawet lepiej funkcjonuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
mamuśka trzymam kciuki
![]() Od 3 nie mogłam już spać. Co chwile miałam skurcze, teraz trochę przeszło. Ledwo siedzę, taka jestem śpiąca. ![]() pogoda się popsuła, od wczoraj bardzo pada, zimno i wieje wiatr. Może się nie ugotuje w tym szpitalu ![]()
#3543 |
Raczkowanie
|
![]() mamuska, sara - mocne kciuki za Was i za dzieciaczki ![]() zaczarowana- tak jak na każdą z nas, przyjdzie kolej i na Ciebie ![]() optymistka - super, że możecie pobyc z TŻ ![]() ![]() A u mnie dzisiaj leje, ale się ciesze ![]() ![]() Piszecie o ZZO, ja tez wezmę jeżeli zdążę, nie wiem jaki mam próg bólu, ale wolę wziąć, tym bardziej, że dziecku to nie szkodzi, bo znieczulenie nie wnika do krwioobiegu. Mam pyanie do tych z Was, które miały juz znieczulenie - czy samo podanie go boli? Wczoraj ogarniałam pokój Małej, układałam ubranka w szafie, przybory w komodzie, zostało jeszcze do ogarnięcia kilka pierdółek dekoracyjnych, jak skończe pochwale sie efektem, bo jestem zakochana w tym pokoiku ![]() Lece zrobić sobie kawusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Zakorzenienie
|
Zaczarowana jak się czujesz? mały uparciuch, widocznie bardzo dobrze jej tam u Ciebie w brzuszku
![]()
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-07-24 o 07:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Cos ok 5£ za jedną fajna jest ma odrazu czubek wysmarowany wazeliną ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Ja siedze i czekam w poczekalni.....oprócz mnie dwie kobiety jeszcze siedzą i nie wiem co dalej ale ciasno tu gorąco i siedzenia nie wygodne :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | ||
Zadomowienie
|
Córka wstała po 5 ( bo już jasno). Więc nie pospałam za bardzo.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej dziękuję, narazie się nie zapowiada bo skurcze są ale nie regularne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Za wszystkie dzisiejsze porody! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3548 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ZZO to oni przewaznien podają je jak juz sa silne skurcze juz i rozwarcie takze przy tych bólach porodowych to nic nie poczujesz oprócz ulgi jak zacznie działać a tak na zimno to dam znać pózniej bo bede miała dzis takze bede wiedziała czy boli ale raczej je bo dają tez miejscowe znieczulenie w miejscu wybicia igły w kręgosłup |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam zzo i najpierw czymś psikneli, potem wbili igłe, nie bolało. Robią to pomiędzy skurczami. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- A Ty jak się dziś czujesz? Pewnie odliczasz już do wielkiego dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Rozeznanie
|
Ja też trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze porody!! Czekamy na same dobre wieści! !
![]() ![]()
#3551 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki dobra kobieto!! Przeraza mnie myśl, ze miała bym "nabrudzić" pewnie z przejecia bym nie dała rady przec. Apropo lewatywy i porodu, wlasnie obejrzałam odcinek angielskiej porodowki na YT. Akurat rodziła tam polka haha: Laska mówi do mamy: znowuuu srammm, a matka : No, bo jadłaś ! ![]() Albo dzwoni do ojca dziecka i mowi, ze juz urodziła, a on : o ja pier.dole, nie pier#ol, o ku#twa..a ona do niego : "nie pie#ol tylko ku#twa przyjeżdzaj" ![]() Drugiej rodzącej probowali obrocic dziecko, bo było źle ułożone.. troche mnie przeraził ten "chwyt". Ostatecznie i tak skonczylo sie cc.
![]() ![]() Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-07-24 o 08:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zadomowienie
|
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze porody!
![]() ![]() ![]() Jestem załamana, do tej pory chodziłam w klapkach i mimo że wiedziałam, ze spuchły mi nogi to az tak bardzo to się nie rzucało w oczy....Wczoraj po deszczu poszłam do sklepu, odruchowo zakładam baleriny, nie to ze było mi ciasno, to wyglądały okropnie...Jak to zobaczyłam to mało sie nie popłakałam ![]() ![]() ![]() ![]() pentuerka he he , wiem kochana, że dla ciebie to nie dużo, ale ja porównałam z moim małym dlatego tak napisałam, mój ma 2700(miał tydz temu) a przez tydz jak byłam w szpitalu przybyło mu tylko 100 g, wiec chybna będzie malutki...A to usg w szpitalu zawyża na dodatek ![]() ![]() Angels2708 bardzo dobrze że twardnieje, bo to juz czas...Mi już zaczął twardnieć po 30 tyg i jeszcze nie urodziłam, a myślałam, ze wcześnie miałam bóle przepowiadające....Wiec jak widać każdy jest inny. Z tego co pisza dziewczyny to niektóre maja dopiero od niedawna, wiec jak widać każda ma swoja urode i tyle ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-24 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3556 |
Zadomowienie
|
Oj tak, odliczam cały czas.
![]() ![]() ![]() Czuję się źle, brzuch i głowa bolą mnie już właściwie bez przerwy, już nawet branie apapu jest bez sensu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas trochę chłodniej to mam nadzieję, ze opuchlizna trochę zejdzie, chociaż trochę... Jeszcze mój mały kotek chce sie bawić i skacze mi po stopach i mnie drapie, jak naciska na nie to czuję jeszcze większy ból ![]() ciekawe co u naszych bliźniaków, czy już są na swiecie, kamilast jakoś długo milczy.. Mam nadzieję, ze wszystko dobrze ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-24 o 08:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach a ja, wrocilam do domu wczoraj i bolal mnie jeszcze brzuch po tym masazu i obmacaniu przez polozna, teraz nic sie nie dzieje ale mam strasznie duzo wydzieliny i w nocy wstawalam kilka razy do wc bo mialam pelny pecherz a to mi sie ostatnio zadko zdarzalo gora raz wstawalam na siku w nocy. A niech siedzi jak jej dobrze, ja jej nie wyganiam, ale to meczace. Chcialam tylko sprawdzic dlaczego mala sie nie rusza czy wszystko u niej okej a tu masaz szyjki i znowu nadzieja na porod, niech mnie zostawia w spokoju ja sobie poczekam na wlasciwa chwile, Olivka bedzie wiedziala kiedy wyjsc. ![]() Kochana mocne ![]() Przykro mi ze sie nie wyspalas, Twoj synek wszystko Ci wynagrodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mały kotek! Pokaż! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pogoda na rodzenie idealna. Chłodno i przyjemnie. Cytat:
Cytat:
![]() |
#3561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 201..
Cytat:
Nie mam parcia na porod ja moge jeszcze poczekac Kochana Ty to jestes wspaniala kobieta!!! Myslisz o wszystkim i o wszystkich, podziwiam Cie, ale teraz mysl o sobie !!! Bardzo mocno trzymam ![]() Wszystko musi byc dobrze !!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Wtajemniczenie
|
Jakby któraś z dziewczyn w UK chciała kupic lewatywke to tu znalazłam za 1funt + przesylka.
http://www.chemistdirect.co.uk/fleet...e-enema/prd-ee
#3563 |
Zakorzenienie
|
Kochana Ty na mnie lepiej nie czekaj bo sie nie doczekasz ![]() Jak sie dzis czujemy ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Zadomowienie
|
Sara85, Mamuska - powodzenia dziewczyny
![]() zaczarowana - z Twojej Olivki niezły uparciuch sie zapowiada. Ja w nocy wstawałam 2 razy siku i sobie myslałam że ty juz pewnie małą tulisz a tu proszę. Nawet wcześniej dzis wstałam i szybko odpaliłam komp zeby sprawdzić jak Ci poszło a tu taka niespodzianka. Trzymaj sie kochana. W końcu u nas zrobiło sie chłodno, deszcz pada ![]() Idę robić śniadanie i się ogarnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyzbym spodziewala sie blizniakow ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyznam, że ja nie słyszałam o napiwkach dla fryzjerek, ale nie mam nic przeciwko. mamuśka, sara powodzenia życzę. Dajcie znać jak przebiegły cc. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() nie śpię od 6:30 byłam w laboratorium oddać krew do badań. Jutro będą wyniki w przychodni. Wzięłam sobie kod żeby sprawdzić przez internet wcześniej. Zdążyliśmy też zrobić zakupy w Biedronce jeszcze, a o 8:00 TŻ pojechał do pracy. teraz kombinuję czym się zając, bo nudzi mi się strasznie
#3569 |
Zakorzenienie
|
Bliźniaki bankowo już na świecie, pewnie Kamilast taka przy nich zapracowana, że nie ma jak napisać nam, co u nich. Mam nadzieję, że z maluchami ok, bo jeden miał tachykardię, a drugi był mniejszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Rozeznanie
|
u mnie wczoraj była burza, w nocy padało, dzisiaj też co jakiś czas pada, a i tak jest mi potwornie gorąco. W domu mam jakieś 25 stopni, na dworze jest podobna temp, może nawet chłodniej, a mi ciągle ciepło.
Wam też jest ciągle tak gorąco? W dodatku boli mnie dzisiaj głowa- może z niewyspania - wstawałam 4 razy w nocy na siku, a jeszcze ta wczesna pobudka. A w dzień za bardzo nie umiem spać.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:44.