Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-26, 17:01   #931
zły jeż
Raczkowanie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

missmalezji
alucior
hihihi
cude
cornflower_girl
Sunrise28
oluska227887

Życzę Wam dużo szczęścia, miłości i wszystkiego naj naj naj.

Dawno mnie nie było na wątku, jakoś nie mogłam znaleźć czasu. Postaram się nadrobić.

Właśnie ustalałyśmy z mamą usadzenie gości, sporo z tym problemów.

Poza tym w piątek mam przymiarkę sukni ślubnej.
Pani z salonu zadzwoniła do mnie, żeby się na tę przymiarkę umówić. Powiedziałam jej, że proszę, żeby przymiarka była po godzinie 15 (zwykle pracuję do około 14-15, różnie to bywa).
- Przymiarki są tylko w godzinach od 10 do 13.
- A w sobotę?
- W sobotę nie ma przymiarek, krawcowa jest tylko od poniedziałku do piątku, od 10 do 13.
- Ale jak to? Ja pracuję w tym czasie i nie mogę.
- Inne panie biorą sobie urlop w takiej sytuacji.
- :O ... proszę pani, ja nie mogę sobie wziąć urlopu, a nawet jakbym mogła, to nie wykorzystałabym go na to, żeby sobie przymierzać sukienkę! :O

W końcu umówiłam się na godzinę 13 - nie dało się inaczej. Powiem w pracy, że mam coś ważnego do załatwienia, ale naprawdę, jestem w szoku, zwłaszcza że salon chyba jest otwarty do 18. Ta krawcowa, to rozumiem, że resztę dnia leży i bąki zbija? Co to za traktowanie klientek, które wszak zostawiają tam trochę kasy? Zresztą, czy 15 jest całkowicie nierealną godziną, czy jest to późna noc? Te suknie to jakieś nie wiadomo co, jakby nie było nic ważniejszego w życiu.
Stary 2014-07-26, 17:16   #932
bardorja
Zadomowienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
missmalezji
alucior
hihihi
cude
cornflower_girl
Sunrise28
oluska227887

Dawno mnie nie było na wątku, jakoś nie mogłam znaleźć czasu. Postaram się nadrobić.

Pani z salonu zadzwoniła do mnie, żeby się na tę przymiarkę umówić. Powiedziałam jej, że proszę, żeby przymiarka była po godzinie 15 (zwykle pracuję do około 14-15, różnie to bywa).
- A w sobotę?
- W sobotę nie ma przymiarek, krawcowa jest tylko od poniedziałku do piątku, od 10 do 13.
- :O ... proszę pani, ja nie mogę sobie wziąć urlopu, a nawet jakbym mogła, to nie wykorzystałabym go na to, żeby sobie przymierzać sukienkę! :O

W końcu umówiłam się na godzinę 13 - nie dało się inaczej. Powiem w pracy, że mam coś ważnego do załatwienia, ale naprawdę, jestem w szoku, zwłaszcza że salon chyba jest otwarty do 18. Ta krawcowa, to rozumiem, że resztę dnia leży i bąki zbija? Co to za traktowanie klientek, które wszak zostawiają tam trochę kasy? Zresztą, czy 15 jest całkowicie nierealną godziną, czy jest to późna noc? Te suknie to jakieś nie wiadomo co, jakby nie było nic ważniejszego w życiu.
O człowieku ! Ja bym takiego salonu sukien nie wybrała. Co to za salon że są godziny przymierzania? a resztę godzin to co ? Można tylko podziwiać?

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 17:43   #933
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Mój ślub za 5 miesięcy i 1 dzień. Idę dziś w poszukiwaniu sali.
Dopiero szukasz sali?

Wyslane z Orange Reyo

Do slubu 35dni
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 17:48   #934
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Dopiero szukasz sali?

Wyslane z Orange Reyo

Do slubu 35dni
Też jestem w szoku
Ja sale musiałam rezerwować rok i miesiąc wcześniej inaczej bym nie zgrała kapeli która chciałam kościoła i godziny która chciałam no i oczywiście hotel
5miesięcy wcześniej to chyba bym miała wszystko na co wypadnie to bęc

Daję z siebie 200%
Stary 2014-07-26, 17:51   #935
201604261006
Konto usunięte

My rezerwowalismy 11, 10mcy wczesniej.

Przyszly wczoraj moje butki z akcesu

Wyslane z Orange Reyo

Do slubu 35dni

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Takie:

Wyslane z Orange Reyo

Do slubu 35dni
Stary 2014-07-26, 17:54   #936
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale weźcie pod uwagę, że znaleźć salę na wesele zimą, a znaleźć salę na wesele maj-wrzesień to całkiem inna bajka
No i druga sprawa - nie każdy chce czekać na ślub i wesele miesiącami albo latami.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 18:14   #937
201604261006
Konto usunięte

Ja rok czekania przezyje ale 2 czy 3lat nie
Ale fakt w zime moze latwiej znalezc

Wyslane z Orange Reyo

Do slubu 35dni
Stary 2014-07-26, 18:53   #938
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Panna Izabela - Oj to nie sympatyczna sytuacja. Trzymaj się mocno, mocno. Może jednak znajdziesz sposób na rozmowę ze świadkową, w końcu to Twój dzień i Twój wieczór panieński.
Nie udało się, był foch.

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, planujecie na butach mieć jakieś antypoślizgowe zelówki? Czy one naprawdę działają?
Ja nie planuję, chociaż podobno powinnam

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
oczywiście wstałam i dostałam @ no ale trudno.
zaczęłam się stresować! teraz nie wiem od czego mnie brzuch boli, czy ze stresu czy z @

wykąpałam się, umyłam głowę, teraz maluję paznokcie u stóp.
za godzinę do fryzjera!
ale tak Ci wypadał, na ten dzień @ ??

Cytat:
- A w sobotę?

Ja bym się wkurzyła ostro. A jakbyś nie mogła w żadnym wypadku po 13, to co wtedy, nie kupisz u nich sukienki, tak, tylko sama zaliczka poszła się....

Był dzisiaj u nas właściciel mieszkania, miał nam przywieźć kupioną lodówkę, bo ten minsk się nie nadawał do niczego... Przywiózł, ale... swoją starą, jakiegoś polara , a nową kupił sobie.
wkurzył mnie, no i miał sprzedawać mieszkanie za rok, a dzisiaj przyniósł aneks do umowy i kazał podpisać, że wiemy o tym, że mieszkanie jest wystawione na sprzedaż i zgadzamy się na przychodzenie interesantów

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 19:37   #939
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Był dzisiaj u nas właściciel mieszkania, miał nam przywieźć kupioną lodówkę, bo ten minsk się nie nadawał do niczego... Przywiózł, ale... swoją starą, jakiegoś polara , a nową kupił sobie.
wkurzył mnie, no i miał sprzedawać mieszkanie za rok, a dzisiaj przyniósł aneks do umowy i kazał podpisać, że wiemy o tym, że mieszkanie jest wystawione na sprzedaż i zgadzamy się na przychodzenie interesantów
jaki Fi ut!!!
uciekajcie jak najszybciej, moja kolezanka miala podobnie. Podpisala bo koles ja zapewnial ze dopiero za rok sprzedaje albo i wiecej, pomieszkala 2 miesiace i musiala wypie przac w trybie natychmiastowym w ciągu 3 dni!!
Pokazal jej aneks ze sie zgodzila i nie ma zadnych praw zeby sie wykłócać nawet o miesiac wypowiedzenia umowy
pamietam ze szukalysmy mieszkania w sobote (koles przyszedl w piatek powiedzial ze bierze mieszkanie juz, a wlasciciel do kumpeli ze w poniedzialek mam jej juz nie byc) byle jakiego i niby przejsciowego, znalazylsmy kawalere w tragiocnzym stanie, jedyną dostepna od reki. finał mial happy end bo wlscicielka byla schrowana i sprzedala jej po pol roku mieszkania tą kawalerke za bardzo śmieszne pieniadze.

Daję z siebie 200%
Stary 2014-07-26, 19:47   #940
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Za dwa tygodnie będe szła na swój ślub...
Damy rade! Stresujesz się już?

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 21 dni.

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
missmalezji
alucior
hihihi
cude
cornflower_girl
Sunrise28
oluska227887

- A w sobotę?

Spotkałam się z gorszym traktowaniem PMek bo kasę przecież i tak zostawi...

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Też jestem w szoku
Ja sale musiałam rezerwować rok i miesiąc wcześniej inaczej bym nie zgrała kapeli która chciałam kościoła i godziny która chciałam no i oczywiście hotel
5miesięcy wcześniej to chyba bym miała wszystko na co wypadnie to bęc
Ja 1.5 roku wcześniej zamawialam a i tak nie miałam wyboru. Nie bylo wolnych 2go jak chciałam

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:

Wyslane z Orange Reyo

Do slubu 35dni

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Takie:

Wyslane z Orange Reyo

Do slubu 35dni
Mam podobne tylko mocno czerwone i podeszwe czerwona też

Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 19:58   #941
mimi_77
Zakorzenienie

mysza bardzo ładne butki

lusija zaczynam sie stresować. Ale jak na razie stres mnie ogarnia na myśl o nieskończonym projekcie na studia. Trochę się denerwuję, że nie zdążymy wszystkiego zorganizować w te 2 dni poprzedzające sobote i w samą sobotę. Tego zresztą dotyczą moje wszystkie ślubne koszmary..

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 20:08   #942
marlenqa22
Zadomowienie

Dzisiaj spisaliśmy protokół ( trwało to bardzo krótko, ok 15 minut).
Zapłaciliśmy za ślub i pana organistę

Potem zawieszaliśmy zawieszki na wódkę, myliśmy całą zastawę stołową na poprawiny i pakowaliśmy prezenty na podziękowania

Ślub za tydzień!!!!! Po prostu w to nie wierzę

Jutro idę malować włosy, a także kupię sobie drugą parę pończoch w razie gdyby się porwały.

Kolana nadal wyglądają źle, ale chociaż mniej bolą.

Martwi mnie strasznie jedna rzecz, przepraszam za spam ale pierwszy miesiąc biorę tabletki anty (Daylette). Pisałam Wam że wzięłam je w pierwszym dniu miesiączki i zatamowało mi ją, po jednym dniu był koniec.
Skończyłam opakowanie i nie dostałam krwawienia z odstawienia..
Jutro muszę zacząć nowe opakowanie.
Trochę mnie to dziwi ciąża odpada bo mimo brania przez miesiąc tabletek dodatkowo się zabezpieczaliśmy, bo stwierdziłam że poczekam aż tabletki zaczną dobrze działać.
Czy któraś z Was miała podobny przypadek? Ratujcie

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 20:38   #943
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero szukasz sali?
Może dlatego, że decyzję o ślubie podjęliśmy 3 tygodnie temu i nie robię wesela tylko obiad w restauracji dla 20 osób. Kapeli też nie będzie, więc odpada mi ten problem z długimi terminami. Termin w kościele mam zaklepany, nikt inny w okolicy tego terminu nawet nie bierze.

Fajne buty.

Ja na ślub czekałam 5lat, bo w sumie tylko kasa stała na przeszkodzi, że wcześniej go nie było. Potem dziecko (studia bez dna...) i jak teraz nie weźmiemy to chyba nigdy.

Panna Izabela
, my mieliśmy w poprzednim mieszkaniu problem z właścicielem, zepsuła się pralka, wstawił "nową" czyli grata z piwnicy, działała może 3-4mce i też się zepsuła. Nowej nie chciał kupić. Pranie woziłam po koleżankach, wyprowadziliśmy się nie płacąc za ostatni miesiąc, a kaucję mógł sobie wsadzić wiadomo gdzie. A akcja z wystawianiem na sprzedaż, ech. Jaką macie umowę? Nie zmusi was do podpisania aneksu, ale tak zwyczajnie chyba może wypowiedzieć?

Edytowane przez Glodomorek
Czas edycji: 2014-07-26 o 20:49
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 21:12   #944
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Może dlatego, że decyzję o ślubie podjęliśmy 3 tygodnie temu i nie robię wesela tylko obiad w restauracji dla 20 osób. Kapeli też nie będzie, więc odpada mi ten problem z długimi terminami. Termin w kościele mam zaklepany, nikt inny w okolicy tego terminu nawet nie bierze.

Fajne buty.
Ah no to zmienia postac rzeczy

Dzieki

Wyslane z Orange Reyo

Do slubu 35dni
Stary 2014-07-26, 21:26   #945
zły jeż
Raczkowanie

Cytat:
O człowieku ! Ja bym takiego salonu sukien nie wybrała. Co to za salon że są godziny przymierzania? a resztę godzin to co ? Można tylko podziwiać?
Też bym nie wybrała go drugi raz, gdybym wiedziała, że taki problem będą robić z normalnej rzeczy. Można sobie w resztę godzin przymierzać te modele co są w sklepie.

Cytat:

:
Fajne buty.

A my salę 6 miesięcy wcześniej rezerwowaliśmy.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie udało się, był foch.

Ja nie planuję, chociaż podobno powinnam

ale tak Ci wypadał, na ten dzień @ ??

Ja bym się wkurzyła ostro. A jakbyś nie mogła w żadnym wypadku po 13, to co wtedy, nie kupisz u nich sukienki, tak, tylko sama zaliczka poszła się....

To nieciekawe zachowanie właściciela. A umowę na ile macie?

Jakbym nie mogła o 13 to chyba byśmy się w sądzie spotkali.

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Spotkałam się z gorszym traktowaniem PMek bo kasę przecież i tak zostawi...
No pewnie takie założenie im przyświeca.

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Dzisiaj spisaliśmy protokół ( trwało to bardzo krótko, ok 15 minut).
Zapłaciliśmy za ślub i pana organistę

Potem zawieszaliśmy zawieszki na wódkę, myliśmy całą zastawę stołową na poprawiny i pakowaliśmy prezenty na podziękowania

Ślub za tydzień!!!!! Po prostu w to nie wierzę

Jutro idę malować włosy, a także kupię sobie drugą parę pończoch w razie gdyby się porwały.

Kolana nadal wyglądają źle, ale chociaż mniej bolą.

Martwi mnie strasznie jedna rzecz, przepraszam za spam ale pierwszy miesiąc biorę tabletki anty (Daylette). Pisałam Wam że wzięłam je w pierwszym dniu miesiączki i zatamowało mi ją, po jednym dniu był koniec.
Skończyłam opakowanie i nie dostałam krwawienia z odstawienia..
Jutro muszę zacząć nowe opakowanie.
Trochę mnie to dziwi ciąża odpada bo mimo brania przez miesiąc tabletek dodatkowo się zabezpieczaliśmy, bo stwierdziłam że poczekam aż tabletki zaczną dobrze działać.
Czy któraś z Was miała podobny przypadek? Ratujcie
Tydzień to już tuż tuż, super.

Nie jestem jakimś ekspertem, ale może nie być czasem krwawienia z odstawienia w normalnym braniu tak po prostu, w ogóle dopiero przy drugim braku krwawienia pod rząd zaleca się sprawdzać czy to czasem nie ciąża (tak było w tych kilku rodzajach tabletek, które brałam). Może po ślubie wybierz się do ginekologa jak będziesz mieć czas (żeby wykluczyć czy np. tabletki nie są źle dobrane ilością hormonów). A może jeszcze przyjdzie krwawienie nim weźmiesz tabletkę z nowego opakowania.
Stary 2014-07-26, 22:25   #946
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
mysza bardzo ładne butki

lusija zaczynam sie stresować. Ale jak na razie stres mnie ogarnia na myśl o nieskończonym projekcie na studia. Trochę się denerwuję, że nie zdążymy wszystkiego zorganizować w te 2 dni poprzedzające sobote i w samą sobotę. Tego zresztą dotyczą moje wszystkie ślubne koszmary..
Ja zaczynam mieć dosc i chciałabym momentami mieć to już za sobą.. Za duzo na głowie..

Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 00:19   #947
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale weźcie pod uwagę, że znaleźć salę na wesele zimą, a znaleźć salę na wesele maj-wrzesień to całkiem inna bajka
No i druga sprawa - nie każdy chce czekać na ślub i wesele miesiącami albo latami.
dokładnie.
ja swoją date rezerwowałam 2,5 roku wcześniej, no ale nic dziwnego, sierpień strasznie oblężony

Cytat:
Ja rok czekania przezyje ale 2 czy 3lat nie
Ale fakt w zime moze latwiej znalezc

Wyslane z Orange Reyo

Do slubu 35dni
czemu nie przezyjesz ? a co to za roznica bycia w zwyklym zwiazku a bycia zareczonym i oczekiwaniu na slub ?
od zareczyn czuje sie caly czas tak samo - przy boku mezczyzny którego kocham, i z ktorym chce byc, i chocbym miala czekac 10 lat to bym czekała, bo wiem ze to ten
my rezerwowalismy 2,5 roku wczesniej sale i zleciało jak jeden dzień

fajne buty

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-07-27, 09:25   #948
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
czemu nie przezyjesz ? a co to za roznica bycia w zwyklym zwiazku a bycia zareczonym i oczekiwaniu na slub ?
od zareczyn czuje sie caly czas tak samo - przy boku mezczyzny którego kocham, i z ktorym chce byc, i chocbym miala czekac 10 lat to bym czekała, bo wiem ze to ten
my rezerwowalismy 2,5 roku wczesniej sale i zleciało jak jeden dzień

fajne buty
U nas bardzo duża różnica bo zamieszkamy ze soba dopiero po ślubie, a czekac rok na mieszkanie razem jest ok, ale juz 2,3 lat nie
Jakbyśmy zamieszkali razem to mogę czekać i 20 lat

Dzięki

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Fajne buty.

A my salę 6 miesięcy wcześniej rezerwowaliśmy.
Dzięki

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2014-07-27 o 09:20
Stary 2014-07-27, 09:58   #949
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
U nas bardzo duża różnica bo zamieszkamy ze soba dopiero po ślubie, a czekac rok na mieszkanie razem jest ok, ale juz 2,3 lat nie
Jakbyśmy zamieszkali razem to mogę czekać i 20 lat
my nie mieszkamy ze sobą
zamieszkamy po ślubie.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-07-27, 11:01   #950
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
my nie mieszkamy ze sobą
zamieszkamy po ślubie.
szanuje to ze ludzie zamieszkuja ze soba po ślubie i podejmują taką decyzję razem. serio jestem godna podziwu.
ja w życiu nie wyszlabym za mąż za kogoś kogo nie znam w tych choćby 90% (podobno nigdy nikogo nie zna się na 100%), wiem jak mój tż zahcowuje sie w domu, jakie ma przyzwyczajenia i co mogę 'ugrać' przed ślubem, zeby potem nie bylo gadania (widzialy gały co brały)
Np zamieszkalismy razem to wszędzie były kubki z niedokończoną kawą/herbatą/sokiem... wszędzie! na parapecie, przy łóżku, na wannie, na pralce, na balkonie, na stole. Teraz są już tylko na parapecie wciąż walczę! ja z kolei zostawiałam wszędzie gumki/spinki do włosów no to sie teraz nauczyłam, ze jemu to przeszkadza i moje pierdółki mozna znalezc juz tylko w lazience.

tak na marginesie
Nie mówie ze zawsze, ale czesto slysze rozwody bo tubka od pasty była nie dokręcona..
Akurat mam temat na czasie bo moja kolezanka wlasnie sie rozwodzi po 2 latach.
Nie uznaje rozwodów z powodu nie zgody charakterów to BZDURA jakas, ludzie sie znaja przed ślubem, nie spotykaja sie pierwszy raz przed oltarzem, wiec powód z dupy. dobra zabrnęłąm za daleko. ale mi ciężko.

JADĘ NA DRUGĄ PRZYMIARKE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

Daję z siebie 200%
Stary 2014-07-27, 11:23   #951
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Konkardia, cudownie wyglądasz
Dziękuję Kochana!!!

Cytat:
dokładnie.
ja swoją date rezerwowałam 2,5 roku wcześniej, no ale nic dziwnego, sierpień strasznie oblężony
Ja też na sierpień. Rezerwacja w lutym. Tego roku

bardorja Ja niestety też słyszę czasem o takich absurdalnych powodach rozwodów to mi się odechciewa wszystkiego... I strasznie mi z tego powodu przykro, tym bardziej że to właśnie najczęściej młodzi ludzie z bardzo krótkim stażem (pół roku, rok, max dwa...)

Pokaż fotki!

Ciekawe jak tam nasze PMki
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 11:28   #952
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
my nie mieszkamy ze sobą
zamieszkamy po ślubie.
A no to tak samo jak my ale dla mnie to jest irytujące i nie mogłabym tak na dłuzszą mete. Spotykać się co tydzień, czy 2 razy w tyg, no to nie dla mnie

Cytat:
szanuje to ze ludzie zamieszkuja ze soba po ślubie i podejmują taką decyzję razem. serio jestem godna podziwu.
ja w życiu nie wyszlabym za mąż za kogoś kogo nie znam w tych choćby 90% (podobno nigdy nikogo nie zna się na 100%), wiem jak mój tż zahcowuje sie w domu, jakie ma przyzwyczajenia i co mogę 'ugrać' przed ślubem, zeby potem nie bylo gadania (widzialy gały co brały)
Ja też wiem jak się Tż zachowuje Teraz np. siedze u niego już 2 tydzień więc prawie mieszkamy. Wiem że to nie to samo ale spędzam u niego tyle czasu od jakiegos pół roku że wiem co robi, co mnie drażni a co Tż. I mam nadzieje że źle nie będzie Talerze może latać nie będą chociaż już prawie latały

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Ja byłam wczoraj na przymiarce a w środę znowu jadę.
Stary 2014-07-27, 11:39   #953
Le_lena
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Dzisiaj 90 DDŚ , a my mamy od wczoraj rozdanych zaproszeń 1 melduję się że zaczynamy i chcemy się wyrobić do końca sierpnia z rozdaniem 78 sztuk
Poza tym jest już mniej niż 3 miesiące a więc pora załatwiać formalności - tylko jakie?
Stary 2014-07-27, 11:45   #954
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Dzisiaj 90 DDŚ , a my mamy od wczoraj rozdanych zaproszeń 1 melduję się że zaczynamy i chcemy się wyrobić do końca sierpnia z rozdaniem 78 sztuk
Poza tym jest już mniej niż 3 miesiące a więc pora załatwiać formalności - tylko jakie?
Dokumenty z USC (akty urodzenia+zaświadczenie o braku przeszkód do zawarcia małżeństwa) i protokól u księdza (akty chrztu, bierzmowania, nauki+poradnia)

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

A my dziś mamy rocznice zaręczyn
Stary 2014-07-27, 11:49   #955
Glodomorek
Zakorzenienie

Kiedy zaczynacie rozdawać zaproszenia?

Już kiedyś pisałam, że nie rozumiem mieszkania na próbę. My zamieszkaliśmy razem, bo chcieliśmy być sobą, na dobre i na złe, a nie dopóki nie będą mi przeszkadzać rozwalone skarpety Może idealistycznie, ale nie zgodziłabym się mieszkać i kochać z kimś kogo nie jestem pewna i dopuszczam rozstanie.

A powody rozstań? Jak komuś nie zależy to wynajdzie najbardziej bzdurny powód (jak np niezgodność charakterów czy niedopasowanie) byle się rozejść. Co więcej, niektórzy będą tym powodem np unieważniać ślub kościelny

Sukces, bo znalazłam nauki, które odbywają się w niedziele. Muszę juro podzwonić i popytać o termin i koszty.
Stary 2014-07-27, 12:14   #956
Le_lena
Raczkowanie

Mysza dziękuję wiem, że temat przewijał się milion razy ale póki mnie nie dotyczył to nie wbijałam go sobie do głowy, a teraz błagam przypomnijcie mi - mamy się udać do dwóch USC? Każdy swojego?
Nauczka na przyszłość : zapisywać wszystko co może mnie kiedyś dotyczyć
Stary 2014-07-27, 12:36   #957
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Mysza dziękuję wiem, że temat przewijał się milion razy ale póki mnie nie dotyczył to nie wbijałam go sobie do głowy, a teraz błagam przypomnijcie mi - mamy się udać do dwóch USC? Każdy swojego?
Nauczka na przyszłość : zapisywać wszystko co może mnie kiedyś dotyczyć
Stronę wcześniej dziewczyny mi odpowiadały. Bierzecie cywilny czy kościelny? W miejscu twojego zamieszkania czy jego? Gdzie się urodziliście?

Generalnie zasada jest taka: bierzesz akt urodzenia z tego urzędu gdzie się urodziliście jeśli jest inny niż tam gdzie ślub będzie, a formalności załatwiacie tam gdzie będzie ślub.
Stary 2014-07-27, 13:09   #958
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny
dokładnie my zaczęliśmy w tamtym tygodniu i na razie idzie jak krew z nosa.... ale taż mamy plan, że chcemy je rozdać przed końcem sierpnia

udało nam się w tym tygodniu załatwić akty chrztów. teraz musimy podejść do urzędów po akty urodzeń itd a na początku sierpnia ksiądz kazał nam podejść spisać protokół
Stary 2014-07-27, 13:17   #959
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Np zamieszkalismy razem to wszędzie były kubki z niedokończoną kawą/herbatą/sokiem... wszędzie! na parapecie, przy łóżku, na wannie, na pralce, na balkonie, na stole. Teraz są już tylko na parapecie wciąż walczę! ja z kolei zostawiałam wszędzie gumki/spinki do włosów no to sie teraz nauczyłam, ze jemu to przeszkadza i moje pierdółki mozna znalezc juz tylko w lazience.

tak na marginesie
Nie mówie ze zawsze, ale czesto slysze rozwody bo tubka od pasty była nie dokręcona..
Akurat mam temat na czasie bo moja kolezanka wlasnie sie rozwodzi po 2 latach.
Nie uznaje rozwodów z powodu nie zgody charakterów to BZDURA jakas, ludzie sie znaja przed ślubem, nie spotykaja sie pierwszy raz przed oltarzem, wiec powód z dupy. dobra zabrnęłąm za daleko. ale mi ciężko.

JADĘ NA DRUGĄ PRZYMIARKE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
kiedys ludzie nie mieszkali ze sobą przed ślubem, ba, było to nie do pomyślenia, i rozwodów jakoś było mniej niż jest teraz. skoro to TEN, to nie będzie rozwodu, ja sie tym nie martwie

pozatym wcale nie musze z Tztem mieszkac, zeby wiedziec jakim jest bałaganiarzem. Tz czesto u mnie nocuje, zdarzało sie ze miesiącami dzień w dzień jak pracował w miejscu, w którym odemnie miał bliżej. I juz go znam jak własną kieszeń, wiem ze jak sciaga ciuchy to tak leżą, bo ich nie zaniesie, skarpetki na środku pokoju to codzienny widok, juz wrazenia na mnie nie robi, nieposprzatanie po jedzeniu to normalka. Jak nocuje u siebie, to i tak widujemy sie codziennie. Szczerze, to nie pamiętam dnia, kiedy ostatnio tak było, że sie nie widzieliśmy.

On juz mnie niczym nie zaskoczy, ja go tez, dobrze wie jaką mam rozdartą morde i nie musielismy mieszkac ze soba 24/h zeby sie poznac od A do Z

Cytat:
A no to tak samo jak my ale dla mnie to jest irytujące i nie mogłabym tak na dłuzszą mete. Spotykać się co tydzień, czy 2 razy w tyg, no to nie dla mnie
no my sie widujemy codziennie, chyba ze Tz jezdzi w delegacje to chwila odpoczynku mamy do siebie 10 km, wiec tragedii nie ma, czasem nawet rowerem jeździłam

🤍

Stary 2014-07-27, 13:45   #960
Le_lena
Raczkowanie

Glodomorek - dzięki przewertuję kilka stron wstecz w wolnej chwili i na kompie bo w pracy z telefonu to idzie jakby chciało a nie mogło

Tysia - a ile macie do rozdania? Będziemy się wspólnie motywowały I potwierdzenia do kiedy?

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości