|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. |
|
0 | 0% |
| Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. |
|
3 | 5,66% |
| Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. |
|
4 | 7,55% |
| Sierpień leci, sypią się dzieci. |
|
2 | 3,77% |
| Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. |
|
31 | 58,49% |
| Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. |
|
15 | 28,30% |
| Coś tak czuję, że się przeterminuję. |
|
2 | 3,77% |
| Mamusie sierpniowe 2014. |
|
8 | 15,09% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Hej Witam sie z rana w dwupaku. Myslalam ze sie jakies porordy posypaly a tu cisza...
![]() Snilo mi sie ze mnie bolalo jak rodzilam i urodzilam coreczke i z Tz bylismy mocno zdziwieni ze to nie chlopak bo niby tak nam mowili we snie. Az sie obudzilam o 3 w nocy Chcialam isc siku ale nie moglam sie podniesc taki mialam brzuch twardy i bolesny.Ledwo sie na nogach utrzymalam i mam tak co noc od jakiegos czasu.Spalam 4h(o 5 pobudka z Tz,robienie mu kanapek i pojeeeechal). Wnerwiaja mnie te skurcze bo codziennie , idealnie od 22/23 do rana mam twardy brzuch,ze kluje pod zebrami,ruszyc sie nie moge i boli az do 30-60min po obudzeniu rano. Tez tak macie? Przed ciaza mialam b.mocny sen, nie dalo sie mnie zwlec z lozka 4budzikami a teraz b.latwo sie budze i czujnie spie. Myslicie ze to organizm sie przygotowuje do opieki nad maluszkiem? Tz pojechal a ja sobie mysle ze jeszcze tylko 1-3x przyjedzie i nastepnym razem Maluch bedzie z nami.Szybko zleci a mam tyyyyle rzeczy do zrobienia.Czuje spine. Prasowanie wczoraj niezle mi szlo ale potem mialam nieziemski bol kosci ogonowej. Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-07-28 o 06:27 |
|
|
|
#4742 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014
Cytat:
Cytat:
nie podejmuję się ze względu na termin. Dzieki Kasia. Cytat:
Justa |
|||
|
|
|
#4743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mamamarta również gratuluje. Wzięli właśnie Amber na mierzenie i sprawdzenie. Pozdrawiam Was Kochane
|
|
|
|
|
#4744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nasi mezczyzni chyba tez sa zmeczeni nasza ciaza, albo bardziej kaprysami Tez to przezywaja na swoj sposob, pewnie mniej njiz my, bo wkoncu to u nas dzieciaki są w brzuchach i nie daja o sobie zapomniec ![]() zuken ja ten nienchodzilam w szlafroku w szpktalu. Jesli juz kogos w nim widywalam to przewaznie starsze panie. BUTTER BEAR GRSTURACJE! ![]() Wygonilam męża do pracy i znow sie polozylam, pospie z godzinkę i pojade zalatwic sprawy poki jest chlodno, no potem bede nie do zycia. mam takie glupie pytanie. Czy wy tez zalatwiacie sie czesciej im blizej do porodu? W sensie nie-siku Duzo czytalam, ze w ciazy jest problem z wyproznianiem, a u mnie sie nawet poprawilo. Szczegolnie teraz z tygodnia na tydzien.
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#4745 |
|
Zadomowienie
|
Bedziecie kupowaly album dla dziecka, taki w ktorym jest miejsce na opaske ze szpitala, pierwzy kosmyk wlosow, zdjecia, zapiski kiedy byl pierwszy usmiech itp?
Podobaja mi sie te 2 rodzaje: 0-3rz (kolozeszyt w twardej oprawie) http://www.empik.com/moj-pierwszy-al...3714,ksiazka-p http://www.empik.com/moj-pierwszy-al...5211,ksiazka-p oraz 0-1rz(twarda oprawa,super zdjecia maluchow w srodku) http://www.empik.com/chlopiec-album-...0350,ksiazka-p http://www.empik.com/dziewczynka-alb...0351,ksiazka-p |
|
|
|
#4746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulację kochana! Dziewczyny jesteście nie możliwe Jak tak dalej pójdzie to coś czuję ze bez kitu sie przeterminuję |
|
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Pentuerka tyle to wiem o tym.kroczu
![]() Chodzi mi o to jak to wyglada u dziewczyn w prwktyce czy mozna miec te siateczkowe majtki, chociazby jak sie wstaje z lozka ![]() Cala noc jakis dzieciaczek sie drze pietro wyzej na porodowce hehe taki slodki ten jego "placz" jest Zaczarowana to faktycznie troche niepomyslane z tym myciem dlatego u nas funkcjonuja chusteczki![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4748 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj już byłam tak padnieta.....po imieninach ,że bardzo sie nie rozpisywałam....A dziś masakrycznie boli mnie głowa....
|
|
|
|
#4749 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Śniło mi się dzisiaj ,że urodziłam młody był bardzo duży 4,5 kg i mierzył 62cm ,wszystkie ciuchy były na niego za małe , wyglądał co najmniej jak 3miesięczne dziecko ![]() Cytat:
Ja niestety też ostatnio jestem w jakiejś gorszej formie , nic mi się nie chce ,wszystko mnie boli począwszy od krychy po mięśnie nóg i rąk chyba chciałabym jednak już być po a tu nic się raczej na to nie zapowiada ![]() W nocy wiercę się cały czas a przekręcenie się z boku na bok to wielkie wyzwanie A najbardziej mnie wkurza ,że zaczynają się telefony czy już urodziłam Butter Gratulacje Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-07-28 o 07:04 |
|
|
|
|
#4750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no niestety ale chyba da nam trochę popalić ta końcówka ![]() Ja do tego mam jeszcze od wczoraj podwyższone ciśnienie ,130/140/80 , jutro mam wizytę i mam jakieś przeczucie ,że trafię na tą końcówkę do szpitala
|
|
|
|
|
#4752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
ButterBear gratuluję!!!! Jakie malusie te nasze wątkowe księżniczki! Hania, witamy na świecie. Mnie mega optymistycznie nastawiają opisy porodów dziewczyn. Aż się nie mogę mojego doczekać ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
ButterBear gratuluję!!!! Jakie malusie te nasze wątkowe księżniczki! Hania, witamy na świecie. Mnie mega optymistycznie nastawiają opisy porodów dziewczyn. Aż się nie mogę mojego doczekać ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Zgadnijcie, w czyim bloku wyłączyli dziś prąd? W moim! Nie działa winda (mieszkam na 11 piętrze), lodówka (a dziś ma być 32 stopnie...), nie włączę wiatraka, nie naładuję laptopa. A jak zacznę rodzić, to sobie zejdę o 11 pięter w dół. Poniedziałek :/ |
|||
|
|
|
#4753 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no wczoraj własnie miałam 134/70 najwyższe i teraz z rana mierze 137/69..Głowa nadal boli ![]() Czy ty też kasiu przy nadciśnieniu spuchłaś???? Masz dalsza date porodu niż ja wiec jestem ciekawa... Bo ja dzień przed szpitalem zdjęłam obrączkę(już była za ciasna) a w szpitalu zaczęły puchnąc mi nogi...czyli w 36 tygodniu... Palce u rąk mam jak serdelki, a nogi jak dwie wielkie banie.... niki możesz na końcówkę trafić do szpitala, bo masz podwyższone ciśnienie... Tym bardziej że często jest tak ze ciśnienie może wyskoczyć własnie w końcówce ciązy....U nas dziewczynie własnie wyskoczyło w 40 tyg, raptem 150/95....Ponoć przez całą ciazę nie miała...Jak odchodziłam mieli jej indukowac poród....A bidulka miała stopy 3 razy takie jak moje a podkreślam żę ja mam spuchniete...---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
o ja cie, jaki pech! A moze jescze włączą....Bo tak to totalne uziemienie
|
||
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem wam ,że szpitala bym się nie obawiała gdybym wiedziała ,że pójdę i urodzę ale boję się ,że zanim to nastąpi będą mnie tam trzymali ze dwa tygodnie do tp
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-07-28 o 07:50 |
|
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie odwrotnie, ja dokładnie wiem kiedy mam podwyzszone, bo czuje sie w tedy gorzej po prostu.... Ja po ostatnim pobycie tam mam plan dopiero pojechać do szpitala jak zaczne rodzić....Ale już zostało mi tylko 9 dni to moze nie bedzie tak zle....A ostatnio nastawiłas mnie pozytywnie, ze z nad ciśnieniem nie pozwalają sie przeterminować....W czwartek mam wizytę u mojego "cudownego gina", ciekawe co powie na to ze byłam w szpitalu
|
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4759 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Na początku przepraszam, że nei cytuję ale zaczęłąm od pierwszej strony, żeby zobaczyć postępowość porodów i jest i ONA!!!! ZACZAROWANA!!!!!!! gratulacje! jesteś bardzo dzielna! zaraz przeszperam dokladnie zaległe strony w poszukiwaniu fotki! Dzięki za opis porodu! jednak maleństwo się urodziło! 48 cm, ja nawet nie mam takich ciuszków! Jednak to przewidywanie wagi to o kant pupki rozbić :p MAMMAMARTA - kolejne maleństwo, prześliczny Szymuś! gratulacje 88AMBER - no i teraz i ja już bym chciała
|
#4760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
he he...coś mu pewnie powiem...ale też nie chce sie z nim zbytnio kłócić, przed wypisanie papierku na becikowe, bo jeszcze powie że tego nie zrobi jak sie na mnie zdenerwuje....Zresztą, nie wiem czy pisałam, ale te pielęgniarki od niego krzywo na mnie teraz patrzą....Ostatnio jedna spotkałam w sklepie i tak sie we mnie wpatrywała, ze az myślałam, ze zaraz do niej podejdę...A to przez to, ze przed wizytą w szpitalu, poszłam poprawić zwolnienie(bo nie wstawiła daty kiedy było wypisane, a ze to była położna której nie było nie chciały mi wstawić, kazały przyjśc na drugi dzień.....wiec powiedziałam, ze musi być dziś bo ide do szpitala i nie mam czasu, wiec zaczęły pytać co i jak, wiec powiedziała, ze pan dr. nie reagował na moje ciśnienie, a ze nie czułam sie dobrze poszłam skontrolować do innego lekarza i dostałam skierowanie do szpitala. A ta baba co tak mało co mnie wzrokiem nie zjadła mówi"a co powiedział pan doktor na ciśnienie, to mówie że na ostaniej wizycie pow, ze jak to dolne bedzie miało 90(przy górnym150) to dał mi recepte i mam do nich przyjść do przychodni(a miałam 150/70, a ona mówi no i dobrze to by wystarczyło no bez przesady...Jak bym nie wiadomo co złego zrobiła, jak bym podwazyła opinie lekarza....)Co do ktg,u nas ogólnie jest ktg w szpitalu..... Ale tam gdzie ja chodzę do przychodni to mam tu ktg i ostatnio jak u niego byłam to dał mi własnie skierowanie na ktg, dzis miałam dzwonić i umówić sie z położna, bo ta położna pracuje u nas w szpitalu i ma dyzury i nie wiedziała, czy przed moją czwartkową wizytą będzie jak, nie to wczesniej bede miała....Wiec sama nie wiem...W szpitalu jak wychodziłam nic mi nie mówili, o czestszym ktg, nawet nie wiedziałam, ze ono musi być częściej.... |
|
|
|
|
#4761 | |
|
Rozeznanie
|
]
Piękna gwiazdeczka! Gratuluję Cytat:
gratuluje!!Poki co, to same kruszynki nam się rodza. Wolalabym kruszynke niz koloska w nocy wstawakam chyba co godzinę do toalety, masakra. Czuje przez okno, ze znów upał
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o majtki siateczkowe
Nawet nie wiedziałam że u nas w szpitalu się daje Mimo ciągłego narzekania na nie ja jestem zadowolona Po zszywaniu od razu ginka nałożyła mi je wsadziła 3 podpaski duże i jeden podkład poporodowy. Zdziwilam sie ze az tego tyle ale potem zrozumiałam jak zaczęło to wszystko ze mnie leciec. Przede wszystkim wygoda i dobrze się w nich śpi . Majtki bawelniane nie sprawdziły by się. |
|
|
|
#4763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
BRAWOOOOOOO!!!!! Ależ Was z Dzidziami już dużo!!!!!! H4LINKA - jak tam u Ciebie? Powiedz jak opieka na Pomorzanach? Czytałam gdzieś, że pisałaś, że Twój TŻ chce na urlop mój mi też wczroaj mówił o tym hihih ale potem powiedział, nie nie jeszcze 2 tygodnie :-D
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-07-28 o 08:31 |
|
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, dostałam sms od ButterBear, w załączniku zdjęcie jej córeczki Hani
![]()
|
|
#4765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak sobie spojrzałam na wagi maluchów z naszego forum i stwierdzam, ze dziewczynki to kruszynki, a chłopcy sie rodzą całkiem sporzy, zaczynam sie bać chociaż na usg zbyt duży to on nie był
|
|
|
|
|
#4766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaczarowana jak sobie radzicie? Kiedy planują Was wypisać? Super tytuł na nowy wątek wygrywa!!!!!!
|
|
#4767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ztego co piszesz to jak znalazł
|
|
|
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro będą zdjęcia jak wrócimy do domku Weź się za wykurzanie mi to pomogło ![]() My dostaliśmy ubranka na wcześniaka wiec będą w sam raz
|
|
|
|
|
#4769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez sie tego boję...ale wierzę w to co już kiedyś dziewczyny pisały...Jak instynkt macierzyński zadziała to nic nam nie będzie straszne
|
|
|
|
|
#4770 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

u mnie tez sie nic nie dzieje... A juz bym chciala byc po... 
? Faktycznie lezycie bez majtek czy macie te siqteczkowe
nie podejmuję się ze względu na termin. Dzieki Kasia. 

28.06