|
|
#631 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: Zachowania, które bulwersują Was w perfumeriach.
to to już jest jawne łamanie prawa :| kiedy ja prosze zawsze dostaje fioleczke, pytałem kilka razy czy jeśli bym chciał więcej zapachów do testowania to moge KUPIĆ i pani powiedziała że niemogą tym chandlować. polska nasz polska i polacy :/
|
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
dopłaca?? Niech by pani na mnie trafiła... z rozkoszą bym jej powiedziała kilka miłych słów ![]() ja dzisiaj nie w perfumerii, ale w aptece, w SuperPharmie zostałam bardzo mile zaskoczona, bo kupując bloker i płyn micelarny, pani zapytała jaką mam cerę i dorzuciła mi kilka próbek, zupełnie bez proszenia ![]() aż nie mogę uwierzyć w to dopłacanie... jak ona mogła tak powiedzieć... |
|
|
|
|
#633 |
|
Rozeznanie
|
DOPŁACANIE do próbek?? Szczyt wszystkiego....
Jakbym coś takiego usłyszała, z rozkoszą zrobiłabym aferę na cały sklep ![]() Tak zeby inni klien mnie słyszeli ![]() Obawiam się, że w tej naszej Sephorze, strzeżonej przez 50 cerberów z agencji ochrony, wszelkie próbki dostały nóżek już w pierwszym tygodniu jej działalności, ale przy okazji jak będę to wstąpię i poproszę. Niech spróbują odmówić ![]()
|
|
|
|
|
#634 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#635 | |
|
|
Cytat:
. Fabryczne też się zdarzają
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2007-07-09 o 21:19 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#636 |
|
Przyczajenie
|
dwa lata jakos przed bozym narodzeniem odwiedzilam sephore w celu zrobienia zakupow swiatecznych (prezentow dla bliskich) zaladowalam caly koszyk i podeszlam do kasy * fakt zakupy troche trwaly- a sprzedawczyni w miedzy czasie chodzila za mna jak krowa za piciem i sprawdzala czy aby napewno nic nie chowam po kieszeniach.* przywitala mnie jadowitym usmieszkiem i komentarzem, ze albo wydaje tu cala wyplate, albo mam bogatego mezczyzne. SZLAG mnie trafil najjasniejszy- uwierzcie mi.... zaraz przy kasie pojawil sie moj ojciec, ktory pocalowal mnie w czolo- zamknela pyszczydlo i zapakowala kosmetyki, gdy tata odszedl od kasy powiedziala, ze milosc nie wybiera, ale niedlugo bede pchac go na wozku inwalidzkim. od tamtego czasu omijam szerokim lukiem perfumerie, przychodzi do mnie znajomy, ktory zajmuje sie perfumami i zawsze pomaga wybrac cos odpowiedniego.
|
|
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż takie są te szanowne Panie które patrzą jak przychodzi dziewczyna i lekką ręka wydaje może i ciężo zarobioone 2 stówy na perfumy a im jest żal bo zarabiają mało i zaczynają wyżywać się na klientach :| co zrobić taka ta POLSKA
|
|
#639 |
|
Przyczajenie
|
wiesz mnie zatkalo- szczerze powiedziawszy mialam ochote przytulic sie do taty i powiedziec Kochanie idziemy stad, ale w ostatniej chwili zmienilam zdanie,nie chcialam znizac sie do jej poziomu i rzucac tandetnymi zwrotami=/ zastanawialam sie pozniej nad tym i doszlam do wniosku, ze moze to zachowanie bylo spowodowane zazdroscia, a moze wydalam sie jej osoba rozrzutna i lekkomyslna. btw. teraz pracuje jako kelnerka w kawiarni, ktora czesto odwiedzam z moim partnerem i smiac mi sie chce, gdy ja widze jak drugi rok lata w podartych szmaciakach po galerii.
|
|
|
|
|
#640 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Pal licho gdzie to się działo, pal licho nawet fakt, że ona była ekspedientką, której praca polega na tym, żeby być tam dla klienta... To nie klub dyskusyjny. To był podręcznikowy pokaz chamstwa, wtrącania się w cudze sprawy, zawiści i bezinteresownego gnojenia. Swoją drogą, musi być bardzo nieszczęśliwa w życiu z takim nastawieniem.
|
|
|
#641 | |
|
|
Cytat:
Ale takie zachowanie naprawdę jest karygodne! Ale bym jej napyskowała, o kurczę!
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
albo powiedziała "zamknij pysk"
tak już całkiem nieładnie (przepraszam, poniosło mnie )
|
|
|
|
|
#643 | |
|
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#644 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Po moich wizytach w perfumeriach dochodzę do wniosku, że jestem dość wyrozumiała dla innych kupujących, fakt- na niektóre zachowania spoglądam z wielkimi oczyma, ale zazwyczaj takie sytuacje mnie śmieszą, a nie denerwują.
Jedyne, co może mnie zbulwersować to niekompetentna i niemiła obsługa, ale to też na szczęcie nie spotyka mnie zbyt często.
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Należało wezwać kierownika i zażądać dyscyplinarnego zwolnienia, no co za chamska, wstrętna baba! Aż nie mogę uwierzyć. |
|
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co za prostaczka!Jak ja praca w perfumerii doluje,to niech idzie kamienie tluc,po jej poziomie to jedyna praca,do ktorej sie naprawde nadaje!
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#652 |
|
Rozeznanie
|
Mnie najbardziej drażni taksowanie klientek wzrokiem - stać ją czy nie stać? Ja w opinii pań ekspedientek nie sprawiam wrażenia osoby zamożnej - wyglądam dość młodo i nie noszę markowych ciuchów z metkami na wierzchu
Właśnie jestem świeżo po takiej sytuacji w Douglasie, że jeszcze zgrzytam zębami na samą myśl Otóż oglądałam sobie testery - kulturalnie, psikając na blotery, a nie zlewając się od stóp do głów, ale sprawdziłam chyba z 6-7 zapachów pod rząd. Naraz usłyszałam, jak wysolariowana, wytapetowana i wytipsiona dama mówi do ochroniarza, zerkając na mnie: "Tak ogląda i ogląda, a i tak nic nie kupi, TO OD RAZU WIDAć". A ochroniarz na to: "Ja bym się wstydził". Ciekawe, ze obok było jeszcze kilka innych dziewczyn, które psikały czym popadnie i komentowały, a o nich nikt nic nie powiedział. Pamiętam jeszcze jedną sytuację, która mnie przekonała, że aby coś sprzedać, można posunąć się do próby wpędzenia klienta w kompleks. Kiedyś oglądalam w Sephorze zestawy - tusz do rzęs + gratis, w niektórych zestawach konturówka i płyn do demakijażu, w innych krem pod oczy, dość aktywny, raczej dla pań dojrzałych. Wybrałam zestaw z konturówką i już idę do kasy, a tu sprzedawczyni mnie zagaduje: "Ja bym Pani radziła jednak ten krem pod oczy, bo bardzo by się pani przydal...." i popatrzyła na mnie jakoś tak złośliwie. Najciekawsze było to, że wówczas miałam jakieś 25 lat i zero zmarszczek pod oczami - a po tej uwadze zaczęłam się obsesyjnie przygladać swojej twarzy szukając tam wyimaginowanych zmarszczek.... Sęk w tym, że te zestawy z kremami chyba im nie szły, bo leżalo ich tam dość sporo, podczas gdy ja wzięłam ostatni z konturówką
|
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nat
|
|
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
Dzis kupowalam wraz z kolezanka wode meska Givenchy 'Pi' (na prezent dla promotora)w Sephorze i panie kiedy juz zobaczyly,ze wlozylysmy ta wode do koszyka, a wiec ze mamy zamiar ja kupic obskoczyly nas wianuszkiem z propozycjami pomocy, przetesowania nowosci etc.
Cud, miod i orzeszki Ponadto dostalysmy probki Insolence Guerlaina i Amor Amor Cacharel Moj bilans perfumerii samoosblugowych wychodzi na korzysc Sephory--- nizsze ceny, wiekszy asortyment, milsza obsluga, ochroniarze nie chodza tak za mna jak w Douglasie i ostatnio sa dosyc hojni w dolaczaniu probek jak na te nasze polskie warunki, w Douglasie dla porowania probki dostac to cud, nawet przy zostawieniu tam sporej sumki Bylam wlasnie w Douglasie przedwczoraj, bo chcialam przetestowac podklad Chanel, nie dosc ze oczekalam sie jak glupia, az ktos podejdzie, to jeszcze kobieta dobrala mi kolor podkladu w chlodnej, rozowej tonacji, podczas gdy ja jestem brunetka o sredniej w kierunku sniadej karnacji ina pierwszy rzut oka widac,ze mam cieply odcien cery w bezowej/zoltej tonacji W dodatku chciala mi go wepchnac na sile mowiac'to ja wyciagne nowiutki podklad dla pani'
|
|
#655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#657 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wlasnie wole Douglasa. W Sephorze czuje sie jak zlodziej.Juz na progu jestes namierzana i od tej chwili grozny pan nie zpuszcza z ciebie wzroku! |
|
|
|
|
|
#659 |
|
Przyczajenie
|
Co prawda nie chciałabym tu absolutnie wyglądać na obrońce ekspedientek w perfumeriach ale nie uważacie,że one dają wszystkim po prostu takie próbki jakie aktualnie dostały do dyspozycji? W sytuacji, kiedy nie mają nic innego nie wykluczone, że wolą podarować klintce cokolwiek aniżeli zostawić ją bez żadnego giftu.
|
|
|
|
|
#660 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Osobiście kupuję na Allegro próbki od jednej z ekspedientek katowickiej Sephory. Wybitnie niemiły człowiek, ale sprzedaje dużo i w rozsądnych cenach.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

dopłaca?? Niech by pani na mnie trafiła... z rozkoszą bym jej powiedziała kilka miłych słów 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Bylam wlasnie w Douglasie przedwczoraj, bo chcialam przetestowac podklad Chanel, nie dosc ze oczekalam sie jak glupia, az ktos podejdzie, to jeszcze kobieta dobrala mi kolor podkladu w chlodnej, rozowej tonacji, podczas gdy ja jestem brunetka o sredniej w kierunku sniadej karnacji ina pierwszy rzut oka widac,ze mam cieply odcien cery w bezowej/zoltej tonacji