|
|
#2821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Co do stroju na święta... Cos sobie uroilam w tej głowie
tylko czekam AZ ciuszki świąteczne sie w sklepach pojawia bedzieee baaardzo swiatecznie
|
#2822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Normalnie aż mi wstyd. Czy moim usprawiedliwieniem może być duża ilość pracy plus kiepskie samopoczucie? Na swoją obroną mam, że z waszymi informacjami jestem na bieżąco. Czytam, porównuję, ale jakoś z pisaniem gorzej. U mnie chłopiec na 80%. Jak to mówi tż kompletny Przewidywania lekarza z początku ciąży na szczęście się nie sprawdziły. Mały jest zdrowy i rośnie jak na drożdżach Nie wiem, jak na tym etapie ciąży przeżyłabym tamtą informację. Choć nie powiem, wybiła mnie trochę z rytmu.
|
|
|
|
|
#2823 | |
|
Raczkowanie
|
Nie przepadałam jakoś wcześniej za imieniem Ola ale odkąd moja siostrzenica tak się nazywa to muszę przyznać że uwielbiam to imię:-D I stwierdzam że małe Ole
są słodkie:-DImie Piotruś też bardzo ładne ![]() Paprika nigdy wczesniej nie słyszałam o tych ciuszkach Czesiociuch aż weszłam na ich stronkę no i niektóre rzeczy nawet są fajne dla starszego dziecka, bardzo oryginalne ale te spodnie z obniżonym kroczem nie w moim guście;-)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2824 |
|
Rozeznanie
|
Ja widziałam już stroje mikołaja dla małych brzdąców, to mój TŻ tylko zamilkł jak mu o tym powiedziałam
![]() A właśnie gadałam z nim przez tel o ubrankach i TŻ mówi, że chce osobną półkę, gdzie będą ubranka bez różu i on tylko takie będzie jej zakładał Inka, muszę chyba napisać do Linki, żeby mi tam dopisała
|
|
|
|
#2825 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
ja mam dzisiaj przymusowy urlop bo w pracy remont i pełno kurzu i kazali zostać w domu. Tylko szkoda ze z połowy drogi do pracy musiałam się wracać i co ja będę dzisiaj robić? I chwale się wczoraj poczułam pierwsze puk puk młoda tak wariowala ze szok a to dopiero połowa 18 tc. Właśnie zakupiłam sobie rożek i pieluszkę flanelowa ;-) miałam nic nie kupować do pokojowego ale nie mogłam się powstrzymać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Co do różu, nie chce żeby moja mała była od stop do głów jak różowa laleczka ale nie wykluczam tego koloru mąż też nie ma nic przeciwko różowym ciuszkom, sama mam kilka różowych bluzek i sukienek![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2826 |
|
Rozeznanie
|
Inka jakie to wszystko kochane
|
#2827 |
|
Rozeznanie
|
|
#2828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Własnie robie listę rzeczy,które jeszcze do domu muszę kupić... :yy yy:
|
|
#2829 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane nie to nie będzie mikołajka
ale pozostawił to w tajemnicy na święta dostaniecie zdjęcie ![]() Sasia Ty moja pokrewna duszo ! mój TŻ tez chce osobno ciuszki nie różowe ![]() Jusssi bardzo się cieszę ze u Ciebie wszystko okazalo się pomyłka Ale powinnas dostać po uszach,kilkakrotnie pytalam na wątku co się z Tobą dzieje
|
#2830 |
|
Rozeznanie
|
Inka zakochałam się
ja na to.musze jeszcze poczekać. a powiedzcie co z takim rozkiem? Wyprać i wypracować jak wszystkie inne ubranka i peluchy mimo ze zapakowany zafoliowany? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2831 |
|
Rozeznanie
|
|
#2832 |
|
Raczkowanie
|
Mi się wydaje, że wyprać - to jak z pościelą - też każdą nową powinno się przeprać bo może powodować jakieś uczulenie.
|
|
|
|
#2833 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-07-25 o 10:50 |
|||
|
|
|
#2834 |
|
Raczkowanie
|
Paulinkus a myslisz, że się wyrobimy z porodem przed świętami?? Bo mi się coś wydaje, że nie:P I chyba bym nawet tak wolała - jeszcze się najeść w spokoju świątecznych specjałów:P
|
|
|
|
#2835 | |
|
Rozeznanie
|
Witam sie
![]() Juz od rana jestem podniecona bo do usg tylko kilka dni Cisze sie jak warjatka![]() Jak nigdy nie lubilam szpitali tak teraz uwielbiam ![]() Imiona Potrus i Ola bardzo mi sie podobaja. Jak pisalam ja jeszcze nic dla malenstwa nie mam, ale jak nam sie pokaze w poniedzialek to juz chyba nie bede sie powstrzymywac. Musze tylko upozadkowac pokoj dla bobasa bo tam wszystkie niepotrzebne graty leza. Nienawidze takich rzeczy, odkladane latami jakies ☠☠☠☠☠☠☠y a potem nie ma gdzie trzymac, ale zal wyrzucac. Powoli zaczelam wszystko ogarniac, mam nadzieje, ze zdaze do porodu... Co do spania, to nigdy nie mialam problemu, glowa do poduszki 5 sekund i mnie nie ma. Teraz tylko budze sie w nocy gdy leze na plecach aby znow sie obrocic na bok. Masakra nawet przez sen tego pilnuje Na siku nie wstawalam od dwoch nocy, czy to normalne ?---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
|
#2836 |
|
Raczkowanie
|
Heej dziewczyny
ja sie urlopuje... i wszysyko ok, zaczelam 20 tydzien wczoraj jjupii W czwartek usg polowkowe... teraz boje sie jeszcze bardziej choc mam nadzidje ze Iza lub Marysia bedzie zdrowa...Echh...
|
#2837 |
|
Wtajemniczenie
|
Basia Kochana gratulacje pierwszych kopniaczkow
![]() Sofia spokojnie ![]() Noo Linka ma aktualizować listę ale musicie jej dac znać,prywatna wiadomością
|
#2838 |
|
Raczkowanie
|
Słodkie
![]() Paulinkus, Linea z tego co pamiętam to my jesteśmy na tym samym "etapie" ciąży;-) Czy Wy czujecie już jakieś kopniaczki? Bo u mnie cisza tylko jakieś delikatne smyrania Ja to bym chciała żeby moje maleństwo urodziło się tak przed 24.12 żeby na Święta było już razem z nami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2840 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takze rozumiem co czujesz :-* bedzie dobrze musi byc tak sobie ciagle powtarzam. Cytat:
|
|
#2841 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2844 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie wiem czy wyrobimy się z kupnem, może wynajmiemy coś na "międzyczas". Mimo wszystko i tak będę się cieszyć Tak więc nie przejmuj się ![]() Cytat:
Moja mała też nie będzie cała w różu, ale kurde ciężko znaleźć coś, co nie ma ani grama różu albo samochodów/koparek Teraz i tak dzidzia będzie tylko spać w większości, a na dworzu będzie w kombinezonie. Na wiosnę/lato na pewno zacznę już ją stroić ![]() Cytat:
i gratuluje 20 tygodnia |
|||
|
|
|
#2845 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także za bardzo nie zgapię a na wsi jest w tej chwili tylko jedna więc będą dwie o ile plany się nie zmieniąTeż jestem za starszymi imionami stąd już mam Basię i Macieja. W sumie teraz te imiona wracają do mody. Nad Gosią też się zastanawiałam, bo ładne imię. Jak bym miała dać imiona po swoich babciach to by była Bronisława albo Irena, ale nie bardzo mi one odpowiadają w tej chwili :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2848 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane. U nas leje i chłodno, do tego moja choroba niestety postępuje, miałam mojego dr rodzinnego w domu na wizycie i skończyło się Duomoxem
mam nadzieję, że nie zaszkodzi kruszynce, choć nie wiem co gorsze - antybiotyk czy choróbsko.Za 2dni zaczynamy 19tc, tak mi podpowiada asystent ciążowy ruchów jeszcze nie czuję. Ale jestem cierpliwa ![]() W sierpniu zaczynamy remont, już się nie mogę doczekać, kiedy poznamy płeć bo nie wiem jak pokoik urządzać no i w jakie ciuszki się zaopatrywać ![]() U nas już prawie postanowione - jak chłopak - Maciek (po moim śp Tacie...), jak dziewczynka - Zuza albo Ola
Edytowane przez karooka Czas edycji: 2014-07-25 o 11:38 |
|
|
|
#2849 |
|
Raczkowanie
|
U nas w rodzinie jest juz i Ol i Asia.. Gosia i Zusia..duuzo dziewczynek jeszcze.
Takze bedzie u nas Marysia
|
#2850 | |
|
Rozeznanie
|
Słodka ta szuflada
Aż zazdroszczę, że masz miejsce gdzie tak możesz poukładać, ja czekam na komodę z Ikei ![]() Cytat:
A te bambusowe są lepsze czy zwykłe Twoim zdaniem? Bo wszędzie piszą, że te bambusowe ale chyba kupię i takie i takie co bym nadążyła ze schnięciem ich, a w międzyczasie nawet tetra.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

tylko czekam AZ ciuszki świąteczne sie w sklepach pojawia
bedzieee baaardzo swiatecznie

są słodkie:-D

:yy yy:

takze rozumiem
Teraz i tak dzidzia będzie tylko spać w większości, a na dworzu będzie w kombinezonie. Na wiosnę/lato na pewno zacznę już ją stroić
i gratuluje 20 tygodnia