![]() |
#2011 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
Cytat:
![]() Ja na poczatku ciazy bylam bardziej spokojna niz teraz ![]() ![]()
![]() |
#2012 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
PrZede wszystkim to było do Elviry i nie miałam niczego złego na mysli,było to w formie żartobliwej co bapewno Elvira zrozumiała. Byłam w UK dlatego napisałam ze zycie drogie wydaje mi sie tam,ale najlepiej chyba w ogole sie nie odzywać bo wszystko przekrecane jest ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Z drugiej strony chyba wyjeżdża sie po to zeby był lepszy byt a nie gorszy? Wiec chyba musi byc troszkę lepiej tam skoro wszyscy uciekają |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Brawurka - tak mi się wydaje, jak piszą dziewczyny. jeśli tylko nie ma podbarwienia krwią i nie śmierdzi, to chyba wszystko w normie ![]() Ma.ko ![]() ![]() smimonee - kurcze, rzyg Ci wrócił ![]() ![]() ![]() też dziś wymiotowałam z rana, na pustym żołądku ![]()
#2015 |
Zakorzenienie
|
Brawurk: zwiększona wydzielina w ciazy to normalna sprawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2017 |
Wtajemniczenie
|
powiem Wam dziewczyny, że okropnie mi ostatnio powietrze śmierdzi spalinami - normalnie jakbym w rurze wydechowej siedziała
![]() ostatnio czytałam, że krakwo to najbardziej zanieczyszczone miasto w Polsce, bo leży w dolinie i chyba coś w tym jest, choć czuję to dopiero odkąd jestem w ciąży i kurcze - nigdy nie zwracałam uwagi na ludzi idących ulica i palących, prawie ich nie zauważałam - a teraz mam wrażenie, że ciagle za nimi ide i muszę wdychać. Już nie wspomnę o przyjemniaczkach, którzy palą obok przystanku, ale na moment wdeptują do wiaty przystankowej z fajka sprawdzić godzinę tramwaju ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- ja simonee tez się stresuję, bo ostatnią wizytę miałam bez usg, tylko właśnie badanie na fotelu - jak zachowuje się szyjka i dotykanie brzucha jak duża jest macica i mi właśnie tego usg brakuje ![]() spokojnie ![]()
![]() |
#2018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obawy tez nam przejda to pewnie kwestia czasu ![]() Linda kiedy masz usg?
![]() Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-07-25 o 08:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 |
Wtajemniczenie
|
18 sierpnia dopiero Simonee, już się nie mogę doczekać
![]() ale wiesz co simonee, gdzieś czytałam, że owszem usg nie jest szkodliwe, ale ponoć dziecko może słyszeć w trakcie badania jakiś tam "szwist", więc może dobrze, że nasze dzieciaczki troszkę od tego odpoczną sobie, zwłaszcza, że usg genetyczne trochę czasu trwało i tego "szwistu" mogło być dużo ![]()
#2020 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Wtajemniczenie
|
aggg85
![]() ![]() kurcze - jak postanowiliśmy zacząć starania o dziecko to poszłam do lekarza rodzinnego powiedziałam, że dawno nie robiłam badań, chce mieć dziecko i chce się przebadać. Z internetu wiedziałam że dobrze zbadać się w kierunku różyczki, cytomegalii i toksoplazmozy. Lek. rodzinny dał mi tylko kierowanie na morfologię, mocz i TSH, a tamte trzy choroby, powiedział że lekarz rodzinny wstawić skierowania nie może - a tylko gin. i to w szczególnych przypadkach, a tak to na własną rękę ![]() no i wtedy odpuściłam tą rożyczkę, toksoplazmozę i cytmegalię, bo stwierdziałam, że może przesadzam ![]()
![]() |
#2022 |
Zakorzenienie
|
Dzieki kochane !
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do tego swistu to hmmm powiem ci ze nie jestem przekonana bo malenstwa nie maja jeszcze wyksztalconego ucha wew. do ok 20tc a zeby slyszec cos czego my nie slyszymy to by musialy miec zmysl jak u slonia albo wieloryba (w przypadku niskich dzwiekow) ale powiem Ci ze chetnie bym poczytala o tej teorii ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2025 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że mi znalazła te wizyte dot.serca w poniedziałek. A usg polowkowe 15 sierpnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-07-25 o 09:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja od samego poczatku wiedzialam ze nasze starania moga byc bardzo dlugie i gdzies tam w glowie wiedzialam ze w moim przypadku ostatecznoscia moze byc in vitro ale mielismy niewiarygodnie duzo szczescia i udalo sie bez in vitro moja przyjaciolka obecnie jest w trakcie in vitro i widze jak dlugo sie starali, wszystkie badania i to wyczekiwanie na dziecko ktoremu moga zapewnic wszystko... nie wiem czemu ale szczegolnie mocno trzymam kciuki za dziewczyny ktore sa po in vitro aby w koncu ich marzenie przyszlo na swiat
![]() |
#2030 |
Wtajemniczenie
|
Ja własnie byłam się zapisać na badania prenatalne w II trymestrze... I dowiedzialam się że skierowanie mam złe bo na jednym ginekolog wypisał mi od razu na badania prenatalne I i II trymestru - oni chcą osobno
![]() Zostałam też skarcona bo powiedziałam że to jest badanie polówkowe, a baba w rejestracji do mnie że to nie jest połówkowe a badanie anatomii płodu (WTF??? ![]() Ostatecznie wybłagalam żeby mnie zapisaly a ja im przyniosę skierowanie jakie chcą. Nie cierpię badań na NFZ ![]() ![]() ![]() No ale idę 4 września ![]()
![]() |
#2031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sierpniu beda same polowki ![]()
![]() |
#2032 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pytam o to (bo nie wiem, jakie macie pensje minimalne), czy możliwe jest, że dla kogoś ta stała kwota 138 Ł będzie większą niż to co zarabiał, póki chodził do pracy? no bo jakby u nas dawali np stałą kwotę 2000 zł to wiele osób by skorzystało, co mają pensje minimalną mnie się w końcu udało znaleźć zastępstwo w pracy i mogę iść w przyszły czwartek zobaczyć dzidzi a wczoraj w pracy myślałam, że zwymiotuję przyszła babka tak wyperfumowana, że mi powietrza brakło, ledwo wyszła, to się rzuciłam jak najdalej od tego miejsca |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
![]() Wczoraj byłam u gina, musiałam podpisać oświadczenie, że nie zgodziłam się na amniopunkcję. Codziennie o tym myślę, o tych wynikach i prawdopodobieństwie... ale wierzę, że Synuś jest zdrowy (ale mimo wszystko te myśli nie dają mi spokoju ![]() ![]() A Wy mi tu o polityce ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() my wyhaczyliśmy wczoraj w komisie dziecięcym 2 piękne bodziaki z naprawdę dobrej bawełny i półśpiochy z kaftanikiem, akurat na zimę fajne ![]() ![]() dusiolka z utęsknieniem czekam na ruchy, a u mnie jutro 16t0d... ![]() ![]() ange1awitaj ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=akrolowa;47er, że masz już termin połówkowego
![]() To niestety bedzie moje ostatnie usg, może, może zdecyduje sie na jedno dodatkowe ale to zależy, jakie macierzyńskie dostanę. Zreszta tu robią usg dla show nie zeby zbadać dziecko. Ale mam poranek ![]() ![]() Jak rano otworzyłam oczy to nie wiedziałam gdzie sufit a gdzie podloga tak mi sie kręciło w głowie, teraz tez mam lekki zawrót. Wo dodatku mały mi głową rozwalił warge ![]() Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2014-07-25 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do wanieneczki to my mamy taka dużą i stawialiśmy ją na ławie w pokoju. Do niej dokupiliśmy taka gąbkę na której kładliśmy córcie. Na początku laliśmy mniej wody, a później to jak poczuliśmy sie pewniej to juz mała miała basenik hehe. Mąż pilnował aby nie nalalo sie małej do uszu bo głownie tego sie bałam,żeby sie nie przestraszyła. A ja ja myłam. Na stole obok mialam kosmetyki a na łóżku rozłożony ręcznik i zaraz z wanienki hop na recznik. Taka opcja sie nam sprawdziła bo ja sie bałam żeby ten stelaż sie nam nie przewrócil, wiec nawet go nie kupiliśmy. Co do wiaderka to znajomi mieli takie specjalne dla dzieci, zamówione z zagranicy wtedy. Podobno w nim dziecko czuje sie jak u mamy w brzuchu i jest spokojniejsze. Pożyczylismy jak mała była juz wieksza. Dla mnie tragedia bo dziecko opiera sie na naszej jednej rece i dla mnie to żaden komfort nie był bo byłam spanikowana że mi sie osuwa w wode. brrrrr Mój mąz był zadowolony jak ja kompał w tym ale ja powiedzialam nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie zycie które powstało naturalnie i in vitro to z tak samo wazne,dlaczego jedno z nich miałoby byc ważniejsze i wyróżniane?nie jest powiedziane ze ta która zaszła naturalnie bedzie miała szanse na drugie,dlatego każde powinno sie szanować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2038 |
Raczkowanie
|
ja tak mam już z tydzień dwa że co raz taka duża ilość śluzu mi się pojazwia- gin mnie się pytał czy mam upławy powiedziałam że coś tam jest ale co to nie wiem i zbadał mi ph śluzu po czym stwierdził że wszystko ok i jest to normalny śluz
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Zakorzenienie
|
Kika: to nie jest kwestia wiary tylko ustalenia od kiedy jest człowiek. Wiecej nie chce rozwijać sie na ten temat bo to nie na miejscu na tym forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.