|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
3 | 5,66% |
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
4 | 7,55% |
Sierpień leci, sypią się dzieci. |
2 | 3,77% |
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
31 | 58,49% |
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
15 | 28,30% |
Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
2 | 3,77% |
Mamusie sierpniowe 2014. |
8 | 15,09% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Ty się kobieto namęczysz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
w temacie napiwków podzielam zdanie h4linki. Przecież ci ludzie są w pracy, więc płaci im pracodawca. Jednoosobowe firmy same ustalają sobie cennik, więc dlaczego mam płacić coś ponad to?
W szkołach na szczęście zawsze byłam w takich klasach, które zrzucały się po parę złotych na kwiaty dla nauczycieli na koniec roku. Bardzo nie podobało mi się, to co wymyśliła moja grupa na studiach licencjackich, ale byłam w mniejszości i nas przegłosowano. Na obronie zapewniliśmy ciacha, napoje. Dawaliśmy prezenty całej komisji. I kilkoro z nas chciało na tym zaprzestać, ale większość uparła się, żeby zaprosić całą komisję na obiad. Zamówili obiad, kilka szklanek napoi i jeszcze po deserze. Bo za siebie nie płacili. Mocno szarpnęło nas to po kieszeniach... Broniło nas się wtedy kilkanaście osób, a licząc 2 promotorów i pozostałą komisję to nazbierało się 5 czy 6 osób. Nawet nie chcę sobie przypominać ile wtedy kasy musiałam dać na zbiórkę.
#3513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja pracowałam w dużym odzieżaku i często pomagałam klientkom, czy to na salonie czy w przymierzalni. Nigdy nie dostałam nic w zamian, rzadko kiedy nawet głupie "dziękuję", ale to było wpisane w moją pracę, że mam być miła i pomocna ludziom, stąd nie widzę sensu płacenia za to. Raz tylko dostałam czekoladę bo ktoś zgubił telefon i go znalazłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w apteczce dla Maluszka brakuje mi tylko czegoś od gorączki - pytałam w aptece i podobno podaje się zależnie od wagi. Zapytam położną po powrocie do domu i wyślę TŻ do apteki. U mnie w całym mieście nie ma apteki 24 godzinnej! ![]() Na szczęście dowiedziałam się, że w mieście obok, w którym chcę rodzić jest apteka 24 godzinna obok szpitala. Nie mamy tam jakoś szczególnie daleko, więc wiemy na przyszłość, gdzie można jechać bez zastanowienia. ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() |
#3515 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie martw się, musisz się niestety uzbroić jeszcze w cierpliwość, położna wie co mówi ![]() Cytat:
koleżanka mi coś jeszcze kiedyś wspominała o czopkach glicerynowych, ze warto mieć.
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja i tak jestem zdecydowana, więc mam to już teraz w nosie i się nie zagłębiam w temat. Proponują, że może boleć mniej - bardzo chętnie!! ![]() Cytat:
Kochana, trzymaj się, boli bardzo? Toż to najdłuższy poród w historii ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3517 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki, zaraz wybije moja godzina, więc zmierzam w stronę łóżka. Mam nadzieję, że TŻ wreszcie skończy pracować i położy się ze mną.
dobranoc ![]()
#3518 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 21.30 miałam ktg nie było żadnych skurczy brzuch bolal to ta jeszcze mi go tak mocno wymacala ze myślałam że nie wyrobie tz aż mnie za rękę złapał jak zobaczył jak wygniata mi brzuch. Mała chciała wyjść ale potem się rozmyślila i cofnela . mam czekać na skurcze albo na odejście wód położna powiedziała ze mam ich dużo wiec chlusnie ze mnie ładnie a teraz mała mi szaleje w brzuchu aparatka jedna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko dlatego ze cały dzień mała się nie ruszala |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3523 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3524 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niee, czekam na zaczarowana ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez kro0pka Czas edycji: 2014-07-23 o 22:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3526 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Natka i Zaczarowana ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie nadazam nadrabiac...starsznie duzo piszecie ![]() U mnie bez zmian. W dwupaku, objawow zadnych konkretnych nie mam. Do Lanosa nie da sie poprawnie zamontowac fotelika nawet z baza bo ma za dlugie paski przy klamrze od zapinania pasa i to zachodzi na baze i nie daje jej poprawnie zapiac ![]() ![]() ![]() ![]() Kupilam jeszcze jeden rozek, kosz mojzesza i czekam na przesylke. Tz jest obok i dobrze spie ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3528 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
zuken- nie obraz sie... ale czasem mam wrazenie ze Twoja prawda jest jedyna objawiona prawda i koniec! Pod kazdym wzgledem... czy to znieczulania czy dawania napiwkow, sposobu porodu (cc czy sn) itd. Za wszelka cene chcesz komus narzucic swoj punkt widzenia, a pozniej jak dojdzie do spiecia, to robi sie niepotrzebny zgrzyt na forum.... i czujesz sie urazona... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | |
Rozeznanie
|
Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 201...
Cytat:
Wiem ze po petydynie i innych zastrzykach sa jakies powikłania u dziecka (brak ssania ospalosc itp) ale epidural jest z tego co wiem bezpieczny bo blokuje jakies tam nerwy miedzy kręgami i tracisz czucie tylko na danym odcinku ciała....ręki sobie nie dam za to uciąć ale ja miałam dwa razy juz epidural i naprawde polecam Dzięki i mam nadzieje ze tobie tez sie uda jutro urodzić....przeciez rozwarcie postępuje takze jest jeszcze szansa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Ja chyba nie zasnę juz ![]() Głodna jestem a nie moge juz nic zjeść ![]() Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-07-24 o 01:12 Powód: mnffyjkji |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3530 | ||
Zakorzenienie
|
znowu wybitna noc za mną...już sił nie mam na to swędzenie...
Cytat:
![]() niech zrobi syna! ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | |
Wtajemniczenie
|
mamuśka Wielkie kciuki za was. Spis dziś na raty i co się budzę to myślę o Tobie. Wszystko bedzie dobrze,musi być. Zasługujesz na to,juz dość nerwów!!
![]() ---------- Dopisano o 05:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:18 ---------- Poprzedni post napisano o 05:16 ---------- natka a co ty tu robisz? Jazda na porodowke:-D ![]()
![]() |
#3532 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wezmą Cię na kontrolę, poza tym 9 miesiąc jest w dzisiejszych czasach traktowany jak "niezdolność do pracy" tak po prostu. i tego nie podważa, musieliby Ci udowodnic że udajesz ciążę ![]() napisz że do mamy pojechalaś i tyle. Cytat:
---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Cytat:
ło matko...a pocóż te masaż znowu...co to za zwyczaje z tym masowaniem... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3533 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki ![]() Na wszelki wypadek sory za szczegóły ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3534 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Skąd miałaś lewatywę? Ja też bym chciała sobie zrobic w domu czy nawet w szpitalu,a słyszałam ze tu nie bardzo dają lewatywy.
![]() |
#3535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczarowana kciuki również. Dziś się musi udać ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- cholerka no....co ona taka uparta |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Dziewczyny powodzenia dzisiaj z tymi porodami ![]()
![]() |
#3537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się!!! ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- dziś zaczynamy z Małą 38tc...kiedy to przeleciało?? dokładnie za 3tyg mam termin....Jezusie ![]() nie wierzę w to w ogóle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3538 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie mialam okazji nic kupować w aptece wiec sie nie orientuje czy tak Ooo sprzedaja lewatywki ![]() Cytat:
![]() Gratulacje 38tyg. Patrz ile czasu sie juz z nami męczysz ![]() Ja zaczynam 37tydz i tez jestem w szoku ![]()
![]() |
#3539 | |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny.
Mąż mi wczoraj skonfiskował latop, wiec nie miałam jak napisać. Nie umiem pisać na tel i szlag mnie trafia, bo zjada mi literki, kasuje pół wypowiedzi - grrr miejsza z tym. Nie cytuje. Mamuśka - jesteśmy dzisiaj z Tobą, i nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej jak dobrze. Sara wszystko będzie dobrze, trochę zazdroszczę Wam dziewczyny tego, że wiecie kiedy i jak nastąpi poród, szkoda, że przy sn tak nie ma. Musimy czekać jak na szpilkach. Będzie dobrze ![]() Zaczarowana i Natka powodzenia dziewczyny. Mysia spokojnie z ZUSEM. Mam za sobą 3 komisje, ale to było tuż przed zajściem w ciążę, a jak już byłam to 2x rozpatrywany wniosek o udzielenie zasiłku rehabilitacyjnego w ciąży. NAwet mnie nie wzywali. Nie masz się czym obawiać, bo jesteś w 9 m-cu ciąży i tu nie da się podważyć. Myślę, żę przyszli do Ciebie w odwiedzimy, żeby sprawdzić, czy nie pracujesz na L4 a to jest podstawa do zabrania zasiłku chorobowego. Zgodnie z przepisami nie wolno pracować na L4, grozi dodatkow kara za to, dla pracodawcy i pracownika. Wiec spokojnie, będzie dobrze. Tak jak mówią dziewczyny, nie musisz być w domu, masz prawo do wyjścia do lekarza, na zakupy, do rodziców. Co do usg, tak martwiłam się i troszkę jeszcze martwię, jednak dzidzia musi się urodzić. Kiedy masz usg? Będę mocno trzymać kciuki, żeby Twoja Mała też miała dobrą wagę. Moni dla mnie 3300 to mało, podskoczyłam z radości, że tylko tyle, bo myślałam, ze będzie ok 4 kg, a do porodu 15 dni ;-). A Ty mi piszesz słuszna waga czy coś takiego ![]() Cytat:
Dziewczyny a propo's napiwków jest trochę zdziwiona, że tyle z Was nie słyszało o dawaniu ich w salonach kosmetycznych czy fryzjerskich. Większość znanych mi osób tak robi, wiec myślałam, że to oczywiste. Nie wiem czy słuszne czy nie, po prostu tak jest. Taki zwyczaj, że w usługach daje się napiwek ok. 10% lub więcej wg uznania lub wcale jak usługa słaba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Raczkowanie
|
A mi sie dzis snila zaczarowana, ze bylam z nią przy porodzie i juz w sumie trzymala na rękach ślicznego dzidziusia ale poród caly czas byl w trakcie...ja mowie ze Olivka jest prześliczna a zaczarowana do mnie ze jeszcze nie wiadomo czy to chlopczyk czy dziewczynka bo poród sie jjeszcze nie skonczyl.... zglupialam bo dziecko juz bylo na rękach
![]() mamuśka i Sara trzymam kciuki!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.