Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014 cz. V! - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Już x chłopcy, x dziewczynki, czekamy dalej na nasze kruszynki. 0 0%
Czopy poszły w zapomnienie, dzidziusiów u Nas zatrzęsienie. 3 5,66%
Czop odchodzi, sierpniówka rodzi. 4 7,55%
Sierpień leci, sypią się dzieci. 2 3,77%
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. 31 58,49%
Sierpień piękną datą na zostanie Mamą i Tatą. 15 28,30%
Coś tak czuję, że się przeterminuję. 2 3,77%
Mamusie sierpniowe 2014. 8 15,09%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-27, 21:00   #4711
gosia3103
Zakorzenienie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

U nas jest coś takiego, jak pogotowie fotelikowe? Że możesz podjechać i sprawdzić, czy jest dobrze i bezpiecznie zamocowany.
Stary 2014-07-27, 21:03   #4712
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
A Ty w którym kierunku?

zaczarowanadlaniego wstawiała może zdjęcie swojej Olivki?

Mam za słabego neta w szpitalu
wstawie jak będę w domu

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 21:06   #4713
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
U nas jest coś takiego, jak pogotowie fotelikowe? Że możesz podjechać i sprawdzić, czy jest dobrze i bezpiecznie zamocowany.
Fajnie, ze macie taki punkt, ja dopiero na filmiku na yt zobaczylam poprawnosc zapinania fotelika, wczesniej co u kogos widzialam, to kazdy zapinal tak bez dokladnego naciągania pasow, a jednak,zeby bylo dobrze trzeba sie namęczyc.
Nasz zamocowany jest dobrze, ani drgnie. Musze poczytac o bezpieczenstwie fotelika przymocowanego do bazy.

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-07-27 o 21:11
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 21:09   #4714
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Mam za słabego neta w szpitalu
wstawie jak będę w domu
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 21:09   #4715
M_aria
Rozeznanie

Ale super!!!
Sporo ślicznych dzieciaków nam przybyło, tylko zdjęcia Zaczarowanej nie widziałam.

Gratulacje dla wszystkich szczęśliwych mam.

Ja mam totalny spadek mocy, dziś pierwszy raz ryczałam bez sensu, a ostatnio jestem strasznie nerwowa sama już ze sobą nie wytrzymuje.

Moje stopy wyglądają jak dwa balony i nawet rano mam opuchnięte.
Mam już dosyć przez te upały jestem nie do życia
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 21:14   #4716
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Ale super!!!
Sporo ślicznych dzieciaków nam przybyło, tylko zdjęcia Zaczarowanej nie widziałam.

Gratulacje dla wszystkich szczęśliwych mam.

Ja mam totalny spadek mocy, dziś pierwszy raz ryczałam bez sensu, a ostatnio jestem strasznie nerwowa sama już ze sobą nie wytrzymuje.

Moje stopy wyglądają jak dwa balony i nawet rano mam opuchnięte.
Mam już dosyć przez te upały jestem nie do życia
Witam w klubie chociaż już parę razy wcześniej ryczałam bez sensu, nie tylko dziś.. ;-)
Stary 2014-07-27, 21:28   #4717
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Mnie na szczescie puchniecie ominelo chociaz cos

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Maria a Ty to juz rodzic powinnas, co Ty tu jeszcze robisz;P?
Za 2 dni masz TP nie? Jak nic nie ruszy to kiedy masz sie stawic do szpitala??

zuken jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-27, 21:40   #4718
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Mnie na szczescie puchniecie ominelo chociaz cos

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Maria a Ty to juz rodzic powinnas, co Ty tu jeszcze robisz;P?
Za 2 dni masz TP nie? Jak nic nie ruszy to kiedy masz sie stawic do szpitala??

W piątek mam wizytę i jeśli nic nie zacznie się dziać to co drugi dzień na ktg... Masakra

Spróbuję coś przyspieszyć bo cały czas gin upierał się że pod uwagę mamy brać termin usg czyli 29.07 bo miałam krótkie cykle i owu od razu po mieszczące choć licząc od niej kalkulator wyliczył mi termin na 1.08. Niewielka różnica ale biorąc pod uwagę termin usg to w piątek będę już przeterminowana.

Sama nie wiem zaczyna mi brakować już sił bo te nogi to jakiś koszmar
Stary 2014-07-27, 21:57   #4719
justa_1978
Rozeznanie

Dziewczyny ja tez mam mega spadek formy.. nie mam sily ruszyc palcem, wszystko mnie irytuje i doprowadza do placzu.... fizycznie jestem wykonczona... a tu jeszcze przez najblizszy tydzien zapowiadaja upaly po 32 st. C!!!! Przy takiej pogodzie byc w 9 miesiacu ciazy, to prawdziwe wyzwanie!!!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 21:59   #4720
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
O godzinie 1.16 urodzila się Olivia ma 48 cm i waży 2850g poród sn jest najpiekniejsza na całym świecie
Cytat:
A wiec cały poród zaczął się od 15.00.
Takie są skutki wykurzania małej ��
O 21.00 pojechaliśmy do szpitala bo z bolu nie mogłam wytrzymać, serio ledwo trzymałam się na nogach, nie obyło się bez wymiotow.
Na ktg miałam regularne skurcze co 2/3 minuty ledwo mogłam wytrzymać ( uczucie takie jakby ktoś mnie nożem na dole brzucha dzgal ). Około 22.30 dostałam znieczulenie - głupiego Jasia. Położna i ginekolog byli bardzo mili i byli zachwyceni ze tak świetnie sobie radze. Od razu położna powiedziała ze poród przebiegnie szybko bo glowka jest bardzo nisko i mała jest dobrze ulozona. Około 00.30 ledwo wytrzymywalam bol. Krzyczałam, biłam Tz, byłam dla niego nie mila. Płakał razem ze mną bo nie mógł patrzeć jak cierpię. Nie dałabym bez niego rady. Bardzo go kocham.
Położna mnie przytulala glaskala. O 00.40-00.45 zaczęłam przeć. Boże co to było za uczucie. Jakby ktoś mnie chciał rozerwac. To było Nie do pisania trochę mnie naciela i o 01.16 urodziła się mala. Tz przeciął pepowine i oboje plakalismy. Zszywanie trwalo 30 minut bo okazało się ze u góry Krystyna trochę pekla. Samo Zszywanie nic nie bolało ale znieczulenie szczypalo, było nieprzyjemne. A co do lozyska to polozna sama je wyjęła było dużo krwi. Zaraz zaczniemy przystawianie do piersi bo od razu po porodzie się nie udalo. ( za duże mam sutki ). Położna wspaniała kobieta będzie trzeba jej coś kupić bo nie należałam do latwych. Boli mnie pupa nie mogę siedzieć.

To tyle. Opisałam jak było
Super, gratulacje kochana!!!

Ale się podziało od wczoraj...

Zaraz doczytam, jak pozostałe kandydatki na Mamuśki

Ja po usg - na razie nie mam terminu cc, Ania nie spieszy się na świat, jeszcze ma posiedzieć trochę
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 22:01   #4721
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tez mam mega spadek formy.. nie mam sily ruszyc palcem, wszystko mnie irytuje i doprowadza do placzu.... fizycznie jestem wykonczona... a tu jeszcze przez najblizszy tydzien zapowiadaja upaly po 32 st. C!!!! Przy takiej pogodzie byc w 9 miesiacu ciazy, to prawdziwe wyzwanie!!!
Dziewczyny, ewidentnie coś dziś jest w powietrzu w Warszawie, co źle działa na kobiety w ciąży. Wszystkie mamy kryzys!
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-27, 22:05   #4722
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Ja wiem jedno że jeśli jeszcze kiedykolwiek będę miała być w ciąży to postaram się żeby końcówka nie była latem.
Ja nawet nie sprawdzam pogody bo nie chcę się denerwować ale skoro ma być tak jak piszesz to nie wiem jak to przetrwam...
Stary 2014-07-27, 22:15   #4723
kasia_ruda
Zakorzenienie

O... właśnie odkryłam kolejne rozstępy na brzuchu... wyszły idealnie "synchronicznie" po lewej stronie w stosunku do tych, które miałam po prawej. A do wczoraj miałam jednego
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 22:55   #4724
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Zosia zachwycona braciszkiem, nie wiedziała ze wczoraj wyjdziemy, to byla w takim szoku. Caly czas powtarza, ze taki slodziak, chce przytulac, calowac. Musimy uwazac bardzo zeby nie wpadła na niego niechcący. I mowo ze kocha go najbardziej na swiecie jak 100 tygodni
Ooooch...

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
A teraz wklejam smsy.

Od Kroopki:

Od Mamamarty:

Kroopka, Mamamarta - GRATULACJE!!!

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ewidentnie coś dziś jest w powietrzu w Warszawie, co źle działa na kobiety w ciąży. Wszystkie mamy kryzys!
Nooo...

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Ja wiem jedno że jeśli jeszcze kiedykolwiek będę miała być w ciąży to postaram się żeby końcówka nie była latem.
Ja nawet nie sprawdzam pogody bo nie chcę się denerwować ale skoro ma być tak jak piszesz to nie wiem jak to przetrwam...
Postanowiłam to samo Najlepiej zajść tak właśnie teraz, czy w sierpniu, wtedy poród na wiosnę - już ciepło, a cała ciąża bez upałów A jeszcze w ciuchy zimowe się człowiek mieści, bo brzuch jeszcze nie taki wielki zimą
(tak miałam w poprzedniej ciąży )
Ale i tak na trzecie się już nie zdecydujemy

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
czy Wy tez jak macie ktg i Wasze dzieciaczki spia to kaza Wam je budzic? U mnie jak mala sie nie rusza i tetno ma w miare miarowe to polozna kaze sie klasc na bok i zjesc cos slodkiego bo jak nie to wyjdzie zly zapis... ale przeciez wiadomo ze nie zawsze dziecko bedzie szalec

Jak leżałam rok temu na patologii, to budzili śpiące dzieciaczki Albo po prostu kazali zjeść kawałek czekolady

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Fuuuck dziewczyny, odeszły mi wody, jesteśmy w drodze do szpitala!
Trzymajcie kciuki!
Oooooo

Normalka, w końcu to weekend - najwięcej porodów jest wtedy

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Amber 2,99 kg, 17:01
Śliczna!

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47475744]Ja już też bym chętnie urodziła, ale jak dzisiaj dostałam strasznych bóli krzyża to mi się trochę odechciało. Zresztą zastanawiam się czy one czegoś nie przepowiadają, bo ból okropny i od wczoraj coś mi ten krzyż dokucza.... Jak tak mniej więcej bolą porodowe, to ja chyba dziękuję [/QUOTE]
Ja mam podobne bóle krzyża, aż się ruszyć podczas takiej fali nie mogę - ale dziś na usg lekarz mi powiedział, że to po prostu dziecko jest nisko i tak napiera, ale jeszcze nie zaczyna się rodzić... Szkooodaaaa...

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Mój mi dzisiaj powiedział, że w sumie to bym mogła rodzić już bo już mu się nie chce pracować i w sumie to już by poszedł na urlop.
Nie uwierzycie, ale mój powiedział mi dziś dokładnie to samo...

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
U nas po jednym slabym można niby prowadzić, wiec moj o jedno sie nawet nie pyta, a w piatek nie zauwazylam nawet kiedy wypil dwa.. po czym bardzo cicho, po tajniacku wyjmuje 3 z lodowki. Na moj wzrok mówi : No nie przesadzaj, ze jak wypije trzecie to nagle ci sie zachce rodzic..
następny...

A co do tego ktg - podczas 2 tyg na patologii, my 3 na sali codziennie miałyśmy po 3 pomiary. Przez cały ten czas do końca nie udało nam się rozkminić dokładnego sensu przekazu, wszystkich skoków czy linii Ale i tak byłyśmy już mistrzyniami w odczycie
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 23:02   #4725
ButterBear
Zakorzenienie

Dobry wieczor panienki

Haninka urodziła się (Taaa...sama się urodziła) o 19:52. Okruch z niej nieziemski, bo ma 2300 i 49 cm.
Na noc zostaje pod lampami,będą ją niestety dokarmiac....ja ją raz prztstawilam,ale possala dwie minutki i zasnela... Od jutra chce już karmić normalnie!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 23:08   #4726
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Dobry wieczor panienki

Haninka urodziła się (Taaa...sama się urodziła) o 19:52. Okruch z niej nieziemski, bo ma 2300 i 49 cm.
Na noc zostaje pod lampami,będą ją niestety dokarmiac....ja ją raz prztstawilam,ale possala dwie minutki i zasnela... Od jutra chce już karmić normalnie!
Gratuluję
Czekamy na zdjęcie
Stary 2014-07-27, 23:12   #4727
ButterBear
Zakorzenienie

Nie umiem dodać z telefonu... Wyśle mmsa którejś z dziewczyn!

Ze szczegółów, urodziłam w 2 godziny, z nacieciem,bez znieczulenia,bo akcja poszła tak,że najpierw były 2 cm, a po chwili 8 cm

Hania

Stary 2014-07-27, 23:18   #4728
Optymistka26
Zadomowienie

Kropka, Zaczarowana, Mamamarta, NatkaGRATULACJE
i WITAMY MALUSZKI NA SwIECIE!!

Butter czekamy na dobre wiesci

Sara super ze jestescie juz w domu Sprobuj siedzenia na dmuchanym kole do plywania-kolezanka mowila ze pomaga na bol okolic krycho-pupy po sn.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Zosia zachwycona braciszkiem, nie wiedziała ze wczoraj wyjdziemy, to byla w takim szoku. Caly czas powtarza, ze taki slodziak, chce przytulac, calowac. Musimy uwazac bardzo zeby nie wpadła na niego niechcący. I mowo ze kocha go najbardziej na swiecie jak 100 tygodni

Papryczka obyscie szybko wyszly ze szpitala i buziaki dla Malej
Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Po za tym marzę żeby się wyprowadzić... Dziadek za każdym razem przylatuje jak tylko mała zapłacze ażeby sprawdzić czy jej się "krzywda" nie dzieje...sterczą nade mną i mam ochotę krzyczeć na całe gardło. wczoraj przyjechali teściowie. Ja karmię a wszyscy nade mną SPRAWDZAJĄ jak mała łapie sutka. marzyłam o tym żeby mnie ktoś wystrzelił w kosmos.
wszystkich bym wywalila z pokoju albo sama wyszla. Nie daj sie bo ci na glowe wejda
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
No u mnie też wszystko do dupy. Ostatnio któraś wspominała o depresji przedporodowej, mnie chyba też dopada :-P nie mam siły kiwnąć palcem, pokój nie ogarnięty, nie daję rady. Nie mam samochodu, a nawet jak dostanę to nie mam siły nim jeździć, a przecież nie powiem mężowi, żeby nie szedł do pracy, bo ja chcę do fryzjera i kosmetyczki! W dodatku cala wyprawka minky, którą zamówiłam prawie dwa miesiące temu, ba, nawet zapłaciłam za nią z góry bo to indywidualny projekt i dziewczyna musiała kupić materiały, nie jest jeszcze gotowa bo laska ma jakieś problemy osobiste, jeździ po pogrzebach i nie odbiera telefonu. Miała wysłać cześć rzeczy dwa tyg temu przed jakimś wyjazdem i nie zrobiła tego. Teraz wraca ale tego jest dużo, chwilę będzie szyła a ja mam puste łóżeczko l, chciałam chociaż to mieć zrobione skoro nie mamy takiego kącika jak trzeba. A patrzę na te warunki tutaj i mi się płakać chce, jeszcze jak pomyślę że położna środowiskowa ma tu przyjść po porodzie...ajj, mam wszystkiego dosyć :-(
biedna, ale do wyprowadzki juz blisssssko i bedziesz mogla w bieliznie po domu ganiac a nawet bezzzz
Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Kurczę, ta ciąza to jak kwarantanna.. .
hehe cos w tym jest

Kasia
wytrzymaj jeszcze troche,jak masz obawy i humory to znaczy ze wszystko jest z toba ok tylko jestes w 9.miesiacu ciazy. Kazda z nas to dopada I wcale ci sie nei dziwie ze bardziej sie stresujesz i chcesz juz miec Maksyma po drugiej stronie bruszka ale dla niego dobrze jesli jeszcze troche posiedzi choc na tym etapie ciazy to juz i tak mozna rodzic zdrowe maluszki

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Amber 2,99 kg, 17:01
Sliczna,witaj Bursztynkun

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 23:19   #4729
M_aria
Rozeznanie

Cytat:

Ze szczegółów, urodziłam w 2 godziny, z nacieciem,bez znieczulenia,bo akcja poszła tak,że najpierw były 2 cm, a po chwili 8 cm
Cieszę się że nie musiałaś się długo męczyć i gratuluję że dałaś radę bez znieczulenia.
Pewnie ciężko było ale Twoja księżniczka Ci wszystko wynagrodzi
Odpoczywaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-27, 23:22   #4730
pati1078
Rozeznanie

Gratulacje super ze tak szybko ci poszlo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 23:25   #4731
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Dobry wieczor panienki

Gratulacje!! Ooo szybko ci poszlo, czekamy na zdjecie i na opis porodu jak odpoczniesz. Jak sie czujezz?

HANIU - Witaj Okruszku malutki na swiecie

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 23:27   #4732
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Natka, Butter GRATULUJĘ :-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 23:51   #4733
h4linka
Zadomowienie

ButterBear gratulacje!

Wróciliśmy ze szpitala przed chwilą. Na ktg nic nie wyszło, na usg wszystko w normie. Rozwarcie na 2 cm. To nie woda tylko bardzo dużo bardzo rzadkiego śluzu.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 00:06   #4734
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
ButterBear gratulacje!

Wróciliśmy ze szpitala przed chwilą. Na ktg nic nie wyszło, na usg wszystko w normie. Rozwarcie na 2 cm. To nie woda tylko bardzo dużo bardzo rzadkiego śluzu.
Haaaa,coś mi to przypomina

Ze sie powtórzę za Sara...ale mnie dup.skooo boli...

Wyslalam foto Hani,ale dziewczyny nie dadzą rady teraz wstawić,zobaczycie jutro mikro kruszynke

Hania

Stary 2014-07-28, 01:52   #4735
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Tz musiał iść do domu o 00.00 bo wstawili do nas ( do pokoju 3 osobowego ) trzecia osoba i byłby tlok

Niestety przy tylu poródach dziennie trudno załapać się na pokój rodzinny a ich jest tylko 3.

Dziś liczę na to ze w końcu kogoś wypisza i dostaniemy pokój rodzinny bo jesteśmy pierwsi na liście do niego.

Olivka śpi.
Mamy najgrzeczniejesze dziecko na całym oddziale. Nie płacze tylko śpi przez wiekszosc czasu albo jezdzimy z nią na spacery po oddziale .

Zrobiła juz dwie kupki ( jesteśmy dumni z nich ) i jej wcale nie pachną brzydko

W tej samej sali jest chłopczyk który ciągle płacze nic nie je bo zachlysnal się wodami i za dużo wypil i go brzuszek boli i nie chce mleka.
Mama się męczy on cierpi bo brzuszek go boli i ciągle robi kupy. A płacze tak jakby go ze skóry obdzierali.

A co do mnie ból pieczenie po zszywaniu jest straszne.
Spać przez to nie mogę.
Chce mi się kupe ale boje się ze mnie porozrywa
Gdyby nie Tz to bym nie dała rady za każdym razem wstać do małej żeby ją wziąć i nakarmić albo przebrać bo ból jest straszny jak dłużej stoję
Mam nadzieje ze szybko minie

---------- Dopisano o 02:52 ---------- Poprzedni post napisano o 02:44 ----------

Cytat:

Cytat:
Dobry wieczor panienki

Gratuluję kochana
super ze poród był szybki

ps. Mnie też boli dupa

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
Stary 2014-07-28, 04:44   #4736
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Butter gratulacje kochana widzisz balas sie a tak blyskawicznie wszystko poszlo super!! I witamy kolejnego okruszka na swiecie
Moj chrzesnica tez sie urodzila z waga 2300 wiec wiem jaki to maluszek jest hehe ale teraz.nadrabia z nawiazka:P

Stary 2014-07-28, 04:50   #4737
ButterBear
Zakorzenienie

Zaczarowana, dzięki, Kochana. Mamy maluszki z tego samego dnia jak mąż w roli taty?

Zuken,dzięki. Idziesz dzis do domu? Jak tam w ogóle?

Ja Leze z laska, która jest 2 tyg po terminie, walczy o skurcze,ale nie bardzo coś się dzieje....biedna.

A ja nawet jeszcze nie wstawalam... Dostanę zrype? Chyba będę zaraz musiała wstać siku,ale booliii...

Natka, wielkie gratulacje,jak się macie?

Hania

Stary 2014-07-28, 04:56   #4738
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

No mam nadzieje ze dzisiaj do domku u mnie tez sie nic nie dzieje... A juz bym chciala byc po...
A mala grzeczna? Ja dzisiaj cala noc slysze jak jakis noworodek sie drze do gory na porodowce hehe

A powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tym wietrzeniem krocza? Faktycznie lezycie bez majtek czy macie te siqteczkowe?
A po porodzie dalysie rade sie od razu umyc i ogarnac?
Wasi tzci dali rade? Moj jest strasznie wrazliwy na krew i boje sie ze padnie:P

Stary 2014-07-28, 05:15   #4739
pentuerka
Rozeznanie

Dzień Dobry

Znowu nie śpię od 4:30, chociaż czuję się wypoczęta. Noc była chłodna, poranek póki co też, więc i lepsze samopoczucie. Ciężko już z tym wielkim brzuchem, no ale to już końcówka nie ma co się dziwić. Upały dają jednak o sobie znać.

Natka, Zaczarowana, Kropka, Butter

serdecznie gratuluję i życzę wszystkiego dobrego. Dzieci piękne. Amber mnie zachwyciła. Przepiękna. Czekamy na zdjęcia pozostąłych Maluchów ;-)

Zastanawiam się kogo pominełam, bo zdaje się w niedzielę było 5 porodów.
Ale tempo.

Swoją drogą to tempo mnie zestresowało i opisy też. Zaczęłam zastanawiać się, czy nie odpuścić sobie na jakiś czas czytania wizażu (chociaż po 7 m-cach to już uzależnienie i może być ciężko).

Ja swój pierwszy poród wspominam bardzo dobrze. Dupa mnie nie bolała, po kilku godzinach miałam dużo sił, a straciłam dużo krwi.
Myślę, że poród to sprawa bardzo indywidualna, duże znaczenie mają geny i predyspozycje, ale NAJWAŻNIEJSZA jest PSYCHIKA i nasze nastawienie.
Jechałam z pozytywnym nastawieniem, ból wydawał się do zniesienia, nastawienie położnych super, poszło szybko...tak było i tak chcę to wspominać.
Czytanie o "chartcorach" i bolących dupach tylko mnie stresuje i dołuje.

Współczuję dziewczynom z późniejszych terminach i mogę tylko napisać na pocieszenie, każdy poród jest indywidualny i warto skupić się na psychicznym przygotowaniu i nie nakręcaciu się porodami koleżanek.

Mamamarta !!!!! gratuluję. Syneczek śliczny.

WITAMY na ŚWIECIE ;-)

Edytowane przez pentuerka
Czas edycji: 2014-07-28 o 05:17
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 05:18   #4740
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Wink Dot.: Sierpień już za rogiem czyha, coraz bardziej boli Krycha. Mamy sierpniowe 2014

Cytat:
Zaczarowana, dzięki, Kochana. Mamy maluszki z tego samego dnia jak mąż w roli taty?

Ja Leze z laska, która jest 2 tyg po terminie, walczy o skurcze,ale nie bardzo coś się dzieje....biedna.

A ja nawet jeszcze nie wstawalam... Dostanę zrype? Chyba będę zaraz musiała wstać siku,ale booliii...

Wiem
jak się czujesz?
Zakochana jesteś w Hani?

Moj Tz stracił głowę dla Olivki . Ja też coś niewyobrażalnego

Moja zrobiła kupkę nawet nie mam jak jej przebrać bo sama nie dam rady
tu się pupkę wycięta z kupki ciepła woda a nie zostawię jej na przewijaku żeby leciec co róż do łazienki namoczyć ściereczke
na szczęście zaraz tatuś przyjdzie i pomoze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości