|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
![]() Zastanawiam się czy u mnie coś się dzieje czy tylko po śliwkach tak boli mnie brzuch. Już do dobrej godziny mnie pobolewa, do tego często twardnieje. Póki co wzięłam ciepłym prysznic, łyknęłam no spę i zaraz będę pić miętkę. Zobaczymy co z tego będzie
|
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
W sumie kiedys mialam wycinany wyrostek ale niezbyt pamietam:P
Hehe noc niespodzianek narazie kombinuje jak podniesc to cholerne lozko bo juz mnie szyja boli bo mam za nisko:PWysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Do łazienki można chodzić, na korytarzach zwykle się świecą jakieś światła. A kolacja o której u was była? O 17?
|
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Dorota a czemu wzielas nospe? Myslalam, ze na tym etapie sie juz niczego nie hamuje:P
Mnie boli brzuch po tym badaniu gina w szpitalu, myslalam ze mi cala reke tam wsadzi ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Kasia tak o 17, nawet troche przed... Juz jestem glodna:P a gdzie do rana... I juz po obchodzie ktory trwal cale 15 sekund haha jedyne czego sie dowiedzialam to jak podwyzszyc lozko![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas na wieczornym obchodzie to zazwyczaj pytają czy wszystko ok i idą dalej
|
|
|
|
|
#3907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
potrafił być obchód ok 16 a był i o 21... Rano to kiedyś mnie ominął, bo nie wytrzymałam i poszłam się wykompać. Dziewczyny się smiały ze mnie, ze mnie nie ma a tu ważne decyzje zapadaja apropo mnie |
|
|
|
|
#3908 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo jak to po śliwkach to mi przejdzie, a czytałam że warto wziąć żeby wyeliminować fałszywy alarm. Porodu chyba nie powstrzyma
|
|
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia mam jakies slodycze, ciastka, owoce itd
tz zrobil mi zakupy w biedronce a jak dzwonil to mowil, ze jutro przemyci mi mc donalda haha:PWysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3910 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też chcę być taką sexy mamuśką! Cytat:
![]() A tak na serio, to te czopy odchodzą kawałkami, to może być dopiero początek ![]() Cytat:
A rano..godzina 6, mierzenie temperatury, mycie podłóg, tradycyjne pytanie o stolec ![]() Dziewczyny, pojechałam do swojego gina, miał dyżur akurat No więc zbadał mnie, powiedział, że nic się nie sączy, to nie wody...że to śluz, którego jest dość sporo i .... UWAGA..... że tak jest zaraz przed porodem z tym śluzem. I że wody mogą odejść w ciągu dwóch dni!!!!!!! Eeeeeee.....YYYYY...jak powtórzyłam to mężowi to chyba miał mini zawał!Wypytałam gina, czy to ok, jakby coś, dla Małej czy to nic złego, powiedział, że nie, że to ok, nie należy się obawiać... niby kamień z serca..ale ja nie chcę rodzić za 2 dni
|
||||
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Taki zielony do odwiedzin :P
Cytat:
Ale nie dziw się, przecież nie macie wiadra, to miało prawo tyle trwać
|
|
#3912 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)ale rodzic na nim to sobie nie wyobrazam. Polozne mowily ze nie da sie na tym chronic krocza i ze nikt u nich nie chcial na tym rodzic ale wyglada cool![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brzuszek wazne ze rosnie, z reszta w roznych tygodniach moze byc rozny przyrost wiec glowa do gory, wszystko bedzie dobrze CC to nie koniec swiata, to tylko drozsza i bardziej zawila opcja zamiast SN Dziecko moze sie jeszcze przekrecic a jak nie to widocznie dla dziecka lepiej (ja tak sobie tlumacze ze jakby lepsze mialo byc cc dla mojego dziecka to samo zdecyduje i glowe u gory zostawi). Wszystko ma swoj sens i cel![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie posiadam takowego
nie wiem, kiedy wreszcie namowie TZ do przesuniecia lozka i zmontowania lozeczka.Cytat:
.Cytat:
.Ja na razie sama sprzatam, ciekawam czy po powrocie ze szpitala bede musiala chwycic za odkurzacz na wstepie .
|
||
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3915 |
|
Zadomowienie
|
Jestem. Cały dzień mnie nie było a tyle do nadrobienia, nie mam siły.. Szukałam postu od Mamuśki ale nie znalazłam, sms też nie dostałam. Mam nadzieję że wszystko jest dobrze
teraz Sara powinna mieć cc.
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leeeee ze mnie też się tak sączy juz dawno powinnam urodzić a jak widać nadal jestem w dwupaku. Wiec glowa do góry
|
|
|
|
|
#3917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas była chyba ok 18 , a obiad o 13...Mi akurat w miare wystarczało...bo jadłam dwa obiady a siora własnbej roboty pizze i naleśniki ![]() Stwierdziłam, ze lepiej miałam niż jak byłam w domu, wszystko podane żyć nie umierać |
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo to już coraz bliżej Kochana! ![]() też się zastanawiam jak tam nasze dziewczyny, szczególnie Mamuśka, bo tak się martwię o jej córeczkę... Mam nadzieję, że wszystko jest ok.
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Butter wedlug teorii twego gina to ja juz dawno Mele mialabym przy sobie takze bez paniki Moze zauwazyl jakies inne oznaki porodu i stad ta teza ale nie chcial cie straszyc hehe:P |
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Ejejejej myślałam że to Cię uspokoi
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
A i mialam napisac ze tez radze dziewczynom ktore sie jeszcze nie spakowaly, zeby to zrobiły, ja nie wiem jakby tz sie ogarnal sam w tym stresie i po ilu godzinach dowiozl by mi rzeczy do szpitala:P
Co jeszcze jest warte uwagi, raczej dla tych co maja dalsze terminy, zeby pakowac torbe tez pod ewentualny pobyt w szpitalu właśnie... Ja na przyklad nie mialam kubka i sztuccy, nie pakowalam bo stwierdzilam ze tz mi dowiezie jak urodze... No i dzisiaj nie jadlam obiadu bo nie mialam czym ![]() Tak samo nie mialam majtek takich normalnych tylko te siateczkowe a wiadomo ze tutaj sie lezy w normalnych przeciez albo na przyklad papieru czy recznikow papierowych bo tez uznalam ze tz mi dowiezie po porodzie:PWysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny urodzilam sn, tak wszystko szybko poszlo. Odezwe sie później, bo ledwo zyje
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie jak wroce to postaram sie spakowac w 2 torby jedna typowo porodowa i dla malej a druga na po porodzie
Bo teraz tez niepotrzebnie mam ze soba pampersy, podklady i to wszystko:P Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3927 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje Kochana![]() Jak dojdziesz do siebie napisz jak sie czujesz i jak sie wszystko odbylo a teraz odpocznij i ciesz sie synkiem
|
|
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ja o ja gratuluję kochana ![]() odpocznij i odezwij się później |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

potrafił być obchód ok 16 a był i o 21... Rano to kiedyś mnie ominął, bo nie wytrzymałam i poszłam się wykompać. Dziewczyny się smiały ze mnie, ze mnie nie ma a tu ważne decyzje zapadaja apropo mnie

tz zrobil mi zakupy w biedronce
Eeeeeee.....YYYYY...jak powtórzyłam to mężowi to chyba miał mini zawał!
Ale nie dziw się, przecież nie macie wiadra, to miało prawo tyle trwać 

teraz Sara powinna mieć cc.