Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-25, 11:00   #3061
123spinka
Zadomowienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

witam nową mamusię
napisz coś więcej o sobie

i zapraszamy do wspólnego plotkowania
jak chcesz być na 1 stronie napisz do nowej prywatną wiadomość to Cię dopisze

i zapomniałam co ja miałam napisaćbudyń
Stary 2014-07-25, 11:11   #3062
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Coffee nie nie chodziło mi dzisiaj Anasia o tym pisała że jej polecali i kupiła)

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 11:19   #3063
123spinka
Zadomowienie

ooooooooooo
wiem co chciałam który krem zamierzacie używać na dwór np na niepogodę i mróz.głownie do buzi bo reszta będzie zakryta
Stary 2014-07-25, 11:23   #3064
Lilotka
Zakorzenienie

Ol7cia

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 11:29   #3065
klio69
Raczkowanie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październi..

Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Johnson, nivea i ziajka to najwieksza ilośc parabenow, konserwantów na rynku. Tez mam piękne poradniki, ale to dramat. Wczoraj siedziałam na stronie stoki do 2 w nocy i wiem jedno, żadnych emolientow i kremów z cynikiem do pupy na początek, ewentualnie wtedy kiedy cos bedzie sie dziać. Ja po jej opiniach decyduje sie na kosmetyki babydream, gdzie serie dla kobiet w ciazy stosuje i jestem zadowolona, ewentualnie Hippa, oba sa od pierwszych dnia życia, reszta istniejąca na rynku niekoniecznie. Aha moze krem do pupy bez cynku w wit. A i E Linomag.Chusteczek nakupowalam jak głupia pampers sensitive i sie wczoraj załamałem- najlepsze sa z netto.
Tyle z mojego nocnego czytania, moze komuś sie przyda

Ps.To paradoks ze kosmetyki typu Mustella które sa w ciul drogie niczego sobą nie reprezentują.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

[QU OTE=Lilotka;47447480]Dzień Dobry

Dziś zaczynam III trymestr zostało mi około 80 dni do porodu.

Gratulacje!!!
Ja jutro, przed nami ostatnia prosta. Jednak ten czas szybko leci... :-([/QUOTE]

Dzięki za info dotyczące kosmetyków, serii Babydream nie znam, także może warto bliżej się z nią zapoznać.
Odnośnie III trymestru...wraz z nim uświadomiłam sobie bardzo mocno jak ten czas szybko mija..i ta myśl jakoś nie chce mi z głowy wylecieć
klio69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 11:42   #3066
poczwarkah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
- podkłady poporodowe - dostaliśmy do porównania do łapki jeden Bella Mama, drugi Tena Maxi.
Bella Mama - dziwny wkład, nie ma kleju
Tena Maxi - wyprofilowana, lepsza chłonność, ma klej pod spodem i gumeczki na bokach - dobrze dopasować - nie wiem jak cena, bo nie sprawdzałam jeszcze, ale raczej wybiorę te drugi po oględzinach, nawet jeśli droższe.
A u mnie z kolei na szkole rodzenia polecali tylko i wyłącznie Bellę właśnie między innymi ze względu na to, że nie ma kleju i lepiej przepuszcza powietrze Stwierdzili, że w tych majtkach i bez przyklejania się trzyma.

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
Hejo

Nie pisałam juz wczoraj po wizycie dziewczyny bo humor miałam do dupy i potrzebowałam się troche wyciszyc i uspokoić...

usg trwało wieczność, a z tej ciszy jaka panowała w gabinecie to myślałam, że oszaleje... lekarz powiedział mi że maluszek jest za mały jak na 27 tydzień, ledwo taki z 25tygodnia... nie podobały mu sie pomiary, obwód główki w stosunku do brzuszka i nóżek... nie podał mi dokładnie żadnych pomiarów, kazał przyjechać do siebie do szpitala w środę, żeby zobaczyć go na lepszym sprzęcie, wspomniał cos o hipotrofii...

a ja o mało nie zeszłam na zawał

A jak się już jedno pierd*** to reszta też!
Prawdopodobnie dostane wezwanie na kontrole do zusu, wczoraj szef był u nich spisywać protokół...

A na dodatek mąż nie przyjedzie na weekend i nawet nie bedzie mnie miał kto przytulić...
Siedzę i beczę
Nie becz Wiesz dobrze, że jedna opinia nic jeszcze nie znaczy. Po pierwsze mógł źle pomierzyć, po drugie dzieci rosną skokowo i może za tydzień Twój dzidziuś będzie się mieścił równiutko w normach.
Moja kuzynka urodziła dzidziusia z hipotrofią (od 6 miesiąca miała tylko 15% przepływu w pępowinie) i dzisiaj ta roczna już dziewuszka niczym nie ustępuje rówieśnikom No, może dalej jest dość drobna, ale biega, gada i śmieje się non stop.

poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 12:26   #3067
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
ooooooooooo
wiem co chciałam który krem zamierzacie używać na dwór np na niepogodę i mróz.głownie do buzi bo reszta będzie zakryta
ja mam Hippa i na megamróz capnę Babydream
Stary 2014-07-25, 13:02   #3068
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
A u mnie z kolei na szkole rodzenia polecali tylko i wyłącznie Bellę właśnie między innymi ze względu na to, że nie ma kleju i lepiej przepuszcza powietrze Stwierdzili, że w tych majtkach i bez przyklejania się trzyma.
A macałaś jak to wygląda?
Tam klej klejem, ale ta Bella jak się to naocznie widziało to dramat, taki prostokąt, w ogóle nie anatomiczna - nic Ci się nie dopasuje do ciała i ten wklad taki jakiś dziwny, się to roluje, przesuwa. Nie robiło wrażenia uwierz mi! Ta druga zdecydowanie lepiej wyglądała, dzisiaj ogladałam sobie jeszcze w sklepiej podkłady SENI - też fajnie wyglądały. Rób jak uważasz, ale ja po oględzinach sobie tą Bellę daruję (mimo że wcześniej miałam na liście zakupów)
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 13:25   #3069
anasiia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
Coffee nie nie chodziło mi dzisiaj Anasia o tym pisała że jej polecali i kupiła)
Noo toja pisalam, a czemu mowisz ze sie skora przyzwyczai? Moze moge na zmiane z innymi stosowac?
anasiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 13:29   #3070
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anasiia Pokaż wiadomość
Noo toja pisalam, a czemu mowisz ze sie skora przyzwyczai? Moze moge na zmiane z innymi stosowac?
Oilatum jest płynem leczniczym i stosuje się go tylko na skórę z problemami np. AZS. Jeśli "przyzwyczaisz" zdrową skórę do emolientów na ewentualne problemy skórne pomogą już tylko sterydy.

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2014-07-25 o 13:37
Stary 2014-07-25, 13:39   #3071
anasiia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Oilatum jest płynem leczniczym i stosuje się go tylko na skórę z problemami np. AZS. Jeśli "przyzwyczaisz" zdrową skórę do emolientów na ewentualne problemy skórne pomogą już tylko sterydy.
Bleeee to ja juz kupilam:/ chyba ze 2 butelki, a jakbym stosowala na zmiane? Z innym normalnym jakims?
Stary 2014-07-25, 13:41   #3072
kasiamagda23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość

Nie becz Wiesz dobrze, że jedna opinia nic jeszcze nie znaczy. Po pierwsze mógł źle pomierzyć, po drugie dzieci rosną skokowo i może za tydzień Twój dzidziuś będzie się mieścił równiutko w normach.
Moja kuzynka urodziła dzidziusia z hipotrofią (od 6 miesiąca miała tylko 15% przepływu w pępowinie) i dzisiaj ta roczna już dziewuszka niczym nie ustępuje rówieśnikom No, może dalej jest dość drobna, ale biega, gada i śmieje się non stop.
Dokładnie tak mi powiedział na końcu wizyty, ale wiadomo podłamałam się troche... Muszę wyrzucić czarne myśli z głowy Któraś pytała, czy terminy mi się pokrywają, tak na ostatnich badaniach prenatalnych wyszedł mi z usg taki sam jak z om.
Także postaram się dopuszczać do tej mojej głowy tylko jedna myśl, że to jakiś błąd pomiaru.
Poza tym Miłek dziś chyba ewidentnie chce mi dać znać, że doktor się pomylił bo tak ochoczo mnie bombarduje kopniakami. Mój Kochany

Dziękuje za miłe słowa
Stary 2014-07-25, 13:49   #3073
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Bleeee to ja juz kupilam:/ chyba ze 2 butelki, a jakbym stosowala na zmiane? Z innym normalnym jakims?
Jak chcesz to stosuj Twoja sprawa. Nie ukrywam, ze to jedna z najlepszych marek kosmetyków dla dzieci z problemami skórnymi. Moja siostra "zapobiegawczo" Kąpała córkę w Oilatum oraz sterylnie ją "chowała" i mała miała później mega problemy ze skórą skończyło się na sterydach a teraz astma i alergia generalnie na wszystko! Kurz zwierzęta i inne...

http://www.srokao.pl/2012/10/analiza...emolienty.html <--- Tu masz link do stronki sroki wszystko na temat kąpieli w emolientach.

A i jeszcze zapytam... Kto i dlaczego Ci polecił oilatum?

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2014-07-25 o 14:02
Stary 2014-07-25, 14:07   #3074
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie tak mi powiedział na końcu wizyty, ale wiadomo podłamałam się troche... Muszę wyrzucić czarne myśli z głowy Któraś pytała, czy terminy mi się pokrywają, tak na ostatnich badaniach prenatalnych wyszedł mi z usg taki sam jak z om.
Także postaram się dopuszczać do tej mojej głowy tylko jedna myśl, że to jakiś błąd pomiaru.
Poza tym Miłek dziś chyba ewidentnie chce mi dać znać, że doktor się pomylił bo tak ochoczo mnie bombarduje kopniakami. Mój Kochany

Dziękuje za miłe słowa
Tak jak już Ci dziewczyny pisały, nie zadręczaj się i spokojnie! Mi od jakiegoś 20tc CAŁY czas wychodzi coś! Po pierwszym cosiu ryczałam pare dni, teraz wiem, że nie warto się stresować i martwić na zapas, jedno USG jeszcze o niczym nie świadczy, my mieliśmy nieprawidłowości przez 5 tygodni, 3 kolejne USG z czego lekarz najpierw powiedział, że ok, po czym dzwonił do mnie na komórkę żeby przyjsć za tydzień, bo się martwi. I co? I ostatnio wszystko pięknie ślicznie, pomiary prawidłowe! Normlanie się nie mogę napatrzeć na te wyniki.
Jakbym miała ryczeć od 4 miesiąca ciązy to bym chyba zwariowała.

Wszystko będzie dobrze! Uspokój się dla dobra swojego maluszka, jeden lekarz to nic.....jeśli się bardzo martwisz idź to potwierdzić u innego
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 14:50   #3075
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Cytat:
o to to własnie dzięki Lilotka za wyjaśnienie

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-25, 15:11   #3076
tynka88
Zadomowienie

ja mam taka pilke z rogami, ale to TZ zniesie jak przyjdzie pora porodu

tak dziewczyny dzis ogladalam te swoje piersi i sutki i wynalazlam na lewym gulke , przestaraszylam się, ze to jakis guzek czy cos, ja taka panikara jestem, ale poczytalam ,popytalam dziewczyn na forum i chyba zatkany kanalik mleczny, bo rozmasowalam,rozgrzalam i wyplynelo takie cos biale i chyba lepiej.

Farminka wspolczuje Ci przezyc z Zusem, mam nadzieje, ze wszystko sie wyjasni i dostaniesz w koncu swoje pieniadze.Ja dzieki temu ich przelewowi w koncu zrobilam zamowienie w aptece i moge rodzic brakuje mi tylko koszul nocnych i pobaja mi sie takie za 45-50 zl, ale chyba nie bede szalec i zamowie tansze , bo i tak w koszulach nie spie, te sa w dobrej cenie http://allegro.pl/koszula-nocna-kosz...370499032.html.

Agatkia nie mam slow na sytuacje z Twoim tatawiadomo juz co mu jest?

jesli chodzi o kosmetyki dla dzidzie to ja stawiam na rossmanowskie babydream i co pare dni oillan.

KasiaMagda trzymaj sie kochana wiem , ze łatwo mówic, ale wszystko sie jakos ułoży, dwa tygodnie to nie jest jakas znaczna roznica, ocena czesto zalezy od lekarza, z tego co pamietam to MAteuszkowe wymiary glowy, brzucha i kosci udowej nigdy nie byly idealnie jak na ten sam tydzien dwa tygodnie roznicy to bylo tak normalnie.

dziewczyny upały nadchodza , na sama mysl mi się chce wymiotowac, znowu bede nieznosna , nie mowiac o MAteuszku...

jeszcze Wam powiem jakiego mam wrazliwego dwulatka w domu, wzrusza mi się na bajkach, gdzie jakiemus zwierzatkowi, misiowi, ptaszkowi dzieje sie krzywda, ostatnio nie moglam go uspokoic taki byl smutny i tak plakal, chyba ma to po mnie

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2014-07-25 o 15:16
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 15:25   #3077
agnieszkakr1987
Raczkowanie

Witam
U mnie ciąg dalszy remontu, niestety z przebojami. Miałam nadzieję, że wyrobimy się do soboty, niestety musieliśmy zrobić przerwę i wznawia.my prace po niedzieli.
Dziewczyny naskrobałyście tyle, że ciężko wszystko nadrobić
Jutro zgodnie z zapowiedzią zjeżdżają do nas goście, więc raczej ciężko będzie u mnie z czasem.

Jeżeli chodzi o sprawy ciążowe, to znowu przytyłam i waga pokazuje przeszło 80 kg. Jestem jak wieloryb Mam też ostatnio coraz większe problemy z żołądkiem. Mam ciągłe nudności, często kończące się wizytą w toalecie i moja zgaga początkowo delikatna teraz dokucza tak jakbym miała żywy ogień w gardle

Przepraszam, że nie odnoszę się do Waszych postów. Budyń
Stary 2014-07-25, 16:01   #3078
Isgaard
Raczkowanie

Cytat:

Dziękuje za miłe słowa
Kasiamagda23 będzie dobrze, nie ma co się zadręczać i myśleć pesymistycznie, może dla własnego spokoju umów sie na kolejną wizytę (może u innego lekarza) i wyjaśnij to co Ci powiedział Twój lekarz?

Ja jestem po wizycie, w końcu miałam "zwykłe" usg u mojego "nowego" gin'a, wszystko jest OK ale znowu wyszło że rośnie mi duże dziecko. Waży 1393g. a jesteśmy w 27 tygodniu, czyli jest na 86 centylu...
Ciekawe jak to sie dalej potoczy, ale nie zapowiada się żeby Max był małym dzieckiem..
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 16:15   #3079
nocnyskowronek
Raczkowanie

Witam się w 30 tygodniu

Tak tylko na szybko, bo zaraz wyjeżdżamy na weekend i będę do Was zaglądać tylko z komórki

Też stawiam na Babydream i Hipp
Kasiamagda - wszystko będzie dobrze!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-25, 16:50   #3080
mamad1
Zadomowienie

U nasteż30. tydzień leci
Za dwa miesiące mogę rodzić

Z kosmetyków też o babydream myślę. Przy starszaku się sprawdziły, choć i emolienty były w użyciu, bo AZS się uaktywniło. Co najdziwniejsze droższe nie znaczy lepsze

No i i resztę zapomniałam
Stary 2014-07-25, 17:32   #3081
Mixi89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
No moja też czasem własnie ma takie "słabsze" dni, ale rusza się, więc sie nie niepokoję Zazwyczaj następnego dnia, lub 2 dni później nadrabia i szaleje. Dzisiaj mi rano czkawki dostała, aż mi sie przykro zrobiło, że nie mogę pomóc. Tylko głaskalam brzuszek
Ja miałam ok tygodnia prawie niewyczuwalnych ruchów, mała nadrobiła później, więc pewnie tak to już jest.
A powiedz skąd wiesz że dziecko ma czkawke?? Też mi się wydaje że nieraz moja dzidzia ma czkawke ale nie jestem pewna czy to to. Za to wiem, że jak dziecko w brzuszku ma czkawkę to nie jest to dla niego nieprzyjemne.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Hejo

Nie pisałam juz wczoraj po wizycie dziewczyny bo humor miałam do dupy i potrzebowałam się troche wyciszyc i uspokoić...

usg trwało wieczność, a z tej ciszy jaka panowała w gabinecie to myślałam, że oszaleje... lekarz powiedział mi że maluszek jest za mały jak na 27 tydzień, ledwo taki z 25tygodnia... nie podobały mu sie pomiary, obwód główki w stosunku do brzuszka i nóżek... nie podał mi dokładnie żadnych pomiarów, kazał przyjechać do siebie do szpitala w środę, żeby zobaczyć go na lepszym sprzęcie, wspomniał cos o hipotrofii...

a ja o mało nie zeszłam na zawał

A jak się już jedno pierd*** to reszta też!
Prawdopodobnie dostane wezwanie na kontrole do zusu, wczoraj szef był u nich spisywać protokół...

A na dodatek mąż nie przyjedzie na weekend i nawet nie bedzie mnie miał kto przytulić...
Siedzę i beczę
Trzymam kciuki by wszystko się na lepszym sprzęcie wyjaśniło i by było dobrze, musisz być dobrej myśli, wiem, że trudno a nam łatwo pisać/gadać i pocieszać, ale musisz dla dzidziolka właśnie być spokojna
Mixi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 18:11   #3082
anasiia
Raczkowanie

Cytat:
Jak chcesz to stosuj Twoja sprawa. Nie ukrywam, ze to jedna z najlepszych marek kosmetyków dla dzieci z problemami skórnymi. Moja siostra "zapobiegawczo" Kąpała córkę w Oilatum oraz sterylnie ją "chowała" i mała miała później mega problemy ze skórą skończyło się na sterydach a teraz astma i alergia generalnie na wszystko! Kurz zwierzęta i inne...

http://www.srokao.pl/2012/10/analiza...emolienty.html <--- Tu masz link do stronki sroki wszystko na temat kąpieli w emolientach.

A i jeszcze zapytam... Kto i dlaczego Ci polecił oilatum?
Kolezanka rodzila w marcu, jej na szkole rodzenia to polecali. Mowili ze najlepsze, ze nic wiecej nie trzeba stosowac itd itp.
Wiec ona posluchala i jak do tej pory stosuje, no ale maly ma 3-4 miesiace i narazie mu sluzy, ale moze tak jak mowicie- pozniej bedzie to mialo jakies skutkii...

Poczytam zaraz ta str co podalas
Stary 2014-07-25, 19:25   #3083
Ol7cia
Raczkowanie

Cytat:
Kolezanka rodzila w marcu, jej na szkole rodzenia to polecali. Mowili ze najlepsze, ze nic wiecej nie trzeba stosowac itd itp.
Wiec ona posluchala i jak do tej pory stosuje, no ale maly ma 3-4 miesiace i narazie mu sluzy, ale moze tak jak mowicie- pozniej bedzie to mialo jakies skutkii...

Poczytam zaraz ta str co podalas
Oilatum polecają wszędzie bo jest mocno sponsorowany. Swoja droga trochę to smutne, ze położne które są dla nas w pewnych sprawach wyroczniami ulegają i wciskaja nam glupoty. Moja siostra tez za namową stosowała oilatum od samego poczatku i było wszystko ok do czasu kiedy nie przyszły problemy ze skora a wtedy emolienty nie Daly juz rady tylko pomogły sterydy. Zatem może lepiej nie traktować dziecka od razu takim lekiem jak nie ma potrzeby.

Jeśli chodzi o mnie to w sumie faktycznie przydaloby się przedstawić zatem termin mam na 8.X i ciągle wydaje mi się ze to jeszcze sporo czasu. Nie ukrywam ze zaczelam się stresowac, ze jeszcze nic nie mam ( poza ciuszkami), ale od przyszłego tyg zaczynam wszystko zamawiać.
Ciaze znosze raz lepiej raz gorzej, wczoraj w nocy dopadlo mnie zatrucie pokarmowe, ale na szczęście wrocilam juz do świata zywych nogi nie puchna i oby tak pozostało a hormony szaleja, jak tylko zobacze w TV jak jakis tatuś tuli swoje dziecko to od razu się wzruszam
Ol7cia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-25, 19:35   #3084
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość
Oilatum polecają wszędzie bo jest mocno sponsorowany. Swoja droga trochę to smutne, ze położne które są dla nas w pewnych sprawach wyroczniami ulegają i wciskaja nam glupoty. Moja siostra tez za namową stosowała oilatum od samego poczatku i było wszystko ok do czasu kiedy nie przyszły problemy ze skora a wtedy emolienty nie Daly juz rady tylko pomogły sterydy. Zatem może lepiej nie traktować dziecka od razu takim lekiem jak nie ma potrzeby.

Dokładnie to samo chciałam napisać, że polecają, bo pewnie czerpią jakieś profity z tego.

Paulina
Stary 2014-07-25, 20:56   #3085
nowa8686
Zakorzenienie

Hej dziewczynki. Jakies zmiany na/str wprowadze jutro.

Padam na pysk. Dzis maraton, apteki, hurtownie, rosman i jeszcze na basenie otwartym bylismy

Kasy troche poszlo kupilam w ross zel do mycia baby dream po 8 z czyms 500 ml. Kremik do buzki za 6 z czyms tez z BD. I oliwke z hippa. A i podklady do przewijania i wkladki laktacyjne.

Rozne apteczne rzeczy w tym termometr. Ten co Slomka, Natala
Aspirator i jeszcze kilka rzeczy zamowie na gemini bo sie bardziej oplaca.

Pieluszki kupilismy, tetry, flanelki, nozyczki i takie
Tak to wszystko cieszy -

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

A i lenor sensitive 2 l, w tesco 10.90 zl

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 21:02   #3086
Agatkia
Zadomowienie

Nie wielocytuję, przepraszam, nie mam na to dzisiaj sił, ale wszystkim dziękuję za troskę i empatię odnośnie sytuacji mojego taty : roza:

Fajnie,z e mogłam się "wygadać". Wiemy już, że tata ma ciężkie zatrucie salmonellą :conf used:. Podejrzewamy, że mógł zjeść lody z takim gratisem .

Niby został przeproszony za to co go spotkało na SOR-ze, niby mają wyciągnąć konsekwencje, ale to chyba takie hasła dla załagodzenia sytuacji. Gdyby nie trafił do szitala w ciągu 48 godzin, prawdopodobnie skończyłoby się to zgonem .

Najważniejsze, ze jest już pod opieką. Musi być lepiej.

Przeczytałam pobieżnie o czym plotkowałyście dzisiaj. Jesli chodzi o kosemtyki też uderzam w Hipp i BD.

U synka stosowałam emolienty, gdy okazało się, że ma AZS. Wcześniej Hipp.

Kasiamagda23- bądź dzielna! To, że doktorwi nie zgadząły siępomiary to jeszcze nie wyrok. Wiem,z e łatwo pisać, ale spróbuj się uspokoić. Może idź do innego lekarza w ramach konfrontacji opinii?

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 21:05   #3087
anasiia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o mnie to w sumie faktycznie przydaloby się przedstawić zatem termin mam na 8.X i ciągle wydaje mi się ze to jeszcze sporo czasu. Nie ukrywam ze zaczelam się stresowac, ze jeszcze nic nie mam ( poza ciuszkami), ale od przyszłego tyg zaczynam wszystko zamawiać.
Ciaze znosze raz lepiej raz gorzej, wczoraj w nocy dopadlo mnie zatrucie pokarmowe, ale na szczęście wrocilam juz do świata zywych nogi nie puchna i oby tak pozostało a hormony szaleja, jak tylko zobacze w TV jak jakis tatuś tuli swoje dziecko to od razu się wzruszam
Cytat:
Dokładnie to samo chciałam napisać, że polecają, bo pewnie czerpią jakieś profity z tego.
Aha, no to dzieki ze mnie oswiecilyscie... Bo nie mialam pojecia o tym!
Fakt ze wszedzie reklamuja polecaja, cena droga wiec wydaje sie ze dobre wiec kupilam tak bez przemyslenia.
Stary 2014-07-25, 21:23   #3088
kasiamagda23
Raczkowanie

Agatkia ufff dobrze, że się wyjaśniło...
Nawet nie chcę myśleć co by było jesli nie trafiłby na czas pod odpowiednia opiekę...

Bedzie dobrze tak jak i u mnie
Stary 2014-07-25, 21:35   #3089
gosiakk23
Rozeznanie

KasiaMagda- 3mam kciuki abu było wszystko dobrze !!! Trzeba byc dobrej myśli!!!
Agatkia- Super że tata wraca do zdrowia!!! Ale mimo wszystko przerażające to co mogło go spotkać...

Wszystkim Mamuniom gratuluje rozpoczętych tygodni!!!
A także życzę Wam Kochane dobrej nocki Idę spać
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 06:01   #3090
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry*

ale sie dzis wycieczkowalam w nocy masakra jest, jak tu odpoczac przed tym co nas czeka

życze Wam dziewczyny milego, malo upalnego weekendu i zmykam zaraz budzic MAteuszka

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości