|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
hahhaa zapomnialam o slawnym czopie
|
|
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
(proszę nie wstawiać tego tytułu do ankiety)!!!!A właśnie dziewczynki i kruszynki mogą się potem zamienić na dziewczynek - kruszynek, więc rymować się będzie ![]() Nie wiedziałam, że post ma ograniczoną ilość znaków ... Ja, nie wiem dlaczego, mam tak, że ludzie sami do mnie zagadują, opowiadają mi o sobie, obcy na ulicy, w poczekalni u lekarza itp... więc już przywykłam do tego ![]() Ale nie ukrywam, że jakbym miała wybór, wolałabym leżeć sama na sali... |
|
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale polozne sa mega w szpitalu i sie mna opiekowaly i probowaly mi wszystko jakos wytlumaczyc |
|
|
|
|
#4114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Franek uroczy
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Maksi po przyjęciu bułki z solidną porcją dżemu truskawkowego wrócił do formy. Skopał mnie, a teraz ma czkawkę
|
|
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie pisałam Wam, wczoraj po tej wizycie u gin wpadliśmy w małą panikę i zrobiliśmy na szybko małą sesję ciążową, żeby mieć pamiątkę. Mogę Wam wstawić foty do klubu bo do wstawiania na forum publicznym się nie nadają
|
|
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Dajesz dajesz!
|
|
|
|
#4118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja tam lubię towarzystwo...sama bym zgłupiała....Przynosiła jej ze 2 obiady, a nam mówiła aby jej zabierac jej jedzenie bo, strasznie przytyła 25 kg w 33tygodniu..Chodziła za nami i pytała jak to robimy, ze jesteśmy takie szczupłe w bardziej zaawansowanej ciazy niż ona sara słodziak z twojego Franusia ![]() Mam pytanie według mnie z serii tych raczej głupich...Tylko sie nie śmiejcie: Czy u takiego maluszka to lepiej stosować cały czas ten sam rodzaj pieluszek, czy chusteczek nawilżających , czy można zmieniać???
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-25 o 14:06 |
|
|
|
|
#4119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuken dasz radę, z tego co czytam, masz chwilową załamkę i się wcale nie dziwię, bo ja nie wiem czy na tym wątku znalazłabym się choć jedna dziewczyna która lubi leżeć w szpitalu Więc to, że Ci się tam nie podoba jest całkowicie naturalne!Ja nie będę Ci pisać, że robisz to dla córeczki, że musisz wytrzymać dla niej itd. Dobrze, że z malutką wszystko dobrze i ktg wychodzi poprawnie- to najważniejsze ![]() A Ty zrób też coś dla siebie i nie dołuj się proszę, że musisz tam leżeć. To nic Ci nie da, poza paskudnym nastrojem. Lepiej stawić czoła sytuacji i pomyśleć że to tylko 2-3 dni...co to jest ![]() Cytat:
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak z innej beczki. Czy któraś z Was kojarzy, jakie są wymogi prawne do prowadzenia kursów hobbystycznych, takich jak np gotowania czy rysunku, w sensie nie zawodowych, nie dających żadnych uprawnień?
|
#4121 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hahaha, no widzisz towarzycho sie rozkręci i jeszcze w sobotę impreze sobie urzadzicie
|
|
#4122 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamuska11 bardzo się wzruszyłam po przeczytaniu postów od Ciebie. Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby z małą było jak najlepiej i dla Ciebie też szybkiego powrotu do sił. Najważniejsze, że się nie poddajesz i myślę, że przyjdzie taki dzień, kiedy wszystko będzie Ci wynagrodzone z nawiązką
Naprawdę piękna z Ciebie kobieta i Natalka słodziutka Sara ale zazdroszczę Poszło jak po maśle Franio cudny Patrycja, to ja już nie wiem co to jest to MPD Miałam to napisane przy info odnośnie wód, ale może to w takim razie to jakiś inny wskaźnik. Ale to wszystko jest skomplikowane Laski, dzisiaj jest przerwa w porodach, czy któraś się wybiera na porodówkę?
|
|
|
|
#4123 |
|
Raczkowanie
|
Mamuśka i Sara Gratulacje dziewczyny
Spisał yście się kochane!!!Wpadam na moment w niedziele bede nadrabiac zaległości.Któraś dzisiaj rodzi jeszcze
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka dzieki kochana za dobre słowo:-* juz sie troche.ogarnelam hehe;D przede wszystkim jak sobie przypomnialam jak tutaj jechalismy jak strasznie bylam przerazona i tzta z czerwonymi oczami jak mnie wzieli na badanie a on biedny nie wiedzial co sie dzieje... To bylo straszne
wiec nie zaluje ze tu przyjechalismyZ nudow poszlam sie wykapac haha;D wczoraj wieczorem po kapieli jak gadalam z tztem przez telefon na korytarzu to polozna mowila ze caly oddzial mna pachnie hehe;P Zauwazylam a czasem od niektorych poczulam ze tutaj funcjonuje raczej jakies szybkie.podmywanie tylko i mega tluste wlosy wiec nieciekawie pod tym wzgledem;P Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sobie weszłam do wanny i umyłam włosy to od razu się lepiej poczułam.
|
|
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
A i u mnie po porodzie rodzinnym ma sie sale jednoosobowa wiec o tyle dobrze ze wiem ze jak tu wroce to nie bedzie tak zle jak teraz
![]() Mama mi czasem opowiada jak to kiedys bylo to dopiero byl.hardcore:P mowi ze moja siore.rodzila na sali gdzie byly 3 babki, lozka w odstepie metra bez zadnych zaslon ani nic i tak kazda rodzila a reszta sie tylkami odwracala zeby nie patrzec haha ![]() No i jeszcze mowila ze kiedys wogole nie bylo zeby polozne zabieraly dzieci na noc na przyklad po cesarce tylko kobieta tak lezala i nie mogla sie ruszyc a dziecko wylo w nieboglosy i albo ktorejs poloznej sie chcialo przyjsc uspokoic albo nie ![]() Zawsze opowiada tez ze uratowala zycie kolezanki dziecku bo sie zachlysnelo i zaczelo dusic a ta nie mogla wstac po znieczuleniu wiec mama wziela ta mala szybko na plecy przerzucila i poklepala i juz bylo ok ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4127 |
|
Rozeznanie
|
Jak byłam ostatnio w szpitalu, to też miałam wrażenie, że panie się nie myją i przez 4 doby (cały mój pobyt tam) były w tej samej koszuli, a upał był nieziemski. W kwietniu też miałam takie wrażenie. Ja brałam pyrsznic z wenflonem na dłoni, a potem na przedramieniu, włosy z tym też myłam. TŻ codziennie dostarczał świeżą koszulę- nawet prał żebym się przebrać mogła.n Ludzie się dziwnie na mnie patrzyli. Ale w domu też przecież kąp`ię si codziennie(w upały czasem 2 razy) zakładam codziennie czyste ciuchy, a do spania mam piżamkę, to jak potem być w czymś 24 godz. i sie nie umyć i nie przebrać? I tak jak wróciłam do domu to szłam prosto do wanny
![]() na sali byłam od piątku rana sama, wyszłam w niedziele, a leżałam od czwartku. Zuken nie przejmuj się lekarzami. W co drugim szpitalu są tacy gburzy. Jeszcze trochę i bedziesz w domu szaleć z TŻtem a nie masz w pobliżu innego szpitala?
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-07-25 o 14:48 |
|
|
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
Boże jaki ja mam dzisiaj dzień.
Trzeci tydzień czekamy na stół i krzesła do tej kuchni, już dzisiaj miały być i co i dupa, nie ma ich. Ci od mebli mieli jeszcze listwę maskująca przykleić na blacie, elektryk trzech gniazdek nie może od 2 tyg. zamontować. Szlag mnie trafi dzisiaj chyba. |
|
|
|
#4129 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
wróciłam właśnie od gina ehh jadę jutro do szpitala. cisnienie mam wysokie, opuchlizna, swedzenie - za dużo tego, skierował mnie na patologie aby porobic badania.. mówił ze jak wyniki beda dobre to jutro mnie wypuszcza, ale żebym wzieła sobie rzeczy bo chyba lepiej mnie poobserwować.. smutno mi bo to tak daleko od domu, nie tak jak mają niektóre z was 10-15 minut będę tam leżała sama a ja byłam w szpitalu tylko raz i nie lubię tam przebywac no ale czego się nie zrobi dla maleństwa. szyjka b. skrócona, mam nadzieje że nie beda mnie chcieli trzymać do czasu aż urodze jeszcze jak tam nie bedzie wifi to bedzie masakra, bede musiała zakupić krzyzowki a teraz lecę Was nadrabiać
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju mowie wam jak moja mama mnie denerwuje..
Mowie jej ze jak cos sie bedzie dzialo to dam jej znac, a ta nie rozumie ciagle do mnie wydzwania a jak nie odbieram pisze do mnie smsy ze mam ja gdzies itd. ![]() Nie wiem juz jak tej kobiecie wytlumaczyc ze potrzebuje chwili spokoju.. Nic do niej nie dociera. Przeciez jak sie mala urodzi i ona bedzie do mnie kilka razy dziennie wydzwaniac to bede musiala wylaczac telefon
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to dobrze ze chca Cie miec pod obserwacja 10 dni do tp moze juz z malenstwem wrocisz ? ![]() po co masz sie drugi raz wracac
|
|
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle na sr mówili nam coś takiego, że po porodzie mamy często czują się opuszczone, bo nikt się już nimi interesuje, cała uwaga przechodzi na dziecko. Powiedziałam wtedy do mojego tżta, że ja to nie mogę się doczekać, aż się wszyscy już ode mnie w końcu odp*&#$*@ą. |
|
|
|
|
#4134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o, no to dzięki za informacje. a dłuższy pobyt to ile mniej więcej? wiecej jak trzy dni?
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zaczęło się od głupich lampek.. ;-)
|
|
#4137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- nie pomagacie ![]()
|
|
#4138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie jestem gotowa kurcze no fajnie to brzmi ale czas pokaże, ważne żeby z małym było ok
|
|
#4139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn przy dużym skoku ciśnienia robią cc. Więc nic pewnego, nie nastawiaj się na nic. Jak masz wysokie ciśnienie (czyli góra 140 lub więcej, dół 90 i więcej), pojawia się ryzyko odklejenia łożyska. I jeśli w szpitalu ci z tego 140/100 się zrobi więcej, to mogą tak zrobić. Ale nie wiadomo, jak twoje ciśnienie się zachowa.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

no i jakto tak bez czopa? 

musiałam wywalić podział ciąży na tygodnie i trochę siatki, bo inaczej nie dało się wpisać zdjęcia Franka.
(proszę nie wstawiać tego tytułu do ankiety)!!!!

Miałam to napisane przy info odnośnie wód, ale może to w takim razie to jakiś inny wskaźnik. Ale to wszystko jest skomplikowane
wiec nie zaluje ze tu przyjechalismy