|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
(Nie)śmiałość facetów?
W związku z sytuacją, jaka mi się niedawno przytrafiła, chciałabym Was spytać o zdanie i ewentualne odniesienie do Waszych doświadczeń. Czy możliwe jest, żeby facet, który - dopóki nie mieliście bliższych kontaktów - nie miał problemów z wysuwaniem kolejnych zaproszeń na kawy do kina etc., po tym, jak Wasze kontakty stały się bardziej intymne, nagle zaczął mieć problemy z kolejnymi propozycjami, i jedyne na co go teraz stać to rzucanie aluzji? Czy to możliwe, że to kwestia jakiegoś wtórnego wstydu, czy po prostu zwykłe wyrachowanie?
|
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: (Nie)śmiałość facetów?
Przecież możliwości może być mnóstwo i nikt ci na to nie odpowie. Mógł np. pójśc z toba do łóżka i stwierdzić, że to mu wystarczy. Swoją drogą to częsta zagrywka mężczyzn. Jakie dla nich wazne związki itd. a gdy zaliczą dziewczynę to nagle przypominają sobie o swojej byłej, która nadal siedzi im w sercu i takie tam
. Mógł stwierdzić, że jednak nie jesteś w jego typie. Może chce utrzymywać z tobą wyłącznie stosunki koleżeńskie. Może w między czasie poznał jakaś inną kobietę. Może faktycznie jest wstydliwy, a może być jeszcze milion innych powodów.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
To znaczy jak już był seks, on stracił inicjatywę?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Nie było seksu jako takiego, ale były dwa spotkania z nazwijmy to intymnymi sytuacjami, potem długa przerwa, ale z ciągłym kontaktem z jego strony, a potem znów jedno spotkanie i znów tylko kontakt, a zero propozycji spotkań, a mimo wszystko jakieś aluzje. Wcześniej potrafił prosto z mostu mówić, że się chce zobaczyć.
Szerszy kontekst tutaj (https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=764632), jeśli się komuś chce, ja już odpuściłam, ale zastanawiam się, jak to np. faceci widzą. |
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
Niektórzy pewnie daliby sobie szybko spokój z kobietą, która po kilku spotkaniach daje się obmacywać. Może to mogłbyć powód, a może jeszcze innych z miliona innych. Nikt cie tego nie powie, bo to jak wróżenie z fusów.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
EDIT: Autorka zaczęła w kolejnych postach przedstawiać nieco inną wersję wydarzeń, więc chyba nie tylko facet tu jest winny, a może wręcz prawie wcale. ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Jakie obmacywać? Pan się spotyka z panią, oboje chcą jakichś sytuacji, są dorośli i wolni. Normalne życie. Co? Pan obmacujący - wow, super, macho. Pani obmacująca - fuj, dała się, ladacznica. Jeżeli ten facet ma takie myślenie, to jest debilem nadającym się co najwyżej na sanitarny odstrzał. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-07-27 o 12:39 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A to jak oceniasz takiego mężczyznę, który inaczej myśli niż ty mało mnie obchodzi. Edytowane przez medrca Czas edycji: 2014-07-26 o 20:40 |
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może to w takim razie jakaś wyższa forma pastwienia się pt. ja Cię nie chcę, ale nie dam się też zapomnieć?;p Na temat kwestii pt. "zaproś go' to już powstał cały poprzedni wątek, ale jak komuś nie podpasowałam, to już się wolę bardziej nie upokarzać jednak. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#9 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
A nie pomyślałaś, że może on chce poczuć, że Ty też wykazujesz jakąś inicjatywę? Może ma dosyć tego, że cały czas to on wychodzi z propozycjami.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale mam pytanie, bo nie pamiętam poprzedniego wątku: czy Ty mu w końcu zaproponowałaś spotkanie się, pójście gdzieś razem, czy z góry założyłaś, że nie, bo nie (bo nie będziesz się "upokarzać")? EDIT: Autorka zaczęła w kolejnych postach przedstawiać nieco inną wersję wydarzeń, więc chyba nie tylko facet tu jest winny, a może wręcz prawie wcale. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-07-27 o 12:40 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli sytuacja wyglądała tak, że on ciągle Cię zapraszał, inicjował kontakt a Ty nic, to może w końcu pomyślał, że masz go gdzieś i teraz chce zobaczyć, co zrobisz, czy Ci zależy.
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Przeczytałam to, co pisałaś w poprzednim wątku i powiem Ci, że na jego miejscu już dawno dałabym sobie z Tobą spokój. On Cię zaprasza, Ty odmawiasz, sama nie napiszesz pierwsza. Przecież to jasny sygnał. |
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I po czymś takim mam się zdobyć na odwagę, żeby radośnie zaproponować, żeby ze mną do kina poszedł? Edytowane przez barbirelka Czas edycji: 2014-07-26 o 21:14 |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. TY się do niego odezwij. 2. TY go gdzieś ZAPROŚ. Jeżeli Ci na nim zależy. Przecież to takie proste no ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Kurcze, szkoda faceta, bo naprawdę z Twojego opisu wygląda na sensownego. I bardzo cierpliwego... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
No ale przecież właśnie opisałam sytuację, jak to praktycznie ja zaprosiłam i dostałam kosza...
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
przeszytałam obydwa wątki. Zgadzam się z dziewczynami - Twoja kolej na propozycję spotkania. Jak teraz nic nie zrobisz to wszystko zepsujesz
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
On zaproponował spotkanie (o prezencie nie wspomnę), ty tylko podałaś formę.
Wiesz, co robisz? Teraz bierzesz tel i piszesz do niego smsa z zaproszeniem do kina, na kawę albo na cokolwiek. Sama z siebie. Nie czekasz "na swoją kolej". |
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobra, ja się poddaję. Nie przetłumaczę. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
No rozumiem i wiem, jak to może wyglądać ze strony osoby z zewnątrz, sama jak to zbiorczo czytam to w sumie widzę, że było ok i się sypie, ale pewnie też bym komuś radziła, żeby próbował, ale z mojej perspektywy jednak odczuwałam takie sygnały, jak ten ostatni (no serio - jaki był powód tego, żeby nie chciał ze mną na chwilę usiąść jeśli już się spotkaliśmy i tak?) i po prostu już mi jest wystarczająco przykro i się nie chcę pogrążać, chyba łatwiej jednak będzie się odciąć.
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
do końca życia będziesz sobie pluć w brodę
on nie zrobił nic złego
|
|
|
|
|
#26 |
|
plum plum
|
ekhm...
moja droga, tu widać takie przeciąganie liny - facet ogólne odsłonił się, pokazał, że mu zależy. Teraz chcialby dostać w zamian to samo. Zaproś go i tyle. Jak Ci odmówi, trudno, kasujesz jego nr tel, usuwasz z życia - wiesz, na czym stoisz. Ile jeszcze wątków założysz i ile będziesz myśleć? Faceci są prości jak budowa cepa. Nie przypisuj mu dziwnych myśli, bo on prawdopodobnie ich nie posiada. Pokaż mu, że lubisz jego towarzystwo, masz ochotę na więcej. To kino to świetny pomysł. Albo do niego piszesz, albo uznaj ten wątek za martwy. Amen |
|
|
|
|
#27 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#30 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

. Mógł stwierdzić, że jednak nie jesteś w jego typie. Może chce utrzymywać z tobą wyłącznie stosunki koleżeńskie. Może w między czasie poznał jakaś inną kobietę. Może faktycznie jest wstydliwy, a może być jeszcze milion innych powodów.