|
|
#2671 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
Ja też sobie mogę teoretycznie wybrać szpital, mogę tam nawet chodzić do szkoły rodzenia. Ale (odpukać!) gdy będę zmuszona wezwać karetkę lub właśnie ze względu na warunki na drogach, może czekać mnie rejonowy szpital, bo po prostu będzie szybciej. Mam jednak nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem. A z tego mego synka to ranny ptaszek, w przeciwieństwie do taty, który chrapie pod nosem
|
|
#2672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie moje dziecie dopomina się o śniadanie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2674 | |
|
Rozeznanie
|
z nosa i zewsząd ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja od wczoraj cała w skowronkach chyba zaczyna mi się wreszcie samopoczucie poprawiać jak to obiecywali, że będzie w 2 trymestrze ![]() termin mam na sylwestra dlatego mówię, że jestem ostatnia a z tą moją Gabrysią to nie wiadomo wczoraj powiedziała, że podejrzewa dziewczynkę ale na płeć mam czekać do połówkowego (18 sierpnia dopiero ) ale ja na dziewczynkę to już wcześniej byłam nastawiona oby mojej małej siusiak nie wyrósł ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- chociaż...do mojego brzucha od zawsze zwracałam się per "młody"
|
|
#2676 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
On już dostał pierwszego kopniaczka przed moim wyjazdem ![]() Cytat:
Będę trzymać kciukasy za Wasze poniedziałkowe wizyty, a Wy dzisiaj trzymajcie za mnie! miałam sen, że to dziewczynka |
||
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Eh. Witam sie z kiepskim samopoczuciem. Znowu cala noc nie spalam zasnelam nad ranem. Musze troche poogarniac mieszkanie ale naprawde nie mam sily.
|
|
#2678 |
|
Wtajemniczenie
|
Sasia Ja tez mam przeczucie ze wrocisz z potwierdzona corcia
![]() My wczoraj powiedzielismy teściowej ze wybralismy imię Emilka to powiedzmy ze było bardzo widać ze niezadowolona jest
|
#2679 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to jakie imię sobie teściowa wymarzyła?? Moja mama na wieść o Gabrysi też dziwną minę zrobiła. Taką samą jak wtedy jak jej powiedziałam, że w ciąży jestem. Coś w stylu "no co ty, jaja sobie robisz???"
|
|
#2682 |
|
Wtajemniczenie
|
Emilka jest dla niej za pospolitym imieniem, to ona podsunęła mojemu TŻ imię Karmena
tylko ze Ja się uparlam i powiedzialam ze za cholerę Jak to tato TŻ powiedział ze Emilka jemu się podoba a przyszłej babci mam nie słychać bo ona tylko dużo krzyczy
|
#2683 |
|
Rozeznanie
|
Teściowie i rodzice nie mają raczej za dużo do gadania w kwestii imion dla wnuków. Mogą doradzać, siur, ale raczej powinni zaakceptować i tyle. Ja nie bez powodu mam na imię tak, jak mam
moja babcia, jak tylko usłyszała propozycję, padła niemal z przerażenia. Tym samym utwierdziła swojego zięcia, a mojego tatę, że to bardzo dobry wybór ![]() A my się nie mamy co tym przejmować i oburzać To normalne, że nie każdemu się podoba to, co nam.
|
|
|
|
#2684 |
|
Rozeznanie
|
my imienia jeszcze nie mamy wybranego i coś czuję, że może być z tym spory problem bo mi ostatnio nic się nie podoba a tż jakoś pomysłami nie sypie, aj zła jestem jak osa bo mężulek właśnie dzwonił że dostał mandat 190 euro
w ogóle mam ostatnio jakieś głupie myśli bo niby zaczęłam 21 tydzień niby coś tam bardzo delikatnie czuję ale jak czytam że u was już się brzuch aż rusza i wasi faceci poczuli już kopniaczki to się zastanawiam czy z moim wszystko wporządku i czy to on napewno się rusza czy ja sobie tylko wkręcam i zaczyna wariować
|
|
|
|
#2685 |
|
Rozeznanie
|
Ja słyszałam o przypadku gdzie szanowna mamusia/teściowa zarzuciła takim fochem, że przez miesiąc, dwa, trzy... się nie odzywała
dopóki córcia wnuczki nie ochrzciła tak jak tamta chciała. A że dla dziewczyny urwanie kontaktu z matką było by tragedią i osobistą porażką, to się zgodziła. To już patologia
|
#2686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2687 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziaqqq spokojnie Kochana
także poczekaj a lada moment sytuacja na pewno się rozkreci ![]() Moja mała uparcie mnie dzisiaj w nocy po nerce kopala odrobinę nie trafiony bo jakaś taka ibolala jestem no ale liczą się intencje ![]() Muszę się wam pochwalić ze mam jesienną pogodę za oknami
|
#2688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2689 |
|
Wtajemniczenie
|
Papryczko Twoim się nie nudzi
przypomniał mi się kawał który mój kolega który ma siostrę bliźniaczkę zawsze opowiada na temat ich pobytu w brzuchu mamy ale zbytni suchar zęby go na forum wywlekac
|
#2690 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w ten zimny deszczowy poranek
brrr... kilka dni temu pisałam, że strasznie boli mnie gardło, kupiłam Prenalen Gardło dla kobiet w ciąży, pomogło. Ale dziś obudziłam się z zawalonym nosem i po wydmuchaniu w chusteczkę ropne smarki kiedyś brałam Sinupret i uważam, że są świetne, w ulotce internetowej napisane, że można bezpiecznie brać w ciąży, w ulotce w kartoniku, że się skonsultować z lekarzem... któraś z Was brała może?
|
|
|
|
#2691 |
|
Wtajemniczenie
|
Karooka szkoda ze nie wiedziałam i tym miesiąc temu bo ten ropny katar to smierdzace cholerstwo... Ja wyleczylam domowymi sposobami 3x dziennie parówki z rumuanka 2x dziennie herbata z lipy z malina + raz dziennie wapno pilam
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też leczyłam się domowymi sposobami tylko ja czosnek z miodem pochłaniałam plus herbata z sokiem z malin, syrop z cebuli
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-07-24 o 10:05 |
|
|
|
|
#2693 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Sasia w kciukach siła, ciekawe czy się sen sprawdzi Antosia to będzie raźniej, fajnie, że masz rano, zazdroszczę. My to jajko zniesiemy do 16 z Maczuma ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
Ja teraz taka mądra, a czasami się smuce, że małe jakieś delikatnie i te kopniaki tez. Dziś mam dzień optymizmu bo skończyłam 19 tydzień Bedzie dobrze, jeszcze będziesz chciała aby przestało kopać Wczoraj widziałam filmik jak dziecko kopie w 9 miesiącu, mialam wrażenie, że zaraz skóra na brzuchu pęknie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2694 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja dziś coś wstałam z kiepskim humorem, pogoda okropna, pada deszcz i jest zimno brrrr ![]() Tak piszecie o tych kopniaczkach i ja też już bym chciała ale nadal czuje tylko niekiedy jakieś delikatne smyrania i tak się zastanawiam czy to nie moje jelita ![]() Też widziałam ten filmik jak się dziecko porusza w 9 miesiącu i niesamowicie to wyglądało! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2695 |
|
Zadomowienie
|
Tak, to normalne. Mi kapie z nosa, i mam większy ślinotok, do tego dziąsła krwawią przy nawet delikatnym szczotkowaniu...takie uroki
![]() Ja dziś pierwszy dzień lenistwa uprawiam. Wczoraj byłam na wizycie i ginki i mi wypisała zwolnienie Ciekawe kiedy mi sie znudzi ![]() A ja wczoraj strzeliłam załamkę...byłam w domu rodzinnym, bo mama zajmowała sie moją Gabrysią i pijechałam zawieźć jej kilka rzecvzy. Posłuchałam przez godzinę gadania straszej siostry i mamy i normalnie załamka...ja nie wiem czy one już sie starzeją,...czy jakieś dzikie sie zrobiły,podejście do zycia i tok myslenia iście zaściankowy. Nie miałam o czym z nimi gadać i tak mi sie jakoś potem smutno zrobiło...NO,no i oczywiście mama strzeliła załamkę jak powiedziałam ,że Antoś będzie.... ![]() ![]()
|
#2696 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę ze z tym imieniem to nie da się dogodzic każdemu
![]() Antos Kasienka moja mama z siostra się nie odzywają od 3 miesięcy wiec sama nie wiem co jest lepsze... bo Ja znowu miedzy nimi czuje sie jak miedzy młotem a kowadłem...
|
#2697 |
|
Rozeznanie
|
Nie bez przyczyny mówią, że z rodziną najlepiej na zdjęciach się wychodzi...
Jak mieszkałam z rodzicami i siostrą ciągle o coś były fochy, odkąd się wyprowadziłam - jak ręką odjął Teraz jest nawet jeszcze lepiej... Życzę żeby Wasze mniejsze lub większe konflikty prysły jak bańka gdy dzidziuś się urodzi ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Antoni - ładnie
|
#2698 |
|
Raczkowanie
|
Misia jesli masz problemy z ciaza to faktycznie tam na polnej jest lepsza opieka nad noworodkami w razie czego. ja na szczescie bez komplikacji dlatego lutycka, poza tym mam rzut beretem tam
a co do szkoly rodzenia narazie sie nigdzie nie zapisalam i chyba nie bede chodzila. mozliwe ze zamiast tego skorzystam ze spotkan z polozna ![]() Madziqq i N4ti ja tez jestem w 20 tyg i czuje tylko delikatne smyrniecia i to nieregularne wiec glowa do gory. ja mam akurat lozysko na przedniej scianie wiec najwidoczniej tlumi kopniaki bo pare razy kopniaki poczulam owszem ale w pecherz :p tak ze nie ma sie co martwic podobno do 22 tyg powinny wystapic dopiero pierwsze wyczuwalne ruchy wiec kazda z nas sie doczeka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie 19.12.2014 Edytowane przez Sweet Olcia Czas edycji: 2014-07-24 o 11:20 |
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Posegregowalam te trzy wielkie torby od kumpeli. Troszke ciuszkow wzielam ale wiekszych takie
male jeszcze bedzie trzeba dokupic teraz zaraz pralki z dwie nastawie bo te ciuchy troche na strychu lezaly.
|
|
#2700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Prania i skladania tez.Kolezanki z pracy tz obiecaly dac ciuszki, jedna ma trojaczki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

ja to czulam ze to Gabrysia będzie

) ale ja na dziewczynkę to już wcześniej byłam nastawiona