|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - Kto ze mną?
Ja już jestem po omlecie z warzywami oczywiście
Niedługo bede szła po zakupy,bo moje jedzenie się pokończyło i trzeba zapełnić lodówke po brzegiJak na ten moment nie mam planów na obiad,hmmmmm Może leczo dziś... Się okaże w trakcie zakupów No nic,to ja teraz uciekam a wy bądzcie grzeczne i nie grzeszcie,bo bedzie lanie
|
|
#4772 |
|
Raczkowanie
|
ja tez omlet, tyle ze z szyneczka
i ogorek do tego. uwielbiam ogorki!
|
#4773 |
|
Rozeznanie
|
A ja sie podlamalam, juz prawie tydzien dietki wiec wskoczylam rano na wage, i co - zamiast choc kg mniej patrze a tam 3 gr wiecej. Jakos mi motywacja odplywa w sina dal....
|
|
|
|
#4774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie martw sie, czasami sa takie zastoje wagi... poczekaj jeszcze tydzien, zobaczysz ze pojdzie w dol. doloz do diety jakias serie cwiczen, chociazby A6W a efekty przyjda same. i nie waz sie czesciej jak raz na tydzien, bo widzisz ze motywacja spada.
|
|
#4775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4776 |
|
Raczkowanie
|
no to moze wlasnie o to chodzi? "tluszczyk zamiania sie w miesnie" a przeciez miesnie waza wiecej. dlatego tez mozesz wazyk ciut wiecej ale o niebo lepiej wyglkadac. pewnie tak jehst u ciebie. moze powwinas odlozyc wage na jakis czas a mierzyc efekty centymetrem? przeciez chodzi o wyglad a nie o wage tak naprawde
|
#4777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wróciłam z zakupów,wykupiłam chyba pół sklepu i tyle warzyw i drobiu nakupiłam,ze chyba starczy mi na tydzień Dziś robie sałatkę z fety i warzyw ostatnio uwielbiam robić różne sałatki-to dzięki tej diecie tak się nauczyłam kombinować![]() Gorzałko, a może ty jesteś poprostu przed okresem,co?Nie łam się-ciągnij dietke dalej a efekty na bank będą-ja Ci to mówie co za różnica,że waga nie leci w dół,skoro sama widzisz po ubraniach,że chudniesz
|
|
|
#4778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4779 |
|
Raczkowanie
|
A co tu taka cisza,hop hop
Ja dziś ładnie jadłam i ćwiczyłam,więc kolejny dzień za mną
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja
![]() po pracy. nawet poszło gładko ![]() sałatkę zjadłam jako 'obiad' i byłam najedzona. zaraz zjem pomidorka z mozarellą, a kolację koło 20.30 - mięsko z warzywami ![]() nie wiem czy dziś poćwiczę - chciałam, ale głowa mnie potwornie boli ![]() a u Was widzę, że ładnie
|
|
|
|
#4781 |
|
Raczkowanie
|
Mi sie udało <jupi> jutro pewnie znowu ktoś przyniesie cos dobrego i sie skusze:P kurka musze jakos to chyba rozłożyć :P
|
|
#4782 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam dalej humor do d. Dziekuje za mile slowa i w ogole za wsparcie. Zobaczymy co z tego mojego dietkowania wyjdzie.
|
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
Gorzałko, nie martw się, waga napewno spadnie.
ważne że czujesz po sobie, że jest lepiej. i że ograniczyłaś jedzenie do tego zdrowego - to też wielki sukces. pomyśl co by było jakbyś przez ten czas jadła normalnie - waga mogłaby gorzej zareagować
|
|
|
|
#4784 |
|
Rozeznanie
|
W zeszlym roku schudlam ok 10 kg i od mniej wiecej pol roku waga stoi w miejscu
. Doskonale znam zasady zdrowego zywienia i odchudzania a nie glodowania . Myslalam, ze wreszcie cos sie ruszy z ta waga. Nie wiem czy po sobie cos widze, wymiary tez bez zmian... ciuchy w sumie tez. No napewno poprawila mi sie kondycja i wydolnosc ale przy takim treningu jaki sobie funduje to normalne. Moim najwiekszym wrogiem sa slodycze
|
|
|
|
#4785 |
|
Raczkowanie
|
Aj, dziewczyny, dziewczyny. I ja mam zamiar zacząć od jutra ta dietke, ale strasznie się boję. Spróbowałam już dzisiaj na kolację zjeść sałatkę z warzyw i ... jakoś nie wyobrażam sobie takiego jedzonka przez całe 14 dni
Dlaczego?Dla mnie to wszystko jest takie... mdłe I ... nie wiem jak to napisać - zbyt wodniste? Może z tym mięskiem będzie lepiej, bo jak na razie będzie cieżko... ![]() A właśnie: jest tu straaaasznie dużo stron, nie zdążyłam wszystkich przejrzeć, ale szukam czegoś SŁODKIEGO, co można jeśc w pierwszym etapie. Jest w ogóle coś takiego...? (Co ja się pytam, poza tym twarożkiem z kakao pewnie nie ma )
|
|
|
|
#4786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a do konca drugiej i trzeciej fazy. Skoro nie odpowiada Ci pierwsza to poprostu odrazu przejdz na drugą tez schudniesz ale wolniej. Jak to mówia nikt Cie nie zmusza do jedzenia niezdrowych rzeczy to Twoja psychika tak działa wiec -Twój wybór
|
|
|
#4787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
MartiniBianco ma rację Pozatym co ty jadasz jesli nie jesz warzyw? Bo ja sobie nie wyobrazam zycia bez nich. Pozatym jedzac tylko i wylacznie warzywa - bez bialka - moim zdaniem doczekasz sie etektu jojo. No a w 1 fazie sa przeciez dozwolone jeszcze rybki, rozniaste miesa, ser bialy, feta i wiele innych rzeczy niz tylko warzywa. A przepisy na slodkosci znajdziesz w watku z przepisami SB.
|
|
|
|
|
#4788 |
|
Raczkowanie
|
Gorzałko,jak dziś humorek-już lepiej?
![]() Ja już po sniadanku,trzeba będzie kombinowac,co na obiad może dziś pierś z kurczaka z warzywami.A propo warzyw... to ja sobie poprostu nie wyobrażam teraz życia bez nich-prawie każdy mój posiłek jest z dodatkiem warzyw i tak juz zostanie na stałe-na całe życie A tak trwam wciąż
|
|
#4789 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje, juz mi troche lepiej. Jakos to bedzie. Pogoda marna, ale ja uwielbiam jak pada wiec
. No i warzywka górą! |
|
|
|
#4790 |
|
Rozeznanie
|
helool
![]() Pisałam wczesniej ze chciałabym sie do was przyłaczyć a tu bach i tego samego dnia dostałam okres i rzucałam sie na wszystko co sie da ale mam nadzieje ze teraz mnie znow przyjmiecie ale dopiero od jutra bede mogła zaczac az sie nie moge doczekać kurczę
|
#4791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie,że przyjmiemy a pisałaś juz ile masz wzrostu i wagi?Bo jestem ciekawa![]() Gorzałko,też uwielbiam,kiedy pada,ale tylko kiedy siedze w domu i nie musze się nigdzie ruszać
|
|
|
#4792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pisałam pisałam;] te lubie jak padaa
|
|
#4793 |
|
Raczkowanie
|
a ja wstalam dopiero polgodziny temu
i jem omlet na sniadanie z szyneczka i odropbina mozarelli jeszcze mi sie nie znudzil, ale pewnie niedlugo to nastapi.... zastanawiam sie juz co zrobic na obiad, bo muysze tez cos braciom ugotowac dzis i nie moge sie oprzec pokusie by zrobic pizze... fakt, maka niedozwolona na pierweszej fazie ale z dwojga zlego zrobie z razowej... i takie cieniutnie ciasto eh...
|
#4794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zrób sobie pizze na rozbitej piersi z kurczaka i dodaj wszystko co dodajesz do ich pizzy ja tak robie :P polecam spróbowac
|
|
|
#4795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ooooo,to musi być dopiero pyszne
|
|
|
#4796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4797 |
|
Rozeznanie
|
I dieta znowu poszla sie bujac
|
|
|
|
#4798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przestań tak nawet mysleć Kolejny dzień ładnego dietkowania za mną
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() ja dziś kolejny dzień, tzn drugi nie było najgorzej ![]() zjadłam: twarożek z kiełkami na śniadanie, kefirek 0% w pracy, sałatkę grecką też w pracy i po powrocie 150g kapusty młodej kiszonej, kilka plastrów szyneczki i sera żółtego. potem zjem kolację czyli kurczaczka z pieczarkami i porem ![]() oby nie było tak źle.. póki co jeszcze okres mam także wadze nie ufam w pełni, ale jak się skończy to się zważe
|
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Kapusta kiszona z rybka smazona (bez panierki oczywiscie
) ale mi smaka narbiłas
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

Niedługo bede szła po zakupy,bo moje jedzenie się pokończyło i trzeba zapełnić lodówke po brzegi
Może leczo dziś...

i ogorek do tego. uwielbiam ogorki!
nie martw sie, czasami sa takie zastoje wagi... poczekaj jeszcze tydzien, zobaczysz ze pojdzie w dol. doloz do diety jakias serie cwiczen, chociazby A6W a efekty przyjda same. i nie waz sie czesciej jak raz na tydzien, bo widzisz ze motywacja spada.
ostatnio uwielbiam robić różne sałatki-to dzięki tej diecie tak się nauczyłam kombinować

. Doskonale znam zasady zdrowego zywienia i odchudzania a nie glodowania
a do konca drugiej i trzeciej fazy. Skoro nie odpowiada Ci pierwsza to poprostu odrazu przejdz na drugą tez schudniesz ale wolniej. Jak to mówia nikt Cie nie zmusza do jedzenia niezdrowych rzeczy
zębole