![]() |
#1981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
|
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Zakorzenienie
|
Małe sobie urządziło aerobik
![]() ![]() Zdjecie leżaczka wkleję jutro jak odbiorę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() tez mam termin na o1.01.15 Bylam u gina, nie mialam usg za to dobrze wymacal brzuch, jak powiedzialam o wymiotach nie byl zachwycony i znow postraszyl szpitalem... Dostalam skierowanie na badania moczu i morfologie. USG z NFZ mam na 21.08....
#1984 | ||||
Zakorzenienie
|
Zostawić was na cały dzień. .. ile stron
![]() Cytat:
To jest cyrk z malpami...niestety. Cytat:
Ja czuję od ponad tygodnia ruchy. .. bardzo często czuję jak pływa. Nie czuję kopniakow,ale czuję jak się ociera o moją wewnętrzna stronę brzucha ![]() Cytat:
Kapalam w pokoju mloda...na dywanie stawiałaam wanienke ![]() Ciekawe jak tym razem będzie... pewnie też w pokoju i będę od razu na łóżku miala rozlozony ręcznik ![]() Cytat:
Wyobrazilam sobie jak kazda z nas ta metode próbuje zastosować i minę jaką będą robic nasi mężczyźni. .. ![]()
![]() |
#1985 |
Zakorzenienie
|
Zmykam spac, to byl kiepski dzien...
Ciekawe co slychac u Alb? Sjero, Brawurka odezwijcie sie ![]()
#1986 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny siedzę sobie bez stanika przed prysznicem i jedna brodawka ewidentnie jest wilgotna, normalnie coś się z niej sączy. Możliwe, że to już siara? To 18 tc dopiero.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | |||
Zakorzenienie
|
hejo
![]() była mowa o sterylizatorach i podgrzewaczach. ja miałam taki do mikrofali. był w porządku - dopóki nie nastawiłam grilowania i mi się pokrywa stopiła ![]() podgrzewacz mam i używaliśmy dosyć długo. stał przy łóżku a w nim butelka. szykowanie mleka trwało minutę nawet nie. podgrzewacz do chusteczek to dziwny wymysł ![]() co do wanienki ze stelażem my mamy - ale drugi raz bym nie kupiła. jest za mała - młody pokąpał się może ze 4-5miesięcy nawet chyba nie. i przeszliśmy na dużą wanienkę. co do różyczki ja przechodziłam więc teraz nawet badań nie miałam robionych na to. Mako jeju ciebie dalej ta głowa boli strasznie współczuję. a te plastry apap próbowalaś??? Cytat:
![]() ale wyraźne ![]() Cytat:
![]() to ja inaczej liczyłam. 17t i 1d to już zaczynasz 18 tydzień . a 5 miesiąc jest od 17 tygodnia czyli 16t i 1 d. piszę bo wiem że masz termin porodu tydzień jakoś wcześniej a ja już w poniedziałek zaczęłam 5 miesiąc ![]() ![]() ![]() ale zamotałam ![]() aczkolwiek mój gin wczoraj stwierdził: mamy tu 16 tydzień prawie ![]() Cytat:
![]() Akrolowa jak najbardziej siara może się już sączyć
![]() |
#1988 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Zakorzenienie
|
Eirene:info z pierwszej naszej strony: 5 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 18 do 22 tygodnia. (17t 1d - 21t 6d) -dlatego tak napisalam
![]() Akrolowa: jakim cudemjuz 18 t skoro ja dzis mam 17t1d czyli Ty jeszcze nie mozesz miec :P mi sie nic nie saczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Zadomowienie
|
Eriene, Katerina pytam taka zszokowana, bo kompletnie nie orientuję się w temacie i nie spodziewałam się tego, zwłaszcza tak szybko!
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- zaczęłam 18 tc. TP mam na 28.12 ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Zatem dusiolka chyba mogę mieć, no chyba, że coś źle liczę... ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1-4 Im 5-8 IIm 9-12 IIIm 13-16 IVm 17-20 Vm o ja bym to tak liczyła ![]() ale to wiadomo że wszystko w przybliżeniu jest ![]() ja już mówię że 5 miesiąc zaczęłam ![]() a w sumie na necie są wyliczenia takie że do 18 tygodnia ten 4 miesiąc ![]() lecę spać ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2014-07-24 o 21:25 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odciągają proporcjonalnie każdemu. Inna kwestia że matkom które zarabiaja do 2000 zł w ogóle nie powinni potrącać 20% W ogóle takich tematów jak religia, polityka i poglądy na życie (np in vitro) nie powinno się poruszać na forum...w końcu ciężarne nie powinny się denerwować ![]() witaj w szczęśliwym gronie ![]() piknie ![]()
![]() |
#1995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1996 |
Wtajemniczenie
|
niestety w Szwajcarii nie żyjemy
#1997 |
Zakorzenienie
|
Polskaaa biało czerwoni !
![]()
#1998 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1999 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Tomorrow pytałaś czy ktoś moze dostac wiecej niż ta normalna stawka macierzyńskiego w uk. Z tego co wiem to wszyscy dostają tyle samo. Dlatego jesli ktoś bardzo duzo zarabia to poprostu wraca do pracy wczesniej, a zatrudnia np nianie. Bo dla takiej osoby to sa grosze. Nawet dla normalnej osoby to bardzo mało bo to jest mniejsza kwota niż wypłata kogos kto zarabia minimum. A co do powiększajacej sie macicy to to napewno nie to u mnie, bo to była wystająca twarda gula średnicy ok 2 cm i tylko z prawej strony, po 2-3 sekundach znikła. Nie była oczywiście widoczna dla oczu ale palcem od razu czułam. Jedyna inna rzecz ktora mi przychodzi do głowy to jelita ale one w ciazy chyba sa z tylu macicy? ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Kinga ja nie czuje jak pływa, chyba ze myśle ze to jelita hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie te macierzyńskie to jak wypłata ,bo ja pracowałam na part time
![]() ![]() A dzisiaj zwrocilam trochę obiadu. . Się masakrycznie czulam przed kolacją i kibelek zawolal mnie,żeby się z nim "przytulic" ![]() Zauwazylam, ze jak cos dzidzi nie pasi to mnie na wymioty bierze. .
#2001 |
Wtajemniczenie
|
Ja od kwietnia pracowałam na part time ale to jednak nadal mniej niż moja wypłata :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Zakorzenienie
|
W przeliczeniu na pl to wcale zle nie wychodzi;p ale zycie w UK napewno droższe..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Wtajemniczenie
|
No tak £138 na tydzien to nie jest złe jesli chodzi o ciuchy kosmetyki a nawet jedzenie, ceny podobne mniej wiecej. Ale mieszkanie kosztuje, utrzymanie auta kosztuje itp. A człowiek mieszkając tu chyba juz zapomniał co to oszczędzanie.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2004 |
Zakorzenienie
|
Elvira: to wracaj do pl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
Tu też jest drogo a w złotówki nie ma co przeliczac ,bo jak się tu żyje to 1funt = 1 zlotowka. Więc teksty to wracaj do pl są nie na miejscu w tym momencie. ..
Wkurza mnie podejście ludzi, którzy nie byli tutaj i myślą, ze tu kuzwa kokosy z nieba spadają. To tyle. .. ide spróbować zasnąć jestem tak wkur...dzień mialam okropny i chce o wszystkim zapomniec ;/ Tym razem chyba urodze nerwusa...
#2006 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wieczorem przy podcieraniu na papierze zauważyłam troszke galaretowatego przezroczystego śluzu. potem juz nic.isc do szpitala ? Czy któraś z Was tak miala ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() eirene nie używałam plastrów. Boję się, bo one sa chłodzące i obawiam się o moje zatoki ![]() Wstałam dziś bez bólu głowy, za to nieźle mnie sponiewierało przed wyjściem do pracy.
![]() |
#2008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś mi dziś niedobrze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze sie ze mam bardzo dobrego gina, zawsze mnie wyslucha, odpowie na kazde pytanie, wszystko dokladnie sprawdza, za kilka dni jedzie na urlop i powiedzial ze gdyby cos sie dzialo to mam do niego dzwonic, wiem ze wszystko bedzie ok ale dobrze wiedziec ze ma sie w razie co wsparcie moze to zwykla wydzielina ? czytalam ze moze byc jej troche wiecej
![]() |
#2010 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Ja na początku aż wstyd się przyznać dzwoniłam do pani doktor z każdą pierdołą. Zawsze odbierała i nie było problemu, żeby mnie wysłuchała i uspokoiła. Jak po tych telefonach poszłam do niej i przeprosiłam, że tak jej głowę zawracam, to powiedziała, że nie po to mam jej numer, żeby umierać ze strachu i stresować maleństwo. I to moje prawo dzwonić/przychodzić i pytać, a jej obowiązek udzielić mi pomocy. Inaczej już dawno bym zwariowała ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Jak nie ból głowy to inne "przyjemności". Ty to masz ciężką przeprawę przez stan błogosławiony. Oby jak najszybciej to poszło w niepamięć! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.