Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-28, 14:52   #3211
19Inka90
Wtajemniczenie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

A to wyposażenie dla Emilki które dzisiaj dostalam od mojej przyjaciółki

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 14:55   #3212
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
a teściowe babcie ciocie... na siłę chcą dokarmiać bo się im wydaje, że jak już kobieta w ciąży to bez przerwy powinna siedzieć przy stole i jeść a tu zgaga, jakieś niestrawności, wzdęcia ale jedzmy na zdrowie jakby nigdy w ciąży nie były

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
No wlasnie byly i dlatego tak mowia. Kiedys holdowano zasadzie zeby jesc za dwoje. Takze jak nie przytylas to oznaczalo ze albo ty albo dziecko jest chore. One nie rozumieja ze podstawa to zdrowe odzywianie a nie ilosc przybranych kg. Zdrowy wyglad to pulchny wyglad kwasny:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ja faktycznie to nie mam apetytu ale u mnie to norma w takie upały. Nigdy dużo wtedy nie jadłam chyba ze owoce, warzywa no i dużo piję. Owszem również zdarza mi się, że mam zgage więc z tym też męczyć się muszę.
A co najlepsze jest w tym. Jak przytyje to będą wypominać, że się upasłam.

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
jestes pewna???? mam kolezankę eko która 2 dzieci chowała na pieluszkach wielorazowych i dzis mowi ze to był głupi pomysł...bo na wodę poszło tyle co na tanie pieluchy jednorazowe..pamietaj ze to namaczach w ziemnej a potem dopiero pierzesz. Ja np. uwazam ze pampersy to droga sprawa i chce kupowac albo dady albo huggiedy albo te tescowe pieluszki ( 37 groszy za 1 szt to ok 3.70 dziennie ) nie sa drogie a mozna je trafiac jeszcze na przecenach/aukcjach i na wymiankę
Mąż się śmiał żebyśmy zrobili już zapas pampersów Dada bo teraz na promocji są

I picture you in the sun wondering what went wrong...

Edytowane przez Suqub
Czas edycji: 2014-07-28 o 14:57
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 14:58   #3213
Linka1984
Zakorzenienie

Ja uważam ze juz teraz mozna robic zapasy roznych rozmiarów jak są promocje , czemu nie..to moze leżec i czekać

Jak sie chwalicie zakupami to i ja się pochwale

3690 gram szcześcia <3

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2014-07-28 o 15:03
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 15:01   #3214
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uważam ze juz teraz mozna robic zapasy roznych rozmiarów jak są promocje , czemu nie..to moze leżec i czekać

Niby nie dużo bo na dwóch paczkach 10 zł się oszczędza ale przy ilości ich użytkowania to zbawienie

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 15:06   #3215
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Boje sie ze dziecko moze byc uczulone na ktores pieluchy. I co wtedy z tymi pieluchami zrobie?

Stary 2014-07-28, 15:07   #3216
madziqqq
Rozeznanie

Linka bardzo fajny kocyk a jakie koty ciekawskie
ja się dziś do rodziców niedługo wybieram i tak czuje, że po lumpeksach polatam może coś trafię
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 15:12   #3217
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
jestes pewna???? mam kolezankę eko która 2 dzieci chowała na pieluszkach wielorazowych i dzis mowi ze to był głupi pomysł...bo na wodę poszło tyle co na tanie pieluchy jednorazowe..pamietaj ze to namaczach w ziemnej a potem dopiero pierzesz. Ja np. uwazam ze pampersy to droga sprawa i chce kupowac albo dady albo huggiedy albo te tescowe pieluszki ( 37 groszy za 1 szt to ok 3.70 dziennie ) nie sa drogie a mozna je trafiac jeszcze na przecenach/aukcjach i na wymiankę
pewna tak na 100% nie jestem, rozważam na razie możliwości za wodę nie płacimy bo mamy wodę ze studni obok domu a od kilku mam słyszałam, że z tymi jednorazówkami jest różnie z jakością i zależy też od dziecka, nie każde wszystkie jednorazówki toleruje. Taka paka załóżmy ma 80 szt, a jak usłyszałam że noworodka dziennie to i 10 razy się przewija to musiałabym magazyn na pieluchy wybudować pytam Was, bo 4 siostry męża (każda średnio 2-3 dzieci w wieku 1 msc-5 lat) czasem jak walną jakąś mądrością to się zastanawiam czy im wierzyć czy dzielić to przez połowę...
Stary 2014-07-28, 15:16   #3218
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
No wiec na probe bo nie wiem czy pójdzie mi to od razu z telefonu to macie Inke z Emilka w 22 tc
Ślicznie wyglądacie . Inka szczuplutka. Ja też tak fantastycznie wygladałam w pierwszej ciązy,a teraz...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 15:18   #3219
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
mam pytanie do bardziej doświadczonych mam chciałabym zainwestować w pieluchy wielorazowe i prać na bieżąco. Pranie to dla mnie nie problem, a że dziecko można przewijać nawet 12 x dziennie to koszt pampersów mnie przeraża moja mama wszystkich wychowała na pieluszkach tetrowych, z tym że to wyglądało tak: składała taką pieluchę albo nawet dwie, w taki podłużny prostokąt wkładała między nóżki tak jak pampersa i na to śpiochy. Z tym, że potem wszystko przemakało i trzeba było mieć extra kilkanaście par śpiochów na dzień. Nie używała żadnych body bo by trzeba było ściągać całość tylko takie koszulki kiedyś to się nazywało kaftaniki chyba. No cóż takie czasy były...

A teraz można kupić różne otulacze itp. Polega to na tym że to są jakby takie zapinane majteczki i tylko wymienia się wkład czyli taką np pieluchę tetrową? Czy jakieś specjalne wkłady muszą być? I ile takich otulaczy potrzeba?
Może głupie pytanie ale jestem kompletnie zielona...
Ja tez niedoświadczona jeszcze, ale chcę spróbować właśnie z wkładami i ew tetrą lub flanelą i na to pieluszka PLUPLU - kosztuje z wkładem ok 30 zł na allegro. Na początek kupię myślę ok 5 sztuk i zobaczę jak mi to pranie w praktyce wyjdzie. Oczywiście zaopatrzę się też w pampersy jakieś gdybym nie wyrabiała z wielorazowymi. Ale ogólnie jestem na tak

Cytat:
Ja w jeszcze jedną rzecz zainwestowałam i niezmiernie sie z tego ciesze..mianowicie owca stella Ma wiele moich znajomych i to było wybawienia na wszystko.
Muszę koniecznie też mieć Stellę. Już pytałam w sklepach w moim mieście ale ani widu ani słychu. Mogę wiedzieć gdzie Ty kupiłaś i w jakiej cenie? Byłabym wdzięczna

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
Hasiap ty zdolna bestio koniecznie pochwal się jak wyszło
Jak cokolwiek już powstanie to oczywiście, że się pochwalę i to z przyjemnością

Cytat:

Linko! Miałam kiedyś podobnego kota Olinka, takiego jak ty białego. Ale to był fajny kot Ale poszedł w siną dal i tyle go widziałam

Cytat:
ja się dziś do rodziców niedługo wybieram i tak czuje, że po lumpeksach polatam może coś trafię
Właśnie wybrałam się po 9 z mamą do lumpku a tam się okazało że urlop więc pocałowałyśmy klamkę tylko
Stary 2014-07-28, 15:28   #3220
basiabasia989
Rozeznanie

Hasiap, cieszę się że nie jestem sama z moim pomysłem. Jak mówię o pieluchach wielorazowych inni patrzą na mnie jak na dinozaura

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Linka wierna zielonemu ja mam fazę na wszystko co beżowe, kremowe i białe to podłużne to taka osłonka na szczebelki do łóżeczka? nie wiem jak się to fachowo nazywa

Edytowane przez basiabasia989
Czas edycji: 2014-07-28 o 15:24
basiabasia989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 15:33   #3221
madziqqq
Rozeznanie

jak patrzę na te wasze zakupy to się czuję jak czubek co odkłada wszystko na ostatnią chwilę bo prócz wanienki kupionej na przecenie za 15 zł i kilku ubranek z lumpka nie mam nic
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 15:38   #3222
TheN4ti
Rozeznanie

Dziewczyny jak tam nastroje przed wizytą? Mi zostało jeszcze 1h10min w pracy i ciężko mi się skupić i wysiedziec. Czuje się jak przed drugą randka Ciekawe ile bobas urósł. Sorki, że ja tak w około Macieja, ale jak się ma tylko dwa usg to się człowiek jara:-D

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
jak patrzę na te wasze zakupy to się czuję jak czubek co odkłada wszystko na ostatnią chwilę bo prócz wanienki kupionej na przecenie za 15 zł i kilku ubranek z lumpka nie mam nic
Ja też nic nie mam, jakoś ciężko mi się zebrać. Chyba wciąż wydaje mi się, że mnie to nie dotyczy ;-)

Stary 2014-07-28, 15:44   #3223
antosia5
Rozeznanie

Hello
Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak tam nastroje przed wizytą? Mi zostało jeszcze 1h10min w pracy i ciężko mi się skupić i wysiedziec. Czuje się jak przed drugą randka Ciekawe ile bobas urósł. Sorki, że ja tak w około Macieja, ale jak się ma tylko dwa usg to się człowiek jara:-D
Ja już jestem po Też sie jarałam i czekałam jak niewiadomo co, a maluch nie pokazał kim jest Miał pępowinę miedzy nogami i mimo kilku prób nie dało rady Ale ogólnie wsyztsko dobrze, już ma ponad 300g i mierzy 21 cm No ale niepocieszona to jestem
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 15:46   #3224
19Inka90
Wtajemniczenie

Antosia najważniejsze ze wszystko okay kiedy następne podejście do podejrzenia płci ??

Emilka
Stary 2014-07-28, 15:46   #3225
TheN4ti
Rozeznanie

Oj szkoda, że się ukrylo, ale jeszcze się pokaże Najważniejsze, że zdrowe, cudowne wieści Antosiu!!!

Stary 2014-07-28, 15:50   #3226
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Antosia najważniejsze ze wszystko okay kiedy następne podejście do podejrzenia płci ??
Cytat:
Oj szkoda, że się ukrylo, ale jeszcze się pokaże Najważniejsze, że zdrowe, cudowne wieści Antosiu!!!

Tak, wiem, ze najważniesjze ze jest oki- też sie z tego cieszeN o, ale wiecie, kolejne usg dopiero za 10tyg!!! chyba nie wytrzymam tyle Jestem zbyt ciekawska
TheN4ti- teraz czekam na twoje info
Stary 2014-07-28, 15:53   #3227
alekaz1
Zakorzenienie

Pieluchy wielorazowe te do mnie nie przemawiaja. Ja jednak przy jednorazowych zostane. Na poczatek to pampersa a potem sie zobaczy a tez duzo ludzi jak w odwiedziny przychodzi to tez pieluchy czesto przynosi ze soba.
Stary 2014-07-28, 15:53   #3228
TheN4ti
Rozeznanie

Wiem Antosiu i bardzo dobrze Cię rozumiem. Ja juz usg mieć nie będę więc jak się nie ukaże to lipa. Zawsze trochę się jest zawiedzonym. Jak się zastanawiałam czy prywatnie nie iść jakby co... Bo do porodu czekać? Ale w sumie iść żeby tylko płeć zobaczyć tez jakoś tak nie w moim stylu... A Ty myslalas o prywatnej wizycie?

Stary 2014-07-28, 15:54   #3229
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
No więc odtajemniczam się Od początku ciąży planowałam zrobić dziecku taki mały dywanik, który będzie jej i tylko jej Tylko głowiłam się na czym go zrobić, ponieważ najlepiej by do tego nadawała się siatka tynkarska, ale takiej nikt mi bliski nie posiada a całej rolki 50m za 100zł nie będę kupować dla zalewie kawałka 75 x 100 cm. Wczoraj googlowałam I doczytałam się, że ludzie robią też na kanwach. Więc dziś pospiesznie też do pasmanterii się wybrałam bo włóczkę i kanwę. Teraz muszę tylko zaprojektować dywanik Na pewno będzie imię dziecka i w około jakieś kwiatuszki

A przy okazji mama kupiła mi w pasmanterii śliczny materiał na kocyk. Ja co prawda chciałam jednolity kolor ale ten tak mi się spodobał, że mama kupiła i z tego kawałka powstanie i kocyk 75 x 100 i podusia taka płaska
Koniecznie się pochwal efektem końcowym podziwiam klaski;

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
a z innej beczki, czy ludzie komentują Wasze brzuchy? mój komentują, jakby ktoś dał wszystkim wokół przyzwolenie na komentowanie wygladu kobiety tylko dlatego ze jest w ciąży! wszyscy mysla ze moga mowic co chca tylko dlatego ze mam brzuch "o nogi ci spuchły, o włosy masz tłuste, ile pryszczy na twarzy" no bez przesady, skoro normalnie tego nie robia, to czemu myśla ze w ciazy moga?!
Strasznie mnie denerwuje jak komentuja moj brzuch...że za mały jakby to były jakies normy jak ma wygladac brzuch w danym tygodniu w pierwszej ciazy sie nasłuchałam...i teraz tez, nie ruszalo mnie to, bo obojetne mi to jakiej wielkosci go mam ale jak zaczeli tak nagminnie go komentowac i z wręcz obrzydzeniem na twarzy to mnie szlak trafia! moja ciocia ostatnio..justyna po tobie nic nie widac, kaj ty mosz ten brzuch?taki mały, gdzie ci sie dziecko mieści? i ty taka chuda jestes! po prostu..szczena mi opadła, a jak jej powiedzialam ze drugi chłopiec to juz wogole.... takie miny strzelała ze szok! jakby mnie załowała, ze nie parka i takie głupoty zaczeła gadac. Ale najgorsza zawsze jest ta minka, ludzie komenuja i takie obrzydzajaca mine maja conajmniej 3razy dziennie slysze od ludzi...ty brzucha nie masz, i taka chuda jestes!! och jak mnie denerwuja, długo mnie to nie ruszalo ale.. mam 160cm i waze 55kg to dosc! pomimo ze całe zycie probuje przytyc i nie umiem, moge jesc co chce i nic wiec dalam sobie spokoj juz.

Ludzie sa strasznie wredni, kobieta w ciazy i tak sie źle czuje a oni maja chora przyjemnosc z tego ze do☠☠☠ią jeszcze tzn ja takich ludzi spotykam i to wlansie jakies zazdrosne ciotki co sama wygladają jak słonice.

to sobie pomarudziłam i mi lepiej a uwazam ze ostatnio ładnie wygladam, cera i wlosy mi sie poprawiły wiec niech spadaja a jak komentuja brzuch to im mowie ze jest taki jak ma byc, no ale przykrość robią

Olej głupie teksty

Na pewno pięknie wyglądasz a te teksty to z zazdrości

[QUOTE=Sweet Olcia;47485125]hej dziewczynki u mnie dziś piekielne upały więc ledwo dycham a tu zamiast odpoczywać to muszę się pakować bo jutro z moimi rodzicami i Tz jedziemy na urlop najpierw ślub kuzynki w Niemczech a potem Chorwacja

Edytowane przez jojla
Czas edycji: 2014-07-28 o 15:55
jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 15:57   #3230
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny jak tam nastroje przed wizytą? Mi zostało jeszcze 1h10min w pracy i ciężko mi się skupić i wysiedziec.
Ja juz czekam u lekarza. Niestety jak zawsze jest obsuwa ponad 30 min stresa powoli lapie. Mam nadzieje ze junior pozostanie juniorem i ze jest zdrowy :-D

Stary 2014-07-28, 16:04   #3231
TheN4ti
Rozeznanie

Paulinkus trzymam mocno kciuki!!! Będzie super

Stary 2014-07-28, 16:05   #3232
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Wiem Antosiu i bardzo dobrze Cię rozumiem. Ja juz usg mieć nie będę więc jak się nie ukaże to lipa. Zawsze trochę się jest zawiedzonym. Jak się zastanawiałam czy prywatnie nie iść jakby co... Bo do porodu czekać? Ale w sumie iść żeby tylko płeć zobaczyć tez jakoś tak nie w moim stylu... A Ty myslalas o prywatnej wizycie?

Ja wizyty mam co miesiąc, wiec w sumie mogę dokupić (to następne w ramach kasy chorych miedzy 28 a 32 robią) sobie tylko usg Chodzi o to ze tak czekalam na te wizyte jak dziecko na Mikolaja, z podekscytowania pol nocy nie spałam, i mąz specjalnie zwolnil sie z pracy by pójść ze mną, wiec może dlatego taki niedosyt czuję No i zdjęcia nie mam, bo buzie bardzo słabo było widać i to tylko urywek, zwinęlo sie w kulkę i sobie moglismy kręgi liczyć Lekarka i tak sie napracowała, by wszystko pomierzyc- gdybym wiedziała, zjadłabym czekoladę, bo po czymś slodkim to mi szaleje
Za miesiąc wlasnie będą mi cukier badać Mam przyjśc na czczo i będę tak siedzieć godzinę przed wizytą
W ogołe wg usg juz tydzień starsze, ale lekarka powiedział, ze na takim etapie już każde dziecko indywidualnie sie rozwija, wiec zadnych terminów sie nie przesuwa ( w sumie mi to juz mowila wcześniej, ze od 2 trymestru).
Stary 2014-07-28, 16:08   #3233
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Paulinkus trzymam mocno kciuki!!! Będzie super

Dziekuje :-* ja tez mocno trzymam kciuki za Twoja wizyte. Oby dziecko nie bylo niesmiale i pokazalo co ma miedzy nogami ;-)

Stary 2014-07-28, 16:09   #3234
TheN4ti
Rozeznanie

Wiem i rozumiem. Mój Tż tez się zwolnił dziś specjalnie wcześniej. I dokładnie jak na Mikołaja się czeka. To następnym razem czekolada w ruch

Stary 2014-07-28, 16:21   #3235
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
a z innej beczki, czy ludzie komentują Wasze brzuchy? mój komentują, jakby ktoś dał wszystkim wokół przyzwolenie na komentowanie wygladu kobiety tylko dlatego ze jest w ciąży! wszyscy mysla ze moga mowic co chca tylko dlatego ze mam brzuch "o nogi ci spuchły, o włosy masz tłuste, ile pryszczy na twarzy" no bez przesady, skoro normalnie tego nie robia, to czemu myśla ze w ciazy moga?!
Strasznie mnie denerwuje jak komentuja moj brzuch...że za mały jakby to były jakies normy jak ma wygladac brzuch w danym tygodniu w pierwszej ciazy sie nasłuchałam...i teraz tez, nie ruszalo mnie to, bo obojetne mi to jakiej wielkosci go mam ale jak zaczeli tak nagminnie go komentowac i z wręcz obrzydzeniem na twarzy to mnie szlak trafia! moja ciocia ostatnio..justyna po tobie nic nie widac, kaj ty mosz ten brzuch?taki mały, gdzie ci sie dziecko mieści? i ty taka chuda jestes! po prostu..szczena mi opadła, a jak jej powiedzialam ze drugi chłopiec to juz wogole.... takie miny strzelała ze szok! jakby mnie załowała, ze nie parka i takie głupoty zaczeła gadac. Ale najgorsza zawsze jest ta minka, ludzie komenuja i takie obrzydzajaca mine maja conajmniej 3razy dziennie slysze od ludzi...ty brzucha nie masz, i taka chuda jestes!! och jak mnie denerwuja, długo mnie to nie ruszalo ale.. mam 160cm i waze 55kg to dosc! pomimo ze całe zycie probuje przytyc i nie umiem, moge jesc co chce i nic wiec dalam sobie spokoj juz.

Ludzie sa strasznie wredni, kobieta w ciazy i tak sie źle czuje a oni maja chora przyjemnosc z tego ze do☠☠☠ią jeszcze tzn ja takich ludzi spotykam i to wlansie jakies zazdrosne ciotki co sama wygladają jak słonice.
Calkowicie Cie rozumiem Mnie ludzie o wagę sie czepiają odkąd pamietam, i oskarzały o rózne choroby( nie byłam wychudzona, ale byłam chudsza, więc trzeba było sie czepiać). Najciekawsze ze mogli sobie gadać i jeszcze mowili ze chora jestem, że sie obrażam, a weź komuś powiedź ze jest gruby, to afera będzie na pól miasta
Teraz też mówią, ze jakiś brzuch mój mały jest A jakie będą wieksze komentarze to sie okaże po mojej wizycie w PL
Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Ja juz czekam u lekarza. Niestety jak zawsze jest obsuwa ponad 30 min stresa powoli lapie. Mam nadzieje ze junior pozostanie juniorem i ze jest zdrowy :-D
Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Wiem i rozumiem. Mój Tż tez się zwolnił dziś specjalnie wcześniej. I dokładnie jak na Mikołaja się czeka. To następnym razem czekolada w ruch

To trzymam kciuki by było wsyztsko super
Ciekawe jak Twój mąż czeka Mój w sumie nie jest az tak smutny jak ja- miałam wrażenie ze nie zależało mu szczególnie na poznaniu płci, tylko na zobaczeniu maluszka i by usłyszeć ze wszystko zdrowe

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Cytat:
Ja też nic nie mam, jakoś ciężko mi się zebrać. Chyba wciąż wydaje mi się, że mnie to nie dotyczy ;-)
Dziewczyny, nie jesteście same- ja nie mam jeszcze nic a nic Wczoraj nawet jak poczytałam o waszych zakupach, to poszperałam po szafkach i znalazłąm husteczki Hipp z paczki z rossmanna i sie odłożyłam do specjalnej szuflady, zeby myśleć ze coś już jest
Stary 2014-07-28, 16:27   #3236
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
pewna tak na 100% nie jestem, rozważam na razie możliwości za wodę nie płacimy bo mamy wodę ze studni obok domu a od kilku mam słyszałam, że z tymi jednorazówkami jest różnie z jakością i zależy też od dziecka, nie każde wszystkie jednorazówki toleruje. Taka paka załóżmy ma 80 szt, a jak usłyszałam że noworodka dziennie to i 10 razy się przewija to musiałabym magazyn na pieluchy wybudować pytam Was, bo 4 siostry męża (każda średnio 2-3 dzieci w wieku 1 msc-5 lat) czasem jak walną jakąś mądrością to się zastanawiam czy im wierzyć czy dzielić to przez połowę...
ja licze to tak : 10 sztuk dziennie , dady 27,99 zł / 78 szt. ( na promocji 24 zł) czyli miesiecznie około 4 paczek co daje nam koszt 4x28zł = 112zł ( lub 96zł z promocji) to duzo ???? mnie sie zdaje ze to sa małe koszta

Cytat:

Muszę koniecznie też mieć Stellę. Już pytałam w sklepach w moim mieście ale ani widu ani słychu. Mogę wiedzieć gdzie Ty kupiłaś i w jakiej cenie? Byłabym wdzięczna
na allegro http://allegro.pl/sterntaler-przytul...459242439.html mozna kupic w sklepie to są koszta ok 170zł na all duzo taniej a przyda sie juz do szpitala póki dziecko pamieta ten dzwięk

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 16:34   #3237
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
ja licze to tak : 10 sztuk dziennie , dady 27,99 zł / 78 szt. ( na promocji 24 zł) czyli miesiecznie około 4 paczek co daje nam koszt 4x28zł = 112zł ( lub 96zł z promocji) to duzo ???? mnie sie zdaje ze to sa małe koszta
Linka, ja wlaśnie też nie nastawiam sie na pampersy, a na tańsze Dziś widziałam w jednej z sieciowych drogerii wyprzedaż - opakowania 126 pieluszek za 12 euro marki wlasnej (czyli cos jak rossmannowskie), które mają bardzo dobre opinię jak czytalam na niemieckich stronach, więc zastanawiam sie czy nie bęzie to mój pierwszy zakup dla malucha
Stary 2014-07-28, 16:35   #3238
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Sasia piateczka
Witam się w 22 TC
Piąteczka chudzinko masz śliczny brzuszek!

Cytat:
Ja witam się w 23 tc :-D

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Ja dziś zaczynam 21
Wszytskie idziemy jak burza

Cytat:
No więc odtajemniczam się Od początku ciąży planowałam zrobić dziecku taki mały dywanik, który będzie jej i tylko jej Tylko głowiłam się na czym go zrobić, ponieważ najlepiej by do tego nadawała się siatka tynkarska, ale takiej nikt mi bliski nie posiada a całej rolki 50m za 100zł nie będę kupować dla zalewie kawałka 75 x 100 cm. Wczoraj googlowałam I doczytałam się, że ludzie robią też na kanwach. Więc dziś pospiesznie też do pasmanterii się wybrałam bo włóczkę i kanwę. Teraz muszę tylko zaprojektować dywanik Na pewno będzie imię dziecka i w około jakieś kwiatuszki

A przy okazji mama kupiła mi w pasmanterii śliczny materiał na kocyk. Ja co prawda chciałam jednolity kolor ale ten tak mi się spodobał, że mama kupiła i z tego kawałka powstanie i kocyk 75 x 100 i podusia taka płaska
Nawet nie wiedziałam, że można kupić taki materiał na kocyk Ale ja jestem chyba zbyt leniwa i kupie gotowce, jest duży wybór.
I zazdraszczam chęci do dziergania! mam nadzieję, że pokażesz swoje skończone dzieło

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Hello

Ja już jestem po Też sie jarałam i czekałam jak niewiadomo co, a maluch nie pokazał kim jest Miał pępowinę miedzy nogami i mimo kilku prób nie dało rady Ale ogólnie wsyztsko dobrze, już ma ponad 300g i mierzy 21 cm No ale niepocieszona to jestem
Super, że wszystko dobrze, następnym razem na pewno pokaże co tam ma między nogami

Linka, Sweet Olcia fajne macie brzuszki mój dziś wygląda jak ponton
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 17:06   #3239
doloresd
Wtajemniczenie

Ach jak ja to wszystko nadrobię
Linka - ładny brzusio.

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
dziewczyny a czujecie nadal ból w okolicy lędźwiowo krzyżowej kręgosłupa?

pamiętam, że było już jakiś czas temu takie pytanie i ciekawi mnie czy takie bóle jeszcze się mogą utrzymywać.
Bo u mnie to ogólnie jest problem z tą okolicą niestety
Mnie boli bardzo. Ale to od pracy przy komputerze.

Inka - promieniejesz .

Justyssia87 - u mnie też komentują, jedni, że za mały mam brzuch, drudzy, że za duży. Nie dogodzisz

Antosia - super, że wszystko jest ok.
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 17:16   #3240
19Inka90
Wtajemniczenie

Dziękuje wszystkim Kochane jesteście
Gdzie się ta reszta z tych wizyt pogubila ?? :p

Emilka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości