|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
Maskę jajeczną z miodem i olejami na dzisiaj planuję.
|
|
#3452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Klaudenc,dzięki
![]() Cytat:
Nie mogę doczekać się tej suszarki Remingtona co zamówiłam .Myszko,gdzie kupujesz olej z orzecha włoskiego?Masz jakieś sprawdzone żródło dobrych olejów?Co zamawiam jakiś olej to każdy wygląda inaczej pomimo,że z tego samego... .
|
|
|
|
|
#3453 | |
|
Zadomowienie
|
AgusiA753 tabletki odstawiłam gdzieś 6 grudnia (ostatnia) 2013. Od stycznia 2014 do połowy kwietnia włosy leciały na maxa. Zwłaszcza te najdłuższe, przez to miałam już lekkie prześwity
Jednak u mnie doszedł też duży stres w tym czasie. Wiem, że on może strasznie namieszać. Ostatnio okres mi się zatrzymał na 3 tygodnie właśnie od stresu (chyba,że mój organizm jest taki wrażliwy na jego działanie) Masakra :/Curly są cudowne! i Ty jaka śliczna!![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
aczkolwiek tak jak pisałam, nie lubię prostowania grzywki do loczków.
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-07-27 o 15:31 |
|
|
|
|
#3454 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z włosami
Popieram ^^ Jak tylko się wyśpię (przed chwilą wypadłam z autobusu, 16 godzin "frajdy" :c) to robię spisik - recenzję
|
#3455 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez się swojego Remingotona nie umiem doczekać. Jutro juz powinien przyjechać do mnie kurier |
|
|
|
|
#3457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Po cichu mam nadzieję,że je odbije trochę od głowy .
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Moderator
|
iwonsia - niektórzy tak mają w stresie, mnie stres masakruje całkowicie, moja mama tak samo. w wieku 13 połowę włosów straciłam przez stres, potem odrosły. Chociaż jak włosy lecą to ujdzie bo gorsze rzeczy od stresu się robią.
włosom lepiej się zrobiło, chyba oliwę polubiły
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze, lubią kallosa vanilię oj lubią
|
#3460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystkie co ostatnio dodawały to ładne nie sposób każdej pochwalić z osobna tyle ostatnio fotek
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam żel Artiste z numerem 4 z 5-stopniowej skali siły utrwalenia (niebieski).
Znowu popełniłam błąd, kupując na wyjazd pierwszy lepszy mały szampon i odżywkę w Rossmannie. xD Kupiłam Alterrę owoc granatu i aloes. A Mysia ostrzegała, żebym nie używała szamponów nawilżających, w tym z aloesem... Mam teraz spuszone i bardzo szorstkie loki. Na szczęście wyjazd tylko na weekend, w domu zastosuję odpowiednie środki. Chyba niestety muszę na wyjazdy brać duże kosmetyki do włosów... :/ |
|
|
|
#3462 |
|
Raczkowanie
|
o rety jak mnie dawno tu nie było! Isane professional mi wycofali
Co polecacie z odżywek z Rossa (poza alterrą)?
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3464 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolejna zmiana składu Curly81- i tak piękne rulony Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Widać Super wyglądają
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
Taka długość to moje marzenie
|
#3466 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laminowałam sobie włosy saszetką mariona ostatnio, podkreśliło skręt ładnie Ale troszkę spuszyło.Z olejów bardzo lubię te z omega 6 - krokosz, orzech włoski, kiełki pszenicy, konopny, pestki dyni, pestki arbuza, słonecznik - najładniej podkreślają mi skręt Cytat:
Cytat:
![]() Najczęściej kupuję na Zrób sobie krem --> http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Ole...-NATURALNY/565 lub na mazidłach --> http://mazidla.com/kategorie-poprodu...-woskiego.html Oj lubią kallosa, cudnie się pokręciły
|
|||
|
|
|
#3467 | |
|
Raczkowanie
|
Wyglądają przepięknie. Genialny skręt
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Nie robiłam nigdy domowego laminowania żelatyną ale wypróbowałam saszetkę Marion. Włosy były błyszczące i miękkie ale skręt został rozluźniony. Muszę jednak przyznać, że efekt całkiem mi się podobał. ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Dziewczyny mam ostatnio spory problem z moimi falami. Panujące od kilku dni upały dają im naprawdę nieźle popalić. Stosuję bogatą pielęgnację: olejuję, maskuję i efekty są świetne ale tylko do momentu wyjścia na zewnątrz. Potem pojawia się gigantyczny puch i zamiast fal mam bezkształtne sianko. Już nie wiem co robić...
|
|
#3468 |
|
Moderator
|
AgusiA - no to właśnie jest od niedoboru witaminy A, z paznokciami też tak miałam. Paznokcie po tygodniu są troszkę twardsze i zbielały, ale jeszcze niecałe. Przez brak tej witaminki brakuje pigmentacji
a włosy są wiotkie ale baaaardzo suche jednocześnie. Pojawiają sie drobne zmiany bo tak to z pewnością bym się przebadała, wiec miło że zasugerowałaś mój brat wiem że ma niedoczynność, ale włosy ma super.oj tak, ze zmianami składów to lipa. ja akurat kupiłam tą maskę za mocno zawyżoną cenę i dla mamy też bo pisali ludzie że nawet z wypadaniem pomaga - i bardzo mi zależało by mieć ta sama maskę. Wicherek - jakie loczę, świetnie włoski wyglądają
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-07-28 o 10:21 |
|
|
|
#3469 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mam problem ze swoimi włosami .
Jakiś czas temu byłam u fryzjera i zmieniłam fryzurkę na boba. Problem pojawił się teraz, bo włosy są coraz dłuższe i zaczęło się - końcówki włosów wywinięte, każdy kosmyk w inną stronę... Czym je ujarzmić? Wiem, że jak osiągną pewną długość (do ramion) to zaczynają się naturalnie falować i wtedy już jest lepiej - ale co stosować doraźnie? Nie chcę ich ciągle męczyć prostownicą bo od niej rozdwajają mi się końcówki, a totalnie nie mam pojęcia jakie zabiegi/kosmetyki stosować to takich falujących i niesfornych włosów |
|
|
|
#3470 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
Jak spinacie swoje włosy? Znacie jakieś ciekawe upięcia? Ogółem ciągle w lato splatam moje kłaczki w warkoczyka na boku i trochę mi się to znudziło... Mam włoski rzadkie, cienkie... Może jakiś kok i wypełniacz, by jako tako się to prezentowało? Nie wiem totalnie jak się takie sprzęty używa
|
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj dotarła moja suszarka. Kurcze, jaka ona jest duża! A dyfuzor to dla mnie czarna magia
|
|
|
|
#3473 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy TY zamawiałaś tą co ja?rózową remingtona?
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3475 |
|
Raczkowanie
|
Używała może któraś z was tej suszarki z rossmana http://www.rossnet.pl/Produkt/Ideenw...a-1-szt,118723 ? Zastanawiam się nad jej kupnem, co o niej sądzicie ? Narazie nie chce inwestować dużo kasy w suszarkę, a chciałabym zobaczyć jak włosy będą wyglądały po dyfuzorze
|
#3476 | |||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Dzisiaj zastosuję inną maskę po olejowaniu i zobaczę, co będzie. ![]() Też czytałam o tej saszetce i myślę, że najpierw ją wypróbuję. Właśnie boję się tego spuszenia, bo podobno na jedne włosy laminowanie super działa, a na innych to może być kompletny niewypał. ![]() Żadnego z tych olejów nie próbowałam oprócz słonecznikowego, jestem jeszcze początkującym laikiem, może kiedyś. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Druga moja ulubiona fryzura to zwykły warkocz francuski. Często też w nim spałam. Bardzo mi się podoba też taki kucyk jak na drugim zdjęciu, wykonanie jak widać proste. Na trzecim zdjęciu też fajna fryzura, ale nie wiem, czy dam radę sobie tak warkocz zapleść na boku.
|
|
#3477 |
|
Zadomowienie
|
syklamen bardzo ładne fryzurki! A jak np. zrobić te koki na pierwszym zdjęciu?
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Absolutnie nie jestem zadowolona z trwałości. Upadła raz z ok. 1m wysokości i od tamtego czasu dyfuzor spada przy jakimś gwałtowniejszym ruchu. Szybko zaczęła się przegrzewać i buczeć. Może coś się w nią wkręciło, ale nie da się rozkręcić i sprawdzić, bo wkręty są takie śmiszne, że zwykłymi wkrętakami się nie wykręci ich. Co do dyfuzora - może i trochę rozwiewa, ale nie mam porównania, nie używałam żadnego innego. |
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
A jak suszyć z użyciem dyfuzora? Normalnie, czy głową w dół?
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Pierwsze spotkanie z dyfuzorem nieudane. Spodziewałam się czegoś lepszego |
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki wszystkim
też taka dumna latałam z nich że szok aż je olejem dziś nagrodzę na noc. Nie wiem czy pisałam że ucinałam je 2 tyg temu? Dlatego zwariowały tak z radości ![]() A kolor - moja własna duma
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

tak samo jak po masce z miodem.
Maskę jajeczną z miodem i olejami na dzisiaj planuję. 

Jednak u mnie doszedł też duży stres w tym czasie. Wiem, że on może strasznie namieszać. Ostatnio okres mi się zatrzymał na 3 tygodnie właśnie od stresu (chyba,że mój organizm jest taki wrażliwy na jego działanie) Masakra :/
Tylko te boki nieco mnie draznia to chyba efekt cieniowania. I grzywke zapuszczam zeby sie jej pozbyc.
.