|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
bzinka, klementyna dziekuje
![]() czyli kupimy na miejscu, bez spinki jak sa mniej wiecej w takich cenach to nawet nie bedziemy daleko szukac, tylko kupimy przy plazy
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś pustki znów...jakos falami piszemy
Zonczcie jakie bzdety...jestem bez grzechu zatem...pójdę prosto do nieba |
|
|
|
#1893 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() nadrabiam ........ Cytat:
przekazac ,ze mój R jest przyzwyczajony ,ze matka w domu za nim nie chodzi .Poza tym przestał mi tak wariować właśnie na kanapach jak przestałam mu zabraniać ![]() 2.R przyzwyczajony ,ze jedzenie tylko w krzesełku .u nas każdy ma swoje miejsce . 3.Przyjrzałam się ostatnim fotom ,które wstawiłaś - choć sa z daleka lekko ..to moim zdaniem K podobny do Ciebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
R tez szuka starszaków (J na obozie , N nadal u babci - choć z nią się widujemy ) ![]() Cytat:
Cytat:
o ! kawe to tez bym chciała!!!! ![]() Cytat:
![]() bólu głowy wspólczuje i się łączę - mnie tez boli ostatnio codziennie .masakrycznie Cytat:
)a ma 10,1 kg ... .i mie się wydaje okruszkiem ![]() Kasia - 2 Emiliany ![]()
|
|
#1894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę uwierzyć ze to już- zaraz ,ze tak czas leci .... no i w takie upały z brzuszkiem przy końcówce musi być bardzo trudno Cytat:
|
|
#1895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poci się dziecko chyba w każdym foteliku.. Cytat:
J. też ma imieniny w piątek. Cytat:
ale generalnie J. inaczej zachowuje się przy mnie jak lata gdzie chce, a inaczej przy tż który go ciągle strofuje, nie idź tam, choć, idziemy do pokoju, teraz idziemy do łazienki, itp. więc jakaś metoda w niereagowaniu na pewno jest, choć wiadomo, wszystko z głową.J. je wyłącznie w krzesełku, latanie za nim z jedzeniem nie na moje nerwy, bo o dziwo w pokoju już nie jest głodny (chyba, że akurat ja jem). Ale żeby tak siedzieć jak ja coś robię to nie ma mowy. Ostatnio dałam mu owoców do jedzenia, żeby w spokoju obiad zjeść, to tak sobie ułatwiłam, że musiałam go potem kąpać bo niby jadł, ale spadało mu, celowo upuszczał, mokrymi rękami klepał się po brzuchu, itp. |
|||
|
|
|
#1896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
15mc ohoh ![]() Cytat:
dlaczego tu tak pusto??
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
A no i Tasia -
dla Krzysia za 15miesiecy ( i nadal czekam na fotke brzuszka ) hihi. Skoncylam na dzis Uffff Teraz do domu - prysznic i do spania. No i dzis sie pytam Kulezanki co prawa reka szefa - Co sie Stalo z wiatrakiem ( ktory 2lata temu byl haha ) ona ze sie zepsul, ale Enrico moze isc kupic nowy ( na 5 pietro do elekrtycznego ). No to ja Uhahana ze bedzie Zimniej i Co Ludzie wszytsko WYKUPILI A dzis jeszcze mnie Milus odwiedzil w pracy - i mialam przerwe 30min wczesniej, bo jak Cathrine zobczyla moja mame z Milusiem pusila mnie wczesniej - tak sie sobe milo spedzilam czas . Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z ranca, cala noc i wieczor z deszczem, tyle dobrze ze cieplo.Spac mi sie chce jak cholera,a usnelam przed 23. Kurna tak i tak niedobrze. Wyspie sie na urlopie chyba dopiero.
Wczoraj sumiennie nadrobilam i juz mialam odpisywac jak zawiesil mi sie telefon,a rozkladanie go w autobusie to porazka. Mala po szczepieniu ok,ale trzeba ja bylo trzymac bo sie jak weszka rzucala. Odpychala pielegniare,pigule. Lekarka srwierdzila ze za duzo lekarzy musialo byc i uraz ma. Moderna juz Ci dziewczyny odpisaly. Ja tez dodam, przy plazach kupisz wszystko, poprzez rekawki, kola materace po parawany i parasole. Tylko ceny ciut wyzsze niz gdzies dalej od plazy. My jeszcze na urlop musimy troche poczekac, ale juz powoli zaczynam pdliczac. Bzinka a droga powrotna jak? Cos remontuja, jakies objazdy? Rozmawialam wczoraj z Pania Maria byla zachwycona Hania, ze grzeczna,spokojna taka wywazona... Cos jeszcze mialam....czy Wasze dzieciaki umieja chodzic w kaloszach/ gumiaczkach- bo moja po zalozeniu chodzi jak bocian... To milego...
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My wracaliśmy w nocy 6,20 włączając w to przerwę na kawę, więc spoko chyba. po drodze nie było żadnych robót. Pani Maria to naprawdę sympatyczna bardzo babka, Hani też się spodobała. Też czekam jeszcze na urlop jeszcze w góry pojedziemy. co do wyspania się,to ja już straciłam nadzieję,nie wiem kiedy to nastąpi ![]() pozdrowionka: * Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
deszcz pada to gdzie się podziewacie?
|
#1902 | ||||
|
Rozeznanie
|
hejka
ja w związku z deszczem siedzę w domu to moze cos wreszcie komuś odpisze:P walka z tel, siecią i dziecmi na placu zabaw jest ponad moje siły żeby cos odpisać---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() chodzi jak w betonowych bucikach ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
tiiia wiec dzis posadziłam malego na karnej poduszce bo wlanąl młodą w twarz ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
jak młoda pojedzie to dziadków to mąły tez np wyciaga jej buty przed spacerem ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- realistki
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-07-24 o 11:31 |
||||
|
|
|
#1903 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
o rajuuu dziewczyny zeby mi się tak chciało jak mi się nie chce siedzę w pracy i odliczam czas do wyjscia alez ze mnie dziś efektywny pracownik a to wszystko przez pogodę szaro buro i deszczowo![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Pracujemy
|
#1904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() już wypilam 2 kawy i nie mogę się za nic zabrać. Posiedzialabym sobie z Hania domku... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wypiłam jedną srednio ciepla kawe przerywana podtarciem posikanego tyłka ide sprzatać, gotować....
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
nestelle tosz ja nie mówię, ze w samopas puszczasz...Ty i w samopas? Nie uwierzyłabym
![]() Jak Kuba piłkarz? A NInka nie tęskni za mamą? Jadłaś te ryby od tzta chociaż? Teraz ja się bawię w policjanta ![]() ![]() monika.g idziesz do family cafe na 16.30 na zajecia muzyczne z J? Albo Ty Małpka? Bo my sie chyba wybierzemy...Mielismy iść na spacer między deszczami, ale K. zarządził spanie i spi tak juz godzine;p |
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
To ja wam posylam troche Bergenskiego slonca - taki zar z nieba ze szkoda ze do pracy musze isc a grzlabym cialko na tarasie :-/.
Mam weekend wolny i co - Zapowiadaja deszcze Milus juz kaszlu sie pozbyl teraz tylko lekki spik z nosa ale idzie opanowac - najlepsze jak oodchodze z husteczka to on juz wie co go czeka - i dmucha nosem ( no niby nosem bo juz zakumal ) a jak kaszal to ladnie sobie usta reka zaslanial To milego dalszego dnia. Ja dzis pewnie bede mialq duzo robity - bo od dzis mam w miescie zlot statkow roznej masci ( mam zamiar wybrwc sie w sobote z Milusiem i mama ). Wiec pewnie ludzie beda glodni - byle do 20 hihiKocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1908 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej!
U nas goraco!! Rano bylam z Ewcia na placu I na spacerze a jak wracalam to juz sie nie dalo wytrzymac.. takze przesylam duuzo niemieckiego slonca :p moja E. tez akrobatka mowimy na nia teraz "pokojowy/salonowy kocurek" bo lezy na oparciach mam gdzies foty to pozniej pokaze.. a wczoraj wstala na lozku z kocem, zaplatala nogi I spadla na glowe :/ na szczescie na dywan I nic jej nie bylo..
|
|
|
|
#1909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Helloł
, Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() J codziennie dzwoni .bardzo zadowolony .radzi sobie świetnie . nie tęskni (????) . Obóz sportowy to strzał w 10 -dla niego .kilka godzin treningu to cos co lubi ,a do tego trzeba do boisk kawł dojść ,no i czas wypełniony ciagle jakims ruchem - zawody ,zabawy i inne gry . Troszke jestem niezadowolona bo obóz ten był bardzo drogi a jedzenie mają fatalne -fatalne z podejścia zdrowotnego ...bo niby dobre . ale J nie przyzwyczajony do mąki oczyszczonej i tak tam wszystko pszenne - buły ,naleśniki ,pyzy ...taki jadłospis .do tego sery ,szynki ,a prawie w ogole warzyw czy owoców .i J już dzwonił ze go brzuch boli i takie tam .... Ninka jest u babci do dzisiaj ,ale także dzwoni kilka razy dziennie , poza tym mama jej wypełniła czas - wycieczki do zoo i inne takie . Widzimy się choć przez pół godzinki dziennie ,ale tęskni ,dziś w nocy płakała ....ale wracac pomimo tego nie chciała ![]() Tz nie przynosi ryb .łowi i wypuszcza . po pierwsze - nie wszędzie możesz sobie zabrać - takie prawo ,po drugie -bym się zapłakała dała bym imie ,kocyk i swój pokój rybce ![]() tak serio to jadam tylko filety - dorsz i łosos . nic więcej ,niby ryba a ma nieprzypominac mi o tym .....U nas dość chłodno . cholera albo upał nie do zniesienia -albo pada i chłod Ogłaszam wizaz za magiczny - 6 dni mmnie non stoper głowa bolała .pfuuuu bolała ? nawalała strasznie .wczoraj tu się poskarżyłam i co ? przestało bolec !!!!!! ![]() )
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba nie, bo mielismy na zakupy jechac jak tz z pracy wroci.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1911 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() nestelle magia wizażu działa.... pochwaliłam L. że nie mamy histerii to się doigrałam - dzisiaj prawie 15 min płaczu - nie wiem o co, nie wiem czemu - czy coś bolało, czy coś się nie spodobało? na dwór nie chciała, a musiałam wyjść no i ogólnie kiepsko. ewkaaa chyba też się przestanę chwalić (wracasz na wizaz?)I jeszcze się zatrułam czymś i się beznadziejnie czuję ![]() Ja kar też nie uznaję, raczej tłumaczę i chyba będę się starała w ogóle wychowywać bez kar. Z nagrodami jeszcze myślę, czekam na książkę juula Ale zaczełam inaczej podchodzić do chwalenia i wiecie, że rzeczywiście widzę różnicę? Tzn. jak L. zrobi coś fajnego to biję jej brawo, ale staram się nie mówić non stop "ślicznie" zjadłaś, "ślicznie" to, ślicznie tamto. I na ogół mówię z entuzjazmem co zrobiła - np. ale daleko kopnęłaś piłkę! Ciekawe jak na dłuższą metę to będzie (zmotywowała mnnie wizyta u t. bo tam ciągle - ale ślicznie jesz, ale ślicznie wyglądasz, śliczności było od groma...)
|
|
#1912 |
|
Rozeznanie
|
magia wizażu?dobra to
nie mam @, nie mam @ chce sie wyrobić przed weekendem z najgorszym zeby moc normalnie cwiczyc ale chyba juz nie zdarze bo własnie mnie uswiadomili ze dzis czwartek ![]() te kary dla malego to nie kary; to ze go posadze na chwile na poduszce i zabawiam zeby chwile siedzial to chyba nie kara mlodej tlumacze ze on jest mały i nie rozumie itd. ale a propos nestelle twojej Ninki ona jest rok starsza od mojej, widze ogromną roznice miedzy tym jak moja sie zachowywała rok temu i teraz takze nie mam co porównac moich dzieci do twoich bo to dla mojej mlodej nawet starszaki; zreszta juz dawno ustaliłysmy że porównywanie dzieciaków nawet urodzonych podobnie jest bez sensu oliwko poślij mi twoich fluidów sprzatających bo dzis nie mam wymowki ze bałagan! ![]() dajcie tego słonca dajcie bo mnie tu zalewa prawie dosłownie i w przenośni
|
#1913 |
|
MBZ♥
|
Nestelle jaaaaaaaaa Ci dobrze życzę
![]() Mnie też tęsknota za mamą dopadała wieczorem u babci, ale z rana było za ciekawie ![]() Faktycznie jadłospis powalający ![]() Piękny Roch Kar nie mam zamiaru stosować:/ Despa, Zosia normalnie funguje w gumiakach ![]() Cathlyn mam nadzieję, że już lepiej u Was ![]() Oliwko jak u Was? ![]() Dragusiu, cudny av Tasia to coraz bliżej święta Moderna, zapisuję ![]() Jola, dobrze, że tak się dobrze skończyło ![]() Kasia to duzo zdrowia dla Milusia ![]() Demeter mi Twoja ciąża to wręcz gna i nie wyrabia na zakrętach Luna cudny kamil ![]() Klementyna Zosia je tylko w krzesełku Monicca może coś jest na rzeczy? ![]() Monika, fajnie masz z tą kawą Malpko, chybabym się popłakała jakbym usłyszała tak nawołującego Karolka ![]() U nas ok mieliśmy przerwy w dostawie prądu ale na szczęście już naprawili linię
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-07-24 o 13:39 |
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi ![]() ojejjj, wracaj szybko do zdrowia ![]() super ![]() ja coraz czesciej jezeli chwale, robie to opisowo, staram sie tez jak najczesciej obdarzac dziecko uwaga niewartosciowujaca, jezeli chwale staram sie rowniez uzywac JA-komunikatow: podoba mi sie jak,.. widze, ze (mowiace, co ja czuje). A czytalas moze o pozytywnych komunikatach, czyli zastepowanie NIE poprzez inne slowa (informuja o tym co dziecko powinno robic, zamiast nie robic - bo zakaz tylko informuje, ze czegos nie wolno, ale brak jest przekazu, co powinno zrobic), np. zamiast nie biegaj - idz wolniej, zatrzymaj sie, nie wchodz na stol - zejdz, nie wolno - zostaw,
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no Trolla - ja Cie proszę ....ja nie porównuje naszych dzieci ![]() BYou- Zaraz zaczne podejrzewać ze tylko u nas pada ....takie tu pustki ....... Dzis ostatni dzień Happyhours a Starbucks wiec idziemy sobie na Frappucino -wezme 2 ,a co
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą, moja siostra zwróciła ostatnio uwagę jak J. już się wyszkolił na nocniku. Sadzam go, mówię rób siku i robi, potem rób kupę i też robi. Dla mnie to już naturalne, ale fajnie jak ktoś tak doceni umiejętności dziecka. No i... wczoraj nie było nas ponad pół dnia w domu, to już nie pierwszy taki dzień, kiedy poza domem i bez nocnika J. się nie załatwia a po powrocie i posadzeniu momentalnie.. Sama nie wiem czy to dobrze. Cieszę się, że wie o co chodzi, ale nie chcę, żeby się męczył i wstrzymywał na siłę.. |
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też pada i pada buuu
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no leze. takiego czegos nie znałam......coś na zasadzie "jaki piękny babol ,no cudowne smarki ..." ????
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
trolla przesyłam fluidy sprzątające
ja mam właśnie porządeczek była dziś pani K. i razem ogarniałyśmy chatę bo sama całej nie dała by rady tak więc na ile mogłam to pomogłam ![]() Jeszcze mi prasowanie zostało ale to później. BYou u nas ospa zanika zostały dwa strupki więc czekam aż odpadną i przyszłym tygodniu idziemy robić przeciwciała ciekawe co wyjdzie. Dziś właśnie jak pani K. przyjechała mówiła że u nich w okolicy ospa panuje więc może ... Generalnie ostatnio czytam Was ale nie mam ochoty pisać dziecko mnie wykańcza dopiero po wakacjach jestem a już mam dość serdecznie od rana do wieczora ryk krzyk rzucanie się na podłogę nie zwarzając że wali potylicą, nosem uchem w podłogę czy w kant. Mówię daj rączkę pójdziemy i poczytamy książeczki to ta rzut płaski na podłogę ryk symulowany bez ani jednej łzy przez 10 minut chyba że akuratnp. padnie obok zgrzewki wody i nogą ją zachaczy to momentalnie cisza bo o coś ciekawego.. po chwili sobie przypomni że przecież leży na podłodze to ryk i dochodzi walenie rękoma i nogami ... Pozatym zarządzam wyprzedaż zabawek wszytski moje dziecko ma je głęboko w powarzaniu niczym nie bawi się od dwóch miesięcy no może od czasu do czasu weźmie garnuszek na klocuszek jak ma 5 minut dobrego humoru i pomiesza w nim łyżką. Gotowanie obiau graniczy z cudem bo w krzesełku źle, obok mamy źle najlepiej wejśc matce na głowę ale po minucie i tak będzie źle. Niewierzyłam w bunt dwulatka ale z każdym dniem zaczynam wierzyć w tą teorię wstyd gdziekolwiek iść z moim dzieckiem bo co chwila jest rzut płaski na podłogę, wyginanie się na rękach do tyłu, od dwóch dni zaczyna się gryzienie w trakcie takiego napadu złości .... nie wiem czy sama powinnam usiaść i płakać czy co ... teraz śpi więc chwila oddechu przed kolejną porcją rozrywki coś czuję że z czasem to mnie tu zlinczujecie za moje posty ... ale co będę kolorować jak taka jest prawada
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-07-24 o 14:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

jak sa mniej wiecej w takich cenach to nawet nie bedziemy daleko szukac, tylko kupimy przy plazy

no takie coś jak pierwsze ruchy

duchota mnie męczy, czekałam na deszcz jak na zbawienie ale nie padało u nas...
Ale już ledwo daję radę, toczę się zamiast chodzić, boli mnie krzyż i dół brzucha - to już 38 tc 
A w piątek ma imieniny (będą z Siostrą obchodzić, bo Ona 26 lipca przecież
) - połączone z imieninami mojej Mamy (też Anna
nawet M. pozarl caly duzy placuszek