![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Ezzo - no owszem, bo to jest część profilaktyki. Szeroko o tym mówi psychologia zdrowia też.
Ale trzeba pamiętać, że : a) 2/3 z nas nigdy nie zachoruje na nowotwory b) lwia część zachorowań następuje po 60 r.ż. (większość) c) nowotwory u dzieci - bardzo duże mimo wszystko! szanse wyleczenia d) GENY Wg mnie - to ostatnie - w połączeniu z czynnikami środowiskowymi - najwięcej mówi o predyspozycji do zachorowania. Same geny to wciąż TYLKO RYZYKO. A ono nawet na poziomie 80% to nadal tylko RYZYKO. Czyli ryzyko jest większe o 80% np a nie "zachoruję na 80%" - to NIE to samo. I.. środowisko to także : powietrze, woda, gleba i higiena pracy. Nie samo jedzenie, kosmetyki, szczepionki. Nowotwór się tworzy dobrych parę lat zanim usg go znajdzie. Więc zgadzam się że ogromną rolę ma profilaktyka ale także zadowolenie z życia jako takiego - więc nie przeginałabym z wyrzeczeniami. |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
![]() Właśnie wróciłam z pracy. Jutro miałam pracować ale zmienił się grafik i mam wolne ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego weekendu Wam życzę.
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam niestety trochę słabości żywieniowych i gubią mnie strasznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zgodze sie z punktem c) - im mlodszy organizm, tym komorki nowotworowe szybciej sie namnazaja i szybciej zlosliwieja; paradoksnie bezpieczniej jest zachorowac na raka po 60. roku zycia ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Tyle, ze nowotwory zawsze byly, nawet wtedy, kiedy srodowisko bylo czyste, to wlasnie nowotwory byly glowna przyczyna zgonow. Tak juz nas natura zaprojektowala |
||
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Meneq,jesteś pewna ze liczba zachorowań na raka w ostatnim dziesięcioleciu nie wzrosła?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Fewciu, bardzo mi przykro;((((
ja czasem becze, bo mam takie głupie myśli, których boje się na głos wypowiedzieć. Co do nowotworów, cięzki temat. W tzta rodzinie dużo osób ma;/ strasznie sieę boje o A. i tzta;/ u mne w rodzinie nikt nie miał, ale wiadomo kogo złapać ma to złapie.
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszna wiadomość ![]() Cytat:
![]() ![]() miłego weekendu!!!! |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kuba właśnie zasnął, strasznie mnie dziś wymęczył i do tego ta czika :/ nawet nie mam siły zrobić sobie kolacji :/ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Pstryniu odnośnie Grey'a to już Matt Bomer był lepszy ..
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Kuba nie ma drzemek w dzień? ja cwicze podczas Amelki drzemki, obiad robimy razem i inne rzeczy też. Nie wierze, że nie da się ogarnąć tego. Jak ktoś chce, to znajdzie chwile.
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!
Tz wczoraj zostal dluzej w pracy, zeby dokonczyc zlecenie, dzieki temu mial dzis wolne i spedzilismy dzien we 3 ![]() ![]() Czytalam troche na tel., ale nie wszystko pamietam: Marsi - Leo ma niezly temperament! Pomyslalam dzis o nim, jak ja pomagalam 2,5-latkowi i 3-latkowi, bo jeden bal sie trampoliny, a druga chciala, by ja trzymac za reke podczas zjezdzania, a Mloda... Coz ![]() Fewciu - bardzo mi przykro ![]() ![]() W ogole, dziewczyny, ja sie strasznie boje o Mloda i tz i jak czytam o wypadkach, smierci, chorobach, to mi sie ryczec chce ![]() ![]() ![]() Meneq - oczywiscie, ze to Ty masz racje. Nie wyobrazam sobie zostawic Mlodej i wyjechac na drugi koniec swiata. Dziwny pomysl tz. Rozumiem, ze w pewnym sensie chcial Ci ulatwic podroz, ale jescze bardziej rozumiem, ze bylo Ci przykro. Gdyby mi tz cos takiego zaproponowal, to dostalby odpowiedz w prostych zolnierskich slowach pt. "Chyba cie pogielo" ("pogielo" zamieńcie na wersje hard ![]() W kazdym razie trzymam kciuki za podroz! Lady - ale Cie mąż i syn załatwili ![]() ![]() Silver - super, ze juz jedziesz do tz i Daruni! A, i jeszcze (przepraszam, ze tak zbiorowo) - cudne zdjecia ![]() Cos mialam pisac jeszcze, ale zapomnialam... Milego wieczoru! |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewno faktycznie za mało chcę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
Mamy chłopców, popatrzcie - bo ja szukam już czegoś na Mikołajki, pod choinkę i na urodziny
![]() http://allegro.pl/ciezarowka-drewnia...376342119.html nie śmiejcie się, ale dla 2 dzieci to duży wydatek na raz, nie ma bata... a jeszcze mężowi chcę pod choinkę kupić takie coś ![]() http://www.fanatyk.pl/nerf/super-soaker/ bo mu się marzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47457682]Mamy chłopców, popatrzcie - bo ja szukam już czegoś na Mikołajki, pod choinkę i na urodziny
![]() http://allegro.pl/ciezarowka-drewnia...376342119.html nie śmiejcie się, ale dla 2 dzieci to duży wydatek na raz, nie ma bata... a jeszcze mężowi chcę pod choinkę kupić takie coś ![]() http://www.fanatyk.pl/nerf/super-soaker/ bo mu się marzy ![]() a nie boisz się, że znajdą prezenty? Pewnie tak. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
Nancy, mam przeogromną szafę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47458005]nancy, mam przeogromną szafę :d 2,5m wysoka, jak dam na samą górę to nie ma bata[/quote]
:d |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Tatus sie nawrócił.
koniec ogłoszen prafialnych. Jak usłyszałam w słuchawce (na stacjonarny dzwonił, bez wyswietlania numeru) jego błagalno-proszący ton to szczene zbierałam z podłogi. Czy moze do małego przyjechac, bo bardzo by chciał, czy zgode wyraze. Był wczoraj, był znowu dzisiaj, na niedziele sie pytał czy bedzie mógł. Szokensa zaliczyłam. I w ogole kaja sie jak pątnik, ze załuje, ze odwagi nie mial, ze wypisywał wszystko po wpływem alko czesto, bo sobie nie radził i takie w tym guscie. Czy dam mu nadzieje, szanse, czy moze jeszcze da sie poukładac. No tak, w poniedziałek sie przeprowadzam. ![]() Ale jedna rzecz mną wstrzasneła, którą powiedział: jego kuzynka (bardzo ją lubię), lat 25 ma raka..... Rok temu slub brała, potem wyszło ze chora, jajniki. Chemia, poprawa, teraz przerzut do kosci..... W Polsce wyczerpali praktycznie mozliwosci leczenia.... Jezusie, po tym to juz nie byłam w stanie sarkastycznie komentowac ani odpoiwadac mu na cokolwiek. Po prostu do konca jego wizyty siedziałam i tylko siedziałam. Wbiło mnie w krzesło....... Kolejny raz sie pytam, czemu tyle zła spotyka dobrych ludzi.... a s☠☠☠☠ysyny chodzą po ulicach i dobrze sie mają...... Jezu.... |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Co do 50 twarzy greyosa, wlasnie obejrzalam zwiatun;/ lipa.. nie podoba mi sie ten koles i ta kobita.
Za to Matt i Alexis idealnie by pasowali ![]() ![]() ![]() ide spac, buziaki!
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny od jakiegoś czasu Antonia jest pełno wszędzie. CZĘść rzeczy robie przy nim A cześć gdy jest chwila i zajmuje się sobą. Nie przepada raczej za bajkami ale już tak się utarło (pewnie mnie zlinczujecie:p) ze rano pije mleko przy smerfach-mam wtedy 5 min na sniadanie. Czasami jest tak ze bajka zatrzyma go dłużej to wstawiam np zupę. Potem lecimy na dwór aż do drzemki. W jej czasie (ok 2 godziny) ćwiczę i coś ogarniam lub siedzę na necie
![]() ![]() MARSI bułeczki zrobiłam tylko nie wiedziałam jakiej wielkości/grubości ma być ciasto.tzn te prostokąty. Dwa kawałki pocięłam na małe kawaleczki ale jakoś wypadały mi te jagody wiec następne dwa zostawiłam w całości. Lepsze jednak te pociete-ale w smaku super. Myślę że zrobię to jeszcze nie raz-może być fajne z Jabłkiem i cynamonem. Proszę się nie śmiać. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
O Tam się nie chciało dodać i jeszcze Antonio co mi Cały czas wyciąga karimate
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za wszystkie komplementy
![]() ![]() Fewcia, straszna wiadomość ![]() ![]() Sylwia, ![]() ![]()
#147 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Udanego wypoczynku! Dokładnie z Jadownik..... Znałam ich ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jutro śmigamy na wesele. Tż robił cały tydzień na nocki, wraca jutro najwcześniej o 12. Ale chce iść, to niech ma ![]() Dziewczyny, Wasze dzieci chodzą do tyłu? JA się skapnęłam ostatnio, że Pola to chyba dopiero od jakiegoś miesiąca ![]() ![]() Dzisiaj mnie i moja mamę tak wytrzaskała po pychach, że skorę na twarzy mam jak po opalaniu wrażliwą ![]() Słyszałyście tą nową piosenkę Lennego Kravitza? https://www.youtube.com/watch?v=3ATxLct2jDo Coś pięknego ![]() Odezwę się pewnie w pon. ![]()
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-07-25 o 21:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |||
Wtajemniczenie
|
silver udanego wczasowania!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Mi wlasnie o to pogrubione zdanie chodzi, czyli, ze mamy nad tym wszystkim jakas kontrole, zalezy od osobnika- mniejsza lub wieksza. Moim zdaniem, fakt wiekszej liczby zachorowan, zmienia o tyle, ze pokazuje jak tryb zycia wplywa na nasze zdrowie, nasi dziadkowie lepiej sie ozdywiali, nie zyli w takim ciaglym biegu, nie mieli apapow i innych zawsze pod reka, nie otaczali sie wszechobecnymi polimerami itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
http://film.onet.pl/wiadomosci/grazy...nie-zyje/51wp7 - słyszałyście?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.