Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-28, 20:50   #2641
Kasia427
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Silesianna a czemu bierzesz ogromne ilosci zelaza?? Tez masz anemie? W ogole to cos zamilklas ostatnio

Rosalie slodkie dzieciaczki!

Ja obcielam chlopakom wlosy, ale byl bunt, jeszcze mi sie w trakcie maszynka przepalila, dobrze ze sasiadka miala to pozyczylam...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-28, 20:51   #2642
Aleaa_
Wtajemniczenie

Jak za 10 dni sie nie dowiem, to wyjdzie na to ze poczekamy do porodu

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 20:53   #2643
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
ja jeszcze nocki w gabinecie nie mialam..

Kasia ja tez mam walke z anemia..gin mowi,ze duzo zielonego i miesa..ale oprocz tego i tak mi przepisal litanie..mam brac na przemian co 2 dzien..

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

sweet w rossmanie przy kasie o nia zapytaj..ekspedientka ci da..u nas leza normalnie na ladzie..potem sie logujesz na necie i juz..kosmetyki dla bobasa i dla cb mozna kupowac taniej..nie ma tam żadnych kokosow z tego,dopiero po urodzeniu malucha rabat chyba do 10 % wzrasta ale czesto sa promocje typu-kup z karta Rossne taniej i podana cena

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Ja HCT mam 29,98 a HGB 10,12..oprocz tego slabe RBC;podwyzszone RDW I MPV do sprawdzenia w czwartek..
Uuu slabo

Ja hematokrytu nie pamietam, za to hgb mam 9,0 a rbc 3,05... moja hematolog powiedziala ze jak mi sie przez ten miesiac nie poprawi to mnie czeka szpital i "dzialanie dozylne" :/

Heh... bDania dodatkowe hematologiczne wsYstkie mam bardzo dobre, ze lazo, ferrytyne, b12, acd fol, bilirubine... nikt nie wie skad ta anemia, nie moga znalezc przyczyny. Teraz 12.08 ide do nowego hematologa, moze ten bedzie mial jakis lepszy pomysl...

Edytowane przez silesianna
Czas edycji: 2014-07-28 o 20:57
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 21:01   #2644
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość

w sumie niespodzianki tez sa fajne mozesz kupic wszystko w kolorach unisex

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 21:01   #2645
Indra83
Wtajemniczenie

Leże sobie
Syn prawie 2 h siedział w wodzie, skakał na bombę z pomostu i z trudem do domu go zaciągnęłam. Ja też popływałam.

Ja też colon c polecam. Amarantus chyba mam w szafce mój przewód pokarmowy jest przyzwyczajony do różnych specyfików, śliwki popite kefirem nie robią na mnie wrażenia.

Ja pampersy miałam od razu 2 i zużyłam 3 opakowania, ostatnie już na styk było.

Jutro robię morfologie to zobaczę jak u mnie.

Stary 2014-07-28, 21:03   #2646
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Silesianna a czemu bierzesz ogromne ilosci zelaza?? Tez masz anemie? W ogole to cos zamilklas ostatnio

Rosalie slodkie dzieciaczki!

Ja obcielam chlopakom wlosy, ale byl bunt, jeszcze mi sie w trakcie maszynka przepalila, dobrze ze sasiadka miala to pozyczylam...

Kasiu pisalam juz nizej, nieztety anemia sieje we mnie spustoszenie i nikt nie wie dlqczego; biore juz chyba wszystko (zelazo 10krotna dawke dobowa, acd fol 40krotna dawke b12) diete mam mega antyanemiczna i za przeproszeniem huk, czerwone krwinki tylko spadaja. Od marca mi spadly o ponad 1, 6mln; hemoglobina z 14,6 na 9,0.
Hematolog straszy szpitalem i przetaczaniem krwi :/

A zamilklam bo wakacjujemy, bylismy 6 dni w berlinie i wifi tam smigalo slabiutko no i czasu nie bylo na nic
A teraz sie relaksujemy w poznaniu, jeszcze do czwartku
Stary 2014-07-28, 21:17   #2647
paulina119a
Zadomowienie

Witam wieczorową porą

Dziś ledwo żyję... Taki upał, że szok, ja wymiekam. Niecałą godzinę temu zaczęło się błyskać i już myślała, że będzie burza a tu doopa... rozeszło się po kościach

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Na szczęście dziś tylko 2 strony do nadrobienia, dobrze że to niedziela

ela, ja czuję zawroty głowy i ogólnie bardzo mi slabo jak mam podwyższony cukier.

czekoladka, podasz nazwę tego sprzedającego?

ja jem ok. 1700 kcal, gdyby nie dieta, to na bank jadłabym te 2000 generalnie 'poleca się' zeby kobieta w ciąży jadła ok. 35 kcal na kg masy ciala, podobno wtedy jest optymalnie

Justyna, cudne te ciuszki

Wczoraj obmyślałam jaki pokoik zrobić dla małej, wymyśliłam jasno-szare ściany i jedna w biało-różowe zygzaki Nie moge się doczekać realizacji! Mam pytanko do tych z Was, które będą szykować osobny pokój dla malucha: kiedy zamierzacie to zrobić? Nie mam pojęcia na kiedy planować remont

Znalazłam mnóstwo PRZEPIĘKNYCH pościeli do łóżeczka, jutro Wam pokażę
Poprosze o namiary na pościel

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Te kocyki i rożki minky są super, też dziś nad nimi siedziałam :P
Ja nad nimi siedzę od kilku dni i z każdym dniem mam większy dylemat.

Cytat:
Serce zdrowe jak dzwon, lekarz powiedzial ze to od anemii w ciazy i na tle nerwowym, przepisal duza dawke magnezu i spokoj ))) najwazniejsze ze zadnej wady nie mam uffff
Dziekuje za kciuki!!!

Fantastyczna wiadomość

Cytat:
Kasiu, to super, że wszystko dobrze

3 godziny siedziałam nad listą wyprawkową... i w końcu jest gotowa
Wrzucam wersję pod siebie, czyli dziewczynkową, ciężko mi było edytować obrazki i w ogóle wszystko, bo robiłam to w GIMPie, znacie jakiś lepszy w miarę prosty program graficzny?
Jaka cudna lista

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
jeszcze jedno....
wracam do tematu, ale będę dźwięczna za odp

temat: zaparcia....
ostatnio dają mi popalić, chciałabym, żeby temat przestał być dla mnie uciążliwy
co bierzecie, jak sobie radzicie?
jakieś herbatki do picia systematycznie? czy tylko jak Was dopadną to coś doraźnie?
ja wolałabym coś do systematycznego stosowania...
coś? ktoś?
Z doświadczenia wiem, że podstawą jest picie duuuużych ilości wody !!! Bez tego nawet najlepszy błonnik nic nie da. Więc proponuję abyś najpierw zaczęła pić. Dobrze jest mieć pod ręką ZAWSZE wodę. Herbata ma właściwości wysuszające !
Ja mam zawsze przy sobie butelke pół litrową i ciągnę... nie wiem czemu ale z półtoralitrowej tak mi nie idzie jak z tej małej właśnie. Co i rusz wymieniam na nową
Pomysł z dzbankiem też jest fajny...
Poza tym ja piję siemie lniane. Co wieczór zagotowuję szklankę wody i dodaję dwie łyżeczki ziaren siemienia. Gotuje to max 5 min i odstawiam do wystygnięcia. Pije ciepłe. Jeszcze mi się nigdy gluty z tego nie zrobiły
I to mi pomaga. Ja od początku ciąży miałam problemy z zaparciami potwornymi zaparciami. Zwiększenie ilosci wody oraz siemię uratowaly mi życie !

Dziś udało mi się kupić kurki
Więc jutro robię polędwiczki w sosie kurkowym, pieczone ziemniaczki ze świeżym tymiankiem i zielona fasolka z vinegretem. Mam nadzieje, że gościom będzie smakować.

Justana wyleczyłam się z naklejki bo u znajomych ostatnio widziałam jak im odchodzi od ściany. Jeszcze dziecko dodatkowo "pomaga" tej naklejce odejść i sukces murowany. Nieładnie to wygląda. Dlatego zaczęłam mysleć nad malowanym motywem na ścianie.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:

My na własne życzenie czekamy do porodu
Stary 2014-07-28, 21:19   #2648
Rosalie01
Raczkowanie

manieczka a te bole podbrzusza sa caly czas czy przychodza i odchodza?moze tez odczuwasz skurcze braxtona hicksa?
A jak wysypka przeszla juz?

Wlasnie sie dowiedzialam, ze moja managerka (nizszego szczebla) jest w ciazy
Glowny manager chyba osiwieje, kiedy ona mu powie
Ja jestem jej zastepca, nigdy nie mozemy brac urlopu w tym samym czasie, nawet pol dnia a tu taka niespodzianka i bedziemy na macierzynskim prawie w tym samym czasie

Kasia o tak Mlauch sa przeslodkie, zreszta sama pewnie wiesz po swoich
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 21:47   #2649
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze jedno....
wracam do tematu, ale będę dźwięczna za odp

temat: zaparcia....
ostatnio dają mi popalić, chciałabym, żeby temat przestał być dla mnie uciążliwy
co bierzecie, jak sobie radzicie?
jakieś herbatki do picia systematycznie? czy tylko jak Was dopadną to coś doraźnie?
ja wolałabym coś do systematycznego stosowania...
coś? ktoś?

ja nie mam problemu z zaparciami a kolką jelitową. Wiem, że można brać espumisan i pić herbatkę z kopru włoskiego (max 14 dni).

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Z małym wszystko ok waży 480g a glukozę robie dopiero za 5tygodni waga do porodu 3500 fajnie jak by tylko tyle ważył ;p
no to super gratuluję udanej wizyty

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
No na wizycie dowiedzialam sie tyle co nic, mocniejsze leki i luteine 2x2 mam brac do 30 tygodnia. Usg za 10 dni. Wiec brzdac dalej jest brzdacem nieznanej dla mnie plci

no to nic tylko uzbroić się w cierpliwość
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 21:48   #2650
Kasia427
Wtajemniczenie

Anuszka teraz doczytalam ze Ty wizyte mialas fajnie, ze wszystko ok!

Silesianna a przed ciaza tez mialas niedokrwistosc czy tylko w ciazy teraz? Ja w kazdej ciazy mialam, ale teraz chyba najmocniej... po porodzie jak mialam transfuzje to od razu stanelam na nogi i pozniej dlugo jeszcze bralam tardyferon i bylo ok... teraz jakis chelaferix czy jakos tak lykam ale chyba nic nie daje..

Stary 2014-07-28, 21:51   #2651
manieczka1
Zakorzenienie

Rosalie, bole mam dzis caly dzien, no moze nie caly, tak od poludnia. Ale strasznie...juz takie mialam i dwa razy z nimi na ip bylam, zawsze mowili, ze to rozciagajaca sie macica i wiezadla. I to chyba to, bo brzuch rosnie mi b.szybko. wysypka przeszla, zostaly przebarwienia takie i mysle ze moga z nich powstac niestety rozstepy. Tak w necie czytalam.

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 21:55   #2652
ela_86
Wtajemniczenie

Dzieki za odpowiedzi co do zaparc.
Plan mam taki, najpierw woda i z tych mniejszych butelek z dziubkiem. Mi tez z nich lepiej szlo i szybciej jak ratowalam laktacje

Zaopatrze sie jednak przed wyjazdem w colon c i amarantus zeby potem nie latac w razie czego a miec pod reka. Rozumiem ze w ciaxy nie ma przeciwwskazan
Dzieki raz jeszcze!

Wspolczuje tych anemii... jakbym jeszcze anemie miala to bym juz chyba nie wstala, bez tego sil brak...
Silesiana u Ciebie najpowazniej, oby w koncu sie poprawiło. .. bez transfuzji....

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-07-28, 21:58   #2653
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Rosalie, bole mam dzis caly dzien, no moze nie caly, tak od poludnia. Ale strasznie...juz takie mialam i dwa razy z nimi na ip bylam, zawsze mowili, ze to rozciagajaca sie macica i wiezadla. I to chyba to, bo brzuch rosnie mi b.szybko. wysypka przeszla, zostaly przebarwienia takie i mysle ze moga z nich powstac niestety rozstepy. Tak w necie czytalam.

Współczuję Ci tych bóli manieczka
te przebarwienia to łączysz z tą wysypką czy to inna bajka? Jak one wyglądają? Takie pręgi?
Nie mogę skojarzyć czy ostatnio wspominałaś wiec zapytam... Ile przytyłas i jaki masz obwód brzuszka ?

Współczuję Wam tych anemii. Powiedzcie mi od którego tc Was męczą? Ja mam wizytę za tydzień i ciekawa jestem co tam we mnie siedzi.... boję się anemii od poczatku ciąży, taka prawda.

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-07-28 o 22:01
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 22:00   #2654
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Anuszka teraz doczytalam ze Ty wizyte mialas fajnie, ze wszystko ok!

Silesianna a przed ciaza tez mialas niedokrwistosc czy tylko w ciazy teraz? Ja w kazdej ciazy mialam, ale teraz chyba najmocniej... po porodzie jak mialam transfuzje to od razu stanelam na nogi i pozniej dlugo jeszcze bralam tardyferon i bylo ok... teraz jakis chelaferix czy jakos tak lykam ale chyba nic nie daje..

W poprzedniej ciazy mialam b.silna anwmie ale leczenie skutkowalo, oraz zaczelo sie pozniej i przebiegalo lagodniej, w sensie, ze sporo pozniej osiagnelam taki poziom jak mam teraz a startowalam z duzo gorszych wynikow. Poza tym zwykle bywalam w dolnej granicy normy (ale w normie).
Po porodzie (mialam krwotok) bylam na granicy zycia i smierci prawie, wlasnie ze wzg na ogromna niedokrwistosc i maloplytkowosc... pol roku sie leczylam hematologicznie az doszlam do jako takich (co nie oznacza normalnych ) wynikow.
Przed ta ciaza zalozylam sobie ze nie chce powtorki z rozrywki i przez prawie rok bylam na wysoko zelazowej diecie plus suplementy... osiagnelam przeimponujace jak na mnie wyniki, jakich w zyciu nie mialam (hgb zawsze mialam na poziomie 12, a teraz w lutym- marcu mialam 14,6, szok!) no i jak widac g... to dalo... bo jest niestety bardzo slabo :/
Stary 2014-07-28, 22:04   #2655
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Współczuję Ci tych bóli manieczka
te przebarwienia to łączysz z tą wysypką czy to inna bajka? Jak one wyglądają? Takie pręgi?
Nie mogę skojarzyć czy ostatnio wspominałaś wiec zapytam... Ile przytyłas i jaki masz obwód brzuszka ?

Współczuję Wam tych anemii. Powiedzcie mi od którego tc Was męczą? Ja mam wizytę za tydzień i ciekawa jestem co tam we mnie siedzi.... boję się anemii od poczatku ciąży, taka prawda.
Tak wczoraj pojawila sie wysypka,takie krostki, ona zeszla i dzis rano mam takie plamki czerwonawe, nie pregi...ale czytalam ze przy zbyt szybkim przyroscie moze tak byc. Na ostatniej wizycie 7 lipca mialam na plusie 4 kg, aledzis sie wazylam i w 3 tyg przybyly mi kolejne 3...ale wiekszosc to weszlo w brzuch obwodu nie mierzylam
No nic, spoko poleze moze przejdzie

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 22:06   #2656
Kasia427
Wtajemniczenie

Ja sie wlasnie tego boje ze skoro teraz mam anemie to w razie krwotoku przy porodzie bedzie juz w ogole kiepsko :/ no ale co tu gdybac...

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

A buraków próbowałaś?? Podobno pomagaja przy niedokrwistosci...

Stary 2014-07-28, 22:10   #2657
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Poprosze o namiary na pościel
Jutro obiecuję powklejać najfajniejsze linki, dzisiaj za dużo zajęła mi wyprawka

Dziewczyny, a nie wiecie czy ten amarantus wpływa jakoś na cukier? Dzisiaj właśnie w rossmanie go widziałam i się zastanawiałam - co to i na co to :P
Stary 2014-07-28, 22:18   #2658
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Mam to szczescie ze nie mam zaparc teraz wogole codziennie jem sliwki bo mamy swoje drzewo wiec idzie jak po masle.
Chociaz nie z taka czestotliwoscia jak przed ciaza(u mnie 3-4 razy dziennie spotkanie na tronie to normalka)
ale w razie czego bede wiedziala co mi moze pomoc

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-28, 22:21   #2659
ela_86
Wtajemniczenie

Ooo 3-4 razy dziennie to niezle ja zwyle nieregularnie, co 2-3 dni to normalka, bez problemow. Ale teraz cos nie halo....

Stary 2014-07-28, 22:30   #2660
LolaMontez
Wtajemniczenie

Ja już po wizycie weszłam o 21:00
Klucha waży już 888g ciąża ciagle mniejsza o te 5 dni (od samego poczatku tak mam) wiec obecnie 27tc Gin chciała zrobić zdjęcie dla tatusia ale mała tak sie schowała główką na dole że sie nie dało, widocznie tata nie zasłużył
W moczu za dużo miałam chyba leukocytôw i muszę posiew zrobić :-/
Kolejna wizyta 18.08... Odliczamy

Aha w ziazku z tym ze poprawiłam sie z ilością wybitych płynów to wody wróciły do normy

Edytowane przez LolaMontez
Czas edycji: 2014-07-28 o 22:32
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 22:32   #2661
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Ooo 3-4 razy dziennie to niezle ja zwyle nieregularnie, co 2-3 dni to normalka, bez problemow. Ale teraz cos nie halo....

czasem to wkurzajace , szczegolnie jak do pracy na rano chodzilam
bo po kawie raz, po sniadaniu 2-3 razy a i zdarzalo sie ze w ciagu dnia tez, teraz tylko rano 1-2 razy

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Klucha waży już 888g ciąża ciagle mniejsza o te 5 dni (od samego poczatku tak mam) wiec obecnie 27tc Gin chciała zrobić zdjęcie dla tatusia ale mała tak sie schowała główką na dole że sie nie dało, widocznie tata nie zasłużył

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-28, 22:36   #2662
ela_86
Wtajemniczenie

Lola tak sobie myslalam o Tobie czy przed polnoca wrocisz super ze wszystko dobrze

Ja ogladam program o kebabach - ciemne strony.... błąd. ...

Stary 2014-07-28, 22:38   #2663
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Aha w ziazku z tym ze poprawiłam sie z ilością wybitych płynów to wody wróciły do normy
gratuluję udanej wizyty
widać córcie takie wstydnisie, nasza się rączkami zasłaniała ostatnio
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 22:38   #2664
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Tak wczoraj pojawila sie wysypka,takie krostki, ona zeszla i dzis rano mam takie plamki czerwonawe, nie pregi...ale czytalam ze przy zbyt szybkim przyroscie moze tak byc. Na ostatniej wizycie 7 lipca mialam na plusie 4 kg, aledzis sie wazylam i w 3 tyg przybyly mi kolejne 3...ale wiekszosc to weszlo w brzuch obwodu nie mierzylam
No nic, spoko poleze moze przejdzie

Manieczka a może to są poprostu slady po jeszcze nie do końca wygojonych krostkach ?? I znikną jak gdyby nigdy nic... ja jestem alergikiem i często miewam takie akcje ( ku mojemu zdziwieniu póki co w ciązy jeszcze mnie nic nie dopadło TFU TFU TFU!!!!) tego Ci zyczę z całego serca
Kilogram tygodniowo to spory wysiłek dl naszej skóry ale cóż mamy poradzić... Po porodach założymy watek Listopadówki wracające do formy

Cytat:
Ja sie wlasnie tego boje ze skoro teraz mam anemie to w razie krwotoku przy porodzie bedzie juz w ogole kiepsko :/ no ale co tu gdybac...[COLOR="Silver"]
.
Kasia nie ma co gdybać... grunt to dobre nastawienie

Cytat:
Jutro obiecuję powklejać najfajniejsze linki, dzisiaj za dużo zajęła mi wyprawka

Dziewczyny, a nie wiecie czy ten amarantus wpływa jakoś na cukier? Dzisiaj właśnie w rossmanie go widziałam i się zastanawiałam - co to i na co to :P
Oki spoko... napracowałaś się dziś więc masz moje rozgrzeszenie

A u mojego dziecięcia jest dziś Dzień Świra szaleje cały dzień
Stary 2014-07-28, 22:42   #2665
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

A u mojego dziecięcia jest dziś Dzień Świra szaleje cały dzień
hehe moja tez dzisiaj nadzwyczaj aktywna i oklada mnie po zebrach

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-28, 22:46   #2666
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:

Super wiadomość. Gratulacje
Tatuś musi poczekać na fotkę córci

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hehe moja tez dzisiaj nadzwyczaj aktywna i oklada mnie po zebrach
po żebrach to już nie jest miłe zapewne... u mnie póki co delikatne kopniaczki na wysokości pępka. Aczkolwiek z dnia na dzień kopniaczki przybieraja na sile. Zwykle najaktywniej było wieczorem ale dziś mnie kopniak obudził i tak już zostało az do teraz. Milo to uczucie wspaniale
Stary 2014-07-28, 22:52   #2667
Kasia427
Wtajemniczenie

Moja tez wali juz kolo zoladka i zeber... boli to czasem...

Ja tez mam zaparcia, ale jak sie czegos boje albo jak sie stresuje to idzie jak trzeba
Stary 2014-07-28, 22:54   #2668
martha330
Zakorzenienie

Wracam na dobre! Oczywiście nie wiem, czy mimo wolnego, jest w stanie nadrobić 48 stron! no aż mi głupio z tego powodu!
ale teraz już nie odpuszczę i nie dam się odciągnąć na dwa tygodnie od neta przez TZ ale przynajmniej dużo czasu razem spędzaliśmy, bo miał urlop, a kolejne wolne pewnie dopiero z okazji porodu

w Zakopanem ciągle padało niestety, zdjęć za dużo nie robiliśmy, mam mieszane uczucia co do wyjazdu, bo tylko kasa wydana... a poza tym
u mnie chyba wszystko okej, wizytuje dopiero 7.08, glukoza tez przede mną jeszcze, bo odwlekam pójście - "boi dudek" ze mnie.
tylko chyba znów tyję i to porządnie! a w te upały moje nogi poważnie puchną i tylko kąpielowe japonki mi wchodzą

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 23:07   #2669
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Moja tez wali juz kolo zoladka i zeber... boli to czasem...

Ja tez mam zaparcia, ale jak sie czegos boje albo jak sie stresuje to idzie jak trzeba
Na mnie tez tak stres zawsze działał... a teraz najwidoczniej mam mało stresujących sytuacji bo zaparcia są... Właśnie piję swoje siemię

Kasiu mam do Ciebie pytanie, jak zrobiłaś, że w podpisie masz "maleństwo" a nie masz tego linka co jest u mnie? Kombinuje juz od kilku dni i nic mi z tego nie wychodzi... blondynka jestem więc...
Stary 2014-07-28, 23:13   #2670
Kasia427
Wtajemniczenie

Paulina bym musiala wejsc na lapka i zobaczyc...bo w telefonie nie mam mozliwosci, ale w ustawieniach profilu swojego masz po lewo "podpis" chyba i jak to klikniesz no to Ci sie wyswietli pole do pisania no to wpisujesz np malenstwo, zaznaczasz to slowo, nad tym polem masz taki jakby globus z takimi kolkami jakby taka ikonka to klikasz to i tam musisz episac link i powinno Ci wskoczyc mi chyba manieczka tlumaczyla to moze ona lepiej Ci wyjasni jakbys nie znalazla a jak nie to jutro odpale laptop i jeszcze dokladnie sprawdze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości