|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Kroopka, jak w szpitalu ciśnienie będzie niższe i nie wyjdzie ci białko w moczu, to pewnie cię puszczą szybko. Lekarz chce mieć to pod obserwacją, bo ciśnienie+ opuchlizna + białko w moczu może oznaczać ryzyko wystąpienia stanu przedrzucawkowego. Więc muszą to wykluczyć. I jak to zrobią, to wyjdziesz szybko. A gdyby się okazało, że się potwierdza, to ci zrobią cc i będzie po wszystkim.
Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-07-25 o 15:28 |
|
|
|
#4143 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
ale licząc z dniem wypisu...kropka...ooo to dolne wysoki, ja trafiłam z nizszym niż ty |
|
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozumiem ze sie boi, ale przed nia nic nie ukrywam jak cos sie dzieje od razu dzwonie. A ona dzowni i sie wyptuje jakbym co godzine miala rodzic ![]() meczy mnie strasznie Teraz udaje troskliwa, ale zeby przyjechac sama to juz nie bo sama to jechac nie bedzie. Wiec sama jest sobie winna. Najbardziej mnie wkurza to ze jak np. spimy i zadne z nas nie odbiera to ta takiego smsa umie napisac do Tz ze mi wstyd przed nim, bo moja mama robi z siebie duze obrazone dziecko
|
|
|
|
|
#4145 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dasz radę, lepiej żeby porobili Ci badania niż olali Twój problem. Będzie dobrze A z takich ciekawych rzeczy, to puszczam straszne bąki! Niemal tego nie kontroluje. Jak byłam u gina w poczekalni (dzięki Bogu zostałam już sama) to co się działo to był szok. No jak w jakiejś komedii. Musiałam pójść do łazienki i się przewietrzyć, bo bałam się że lekarz poczuje. No i potem u niego w gabinecie, już siedziałam na fotelu i czuje że zaraz puszczę (wiadomo w jakiej pozycji są nogi) ale stał się cud i jakoś to powstrzymałam. Umarłabym ze wstydu, gdybym podczas badania puściala na lekarza[COLOR="rgb(255, 192, 203)"] bąka[/COLOR]! Chociaż podczas porodu to pewnie będzie standard.... Mam nadzieję, że żadna nic nie je w tym czasie...
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja cały dzień mam 100/65
|
|
|
|
|
#4147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak???kurczę nie wiedziałam o tym, mi właśnie wyszło białko w moczu, ale lekarz mówił że nie ma tragedii.... |
|
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
No ale masz przecież ciśnienie w normie. Gdyby ci skoczyło, to wtedy wiadomo, że trzeba na ip. Często robisz badanie moczu? Ja raz w tygodniu przez to, że raz mi białko wyszło. Teraz na każdą wizytę ktg muszę mieć nowy wynik. Może jak miałas tego białka odrobinę, to lekarz tak powiedział. Duży białkomocz może wskazywać na stan przedrzucawkowy.
|
|
|
|
#4149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też puszczam takie śmierdziuchy non-stop Myślałam nawet, że to od czegoś konkretnego, ale obojętne co jem czy piję i tak puszczam |
|
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bekam i pierdzę non stop, mój tż stwierdził, że jestem obleśna, ale ja nie umiem się powstrzymywać!
|
|
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Ja też wczoraj cały wieczór bekałam! Ale mi było wstyd przed tżtem! |
|
|
|
|
#4153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio nawet stwierdził, że pewnie córka będzie taka sama po mamusi i on z nami nie wytrzyma w jednej sypialni |
|
|
|
|
#4154 | ||
|
Raczkowanie
|
a i bym zapomniała, Michaś waży 3 kg ;P
Miałam malutkiego strupka (taką kropeczkę) zdrapałam to, tyle krwi to ja nawet na podpasce nie widziałam strasznie rzadka i bardzo dużo jej się lało.. dziwnie się zachowuje ostatnio mój organizm ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
mnie też by szlak trafił ostatnio mam duże nerwy ![]() Cytat:
![]() ojoj, przejdzie
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4157 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie dziewczyny o tym ciśnieniu, kiedy należałoby skonsultować je z lekarzem na tym etapie ciąży. Przedwczoraj miałam 138/82, wczoraj 135/80. Jak chwile poleżę i mierzę je drugi raz to jest już niższe, czyli powinnam chyba leżeć. Białko w moczu wyszło mi jakieś 1,5 miesiąca temu. Dwa tygodnie temu już go nie było.
Ale to ciśnienie mnie dziwi, bo na początku ciąży miałam takie jak były problemy u mnie w pracy, odkąd jestem na L4 było w normie. |
|
|
|
#4158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamuska - trzymaj się, czekam na dalsze wieści, najważniejsze, że Natalka ju na świecie i ją zbadają i wszystko będzie dobrze ![]() Ja dziś byłam na wizycie, w przyszłym tyg USG a dziś pobral mi GBS. Wyniki krwi piękne, 10kg na + zostały niecałe 4 tyg i powiedział że wcześniej niż TP 21.08 - h4linka popraw proszę bo coś pokićkałam nie urodzę, dobrze mu w brzuszki, szyjka długa zamknięta zakręcona w tył. Wszystko gra i trąbi :-D
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Tylko pomiar spoczynkowy jest ważny. Jak po wysiłku mierzysz, to i 150 można mieć
|
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż moja mamuśka ma nadciśnienie i zawsze mierzy sobie raz a potem po 15 minutach leżenia i ten drugi pomiar bierze pod uwagę.---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- A w ogóle kasiu nie chciałabyś nowego wątku poprowadzić? Często się udzielasz a termin masz pod koniec sierpnia.
|
|
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Przejzalam sie w lustrze i ewidentnie brzuch mi sie obnizyl
|
|
|
|
#4163 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
No niby bym mogła, ale ja to z telefonu głównie się udzielam.
|
|
|
|
#4165 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego Tz tak chce zebym juz urodzila bo ma mnie ' takiej ' dosc
|
|
|
|
|
#4167 |
|
Zadomowienie
|
Jedyne co więcej czasu zajmuje to stworzenie wątku, a potem zmiany w pierwszym poście chyba można z telefonu zrobić. Pomyśl o tym.
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz sie zawsze smieje ze jak wezme czopka to po 20 minutach juz jestem w wc zeby sie odgazowac to zawsze krzyczy ze wojna idzie bo cos dudni |
|
|
|
|
#4169 |
|
Raczkowanie
|
SARA I MAMUŚKA WIELKIE GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!! hej laseczki. Wy tak wypatrywałyście odchodzącego CZOPA i Ja oczywiście też ...A tu buch wody mi odeszły i w konsekwencji nie wiem jak wyglądał mój CZOP Opis całej akcji. O 3 w nocy budzę się i coś mi mokro. Mega mi się sikać chciało więc rozbujałam tyłek raz w prawo raz w lewo i zejście z łóżka. Myślałam, że się posikałam ale patrzę na wkładkę, że nie ma zabarwienia moczu i nagle rozbudzenie BEZ JAJ WODY MI ODCHODZĄ? A GDZIE JEST CZOP? Poleciałam do sypialni i budzę TŻ. Mówię, że wody mi odchodzą. A ten spojrzał na mnie zaspany "ok, to może połóż się i prześpij jeszcze" poleciałam do łazienki założyć podkład ten z belli bo sikałam z każdym krokiem. Wracam do sypialni. A TŻ śpi w najlepsze.....BUDZĘ GO i mówię, że mamy półtorej godziny na to żeby pojechać do szpitala bo MI WODY ODCHODZĄ no chyba, że sam mi chce w domu odebrać poród. Myśli go dogoniły i wstał zdezorientowany i ze stoickim spokojem mówi, NIE KUPIŁEM PAMPERSÓW. Spokojnie dopakowałam torbę, wzięłam prysznic KRYCHĘ przygotowałałam na tyle ile potrafiłam i w szpitalu byłam po 4. W między czasie napisałam sms do mojego gina z info, że jadę na porodówkę i minutę później otrzymałam odp, że widzimy się w szpitalu o 7.00 a on zadzwoni zaraz na oddział i poinformuje, że zaraz przyjadę. Wywiad z położnymi, badanie USG i ginekologiczne WODY SIKAJĄ ciurkiem .... Przebranie w śmieszną koszulkę szpitalną o taką.... ![]() Zmiana położnych o godzinie 6. Przyszła i wypełniła ze mną plan porodu, zrobiła lewatywę (czego okropnie się obawiałam ale zupełnie niepotrzebnie ) Przyszedł mój gin. Zrobił badanie ginekologiczne i powiedział PANI ANGELIKO RODZIMY !!!! Rozwarcie na 1,5 cm. Zaczeły się delikatne skurcze jak bym miała dostać miesiączkę. Gin podał mi kroplówkę jakoś o 7.30. i zaczęło się dziać. Położna zrobiła mi badanie ginekologiczne i powiedziała, że moja szyjka jest dość mocno zgięta i musi mi ją prostować no i co jakiś czas przychodziła i ładowała paluchy. Skurcze się nasilały. Zachciał mi się sikać i ku.pk.ę pomaszerowałam do WC i patrzę KREW przerażona skurczami i krwią lecę do położnej i mówię, że źle się dzieje coś bo krew się pojawiła taka żywa...a ona że szyjka się rozwiera i to dlatego. Zaznaczyłam, że poród rodzinny i mama z TŻ byli ze mną na zmianę. Skakałałam na piłce, kręciłąm ósemki bioderkami tż mi pomagał podtrzymywał podczas skakania, podawał wodę. Bóle miałam z brzucha. Położna przywiozła butle z gazem. DZIEWCZYNY ale miałam odlot. Czułam się jakbym była pijana. Gin przychodził co chwila i badał szyjkę. Poszedł i za chwile znowu chciało mi się ku.pkę. położna kazała się położyć i niczym nie przejmować podała mi do ręki gaz (tż mi go wyrwał bo widział, że przesadzam jak mam go sama i mi go dawkował Przyszła pora na łożysko. "urodziłam" łożysko ale się porozrywało. Musieli mnie czyścić z kawałków. Następnie zszywanie. Nie wyglądało to najlepiej bo popękana byłam wewnątrz na zewnątrz tylko troszkę. Mój gin uznał po 15 minutach zszywania, że bez sensu żebym się męczyła bo to potrwa znacznie dłużej niż standardowe szycie i poprosił anestezjologa. Zszywało mnie trzech lekarzy przez 1,5 h. Krew ściągali z Krakowa bo w Katowicach brakło mojej grupy. Przetoczyli mi dwie jednostki krwi. Po wybudzeniu gin opowiadał, że dawno takiego przypadku nie mieli ale sytuacja opanowana. Teraz muszę dojść do siebie bo dzidzia czeka. Położyli mnie na sali pooperacyjnej pod monitorem przez całą noc. Na oddziale było o mnie głośno. Nawet Pani sprzątaczka jak przyszła to pytała jak się czuję bo to jej przypadło sprzątanie sali porodowej i nie pamięta kiedy tak było wcześniej. ![]()
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty masz strupy a ja mam cale rece poparzone bo zawsze sie obleje goracym olejem po rekach albo para jak odcedzam ziemniaki na mnie leci i mam czerwone rece |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.

wróciłam właśnie od gina
ehh jadę jutro do szpitala. cisnienie mam wysokie, opuchlizna, swedzenie - za dużo tego, skierował mnie na patologie aby porobic badania.. mówił ze jak wyniki beda dobre to jutro mnie wypuszcza, ale żebym wzieła sobie rzeczy bo chyba lepiej mnie poobserwować.. smutno mi bo to tak daleko od domu, nie tak jak mają niektóre z was 10-15 minut
będę tam leżała sama
a teraz lecę Was nadrabiać 

Bekam i pierdzę non stop, mój tż stwierdził, że jestem obleśna, ale ja nie umiem się powstrzymywać!

Chociaż moja mamuśka ma nadciśnienie i zawsze mierzy sobie raz a potem po 15 minutach leżenia i ten drugi pomiar bierze pod uwagę.