|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
![]() A to wyposażenie dla Emilki które dzisiaj dostalam od mojej przyjaciółki
|
#3212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja faktycznie to nie mam apetytu ale u mnie to norma w takie upały. Nigdy dużo wtedy nie jadłam chyba ze owoce, warzywa no i dużo piję. Owszem również zdarza mi się, że mam zgage więc z tym też męczyć się muszę. A co najlepsze jest w tym. Jak przytyje to będą wypominać, że się upasłam. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-07-28 o 14:57 |
|||
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam ze juz teraz mozna robic zapasy roznych rozmiarów jak są promocje , czemu nie..to moze leżec i czekać
Jak sie chwalicie zakupami to i ja się pochwale ![]() ![]()
Jagoda 3690 gram szcześcia <3 Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2014-07-28 o 15:03 |
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3216 |
|
Rozeznanie
|
Linka bardzo fajny kocyk
a jakie koty ciekawskie ![]() ja się dziś do rodziców niedługo wybieram i tak czuje, że po lumpeksach polatam może coś trafię |
|
|
|
#3217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wodę nie płacimy bo mamy wodę ze studni obok domu a od kilku mam słyszałam, że z tymi jednorazówkami jest różnie z jakością i zależy też od dziecka, nie każde wszystkie jednorazówki toleruje. Taka paka załóżmy ma 80 szt, a jak usłyszałam że noworodka dziennie to i 10 razy się przewija to musiałabym magazyn na pieluchy wybudować pytam Was, bo 4 siostry męża (każda średnio 2-3 dzieci w wieku 1 msc-5 lat) czasem jak walną jakąś mądrością to się zastanawiam czy im wierzyć czy dzielić to przez połowę...
|
|
#3218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3219 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak cokolwiek już powstanie to oczywiście, że się pochwalę i to z przyjemnością ![]() Linko! Miałam kiedyś podobnego kota Olinka, takiego jak ty białego. Ale to był fajny kot Ale poszedł w siną dal i tyle go widziałam ![]() Cytat:
więc pocałowałyśmy klamkę tylko
|
|
#3220 |
|
Rozeznanie
|
Hasiap, cieszę się że nie jestem sama z moim pomysłem. Jak mówię o pieluchach wielorazowych inni patrzą na mnie jak na dinozaura
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Linka wierna zielonemu ja mam fazę na wszystko co beżowe, kremowe i białe to podłużne to taka osłonka na szczebelki do łóżeczka? nie wiem jak się to fachowo nazywa
39/40 Edytowane przez basiabasia989 Czas edycji: 2014-07-28 o 15:24 |
|
|
|
#3221 |
|
Rozeznanie
|
jak patrzę na te wasze zakupy to się czuję jak czubek co odkłada wszystko na ostatnią chwilę bo prócz wanienki kupionej na przecenie za 15 zł i kilku ubranek z lumpka nie mam nic
|
|
|
|
#3222 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak tam nastroje przed wizytą? Mi zostało jeszcze 1h10min w pracy i ciężko mi się skupić i wysiedziec. Czuje się jak przed drugą randka
Ciekawe ile bobas urósł. Sorki, że ja tak w około Macieja, ale jak się ma tylko dwa usg to się człowiek jara:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
|
|
#3223 | |
|
Rozeznanie
|
Hello
Cytat:
Miał pępowinę miedzy nogami i mimo kilku prób nie dało rady Ale ogólnie wsyztsko dobrze, już ma ponad 300g i mierzy 21 cm No ale niepocieszona to jestem
|
|
|
|
|
#3224 |
|
Wtajemniczenie
|
Antosia najważniejsze ze wszystko okay
|
#3225 |
|
Rozeznanie
|
Oj szkoda, że się ukrylo, ale jeszcze się pokaże
Najważniejsze, że zdrowe, cudowne wieści Antosiu!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3226 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem zbyt ciekawska![]() TheN4ti- teraz czekam na twoje info |
||
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Pieluchy wielorazowe te do mnie nie przemawiaja. Ja jednak przy jednorazowych zostane. Na poczatek to pampersa a potem sie zobaczy a tez duzo ludzi jak w odwiedziny przychodzi to tez pieluchy czesto przynosi ze soba.
|
|
#3228 |
|
Rozeznanie
|
Wiem Antosiu i bardzo dobrze Cię rozumiem. Ja juz usg mieć nie będę więc jak się nie ukaże to lipa. Zawsze trochę się jest zawiedzonym. Jak się zastanawiałam czy prywatnie nie iść jakby co... Bo do porodu czekać? Ale w sumie iść żeby tylko płeć zobaczyć tez jakoś tak nie w moim stylu... A Ty myslalas o prywatnej wizycie?
|
#3229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam klaski;Cytat:
Olej głupie teksty Na pewno pięknie wyglądasz a te teksty to z zazdrości [QUOTE=Sweet Olcia;47485125]hej dziewczynki u mnie dziś piekielne upały więc ledwo dycham a tu zamiast odpoczywać to muszę się pakować bo jutro z moimi rodzicami i Tz jedziemy na urlop najpierw ślub kuzynki w Niemczech a potem Chorwacja
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2014-07-28 o 15:55 |
||
|
|
|
#3230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
stresa powoli lapie. Mam nadzieje ze junior pozostanie juniorem i ze jest zdrowy :-DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3231 |
|
Rozeznanie
|
Paulinkus trzymam mocno kciuki!!! Będzie super
|
#3232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodzi o to ze tak czekalam na te wizyte jak dziecko na Mikolaja, z podekscytowania pol nocy nie spałam , i mąz specjalnie zwolnil sie z pracy by pójść ze mną, wiec może dlatego taki niedosyt czuję No i zdjęcia nie mam, bo buzie bardzo słabo było widać i to tylko urywek, zwinęlo sie w kulkę i sobie moglismy kręgi liczyć Lekarka i tak sie napracowała, by wszystko pomierzyc- gdybym wiedziała, zjadłabym czekoladę, bo po czymś slodkim to mi szaleje![]() Za miesiąc wlasnie będą mi cukier badać Mam przyjśc na czczo i będę tak siedzieć godzinę przed wizytą![]() W ogołe wg usg juz tydzień starsze, ale lekarka powiedział, ze na takim etapie już każde dziecko indywidualnie sie rozwija, wiec zadnych terminów sie nie przesuwa ( w sumie mi to juz mowila wcześniej, ze od 2 trymestru).
|
|
|
|
|
#3233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3234 |
|
Rozeznanie
|
Wiem i rozumiem. Mój Tż tez się zwolnił dziś specjalnie wcześniej. I dokładnie jak na Mikołaja się czeka. To następnym razem czekolada w ruch
|
#3235 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz też mówią, ze jakiś brzuch mój mały jest A jakie będą wieksze komentarze to sie okaże po mojej wizycie w PL![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
Ciekawe jak Twój mąż czeka Mój w sumie nie jest az tak smutny jak ja- miałam wrażenie ze nie zależało mu szczególnie na poznaniu płci, tylko na zobaczeniu maluszka i by usłyszeć ze wszystko zdrowe![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
Cytat:
Wczoraj nawet jak poczytałam o waszych zakupach, to poszperałam po szafkach i znalazłąm husteczki Hipp z paczki z rossmanna i sie odłożyłam do specjalnej szuflady, zeby myśleć ze coś już jest
|
|||||
|
|
|
#3236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w sklepie to są koszta ok 170zł na all duzo taniej a przyda sie juz do szpitala póki dziecko pamieta ten dzwięk
|
|
#3237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś widziałam w jednej z sieciowych drogerii wyprzedaż - opakowania 126 pieluszek za 12 euro marki wlasnej (czyli cos jak rossmannowskie), które mają bardzo dobre opinię jak czytalam na niemieckich stronach, więc zastanawiam sie czy nie bęzie to mój pierwszy zakup dla malucha
|
|
|
|
|
#3238 | ||
|
Rozeznanie
|
Piąteczka chudzinko
masz śliczny brzuszek! ![]() Wszytskie idziemy jak burza ![]() Cytat:
Ale ja jestem chyba zbyt leniwa i kupie gotowce, jest duży wybór. I zazdraszczam chęci do dziergania! mam nadzieję, że pokażesz swoje skończone dzieło ![]() Cytat:
![]() Linka, Sweet Olcia fajne macie brzuszki mój dziś wygląda jak ponton |
||
|
|
|
#3239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ach jak ja to wszystko nadrobię
![]() Linka - ładny brzusio. ![]() Cytat:
Inka - promieniejesz .Justyssia87 - u mnie też komentują, jedni, że za mały mam brzuch, drudzy, że za duży. Nie dogodzisz ![]() Antosia - super, że wszystko jest ok.
|
|
|
|
|
#3240 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje wszystkim Kochane jesteście
Gdzie się ta reszta z tych wizyt pogubila ?? :p
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

a tu zgaga, jakieś niestrawności, wzdęcia ale jedzmy na zdrowie
nie sa drogie a mozna je trafiac jeszcze na przecenach/aukcjach i na wymiankę

Miał pępowinę miedzy nogami i mimo kilku prób nie dało rady
Ale ogólnie wsyztsko dobrze, już ma ponad 300g i mierzy 21 cm

klaski;
"o nogi ci spuchły, o włosy masz tłuste, ile pryszczy na twarzy" no bez przesady, skoro normalnie tego nie robia, to czemu myśla ze w ciazy moga?!
stresa powoli lapie. Mam nadzieje ze junior pozostanie juniorem i ze jest zdrowy :-D