4 miesięczne wyzwanie_ kto dołączy? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-28, 22:16   #31
jealousgirl
Raczkowanie

GG do jealousgirl
Dot.: 4 miesięczne wyzwanie_ kto dołączy?

Kurcze, duzo nas! Nawet sie nie spodziewalam, ze bedzie nas az tyle super!
Stary 2014-07-28, 22:26   #32
Noeloel
Raczkowanie

Hej,
po raz pierwszy piszę na jakimkolwiek forum, jednak bardzo spodobała mi się ta inicjatywa ''wspólnego'' odchudzania. Właśnie dzisiaj minął mój pierwszy dzień diety, mój cel to zejść z 59 do 55 kg. Czekam na nasze efekty!
Noeloel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-28, 23:38   #33
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Anita120690 Pokaż wiadomość
jyyli opowiedz jak udało Ci się zrzucić 10 kg Jestem ciekawa bo sama przez te 4 miesiące chciałabym tyle zgubić
Nie jadłam w ogóle słodyczy, nie wiem, jak udało mi się tego dokonać Do tego regularne posiłki i dużo warzyw. Np. na obiad jadłam to, co rodzina, ale tonę surówki do tego A na kolację zawsze jajecznicę z trzech jaj i do tego też mnóstwo warzyw W sumie jadłam ok. 1800 kalorii dziennie, czasem trochę więcej. I chudłam 1kg tygodniowo Jestem żywym przykładem na to, że nie trzeba się głodzić, żeby chudnąć, a wręcz przeciwnie.
Najpierw się w ogóle nie ruszałam, a z biegiem czasu doszłam do tego, że codziennie robiłam Skalpel i godzinę jeździłam na rowerze, ale to były wakacje, miałam czas

Wydaje mi się, że jednak najbardziej pomogło mi niejedzenie słodyczy i regularne posiłki - gdybym chciała jeść wtedy, kiedy jestem głodna, jadłabym górę żarcia raz dziennie albo co drugi dzień Bo jestem głodna rzadko, ale baaardzo mocno

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 06:28   #34
Madelaine_O
Raczkowanie

jyyli gratuluję i zazdroszczę! ja jak na diecie jem powy żej 1300 kalorii to po prostu zaczynam tyć! nie ma szans na więcej u mnie przede wszystkim trzeba eliminować słodkie, podjadanie i jedzenie wieczorne

Liviene uda też są moją zmorą, chociaż pozostałe części szału nie robią, to z tym jest najgorzej i najważniejsze to samoakceptacja ja w kostiumie to od gimnazjum nie wyszłam hahah :P

fajnie, że osób przybywa, bo zwykle po pierwszym boom, trochę osób się wykrusza, obym to nie była ja haha!

udanego dnia
Stary 2014-07-29, 08:12   #35
Liviene
Raczkowanie

Hej.
Przyszłam dziś pochwalić się swoimi obwodami. Was również do tego zachęcam, lepsze to niż ważenie

biust - 92
pod biustem - 80
talia - 77
pas - 85
kości biodrowe - 93
biodra - 97
udo góra - 59
udo dół - 42
łydka - 36
ramię - 28

jak widzicie tragedia ;(

skorzystałam ze strony: http://www.fitlovin.pl/2012/08/74-ja...-kontrola.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu0.jpg (23,0 KB, 45 załadowań)
Liviene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 08:51   #36
Anita120690
Raczkowanie

Witam dziewczyny w 2 dniu wyzwania!

jealousgirl dziekuje mam nadzieje że każda z nas będzie zadowolona po zakończeniu wyzwania

jyyli Gratulacje też jestem tego zdania że nie warto się głodzić tylko jeść z głową. Słyszałam że dużo daje odstawienie słodyczy dlatego przez całe wyzwanie mam zamiar tego dokonać chociaż wiem ze będzie trudno bo słodycze to moja zmora;/

Jestem nadal mocno zdeterminowana i pełna zapału wiedziałąm że wspólne odchudzanie z Wami to dobry pomysł

Śniadanko za mną, dziś zaserwowałam sobie sałatkę owocową, mniam Zaletą w tym kraju w którym jestem to pełno świeżych owoców więc myśle że każdego dnia będę taką sałatkę sobie serwować!

Wytrwałego dnia kochane
Anita120690 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 09:05   #37
Noeloel
Raczkowanie

Hej, ja również po śniadaniu (trzy łyżki płatków owsianych, cztery łyżki płatków z błonnikiem, trzy łyżki jogurtu naturalnego) Nie wiem jak wy, ale ja mam ochotę dzisiaj poćwiczyć, oby mi się udało.
Wytrwałości!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 09:10   #38
Beatagr3
Zadomowienie

Hej!
Dużo nas już

jyyli gratulacje , też wychodzę z założenia, że nie należy się głodzić i mam podobny plan, obiady mniej więcej takie same jak rodzinka (no chyba, że będzie coś naprawdę niezdrowego), a reszta ładnie i zdrowo. Do tego jakieś ćwiczenia.

Jestem po śniadanku, jako że nie miałam nic za bardzo w lodówce to zjadłam banana
Na obiad chyba kurczak ze szpinakiem będzie.
Wczoraj pierwszy raz jadłam awokado, ale nigdy więcej, mimo że nie było jakieś złe w smaku to zrobiło mi się po nim niedobrze więc wolę nie ryzykować.
Stary 2014-07-29, 09:14   #39
Noeloel
Raczkowanie

Polecam wam zakupienie w sklepie mięsnym pieczonej piersi z kurczaka, idelanie nadaje się na kanapki oraz do sałatek (pomidor, ogórek, sałata+kilka plasterków pokrojonych w kostkę), poza tym dobrze się przetrzymuje
Stary 2014-07-29, 09:24   #40
jealousgirl
Raczkowanie

GG do jealousgirl

Wlasnie zrobilam skalpel. Jestem cala mokra. A na sniadanko zjadlam serek wiejski z bulka
Stary 2014-07-29, 10:43   #41
Madelaine_O
Raczkowanie

ja na śniadanie dwie kromki ciemnego chleba z polędwicą i pomidor a dalej sie zobaczy

lekkie zakwasy po bieganiu wczorajszym mam a dzisiaj idę wieczorem na step ciekawe jak długo tyle zapału będzie :P

Anita też kocham słodkości i na własnym przykładzie wiem, że ich odstawienie dużo daje ale całkiem ich nie odstawiam po śniadaniu zjadam zawsze dwie kostki czekolady albo cukierek do wieczora się spali, a mam takie poczucie, że nie odbieram sobie wszystkiego hahha :P
Stary 2014-07-29, 11:13   #42
eve_1988
Raczkowanie

Cytat:
eve_1988 jestem tego samego zdania, że żadnych skomplikowanych diet bo sama kilka diet stosowałam i teraz wiem że najważniejsze to uważać co się je i jeść z głową Poza tym Masz świetną motywację jaką jest ślub
Oj, motywację to ja rzeczywiście mam Byle tylko się utrzymała Wczoraj był spinning, dziś też jadę rowerkiem na fitness. Dieta póki co też wzorowa, zaraz zabieram się za II śniadanie Zastanawiam się tylko, czy jak mi się karnet na siłownię skończy, to też będzie mi się chciało tak ćwiczyć, bo w domu to różnie bywało, a w taki skwar chyba sobie nie pobiegam... Na siłownię zamierzam wrócić, jak będzie za zimno, by biegać, ale jak jest za gorąco, to chyba nawet gorzej się zebrać.

Liviene - Twoje wymiary, to wcale nie taka tragedia Ja przy 165 cm ważę teraz ok. 69 kg i wymiary mam podobne, ale tak mniej więcej + 2 cm wszędzie. Jak będę miała chwilę, to też mogę wstawić. Głowa do góry! Pozbędziemy się tego tłuszczyku!

74 -> 70 -> 69 -> 65 -> 60 i mniej
eve_1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 11:21   #43
Anita120690
Raczkowanie

Madelaine_O u mnie jest tak że jak wezmę coś słodkiego do ust wystarczy kosteczka czekolady to jest koniec cały dzień by mnie ciągło żeby zjeść więcej więc wole nie smakować nic słodkiego oczywiście nie ma co popadać w przesadę, raz na jakiś czas można zgrzeszyć słyszałam gdzieś kiedyś że podobno gdy odstawi się słodycze całkowicie na 2 tygodnie to po tym czasie w ogóle nas już do nich nie ciągnie.. nie wiem ile w tym prawdy ale chce to sprawdzić i przez 2 tygodnie wegetować jeśli chodzi o słodkości

a co preferujecie jeśli chodzi o picie napojów, tzn co pijacie w ciągu dnia? Oczywiście poza dużą ilością wody
Ja zaparzam sobie zawsze rano w dużym dzbanie albo zielona herbatę, miętę, pokrzywę bądź inne "zioło" na pewno lepsze to niż czarna kawa a będzie także działało nam na skórę czy włosy I właśnie to pije sobie w ciągu dnia schłodzone z lodem idealne na codziennie upały tutaj

Jeśli chodzi o kawe jestem typowym kawoszem i nie potrafię z niej zrezygnować ale ograniczyłam się tylko do jednej kawy rano więc myślę że nie jest tak źle

Idę poskakać, zobaczymy ile dziś wytrzymam, pa
Anita120690 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 11:44   #44
Beatagr3
Zadomowienie

Cytat:
Madelaine_O u mnie jest tak że jak wezmę coś słodkiego do ust wystarczy kosteczka czekolady to jest koniec cały dzień by mnie ciągło żeby zjeść więcej więc wole nie smakować nic słodkiego oczywiście nie ma co popadać w przesadę, raz na jakiś czas można zgrzeszyć słyszałam gdzieś kiedyś że podobno gdy odstawi się słodycze całkowicie na 2 tygodnie to po tym czasie w ogóle nas już do nich nie ciągnie.. nie wiem ile w tym prawdy ale chce to sprawdzić i przez 2 tygodnie wegetować jeśli chodzi o słodkości
Mam tak samo, jak zjem chociaż kosteczkę czekolady to potem trudno się powstrzymać i jest myślenie "przecież jeszcze jedna nie zrobi różnicy" a potem znika pół czekolady
I to prawda, że jak odstawi się na jakiś czas to nie ciągnie tak, bo sama kiedyś nie jadłam ponad miesiąc nic słodkiego. Najgorszy jest pierwszy tydzień a potem to już leci z górki.

Co do napojów to ja oprócz wody piję też zieloną herbatę codziennie nawet 2-3 kubki i czasem kawę mrożoną sobie robię.
Stary 2014-07-29, 11:54   #45
eve_1988
Raczkowanie

Anita120690 ja piję głównie wodę Pod tym względem jestem dość nudna, ale w pracy mam stały dostęp do chłodnej wody i rzadko sięgam po coś innego. Później, już w domu zdarza się też zielona herbata lub ewentualnie sok rozcieńczany pół na pół z wodą, a ostatnio też koktajle na bazie kefiru, owoców i świeżej mięty, które zastępują mi przekąskę przed treningiem, a jednocześnie super orzeźwiają

74 -> 70 -> 69 -> 65 -> 60 i mniej
eve_1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 12:02   #46
Liviene
Raczkowanie

hej,
jakie polecacie ćwiczenia, ja chyba dziś powalczę ze skalpelem, jak znajdę chwilkę. co sądzicie o zuzce zwow? bo ja nigdy nie próbowałam?

powinnam pić dużo wody, ale mimo upału, jakoś nie mogę wlać w siebie tyle, cóż poradzić
Liviene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 12:26   #47
Riddim
Zadomowienie

I ja chętnie dołączę!
Stary 2014-07-29, 12:43   #48
gwiazdka100000
Raczkowanie

Dzień dobry
Widzę, że trochę się nas nazbierało
Ja wczoraj nic nie zrobiłam Ale to dlatego, bo byłam u chłopaka dzisiaj jesem już u siebie i jak posprzątam to wezmę się za Mel B Co do skalpela Ewy- robiłam jakiś czas temu i jakies efekty były, ale nie powalające. No i mi akurat szybko się ten skalpel znudził, potrzbuję jednak kopa
gwiazdka100000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 13:31   #49
Madelaine_O
Raczkowanie

Dlatego każdy musi znaleźć swój własny złoty środek ale też kiedyś słodyczy i cukru nie tknęłam przez 3 miesiące, prawda że po detoksie o niebo lepiej ale to psychika robiła swoje 'nie mogę, wszystko zepsuje'

z piciem u mnie problem, pije też głównie wodę ale nie przepadam za nią bez diety wypijałam dzbanek herbaty dziennie ..z 6 łyżkami cukru teraz sobie robię owocowe do szklanki woda z sokiem pół na pół to dla mnie dobry pomysł, chociaż czasem dzięki eve

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 13:44   #50
blondi0602
Raczkowanie

Ja pije głównie wodę, z dietą czy bez diety wypijam 3 litry dziennie
teraz nauczyłam się, że jak mam na coś ochotę, ale nie wiem na co, piję zimna wodę z lodem i cytryną i trochę pomaga herbaty też lubię, ale raczej zimą
Ze słodyczami i przekąskami mam tak, że jak nie wezmę to mnie nie kusi, ale jak zjem np kostkę czekolady to już wtedy cała tabliczka moja <bezradny>
No i gubi mnie wieczorno/nocne podjadanie..
“Always, always, always believe in yourself, because if you don't, then who will, Sweetie? So keep your head high, keep your chin up, and most importantly, keep smiling, because life's a beautiful thing and there's so much to smile about.”

jeśli nic się nie zmieni - to nic się nie zmieni
blondi0602 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 13:47   #51
jealousgirl
Raczkowanie

GG do jealousgirl

Boze.. Jakie mam zakwasy. Dobrze, ze rano pocwiczylam, bo dzis bym umarla. Wieczorem tylko przysiady i spokoj
Stary 2014-07-29, 13:53   #52
Riddim
Zadomowienie

U mnie kluczem do zaprzyjaźnienia się z wodą było znalezienie odpowiedniego smaku wiele wód powodowało u mnie "drapanie w gardle" jakkolwiek durnie to brzmi wypróbowałam wszystkie dostępne w sklepie pod domem, wybrałam dwie ulubione i piję przynajmniej 1,5l dziennie bez problemu
Stary 2014-07-29, 14:05   #53
maureen92
Raczkowanie

Mam taką propozycję może wpisujmy swoje wagi i wymiary w tabelce
Łatwiej będzie kontrolować postępy
Zrobiłam taką przykładową, jak ktoś ma ochotę i czas może pokombinować z funkcjami kolorami itp https://docs.google.com/spreadsheets...H1w/edit#gid=0
Proponowałabym wrzucić do pierwszego posta, żeby łatwo było ją znaleźć No i też w pierwszej notce jak zazwyczaj na wizazu wypisać kto się podjął wyzwania
W pierwszym arkuszu jest waga, a w drugim arkuszu są wymiary
maureen92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 14:06   #54
Noeloel
Raczkowanie

Oto linki do świetnych kanałów, na których znajdziecie setki zestawów ćwiczeń na konkretne partie ciała
http://www.youtube.com/user/Gymra1
http://www.youtube.com/user/XFitDaily
http://www.youtube.com/user/ToneItUpcom

Edytowane przez Noeloel
Czas edycji: 2014-07-29 o 14:09
Stary 2014-07-29, 14:28   #55
Madelaine_O
Raczkowanie

maureen92 tabelki robią furorę na tym forum są fajne ale zwykle po czasie 3/4 przestaje się wpisywać :P ja ale oczywiście jestem za, jeśli reszcie też pomysł się podoba

tylko nie wiem jak tam z prywatnością tabeli, wyskakuje mi okno do logowania, a nie mam gmaila ani innego konta na google, jak pewnie wiele osób
Stary 2014-07-29, 14:37   #56
blondi0602
Raczkowanie

Jestem "za" tabelką ja mam konto na google, ale też nie mogę się do niej dostać

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez jealousgirl Pokaż wiadomość
Boze.. Jakie mam zakwasy. Dobrze, ze rano pocwiczylam, bo dzis bym umarla. Wieczorem tylko przysiady i spokoj
też startuje z przysiadami zobaczymy czy dam rade aż zrobić aż 50
“Always, always, always believe in yourself, because if you don't, then who will, Sweetie? So keep your head high, keep your chin up, and most importantly, keep smiling, because life's a beautiful thing and there's so much to smile about.”

jeśli nic się nie zmieni - to nic się nie zmieni
blondi0602 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 14:46   #57
maureen92
Raczkowanie

Madelaine_O, blondi0602, Liviene, Noeloel, Beatagr3, Riddim witam wszystkie i każdą z osobna Jest nas już coraz więcej, ekstra! mam nadzieję, że wytrwamy, razem raźniej

Ja właśnie schudłam skacząc na skakance i w zasadzie też nieświadomie, pewnego dnia po prostu się zważyłam i tu proszę
Zapewne to zasługa warzyw i owoców, którymi zaczęłam zastępować drugie śniadanie, któro zazwyczaj było kanapką No i to zasługa po prostu miliona prób odchudzania, które podjęłam raz 2 kg raz 4 kg i poszło

Madelaine_O tym razem musi nam się udać, obyśmy się tylko motywowały Też mam taki problem, w domu zawsze sobie obiecuje, że w końcu ruszę dupsko, a tu jednego dnia mi się nie chce drugiego dnia nieuprany stanik mam czasami ochotę sobie za takie głupie wymówki, a z kolei na fitness w klubie trafiłam na jeden tak kiepski że się zniechęciłam tylko, myślę o siłowni, tylko musiałabym wcześniej mocno pomyśleć o jakimś planie ćwiczeń żeby nie snuć się po salce i zastanawiać się co by tu zrobić

blondi0602 no właśnie ja też mam taki plan 10kg w 4 miesiące to jak najbardziej świetny pomysł i w sam raz na grudzień

Liviene 4 miesiące ćwiczeń dzień w dzień ? o kurde podziwiam, ale chyba nie mogłabym tak, bo moje mięśnie by wysiadły Trzeba zrobić co najmniej jeden dzień odpoczynku w tygodniu, żeby mięśnie się zregenerowały omg tragedia? Świetnie to wygląda przy wysokim wzroście! Ile bym dała za taką smukłą figurkę

Noeloel no to mam nadzieję, że odnajdziesz się na naszym forum ja właśnie jadam gotowanego kurczaka jako wędlinę, ale to już zawsze, nie jestem przyzwyczajona do tych wędzonych

Anita120690
u mnie niestety też wystarczy jedna kostka i przepadłam nagle całej tabliczki nie ma! ja planuję pozwolić sobie na coś słodkiego w niedzielę, bo trudno będzie jak cała rodzina będzie się objadać z tym, że jakieś mniej kaloryczne zamienniki będe stosować, jest mnóstwo takich przepisów w internecie na mniej kaloryczne ciasta Ja piję wodę i z rana czarną herbatę ewentualnie woda+cytryna+mięta+lód

Ja nie ćwiczę skalpela, bo zwyczajnie jest dla mnie za nudny... Zdecydowanie bardziej wolę turbospalanie, muszę się napocić jak świnia, żeby wiedzieć, że spalam Zresztą w Chodakowskiej denerwuje mnie brak muzyki, dlatego często włączam sobie jakieś radio internetowe, bo ta cisza jest dla mnie nie do zniesienia

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez blondi0602 Pokaż wiadomość
Jestem "za" tabelką ja mam konto na google, ale też nie mogę się do niej dostać
Właśnie ja się średnio na tym znam, więc jeśli ktoś potrafi to zrobić tak żeby było dostępne publicznie to bardzo bym prosiła, żeby zrobił taki dokument Ja jak widać spróbowałam i poległam... xD
Stary 2014-07-29, 14:46   #58
Puchatkowa Dama
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki, przyjmiecie mnie ? Chciałabym zrzucić zbędne kilogramy gdzieś do października. Jestem niska ale podobno nie wyglądam na tyle ile ważę, niektórzy dają mi dużo, dużo mniej. Ja jednak nie czuję się dobrze w swoim ciele. Czasami zaczynałam coś ćwiczyć ale jednak sama to motywacji nie miałam
Najbardziej martwi mnie fakt, że teraz, gdy jest tak ciepło prawie nic nie jem a waga albo się trzyma albo nawet podskakuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Napoleon Hill
Puchatkowa Dama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-29, 14:54   #59
maureen92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puchatkowa Dama Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki, przyjmiecie mnie?
Hej pewnie im nas więcej tym lepiej
Stary 2014-07-29, 15:07   #60
Puchatkowa Dama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maureen92 Pokaż wiadomość
Hej pewnie im nas więcej tym lepiej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Napoleon Hill
Puchatkowa Dama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości