Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-24, 09:15   #3991
jojla
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII

miałam nadrabiać ale to za chwilę bo są ważne sprawy:

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Dobra. Co ma być to będzie tak czy siak czy śmiać się czy płakać - to z Wami

Wczoraj robiony
: love::l ove: GRATULACJE!!!!

aż się popłakałam z radości

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
A mnie ciągle boli leki nie pomagają, no może na te twardnienia, bo to już rzadsze. Ale boli za to coraz mocniej
Nie mam już nadziei, że moje łożysko się podniesie
I boję się, że będzie chciała zostawić mnie w szpitalu...

Kochana wszystko będzie dobrze - a jak będzie trzeba to poleżysz w szpitalu dla waszego dobra głowa do góry
Póki co leżing uprawiaj i będzie dobrze

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47424012]
Dziewczyny, czy jak dziecko zje trochę kupy, to się coś stanie?...
Artek na chwilę został sam w pokoju, zastałam go z maźnięciem na nodze i nie wiem, czy coś z tego nie powędrowało do buzi...

Czy ja już pisałam, że potrzebuję tabletek uspokajających?...[/QUOTE]

Perse proszę Cię...

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Ja jestem zdołowana,Dominik już wogóle nie chce mleka.I to nie tylko cyca .Po kąpieli była awantura o cyca,więc zrobiłam butle ale też była mega awantura i wypił tylko 60 mlMyślicie żeby iść z nim do pediatry?
może to zęby? a do pediatry zawsze warto podejść jak coś Cię niepokoi

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
fajne

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy po zabiegu może normalnie wystąpić owulacja?? bo wiecie...jedziemy jutro nad morze i może się coś zdarzyć...a jeśli liczyć zabieg jako 1dc, to w weekend będę miała 16-17dc czyli normalnie owu (jeśli oczywiście wystąpi)...i się cykam...
nie mam pojęcia, wydaje mi się, że to zależy od organizmu ale pewnie wykluczyć nie można...

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Powiem Wam ze poraz kolejny przekonuje się ze dzieci sa mądrzejsze niż nam dorosłym się wydaje - wczoraj Tosia poszla spac na noc przed 18 , myśleliśmy z Tz ze ma druga drzemka, ale nie... ja prawie usnelam z nia ok 19 bez kolacji, bez mycia, wstalysmy rano (6.50) Tz wyszedł 7.10 zaczelam jesc sniadanie, i zaczelo mi się slabo robic............. Tosia jak mnie zobaczyla to usiadła na swoim siedzisku, oparla się o sciane i patrzyla, a jej tylko mowilam "ze mam zle się czuje), dodatkowo obuidzialm się z bolem glowy, po zjedzeniu jednej kanapki wzielam apap, pilam wode, jadlam kolejna kanapke i dalej mi slabo - usiadłam na pufie przyszla do mnie Tosia i się przytulila, swierdzilam ze będzie lepiej jak się poloze na lozku i nogi w gore - tak tez zrobiłam, Tosia poszla ze mna, razem lezalysmy na lozku,Tosia jak tylko mowilam ze się zle czuje patrzyla na mnie i mnie przytulala, albo po prostu spokojnie się bawila na lozku - i tak ponad godzine....nie wiedziałam nawet ze tak mi dziecko wydoroslalo......
mądra Tosia kochana jest
a Ty mam nadzieję czujesz się już lepiej, może warto wybrać się do lekarza?

PANI aż mi się dziecię odzywa z tej radości

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:19   #3992
rena5
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII

Cytat:

Wczoraj robiony
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
C U D O W N I E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:19   #3993
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Wadera łożysko do 26 chyba jeszcze może zmienić pozycję.

Jejku Waderko ale Cię pocieszyłam.. .. Nie wiedziałam że ty juz w 27 tygodniu jesteś!

Cytat:

Wczoraj robiony
AAAAAAAAA!

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:23   #3994
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

PANI... cudnie!
To tera schizujemy razem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2014-07-24 o 09:32
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:29   #3995
iza243
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

Iza, a może jemu zęby idą? J. miał kryzys jakoś później jak już przebiły się dolne 1, przez kilka dni prawie nie pil mleka na noc, potem wróciło do normy, aż zaczęły iść kolejne i całkowicie odmówił mleka na noc. od tamtej pory dostaje kaszę na mleku/mleczną i zjada bez problemu, a mleko pije z rana zaraz po przebudzeniu bo wtedy wszystko mu jedno, i tak głodny jest.

do sensownej pediatry zawsze warto się przejść (byle byś nie trafiła jak ja kiedyś. zaczęłam pytać o rozszerzanie diety, bo J. problemowy był pod tym względem a lekarka rzuciła ulotką jakiejś firmy produkującej słoiczki i tyle było).
U nas kiepsko Domiś nie spał w nocy.Tż się pytał czy nie moge mu dać butli albo kaszki na noc żeby lepiej spał.Oczywiście mleka nie tknąłTzn w nocy 2 razy possał pierś po około 2 minuty więc niewieleRano mu tż zrobił butle awantura na sam widokUmówiłam nas do pediatry na 15:40,a ja za chwile zbieram się do dentysty.
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziekuje za sposoby odkamieniania pralki - już się zastosowałam do Waszych rad

Powiem Wam ze poraz kolejny przekonuje się ze dzieci sa mądrzejsze niż nam dorosłym się wydaje - wczoraj Tosia poszla spac na noc przed 18 , myśleliśmy z Tz ze ma druga drzemka, ale nie... ja prawie usnelam z nia ok 19 bez kolacji, bez mycia, wstalysmy rano (6.50) Tz wyszedł 7.10 zaczelam jesc sniadanie, i zaczelo mi się slabo robic............. Tosia jak mnie zobaczyla to usiadła na swoim siedzisku, oparla się o sciane i patrzyla, a jej tylko mowilam "ze mam zle się czuje), dodatkowo obuidzialm się z bolem glowy, po zjedzeniu jednej kanapki wzielam apap, pilam wode, jadlam kolejna kanapke i dalej mi slabo - usiadłam na pufie przyszla do mnie Tosia i się przytulila, swierdzilam ze będzie lepiej jak się poloze na lozku i nogi w gore - tak tez zrobiłam, Tosia poszla ze mna, razem lezalysmy na lozku,Tosia jak tylko mowilam ze się zle czuje patrzyla na mnie i mnie przytulala, albo po prostu spokojnie się bawila na lozku - i tak ponad godzine....nie wiedziałam nawet ze tak mi dziecko wydoroslalo......
Już lepiej?
Cytat:

Wczoraj robiony
Aaaaaaaaaaaaaa:jupi :

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:30   #3996
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Perse - to po co bierzesz go na tapczan? Sama zrezygnowalsm z zabaw na lozku jak J. zaczal pelzac. Bawimy sie na macie, dywanie, podlodze, to bylo miejsce dla dziecka zeby bylo bezpiecznie (na ile sie da). Teraz J. sam wchodzi na wersalke i dopiero jest problem ale dopoki nie wchodzil nie widzialam sensu ladowania go tam i swoich oczu naokolo glowy. Po co sobie utrudbiasz i dokladasz nerwow?

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2014-07-24 o 09:33
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:31   #3997
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

.
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:33   #3998
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Pani - nie widze zdjec na telefonie ale.. GRATULACJE!!!!! Baaaaardzo sie ciesze (i po cichutku zazdroszcze..)

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:35   #3999
eseska
Zakorzenienie

Pani! :

Wysyłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:48   #4000
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47424012]Waderko nie wkręcaj sobie. Leż i spokojnie odpoczywaj.

Dziewczyny, czy jak dziecko zje trochę kupy, to się coś stanie?...
Artek na chwilę został sam w pokoju, zastałam go z maźnięciem na nodze i nie wiem, czy coś z tego nie powędrowało do buzi...

Czy ja już pisałam, że potrzebuję tabletek uspokajających?...[/QUOTE]

O matkooo . Nie tylko Twój jest taki pomysłowy, mój też kiedyś się wysmarował na buzi i jakoś na szczęście nic mu nie było a obawy miałam takie same. Moja koleżanka opowiadała, że jej pociecha gdzieś jakoś narobiła i przychodzi do niej z tekstem: - Mamo zobacz groszek! A ona wolno myśląc zorientowała się gdy zawartość była już w ustach.

Cytat:

Wczoraj robiony
Brawooo !!!!!!!

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 09:50   #4001
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy po zabiegu może normalnie wystąpić owulacja?? bo wiecie...jedziemy jutro nad morze i może się coś zdarzyć...a jeśli liczyć zabieg jako 1dc, to w weekend będę miała 16-17dc czyli normalnie owu (jeśli oczywiście wystąpi)...i się cykam...
Wiesz jak mnie badał lekarz po to powiedział ze mam hormonami jeszcze jajniki zblokowane i owu nie będzie. Ale pewnie to kwestia indywidualna i może być. Słyszy się o kobietach które zachodzą w ciążę od razu po #.
Cytat:

Wczoraj robiony
Gratulacje!!!! Strasznie się cieszę!

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 10:38   #4002
agatkaa1
Zakorzenienie

PO pierwsze!! PANIIIII aaaaaa Kochana!!!! ZROBIŁAŚ MI DZIEŃ!! DZIĘKI CI ZA TO!!!! tak się cieszę, będzie dobrze i co?? problem rozwiązany jeju ale radość!!!!!!!

Rena Twój avek ... ehh....
CO do owu to może wystąpić jak najbardziej! Nawet kiedyś tutaj udzielała się koleżanka NITA która 2 tyg po zabiegu zaszła w ciążę i ją donosiła!! Urodziła zdrową i piękną córeczkę!! Także albo idziecie na całość albo bez szaleństw większych!

Kundzia ale masz mądrą córeczkę! Zachowała się wspaniale!!
A jak TY się czujesz? lepiej już?

Zeberka do meldunku!!

Edytte melduj jak tam u Was? kiedy wizyta? jak wyprawka??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 10:39   #4003
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:

Wczoraj robiony
gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! wielkie i ogromne gratulacje!!!!!

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 10:46   #4004
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Edytko co u Ciebie? Jak się czujesz?
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 10:50   #4005
krolewna1986
Wtajemniczenie

Persephone pytanko do Ciebie, bo kojarzę że Ty też miałaś cesarkę w 30 tyg jak ja (czy nie?) bądź może pozostałe dziewczynki będziecie wiedzieć:
byłam wczoraj u ginki, bo dostałam kolejny okres (a raczej krwawienie delikatne) trochę ponad tydzień po ostatnim okresie..no i kazała mi przyjechać, żeby sprawdzić czy w macicy coś nie zostało albo nie zrobiła się jakaś infekcja itp..okazało się, że to pewnie hormonalne, bo tam w środku wszystko ok i hormony pewnie szaleją..i zaproponowała (wręcz zalecała) antykoncepcję na 3 miesiące, żeby cykl uregulować..ja do antykoncepcji podchodzę z rezerwą, chciałabym jak najszybciej zajść w ciążę, a nie wiem czy jak znowu przestane brać tabletki po tych 3 miesiącach, to mi się nie rozreguluje wszystko i będę miała problem, żeby zajść..może brała któraś z Was tabletki tak krótko i potem zaczynała starania?

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2014-07-24, 10:53   #4006
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Persephone pytanko do Ciebie, bo kojarzę że Ty też miałaś cesarkę w 30 tyg jak ja (czy nie?) bądź może pozostałe dziewczynki będziecie wiedzieć:
byłam wczoraj u ginki, bo dostałam kolejny okres (a raczej krwawienie delikatne) trochę ponad tydzień po ostatnim okresie..no i kazała mi przyjechać, żeby sprawdzić czy w macicy coś nie zostało albo nie zrobiła się jakaś infekcja itp..okazało się, że to pewnie hormonalne, bo tam w środku wszystko ok i hormony pewnie szaleją..i zaproponowała (wręcz zalecała) antykoncepcję na 3 miesiące, żeby cykl uregulować..ja do antykoncepcji podchodzę z rezerwą, chciałabym jak najszybciej zajść w ciążę, a nie wiem czy jak znowu przestane brać tabletki po tych 3 miesiącach, to mi się nie rozreguluje wszystko i będę miała problem, żeby zajść..może brała któraś z Was tabletki tak krótko i potem zaczynała starania?
Ja zaraz po # zaczęłam brać tabeltki bo nie mając naszych kariotypów nie moglam pozwolić sobie na ryzyko zajścia w ciążę. Odstawiłam miesiąc temu. Owu była normalnie, kilka dni mi się okres przesunął. Co do starań to zobaczymy co będzie.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2014-07-24, 10:56   #4007
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj robiony
Popłakałam się jak dziecko

Wiedziałam kiedy wejść na wizaz!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 10:59   #4008
agatkaa1
Zakorzenienie

Koocur co u Was???

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-07-24, 11:05   #4009
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Ja zaraz po # zaczęłam brać tabeltki bo nie mając naszych kariotypów nie moglam pozwolić sobie na ryzyko zajścia w ciążę. Odstawiłam miesiąc temu. Owu była normalnie, kilka dni mi się okres przesunął. Co do starań to zobaczymy co będzie.
a mogę wiedzieć czemu musieliście robić kariotypy? jaką wadę miał Twój Aniołek?
to w takim razie trzymam kciuki, żeby się udało

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2014-07-24, 11:11   #4010
dwakolory1
Wtajemniczenie

A to mój Katze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1477.jpg (124,4 KB, 9 załadowań)

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2014-07-24, 11:14   #4011
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Koocur co u Was???
Dzięki, że pytasz

Zależy gdzie ucho przyłożysz?

Ja mam problemy z siostra. Rozstałyśmy się w firmie. Szkoda jednak słów na opowiadanie.

Marcel rośnie jak na droższych. Rozwija się w szalonym tempie. Byliśmy wczoraj w poradni ds. szczepień. Sytuacja się trochę wyjaśniła. Zostanie już tylko zaczepiony na WZW i krztuśca (szczepienie acelularne).

No i od kiedy ładnie śpi-przestał praktycznie jeść

Waży 10.200(więc w sumie ok według lekarza) i zaczyna sobie śmigać sam

Mamusia opitolił włosy na króciutko

Ja Was podczytuje przed snem na tel, ale mam tyylllee roboty, że zaczynam mylić dzień z nocą.

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:16   #4012
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:

Wczoraj robiony
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Paniczko Kochana, alez ja się ciesze a co tam i niech nawet będzie mikolaj tanczacy w srodku lata - gratulacje i spokojnych 8 miesięcy

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Agatka, u mnie już lepiej, po prostu musze jesc kolacje i to nie 17-18 ale jak zawsze ok 20

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:17   #4013
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
a mogę wiedzieć czemu musieliście robić kariotypy? jaką wadę miał Twój Aniołek?
to w takim razie trzymam kciuki, żeby się udało
Moja córa miała stwierdzony Zespół Turenera (potwierdzony amniopunkcją). Bałam się powtórki. Lekarze mówili że ta wada jest raczej przypadkowa (nie dziedziczona), choć zdarza się wina w rodzicach- raczej po stronie męża. No i robiliśmy kariotypy. Wyszły prawidłowe, czyli przypadek. Ale czym było spowodowane pierwsze poronienie to nie wiemy.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2014-07-24, 11:18   #4014
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
PO pierwsze!! PANIIIII aaaaaa Kochana!!!! ZROBIŁAŚ MI DZIEŃ!! DZIĘKI CI ZA TO!!!! tak się cieszę, będzie dobrze i co?? problem rozwiązany jeju ale radość!!!!!!!

Rena Twój avek ... ehh....
CO do owu to może wystąpić jak najbardziej! Nawet kiedyś tutaj udzielała się koleżanka NITA która 2 tyg po zabiegu zaszła w ciążę i ją donosiła!! Urodziła zdrową i piękną córeczkę!! Także albo idziecie na całość albo bez szaleństw większych!

Kundzia ale masz mądrą córeczkę! Zachowała się wspaniale!!
A jak TY się czujesz? lepiej już?

Zeberka do meldunku!!

Edytte melduj jak tam u Was? kiedy wizyta? jak wyprawka??
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47432084]Edytko co u Ciebie? Jak się czujesz? [/QUOTE]

U mnie w miarę ok nie licząc tego, że strasznie mnie nogi i plecy bolą. Czasami jak gdzieś wyjdę, a nie mam gdzie usiąść to aż mi się płakać chce. Raz jak stałam w kolejce w sklepie i Staś jeszcze mi rozrabiał to myślałam, że tam zemdleję. Najważniejsze jednak, że z dzieckiem jest wszystko ok -wczoraj byłam na wizycie i szyjka się trzyma. Lekarz stwierdził, że do porodu powinna wytrzymać ok 4 cm. W końcu też nie muszę brać żelaza i mam nadzieję, że skończą mi się problemy w łazienkowe. Trochę się martwiłam słabymi ruchami nadal nic się nie poprawiło i bywają dni gdzie prawie nie czuję małego, ale gin mnie uspokoił, bo stwierdził po Usg, że pępowina jest daleko od szyi i tętno też prawidłowe więc nie ma co się martwić. Dostałam jednak skierowanie do szpitala na KTG jak nic się nie zmieni do poniedziałku. Ma mnie poobserwować przez parę dni. Ja jednak się nie specjalnie palę i wolę liczyć ruchy w domu.

Cytat:
Ja zaszłam w pierwszą ciążę praktycznie zaraz po odstawieniu tabletek może w drugim cyklu po prawie dwuletnim stosowaniu tabletek.

Edytowane przez edytte
Czas edycji: 2014-07-24 o 11:25
Stary 2014-07-24, 11:23   #4015
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

OMG Teraz widzę. Pani, który to tc, 15? Nigdy nie widziałam takiej mocnej kreski, poważnie Jeszcze raz gratki

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Perse - to po co bierzesz go na tapczan? Sama zrezygnowalsm z zabaw na lozku jak J. zaczal pelzac. Bawimy sie na macie, dywanie, podlodze, to bylo miejsce dla dziecka zeby bylo bezpiecznie (na ile sie da). Teraz J. sam wchodzi na wersalke i dopiero jest problem ale dopoki nie wchodzil nie widzialam sensu ladowania go tam i swoich oczu naokolo glowy. Po co sobie utrudbiasz i dokladasz nerwow?

Szczerze, sprzątałam i byłam już trochę zmęczona. Chciałam usiąść na chwilę z Małym i się pobawić. Wyszło jak wyszło... Ale z reguły biegamy sobie po podłodze.

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
O matkooo . Nie tylko Twój jest taki pomysłowy, mój też kiedyś się wysmarował na buzi i jakoś na szczęście nic mu nie było a obawy miałam takie same. Moja koleżanka opowiadała, że jej pociecha gdzieś jakoś narobiła i przychodzi do niej z tekstem: - Mamo zobacz groszek! A ona wolno myśląc zorientowała się gdy zawartość była już w ustach.

Co do groszku, to mój kuzyn sobie wsadził (chyba) do ucha i mieli niezły problem, bo potem groszek napęczniał i musieli u chirurga go usuwać...

Cytat:
Przede wszystkim - ja rodziłam SN pierwsze dziecko. CC miałam dopiero przy Artusiu.
Królewno wiem, że dla Ciebie to trudne, ale ja Ci naprawdę radzę jeszcze trochę odczekać Nawet, jeśli czujesz się już dobrze, to Twój brzuch został w środku pocięty, rana z zewnątrz się goi, ale te wewnętrzne jeszcze trochę czasu będą się goić... Dla swojego dobra i dla dobra przyszłej ciąży odczekaj trochę. I może właśnie antykoncepcja to nie jest zły pomysł. Może ja nie jestem najlepszym doradcą, bo ja i w czasie brania tabletek i zawsze po miałam idealnie wszystko, jak w zegarku, ale nie sądzę, aby Ci antykoncepcja coś zaburzyła. Mnie też lekarze proponowali tabletki, ale nie chciałam, zabezpieczaliśmy się inaczej, a jak dostaliśmy zielone światło, to się zaczęliśmy starać. Ale u nas po porodzie SN było to minimum (wyraźnie powiedziane: minimum) pół roku. Po CC słyszałam, że powinien być odstęp między porodami 2 lata.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 11:24   #4016
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zaszłam w pierwszą cziążę praktycznie zaraz po odstawieniu tabletek może w drugim cyklu po prawie dwuletnim stosowaniu tabletek.
Ja po pierwszym dziecku brałam tabletki 9 lat!!!! 9 LAT i jak odstawiłam od razu cykl miałam regularny. Zaszłam w ciążę po pół roku, ale to był pierwszy cykl kiedy przypiliłam męża w te dni. To było 1,5 roku temu.
No a teraz brałam tabletki pół roku, tak jak pisałam wczesniej.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2014-07-24, 11:29   #4017
agatkaa1
Zakorzenienie

Kooocur o matko ale jak to tak?? siostra odeszła czy nie mogłyście sie dogadać?? ;/ ehh i wszystko spadło na Ciebie....;/
Cudnie się to czyta że Marcel się tak pieknie rozwija, widzisz każde dziecko ma swoje tempo! Wagą się nie przejmuj skoro lekarz mówi że jest OK a jak Mały teraz zaczyna sam chodzić to tym bardzie będzie miał więcej ruchu i waga poleci....przynajmniej tak mówią A Marcel bez tej czupryny to jest już dorosły FACET!!

Edytte no to szyjkę masz piekną! zazdroszczę...i dobrze że wszytsko jest OK, a jak wyprawka??
Co do bóli to mnie nogi może nie bolą aż tak, fakt jak za dużo pochodze to oczywiście ale za to kośc ogonowa daje mi w kość ;/

Kundzia dobrze że już lepiej, a TY miałaś cukrzycę ciążową? bo już nie pamiętam....

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Królewno ja bym zrobiła tak jak radzi Perse, odczekaj dla własnego dobra i dla dobra tego dzieciątka które ma zamieszkać pod Twoim serduszkiem....po co CI stresy w ciąży że zaraz się coś wydarzy bo rana nie wytrzyma czy cokolwiek?? i tak sama ciąża to będzie wielki stres więc po co sobie dokładać...chociaż wiem i doskonale rozumiem chęć bycia w ciąży...starałam sie o nią prawie 6 lat....
Myślę że tabletki anty byłyby tutaj najlepszym rozwiązaniem,....ale to moje zdanie

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-07-24, 11:38   #4018
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zaszłam w pierwszą ciążę praktycznie zaraz po odstawieniu tabletek może w drugim cyklu po prawie dwuletnim stosowaniu tabletek.
czyli jest nadzieja, uff chyba mam średniowieczne myślenie o antykoncepcji w głowie

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2014-07-24, 11:40   #4019
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

A i co do wyprawki to jeszcze jestem w lesie. Od sierpnia biorę się solidnie za wszystko. Kupiłam trochę ubranek mam sporo body, muszę dokupić jeszcze pajace i jakiś kombinezon. Dostałam też prawie nowy laktator od koleżanki. Mam za to już sporządzoną całą listę rzeczy łącznie z nazwami firm jakbym się z czymś nie wyrobiła dla Tż. Tak myślę, że lepiej się opłaca zamówić przez internet u jednego sprzedawcy niż biegać po sklepach. Jakie wy macie doświadczenia? Jakiego sprzedawce polecacie? I chyba się jednak zdecydowałam na kupno wózka (używanego) tylko nie wiem do końca jeszcze jaki model. Może jakieś sugestie? Która jest zadowolona z jakiego modelu?

Stary 2014-07-24, 11:49   #4020
krolewna1986
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47432816]Przede wszystkim - ja rodziłam SN pierwsze dziecko. CC miałam dopiero przy Artusiu.
Królewno wiem, że dla Ciebie to trudne, ale ja Ci naprawdę radzę jeszcze trochę odczekać Nawet, jeśli czujesz się już dobrze, to Twój brzuch został w środku pocięty, rana z zewnątrz się goi, ale te wewnętrzne jeszcze trochę czasu będą się goić... Dla swojego dobra i dla dobra przyszłej ciąży odczekaj trochę. I może właśnie antykoncepcja to nie jest zły pomysł. Może ja nie jestem najlepszym doradcą, bo ja i w czasie brania tabletek i zawsze po miałam idealnie wszystko, jak w zegarku, ale nie sądzę, aby Ci antykoncepcja coś zaburzyła. Mnie też lekarze proponowali tabletki, ale nie chciałam, zabezpieczaliśmy się inaczej, a jak dostaliśmy zielone światło, to się zaczęliśmy starać. Ale u nas po porodzie SN było to minimum (wyraźnie powiedziane: minimum) pół roku. Po CC słyszałam, że powinien być odstęp między porodami 2 lata.[/QUOTE]

ehhh wiem, wiem, każdy mówi odczekać.. mi ginka powiedziała, że minimum 18 miesięcy odczekać, ale jeśli bym chciała rodzić naturalnie, a jeśli wcześniej zajdę to cc na pewno. Powiedziała też, że jak wszystko będzie mi się szybko goić, to pod koniec roku będę mogła zacząć starania..ale wczoraj powiedziała już, żebym się nie nastawiała za szybko, bo będziemy na bieżąco sprawdzać jak to się goi (czyli nie goi się pewnie tak szybko, tyko nie chciała wprost powiedzieć)..ja wiem, że teraz najważniejsze jest to, żeby mi się wszystko zagoiło, żeby kruszynka była bezpieczna w swoim gniazdku..ale nie wyobrażam sobie czekać 2 lata ja ciągle wierzę, że błyskawicznie mi się wszystko wygoi!! w końcu jest wiele kobiet, co zachodzi 3 miesiące po cc i wszystko jest ok.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
[/COLOR]Królewno ja bym zrobiła tak jak radzi Perse, odczekaj dla własnego dobra i dla dobra tego dzieciątka które ma zamieszkać pod Twoim serduszkiem....po co CI stresy w ciąży że zaraz się coś wydarzy bo rana nie wytrzyma czy cokolwiek?? i tak sama ciąża to będzie wielki stres więc po co sobie dokładać...chociaż wiem i doskonale rozumiem chęć bycia w ciąży...starałam sie o nią prawie 6 lat....
Myślę że tabletki anty byłyby tutaj najlepszym rozwiązaniem,....ale to moje zdanie
wiem, wiem ja to wszystko wiem, ale pragnienie dziecka jest takie olbrzymie... i tak odczekam tyle ile każe mi lekarka.. tylko chodziło mi o kwestię antykoncepcji, czy to dobry pomysł na kilka miesięcy (jestem zacofana w temacie tabletek, ostatnie tabletki, które brałam to było dobrych kilka lat temu i to były jeszcze tej starej generacji). ehh do dupy to wszystko.

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości