|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
3 | 5,66% |
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
4 | 7,55% |
Sierpień leci, sypią się dzieci. |
2 | 3,77% |
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
31 | 58,49% |
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
15 | 28,30% |
Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
2 | 3,77% |
Mamusie sierpniowe 2014. |
8 | 15,09% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
![]() Polityka prorodzinna duppaaa jasiu ![]() A jak jeszcze to wszystko mam załatwić w pierwszym miesiącu życia, niby jak ![]()
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jest taka strona www gdzie są wymienieni specjaliści i czas oczekiwania na wizyte, moze tam cos znajdziesz szybciej, nie pamietam adresu ale jak maz wroci po południu to napisze bo chyba ma w zakladkach, wlasnie na tej stronie niedawno szukaliśmy dla teścia specjalistów, np do kardiologa teoretycznie czeka sie miesiącami a maz znalazl placówkę w Krakowie gdzie nawet tygodnia nie czekał i to na nfz oczywiscie, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A przypomnij ile mialas na plusie kg z calej ciazy?? Ile spadlo Ci zaraz po porodzie??? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
A wiec dzisiaj nie mam wizyty u ginki dzwonila do Tz, Tz mi napisal:
' Powiedziała że mają od 17 kontrole sprzętów i niestety musi przesunąć termin i się pytała co u nas a ja opowiedziałem co wczoraj się działo i powiedziała ze super ze wszystko ok i wtedy tak czy siak nie musimy przychodzić bo by dzisiaj i tak tylko ktg robiła i sama nie chcę za bardzo wkurzac dziecka bo nie przyjemnie nasza mała na ktg reaguje i jak zrobili wczoraj dwa to nie trzeba nawet przychodzić. Jak Noe urodzisz do następnego tygodnia to w czwartek o 19 mamy przyjść. Z gbs wszystko super i mam cię pozdrowić i jak będziesz chciała pogadać możesz sama zadzwonić albo ja mam podać twój numer to ona oddzwoni. ' W ogole bylam w szoku bo wczoraj jak bylismy rodzilo 15 kobiet a poprzednim razem 21 ![]() Myslalam ze gora 2/3 w nocy rodza ![]() Ps. widzialam niektore kobiety to brzuchy mialy 4 razy wieksze ode mnie i plakaly z bolu ![]() Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-07-24 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jaka ślicznotka ![]() ![]() powodzenia ![]() Cytat:
![]() Ciekawe jak mamuśka... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaczarowana- to jak tyle rodzacych bylo, to nic dziwnego, ze te ktore nie mialy zaawansowanej akcji porodowej nie przyjmowali na oddzial! U mnie w szpitalu jest tylko 6 lozek porodowych ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedys uda mi sie w koncu urodzic ![]() ![]() Rozwarcie 4 cm bez skurczy to co mieli zrobic ? ja i tak bym niczego nie chciala chce zeby sie samo rozkrecilo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to mojemu mężowi od początku było obojętne, czy będzie chłopak czy dziewczynka. Z tym, że my obydwoje bylismy przekonani, że będzie chłopak! Jak nam lekarka na prenatalnych powiedziała, że dziewczynka, to nasza reakcja była 'jak to?????'. I jedyna reakcja mojego męża na to, to powiedział do brzucha 'Spoko Haniu, i tak kupimy sobie helikopter zdalnie sterowany' ![]() Cytat:
Cytat:
Zrobiłaś sobie w szpitalu tę konsultację anestezjologiczną? Bez tego teoretycznie nie podają ZZO. Jakbyś nie dała rady podjechać tam, to zrób sobie na 3 tyg przed terminem morfologię, płytki krwi i układ krzepnięcia i z tym do porodu, żeby pokazać anest. Cytat:
Od razu mi się przypomniało, jak byliśmy z mężem na wczasach w Grecji i na plaży od razu można było zauważyć, kto jest Polakiem. Tylko Polacy przychodzili na plażę z reklamówkami...i gasili pety w piasku! Żenada! Cytat:
Cytat:
Z 2 miesiące temu w sklepie byłam świadkiem takiej sytuacji: babka i może miesięczne dziecko. Maluch drze się z głodu, jakby go ktoś ze skóry obdzierał, dosłownie. A ona stoi i odmierza mleko do butli i zalewa wodą z termosu, miesza, dosypuje. Młode ryczy, baba cała w nerwach... Nie oceniam, bo wiadomo, nie każdy chce, nie każdy może karmić, ale chodzi mi o to, że 15 razy szybciej jest usiąść na ławce, wyjąć pierś, zakryć się troszkę i podać Maluszkowi.... Cytat:
A przypomnij, na jakim etapie ciąży Ty dokładnie urodziłaś? Cytat:
![]() Cytat:
Ale dlaczego musi mieć szczepienie w drugim miesiącu życia?? Nie musi chyba, można je odroczyć, szczególnie, jak jest wcześniakiem.... A powiedz, tak ogólnie, jak się czujesz jako mamusia? ![]() Sara, Mamuśka, trzymam za Wasz mocno kciuki! ![]() Natka, Zaczarowana, oby cos się ruszyło!! ![]() U mnie dalej 'mokro'. W nocy coś mi popłynęło (przy kaszlnięciu ![]() Kurcze, nie wiem, czy pojechać do swojego gina, pewnie mi powie, że na łeb upadłam... Zobacze jeszcze, jak sytuacja się rozwinie.... Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-07-24 o 10:14 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() UWAGA! APELUJĘ DO DZIEWCZĄT KTÓRE NIE SPAKOWAŁY TORBY, SZCZEGÓLNIE RZECZY DLA DZIECKA. Wczoraj się za to zabrałam, i spędziałam nad tym pół dnia. Co prawda, robiłam wszystko powoli mam nadzieje, że dokładanie (do szpitala w którym będę rozdziła mieszkam ponad 40 km), ale mimo wszystko to nie takie hop siup. Też tak czekałam na to, a teraz sobie nie wyobrażam co bym zabrała gdybym pakowała się na szybciora podczas rozpoczętej akcji. Wzięłambym chyba 1/6 rzeczy, ktore są potrzebne. Ja muszę mieć wszystkie ubranka swoje.Chyba, że mój apel jest nie potrzebny, bo to ja spakowałam się jako ostatnia?!? ![]() Wczoraj byłam na pedicure u zwykłej kosmetyczki (ostatnio chodzę do podologa) i już żałuje. Stopy mnie pieką, za mocno mi jest starała, jeden duży paznokiec jest krzywo pomalowany a najgorsze jest to, ze boję się że duże paznokcie mi zejdą ![]() ![]() ![]() Gosia poruszyła wczoraj temat, "zarażenia" bakteriami taty ręczniczka dla dziecka, którym maluch ma być owinięty bezpośrednio po porodzie, mogłybyście coś więcej o tym napisać? U mnie na stronie szpitala jest napisane, żeby ze sobą zabrać miękki ręcznik dla dziecka do pierwszego kontaktu skóra do skóry. I moje pytanie jest takie: czy może to być zwykły ręcznik? Szczerze mówiąc, szkoda mi brać takiego fajniutkiego ręczniczka, który (pewnie) będzie do wyrzucenia. Wyprałam go w dzieciowym proszku i zastanawiam się czy mnie nie ochrzanią za "nieodpowiedni" ręcznik.. I drugie pytanie czy bierzecie ze sobą stanik kąpielowy w razie chęci skorzystania z kąpieli w wannie? Ja chyba wezmę, bo na golasa całkiem tam siedzieć to mi się nie uśmiecha (mój duży biust rządzi się swoimi prawami) a zwykły stanik może być już przepocony...Jak długo można w takiej wannie leżeć? Pisałyście o znieczuleniu zzo, czy są szpitale, w których jest ono bezpłatne? U mnie kosztuje 800 lub 900 zł ![]()
![]() |
#3611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i polozna mnie sie spytala czy chce zostac na oddziale, ale ja pomyslalam tylko po co nie wiadomo czy sie cos rozkreci ( i mialam racje bo brzuch juz nawet mnie nie boli ) a Tz musialby wolne wziac wiec bysmy tracili juz kolejne dni z jego urlopu jak mala sie urodzi wiec bez sensu to bylo dla mnie. Rozumiem jakby miala mega bole, chociazby jakies skurcze ale nic mi nie bylo wiec zostawanie tam na noc bylo bez sensu. ![]() Do szpitala mam 5 minut taxi a 10/15 minut na piechote wiec w razie co bym szybko byla z powrotem ![]() Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-07-24 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale fakt faktem doooopa to nie opuchlizna ![]() Mam to samo, a zawsze było mi zimno, nawet latem w nocy okna musialy byc pozamykane, a teraz ciagle mi goraco i duszno Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym to skontrolowala, po co kochana masz sie stresowac jak mozesz to sprawdzic ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Rozeznanie
|
oż kurna, u mnie to za wszystko każą płacić. A jak nie masz kasy, to Twój problem :/
#3616 |
Zakorzenienie
|
Tak moja ginekolog jest Polka i polozna ktora wybralam tez jest Polka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas ZZO jest bezpłatne o ile będzie dostępny anestezjolog, ale ja nie chcę. Pewnie potem się będę darła, że chcę ale nie nie, nie chcę ![]() Zaczarowana - dobrze ze tak blisko ten szpital Twoj ![]()
![]() |
#3618 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ButterBear zamiast kolejny dzień się stresować tymi wyciekami, pojedź to sprawdzić. Stres też nie jest dobry dla ciebie i Hani. Cytat:
U mnie jest bezpłatne. Podobno to jest tak, że nielegalne jest pobieranie za to opłaty. I szpitale radzą sobie na trzy sposoby: przestały oferować zzo w ogóle, oferują za darmo, no albo każą sobie płacić mimo że to nielegalne... Ale niestety najczęściej występuje opcja nr 1. Myślę, że możesz wziąć normalny ręcznik, nikt cię z porodówki nie wyrzuci. Tylko jeśli wcześniej go używaliście, to radziłabym uprać w b.wysokiej temperaturze, a potem jeszcze raz normalnie w proszku dla dzieci. Ja mam torbę od grudnia gotową, od czasu do czasu tylko lekko ją przeorganizowuję, ale od ok miesiąca jest w pełnej gotowości. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() H&M rządzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a czuję się dobrze, tylko trochę niewyspana jestem, ale to nic ![]() Na dole wszystko ładnie się goi , cycoliny nie bolą , Mała ładnie wcina ![]() Tylko trochę nie mam czasu dla siebie ![]() Oczywiście, że mogę odroczyć szczepienie . Jutro idziemy na wizytę patronażową do pediatry zobaczymy ile podrosła o utyła ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Daisy i Motylku dokładnie u nas jest ale opieka w ciąży, a po to już Twoja sprawa . Idę bo mój SSAK się domaga MLEKA ;-)
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 | |
Rozeznanie
|
Już jestem w domu, nie mam żadnych skurczy, rozwarcie na 1,5cm mam się zgłosić jeśli coś będzie się działo jeśli nie to w piątek za tydzień mam wizytę i od tego dnia ktg co drugi dzień. Mam nadzieję że do tego czasu coś się ruszy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja się ogromnie przygotowywałam do porodu naturalnego bez jakiegokolwiek znieczulenia, ale w ciąży strasznie wrażliwa się zrobiłam. Poza tym nie wiadomo jak z tą przepukliną się okaże, bo podobno jest przeciwwskazaniem ![]() edit: KURKA! nie kupiłam pampersów! aaaaa!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 Edytowane przez nagiAkt Czas edycji: 2014-07-24 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas nei trzeba nic dla dziecka i matki, oprócz koszuli do karmienia wody i ewentualnie chusteczek nawilanych. Ciuszki, pieluszki, podklady i podpaski zapewnia szpital. Więc tylko na wyjście trzeba swoje, ale to spakuję drugą torbę i TŻ dowiezie. Ja nadal się nie spakowałam :p znaczy koszulka wisi gdzieś w szafie, kosmetyki dla mnie niekupione, kapcie japonki nie wiem gdzie są ![]() ![]()
![]() |
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Usmiechnela sie tylko i spytala figlarnie, czy od tego sie dzieci zdrowsze rodza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Konsultacji jeszcze nie robiłam, oddziałowa mówila mi, ze badania sa wazne 2 tyg i zebym z tymi badaniami sie zjawiła, a i tak musze po 1 sierpnia do szpitala jechac pogadac z połozna, która chce do porodu "wynajac", bo dopiero wtedy wraca z urlopu, wiec za jednym zamachem wszystko załatwie. I mówiła jeszcze, że jakby sie nie mialo tych badan, to krzyczec od progu, że sie chce znieczulenie, to oni na szybko zdążą zrobic ![]() Pokoik pokaże, jeszcze pare rzeczy musze skonczyc ![]() A jezeli sie niepokoisz tą wydzieliną, to jedź do swojego gina, powie Ci co i jak i bedziesz spokojniejsza. Swoją drogą u mnie też wkładki schodzą jak świeża bułeczki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3627 | ||
Zadomowienie
|
Odróżniasz już rodzaj płaczu? Wiesz kiedy mleko a kiedy pielucha?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
Wtajemniczenie
|
H4alinka jak chce jeść to marudzi i otwiera pyszczek i szuka cycunia ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3629 |
Rozeznanie
|
a my dzisiaj zaczynamy 40 tydz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Raczkowanie
|
No nie....wchodzę do łazienki, a tam w wannie kupa....jakies sprytne ptaszysko nas*rało mi do wanny przez uchylone górą okno...tego jeszcze nie grali
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.