Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-27, 10:31   #3061
19Inka90
Wtajemniczenie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Emilka to za każdym razem jak się budzę w nocy to mnie gdzieś tam podkopuje
Śmiejemy się z TZ że oby jej do grudnia przeszedł ten nocny tryb życia

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 10:32   #3062
Suqub
Zakorzenienie

Eh dobrze ze zaraz słońce zajdzie i nie będzie świecić mi do mieszkania bo normalnie roztopię się zaraz
Wyciągnęłam jakąś spódnicę która w pasie była za duża dla mnie a teraz w sam raz jest

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 10:42   #3063
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Lola jak to jest ze Ty masz tp na 12 i 22tc a ja mam na 1 grudnia i tez 22??jutro 23 zaczynam?!!?!?
Ja mam tp na 14 i zaczynam nabijac 22

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 10:44   #3064
19Inka90
Wtajemniczenie

To jest właśnie magia Ja mam termin na 8.12 i zaczynam dopiero jutro 22
Ale podejrzewam że na to sklada się także dlugość cyklów ??

Emilka
Stary 2014-07-27, 10:54   #3065
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
to ja nie wiem czemu mi wychodzi dopiero 21 jak mam termin na 12
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 11:21   #3066
19Inka90
Wtajemniczenie

To się nazywa szczęście !! Ciepła herbatka,ciasteczka i ''Przeminęło z Wiatrem"

Emilka
Stary 2014-07-27, 11:27   #3067
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
to ja nie wiem czemu mi wychodzi dopiero 21 jak mam termin na 12
Dziewczyny ja jestem w 21+1 czyli zaczynam nabijac 22 ;-) ostatni okres mialam 7 marca a cykle mam 31 dniowe i tp na 14
Tez zajadam ciasteczka belvita bo czekam na bielucha a na obiad zrobie szpinak i 2 jaja na twardo zeby bylo szybko bo sama w domu jestem wiec nie chce stac nad garami 100 lat

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-07-27 o 11:31
Stary 2014-07-27, 11:28   #3068
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Widze, ze tez masz tp na 14.12 ja tez
Teoretycznie tak, praktycznie ok. 19.12 Jutro mam wizytę, więc w końcu zobaczę synka
Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
To się nazywa szczęście !! Ciepła herbatka,ciasteczka i ''Przeminęło z Wiatrem"
Kocham ten film
Stary 2014-07-27, 11:32   #3069
19Inka90
Wtajemniczenie

Maczuma Ja tez ogladalam go od najmłodszych lat z mamą, i teraz tez do niego wracam Kochana za Twoją jutrzejsza wizytę to juz połówkowe czy nie ??

Emilka
Stary 2014-07-27, 11:37   #3070
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/show_item.php?item...6d91f2d6ed1ca0 ale chyba zdecyduje sie na ten zestaw
Ślicznie wyglada to prawda,ale jakościowo jest MASAKRA, wiec odradzam. Bardzo, bardzo dobrej jakości pościele, rożki itp. są z tej firmy: http://feretti.pl/c/produkty/posciele/ Przerobiłam ju kilka kompletów różnych firm to ta jest bezkonkurencyjna, no chyba,że komuś zalezy tylko na wyglądzie. Dla mnie na pierwszym miejscu jest jakość

Cytat:
Jakim sposobem?? Ja mam tp na 10.12 i jutro kończę dokładnie 21 tc,a od wtorku zaczynam nabijać 22 tc

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 11:38   #3071
jusssi
Rozeznanie

Jestem chyba jedną w "wcześniejszych", bo ledwo zacznę 19 tc, a termin mam na 24 grudnia. Zazdroszczę Wam kopniaków, sama czuję delikatne pływanie. Pewnie tłuszczyk na brzuchu też się do tego przyczynił.

Znowu mam problem z lekarzem. Jest to świetny fachowiec i jestem zadowolona z jego pracy, ale na ostatniej wizycie po prostu mnie olał. Mam pracę stojącą, a co za tym idzie męczącą. Czasami kręgosłup boli mnie tak, że nie mogę się ruszyć, łapią mnie skurcze w tyłku i promieniują na całe nogi. Jednym słowem dewo zipię w te upały. Skwitował tylko, że jego też plecy bolą i nic na to poradzić się nie da. Dziewczyny, trochę się obawiam takiego podejścia. Póki mogę to pracuję, ale od razu mi powiedział, że nie jest to powód, aby wypisać l4. Nie chcę zmieniać lekarza, ale zastanawiam się czy we wrześniu nie iść do innego na konsultacje i poprosić o zwolnienie. Głupio płacić dwa razy za to samo, ale nie chcę robić dużego zamieszania... Jak myślicie? Chyba nie robi różnicy w zusie, że zwolnienie nie byłoby od lekarza prowadzącego?
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 11:38   #3072
maczuma
Rozeznanie

Miałam mieć 6.08 ale kazał przyjść wcześniej, jak się dowiedział, że byłam w szpitalu, więc pewnie jutro od razu nas zbada - przynajmniej mam taką nadzieję
Stary 2014-07-27, 11:44   #3073
19Inka90
Wtajemniczenie

A wiec tym bardziej kciuki jutro chyba ogólnie pełno wizyt jest Ja jutro na badania a wizyta we wtorek

Emilka
Stary 2014-07-27, 11:45   #3074
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Jestem chyba jedną w "wcześniejszych", bo ledwo zacznę 19 tc, a termin mam na 24 grudnia. Zazdroszczę Wam kopniaków, sama czuję delikatne pływanie. Pewnie tłuszczyk na brzuchu też się do tego przyczynił.

Znowu mam problem z lekarzem. Jest to świetny fachowiec i jestem zadowolona z jego pracy, ale na ostatniej wizycie po prostu mnie olał. Mam pracę stojącą, a co za tym idzie męczącą. Czasami kręgosłup boli mnie tak, że nie mogę się ruszyć, łapią mnie skurcze w tyłku i promieniują na całe nogi. Jednym słowem dewo zipię w te upały. Skwitował tylko, że jego też plecy bolą i nic na to poradzić się nie da. Dziewczyny, trochę się obawiam takiego podejścia. Póki mogę to pracuję, ale od razu mi powiedział, że nie jest to powód, aby wypisać l4. Nie chcę zmieniać lekarza, ale zastanawiam się czy we wrześniu nie iść do innego na konsultacje i poprosić o zwolnienie. Głupio płacić dwa razy za to samo, ale nie chcę robić dużego zamieszania... Jak myślicie? Chyba nie robi różnicy w zusie, że zwolnienie nie byłoby od lekarza prowadzącego?
hej dla ZUS nie ma znaczenia od jakiego lekarza pochodzi zwolnienie. Ja bym zmieniła lekarza.

Trzymam kciuki za wizyty
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 11:52   #3075
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
hej dla ZUS nie ma znaczenia od jakiego lekarza pochodzi zwolnienie. Ja bym zmieniła lekarza.

Trzymam kciuki za wizyty

Dzięki za szybką odpowiedź. Zmieniać nie będę, ale miesiąc czy dwa pójdę też do innego. Trochę bezczelnie, bo po zwolnienie, ale trudno.
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 11:58   #3076
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglada to prawda,ale jakościowo jest MASAKRA, wiec odradzam. Bardzo, bardzo dobrej jakości pościele, rożki itp. są z tej firmy: http://feretti.pl/c/produkty/posciele/ Przerobiłam ju kilka kompletów różnych firm to ta jest bezkonkurencyjna, no chyba,że komuś zalezy tylko na wyglądzie. Dla mnie na pierwszym miejscu jest jakość

Jakim sposobem?? Ja mam tp na 10.12 i jutro kończę dokładnie 21 tc,a od wtorku zaczynam nabijać 22 tc
Nie wiem jakim cudem, mam taki termin w karcie ciazy potwierdzony przez 2 lekarzy ale wg usg mam termin na 6.12

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-07-27, 12:03   #3077
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za szybką odpowiedź. Zmieniać nie będę, ale miesiąc czy dwa pójdę też do innego. Trochę bezczelnie, bo po zwolnienie, ale trudno.
Wiem po swojej sytuacji, że ja bym od takiego ginekologa uciekała. Dla mnie takie teksty są oznaką braku empatii, czy jakiegokolwiek zaangażowania w ciążę pacjentki. Nie mówię, że lekarz ma przeżywać czyjąś ciążę jak własną , ale klasyki w stylu, że ja też jestem zmęczony, czy ciąża to nie choroba, jednak sprawiają, że włącza mi się czerwona lampka. Ale zrobisz, jak uważasz
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 12:05   #3078
Suqub
Zakorzenienie

Mi jest dziwnie jak przy każdej wizycie lekarz mi nogi ogląda. Jakoś tak mnie bardziej krępuje niż całe badanie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 12:25   #3079
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Lola jak to jest ze Ty masz tp na 12 i 22tc a ja mam na 1 grudnia i tez 22??jutro 23 zaczynam?!!?!?
Ja Linka w takim razie podobnie do Ciebie mam bo z OM TP wychodzi mi na 29.11 a 23 tydz rozpoczęłam właśnie wczoraj. Dziś mam 22t1d

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Hasiap, ale dlaczego myślisz, że tesciowa patrzy na Twoją mamę? Może Ty to tak odbierasz. Twoj TZ tez to widzi? Jeśli tak, to może niech z nią porozmawia i zasugeruje, że Twoja mama jest w innej sytuacji finansowej i nie może sobie pozwolić na większe wydatki, przecież to zrozumiałe.
Moja teściowa to na prawdę złota kobieta, ale czasem zdarzy jej się coś wypalić takiego, po czym czuję się niezręcznie. Chociażby po weselu też wiele było niedociągnięć w kwestii finansów, co później powiedziała na głos - nie wiem może nawet nie chciała, ale było mi głupio i przykro jednocześnie, że nie jest w stanie zrozumieć że moja mama, gdyby zarabiała tyle co ona też by dawała nam tyle ile by mogła.

Ale dobra kończę temat żale wylałam swoje i już mi lepiej

Cytat:

Zmieniać nie będę, ale miesiąc czy dwa pójdę też do innego. Trochę bezczelnie, bo po zwolnienie, ale trudno.
Tak jak Doloresd napisała, dla zusu to żadna różnica kto dał pieczątkę na zwolnieniu. Aczkolwiek powiem szczerze moja koleżanka (ta co rodzi teraz w sierpniu) miała taką sytuację, że musiała iść na zwolnienie, bo tak jej w pracy powiedziała pracodawczyni, a że do wizyty u swojego lekarza miała jeszcze 2 tyg i z terminami u niego kiepsko, to postanowiła iść do innego lekarza tylko w sprawie zwolnienia. Ten jak się oburzył, że od początku ciąży do niego nie przyszła ale jak po zwolnienie to szybko i wypalił jej z tekstem, że skoro pracodawca kazał jej iść na zwolnienie to niech pracodawca jej wypisze - cham jakich mało normalnie i w dodatku za wizytę płaciła normalnie . Ta biedna nie wiedziała co ma zrobić i poszła w ten sam dzień jeszcze do rodzinnego nakłamała że gardło ją boli dostała zwolnienie na tydzień.. a po tygodniu poszła znowu do rodzinnego że nie przeszło i znowu dostała na tydzień.. Dopiero od swojego lekarza gina dostała normalne zwolnienie. Więc ja nieco sceptycznie podchodzę do wzięcia zwolnienia od nie swojego lekarza, ale próbuj.
Stary 2014-07-27, 13:01   #3080
Ollliwka
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
Mam nadzieję, że mnie nie wykopiecie z wątku bo już wieki tutaj nie pisałam
Ale staram się czytać - choć nie wszystko i tak bo takie gaduły jesteście.
Ale jeszcze trochę i córka idzie do przedszkola więc będzie trochę więcej czasu na pisanie i może już te upały miną.

Gratuluję poznania płci ja idę we wtorek na usg i liczę, że potwierdzi się chłopak. Ale i tak wątek zdominowany przez dziewczyny
Stary 2014-07-27, 13:05   #3081
19Inka90
Wtajemniczenie

Właśnie się ostatnio zastanawiał am gdzie Ty się zgubilas za Twoja wizytę

Emilka
Stary 2014-07-27, 13:09   #3082
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość

dzieki za opinie przejrze to co wyslalas jak tylko bede miala dostep do kompa.
Stary 2014-07-27, 13:15   #3083
Justyssia87
Rozeznanie

Witam się w 23 tc może teraz poleci z górki bo jakos mi sie to dłuży :/

wózka wczoraj nie kupilismy, byl mocno zniszczony, widac ze po 2 dzieci, takze sobie darowaliśmy.
U nas tez upały umieram dzis chociaz pomimo tego zmienilam firany dzis, ugotowalam 2obiady, zrobiłam ciasto, 2tury prania do malego, juz wyschło wiec i poskladalam, zrobilam miejsce w 2szufladach, ale tzreba było żonglowac zeby je zwolnic a tamte graty gdzies upchnac :/, ale czuje jak sie roztapiam ble.

Hasiap- a ato ona nie pyta sie jaki model i firme chcecie?tak cos wspomniałaś...bo to dosyc ważna sprawa żeby nie kupic cięzkiego zbytnio i takiego co ma duzo wad, jak na necie piszą. Niech mąż zasugeruje mamie delikatnie że to taki ważny aspekt..albo ze jej pomoze wybrac i nakieruje na ten co wy chcecie

uciekam robic kawe mrożona

Aaaa zapomniałam !! czy ktoras z Was ma w domu nawilzacz powietrza i moze jakis polecic?chce kupic do pokoju gdzie maly bedzie spać bo zima znow bedzie suche powietrze. Chodzi o nawilzenie 10mkw no albo wiecej Może macie????
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 13:17   #3084
Ollliwka
Zakorzenienie

inka że ja ?? myślałam, że żadna z Was mnie już nie pamięta
a tak w ogóle to ten 8.12 u Ciebie wbił mi się w pamięć bo to dzień moich urodzin

U nas niestety nie będzie tak dobrze i będziemy musieli wózek kupić sami bo raczej nikt nie zasponsoruje a po córce wózka już nie mamy.
Ciuszków trochę mam, ale to o dużo za mało no i raczej dla dziewczynki typowo jak już coś. Także zakupy też nas czekają, ale tż jakoś póki co nie angażuje się w wyprawkę.
W tej ciąży chciałabym przygotować prawie wszystko przed narodzinami Malucha, w przypadku narodzin córki to był istny szał bo część rzeczy kupowałam jak już wróciłam z nią do domu ze szpitala

justyssia przeoczyłam wcześniej...jaki wózek bierzecie pod uwagę?
W ogóle to chyba żadna z Was nie pisała o wózkach bebetto a mi się taki już od dawna podoba i się zastanawiam cały czas

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2014-07-27 o 13:20
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 13:22   #3085
19Inka90
Wtajemniczenie

No tak Olliwka jak to nie pamiętamy ?! Akurat mojej pamięci malo można zarzucić
Ja wczoraj TŻ pokazalam listę z naszej pierwszej strony załamał się biedny,kazał mi ja czytać na glos i omawialismy
Ogólnie to czeka nas chyba przeprowadzka do Wrocławia bądź Krakowa :/

Emilka
Stary 2014-07-27, 13:39   #3086
Ollliwka
Zakorzenienie

a no tak! przecież Ty masz pamięć doskonałą na wątku, ostatnio nawet o tym dziewczyny pisały
Ja trochę listę wyprawką okroję - bo niektóre rzeczy mamy już. Np. pytałaś ostatnio o leżaczek - u nas się sprawdził rewelacyjnie, ale to na pierwsze miesiące. Później jak już zaczęła chodzić a było to dość wcześnie to leżaczek stał tylko. Ale pierwsze miesiące to usypiała w nim po czym do łóżka ją przenosiłam Fajna sprawa.
Stary 2014-07-27, 13:41   #3087
Justyssia87
Rozeznanie

oliwka- roznie zalezy jaki akurat jest na olx do kwoty 600zł :PP tamten to bł adbor alu cos tam, a teraz wlasnie ten bebetto znalalzam i podoba mi sie moze dzis go skoczymy zobaczyć, chca 700zl ale moze zejda na 600zł no i zobaczyzmy jaki jest w ogole, pinie na necie sa w porzadku.
Pozdrawiam
Stary 2014-07-27, 13:46   #3088
Ollliwka
Zakorzenienie

justyssia a jaki model bebetto?
Stary 2014-07-27, 13:59   #3089
TheN4ti
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny
Ja wczoraj spedzilam super dzien, a dzis sprzatam. Mam sporo energii wiec zabieram sie z mezem za mycie okna na taras. W Anglii lato piekne i az chce sie zyc Jutro usg to juz w ogole mnie roznosi. Przed osatnim usg sie denerwowalam, przed tym poki co w ogole, wiem, ze bedzie dobrze To juz polowkowe, masakra jak ten czas leci!
Stary 2014-07-27, 14:25   #3090
Justyssia87
Rozeznanie

then4- na pewno wszsytko bedzie dobrze trzymam kciuki za jutzrejsza wizyte zobaczysz swoje malństwo

oliwka- to jest bebetto luca, facet pow ze mozemy za h podjechac zobaczyc spacerowka mi sie nie podoba ale zadna mi sie nei podoba, dlatego mam parasolke zwykla, mnie interesuje gondola z fotelikiem, a Ciebie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości