|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
3 | 5,66% |
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
4 | 7,55% |
Sierpień leci, sypią się dzieci. |
2 | 3,77% |
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
31 | 58,49% |
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
15 | 28,30% |
Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
2 | 3,77% |
Mamusie sierpniowe 2014. |
8 | 15,09% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Czy to szpital, w którym chciałaś rodzić? A zostawił Cię ze względu na te ruchy? Czy coś jeszcze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Mala juz daje znac o sobie ale nie ukrywam, ze sie niezle strachu najadlam i dostalam z☠☠☠ke od poloznej i lekarza ze tak pozno przyjechalismy... Ale bez sensu tutaj leze teraz, jeszcze jutro mialam miec wizyte u gina i musze odwolac... Ogolnie wrazenia ze szpitala to polozne bardzo mile ale lekarz ktory mnie badal to jakas masakra, brzuch mnie boli po tym badaniu, może cos tam rozruszal?
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3693 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzisiaj w nocy w dole brzucha odczułam takie 3 bolesne skurcze (?). Były odczuwalne tak zupełnie niziutko, więc sama nie wiem co to było... Ale zaczęłam się denerwować czy to już ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3695 |
Zakorzenienie
|
A i na ktg wyszlo, ze mam jakies skurcze przepowoadajace ale ja ich wcale nie czuje
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3696 | |||
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Zrobiłam 40 krokietów z pieczarkami i jajkiem i mam dość ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mamuśka , Sara - trzymam kciuki ![]() Papryczka -mała śliczna ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3697 |
Zakorzenienie
|
Butter, nie wiem czemu mnie zostawili, polozna tulko powiedziala ze poobserwuja i jak bedzie ok to za kilka dni wypisza... Ktg wyszlo dobre wiec nie wiem:/ ja nawet nie zabralam torby jak tutaj jechaliśmy, dostalismy z tztem z☠☠☠ke od lekarza ze jak to bez rzeczy do szpitala... I tz biedny caly w stresie musial jechac po rzeczy szybko:/ Tak mi go bylo szkoda jak tutaj przyjechalismy bo polozna mnie zabrala na ktg a on biedny zostal w poczekalni i nie wiedzial co sie dzieje, dopiero po jakims czasie go do mnie zawolala to az mial lzy w oczach tak sie chyba przestraszyl, ze cos moze byc nie tak
![]() No i jestem w szpitalu w ktorym bede rodzic... Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3698 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3699 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() niech Cie tam teraz wybadają porządnie! ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
i juz wiesz czemu lezysz ![]()
![]() |
#3700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze że pojechałaś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() papryczka zakochałam sie w twojej córci ![]() ![]() lilka nie nie robiłam testu na tokso...chyba musze miec skierowanie, tak to raczej mi nie zrobią, a do weterynarza musimy sie wybrać...Tylko ze maż ciagle w pracy, a ja ledwo żyję ![]() Jeszcze wszyscy mnie wkurzają bo tylko dzwonia czy pisza i pytaja czy już urodziłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo ja byłam pewna że byłam w szpitalu 7 dni a z pzu zapłacili mi za 8, pewnie dlatego że przyszłam ok 10, a wyszłam o 14, od 9-16 byłam. Ja tam nie płaczę z tego powodu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3703 | |
Zadomowienie
|
Zapraszam
![]() Cytat:
![]() ![]() Obudziłam się dziś w nocy bólem brzucha takim jak podczas okresu ![]() ![]() ![]() Ale jak dziś przeczytałam opis masażu szyjki to powiem szczerze ,że trochę stracha poczułam na samą myśl o tym Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-07-24 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
Rozeznanie
|
my też mamy zmywarkę, tylko mieszkamy na drugim piętrze, a słoje są wszystkie w piwnicy (poziom parteru, bo u nas dom tylko częściowo podpiwniczony jest), a na parterze mamy taką jakby "kuchnię" która służy latem do robienia przetworów. Można by zanieść do zmywarki mamy na 1 piętro, ale rodziców nie było i stwierdziłam, że nic nie noszę. Ale to było takie przemycie z kurzu, bo do piwnicy puste słoiki zawsze trafiają czyste i zakręcone.
#3705 |
Zakorzenienie
|
Moni a te 3 dni to z dzisiejszym? Czy 3 doby czy jak? Jest szansa ze wyjde w sobote czy w weekendy to sie nie wychodzi? Ja wiem, ze dobrze ze tutaj przyjechalam, zreszta nie wybaczylabym sobie gdybym nie przyjechala a cos sie okazalo nie tak... Tylko myslalam ze po tym dobrym ktg mnie wypuszcza...
![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3706 |
Rozeznanie
|
postawiłam wreszcie na obiad. Gotuje się, a ja w międzyczasie jak zwykle siedzę na forum - dzisiaj jarzynowa z lanym jajkiem, gulasz z papryką i cebulą oraz kasza jęczmienna.
#3707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zachowania położnej, to dla mnie jakis dramat. Co to znaczy zrypała, że bez rzeczy, czy, że za późno... Kurde, przecież nie wiesz do koca co i jak, to Twoja pierwsza ciąża. Jakbyś przyjechała i powiedziała, że od godziny nie czujesz ruchów, to by Ci powiedzieli, że przesadzasz... ![]() Nie przejmuj się, jesteś tam dla dobra swojego i Meli! wszystko będzie dobrze. Najważniejsze, że jesteś w szpitalu, gdzie chcesz rodzić! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie w szpitalu liczą z dniem przyjścia , i są wypisy w weekend , ewentualnie pozwalają wyjść i odebrać wypis po weekendzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3709 |
Zakorzenienie
|
Pentuerka mogłabyś mi napisać coś więcej o tej zakrzepicy w 1 . ciąży? Bo zaczęła mnie boleć ta noga i się schizuję.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3710 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3711 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-24 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3712 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zuken ty pisałaś że ostatnio bolał cię brzuch u góry, ja dziś rano też czułam taki ból, strasznie ciezko było wstać mi z łóżka....w ogóle jak byście czasem zobaczyły jak ja wychodze z łóżka to byście padły ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-24 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3714 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3715 |
Rozeznanie
|
mnie ostatnio wypisali w niedzielę - mogłam pójść do domu (ordynator oddziału zrobił to osobiście
![]()
#3716 |
Zakorzenienie
|
Butter to nie polozna tylko lekarz nas ochrzanil... Polozne sa bardzo mile... Troche organizacja tutaj leży bo nie wiem nic kiedy sa obchody, kiedy posilki i jak z odwiedzinami... Musze sie wszystko wypytac
![]() A co do tych ruchow to ten lekarz glupek sie pyta od kiedy nie czuje, ja mowie ze od wczoraj wieczorem a wlasciwie w nocy bo to juz kolo 24 bylo a ten do mnie, ze w takim razie juz wieczorem powinnam przyhechac bo jakby sie cos stalo to by oczywiscie byla wina szpitala a ja bym byla nietykalna... Masakra taki konowal:/ a i tutaj lekarze sie nie lubia z poloznymi i kazdy na siebie warczy co jest mega dziwne... A i z dobrych wiadomosci to Mela ma juz ponad 3 kg ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- To dalyscie mi nadzieje ze w sobote wyjde ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3717 |
Rozeznanie
|
u nas trzymają 2 doby po SN i po CC, ale z tego co wiem to zabiegi liczy się inaczej niż takie pobyty aby sprawdzić czy wszystko oki.
![]() |
#3718 |
Zakorzenienie
|
Zbieram się na szpital, proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze.
Jak tylko będę mogła to dam znać ![]()
#3719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakos niewyobrazam sobie ze mieli by mnie meczyc tak caly czas ktg, mala tego nie lubi strasznie sie denerwuje wtedy. Tutaj polozna a nastepnie ginekolog wprost mowia ze nie widza potrzeby zeby zostac na oddziale ale jak mnie to uspokoi to moge polezec kilka dni. Ja lepiej czuje sie w domu, sama wiem kiedy cos jest nie tak i moge od razu isc do szpitala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3720 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ze zwolnieniem to sie nie wypowiem, bo nie wiem, ale koniecznie pilnuj aby nie mieć ani jednego dnia przerwy w zwolnieniach...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.