|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
ha ,ostatnia na pierwszej stronie
edit :pierwsza na drugiej stronie ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- witam sie ![]() wróciliśmy już do siebie ![]() powitanie z mężem po 2 tyg ,niebywałe ![]() a Michaś jak się cieszył, aż płakałam z wzruszenia ![]()
#32 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
![]() hehe bo wiesz co nie przyglądałam się aż tak kurcze czy Ola miała w nim jeszcze dużo miejsca ale chyba tak ![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
czeszko
![]() czytam stary watek i szukam przycisku "odpowiedz" zeby odpisac ![]() ![]() Inwersja wiem ze na pewno jest ci mega przykro z powodu zachowania synka ale mysle ze poprostu ma tylko taki etap i na pewno mu przejdzie, takze staraj sie nie zadreczac ![]() czy mowilam juz ze karmienie mojego dziecka doprowadza mnie do szalenstwa?? tzn owoce i jogurty dla dzieci zje cale i sie oblizuje...a jak jest obiad to: zrywa sliniak, wyrywa lyzki (choc ma juz 2 w rece to wyrwie i 3), wsmarowywuje sobie jedzenie we wlosy, w twarz, uszy, nogi, brzuch...wszystko jest do mycia i do prania... myslalam ze to tylko ja tak kijowo gotuje ale nawet sloiczkow nie chce jesc...a te z kolei daje niechetnie bo w de od 8 msca w sloiczkach jest sol... probowalam blw ale moje dziecko chetnie sie pobawi, ale niekoniecznie cos zje... jedynie co mu smakuje to podebrac mamie z talerza... ostatnio na obiad makaron z szynka, szpinakiem i szparagami...wlasciwie to robilam praktycznie tak samo dla nas i dla Bartka tylko jemu troszke mniej przyprawilam (chociaz nasze tez jakos mega nie bylo), no i troche zblendowalam.... i co? swojego nie ruszyl, a moje jadl az mu sie uszy trzesly..... macie jakies rady? wrocilam wlasnie z miasta...w C&A wyprzedaz -50% od cen wyprzedazowych... kupilam malemu 3 komplety spodenki i bluzeczka i jedna koszulke juz na przyszle lato i zaplacilam 10 euro ![]() ![]() Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO Czas edycji: 2014-07-28 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#35 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Ja mam baby design mini i jak dla mnie jest super. Nam na pewno posluzy jeszcze dlugo ale Julek jest z tych szczuplaczkow bo wazy obecnie 8800. Jak dla mnie na plus przemawiaja: waga, mozliwosc rozlozenia do pozycji lezacej, powiekszana budka, laczona raczka (wygodniej prowadzi sie jedna reka). Ale najlepiej pojechac do sklepu stacjonarnego i przymierzyc dziecko. W smyku czesto sa na nie promocje
![]() Co do fotelika tez go najpierw ogladalam w smyku a zamowilam przez neta. Mamy tego romera king plus i jest super. Solidny (wazy chyba z 10 kg), ma sporo miejsca, mozna go pochylic zeby spiacemu dziecku glowa nie leciala w dol. Teacherka chyba tez go ma (i zdaje mi sie ze ten sam wzor co my ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- A w ogóle przepraszam, że się ostatnio nie odzywam, ale podczytuję na bieżąco na telefonie i nie mam kiedy pisać... Moje dziecko wspina się po czym się da, a szczególnie upodobało sobie moje nogi ![]() ![]() ![]() Poza tym spieszę powiedzieć że mamy dwa kolejne zęby. Także wynik taki - 6 zębów w ciągu 2 miesięcy (1 ząb/1,5 tygodnia ![]() ![]() Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2014-07-28 o 15:08 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Dobra, nie ważne. Cóż, jakoś musi ze mną żyć. Nie ma wyjść. A teraz tym bardziej jak jego ukochany tata będzie więcej czasu w pracy spędzał. No jakoś musi mnie znosić. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...y-bambuko.html
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie nie moge bac kleszczy - za blisko lasu meiszkam. starsze miewaly juz w tym roku, nati jeszcze nie. sama wyciagam. poszlabym do lekarza jakbym nie wyciagnela albo jakby byl odczyn naokolo ranki. ale ja to luzara... sama mialam podejrzenie boreliozy ale nie sprawdzilo sie. ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- inwersja - a czemu sie przejmujesz tak bardzo tym ze maly nie chcie ciagle do ciebie? ja bym sie cieszyla jakby ciagle na mnie dzieci nie wisialy... wczoraj odwiozlam kolezane do pracy i pd moja nieobecnosc nati pol godziny wyla mezowi i jego koledze, tak wiec tego... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Kasiu, zapomniałam napisać wcześniej, działke kupiliśmy pod Łodzią, w Łodzi to byśmy może z 300 m2 mogli kupić
![]() ![]() do mam niejadków - wiem co przeżywacie, bo u mnie też było kiepsko, bardzo kiepsko. ale naszczęscie - było ![]() ![]() ![]() ![]() ustaliłam dziś powrót do pracy - 11 września ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Inwersja może cie to pocieszy: dziś Bartek bawił się na macie z tatą, odwraca się, patrzy na mnie, zaczyna płakać i uciekać do tżta. Poza tym bez przerwy mnie bije. Tylko mnie, serio. Mam zadrapanie koło oka bo mnie tam z całej siły uszczypnął, guza filetowego na czole (leżałam na podłodze i mu czytałam, przylazł, dał mi w łeb zabawką i poszedł stąd ten guz) no i nie mam połowy włosów na głowie. Tacie zrobi cacy, tuli tuli, a jak ja mówię zrób mamie cacy to ściska moje policzki i się wgryza w moją twarz
![]() ![]()
![]() |
#46 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() Papalinko, ale w czasie urlopu tż'ta miał nas oboje, a i tak wolał tatę. Nawet wczoraj u tej babci, był u mnie, bo babci mojej nie pamiętał i na początku się bał, ale jak zobaczył tatę, to od razu do niego uciekał. Monia, po prostu każda skrajność nie jest fajna. Koleżanki córka za młodu nie akceptowała nikogo innego poza nią i wierzę, że to było mega męczące. Ale sytuacja gdy dziecko woli każdego innego poza Tobą jest też zwyczajnie przykra. Tak z innej beczki, to wczoraj i dziś dałam mu troszkę jogurtu naturalnego. Póki co jest ok, ale to chyba za wcześnie żeby diagnozować czy może jeść. Z resztą, czy może to jedno, a drugie czy chce... No tak się przy tym wzdrygnął i wykrzywił jakby dostał kwas jakiś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Lulka, ale jest jedno co młody mi robi, a nie robi nikomu innemu, to pierdziochy! W sensie przykłada usta do skóry i pierdzi ![]() ![]()
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-07-28 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kubus wazy aktualnie jakies 9800, choc nie jest wielki ![]() chcialabym, zeby nam tez troche posluzyl. w mojej miescinie nie ma niestety sklepu, w ktorym moglabym go zobaczyc na zywo :/ ale wyle siostre do sklepu w lodzi i ma obejrzec, jak to wyglada. sama ma pol roku starszego chlopca, wiec pewnie uda sie jej w miare ocenic ![]() a jestem w 99% pewna, ze wezmiemy Romera ![]() zapewne Julek zaraz bedzie raczkowac ![]() ![]() ![]() ![]() brawa za zabki ![]() Cytat:
![]() ![]() A moj slodziak nauczyl sie robic przytulaski ![]() ![]() dzis do niego mowie: Kubus zrob przytulaska, a ten patrzy na lozko, biegiem poraczkowal do niego, wstal i hyc siegnal po jaska i sie tuli ![]() ![]() A wieczorem, przed kapiela, Maly tak sie rozpedzil, ze uderzyl buzka o ziemie. az sie krew w buzce pojawila ![]() ![]() ![]()
14.09.2013r. Edytowane przez anutka171 Czas edycji: 2014-07-28 o 21:41 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#48 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natala a jakie konkretnie placuszki marchewkowe? jak je przyrządzasz? i co to jest ten skrót blw? moja Lila ładnie je tylko jak jej reklamy w tv włączę. i też uwielbia podbierać mi z talerza jedzenie ![]() wogóle to witam w nowej części ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Melduję, ze mamy pchacz już w domu ![]() ![]() Poznałam dziś w autobusie Polke, mamę Natalki z konca września ![]() ![]() ![]() I byłam dziś załatwić kilka rzeczy w urzędzie i mówiłam tylko po norwesku cały dzień ![]() ![]() Fajny dzień to był ![]() INWERSJA ja wiem że jest ci przykro, Nina też tak miewa, nie zawsze ale jednak. Co zrobić. .. kochają nas te dzieci mimo wszystko, one dopiero uczą się świata ![]() Graty dla nowych ząbków ![]() Zdrówka dla solenizantów i witam w nowym wątuniu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#51 | ||
Zadomowienie
|
witam się na nowym wątku :hej:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas pokojowo- salonowych rewolucji ciąg dalszy. nie wiem kiedy się odrobimy, ręce mi odpadają....
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
![]() Natala bardzo przyjemnie czytalo sie Twojego posta o jedzeniu.Jesli chodzi o to to tez nie mam problemow z Julka. Co do jedzenia tego co rodzice to Jula nawet jak damy jej wczesniej to jak widzi jak my jemy to musi skocztowac od nas (a raczej zjesc polowe). Ona je wszystko ![]() Braklo mi Enfamilu. Ostatnio mialam problem z jej piciem mleka. Mowie sobie: za miesiac przechodzimy na mm 3, kupie jej Bebiko. Zjadla chetnie 210 ml!! Gdzie ostatnio jadla po 120 max. Zeby tylko nie bylo rewelacji brzuszkowych jakis... Niestety Enfamil jest ciezko dostepbym mlekiem jak sie nie wie gdzie mozna je kupic....
#53 | |||
Zadomowienie
|
cześć, ale się nie wyspałam
![]() ![]() inwersja, larysa- oj przykre jest to co piszecie ale czasami tak jest że dzieci po prostu nas olewają, córka mojej sis robi dokładnie to samo -jak mówi sis "matki by mogła nie mieć aby ojciec był" ale widzę jak jej smutno, mój klusek jak jest ze mną to ok ale jak zobaczy tż to odrazu leci do niego i wyciąga ręce żeby go wziął, nie mam rady na to Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() poziomka- ale przygoda z tym "kleszczem", dobrze że jednak ten kleszcz nie okazał się byc kleszczem bo te robale to okropieństwo, a lekarz troszkę brzydko się zachował tym bardziej że sam na początku nie maił pojęcia z czym dokładnie ma doczynienia, dobrze że ta pielęgniarka taka fajna |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Drirty, nena - tez sie zastanawiam co te reklamy w sobie maja
![]()
#55 |
Zakorzenienie
|
Ladan a nie masz roska gdzies w poblizu? Ja tam zawsze kupuje i nie zdarzylo sie zeby nie mieli
![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-07-29 o 06:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
No ale wczesniej chyba widzialas ze masz koncowke
![]() Ale fakt bebiko czy bebilon latwiej dostac nawet w nocy ![]()
#58 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak powaznie to moja nigdy nie zrobila nikomu krzywdy specjalnie, nie szarpie za wlosy, nie gryzie, nie szczypie. Cytat:
![]() ![]() tez Wam nie laduje wizazu do konca ? ja mam jakies biale tlo i dziwna czcionke Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-07-29 o 07:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
lula, inwersja - jeszcze jedno mam spostrzezenie. artur byl takim nieprzytulasnym dzieckiem. byl za mna ale nie tak ze dalby sie pokroic. no i nie bil, nie gryzl (to robi nati
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Czy u Was tez obciecie dzieciom pazurkow wiaze sie z mega wyczynem i rykiem?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.