![]() |
#661 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie, Ciężaróweczki i Staraczki cz.II
Hej dziewczynki
![]()
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
Mnie tam upał nie przeszkadza, zależy jak Ty znosisz. Są plusy i minusy ciąży letniej, nie trzeba nosić tych grubych ciuchów, jak stopy puchną wciśniesz je w jakieś klapki za 5zł, a nie w kozaki. Nie poślizgniesz się nigdzie i nie ubijesz tyłka. Z drugiej strony latem bardziej puchniesz, musisz znosić upały i nie bardzo możesz plażować
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#664 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nszego bąka meszka ugryzła.. idzie tż do lekarza bo oczko zapuchło.. ![]() ![]() Dragusia powodzenia w pisaniu juz prawie koniec finish ![]() Co do terminu porodu, okresu ciążowego to nie wiem nie trafi się raczej tak jakby sie chciało..nie zawsze tak jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#665 |
Rozeznanie
|
A u nas biegunki ciąg dalszy...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dragusia powodzenia z pracą mgr, już bliżej niż dalej no i buziaki dla Florka ![]() Elusia uściski dla Pawełka ![]() ![]()
![]() |
#666 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co lekarz na te biegunki? jak 6t 0d to jeszcze 6 tydzień jutro dopiero 7 ![]() ja serduszko widziałam w 6t2d ![]()
![]() |
![]() |
#667 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymajcie się laski! Patusia rób dużo zdjęć, bo ja tak czekałam i czekałam a teraz to na siebie na zdjeciach patrzeć już nie mogę ![]()
![]() |
![]() |
#669 |
Rozeznanie
|
Cześć kochane
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- A jeszcze coś mnie brzuch kłuje i nie wiem czy powinnam się tym martwić czy nie... bo ja jak zwykle już panikuję... siedzę i tylko dziś wyję... ![]()
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
Cześć , mogę dołączyć?
Mam 23 lata , niedoczynność tarczycy i razem z TZ-tem planujemy dziecko. Dopiero co zaczynamy się starać. Mój TZ potrafi być bardzo niezdecydowany i nie lubi planować na przyszłość. Zwykle to ja muszę podejmować akcje ![]() Mieszkamy w UK ja 5 lat , TZ juz około 8, poznaliśmy sie przez neta, jutro bedą dokładnie 3 lata od kiedy jesteśmy razem. Narazie bez ślubu ![]() Juz od jakiś paru miesięcy przekonywałam TZ-ta, że juz nadszedł czas, on jest 11 lat starszy ode mnie i sam mówił, ze nie chce być jak dziadek dla naszych przyszłych dzieci. Powiedziałam mu, że nie możemy czekać dłuzej. Do tego martwie sie o moją tarczyce, że nie podoła więcej niż jedno dziecko, a chciałabym mieć z dwojke, chyba, ze cos sie zmieni po czasie ![]() Rozpisałam się, chętnie odpowiem na pytania jeśli miałybyście jakieś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Talantea, witaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Rozeznanie
|
Ja do niego chodze prywatnie. W pon będę u niego w przychodni przy szpitalnej po skierowanie na badania krwi a później będziemy się wiidziec na normalnej wizycie... ale juz mi humor się po malu poprawia...
Talantea witamy ![]()
![]() |
#673 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
dobra dziewczynki mogę się wreszcie pochwalić
![]() uwaga uwaga od 1 października nie będziemy już Wrocławiakami tylko BERLIŃCZYKAMI AAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaa ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Rozeznanie
|
Talantea- witaj
![]() ![]() ![]() Dragusia - to co wyprowadzacie sie do Niemiec? Na długo? Cieszysz sie? ![]() Patusia - przypomniało mi sie jak ja na początku sie stresowałam... I pamietam te bety i te oczekiwania na wyniki. Ja to w ogole przez całą ciąże sie stresowałam, w sumie byłam 7 razy w szpitalu...ale gdyby nie to moje nad wyraz stresowanie i dbaniie o siebie to nie wiem jakby sie skonczylo ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za miłe przyjecie mnie tutaj
![]() Nie planujemy powrotu do PL, ja nie widzę sensu, TZ ma bardzo dobra prace tutaj ![]() Slub mógłby być, ale nie mamy na to funduszy niestety, po za tym nie musze się z tym śpieszyć. Narazie pracuje na pół etatu, w sumie nic specjalnego. Teraz jedziemy na wakacje do PL więc nie szukam czegoś więcej. Uznałam, że lepiej teraz mieć dziecko, przynajmniej jedno a pózniej zobacze co ze sobą zrobie. ![]() Dragusia, oby tam się wam dobrze żyło ![]() Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2014-07-25 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Patusia, nie mamy na pojedynczy wydatek w sile paru tysiecy teraz i przez dluzszy czas nie bedzie. Slub to wlasnie taki wydatek. Dziecko nie kosztuje od razu tyle pieniedzy, oczywiscie sa wieksze koszty jak zakup lóżeczka, wózka itd ale z tym damy sobie dac rade.
Nie mówie, ze z pieniedzmi jest tragedia, zyjemy dobrze, ale nam sie nie przelewa. Na slub jeszcze bysmy czekali pare lat, a TZ mlodszy sie nie robi. Uwazam, ze slub nie jest konieczny do zycia, jesli oboje się kochaja. Jaką różnice robi ślub? Musialabym brac slub w Anglii, ale z samym załatwianiem papierkowej roboty jak przygotowaniami kosztowało by to małą fortune ;/ Moja rodzina jest biedna więc nam nie pomoze, rodzice TZ-ta mają troche pieniedzy, ale nie chce byc chamska i pytac ich o pieniadze na slub. TZ tez tak nie chce. Troche teraz jestem i tak w kropce bo niby slub chcialabym wczesniej niz dzieci, ale nie zawsze wychodzi tak jak sie chce. Ja mialam prosciej jak tutaj przyjechałam 5 lat temu, mama juz tu mieszkała i rodzenstwo, wiec bez problemu sie zaklimatyzowałam. A i jeszcze slub musialabym podzielic na czesci, bo moja babcia nie moglaby przyjechac do uk a z kolei moja mama itd nie ma pieniedzy na bilety do PL. To nie jest takie proste jak sie wydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Rozeznanie
|
Rozumiem, nie chciałam, żebyś odebrała to jako atak z mojej strony... Jeśli tak to przepraszam... Wiem jak to z tymi ślubami jest... u nas co prawda na szczęście wszyscy mieszkaliśmy w Pl jedynie jedna para znajomych przyleciała z UK ale akurat my wszystko zrobiliśmy za grosze. Małe przyjęcie (za które teściowa zapłaciła bo my go wcale nie chcieliśmy, ale, że się uparła więc za nie zapłaciła
![]() ![]() ![]() ![]() Ewelinka co u Ciebie? Panna Joanna odezwij się...
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie odebralam tego jako atak, w mojej rodzinie, mimo, że najmłodsza to jedynie ja jestem w zwiazku, moja mama chcialaby zeby cos sie u nas dzialo. Mama TZ-ta chce juz wnuki, bo na jego brata mimo, ze ma zone to na dzieci jeszcze liczyc nie mogą.
Tak, chcialabym pokazac wszystkim ze przynajmniej mnie stac emocjonalnie na slub i dzieci. Moja siostra jest samotna matką. Fajnie jak sie ma kogos kto pomoze, a jak ja nie moge liczyc na taka pomoc mam uwiazane rece. Nie moge znalezc porządnej pracy juz od 3 lat , nic nie wychodzi tak jak chcialam ![]() Moja mama jest tylko religijna wiec nikt tutaj nie wywiera na mnie presji, ze ma byc slub albo nic... nie moglabym tego zdzierzyc, ze ktos mnie do tego zmusza. Moj TZ powiedzial, ze mi sie oswiadczy dopiero jak bedzie go stac na porządny pierscionek. Mimo, ze mówiłam mu, że wcale nie musi byc super drogi bo nie o to chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Rozeznanie
|
A no pewnie. Chyba każdy z nas ma pod górkę... U nas było tak, że to ja znalazłam jako pierwsza pracę, mój Tż ciągle czegoś szukał i znaleźć nie mógł... Później zmarła moja mama, brat wyjechał do UK więc tu z mojej rodziny zostali jedynie moi dziadkowie, którzy wiadomo do najmłodszych nie należą, więc na ich pomoc ani finansową ani przy dziecku nie liczę... Z drugiej strony mam teściową i siostrę Tż ale wiadomo... Długi czas powtarzała nam, że mamy się wyszaleć, że ona babcią być nie chce, że mamy poczekać... Siostra Tż ciągle tylko, że ona "cudzych bachorów niańczyć nie będzie" Więc wiadomo miłe to nie było... Ale teraz udało się i jestem w ciąży jak im powiedzieliśmy to teściowa nam nie uwierzyła, ale siostra Tż nawet krzyknęła "hurra ciotką będę" więc to się ciągle zmienia jak w kalejdoskopie... (doszły mnie słuchy, że już ubranka maleństwu chciała kupować bo "znalazła śliczny sweterek"..) Hehe
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Oficjalnie od wczoraj staramy sie o dzidzie
![]() Tak wiec zobaczymy jak dlugo nam z TZ-tem zejdzie. Ciesze sie bardzo, ze wreszcie sie do tego przekonal. Najwazniejsze ze on sam z siebie juz teraz a nie ze ja ciagle gadam ![]() Chyba przez 3 lata zwiazku wreszcie opanowalam sztuke przekonywania mojego TZ. Nie poddalam sie ![]() Z rodzinami jest tak, ze jak sie mowi to odradzaja, ale jak juz jest w drodze i na swiecie to zmieniaja zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Rozeznanie
|
Dacie radę
![]() Rajciu jak mi się dziś nudzi... ![]() ![]() ![]() A Wam jak mija niedziela?
![]() |
#686 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#687 |
Rozeznanie
|
A mnie te pokojówki wcale się jakoś nie podobają... i szukam czegoś dla siebie
![]()
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale się rozpisałyście ![]() ja od piątku u teściów.
![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Mi sie spodobalo Orphan Black i Orange is new black, swietne seriale, poruszaja głownie tematy kobiecie
![]() Mój TZ juz sie stresuje bardziej ode mnie robieniem dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.