|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
Niby jedno pomieszczenie ale jednak z wyznaczeniem miejsca, że to jednak jej odrębne królestwo Kolor świetny, chcę taki mieć w swoim wózku, choćby jakiś element tylko, ale muszę ![]() Teraz lecę do Biedronki, ale jak wrócę, to pokażę Wam co będę robić przez najbliższe dni (tygodnie?!)
Edytowane przez Hasiap Czas edycji: 2014-07-28 o 13:00 |
|
|
|
|
#3182 |
|
Rozeznanie
|
U nas trzeba będzie pokombinowac, bo włącznik światła mamy przy drzwiach. Może ustawić małą lampkę w końcu pokoju, tak będę coś widzieć w nocy i z tż usuniemy przy jakimś bardzo delikatnym świetle.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Hasiap jesteś bardzo tajemnicza... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
właśnie się zalogowałam na pampersie...bon 10zł tylko do wykorzystania na agito do....30 czerwca! to pomyłka czy wy też dostałyście już nie aktualne?
|
|
|
|
#3184 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() No wiec na probe bo nie wiem czy pójdzie mi to od razu z telefonu to macie Inke z Emilka w 22 tc
|
#3185 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taką gwiązdkę i wyświetla projekcję gwiazdek na całym suficie , cena 150zł na allegro Ale mozna trafic taniej , a nawet kupić uzywaną ja akurat dostalam od koleżanki z forum tu masz takie lampki
|
#3187 |
|
Rozeznanie
|
Inka śliczne jesteście :-*
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3188 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3189 |
|
Rozeznanie
|
Inka prześlicznie wyglądacie
i jaka chudzinka z Ciebie po mnie niestety widać moje dodatkowe kilogramy
|
#3190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne obie Cytat:
Mój chrzesniak miał zwykłą lampkę ale z 3stopniowym natężeniem światła i te najmniejsze było naprawdę delikatne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli jest mozliwosć warto sie ponoć w taką lampkę uzbroić bo dziecko sie zajmuje patrzeniem na te gwiazki az padnie..ponoć :P
|
#3192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i super kolor Cytat:
jaka z Ciebie chudzinka
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka mi mówiła, że dobrze jest też mieć grającą kołysanki maskotkę. Mówiła, że jej córka moment przy tym zasypiała. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Inka chudzielcu
![]() linka koncik fajny umarlam wlasnie mialam spotkanie z kibelkiem eh te wymioty. A taki byl spokoj juz. Ide smazyc mielone.
|
|
#3196 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz żałuję, że nie straciłam kilku kilogramów przed ciążą, wtedy lepiej byłoby widać
|
|
|
|
|
#3198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No więc odtajemniczam się Od początku ciąży planowałam zrobić dziecku taki mały dywanik, który będzie jej i tylko jej Tylko głowiłam się na czym go zrobić, ponieważ najlepiej by do tego nadawała się siatka tynkarska, ale takiej nikt mi bliski nie posiada a całej rolki 50m za 100zł nie będę kupować dla zalewie kawałka 75 x 100 cm. Wczoraj googlowałam I doczytałam się, że ludzie robią też na kanwach. Więc dziś pospiesznie też do pasmanterii się wybrałam bo włóczkę i kanwę. Teraz muszę tylko zaprojektować dywanik Na pewno będzie imię dziecka i w około jakieś kwiatuszki A przy okazji mama kupiła mi w pasmanterii śliczny materiał na kocyk. Ja co prawda chciałam jednolity kolor ale ten tak mi się spodobał, że mama kupiła i z tego kawałka powstanie i kocyk 75 x 100 i podusia taka płaska
|
|
#3199 |
|
Rozeznanie
|
hm mowicie ze Inka chudzielec..to co byscie powiedziały o mnie haha
ta lampka mowicie ze fajna?fajnie widac te gwizdeczki czy takie mdłe to jest?bo chciałam takie cos ale wlasnie zalezy jaka firma lepiej cos poleconego juz i sprawdzonego. a z innej beczki, czy ludzie komentują Wasze brzuchy? mój komentują, jakby ktoś dał wszystkim wokół przyzwolenie na komentowanie wygladu kobiety tylko dlatego ze jest w ciąży! wszyscy mysla ze moga mowic co chca tylko dlatego ze mam brzuch "o nogi ci spuchły, o włosy masz tłuste, ile pryszczy na twarzy" no bez przesady, skoro normalnie tego nie robia, to czemu myśla ze w ciazy moga?!Strasznie mnie denerwuje jak komentuja moj brzuch...że za mały jakby to były jakies normy jak ma wygladac brzuch w danym tygodniu ![]() po prostu..szczena mi opadła, a jak jej powiedzialam ze drugi chłopiec to juz wogole.... takie miny strzelała ze szok! jakby mnie załowała, ze nie parka i takie głupoty zaczeła gadac. Ale najgorsza zawsze jest ta minka, ludzie komenuja i takie obrzydzajaca mine maja conajmniej 3razy dziennie slysze od ludzi...ty brzucha nie masz, i taka chuda jestes!! och jak mnie denerwuja, długo mnie to nie ruszalo ale.. mam 160cm i waze 55kg to dosc! pomimo ze całe zycie probuje przytyc i nie umiem, moge jesc co chce i nic wiec dalam sobie spokoj juz.Ludzie sa strasznie wredni, kobieta w ciazy i tak sie źle czuje a oni maja chora przyjemnosc z tego ze do☠☠☠ią jeszcze tzn ja takich ludzi spotykam i to wlansie jakies zazdrosne ciotki co sama wygladają jak słonice.to sobie pomarudziłam i mi lepiej a uwazam ze ostatnio ładnie wygladam, cera i wlosy mi sie poprawiły wiec niech spadaja ![]() a zapomniałam model wozka to bebetto luca, okazalo sieze sasidka z dolu tez go ma i zadowolona. Hasiap- super pomysł! mała bedzie mieć pamiatke nie ma to jak wlasnorecznie zrobiony prezent dla dziecka.Ja bede robić karuzelke sama, uszyje rozne gwiazdki, ptaszki kolorowe, mechanizm z gałązek i bedzie akruzelka. Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-07-28 o 14:08 |
|
|
|
#3200 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie do bardziej doświadczonych mam
chciałabym zainwestować w pieluchy wielorazowe i prać na bieżąco. Pranie to dla mnie nie problem, a że dziecko można przewijać nawet 12 x dziennie to koszt pampersów mnie przeraża moja mama wszystkich wychowała na pieluszkach tetrowych, z tym że to wyglądało tak: składała taką pieluchę albo nawet dwie, w taki podłużny prostokąt wkładała między nóżki tak jak pampersa i na to śpiochy. Z tym, że potem wszystko przemakało i trzeba było mieć extra kilkanaście par śpiochów na dzień. Nie używała żadnych body bo by trzeba było ściągać całość tylko takie koszulki kiedyś to się nazywało kaftaniki chyba. No cóż takie czasy były...A teraz można kupić różne otulacze itp. Polega to na tym że to są jakby takie zapinane majteczki i tylko wymienia się wkład czyli taką np pieluchę tetrową? Czy jakieś specjalne wkłady muszą być? I ile takich otulaczy potrzeba? Może głupie pytanie ale jestem kompletnie zielona...
|
#3201 | |
|
Rozeznanie
|
Hasiap ty zdolna bestio
koniecznie pochwal się jak wyszło Justysia nie przejmuj się takimi komentarzami, na pewno nie jest miło słuchać takich rzeczy no ale niektórzy już tacy są i nawet nie pomyślą, że mogą sprawiać przykrość takimi tekstami ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3202 |
|
Rozeznanie
|
Justyssia staraj się nie przejmować zazdrosnymi ciotkami, głupie i bezczelnie są. Jesteś szczupła I ciesz się, ja zazdroszczę
Niestety ludzie się wydaje, że jak jesteś w ciąży to mają jakiś obywatelskie przyzwolenie do Ciebie i dziecka. Trzeba takich omijać w miarę możliwości albo poprostu odszczekac. Może wtedy się nauczą. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3203 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
u mnie dziś piekielne upały więc ledwo dycham a tu zamiast odpoczywać to muszę się pakować bo jutro z moimi rodzicami i Tz jedziemy na urlop najpierw ślub kuzynki w Niemczech a potem Chorwacja <3 aż mnie ze stresu przed tak długą trasą żołądek boli ; ( inka ciąża Ci bardzo służy pięknie wyglądasz kochana ;* hasiap super pomysł! ja myślałam nad ozdobną poduszką z imieniem Lilki na zasasie małych kolorowych kwadratow z materiałów połączonych w jeden materiał i kolorowymi literkami wszystkie dziewczyny które mają dziś wizyty trzymam kciukasy i życzę powodzenia meldujcie się kto tam w brzuszkach siedzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja niestety mam tendencję to przybierania tu i tam nie wiadomo kiedy...mojego brzucha może nie komentują bo jak na koniec 4 miesiąca jest duży (u niektórych to podobno i do 6 miesiąca brzucha nie widać) i widać że ciążowy natomiast siostra mojego męża doprowadza mnie do szału. Tylko ta jedna a rodzinę ma dużą! Co mnie widzi to albo "aj coś źle wyglądasz" "ale ty blada jesteś" "wyglądasz na taką zmęczoną" a ja robię wielkie oczy i się pytam o co jej chodzi , w odpowiedzi słyszę "no jakoś tak słabo" a wyglądam normalnie tylko brzuch mam większy no i może biodra/tyłek, a nawet jestem lekko opalona! jakoś nikt nie zauważa zmiany w moim wyglądzie poza brzuchem tylko ona wiecznie widzi mnie słabą, bladą, umordowaną...zawsze ją lubiłam ale teraz nie mam ochoty się z nią widywać
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do komentarzy, też tego nie rozumiem. Ludzie myślą, ze skoro kobieta jest w ciąży to mają prawo ją krytykować i są usprawiedliwieni. No sorki ale mi nie uśmiecha się słuchać jakiś przykrych komentarzy. Tak jak wczoraj babcia TZ,że "dobrze wyglądam" w sensie, ze o wagę chodziło. Hmm zawsze dobrze wyglądałam i wcześniej jakoś nie komentowali. Teraz jestem w ciąży, nic nie przytylam jak na razie a komentarzy pełno. A najlepszy był taki, ŻE SIĘ GŁODZĘ!! nosz trzęsie człowieka. Ja na ścianie pokoju dziecka chce imię napisać. Nie malować tylko skonstruować tylko na razie to nie wiem jakie imię projektować Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3206 |
|
Raczkowanie
|
trzymajcie forumowe ciotki Lilkowy domek i zdjecie lobuza z 3d
|
#3207 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio uslyszalam praktycznie takie samo pytanie jak Ty tylko ze od babci tż. Tragedia. Skad ja mam wiedziec dlaczego w 5 miesicu nie widac mi brzucha?! Doszlo do tego ze zwatpila ze to 5 miesiac. Mam wrazenie ze oni mysla ze mam jakas ciaze urojona ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Cytat:
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-07-28 o 14:41 |
|||||
|
|
|
#3208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tu zgaga, jakieś niestrawności, wzdęcia ale jedzmy na zdrowie jakby nigdy w ciąży nie były
|
|
#3209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-07-28 o 14:50 |
|
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie sa drogie a mozna je trafiac jeszcze na przecenach/aukcjach i na wymiankę ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Ja w jeszcze jedną rzecz zainwestowałam i niezmiernie sie z tego ciesze..mianowicie owca stella Ma wiele moich znajomych i to było wybawienia na wszystko.
Jagoda 3690 gram szcześcia <3 Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2014-07-28 o 14:48 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

Niby jedno pomieszczenie ale jednak z wyznaczeniem miejsca, że to jednak jej odrębne królestwo

"o nogi ci spuchły, o włosy masz tłuste, ile pryszczy na twarzy" no bez przesady, skoro normalnie tego nie robia, to czemu myśla ze w ciazy moga?!

, w odpowiedzi słyszę "no jakoś tak słabo"
nosz trzęsie człowieka.