|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2792 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie zobaczyłam, że powstał wątek kwietniowe mamusie
jak ten czas leci, nasze maluszki będą już mieć 4-5 miesięcy ![]() Nie moge spac, to pojade sobie dzisiaj na badania, ale jak na złość zaczynam robić się głodna
|
|
|
|
#2793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a propos owoców - ja przez pierwsze trzy miesiące nie mogłam jeść owoców - od razu wymiotowałam ... Dopiero od niedawna mogę je jeść, a i tak tylko niektóre, nie wszystkie.
|
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężka noc za mną. Na początku zasnąć nie mogłam a później i tak budziłam się co chwila aż w końcu wstałam bo głodna mocno się zrobiłam
|
|
#2795 |
|
Raczkowanie
|
Ja miewam takie nocki, ze sie budze co godzine na siku, az sie zastanawiam czy to do konca normalne.
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
![]() Pędzicie z postami tak, że zwykle zdążę tylko nadrobić a na pisanie nie mam już siły ani weny ![]() doloresd bardzo ładne te mebelki ![]() Chciałam tylko dać znać, że we wtorek miałam połówkowe - wszystko wygląda dobrze i ładnie - i wygląda na to, że będzie córeczka W środę odebrałam trochę rzeczy dla maluszka od przyjaciół, bo dziś wyjeżdżają na stałe za granicę i trzeba było już to wszystko zabrać. Ale mamy tym sposobem już wózek, troszkę ubranek (musiałam zrobić selekcję bo znajomi mają synka) i zabawek ![]() Miłego dnia
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2014-07-25 o 08:29 |
|
|
|
#2797 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi za to śpi się rewelacyjnie
tylko od 7 się przewracam z boku na bok bo tak mnie ssie z głodu a wstać się nie chce za parę miesięcy to o tej godzinie będziemy juz wszystkie na nóżkach skacząc przy naszych serduszkach <3---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Jojla no Ciebie to tez wieki nie było Gratulacje córeczki ;D
|
#2798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też nie mam problemów ze spaniem ale to chyba dlatego, że żeby zdążyć do pracy wstaję 5-5.30 ![]() ja byłam tylko obecna duchem Walczę z doktoratem, pracuję i po prostu często padam na twarz ostatnio, dlatego o pisanie na wątku ciężko.dziękuję ale za miesiąc na wizycie będę się jeszcze upewniać chociaż to co mi pani doktor pokazała w 3D zdecydowanie na siusiaka nie wyglądało
|
|
#2800 |
|
Rozeznanie
|
Jojla, a to nie było widać pipuni, żeby to potwierdzić? u mnie lekarz powiedział "widzi pani tę kreseczkę? no to właśnie jest pipunia"
i mam w dokumentach już wpisane, że płeć żeńska ![]() Zaraz wrzucę mojego maluszka dłubiącego w nosie na maila
|
|
|
|
#2801 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja po całości nie lubię, mój tż też nie czułabym się jak dziecko. Mi nic nie puchnie, owszem - mam podrażnione i zaczerwienione, ale raczej chyba w normie. Dostałam od niej próbkę balsami, który łagodzi podrażnienia i jest przeciwbakteryjny i przeciwzapalny, przy okazji działa przeciwko wrastaniu włosków (zamówiłam sobie u niej zresztą całą tubkę - depiluje się w domu depilatorem i często te wrastające włoski się pojawiają). Stosuje się go przez tydzień po depilacji. Chyba już tu pisałam - mam kumpelę, która regularnie całą ciąże chodziła, ostatni raz właśnie dzień czy dwa przed porodem ![]() Cytat:
Cytat:
Myśmy jeszcze ani rodzicom, ani teściom żadnej propozycji nie przedstawili, w grę wchodzą imiona po babciach albo prababciach naszych dzieci i nie chcemy nic głośno mówić, co by się ktoś nie nastawił - a nuż się nam zdanie zmieni? Cytat:
tylko ja nie lubię takich słodki, różowych, falbaniastych…. =)Cytat:
---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakoś tak mimo wszystko chcę się upewnić bo potem chciała jeszcze raz na koniec sprawdzić ale się maleństwo chyba bardzo zawstydziło i nie chciało pokazać znów niestety nie mam wpisanej płci w dokumentach - wtedy miałabym to na papierze
|
|
#2803 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam nie widzialam pipuni ale jak to lekarz powiedzial "Tu nie ma co potwierdzac bo poprostu to jest DZIEWCZYNKA"
Zebyscie slyszaly ten okrzyk zachwytu jaki wydal z siebie moj tz jak uslyszal ze bedzie mial swoja wymarzona corke ![]() Paprika to moja szuflada dla malej by Ci sie nie spodobala ![]() Jest tam tyle rozowosci
|
#2804 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo wlasnie a oto moja szuflada rozkosznosci
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
ja myślę, że jest porównywalnie. Na pierwszej stronie póki co jest kilka dziewczynek, jakby dopisać naszych chłopaków to pewnie by sie wyrównało
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No no, robi wrażenie. Ja w pierwszej ciąży znosiłam ubranka hurtowo dla Młodej. Teraz póki co kupiłam Młodemu skarpetki Ale u mnie leje...wrrrr. Co ja cały dzień z Młodą będę w domu robić..
|
|
#2806 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tfu tfu mnie jak na razie rowniez. W momencie w ktorym przyloze glowe do poduszki odplywam. Budzi mnie dopiero dzwonek budzika ;-) Tez je kupie na 100% . Wybralam firmy aden anais nie sa tanie ale na rynku podobno najlepsze jezeli chodzi o otulacze. Do tego pewnie dokupie kilka tych muslinowych pieluch ktorych linki wrzucaly tutaj dziewczyny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj Tż się uparł żeby wybrać imię dla naszej dziewczynki
nie mogliśmy się porozumieć i wyczytałam mu najpopularniejsze, ale nic mu nie podchodziło. Chciałam dać małej na imię Maja, ale mu się nie podobało :/ w końcu stwierdził, że ma być Ola i żadne inne imię nie wchodzi w grę. Nawet mi się podoba Ola ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2808 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dolores śliczne te Twoje mebelki Też nie chcem takich typowo dziecięcych a takie przynajmniej posłużą na troche![]() Karooka bidulko kuruj się! Inka wow słodko to wygląda, Twoja Emilka na pewno będzie zachwycona;-) Ja też się przyłączam do klubu dziewczyn które jeszcze nic nie mają dla maleństwa Ja tak myślę że po połówkowym zacznę coś kompletować:-DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2810 |
|
Raczkowanie
|
Sasia i Hasia - bambusowe wkłady do pieluszek wielorazowych są ok ale baaaardzo długo schną (w porównaniu do zwykłych ). Ja używałam zwykłych bawełnianych 3 warstwowych. Tym razem tez z tym, że jeszcze dokupiłam 10 wkładów, bo nie jestm pewna jak będzie z chłonnością tamtych. Chociaż przez cały okres pieluszkowania mimo wielokrotnych prań było ok.
Wszystko o wielorazówkach można wyczytać na stronach typu pieluszkarnia, ale zakupy robiłam wyłącznie na e-bay, za 10 wkładów 11 $ (z darmową wysyłką) czyli ok 3 razy mniej niż w polskich sklepach. |
|
|
|
#2811 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() póki będę miała prawo decydować jak będą chodzić ubrane moje dzieci to nie będzie żadnych bez ![]() nie mogę się doczekać aż podrosną - strasznie mi się podobają rzeczy Czesiociucha - znacie? tylko to tak chyba najwcześniej na dwulatka, od rozmiaru 92 są zdaje się. I tyyyyle zaje…stych dla chłopaków!!! Cytat:
Tyle można zdrobnień (i nie-zdrobnień zrobić)! Oleńka, Olka, Olusia, Oleczka, nawet na upartego może być Aleks W moim otoczeniu niestety dużo Ol (?) jest, a ja nie lubię jak dużo osób ma tak samo na imię więc z założenia raczej odpada =) Majek też w piiii….cholere i więcej =) Nawet ostatni nasz typ - Janina i Hanna - przestał mi się podobać, bo się zorientowałam ile Hań się teraz rodzi albo ma już kilka latek. Ogrom. A tak sobie pomyślałam ostatnio - nikt nie daje teraz dzieciom na imię tak, jak dawało się te 20-parę lat temu… Nie ma malutkich Goś, Madzi, Asi, Kasi niewiele… Nawet Anny są rzadko spotykane. Od lat już nie słyszałam, żeby się jakiś Łukasz urodził, Paweł, Marek, Mateusz… Tomka znam malutkiego jednego i Piotrusia też. |
||
|
|
|
#2812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2814 |
|
Zadomowienie
|
Nam tez ale zobaczymy czy na tym akurat imieniu stanie ;-)
|
#2815 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli dalej będziemy w takim tempie pisały to z 2 tygodnie i będziemy miały 3 cz wątku
Roksape Sliczne imię wybraliscie Sugub mi tez się wydaje ze wątek w sporej przewadze dziewczynek ![]() Kasienka to dopisujcie do listy swoich chłopców Ja juz się właśnie nie mogę doczekać zestawienia ile nam się ujawniło chłopców a ile dziewczynek
|
#2816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2817 |
|
Wtajemniczenie
|
To widzę ze w poniedziałek będzie wizyt a wizyt
Ja mam we wtorek ![]() Co do płci to w tych tygodniach chyba juz nie powinno się nic zmienić przecież to juz tam dobrze widać
|
#2818 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie, można powoli aktualizować listę z pierwszej strony, tam chyba jest też dużo dziewczyn, które w ogóle się nie udzielają?
edit. właśnie rzuciłam okiem na 1 stronę i jednak większość dziewczyn udziela się w miarę regularnie i jestem w szoku, że jest nas aż tyle ![]() Inkuś zazdraszczam takiej szuflady, ja na razie w IE mam tylko jakies pudło z Ikei i tam lądują ubranka dla małej. Jakbym miała już komodę na ciuszki, to pewnie kilka razy dziennie otwierałabym szuflady i oglądała ubranka jakbym je widziała pierwszy raz Janka ja nie będę używać wielorazówek na kupki i siuśki, bo jestem zbyt leniwa ale dziękuję za odpowiedź Dziewczyny, macie jakieś linki do sklepów, gdzie są ubranka jak w Smyku czy Mothercare?
Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-07-25 o 10:09 |
|
|
|
#2819 |
|
Wtajemniczenie
|
Sasia tak właśnie myslalam ze w 3cz. Wątku będzie można zrobić dokładniejsza listę,i przenieść nie udzielające się mamusie na listę zaginionych
![]() A Ty dopisuj swoja małą na listę
|
#2820 |
|
Rozeznanie
|
Ale wy gaduły jesteście
![]() Mebelki bardzo fajne my będziemy kupować tylko łóżeczko i jakąś komodęInka patrze, że się rozszalałaś i już wszystko elegancko poukładane ![]() ja jak narazie mam parę rzeczy dla małego i to wszystko z lumpków, dla chłopców jest masa fajnych rzeczy mi ostatnio się umanił jakiś fajny sweterek i spodenki żeby go na święta ładnie wystroić ale w sklepach teraz to większość jeszcze letnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

jak ten czas leci, nasze maluszki będą już mieć 4-5 miesięcy 

ale za miesiąc na wizycie będę się jeszcze upewniać 

Ja tak myślę że po połówkowym zacznę coś kompletować:-D