Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-26, 12:34   #3571
i like it
Rozeznanie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Malwiska super,że wychodzicie juz dziś i doskonale wiem co czujesz.momentami nie jest łatwo ale damy rade ja na chwile obecna dokarmiam mm ale powoli idzie wszytko ku dobremu i mysle,ze do konca tygodnia bede wzorowa mleczarnia najwazniejsze to dac sobie czas i nie przejmowac się dogadywaniem innych.
Jeśli chodzi o brzuh to jestem wręcz przerazona jak szybko maleje

Wrzucam jeszcze fotę mojej Malej i zmykam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg FOTCC8D.jpg (85,4 KB, 74 załadowań)
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 12:47   #3572
debesciara
Zadomowienie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
PSZCZOŁA gratulacje!!

INES odzywaj się częściej

Co do połogu/miesiączki, ostatnio wysyłam tż po podpaski a on zaskoczony "okresu dostalas?!" dopiero mu wytlumaczylam pobieżnie ci to jest połóg...

Powiem Wam że na prawdę dopada mnie depresja.. Nie potrafię cieszyć się macierzyństwem, bo chodzę cały czas zestresowana z powodu mojego dziecka
KULAREK pytałas czego chcę zmienić mleko ( a propos to Babilon dzisiaj jej posmakowal już), bo od tygodnia Mała tylko płacze, spina się, boli brzuszek, a to nie może jej się odbić, a to bez przerwy puszcza gazy i do tego ciągle zatwardzenie
Jeszcze wczoraj usłyszałam przykre słowa ze to wszystko przeze mnie bo nie karmię piersią i weź się człowieku nie zalam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to bardzo nie fair że ktoś Ci takie rzeczy mówi, wystarczy że Tobie samej jest z tym źle, a jeszcze takie komentarze mogą dobić.. Jesteśmy z Tobą kochana A brzuszek no cóż... nie ma reguły, jedno dziecko ma problemy inne nie... nie ma w tym Twojej winy wcale, zwłaszcza że nie karmisz piersią. A swoją drogą zrezygnowałaś zupełnie, czy karmisz mieszanie?
Chwilami jest ciężko, ale to minie, prędzej lub później, ale minie i będziesz czerpała samą radość z macierzyństwa No ale początki są trudne, niestety...
Cytat:
Napisane przez pszczola189 Pokaż wiadomość
26.07.2014 o godzinie jeszcze nie wiem dokładnie której przyszedł na świat Adam, waga 2600, malutka kruszynka poród CC - szybko, zwięźle i na temat

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
gratulacje!!!
Celebrinfea kupiłam w rossmanie pampersy i promocja faktycznie jest dzięki wielkie za cynk! bo na stronie ani w sklepie ani słowa o tej zniżce
Ines Faktycznie konkret waga no ale lepsze to niż jakby miał nie przybierać Zaglądaj do nas częściej!

===
U nas cisza spokój, być może przed burzą No może poza wczorajszym zatwardzeniem, ale pouciskałam brzuszek i kupka wreszcie wyszła, a za nią kolejne dwie już "wybuchowe"
Odkąd nie ściągam pokarmu zaczęłam żyć, sprzątam, dziś będę kosić trawę, byłam na zakupach... ehhh no cóż mm ma swoje plusy

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

i like it słodka Sonka
a co do higieny dziewczynek, to jest jedna zasada: zawsze wycieramy z góry na dół trzymaj się tego a wszystko będzie ok
malwiska super że już do domu u Was naświetlają pielęgniarki? Ja się musiałam sama męczyć ;/

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-07-26 o 12:54
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 12:58   #3573
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Miałam pisac na pw, ale może kogoś jeszcze zainteresuje temat

Przyszłam do was na chwilę (jestem z sierpniówek), żeby zapytać mamayę o życie z kotem i dzieckiem Sama mam dwa koty i zastanawiam się jak to będzie. Oczywiście moja i męża rodzina nie pochwalają i nie rozumieją, że koty kochamy tak samo jak to nienarodzone jeszcze dziecko. Czy u Ciebie po porodzie też były jakieś uwagi? Jak kot przyjął nowego domownika?

Pozdrawiam
mogę z perspektywy mieszkania z kotem 2 psami i fretką dopowiedzieć. Kotka nie jest do tej pory małą zbytnio zainteresowana. Raz jej masaż zrobiła i tyle bardziej interesuje ją łóżeczko wózek fotelik . Psy zbytnio nie ingerują raczej postawę stróżującą mają. A fretka. Hm... tutaj jest jedyny moment kiedy nie dopuszczamy do kontaktu fizycznego. Tak więc da się
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 12:59   #3574
Iza188
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
to bardzo nie fair że ktoś Ci takie rzeczy mówi, wystarczy że Tobie samej jest z tym źle, a jeszcze takie komentarze mogą dobić.. Jesteśmy z Tobą kochana A brzuszek no cóż... nie ma reguły, jedno dziecko ma problemy inne nie... nie ma w tym Twojej winy wcale, zwłaszcza że nie karmisz piersią. A swoją drogą zrezygnowałaś zupełnie, czy karmisz mieszanie?
Chwilami jest ciężko, ale to minie, prędzej lub później, ale minie i będziesz czerpała samą radość z macierzyństwa No ale początki są trudne, niestety...

gratulacje!!!
Celebrinfea kupiłam w rossmanie pampersy i promocja faktycznie jest dzięki wielkie za cynk! bo na stronie ani w sklepie ani słowa o tej zniżce
Ines Faktycznie konkret waga no ale lepsze to niż jakby miał nie przybierać Zaglądaj do nas częściej!

===
U nas cisza spokój, być może przed burzą No może poza wczorajszym zatwardzeniem, ale pouciskałam brzuszek i kupka wreszcie wyszła, a za nią kolejne dwie już "wybuchowe"
Odkąd nie ściągam pokarmu zaczęłam żyć, sprzątam, dziś będę kosić trawę, byłam na zakupach... ehhh no cóż mm ma swoje plusy

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

i like it słodka Sonka
a co do higieny dziewczynek, to jest jedna zasada: zawsze wycieramy z góry na dół trzymaj się tego a wszystko będzie ok
malwiska super że już do domu u Was naświetlają pielęgniarki? Ja się musiałam sama męczyć ;/
Przyłączam sie do podziękowań za pampersowy cynk. Tez nabyłam wczoraj. Info bylo, widziałam po zalogowaniu w dziale promocje czy jakoś tak...sporo produktów było.

Dziewczyny moj mały często jak leży na boku to jakoś mocz wydostaje sie na zewnątrz i bardzo często jest cały mokry i wszystko pod jego boczkiem....Nie wiem, czy ja zle pampersy zakładam??? Wywijam brzeg zeby pempuszka nie drażnić i tyle. Którejś z was sie to zdarzało???
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 13:39   #3575
agnes208
Zakorzenienie

iza jak siusiaka ukladasz? Ja ukladam na dol i jeszcze sie nie zdarzylo zeby sie usikal, musisz tez zwracac uwage zeby ta siateczka w srodku obejmowala pupe trzeba ja poprawic po zapieciu pampersa bo kolo nog tez lubi cos wyskoczyc
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 14:29   #3576
Celebrinfea
Wtajemniczenie

A proszę bardzo mi to na maila przyszło info w razie co będę sygnalizować.

My dziś po chustowaniu po pół godzinie się znudziło i przyszedł czas na jedzenie. W sumie to nawet dobrze nie przekroczymy czasu 'dozwolonego'.

Agnes zdaje się to Twój bobosan wędruje podczas snu? My mamy tzw gniazdko dla wcześniaka. Wygląda mniej więcej jak poduchy do spania podczas ciąży. U młodej daje radę
Stary 2014-07-26, 15:00   #3577
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
PSZCZOŁA gratulacje!!

INES odzywaj się częściej

Co do połogu/miesiączki, ostatnio wysyłam tż po podpaski a on zaskoczony "okresu dostalas?!" dopiero mu wytlumaczylam pobieżnie ci to jest połóg...

Powiem Wam że na prawdę dopada mnie depresja.. Nie potrafię cieszyć się macierzyństwem, bo chodzę cały czas zestresowana z powodu mojego dziecka
KULAREK pytałas czego chcę zmienić mleko ( a propos to Babilon dzisiaj jej posmakowal już), bo od tygodnia Mała tylko płacze, spina się, boli brzuszek, a to nie może jej się odbić, a to bez przerwy puszcza gazy i do tego ciągle zatwardzenie
Jeszcze wczoraj usłyszałam przykre słowa ze to wszystko przeze mnie bo nie karmię piersią i weź się człowieku nie zalam

Ej! Co to w ogóle za głupoty? Ja też nie karmię cycem i co z tego? Nie jestem przez to gorszą Matką. Nie karmię, bo nie mogę. Tyle.
A Ty sobie nie daj wmówić, że tylko Matka karmiąca piersią jest dobra i wartościowa. G*ówno prawda!!!

W kwestii mleka nie odpowiedziałam Ci chyba, w sumie sama juz nie wiem Możesz spróbować z Bebilon Pepti, Nam nie podszedł, ale wielu Dzieciom pomaga. I pamiętaj, zeby zmieniać mleko stopioniowo. Jeśli ja przykład Iza je 120 ml, czyli 4 łyżeczki to dajesz dwie „starego” mleka i 2 „nowego”. Za dwa dni robisz trzy łyżeczki „nowego” i jedną „starego”.
My teraz pijemy Bebilon ProFutura Jimmy jest zadowolony
I co jeszcze - Nasz pediatra (który jest równocześnie gastrologiem) zapisał Nam na uregulowanie kup i generalnie wzmocnienie układu trawiennego Lacidofil - 2 x dziennie po 1 kapsułce To są bakterie kwasu mlekowego, więc całkowicie bezpieczne i naturalne.

Ach, a deprechę to i ja mam. Słabo sobie radzę z emocjami

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Miałam pisac na pw, ale może kogoś jeszcze zainteresuje temat

Przyszłam do was na chwilę (jestem z sierpniówek), żeby zapytać mamayę o życie z kotem i dzieckiem Sama mam dwa koty i zastanawiam się jak to będzie. Oczywiście moja i męża rodzina nie pochwalają i nie rozumieją, że koty kochamy tak samo jak to nienarodzone jeszcze dziecko. Czy u Ciebie po porodzie też były jakieś uwagi? Jak kot przyjął nowego domownika?

Pozdrawiam
Hej
Powiem Ci, że moja kocica przyjęła Jeremiego neutralnie. Nie jest specjalnie zainteresowana Małym. Po powrocie ze szpitala postawiliśmy Jeremiego w foteliku na podłodze, kicia podeszla, obwąchała i poszła sobie. Jest bardzo „opiekuńcza” tylko wtedyc kiedy
Jimmy płacze to jest pierwsza pod drzwiami do Jego pokoju
Nie zostawiam nigdy natomiast kota w jednym pomieszczeniu z Małym. Podstawa to ograniczone zaufanie. Ufać oczywiscie, ale mieć swiadomosc, ze kot niechcący moze skoczyć, zadrapac etc.

Co do rodziny to u mnie problemu nie bylo, ponieważ zwierzętami zajmuje sie od dawna, zajmuje sie adopcjami, jeżdzę do schronisk, także każdy wie, ze zwierzęta sa mi ogromnie bliskie i nie wyobrażam sobie, zeby moje Dziecko wychowywało sie bez zwierzaków.

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-07-26 o 15:03
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 15:05   #3578
Fame
Zakorzenienie

Eh muszę dac radę chociażby ze względu na Małą..
Przykre jedynie są te komentarze, bo czuję wtedy że jestem złą matką, bo nie umiem pomóc swojemu dziecku.

I LIKE IT ja Izę wycieram normalnie, do środka też zaglądam, ale delikatnie myję. Ogólnie to tak jak Debesciara pisała, zasada z góry do dołu

MALWISKA super że już do domu

DEBESCIARA od 3 dni nie karmię w ogóle już piersią. Stwierdziłam że dla "dwóch kropelek" nie opłaca mi się trzymać diety i zastanawiać czy coś mogło jej zaszkodzić..

Ogólnie to wróciła mi ochota po ciąży na kawę wczoraj sobie strzelilam.
A co gorsza... Strasznie chcę mi się palić całą ciążę nie palilam

Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 15:23   #3579
mamaya
Zakorzenienie

Fame, ja sie zastanawiam nad wzięciem jednego czy dwóch „maszków”
Stary 2014-07-26, 15:30   #3580
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Fame, ja sie zastanawiam nad wzięciem jednego czy dwóch „maszków”
Ja jakbym się dorwala to spalilabym chyba kilka na raz marzą mi się linki mentolowe
A co to mleka to my właśnie mamy Pepti myślałam że też go używacie

Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 15:39   #3581
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jakbym się dorwala to spalilabym chyba kilka na raz marzą mi się linki mentolowe

Uzywalismy Ale moje Dziecko puszczalo po nim takie bąki, ze wychodziłam z pokoju Teraz mamy ProFuturę i jesteśmy zadowoleni

O linkach mentolowych nic nawet nie mów Tykko takie paliłam... L&M'y ciemnozielone linki
Stary 2014-07-26, 16:22   #3582
agnes208
Zakorzenienie

Mamaya Fame a tak zapytam czemu nie mozecie zapalic przeciez piersia nie karmicie? Czy rzucacie?
Stary 2014-07-26, 16:44   #3583
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Mamaya Fame a tak zapytam czemu nie mozecie zapalic przeciez piersia nie karmicie? Czy rzucacie?
Nie chcę palić na razie, bo nie wyobrażam sobie zapalić papierosa i zaraz pozniej pójść do Synka taka śmierdząca, wziąć Go na ręce etc.
Stary 2014-07-26, 17:09   #3584
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Nie chcę palić na razie, bo nie wyobrażam sobie zapalić papierosa i zaraz pozniej pójść do Synka taka śmierdząca, wziąć Go na ręce etc.
To jedynie masz okazje zapalic przed prysznicem. Odpowiedzialnie postepujesz kurcze czasem widze jak mamy pchaja wozek i papieros w rece wszystko leci na dziecia. Ostatnio na przystanku widzialam tez ciezarowke w wysokiej ciazy i palila jednego za drugim dopoki autobus nie przyjechal to ze trzy spalila. Oczywiscie jej dziecko jej wybor ale wygladalo to zle

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Kupilam malemu balsam pharmaceris posmarowalam ja sobie rece super ma konsystencje nie tlusty i skora fajna ciekawe jak mlodemu podejdzie jak nie to mama wykorzysta
Stary 2014-07-26, 17:51   #3585
Iza188
Rozeznanie

Cytat:
iza jak siusiaka ukladasz? Ja ukladam na dol i jeszcze sie nie zdarzylo zeby sie usikal, musisz tez zwracac uwage zeby ta siateczka w srodku obejmowala pupe trzeba ja poprawic po zapieciu pampersa bo kolo nog tez lubi cos wyskoczyc
W sumie on sie sam jakoś tak w dół układa z ta siateczką jeszcze muszę w takim razie ogarnąć.
Dzięki za wskazówki, juz nie nadążam za wymiana flanelek

Cytat:

Oj Fame, spalilabys pół i by ci starczyło zawrot głowy gwarantowany.
Mi o dziwo jakoś na razie fajki nie w głowie, chyba jestem jeszcze w szoku macierzyńskim. A każdemu mówiłam ze jak urodzę to na bank zapalę. Co zrobic, lubię i juz
Kawki bym sie z chęcią napila... niby niektóre mamuski piją w trakcie KP, tylko moj mikolajek i tak jest dosyć aktywny to nie chce sobie jeszcze dokładać. Oszukuje mózg kawa zbożowa
Stary 2014-07-26, 18:09   #3586
agnes208
Zakorzenienie

iza kawa jest tez bezkofeinowa ja taka pije czasema i herbate tez bo tej ja pije duzo wiec nie chcialam zeby mi dosc nerwowe dziecko jeszcze na rzesach zaczelo chodzic
Stary 2014-07-26, 19:19   #3587
rybka13
Zakorzenienie

Ja pije kawe a czasem nawet dwie :/

agnes z herbata podobnie jak z kawa jest, wiec mozesz zrezygnowac z jednej herbaty na rzecz kawy, tak mysle...

Ja zaczelam dokarmiac Malego, bo tak jak corka, po moim w ogole nie spi, jak dopije bebilonem jest lepiej, ale i tak roznie poza tym czasem czuje ze mleko w piersiach jest, ale juz sa miekkawe bo synio juz upil, to on juz wtedy nie chce, denerwuje sie ze nie leci jak z kranu.

No i tez dolaczam do mam depresyjnych
Wczoraj bylo naprawde slabo.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

pszczola gratulacje
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 19:28   #3588
Marianna 54
Raczkowanie

Rybka,Fame u mnie też mega depresyjnie i nie wiem dlaczego, mąż wziął urlop, pomoga mi we wszystkim, a mi cały czas chce się płakać, przez całą ciążę tyle nie płakałam co teraz. Tylko jak Mała nie śpi to jakoś się trzymam o położna w szpitalu mi powiedziała że jak dziecko widzi jak matka płacze to niesokojne jest. Wszystko jest nie tak ehh, już sie martwie jak to będzie od poniedziałku jak mąż do pracy wróci i same zostaniemy. Do tego się naokrągło martwię, że z Małą coś nie tak, wiem że nie powinnam, ale cały czas się czegoś doszukuje . Do tego po porodzie wcale mi nie przeszedł ból kręgosłupa a czasem wręcz jest gorzej .
I jeszcze pępek nam nie odpadł a to już prawie 3 tygodnie i się martwię że coś źle robię.
No to się wyżaliłam.

Pszczoła gratulacje
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 19:35   #3589
agnes208
Zakorzenienie

Rybka herbate tez bezkofeinowa pije bo ja potrafie i 7 dziennie to juz by bylo za duzo szczescia plus kawa wiec sie przerzucilam.

Marianna z czasem sievulozy a strach o malucha chyba kazda czuje. o pepek sie nie martw odpadnie jak tylko nie smierdzi i nie ma czerwonej obwodki to jest ok. Taka jego uroda i potrzebuje wiecej czasu.
Stary 2014-07-26, 19:53   #3590
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Rybka herbate tez bezkofeinowa pije bo ja potrafie i 7 dziennie to juz by bylo za duzo szczescia plus kawa wiec sie przerzucilam.

Marianna z czasem sievulozy a strach o malucha chyba kazda czuje. o pepek sie nie martw odpadnie jak tylko nie smierdzi i nie ma czerwonej obwodki to jest ok. Taka jego uroda i potrzebuje wiecej czasu.
Dziękuje
Naszczęście nie śmierdzi, nic się z niego nie leje, nie jest czerwony tylko trzyma się jak zaczarowany.
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 20:02   #3591
mamaya
Zakorzenienie

agnes, my od poczatku używamy Pharmacerisa i jesteśmy bardzo zadowoleni
Stary 2014-07-26, 20:37   #3592
joanna2228
Wtajemniczenie

Witam się, u mnie też depresyjne nastroje. Mała znowu wysypana na buzi, ja nie jem nabiału dalej i noc też tragedia bo od północy wstawała co godzinę eh kolki, a uważam co jem i wogóle bez sensu to wszystko. Wogóle to jak mam iść do sklepu to taka strzaskana i wystraszona jestem że normalnie nie poznaje siebie. Też tak macie?
Matką Polką to ja nie zostanę :-/ To się wyżalilam...
Dziewczyny trzymam kciuki żeby nam przeszło bo zwariujemy.

przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 20:59   #3593
Iza188
Rozeznanie

Marianna ja tez płakałam i to nie raz. Teraz już tylko czasem mi sie łezka w oku zakręci. Wszystko sie ułoży, figury wrócą do normy, spotkania towarzyskie nadrobimy, rytm z dzieciakami wypracujemy tylko czasu trzeba. a do braku snu sie organizm w końcu prZyzwyczai.. I tez panicznie sie boje jak sama podołam ze wszystkimi obowiązkami bo na razie jesteśmy we dwoje. Ale co tam najwyżej będzie bałagan
U Mikołaja pępek tez nie odpadł ( 2 tyg i 2 dni) i na dodatek dzisiaj zaczął podkrwawiac !!! :/ faktycznie zawsze na wizycie położna wacha małego brzuszek

Joanna,
Przyłączam sie do grona niematekpolek pierwsze wyjście do sklepu to było takie trochę chaotyczne ale dzisiaj wpadłam do orsaya na przeceny już całkiem spokojnie... Chociaż pare późnych pomarańczowych świateł zaliczyłam

To jak z ta kawa? Które dziewczyny piją normalna z kofeina i mogą powiedzieć coś o wpływie na dziecko?

Stary 2014-07-26, 21:07   #3594
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Przyłączam sie do podziękowań za pampersowy cynk. Tez nabyłam wczoraj. Info bylo, widziałam po zalogowaniu w dziale promocje czy jakoś tak...sporo produktów było.

Dziewczyny moj mały często jak leży na boku to jakoś mocz wydostaje sie na zewnątrz i bardzo często jest cały mokry i wszystko pod jego boczkiem....Nie wiem, czy ja zle pampersy zakładam??? Wywijam brzeg zeby pempuszka nie drażnić i tyle. Którejś z was sie to zdarzało???
Nie wiem czy wiesz/wiecie o tym, że "falbanki", które są na wykończeniu pieluszki przy nóżkach muszą być zawsze wyciągnięte na zewnątrz, bo inaczej pampers nie będzie szczelny Jakiś czas temu mi o tym koleżanka powiedziała i nagle wszystko stało się jasne, dlaczego są przecieki... Więc jeśli tego dotąd nie robiłaś to spróbuj A wywijanie pampka pod pępuszek też może być przyczyną przelewania, bo pieluszka jest za nisko
Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Witam się, u mnie też depresyjne nastroje. Mała znowu wysypana na buzi, ja nie jem nabiału dalej i noc też tragedia bo od północy wstawała co godzinę eh kolki, a uważam co jem i wogóle bez sensu to wszystko. Wogóle to jak mam iść do sklepu to taka strzaskana i wystraszona jestem że normalnie nie poznaje siebie. Też tak macie?
Matką Polką to ja nie zostanę :-/ To się wyżalilam...
Dziewczyny trzymam kciuki żeby nam przeszło bo zwariujemy.

Asiu, ale własnie dlatego że się zamartwiasz i jesteś wydygana o swoje dziecię świadczy o tym że jesteś Matką Polką, bo one/my właśnie są wręcz przesadnie zatroskane o swoje dzieci i oddałyby za nie życie Także Asiu idealnie wpisujesz się w schemat wg mnie

W ogóle wysyłam Wam zdołowane dziewczyny dobrą energię U mnie może chwilowo ale nastrój dobry, a parę dni temu wyłam do księżyca... Kochane! Zabrali nam wraz z ciążą hormony szczęścia, mamy prawo czuć się podle, zwłaszcza jak jeszcze do tego dziecko płacze i nijak nie można go uspokoić... Złe chwile miną, przyjdą dobre.. i pewnie jeszcze kilka razy się to będzie zmieniać... ALe uśmiech naszych dzieci, to jak się rozwijają będzie wynagradzać wszystko
Głowa do góry Co nie zabije, podwójnie wzmocni cię
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 21:11   #3595
Iris1988
Rozeznanie

Mamuśki mam pytanie ile czasu tak na oko dziecko jedzie na pampersach 1? Nie wiem czy powiekszac zapas 1 czy robic juz zapas 2

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 21:17   #3596
Caramel 85
Rozeznanie

Mamy depresyjne

Marianna mojemu Andrzejowi odpadł dopiero po ponad 3 tygodniach, Witkowi już po tygodniu, na to nie ma reguły, jak wygląda dobrze to nie ma się co martwić

Fame no co Ty nie daj się, to wyłącznie Twoja sprawa czy karmisz piersią czy nie. Ja Andrzeja też krótko karmiłam i to okaz zdrowia jest, a jego kuzynka w tym samym wieku kp ciągle chora albo ma katar.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 21:22   #3597
joanna2228
Wtajemniczenie

Debeściara
Iza
Iris moja maleńka już zasuwa w 2 a ma 3 tygodnie, są delikatnie większe i ma to plus bo jak walnie kupsko po plecy to się nie wylewa
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 21:28   #3598
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
Mamuśki mam pytanie ile czasu tak na oko dziecko jedzie na pampersach 1? Nie wiem czy powiekszac zapas 1 czy robic juz zapas 2

no wedle specyfikacji do 5 kg ale młoda ma około 3900 jesteśmy na 2. (3-6kg)- ale baby dream chyba wielkich różnic wielkościowych nie ma pomiędzy firmami. Mimo że mamy 2 kg zapasu to przy udach mogło by być trochę luźniej a z kolei na brzuszku ciaśniej. Budowa dziecia też ma trochę do powiedzenia. Może coś Ci to pomoże.
Stary 2014-07-26, 21:28   #3599
robaczek-85
Rozeznanie

Ale się tu zale leja, to ja też się pozale (choć u mnie depresji nie ma za to częściej bywam w☠☠☠☠iona) dzisiaj roboty masa, a teściowa mi jeszcze ogorki do zaprawy przyniosla. Ale najbardziej wkurza mnie jak ktokolwiek wezmie mala na rece i ona cos zaplacze to od razu każdy "a może ona glodna" jakbym świadomie dziecko glodzila, jak widzę ze glodna to cyca daje a nie czekam az ktos mi to zaproponuje
Ja kawe pije jedna rozpuszczalna z mlekiem, a herbaty to ze dwie- trzy, nie widzę jakiegos wpływu na zachowanie małej.
Jeżeli dziecko lepiej się zachowuje po mm to nie ma co się denerwować przy kp bo dziecko bardzo to odczuje, a na depresję to bardzo uważajcie, moja bratowa przeszła i to nieciekawa sprawa, zaczęło się właśnie od kp (wydawało jej się ze corcia glodna) a na myślach o oddaniu dziecka do adopcji bo ona nie jest dobra matka kończąc, musiała leczyć sie u psychiatry i o depresji nie ma śladu.

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 21:29   #3600
Iris1988
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Debeściara
Iza
Iris moja maleńka już zasuwa w 2 a ma 3 tygodnie, są delikatnie większe i ma to plus bo jak walnie kupsko po plecy to się nie wylewa

dzieki za info

Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości