|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
3 | 5,66% |
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
4 | 7,55% |
Sierpień leci, sypią się dzieci. |
2 | 3,77% |
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
31 | 58,49% |
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
15 | 28,30% |
Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
2 | 3,77% |
Mamusie sierpniowe 2014. |
8 | 15,09% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Opowiem Wam jak mnie dziś Olivia doprowadziła do śmiechu ![]() Jesteśmy w publicznej toalecie, w kabinie obok ktoś puścił bąka. Na co moja 2.5 letnia córka mówi " a kto to jobi kupę? puścił bąka" i zaczęła się śmiać, wybuchłam śmiechem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3992 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
![]() To jeszcze masz czas nacieszyć się maleństwem w brzuszku ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
![]() a co tam u Ciebie? Oznaki porodu całkowicie ucichly? Mnie to już tylko brzuch boli na samym dole jak na okres i czuje ucisk straszny na dole ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Te nasze uparciuchy nie pchają się na świat ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to już na nic nie licze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Wtajemniczenie
|
Mamuśka bardzo się cieszę ze Natalka sama oddycha!! Wszystko bedzia dobrze. Trzymam mocne kciuki za was obie,jesteście silne i na.pewno wszystko bedzie dobrze.
Współczuje komplikacji przy porodzie ![]() ![]() ![]()
#3996 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz to już Cię nie odeślą ![]() Mam nadzieję że siè nie przeterminuje. Uciekam spać, dobrej nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Witamy FRANIA!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() O Boze! Biedna - nie dosc ze obawiala sie cc to jeszcze tak sie nameczyla i jeszcze dala nam znac! Kobieto jestes WIELKA!!!!!!! ![]() Obys szybko wrocila do zdrowia i sil, dosc juz trudnosci przeszlas teraz ma byc juz z gorki. Witamy dzielna NATALKE!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:45 ---------- Chce kupic pokrowce na kola do wozka-doradzcie ktore z nich beda lepsze 1. http://allegro.pl/ochraniacze-pokrow...445481322.html pelne 2. http://allegro.pl/ochraniacz-pokrowc...434304917.html otwarte 3. http://allegro.pl/pokrowce-ochraniac...420683519.html pelne, kolorowe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3998 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mamuska11- Ogromniaste gratulacje!!!!! Zobacz lekarze juz sie pomylili, bo mowili, ze Natalka nie bedzie mogla oddychac, a tu prosze, dziewuszka nawet sama chce jesc!!!! Czuje i wierze, ze wszytko bedzie dobrze!!!!! Dzieci maja ogromny potencjal do regeneracji, wiec to co ja spotkalo w zyciu plodowym, moze sie cofnac !!!! Szkoda, ze Twoja cesarka byla z komplikacjami, ale jestes silna i szybko dojdziesz do siebie!!!!! Czekam na dalsze pozytywne wiesci!!! Sciaskam i caluje!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Dodam jeszcze , ze w brzuchu mam leniuszka! Czuje, ze jakby sie dalo, to mlody siedzialby w brzuchu jeszcze z pare miesiecy!!! Nic nie wskazuje, zebym w najblizszym czasie urodzila! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3999 | |||||
Raczkowanie
|
![]() ja nie dzwonię, bo wiem, że nie ma czasu w tyg. pracuje od 6 do czasami 21, więc jak tylko wróci do mieszkania to pada. tak tylko wczoraj chciałam pogadać, bo było mi smutno.. myślałam, że będzie pod telefonem w tym szczególnym dla nas czasie ale jednak nie bardzo. ale już mu napisałam co o tym myślę i podejrzewam, że teraz będzie pod telefonem 24/24h ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() kupił sobie jakiś internet, ale nie działa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no to się musiała nasza mamuśka namęczyć. ale najgorsze bóle już za nią. najważniejsze, żeby była cały czas przy swojej kruszynce, bo dziecko się dużo lepiej rozwija, kiedy wie, że ma dla kogo żyć..Kochana jesteśmy z Tobą i z Twoim maleństwem!! ![]() Cytat:
![]() ![]() a teraz co u mnie.. nie śpię od 2 godzin.. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4000 |
Rozeznanie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1406255725.775601.jpg
Natalka i ja...tylko tyle ją widziałam przez dwie minuty ![]() Ja zaraz po zrobieniu tego zdjecia dostałam krwotoku i nie mogli zatamowac musieli mi cała macice wyciągać na wierzch....masakra prawie odlecialam czułam sie jakbym wszytkie flaki miała na wierzchu i jeszcze dostałam uczulenia na epidural (jak to? Miałam juz dwa razy w przeszłości....) zaczelam wymiotować i nie mogła oddychać dali mi morfinę i zastrzyk przeciwwymiotny tak mnie zmasakrowali ze do tej pory nie moge dojść do siebie ;( miałam transfuzję krwi, cisnienie skakalo jak chciało np 160/55 albo 117/79 albo 143/44 a do tego goraczka ale juz jest lepiej juz mnie przewieźli wlasnie teraz z intensywnej opieki na sale poporodowe i zazyczylam sobie miejsce przy oknie zeby miec zasięg ![]() Małej nie widziałam od porodu ;( tak bardzo za nią tęsknię, Tż przy niej był i nagrał mi filmiki a ja bede mogła dzisiaj do niej jechać jak tylko dam rade wstać (napewno dam!!!) Płakała na cała sale operacyjna a jak mi ja dali to sie uspokoiła i otworzyła oczy i zmarszczkami brwi zupełnie jak moja Zuzia ![]() Tak bardzo ją kocham ![]() ![]() Prosze napiszcie mi jak możecie w skrycie co sie działo dzisiaj bo nie dam rady nadrobić a chciałabym wiedziec co was czy wszystko ok jak Sara Dzieki z góry i oczywiscie bede pisała na bierzaco co u nas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Rozeznanie
|
Widzicie wogole to zdjęcie co zalaczylam???bo ja nie widzę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4002 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() przeszłaś przez piekło, ale miałaś dla kogo. teraz będzie już tylko lepiej! mała jest pod fachowa opieką, widać że domaga się swojego i to bardzo dobrze świadczy ![]() ![]() Sara urodziła naturalnie!! wszystko u niej dobrze, poród przebiegł pomyślnie, mówiła, że wszystko bardzo szybko poszło. a ogólnie to wszystkie mamuśki myślały tylko o Tobie i Twojej dzidzi przez ten czas i mocno trzymały kciuki ![]() ![]()
![]() |
#4003 | |
Rozeznanie
|
88natka dziękuje bardzo za przekazanie SMS
![]() Cały dzien próbowałam wysłać tego SMS ale nie było zasięgu a ja ledwo żyłam nie mogłam sie ruszyć a Tż z mała ciagle był Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:07 ---------- Poprzedni post napisano o 04:05 ---------- Cytat:
Dzięki dziewczyny ze o mnie myslalyscie tyle osób ze mną było myślami i trzymało kciuki ze Natalka nie miała wyjścia musiało byc ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Zakorzenienie
|
Mamuska ja zdjecia nie widze bo siedze na telefonie ale postaram sie po poludniu wejsc na kompa i podejrzec
![]() Super jest to co piszesz o malej, ze jest taka dzielna i od poczatku domaga sie uwagi ![]() ![]() ![]() ![]() I to, ze ty bylas taka dzielna i mimo tego jak sie biedna nacierpialas myslisz tylko o swoim maluszku, to jest cudowne, jestes bardzo dzielna a my tutaj caly czas Wam kibicujemy :-*!!! Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ---------- A ja juz nie spie od pol godziny i czekam na to ktg:P Tutaj wszyscy jeszcze smacznie chrapia a ja juz zabki i buzia umyte, nawet rzesy pomalowane i nosek przypudrowany hehe ![]() ![]() Dzisiaj na obchodzie spytam lekarza kiedy moge wyjsc:P Chyba ze chca wywolywac porod to zostaje i w poniedzialek wychodze razem z Mela hehe;P Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4005 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4006 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A TZ na pewno zmęczony. On też przeżywa rozłąkę, ale zobacz ile już minęło! Za chwilę będziecie razem ![]() ![]() ![]() Jakie masz na dziś plany? Może się spotkaj z koleżankami. Buziaki! Cytat:
![]() Byłyście mega dzielne! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zuken powodzenia! Niech Cię dziś wypuszczą ![]()
![]() |
#4007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najwazniejsze ze z mala dobrze mam nadzieje ze omina ja operacje i ze wszystko skonczy sie dobrze za to mocno trzymam ![]() Jestes wielka!! Po takim przezyciu co Cie spotkalo po cc jeszcze masz sile pisac, ODPOCZYWAJ!!! musisz szybko zregenerowac sily ![]() ![]() Dlatego tak plakala bo chciala dac wszystkim znac ze ma sie dobrze i pokazac kto tu rzadzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4008 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Śliczna Kruszynka, strasznie się wzruszyłam czytając Twój opis. Jesteście baaardzo dzielne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powinien codziennie chociaz na minute zadzwonic ze ma sie dobrze zebys sie nie martwila !!! Mam nadzieje ze troche do niego dojdzie cos po tym co napisalas praca praca no ale ejjj, zaraz pojawi sie malenstwo Ty tez potrzebujesz wsparcia nawet takiego przez telefon, mam nadzieje ze Tz sie poprawi ![]() Ty to sie masz z tym swedzeniem, bardzo wspolczuje ![]() ale juz na dniach mozesz rodzic i swedzenie mam nadzieje Cie opusci na dobre Powinnas sie zrelaksowac i odprezyc, wyjdz z domu, umow sie z kolezanka idz na spacer czy na zakupy i do razu humor i tok myslenia bedzie lepszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4011 |
Zadomowienie
|
Został mi równy tydzień do porodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana, jak ze swedzeniem ? troche mniej swedzi ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Zakorzenienie
|
#4014 |
Zadomowienie
|
mamuska
![]() ![]() ![]() ![]() Najważniejsza ciąża na tym wątku zakończona sukcesem! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() biedna tyle musiałaś przejśc jeszcze ten poród, ale mam nadzieje, ze dziś już lepiej ![]() wszytskie tu trzymamy ogromne kciuki za Natalkę, oby było wszystko dobrze ![]() ![]()
![]() |
#4016 |
Zakorzenienie
|
A ja czekam na obchod... Mela teraz szaleje az milo, szkoda ze troche za pozno:P
Troche sie podlamalam bo byla polozna i mowi ze 3-4 dni mnie zostawia i beda robic codziennie ktg... Masakra:/ ja sie jakos nastawilam ze jutro wyjde i jak sie okaze inaczej to pewnie zalapie jakiegos dola:/ A jeszcze dzisiaj tz ma imieniny... Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4018 |
Raczkowanie
|
Dziendobry! Ja tylko na chwile bo zapowiada sie kolejny intensywny dzien..
Mamuska za zapartym tchem czekalam na wiesci od Ciebie wczoraj! Wchodzilam na forum i szukalam , takze przepraszam nie cytuje bo po prostu pobieznie sledzilam co u Was.. Po pierwsze gratulacje!!! Po drugie- Malenka jest cudna!!! Strasznie mnie ruszylo jak czytalam Twoj opis, normalnie nie moge sobie miejsca znalezc a zamiast kawy nalalam sobie wody.. Mysle o Tobie i Twojej Niuni i wierze-naprawde wierze-ze Wam sie uda! Natalka jest silna i na pewno da rade! A Ty mam nadzieje ze odpoczelas i nic wiecej sie nie dzialo ![]() Sara- chyba nas wszytskie zaskoczylas Kobieto! Podziwiam i gratuluje! Czekamy na zdjecia !!!!!!!!!!!
#4019 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4020 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() znam bol rozlaki z dzidziusiem, najgorsze co moze byc, ja urodzilam o 11.30 a mlodego zobaczylam dopiero na drugi dzien, bo musial byc w inkubatorze...no i mój nie plakal jak go wyciągnęli, to byl dopiero stres... Ale wszystko dobrze sie skonczylo i u Was tez tak będzie!!!! Mala jest silna i widać ze chce żyć!!! dzis chlodniej i od razu lepiej sie spi, cala moja trójka facetow jeszcze w lozkach, nawet biedny pies musial do 8 wytrzymać, gdzie normalnie ok 6 go wypuszczam ![]() zaraz będę sie szykować na ktg, mam na 12, mam nadzieje ze poznam datę cc, Sara zazdroszcze Ci ze urodzilas sn, ja w sumie przy drugim tez moglam bo rozwarcie juz bylo na 8cm ale jednak przy wczesniaku lekarze sie bali no i podjęli decyzje o cc, no a teraz to juz innej opcji nie ma... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.