|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Malwiska super,że wychodzicie juz dziś
najwazniejsze to dac sobie czas i nie przejmowac się dogadywaniem innych.Jeśli chodzi o brzuh to jestem wręcz przerazona jak szybko maleje ![]() ![]() Wrzucam jeszcze fotę mojej Malej i zmykam |
|
|
|
#3572 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
Chwilami jest ciężko, ale to minie, prędzej lub później, ale minie i będziesz czerpała samą radość z macierzyństwa Cytat:
Celebrinfea kupiłam w rossmanie pampersy i promocja faktycznie jest ![]() Ines Faktycznie konkret waga no ale lepsze to niż jakby miał nie przybierać Zaglądaj do nas częściej!=== U nas cisza spokój, być może przed burzą No może poza wczorajszym zatwardzeniem, ale pouciskałam brzuszek i kupka wreszcie wyszła, a za nią kolejne dwie już "wybuchowe" ![]() Odkąd nie ściągam pokarmu zaczęłam żyć, sprzątam, dziś będę kosić trawę, byłam na zakupach... ehhh no cóż mm ma swoje plusy ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- i like it słodka Sonka a co do higieny dziewczynek, to jest jedna zasada: zawsze wycieramy z góry na dół ![]() malwiska super że już do domu u Was naświetlają pielęgniarki? Ja się musiałam sama męczyć ;/
Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-07-26 o 12:54 |
||
|
|
|
#3573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Psy zbytnio nie ingerują raczej postawę stróżującą mają. A fretka. Hm... tutaj jest jedyny moment kiedy nie dopuszczamy do kontaktu fizycznego. Tak więc da się
|
|
|
|
|
#3574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny moj mały często jak leży na boku to jakoś mocz wydostaje sie na zewnątrz i bardzo często jest cały mokry i wszystko pod jego boczkiem....Nie wiem, czy ja zle pampersy zakładam??? Wywijam brzeg zeby pempuszka nie drażnić i tyle. Którejś z was sie to zdarzało??? |
|
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
iza jak siusiaka ukladasz? Ja ukladam na dol i jeszcze sie nie zdarzylo zeby sie usikal, musisz tez zwracac uwage zeby ta siateczka w srodku obejmowala pupe trzeba ja poprawic po zapieciu pampersa bo kolo nog tez lubi cos wyskoczyc
|
|
|
|
#3576 |
|
Wtajemniczenie
|
A proszę bardzo
mi to na maila przyszło info w razie co będę sygnalizować. My dziś po chustowaniu po pół godzinie się znudziło i przyszedł czas na jedzenie. W sumie to nawet dobrze nie przekroczymy czasu 'dozwolonego'. Agnes zdaje się to Twój bobosan wędruje podczas snu? My mamy tzw gniazdko dla wcześniaka. Wygląda mniej więcej jak poduchy do spania podczas ciąży. U młodej daje radę
|
|
|
|
#3577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty sobie nie daj wmówić, że tylko Matka karmiąca piersią jest dobra i wartościowa. G*ówno prawda!!! W kwestii mleka nie odpowiedziałam Ci chyba, w sumie sama juz nie wiem Możesz spróbować z Bebilon Pepti, Nam nie podszedł, ale wielu Dzieciom pomaga. I pamiętaj, zeby zmieniać mleko stopioniowo. Jeśli ja przykład Iza je 120 ml, czyli 4 łyżeczki to dajesz dwie „starego” mleka i 2 „nowego”. Za dwa dni robisz trzy łyżeczki „nowego” i jedną „starego”. My teraz pijemy Bebilon ProFutura ![]() I co jeszcze - Nasz pediatra (który jest równocześnie gastrologiem) zapisał Nam na uregulowanie kup i generalnie wzmocnienie układu trawiennego Lacidofil - 2 x dziennie po 1 kapsułce Ach, a deprechę to i ja mam. Słabo sobie radzę z emocjami ![]() Cytat:
Powiem Ci, że moja kocica przyjęła Jeremiego neutralnie. Nie jest specjalnie zainteresowana Małym. Po powrocie ze szpitala postawiliśmy Jeremiego w foteliku na podłodze, kicia podeszla, obwąchała i poszła sobie. Jest bardzo „opiekuńcza” tylko wtedyc kiedy Jimmy płacze to jest pierwsza pod drzwiami do Jego pokoju Nie zostawiam nigdy natomiast kota w jednym pomieszczeniu z Małym. Podstawa to ograniczone zaufanie. Ufać oczywiscie, ale mieć swiadomosc, ze kot niechcący moze skoczyć, zadrapac etc. Co do rodziny to u mnie problemu nie bylo, ponieważ zwierzętami zajmuje sie od dawna, zajmuje sie adopcjami, jeżdzę do schronisk, także każdy wie, ze zwierzęta sa mi ogromnie bliskie i nie wyobrażam sobie, zeby moje Dziecko wychowywało sie bez zwierzaków.
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-07-26 o 15:03 |
||
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Eh muszę dac radę chociażby ze względu na Małą..
Przykre jedynie są te komentarze, bo czuję wtedy że jestem złą matką, bo nie umiem pomóc swojemu dziecku. I LIKE IT ja Izę wycieram normalnie, do środka też zaglądam, ale delikatnie myję. Ogólnie to tak jak Debesciara pisała, zasada z góry do dołu MALWISKA super że już do domu ![]() DEBESCIARA od 3 dni nie karmię w ogóle już piersią. Stwierdziłam że dla "dwóch kropelek" nie opłaca mi się trzymać diety i zastanawiać czy coś mogło jej zaszkodzić.. Ogólnie to wróciła mi ochota po ciąży na kawę wczoraj sobie strzelilam.A co gorsza... Strasznie chcę mi się palić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Fame, ja sie zastanawiam nad wzięciem jednego czy dwóch „maszków”
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O linkach mentolowych nic nawet nie mów
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaya Fame a tak zapytam czemu nie mozecie zapalic przeciez piersia nie karmicie? Czy rzucacie?
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę palić na razie, bo nie wyobrażam sobie zapalić papierosa i zaraz pozniej pójść do Synka taka śmierdząca, wziąć Go na ręce etc.
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Kupilam malemu balsam pharmaceris posmarowalam ja sobie rece super ma konsystencje nie tlusty i skora fajna ciekawe jak mlodemu podejdzie jak nie to mama wykorzysta
|
|
|
|
|
#3585 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z ta siateczką jeszcze muszę w takim razie ogarnąć. Dzięki za wskazówki, juz nie nadążam za wymiana flanelek Cytat:
zawrot głowy gwarantowany. ![]() Mi o dziwo jakoś na razie fajki nie w głowie, chyba jestem jeszcze w szoku macierzyńskim. A każdemu mówiłam ze jak urodzę to na bank zapalę. Co zrobic, lubię i juz Kawki bym sie z chęcią napila... niby niektóre mamuski piją w trakcie KP, tylko moj mikolajek i tak jest dosyć aktywny to nie chce sobie jeszcze dokładać. Oszukuje mózg kawa zbożowa |
||
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
iza kawa jest tez bezkofeinowa ja taka pije czasema i herbate tez bo tej ja pije duzo wiec nie chcialam zeby mi dosc nerwowe dziecko jeszcze na rzesach zaczelo chodzic
|
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pije kawe a czasem nawet dwie :/
agnes z herbata podobnie jak z kawa jest, wiec mozesz zrezygnowac z jednej herbaty na rzecz kawy, tak mysle... Ja zaczelam dokarmiac Malego, bo tak jak corka, po moim w ogole nie spi, jak dopije bebilonem jest lepiej, ale i tak roznie poza tym czasem czuje ze mleko w piersiach jest, ale juz sa miekkawe bo synio juz upil, to on juz wtedy nie chce, denerwuje sie ze nie leci jak z kranu.No i tez dolaczam do mam depresyjnych ![]() Wczoraj bylo naprawde slabo. ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- pszczola gratulacje ![]() |
|
|
|
#3588 |
|
Raczkowanie
|
Rybka,Fame u mnie też mega depresyjnie i nie wiem dlaczego, mąż wziął urlop, pomoga mi we wszystkim, a mi cały czas chce się płakać, przez całą ciążę tyle nie płakałam co teraz. Tylko jak Mała nie śpi to jakoś się trzymam o położna w szpitalu mi powiedziała że jak dziecko widzi jak matka płacze to niesokojne jest. Wszystko jest nie tak ehh, już sie martwie jak to będzie od poniedziałku jak mąż do pracy wróci i same zostaniemy. Do tego się naokrągło martwię, że z Małą coś nie tak, wiem że nie powinnam, ale cały czas się czegoś doszukuje
. Do tego po porodzie wcale mi nie przeszedł ból kręgosłupa a czasem wręcz jest gorzej .I jeszcze pępek nam nie odpadł a to już prawie 3 tygodnie i się martwię że coś źle robię. No to się wyżaliłam. Pszczoła gratulacje |
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka herbate tez bezkofeinowa pije bo ja potrafie i 7 dziennie to juz by bylo za duzo szczescia plus kawa wiec sie przerzucilam.
Marianna z czasem sievulozy a strach o malucha chyba kazda czuje. o pepek sie nie martw odpadnie jak tylko nie smierdzi i nie ma czerwonej obwodki to jest ok. Taka jego uroda i potrzebuje wiecej czasu. |
|
|
|
#3590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Naszczęście nie śmierdzi, nic się z niego nie leje, nie jest czerwony tylko trzyma się jak zaczarowany. |
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
agnes, my od poczatku używamy Pharmacerisa i jesteśmy bardzo zadowoleni
|
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się, u mnie też depresyjne nastroje. Mała znowu wysypana na buzi, ja nie jem nabiału dalej i noc też tragedia bo od północy wstawała co godzinę eh kolki, a uważam co jem i wogóle bez sensu to wszystko. Wogóle to jak mam iść do sklepu to taka strzaskana i wystraszona jestem że normalnie nie poznaje siebie. Też tak macie?
Matką Polką to ja nie zostanę :-/ To się wyżalilam... Dziewczyny trzymam kciuki żeby nam przeszło bo zwariujemy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#3593 |
|
Rozeznanie
|
Marianna ja tez płakałam i to nie raz. Teraz już tylko czasem mi sie łezka w oku zakręci. Wszystko sie ułoży, figury wrócą do normy, spotkania towarzyskie nadrobimy, rytm z dzieciakami wypracujemy tylko czasu trzeba. a do braku snu sie organizm w końcu prZyzwyczai.. I tez panicznie sie boje jak sama podołam ze wszystkimi obowiązkami bo na razie jesteśmy we dwoje. Ale co tam najwyżej będzie bałagan
U Mikołaja pępek tez nie odpadł ( 2 tyg i 2 dni) i na dodatek dzisiaj zaczął podkrwawiac !!! :/ faktycznie zawsze na wizycie położna wacha małego brzuszek Joanna, Przyłączam sie do grona niematekpolek pierwsze wyjście do sklepu to było takie trochę chaotyczne ale dzisiaj wpadłam do orsaya na przeceny już całkiem spokojnie... Chociaż pare późnych pomarańczowych świateł zaliczyłam To jak z ta kawa? Które dziewczyny piją normalna z kofeina i mogą powiedzieć coś o wpływie na dziecko? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3594 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle wysyłam Wam zdołowane dziewczyny dobrą energię Głowa do góry |
||
|
|
|
#3595 |
|
Rozeznanie
|
Mamuśki mam pytanie ile czasu tak na oko dziecko jedzie na pampersach 1? Nie wiem czy powiekszac zapas 1 czy robic juz zapas 2
Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#3596 |
|
Rozeznanie
|
Mamy depresyjne
Marianna mojemu Andrzejowi odpadł dopiero po ponad 3 tygodniach, Witkowi już po tygodniu, na to nie ma reguły, jak wygląda dobrze to nie ma się co martwić Fame no co Ty nie daj się, to wyłącznie Twoja sprawa czy karmisz piersią czy nie. Ja Andrzeja też krótko karmiłam i to okaz zdrowia jest, a jego kuzynka w tym samym wieku kp ciągle chora albo ma katar. |
|
|
|
#3597 |
|
Wtajemniczenie
|
Debeściara
Iza ![]() Iris moja maleńka już zasuwa w 2 a ma 3 tygodnie, są delikatnie większe i ma to plus bo jak walnie kupsko po plecy to się nie wylewa
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#3598 |
|
Wtajemniczenie
|
no wedle specyfikacji do 5 kg ale młoda ma około 3900 jesteśmy na 2. (3-6kg)- ale baby dream chyba wielkich różnic wielkościowych nie ma pomiędzy firmami. Mimo że mamy 2 kg zapasu to przy udach mogło by być trochę luźniej a z kolei na brzuszku ciaśniej. Budowa dziecia też ma trochę do powiedzenia. Może coś Ci to pomoże.
|
|
|
|
#3599 |
|
Rozeznanie
|
Ale się tu zale leja, to ja też się pozale (choć u mnie depresji nie ma za to częściej bywam w☠☠☠☠iona) dzisiaj roboty masa, a teściowa mi jeszcze ogorki do zaprawy przyniosla. Ale najbardziej wkurza mnie jak ktokolwiek wezmie mala na rece i ona cos zaplacze to od razu każdy "a może ona glodna" jakbym świadomie dziecko glodzila, jak widzę ze glodna to cyca daje a nie czekam az ktos mi to zaproponuje
![]() Ja kawe pije jedna rozpuszczalna z mlekiem, a herbaty to ze dwie- trzy, nie widzę jakiegos wpływu na zachowanie małej. Jeżeli dziecko lepiej się zachowuje po mm to nie ma co się denerwować przy kp bo dziecko bardzo to odczuje, a na depresję to bardzo uważajcie, moja bratowa przeszła i to nieciekawa sprawa, zaczęło się właśnie od kp (wydawało jej się ze corcia glodna) a na myślach o oddaniu dziecka do adopcji bo ona nie jest dobra matka kończąc, musiała leczyć sie u psychiatry i o depresji nie ma śladu. |
|
|
|
#3600 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

najwazniejsze to dac sobie czas i nie przejmowac się dogadywaniem innych.

poród CC - szybko, zwięźle i na temat
Zaglądaj do nas częściej!
No może poza wczorajszym zatwardzeniem, ale pouciskałam brzuszek i kupka wreszcie wyszła, a za nią kolejne dwie już "wybuchowe"
u Was naświetlają pielęgniarki? Ja się musiałam sama męczyć ;/

Możesz spróbować z Bebilon Pepti, Nam nie podszedł, ale wielu Dzieciom pomaga. I pamiętaj, zeby zmieniać mleko stopioniowo. Jeśli ja przykład Iza je 120 ml, czyli 4 łyżeczki to dajesz dwie „starego” mleka i 2 „nowego”. Za dwa dni robisz trzy łyżeczki „nowego” i jedną „starego”.