Scent Bar LIII - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-27, 10:11   #1681
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

zbieram się do sklepu po zakup czegoś ; małż ze Śnieżką na Rodos wybyli więc chata wolna , szaleć bende znaczy ogórki na małosolne nastawię i filmy kostiumowe pooglądam
szaleństwo
Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

patrzcie jakie fajne fajne miejsce znajduje się tuż obok tego osiedla za cmentarzem i torami kolejowymi: http://defabryka.pl/
robi wrażenie
Cytat:
poza tym, byłam wczoraj u przyjaciół na urodzinach, zeżarłam 6 nóżek kurczaka i osiemnaście porcji sałatki z fasoli, groszku i kukurydzy - a wybrałam się do nich po obiedzie i niespodziewanie zostałam poproszona o świadkowanie na ich ślubie a drugim świadkiem jest mój były
miałaś dobry dzień na jedzenie po prostu
ja też byłam na urodzinach, ale zjadłam tylko sałatkę zz krewetkami, pizzy odmówiłam
zgodziłaś się na świadkowanie?

Ja wczoraj po powrocie z pracy niespodziewanie malowałam kuchnię nie chciało mi sie strasznie, ale TŻ już zaczął więc trzeba było skończyć.... no ale po 3 latach czekania mamy wreszcie kuchnie pomalowaną

A teraz macham znad kawy i spadam bo jedziemy na wycieczkę do kopalni srebra i aquaparku

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2014-07-27 o 10:12
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 11:00   #1682
Parabelka
Panaroja

snad łupału i planu zrobienia sobie kawusi
Cytat:

poza tym, byłam wczoraj u przyjaciół na urodzinach, zeżarłam 6 nóżek kurczaka i osiemnaście porcji sałatki z fasoli, groszku i kukurydzy - a wybrałam się do nich po obiedzie i niespodziewanie zostałam poproszona o świadkowanie na ich ślubie a drugim świadkiem jest mój były

i jeszcze jeden news: mam białoruską wizę w paszporcie

ja się cieszę, że nie mam z nimi do czynienia bardziej bezpośrednio, bo to bakterie E.coli

niewykluczone, z tym, że nie konkretnie mój przodek, bo z linii bocznej - aczkolwiek skojarzenie z Kmicicem w dobrym kierunku, bo wyklepane zostało na wschodzie choć chyba jeszcze dalej na wschodzie niż sięgała Rzeczpospolita w XVII wieku...

szalona

pewnie takie wyklepywanki były swego czasu w modzie
1.sześcionogi kurczak
2.gdzie się wybierasz ?
3.ha ,i tu Cię zaskoczę bo masz - nosisz je we środku
4.
5.prawda ?
6.przypomło mi się - kiedyś mieliśmy też taką wyklepywankę w postaci głowy foksteriera czy może nawet większego jego kawałka , Mam dostała to od swojej ciotki w latach 70 , i jakiś czas wisiało u brata w pokoju , po czym zostało zbiorowo i jednogłośnie uznane za ohydztwo i wywalone jakoś nie wykazaliśmy szacunku dla repusowanego psa
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
szaleństwo

ja też byłam na urodzinach, ale zjadłam tylko sałatkę zz krewetkami, pizzy odmówiłam

Ja wczoraj po powrocie z pracy niespodziewanie malowałam kuchnię nie chciało mi sie strasznie, ale TŻ już zaczął więc trzeba było skończyć.... no ale po 3 latach czekania mamy wreszcie kuchnie pomalowaną

A teraz macham znad kawy i spadam bo jedziemy na wycieczkę do kopalni srebra i aquaparku
1.a so
2.twarda jesteś
3.na jaki kolor ? poka
4.fiu fiu

cobytu cobytu...

a ogórki już fermentujom , jutro bendom do jedzenia

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 11:32   #1683
rachell111
Zakorzenienie

Kameno - miejsce baaardzo w moim stylu

Kryste Panie niech mnie ktoś poprawi bo mam nadzieję, że się mylę, na pd Polski czeka nas kilka tygodni upałów z przerwami na 25 -26 stopni.

Martwię się bo ja po prostu słabnę, mam zejścia przy takiej pogodzie.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-07-27 o 11:52
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 12:06   #1684
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Kryste Panie niech mnie ktoś poprawi bo mam nadzieję, że się mylę, na pd Polski czeka nas kilka tygodni upałów z przerwami na 25 -26 stopni.
No podobno czeka
Jak by nie mogło być normalne letnie 24 - 24 stopni i wiaterek delikatny...albo prawie 40 , albo 18 i nieustająca ulewa

Kameno, śliczna panienka

Nic mi się nie chce, cierpię na nadmiar roboty i dołek finansowy. Niby jedno z drugim powinno się wykluczać, ale niestety da się mieć oba jednocześnie
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 12:11   #1685
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
patrzcie jakie fajne fajne miejsce znajduje się tuż obok tego osiedla za cmentarzem i torami kolejowymi: http://defabryka.pl/
To się nazywa wykorzystanie przestrzeni pofabrycznej

Cytat:
Ad. 1. Gdzie Ty to zmieściłaś?
Ad. 2. Chichot losu

Cytat:
i jeszcze jeden news: mam białoruską wizę w paszporcie
Czyżby wycieczka?

Cytat:
niewykluczone, z tym, że nie konkretnie mój przodek, bo z linii bocznej - aczkolwiek skojarzenie z Kmicicem w dobrym kierunku, bo wyklepane zostało na wschodzie choć chyba jeszcze dalej na wschodzie niż sięgała Rzeczpospolita w XVII wieku...
Ty też masz wschodnie korzenie? Czy to ma związek z wizą? Wiem, wiem - to wścibstwo pierwszej wody

Cytat:
a długo masz tę chcicę na ryby? nie wiem, ale wydaje mi się, że taki niedobór się "hoduje" przez lata
Pierwszy atak chcicy nastąpił jakieś 2 lata temu - zaspokoiłam. Drugi mniej więcej rok temu - zignorowałam. Trzeci mam teraz - przy stoiskach rybnych dosłownie dostaję ślinotoku. Więc kilkanaście lat wegowania poszło się kochać. Przez własną głupotę zrobiłam sobie krzywdę niezbilansowaną dietą

Cytat:
Spontaniczne malowanie kuchni
Właśnie - jakie kolory ścian macie w kuchniach?

Cytat:
6.przypomło mi się - kiedyś mieliśmy też taką wyklepywankę w postaci głowy foksteriera czy może nawet większego jego kawałka , Mam dostała to od swojej ciotki w latach 70 , i jakiś czas wisiało u brata w pokoju , po czym zostało zbiorowo i jednogłośnie uznane za ohydztwo i wywalone jakoś nie wykazaliśmy szacunku dla repusowanego psa
O! I to jest właśnie to słowo, którego zapomniałam. Dziękuję za odświeżenie

Cytat:

Nawet nie mów - jeśli to prawda, to zejdę razem z Tobą.
Rano nie byłam w stanie chodzić bez trzymania się ścian - świat uciekał Ale też krew leje się ze mnie jak z dzika, więc może to skutek jej ubytku, a nie tylko gorąca...

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 12:11   #1686
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

Nic mi się nie chce, cierpię na nadmiar roboty i dołek finansowy. Niby jedno z drugim powinno się wykluczać, ale niestety da się mieć oba jednocześnie

Ja mam napad na cynamonowe żarcie (ciekawe co się tym objawia? nieuregulowany cukier?) i jadę do piekarni po cynamonki, a ponieważ jest neidziela to pewnie ich nie będzie a sama nie umieeeeeeeeeeee i nie chce misie robić
Stary 2014-07-27, 12:12   #1687
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Zdecydowanie się da. Też jestem na tym etapie. Paranoja

Stary 2014-07-27, 12:31   #1688
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość

Pierwszy atak chcicy nastąpił jakieś 2 lata temu - zaspokoiłam. Drugi mniej więcej rok temu - zignorowałam. Trzeci mam teraz - przy stoiskach rybnych dosłownie dostaję ślinotoku. Więc kilkanaście lat wegowania poszło się kochać. Przez własną głupotę zrobiłam sobie krzywdę niezbilansowaną dietą

Rano nie byłam w stanie chodzić bez trzymania się ścian - świat uciekał Ale też krew leje się ze mnie jak z dzika, więc może to skutek jej ubytku, a nie tylko gorąca...
1. Cieszę się, że sama to powiedziałaś, że to widzisz i wiesz.

2. Współczuję, biednaś Mam identycznie Za kilka dni mnie to czeka, jedno nasila drugie. Niestety tak mamy. Ja się kładę na kafelkach (jeśli masz?) albo schodzę do piwnicy (nie masz ). Pomagają okłady z chłodnych mokrych ręczników, żeby troszkę "ściąć", obkurczyć naczynia krwionośne, stopy do miski z chłodną wodą, ale nic ostro zimnego bo znów szok temperaturowy itepe. Mam też wachlarz ale nie ,mam sił się nim wachlować, nie pomaga na krew

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:

1. Uwieeeelbiam

2. To zależy od kuchni - koloru mebli etc. Mnie się podobają prawie każde, ostatnio jestem dosyć otwarta, jedyne czego nie potrafię przełknąć to odcienie żółte, budyniowe, no jakoś mam awersję.

My z racji hmmm ciemnobrązowej, mahoniowo wiśniowej kuchni której kolor zwany jest "orzech" Mamy jasny beżyk, jakaś kość słoniowa chyba. Natomiast no kusi mnie mocno zmiana na coś bardziej z ikrą. Choć kolor ścian bym już darowała, gdybym tylko mogła zdrapać glazurę nablatową i walnąć te moje cegły to niech se są sciany nudne i białe.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:

dubel, sorry

lete po te cynamonki. Jak nie będzie w promieniu 10 km to se zrobię ryż trudno mówi się.
Stary 2014-07-27, 12:46   #1689
Parabelka
Panaroja

Cytat:

O! I to jest właśnie to słowo, którego zapomniałam. Dziękuję za odświeżenie

1.białe
2.alesz nie ma za co , mnie też się przypomniało dopiero jak je miałam napisać , przedtem wiedziałam że wiem jak to się nazywa ale ni dudu nie pamiętałam
3.kup sobie Actiferol - żelazo bez recepty i bierz , dobry jest . I dużo teraz pij , bo to od gwałtownego ubytku płynu takie jazdy są też .

Dołek finansowy to chyba powszechna aktualnie dolegliwość , też go mam i to nawet doła nie dołka

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2014-07-27, 13:21   #1690
rachell111
Zakorzenienie

Powróciłam z piekarni - i oczywiście nie było cynamonkowych bułek, ale kupiłam drożdżowe ciacho - zdjęłam posypkę umaziałamw cynamonie i mam samoróbną cynamonkę

ad kolorów kuchni, w kuchniach, o stylu tzw nowoczesnym, sprawdza się doskonale ten sam kolor ścian i sufitu. Mojej Mam przemalowaliśmy na takie kakao - wygląda bardzo w deskę.

Czas edycji: 2014-07-27 o 13:23
Stary 2014-07-27, 14:34   #1691
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
miałaś dobry dzień na jedzenie po prostu
ja się zwykle nie umiem powstrzymać jak coś do jedzenia stoi przede mną na stole lubię jak są to liście sałaty
Cytat:
zgodziłaś się na świadkowanie?
tak, czemu nie ?
Cytat:
i z okazji niespodziewanego malowania

Cytat:
2.gdzie się wybierasz ?
3.ha ,i tu Cię zaskoczę bo masz - nosisz je we środku
4.
2. do mińska, może mnie nie zestrzelą
3. w sumie nie zaskoczyłaś, bo to samo pomyślałam po wysłaniu posta, ale tych zmutowanych akurat nie mam
4. na terenie dzisiejszej wschodniej Ukrainy, zdaje się że tam Polska nigdy nie sięgała...?/

Cytat:
Kameno - miejsce baaardzo w moim stylu
i pewnie nie tylko w Twoim, dlatego wkleiłam

Cytat:
To się nazywa wykorzystanie przestrzeni pofabrycznej
prawda

Cytat:
Ad. 1. Gdzie Ty to zmieściłaś?
Ad. 2. Chichot losu
1. w czarnej dziurze w żołądku

2. chichot to będzie jak zgodnie z ustaleniami sprzed lat wdzieje kieckę, bo zdaje się że on świadkuje pannie młodej za to ja mogę przywdziać spodnie y
Cytat:

Czyżby wycieczka?

Ty też masz wschodnie korzenie? Czy to ma związek z wizą? Wiem, wiem - to wścibstwo pierwszej wody
oj tam wścibstwo, jakby to była tajemnica nie pisałabym na forum, nie
wybieram się z mamą do rodziny do mińska
jestem w 1/3 ruska tzn. może nie ruska - słowiańska bo blond warkocza nie mam, ale coś z tamtych rejonów
a Ty też?

Cytat:
ale dobre w tym to, że już wiesz i zapewne da się odwrócić
ja się martwię trochę, czy mój brat sobie krzywdy nie zrobi, bo rzucił mięso i schudł ze 20 kilo od jesieni... mam nadzieję, że wie co robi.

Cytat:
biało-kremowy, zwany na opakowaniu farby "magnolią"
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 15:33   #1692
Redhaired Witch
Nindżopesz

Nie wierzę, że to piszę, ale macham znad nowej kuchni
Fotki się zrobią jak poustawiam durnostojki typu mata

Lete nadrabiać.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
poka sukienkę
Pokażę jak tylko będę miała siłę utrzymać w ręku coś poza pizzą tj. aparat Ale szału nie ma.

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Kiecka nie w moim guście ale Ty w niej

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
nindżakleszcz
Cytat:
mielaki got
To lepsze niż got nindża.

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
A i news ostatni najważniejszy Red jest piękna
Zwłaszcza teraz, cała pyląca się

Cytat:
żeby się oderwać, postanowiłam wkleić Wam tę zieleń na ścianach, niestety ani tam, gdzie oświetla światło dzienne ani tam, gdzie żarówka, zieleń nie jest taka jaka jest
Fajnie wyszło i fajny "wytłocz"

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

"Red jest piękna w tagach" I jak się ludziom na żywo wytłumaczę z tak kłamliwej plotki?

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
i tak fogle scenka tarasowa:
osoby dramatu
3szt. stare i ślepe Raszple
1szt. P
(...)
P - nooo, czadowo, tym bardziej, że żuraw właśnie rozpala ognisko
R1, R2,R3 -
Leżę

Cytat:
swoją drogą świat przy dużej wadzie wzroku jest miejscem całkowicie nieoczekiwanych przeżyć i wrażeń

(...) chata wolna , szaleć bende znaczy ogórki na małosolne nastawię i filmy kostiumowe pooglądam
1. Dodatkowo warto mieć na twarzy niezobowiązujący półuśmiech bo być może sąsiad Cię wita z daleka
2.

Cytat:
Kupuj te chate, kupuj!

Cytat:
Ja wczoraj po powrocie z pracy niespodziewanie malowałam kuchnię
Świetny sposób na spędzenie sbotniego wieczoru

Cytat:
Magnolię jako i Kamena. Moja jest "mglista"

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 16:40   #1693
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
2. Współczuję, biednaś Mam identycznie Za kilka dni mnie to czeka, jedno nasila drugie. Niestety tak mamy. Ja się kładę na kafelkach (jeśli masz?) albo schodzę do piwnicy (nie masz ). Pomagają okłady z chłodnych mokrych ręczników, żeby troszkę "ściąć", obkurczyć naczynia krwionośne, stopy do miski z chłodną wodą, ale nic ostro zimnego bo znów szok temperaturowy itepe. Mam też wachlarz ale nie ,mam sił się nim wachlować, nie pomaga na krew

Jest już lepiej.
Kafelki mam tylko w łazience, ale ona na tyle mała, że żeby się tam położyć, musiałabym nogi wsadzić albo do wanny, albo do kuwety - nie zaryzykuję

Cytat:
My z racji hmmm ciemnobrązowej, mahoniowo wiśniowej kuchni której kolor zwany jest "orzech" Mamy jasny beżyk, jakaś kość słoniowa chyba. Natomiast no kusi mnie mocno zmiana na coś bardziej z ikrą. Choć kolor ścian bym już darowała, gdybym tylko mogła zdrapać glazurę nablatową i walnąć te moje cegły to niech se są sciany nudne i białe.
Cegła z białą ścianą
Tylko jak się taką cegłę zabezpiecza, żeby nie wchłaniała tego dziadostwa, które jednak po kuchni krąży? Jakieś tłuste opary itp.?

Cytat:
1.białe
3.kup sobie Actiferol - żelazo bez recepty i bierz , dobry jest . I dużo teraz pij , bo to od gwałtownego ubytku płynu takie jazdy są też .
Ad. 1.
Ad. 2. Na razie wcinam kompleks B12 + B6, żelazo, wapń, kwas foliowy i coś tam jeszcze.

Cytat:
Powróciłam z piekarni - i oczywiście nie było cynamonkowych bułek, ale kupiłam drożdżowe ciacho - zdjęłam posypkę umaziałamw cynamonie i mam samoróbną cynamonkę

ad kolorów kuchni, w kuchniach, o stylu tzw nowoczesnym, sprawdza się doskonale ten sam kolor ścian i sufitu. Mojej Mam przemalowaliśmy na takie kakao - wygląda bardzo w deskę.
Ad. 1. Cynamonowe ciastko Kocham cynamon!
Ad. 2. Kuchnia w kolorze kakao - czad! Ale nie jest za ciemno?

Cytat:
4. na terenie dzisiejszej wschodniej Ukrainy, zdaje się że tam Polska nigdy nie sięgała...?/
Zależy jak to rozpatrywać. Można np. powiedzieć, że za Jagiełły Polska miała dostęp do Morza Czarnego przez swoje lenno - Hospodarstwo Mołdawskie klik A np. Kijów należał do Litwy, więc wchodził w skład Rzeczpospolitej Obojga Narodów klik

Cytat:
2. chichot to będzie jak zgodnie z ustaleniami sprzed lat wdzieje kieckę, bo zdaje się że on świadkuje pannie młodej za to ja mogę przywdziać spodnie

Cytat:
jestem w 1/3 ruska tzn. może nie ruska - słowiańska bo blond warkocza nie mam, ale coś z tamtych rejonów
a Ty też?
A to ładna wycieczka
No oczywiście, że ja też mam tam korzenie - pokolenie dziadków pochodzi z okolic Lwowa, wcześniejsze tropy mówią coś o Ormianach i Tatarach

Cytat:
ale dobre w tym to, że już wiesz i zapewne da się odwrócić
ja się martwię trochę, czy mój brat sobie krzywdy nie zrobi, bo rzucił mięso i schudł ze 20 kilo od jesieni... mam nadzieję, że wie co robi.
20 kg to sporo... Ale od niejedzenia mięsa by tak schudł? Mięso samo w sobie nie ma tak tuczącego potencjału jak chociażby chlebki i ciasta

Cytat:
biało-kremowy, zwany na opakowaniu farby "magnolią"
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Magnolię jako i Kamena. Moja jest "mglista"
Ściany w kolorze mglistej magnolii - poeta z tego marketingowca, co takie nazwy wymyślił

Stary 2014-07-27, 16:53   #1694
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
ja się zwykle nie umiem powstrzymać jak coś do jedzenia stoi przede mną na stole lubię jak są to liście sałaty

oj tam wścibstwo, jakby to była tajemnica nie pisałabym na forum, nie
a Ty też?
1.

2. Ja mam tylko przodków ze strony ojca ze wschodu, ale nie pamiętam dokładnie co i jak, musiałabym dopytać cioci. Znam tylko czasy od kiedy osiedli w w woj. przemyskim ale skąd dokładnie przybyli etc Jakieś tam kuzynki za dzieciaka z Lwowa miałam ale kontakt się urwał odkąd rodzice 20 lat temu sprzedali dom z ziemią.

Cytat:
łaaaa już sie nie mogę doczekać

a mielaki got mnie rozwaliły nie zauważyłam tego

Letę na huśtawkę bo tam mamy wiiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaatr i cieeeeeeeeeeeeeeeeeeń

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:

Jest już lepiej.
Kafelki mam tylko w łazience, ale ona na tyle mała, że żeby się tam położyć, musiałabym nogi wsadzić albo do wanny, albo do kuwety - nie zaryzykuję

Cegła z białą ścianą
Tylko jak się taką cegłę zabezpiecza, żeby nie wchłaniała tego dziadostwa, które jednak po kuchni krąży? Jakieś tłuste opary itp.?

Kuchnia w kolorze kakao - czad! Ale nie jest za ciemno?
1. Do wanny jak najbardziej, albo położyć się w wannie, zawsze to chłodniej. Dobrze czytać, że już lepiej.

2. Zapewne trzeba, ale neistety obecnie tym problemem nie mam nawet po co sobie zaprzątać głowy. Z radością jednak temat zgłębię, jeśli w końcu mi się to uda.

3. Mama ma akurat rozbielone kakao, takie na mleku już w kubku gotowe do picia bo ma ciemne meble, więc u niej to beżyk taki w tonacji kakao. Ale jej przyjaciółka ma istny brązik do jasnych mebli - na małej kubaturze blokowej kuchni - świetna sprawa.
Stary 2014-07-27, 19:09   #1695
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Muszę sie w końcu do krakowskiego wybrać, tylko kostium stosowny kupię

Cytat:

Współczuję, ale ze względu na siebie się cieszę. Tylko muszę znaleźć kompanię do plażowania

Cytat:

Cytat:
Okej, chyba osiągnęłam szczyt ignoracji wystrojownętrzarskiej - mieszkam gdzie mieszkam od grudnia 2011 - musiałam pójść do kuchni, żeby zobaczyć jaki mam kolor ściany Znaczy dobrze typowałam mniej więcej, ale się musiałam upewnić Brzoskwinia to jest

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 19:22   #1696
Redhaired Witch
Nindżopesz

Czy ktoś z Wawy ma namiary na fajnych ludzi instalujących rolety?

Stary 2014-07-27, 19:26   #1697
cocaron
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Okej, chyba osiągnęłam szczyt ignoracji wystrojownętrzarskiej - mieszkam gdzie mieszkam od grudnia 2011 - musiałam pójść do kuchni, żeby zobaczyć jaki mam kolor ściany Znaczy dobrze typowałam mniej więcej, ale się musiałam upewnić Brzoskwinia to jest
my mieszkamy od 2012, projekt zrobiliśmy przed wprowadzeniem się, a i tak się wykonanie nijak do projektu nie ma, więc jestem wkurzona i nie znoszę tej kuchni. Źle mi z tym, co uwielbiam gotowanie, a jak tu wchodzę, to włącza mi się taka niechęć, że wychodzę z kanapką.
Moja kuchnia marzeń będzie mieć minimalistyczne białe wąskie cegiełkowe kafelki na ścianie, białe fronty (coś jakby skandynawskie chyba najbardziej mi leżą) i gruby blat z litego lakierowanego drewna.
No. W takiej mogłabym gotować
cocaron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 19:31   #1698
dzika truskawa

Cytat:
Napisane przez cocaron Pokaż wiadomość
my mieszkamy od 2012, projekt zrobiliśmy przed wprowadzeniem się, a i tak się wykonanie nijak do projektu nie ma, więc jestem wkurzona i nie znoszę tej kuchni. Źle mi z tym, co uwielbiam gotowanie, a jak tu wchodzę, to włącza mi się taka niechęć, że wychodzę z kanapką.
Moja kuchnia marzeń będzie mieć minimalistyczne białe wąskie cegiełkowe kafelki na ścianie, białe fronty (coś jakby skandynawskie chyba najbardziej mi leżą) i gruby blat z litego lakierowanego drewna.
No. W takiej mogłabym gotować
Piękne plany
Mnie może usprawiedliwia fakt, że mieszkanie jest wynajmowane, a kuchnia jednak jest raczej królestwem mojego chuopa Ale że mam aż tak wywalone na te kwestie to sobie nie uświadamiałam Może na własnym (hahahaha już to widzę ) mi się zmieni

:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
Stary 2014-07-27, 20:11   #1699
Parabelka
Panaroja

Cytat:

. do mińska, może mnie nie zestrzelą

w sumie nie zaskoczyłaś, bo to samo pomyślałam po wysłaniu posta, ale tych zmutowanych akurat nie mam

na terenie dzisiejszej wschodniej Ukrainy, zdaje się że tam Polska nigdy nie sięgała...?/

1.zestrzeliwują trochę dalej na fschut
2.nie znasz dnia ani godziny

tfu tfu , obyś nigdy nie miała
3.eeee , z historii to cienka jestem , ale nie jestem pewna czy nie - jako że Rzplita obojga Narodów ogromniasta była to kto wie
4.blond warkocz to przesąd - a My Słowianie ? Wszystkie ciemnowłose a taki np.Bohun - Słowianin całą gembą a brunet
Cytat:

Pokażę jak tylko będę miała siłę utrzymać w ręku coś poza pizzą tj. aparat Ale szału nie ma.

Dodatkowo warto mieć na twarzy niezobowiązujący półuśmiech bo być może sąsiad Cię wita z daleka
1.poka !
2.
3. zgadza się

Cytat:

Jest już lepiej.

Cegła z białą ścianą

Na razie wcinam kompleks B12 + B6, żelazo, wapń, kwas foliowy i coś tam jeszcze.

Zależy jak to rozpatrywać. Można np. powiedzieć, że za Jagiełły Polska miała dostęp do Morza Czarnego przez swoje lenno - Hospodarstwo Mołdawskie klik A np. Kijów należał do Litwy, więc wchodził w skład Rzeczpospolitej Obojga Narodów klik
1.no fucktycznie , do kuwety lepiej nie
2.jest takie coś jakby lakier do pociągania cegły , żeby nie wchłaniała , mamy na Rodos tym piec wymalowan .Popytaj w marketach budowlanych , bo ni dudu nie wię so to , ale wię że jest .
3.
4.noooo właaaaśnie a jakby policzyć jeszcze zdobycie Moskwy
Cytat:
Czy ktoś z Wawy ma namiary na fajnych ludzi instalujących rolety?
niiiii

Czy ktoś ma trochę deszczu na zbyciu ?Taka duchota i upał że żyć się nie daje , mimo mojej całej ciepłolubności

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2014-07-27, 20:28   #1700
rachell111
Zakorzenienie

znad bananów z cynamonem i miodem, maseczki z miodu do uzycia w wanie oraz herbaty o aromacie rózy i wanilii

Cytat:

Czy ktoś ma trochę deszczu na zbyciu ?Taka duchota i upał że żyć się nie daje , mimo mojej całej ciepłolubności
Ja mam wiatr, w l.poj. nomen omen ze wschodu - wieje na zach - chyba nie doleci

Czas edycji: 2014-07-27 o 20:32
Stary 2014-07-27, 20:34   #1701
cocaron
Zadomowienie

Cytat:
Piękne plany
Mnie może usprawiedliwia fakt, że mieszkanie jest wynajmowane, a kuchnia jednak jest raczej królestwem mojego chuopa Ale że mam aż tak wywalone na te kwestie to sobie nie uświadamiałam Może na własnym (hahahaha już to widzę ) mi się zmieni
nasze też wynajmowane, a za dużo już kasy w nie włożyłam, żeby jeszcze kuchnię poprawiać :P
szukam domku w buszu.
cocaron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 21:09   #1702
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

3.na jaki kolor ? poka
na intensywny pomarańczowy nie ma co pokazywać, bo moja kuchnia jest ogólnie w ogóle niereprezentacyjna, stare kafelki, meble nie do końca przemyślane no i te rażące ściany
ale jakoś nie mieliśmy nigdy weny do zrobienia większego remontu w niej, zakładamy że nie jest to nasze docelowe mieszkanie, stąd brak motywacji do kucia kafelek

Cytat:

a ogórki już fermentujom , jutro bendom do jedzenia

Cytat:

Cytat:

Cytat:

tak, czemu nie ?
a różnie ludzie reagują na takie świadkowanie w parze z byłym ale dobrze, ja też bym się pewnie zgodziła jeśli osoby bliskie
Cytat:
i z okazji niespodziewanego malowania
i
Cytat:

czekam na foty

Cytat:
Świetny sposób na spędzenie sbotniego wieczoru
to było popołudnie sobotnie
wieczór spędziłam w knajpie
Cytat:
Muszę sie w końcu do krakowskiego wybrać, tylko kostium stosowny kupię
polecam jednoczęściowy, bo dwuczęściowy mi dziś kilka razy o mało nie zleciał, a wcale jakoś bardzo nie szalałam

Cytat:

Wróciłam z wycieczki fajnie było, w kopalni 10 stopni więc dobry odpoczynek od tego co się dzieje na zewnątrz (godzina 21 i nadal 27 stopni )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 21:23   #1703
dzika truskawa

Cytat:
polecam jednoczęściowy, bo dwuczęściowy mi dziś kilka razy o mało nie zleciał, a wcale jakoś bardzo nie szalałam
No ja ostatnio skorzystałam z niewielkiej zjeżdżalni i na dole łapałam rozpaczliwie górę od bikini, a jak sie spróbowałam normalnie przepłynąć to musiałam łapać majtki, tak więc resztę wyprawy na basen spędzilam w dżakuzi A jedyny jednoczęściowy mam ą ę i drogi i go nie kcę zniszczyć

Stary 2014-07-27, 21:58   #1704
Redhaired Witch
Nindżopesz

Wrzucam szybko foty i idę usypiać dida TŻ wybierał kafle więc są za żółte ale już trudno.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1190778.jpg (68,5 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1190779.jpg (70,3 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1190781.jpg (72,7 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1190784.jpg (46,3 KB, 40 załadowań)

Stary 2014-07-27, 22:33   #1705
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucam szybko foty i idę usypiać dida TŻ wybierał kafle więc są za żółte ale już trudno.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaleeeeeee eeeeeeee zmiana

Bajka! Zwłaszcza ta sciana "sprzętowa" i piec. mrrrrr. Teżeta żeliwnym rondlem - jak mogłaś w ogóle mu na to pozwolić Przecież wybrałyśmy Ci dobre kafle via sieciunia

Poza tym mój Teżu walczy ze mną o ten chlebak, bo chce drewniany broncowy bo mamy oczywiscie jakiś "po mamie" w sensie co się mamie nie podobał metalowy. Ja go "nie widzę" na co dzięń, nie zauważam, więc mię to zgrzewa i zabroniłam zbędnych wydatków ale jak mu się wczoraj przyjżałam to faktycznie wiecznie ten metal uślimtany No i ładnie ten drewniaczek u Was wygląda. Zezwolę zatem, dam zielone światło na drewniany chlebak, a jak powiem że wizażanka od Behcia ma to się ucieszy i pęknie z dumy

I seria Sweet Home

Łączy nas również ta sama taca na owoce etc z Józka uwielbiam czarne "żeliwne" oraz żeliwne elementy

Jeszcze ciekawa jestem kolorów w świetle dziennym. Wiem okropna jestem

Czas edycji: 2014-07-27 o 22:42
Stary 2014-07-27, 23:01   #1706
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Teżeta żeliwnym rondlem - jak mogłaś w ogóle mu na to pozwolić Przecież wybrałyśmy Ci dobre kafle via sieciunia

Poza tym mój Teżu walczy ze mną o ten chlebak, bo chce drewniany broncowy bo mamy oczywiscie jakiś "po mamie" w sensie co się mamie nie podobał metalowy. (...) Zezwolę zatem, dam zielone światło na drewniany chlebak, a jak powiem że wizażanka od Behcia ma to się ucieszy i pęknie z dumy

I seria Sweet Home
Łączy nas również ta sama taca na owoce etc z Józka uwielbiam czarne "żeliwne" oraz żeliwne elementy

Jeszcze ciekawa jestem kolorów w świetle dziennym. Wiem okropna jestem
1. taa, ale okazało się, że są strasznie małe (10 x 10) więc układanie ich zajęłoby pół dnia. TŻ przez tel gadał, że te, które wybrał, są najmniej żółte, cóż. Teraz pacze, że najlepsze byłyby bordowe albo kawowe... Ale nikomu nie chciało się jechać wymieniać.
2. Ja w sumie akceptuję tylko drewniane - ze względu na cenę A najbardziej podobają mi się porcelanowe ale to nie przy didzie.
3. masz SH? Żeliwne elementy są de best
4. nie umiem zrobić fotki w dziennym bo wszystko wychodzi niebieskie albo różowe. W każdym razie ściany to magnolia (), podłoga jest brudnobrązowojakaśtam, szafki szaro-biało-ecru, blat chłodny kasztan a kafle żółto-beżowe czy coś. Na żywo w miarę się to wszystko zlewa. Ale powinni dawać próbniki wszystkiego

Stary 2014-07-27, 23:22   #1707
Parabelka
Panaroja

Cytat:
znad bananów z cynamonem i miodem, maseczki z miodu do uzycia w wanie oraz herbaty o aromacie rózy i wanilii

Ja mam wiatr, w l.poj. nomen omen ze wschodu - wieje na zach - chyba nie doleci
1. może sobie jeszcze na noc zrobię - po ukomponowaniu się w chłodnej wodzie stwierdziłam że wcale spać mi się nie chce i jest na to za gorąco więc chyba sobie poczytam czy cóś , i do tego cherbatka nader wskazana
2.no nie doleciał
Cytat:
na intensywny pomarańczowy nie ma co pokazywać, bo moja kuchnia jest ogólnie w ogóle niereprezentacyjna, stare kafelki, meble nie do końca przemyślane no i te rażące ściany
ale jakoś nie mieliśmy nigdy weny do zrobienia większego remontu w niej, zakładamy że nie jest to nasze docelowe mieszkanie, stąd brak motywacji do kucia kafelek

Wróciłam z wycieczki fajnie było, w kopalni 10 stopni więc dobry odpoczynek od tego co się dzieje na zewnątrz (godzina 21 i nadal 27 stopni )
1.o , to ciekawie musi wyglądać , a nie zmniejsza optycznie ? Moja kuchnia jest gorzej niż tragiczna , bo jest taka jaka została po poprzednich lokatorach , z moimi meblami , które się do niej absolutnie nie nadają i wobec tego powinna zostać odmalowana , wykaflowana i powiększona z czego może się malowania wreszcie kiedyś doczeka . Ale jak zaczęłam zmywać ściany przez malowaniem , kopnął mnie prąd bo gdzieś jest przebicie , no i dałam se spokój i teraz się boję
2. no , dwuczęściowe potrafią
3.a nie zmarzłaś ?

Cytat:
No ja ostatnio skorzystałam z niewielkiej zjeżdżalni i na dole łapałam rozpaczliwie górę od bikini, a jak sie spróbowałam normalnie przepłynąć to musiałam łapać majtki, tak więc resztę wyprawy na basen spędzilam w dżakuzi A jedyny jednoczęściowy mam ą ę i drogi i go nie kcę zniszczyć
znam ten ból , kiedyś polazłam na basen odkryty latem się opalać i przed wejściem do wody nie chciało mi się zmienić bikini na jednoczęściowy no i musiałam zaraz wychodzić bo co ruch to mi majtki spadały i musiałam trzymać , pływać się ni cholery nie dało

Cytat:
bardzo ładnie . Jak ja bym chciała mieć taki porządek w kuchni znaczy kiedyś miałam żyjąc samotnie

kothy cały dzień cięgiem śpią z tego upału , zwisając albo się rozkładając , ożywiają się dopiero koło piątej rano

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2014-07-27, 23:38   #1708
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
1. taa, ale okazało się, że są strasznie małe (10 x 10) więc układanie ich zajęłoby pół dnia. TŻ przez tel gadał, że te, które wybrał, są najmniej żółte, cóż. Teraz pacze, że najlepsze byłyby bordowe albo kawowe... Ale nikomu nie chciało się jechać wymieniać.
Eeeeee no weeeeź laska, czymże jest pół dnia w perspektywie efektu na kilka lat?

I na tak neiwielkiej powierzchni zrobiłby to w kilka h

Cytat:
1. może sobie jeszcze na noc zrobię - po ukomponowaniu się w chłodnej wodzie stwierdziłam że wcale spać mi się nie chce i jest na to za gorąco więc chyba sobie poczytam czy cóś , i do tego cherbatka nader wskazana
2.no nie doleciał
Niestety do herbatki druga część drożdżowego tym razem z kruszonką

Zrób se zrób, mi się spać nie chce, ale dziś mamy lajtowo, bo w ciągu upalnego dnia nie otwieram okien, rolety zasuwam na maksa. Jedynie łazienkowym wentyluję i klatką schodową. Ale wiem co będzie jutro Ocieplony dom się w końcu nagrzeje i będzie sukinkot trzymał ciepło w środku niczym termos I nic nam nie pomoże

Jutro szukamy materaca, żeby spać w kuchni w razie czego bo tam zimno, od wschodu

Czas edycji: 2014-07-27 o 23:41
Stary 2014-07-27, 23:53   #1709
Parabelka
Panaroja

Cytat:

Niestety do herbatki druga część drożdżowego tym razem z kruszonką

Zrób se zrób, mi się spać nie chce, ale dziś mamy lajtowo, bo w ciągu upalnego dnia nie otwieram okien, rolety zasuwam na maksa. Jedynie łazienkowym wentyluję i klatką schodową. Ale wiem co będzie jutro Ocieplony dom się w końcu nagrzeje i będzie sukinkot trzymał ciepło w środku niczym termos I nic nam nie pomoże

Jutro szukamy materaca, żeby spać w kuchni w razie czego bo tam zimno, od wschodu
1. głodna się przez Ciebie zrobiłam
2.bez otwartych okien upiekłabym się razem z kothami
3.mam większość od wschodu , ale żeby tam było chłodniej to nie powiem chociaż w czasie prażenia zachodniego rzeczywiście jest , nie da się ukryć . Ale jak chcecie chłodu po co materac , podłoga chłodniejsza

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2014-07-27, 23:57   #1710
Redhaired Witch
Nindżopesz

Rejcz, małe kafelki wg mnie wyglądają zbyt "wiejsko/sielsko". Chciałam styl retro ale bardziej w klasykę a nie czosnki na ścianie i haftowane serwetki

Cytat:
bardzo ładnie . Jak ja bym chciała mieć taki porządek w kuchni znaczy kiedyś miałam żyjąc samotnie
Dzięki, ciekawe jak długo ten porządek się utrzyma A na poważnie powinien zostać bo wywaliłam wszystkie zbędne graty, w szafkach są same garnki itp. i nie ma potrzeby wystawiać ich na blacie.

W ogóle kupując akcesoria kuchenne poczułam się jak Polly. Beżowe haczyki? Nie ma, są metalowe lub chamsko plastikowe białe. Beżowe/brązowe ściereczki? Nie ma, są zielone, żółte. Beżowe tylko od 20 zeta wzwyż. Brązowy drewniany chlebak? Nie ma, są "surowe" sosnowe. Brązowa gładka taca? Nie ma, są tylko w durne wzorki. Korkowe spore okrągłe podstawki? Nie ma, są małe pod piwo. Ochronne przezroczyste silikonowe wkłady do zlewu? Pff, nie ma i nie będzie, są plastikowe kolorowe jak siatka na balkon.
No luuudzie, każdą pierdołę kupuję na Allegro bo w sklepach nic nie ma.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości