|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
Używałam wielorazówek czyli otulaczy z wkładkami. Miałam 11 otulaczy i 21 wkładek. Otulacz ma taką warstewkę w środku, że nie za każdym sikiem trzeba go zmieniać, a na zewnątrz jak dobrze założony nie przecieka. Rozmiar jest jeden tylko się guziczki przepina. NIe namaczałam wkładów tylko wkładałam do zamykanego pojemnika i po wieczornej kąpieli wrzucałam do wanienki i prałamm, a przez noc sobie schły. Nie miałam prawie żadnej różnicy w zużyciu wody (minimalną), wiem bo porównywałam rachunki. Jak mnie naszedł leń to prałam w małej pralce (typu frania) w wodzie po ciuszkach, które prałam właściwie co drugi dzień. Na początku oczywiście szło ich sporo więcej, a na noc zakładałam jednak jednorazówkę, bo nie chciało mi się w nocy tj po 22 przebierać po każdym siknięciu. dzięki wielorazówkom szybko zaczęłam sadzać na nocnik, baaardzo szybko wiedziałam kiedy idzie "coś grubszego" i właściwie zanim dobrze siedział sygnalizował, że coś się dzieje i był wysadzany, a raczej przytrzymywany nad nocnikiem. Ostatecznie pieluszki w dzień przestał nosić w wieku 20 m-cy, a w nocy chwilę później (nie siusiał już w nocy, ale zakładałam wielorazówkę, bo a nuż się wydarzy).I najważniejsze -kupuj na e-bay będzie duuuuużo taniej. Wpisz AIO (all in one) nappies i wybieraj - z darmową dostawą. Jak masz jeszcze jakieś pytania - wal śmiało
|
|
|
|
|
#3272 |
|
Rozeznanie
|
Maczuma Tobie również gratuluję pomyślnej wizyty i zdrowego bombla
A gdzie się reszta podziała? Ja powoli wszystkich obdzwaniam, ciężka praca i każdemu to samo ;-) Cieszymy się strasznie, stroche się zestresowalismy jak sprawdzała lekarza wszystkie organy, każdy po kolei i tylko w głowie aby wszystko było dobrze. I jest dobrze zdrowy chłopczyk, sprawdzała dwa razy i nie ma wątpliwości, jest siusiak Jaka radość, że zdrowy. I widziałam stope, tak dokładnie I ostro, niesamowite. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3273 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A do mnie wszyscy dzwonią zapytać kto tam
|
|||||
|
|
|
#3274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze, że zdrowy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Hasiap z chęcią bym się podzieliła. W tej chwili nie używane leżą Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3275 |
|
Rozeznanie
|
Dzieci są słodkie - a oto dowód
http://demotywatory.pl/4371113/Dziec...-temat-milosci Tak a propo - zdarza Wam się kłaść na kanapę i jęczeć?? ![]() ![]() Powaliło mnie to na łopatki
|
#3276 |
|
Zadomowienie
|
zalogowałam się właśnie na tym family service ale jakoś nie mogę rozgryźć tego portalu....
chciałam poleżeć chwilę na kanapie ale w żadnej pozycji w której leżałam mały nie był spokojny. tak się wiercił że wkońcu usiadłam i....spokój już się drań rozpycha i ustawia pod siebie
|
|
|
|
#3277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3279 |
|
Wtajemniczenie
|
A gdzie Paulinkus się zgubila ??
|
#3280 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję udanych wizyt!!! Paru chłopcó dzis się potwierdziło, więc nam sie powoli wyrównuje.
Alekaz dobry wybór jeżeli chodzi o imię Jak u mnie potwierdzi się dziewczę, też będzie Natalką. Ależ macie już dużo różności dla maleństw. Ja na razie nieśmiało zakupiłam parę ubranek w wersji unisex, bo dalej nie mam pewności kto mnie okupuje Jutro mam wizytę, a usg dopiero w środę. Bez sensu trochę, że nie za jednym zamachem:/U mnie dziś też upał nie do zniesienia. Do tego męczy mnie od jakiegoś czasu ciągłe odbijanie, żadna zgaga ani nic takiego, ale wkurza niemiłosiernie. Odbiera mi to ochotę na zjedzenie czegokolwiek Na dodatek bóle bioder, ktore dokuczały mi już przed ciążą towarzyszą mi teraz na każdym kroku. Nie wiem co będzie dalej To sobie ponarzekałam...
|
|
|
|
#3281 |
|
Zadomowienie
|
sporo przepisów jest na tej stronce. zawsze można coś podpatrzeć jak brak weny https://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/
ja mam USG w środę....myślałam że po połówkowym wezmę się ostro za zakupy ale narazie to...."palcem po mapie".... chociaż wczoraj dostałam torbę ciuszków takich 56-62 więc tylko dokupię pojedyncze sztuki, a jutro umowiona jestem na wymianę -wanienka za chusteczki rossmanowskie za całe 6.50
|
|
|
|
#3282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie chyba nie zdarza się takie leżenie na kanapie ![]() Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i potwierdzonych płci!
|
|
|
|
|
#3283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kto to widział aby na Pomorzu nie padło od co najmniej 3 tygodni i takie upały się utrzymywały? To coś nad wyraz niespotykanego jest.Cytat:
Również polecam bardzo mi się podobał ten film ![]() Jestem byłam w odwiedzinach u rodzinki my też będziemy mieli syna junior pozostał juniorem wszystko jest w porządku, na dokładniejsze i lepsze pomiary wybiorę się prywatnie. Kurcze to było niesamowite widzieć na monitorze jak mnie kopie i jednocześnie czuć to. Nadal jego ulubioną pozycją jest siedzenie w pionie na pupie. Coś czuję, że w tej pozycji będzie dawał mi ostro do wiwatu
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jakaś masakra w domu...aktualnie 27,8 stopnia i brak zimnej wody tylko gorąca...ani sie umyc w chłodnej wodzie ani spać w takim ukropie..mam tak dość ze mi się płakać chce...marze o jesieni!!!!!!
|
#3285 |
|
Rozeznanie
|
Doskonale Cię rozumiem Linka... Nie śpię dziś od 3 przez ten upał, który w mieszkaniu wcale w nocy nie zelżał... My tym bardziej taką gorącą temperaturę odczuwamy. Jeszcze te komary
Na pocieszenie Janek dotrzymuje mi towarzystwa
|
#3286 |
|
Zadomowienie
|
|
#3287 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulacje dziewczyny U mnie na szczęście po wczorajszej burzy przyszło ochłodzenie - cudowne 18 C ![]() uciekam do pracy, miłego dnia
|
|||
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Maczuma, paulinkus, TheN4ti gratuluję udanych wizyt i synków
Trzymajcie kciuki proszę o moje dzisiejsze usg po 17 bo u mnie też synek ma być podobno, ciekawe czy lekarz potwierdzi dzisiaj. linka u mnie tak gorąco w mieszkaniu nie jest, ale też upały dają się we znaki. Jak mieliśmy pokój na poddaszu kiedyś to temperatura miała tam ponad 30 stopni :/ Wstałam dzisiaj o 6 i pomaszerowałam do piekarni i warzywniaka żeby później w ten gorąc nie iść
|
#3289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę. Ja się zbieram po zakupy bo później to męczyć się nie chce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zaciśnięte ![]() Nasza córa wczoraj po raz pierwszy zaszczyciła ojca kopniakiem właśnie piję kawkę i zjadłam czekoladkę czekając na jakieś jej znaki ![]() Czy Wam też się wizaż dziwnie wyświetla? Wszystko mam na biało, zero ramek fioletowych...
|
|
#3291 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja zaraz wybieram się do HM i CA z mamą i siostrą na jakieś dzieciowe zakupy dla bratanka Kupony wydrukowane więc liczę na rabaty Wypiję kawkę i w drogę bo najbliższe CH mam za 40km A wolałam z rana samego bo i mniej ludzi i nie tak upalnie ![]() ps. przypomnijcie mi co z Bimbunią? Podejrzewam że wyjazd jakiś, ale nie mogę sobie przypomnieć teraz
Edytowane przez Hasiap Czas edycji: 2014-07-29 o 08:08 |
||
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny
Lubię ten dzień kiedy budzę się rano i wiem, że mam usg ![]() jojla ja też mam dzisiaj jakiś inny wizaż, czcionkę mi zmieniło i te kolory ![]() Idę z córką na plac zabaw póki nie ma jeszcze upału takiego...
|
#3293 | ||
|
Zadomowienie
|
Wszystkim serdecznie dziekuje za trzymanie kciukow i za gratulacje
Cytat:
trzymam kciuki za wizyte.Cytat:
Niestety burze i ochlodzenie rowniez omija moj rejon w weekend ma byc ponad 30 stopni nie wiem jak wytrzymam na weselu na ktore idziemy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3294 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam panie
Olliwka i dawaj znać potem ![]() Ja właśnie tez się zastanawiam co z bimbunia bo nawet jak na urlop tosporo jej juz nie ma. U mnie pogoda względna,zapowiada się znowu gorąco ale przynajmniej noce zimne
|
#3295 |
|
Rozeznanie
|
u mnie też upały i żadnego ochłodzenia narazie nie nadają
dobrze, że chociaż w pracy mam chłodno, wczoraj wieczorkiem przeszłam się z mama tylko kawałeczek na działkę i już byłam cała mokra wczoraj upolowałam chyba ze 3 pary jeansów takich słodkich i kilka koszulek ale zostały u rodziców w praniu od razy także jutro się pochwalę
|
|
|
|
#3296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3297 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje wizyt, wczoraj byl zdecydowanie dzien synkow
![]() Ollliwka kciuki za wizyte ![]() Rany ile ja bym dala zeby byly chociaz ze 3 dni deszczu, albo chociaz temp zeby byla nizsza o 10 stopni - no przeciez to tak nie wiele... |
|
|
|
#3298 |
|
Wtajemniczenie
|
To jakieś pomysły na szybki obiad żeby w tym ukropie jeszcze nie stać przy garach ??
![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- P.s nitka gdzieś ty się po tej wczorajszej wizycie podziala ??
|
#3299 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Synek wczoraj późno padł więc nie nadrobiłam tego co naskrobałyście podczas mojej nieobecności ![]() Wieczorem miałam usg połówkowe - wszystko super, Mała jest zdrowa jakoś tak mi lepiej po tym usg nie chciała się ułożyć ładnie i cały czas przytulała się do łożyska (twarzą) ale widać ma to po bracie ![]() I Mała pozostaje oczywiście bezsprzecznie Małą - mam na to dowód na opisie jest napisane "Płeć: prawidłowe żeńskie narządy płciowe" ![]() Maczuma, Paulinkus, Natka - gratuluję wizyt i płci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja się uspokaja po dotknięciu brzuszka przez tatusia, co prawda kilka razy poczuł, ale tak to skacze że na brzuchu widać a tylko ręka męża ląduje na brzuchu i cisza ![]() Mi też się wizaż dziwnie wyświetla. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
telepatia ![]() Ja spróbuję dziś pierwszy raz zrobić chłodnik z pomidorów. |
|||
|
|
|
#3300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

chciałabym zainwestować w pieluchy wielorazowe i prać na bieżąco. Pranie to dla mnie nie problem, a że dziecko można przewijać nawet 12 x dziennie to koszt pampersów mnie przeraża
moja mama wszystkich wychowała na pieluszkach tetrowych, z tym że to wyglądało tak: składała taką pieluchę albo nawet dwie, w taki podłużny prostokąt wkładała między nóżki tak jak pampersa i na to śpiochy. Z tym, że potem wszystko przemakało i trzeba było mieć extra kilkanaście par śpiochów na dzień. Nie używała żadnych body bo by trzeba było ściągać całość tylko takie koszulki kiedyś to się nazywało kaftaniki chyba. No cóż takie czasy były...
Używałam wielorazówek czyli otulaczy z wkładkami. Miałam 11 otulaczy i 21 wkładek. Otulacz ma taką warstewkę w środku, że nie za każdym sikiem trzeba go zmieniać, a na zewnątrz jak dobrze założony nie przecieka. Rozmiar jest jeden tylko się guziczki przepina. NIe namaczałam wkładów tylko wkładałam do zamykanego pojemnika i po wieczornej kąpieli wrzucałam do wanienki i prałamm, a przez noc sobie schły. Nie miałam prawie żadnej różnicy w zużyciu wody (minimalną), wiem bo porównywałam rachunki. Jak mnie naszedł leń to prałam w małej pralce (typu frania) w wodzie po ciuszkach, które prałam właściwie co drugi dzień. Na początku oczywiście szło ich sporo więcej, a na noc zakładałam jednak jednorazówkę, bo nie chciało mi się w nocy tj po 22 przebierać po każdym siknięciu. dzięki wielorazówkom szybko zaczęłam sadzać na nocnik, baaardzo szybko wiedziałam kiedy idzie "coś grubszego" i właściwie zanim dobrze siedział sygnalizował, że coś się dzieje i był wysadzany, a raczej przytrzymywany nad nocnikiem. Ostatecznie pieluszki w dzień przestał nosić w wieku 20 m-cy, a w nocy chwilę później (nie siusiał już w nocy, ale zakładałam wielorazówkę, bo a nuż się wydarzy).

to Twój synus to rzeczywiście juz spory chłopiec 

Na dodatek bóle bioder, ktore dokuczały mi już przed ciążą towarzyszą mi teraz na każdym kroku. Nie wiem co będzie dalej
To sobie ponarzekałam...

kto to widział aby na Pomorzu nie padło od co najmniej 3 tygodni i takie upały się utrzymywały? To coś nad wyraz niespotykanego jest.
Na pocieszenie Janek dotrzymuje mi towarzystwa
za wizytę.