|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Zaczarowana ja tu po nocy nie śpie,myśle że już po wszystkim,głowa mnie aż boli,a tu taka niespodzianka
Jedziemy dzisiaj po wózek i reszte gadżetów dla małej i wtedy też już rodzić moge .U nas dzisiaj pada,dobrze bo nawet lepiej funkcjonuję
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
mamuśka trzymam kciuki
, daj znać jak będziesz po Od 3 nie mogłam już spać. Co chwile miałam skurcze, teraz trochę przeszło. Ledwo siedzę, taka jestem śpiąca. ![]() pogoda się popsuła, od wczoraj bardzo pada, zimno i wieje wiatr. Może się nie ugotuje w tym szpitalu
|
|
#3543 |
|
Raczkowanie
|
mamuska, sara - mocne kciuki za Was i za dzieciaczki ![]() zaczarowana- tak jak na każdą z nas, przyjdzie kolej i na Ciebie choć szczerze współczuję Ci tych fałszywych alarmów, bo jakby nie było stres jestoptymistka - super, że możecie pobyc z TŻ nie sądziłam, że są samochody, w których nie da się zamontować fotelikaA u mnie dzisiaj leje, ale się ciesze ![]() Piszecie o ZZO, ja tez wezmę jeżeli zdążę, nie wiem jaki mam próg bólu, ale wolę wziąć, tym bardziej, że dziecku to nie szkodzi, bo znieczulenie nie wnika do krwioobiegu. Mam pyanie do tych z Was, które miały juz znieczulenie - czy samo podanie go boli? Wczoraj ogarniałam pokój Małej, układałam ubranka w szafie, przybory w komodzie, zostało jeszcze do ogarnięcia kilka pierdółek dekoracyjnych, jak skończe pochwale sie efektem, bo jestem zakochana w tym pokoiku Lece zrobić sobie kawusie
|
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana jak się czujesz? mały uparciuch, widocznie bardzo dobrze jej tam u Ciebie w brzuszku
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-07-24 o 08:39 |
|
|
|
#3545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cos ok 5£ za jedną fajna jest ma odrazu czubek wysmarowany wazeliną ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Ja siedze i czekam w poczekalni.....oprócz mnie dwie kobiety jeszcze siedzą i nie wiem co dalej ale ciasno tu gorąco i siedzenia nie wygodne :/ |
|
|
|
|
#3546 | ||
|
Zadomowienie
|
Córka wstała po 5 ( bo już jasno). Więc nie pospałam za bardzo.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej dziękuję, narazie się nie zapowiada bo skurcze są ale nie regularne. |
||
|
|
|
#3547 |
|
Zadomowienie
|
![]() Za wszystkie dzisiejsze porody! |
|
|
|
#3548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ZZO to oni przewaznien podają je jak juz sa silne skurcze juz i rozwarcie takze przy tych bólach porodowych to nic nie poczujesz oprócz ulgi jak zacznie działać a tak na zimno to dam znać pózniej bo bede miała dzis takze bede wiedziała czy boli ale raczej je bo dają tez miejscowe znieczulenie w miejscu wybicia igły w kręgosłup |
|
|
|
|
#3549 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam zzo i najpierw czymś psikneli, potem wbili igłe, nie bolało. Robią to pomiędzy skurczami. Cytat:
---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- A Ty jak się dziś czujesz? Pewnie odliczasz już do wielkiego dnia
|
||
|
|
|
#3550 |
|
Rozeznanie
|
Ja też trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze porody!! Czekamy na same dobre wieści! !
|
#3551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki dobra kobieto!! Przeraza mnie myśl, ze miała bym "nabrudzić" pewnie z przejecia bym nie dała rady przec. Apropo lewatywy i porodu, wlasnie obejrzałam odcinek angielskiej porodowki na YT. Akurat rodziła tam polka haha: Laska mówi do mamy: znowuuu srammm, a matka : No, bo jadłaś ! Albo dzwoni do ojca dziecka i mowi, ze juz urodziła, a on : o ja pier.dole, nie pier#ol, o ku#twa..a ona do niego : "nie pie#ol tylko ku#twa przyjeżdzaj" Drugiej rodzącej probowali obrocic dziecko, bo było źle ułożone.. troche mnie przeraził ten "chwyt". Ostatecznie i tak skonczylo sie cc.
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-07-24 o 09:01 |
|
|
|
|
#3552 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zdjęcia beda, ale pozniej |
||
|
|
|
#3553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze porody!
![]() Jestem załamana, do tej pory chodziłam w klapkach i mimo że wiedziałam, ze spuchły mi nogi to az tak bardzo to się nie rzucało w oczy....Wczoraj po deszczu poszłam do sklepu, odruchowo zakładam baleriny, nie to ze było mi ciasno, to wyglądały okropnie...Jak to zobaczyłam to mało sie nie popłakałam a tak sie cieszyłam ze nie spuchnę, ale nadeszła i moja godzinapentuerka he he , wiem kochana, że dla ciebie to nie dużo, ale ja porównałam z moim małym dlatego tak napisałam, mój ma 2700(miał tydz temu) a przez tydz jak byłam w szpitalu przybyło mu tylko 100 g, wiec chybna będzie malutki...A to usg w szpitalu zawyża na dodatek No chyba ze bardzo podrośnie ! abo mi akurat zaniża! ![]() Angels2708 bardzo dobrze że twardnieje, bo to juz czas...Mi już zaczął twardnieć po 30 tyg i jeszcze nie urodziłam, a myślałam, ze wcześnie miałam bóle przepowiadające....Wiec jak widać każdy jest inny. Z tego co pisza dziewczyny to niektóre maja dopiero od niedawna, wiec jak widać każda ma swoja urode i tyle
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-24 o 09:10 |
|
|
|
#3555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3556 |
|
Zadomowienie
|
Oj tak, odliczam cały czas.
I cały czas też molestuję tżta i staram się nie oszczędzać, bo może się uda szybciej. Chcę już tulić mojego malucha, niech wyłazi! ![]() Czuję się źle, brzuch i głowa bolą mnie już właściwie bez przerwy, już nawet branie apapu jest bez sensu.
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas trochę chłodniej to mam nadzieję, ze opuchlizna trochę zejdzie, chociaż trochę... Jeszcze mój mały kotek chce sie bawić i skacze mi po stopach i mnie drapie, jak naciska na nie to czuję jeszcze większy ból ciekawe co u naszych bliźniaków, czy już są na swiecie, kamilast jakoś długo milczy.. Mam nadzieję, ze wszystko dobrze
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-24 o 09:20 |
|
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach a ja, wrocilam do domu wczoraj i bolal mnie jeszcze brzuch po tym masazu i obmacaniu przez polozna, teraz nic sie nie dzieje ale mam strasznie duzo wydzieliny i w nocy wstawalam kilka razy do wc bo mialam pelny pecherz a to mi sie ostatnio zadko zdarzalo gora raz wstawalam na siku w nocy. A niech siedzi jak jej dobrze, ja jej nie wyganiam, ale to meczace. Chcialam tylko sprawdzic dlaczego mala sie nie rusza czy wszystko u niej okej a tu masaz szyjki i znowu nadzieja na porod, niech mnie zostawia w spokoju ja sobie poczekam na wlasciwa chwile, Olivka bedzie wiedziala kiedy wyjsc. ![]() Kochana mocne dla Ciebie Przykro mi ze sie nie wyspalas, Twoj synek wszystko Ci wynagrodzi |
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Staram się pić jak najwięcej wody ale to już chyba nie pomaga. ![]() Mały kotek! Pokaż! |
|
|
|
|
#3560 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za 38tc za 37tcCytat:
Pogoda na rodzenie idealna. Chłodno i przyjemnie. Cytat:
Cytat:
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 201..
Cytat:
Nie mam parcia na porod ja moge jeszcze poczekac Kochana Ty to jestes wspaniala kobieta!!! Myslisz o wszystkim i o wszystkich, podziwiam Cie, ale teraz mysl o sobie !!! Bardzo mocno trzymam Wszystko musi byc dobrze !!!!!
|
|
|
|
|
#3562 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakby któraś z dziewczyn w UK chciała kupic lewatywke to tu znalazłam za 1funt + przesylka.
http://www.chemistdirect.co.uk/fleet...e-enema/prd-ee
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana Ty na mnie lepiej nie czekaj bo sie nie doczekasz Jak sie dzis czujemy ? |
|
|
|
#3564 |
|
Zadomowienie
|
Sara85, Mamuska - powodzenia dziewczyny
![]() zaczarowana - z Twojej Olivki niezły uparciuch sie zapowiada. Ja w nocy wstawałam 2 razy siku i sobie myslałam że ty juz pewnie małą tulisz a tu proszę. Nawet wcześniej dzis wstałam i szybko odpaliłam komp zeby sprawdzić jak Ci poszło a tu taka niespodzianka. Trzymaj sie kochana. W końcu u nas zrobiło sie chłodno, deszcz pada Idę robić śniadanie i się ogarnąć. |
|
|
|
#3565 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyzbym spodziewala sie blizniakow ?
|
|
|
|
|
#3567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyznam, że ja nie słyszałam o napiwkach dla fryzjerek, ale nie mam nic przeciwko. mamuśka, sara powodzenia życzę. Dajcie znać jak przebiegły cc. |
|
|
|
|
#3568 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() nie śpię od 6:30 byłam w laboratorium oddać krew do badań. Jutro będą wyniki w przychodni. Wzięłam sobie kod żeby sprawdzić przez internet wcześniej. Zdążyliśmy też zrobić zakupy w Biedronce jeszcze, a o 8:00 TŻ pojechał do pracy. teraz kombinuję czym się zając, bo nudzi mi się strasznie
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Bliźniaki bankowo już na świecie, pewnie Kamilast taka przy nich zapracowana, że nie ma jak napisać nam, co u nich. Mam nadzieję, że z maluchami ok, bo jeden miał tachykardię, a drugi był mniejszy.
|
|
|
|
#3570 |
|
Rozeznanie
|
u mnie wczoraj była burza, w nocy padało, dzisiaj też co jakiś czas pada, a i tak jest mi potwornie gorąco. W domu mam jakieś 25 stopni, na dworze jest podobna temp, może nawet chłodniej, a mi ciągle ciepło.
Wam też jest ciągle tak gorąco? W dodatku boli mnie dzisiaj głowa- może z niewyspania - wstawałam 4 razy w nocy na siku, a jeszcze ta wczesna pobudka. A w dzień za bardzo nie umiem spać.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

.

, daj znać jak będziesz po 

a tak sie cieszyłam ze nie spuchnę, ale nadeszła i moja godzina
Staram się pić jak najwięcej wody ale to już chyba nie pomaga.