Scent Bar LIII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-29, 11:47   #1801
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
1 Odnośnie zębów to po pierwszym oszacowaniu kosztów mojego leczenia a przypominam że leczę zgryz i staw skroniowo-żuchwowy na UM w państwowym szpitalu, czasem na moich wizytach są studenci, Wyszłam na ulicę i płakałam
Tego się boje, autentycznie sobie zdaję sprawę że pewnego dnia wszystko siądzie.
Cytat:
Bo za wszystko musisz zapłacić np koszt podniesienia zgryzu liczą od zęba.
i np 130 zł za ząb A gdzie szyna podnosząca? Szyny relaksacyjne?Odlewy gipsowe szczęk? Suma tego wszystkiego to masakra ale u mnie jeszcze do przyjęcia nie to co u innych ...
Nie no brzmi jak suma wszystkich strachów

Ale poważnie, rozumiem, tylko, czy to jest tak, że to NIE MOŻE być taniej ? Że albo tak albo nijak ? To brzmi jak mercedes w jamie ustnej
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:51   #1802
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Ale powiedzcie coś więcej? ;>
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:54   #1803
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Ale powiedzcie coś więcej? ;>
Wolę nie, bo za to mozna dostać kartki

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:06   #1804
Redhaired Witch
Nindżopesz

Czy jest tu ktoś z kim można pogadać o roletach, montażu, rodzajach, mierzeniu?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:09   #1805
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ja tylko o szparze, balerinkach, szortach i polityce

A tak serio to rolety mam od 6 lat, wewnętrzne i polecam.

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2014-07-29, 12:26   #1806
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość

Jeszcze co do wit. D - wyczytałam, że łykając ją solo, bez dbania o odpowiedni poziom magnezu, A i K2, można zrobić sobie krzywdę. Jak zwykle na Tłustym
.
Przeczytałam bardzo ciekawy artykuł ,i jestem ciekawa jak to ma się do mnie niedoczynność tarczycy ,tężyczka...Znaczy brać?

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Jestem

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Wolę nie, bo za to mozna dostać kartki
O kurteczka ale w sumie nie rozumiem...
To coś nielegalnego

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Tego się boje, autentycznie sobie zdaję sprawę że pewnego dnia wszystko siądzie.

Nie no brzmi jak suma wszystkich strachów

Ale poważnie, rozumiem, tylko, czy to jest tak, że to NIE MOŻE być taniej ? Że albo tak albo nijak ? To brzmi jak mercedes w jamie ustnej
1 Powiem tak jak masz problem ze zżeraniem zębów to im wcześniej tym lepiej. Mi nikt nie powiedział że ma coś robić. Tekst w stylu zjada pani zęby tonem spokojnym słyszałam, ale nic dalej za tym nie szło...
Doprowadziłam się do takiego stanu że szczęka zaczęła wypadać mi z zawiasów booooo zjadłam 7 mki do zera...

2 Nie no jest przecież taniej... Normalnie biorą 140 zł za ząb a ode mnie wzięli 130 booooooo prawie wszystkie zęby musieli podnosić i utargowałam.
Ale jakbym miałam tylko 5 zębów do podniesienia to pewnie by nie opuścili....

A mój ryk spowodowany był tym że szłam z przeświadczeniem że skoro jestem przypadkiem na którym uczą się studenci którzy mi nie płacą za udział w ich zajęciach co więcej nie płacą za studia, no to że będzie naprawdę tanio... A tu lipa ...
Stary 2014-07-29, 12:26   #1807
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dobra, to jadę z tymi roletami.
Otóż mam takie w kasetce i z prowadnicami ale materiały są już stare, zjechane, niektóre kasetki też do wymiany. I jak teraz zrobić żeby było dobrze i tanio:
- zawezwać fachowca niech on się martwi
- zdjąć kasetki i zaistalować rolety przyklejalne czy zaczepialne (nieinwazyjne) ale co wówczas z prowadnicami? jak odlepię będzie ślad, jak zostawię mogą zawadzać
- wymienić całe kasetki albo sam materiał ale co w przypadku rolet niewymiarowych (niestandardowych) bo mam i takie? Kupić podobną szerokość i dociąć samodzielnie?
- lepiej na allegro (możliwość kupna na wymiar) czy w jakimś markecie budowlanym?

Stary 2014-07-29, 12:36   #1808
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, to jadę z tymi roletami.
Otóż mam takie w kasetce i z prowadnicami ale materiały są już stare, zjechane, niektóre kasetki też do wymiany. I jak teraz zrobić żeby było dobrze i tanio:
- zawezwać fachowca niech on się martwi
- zdjąć kasetki i zaistalować rolety przyklejalne czy zaczepialne (nieinwazyjne) ale co wówczas z prowadnicami? jak odlepię będzie ślad, jak zostawię mogą zawadzać
- wymienić całe kasetki albo sam materiał ale co w przypadku rolet niewymiarowych (niestandardowych) bo mam i takie? Kupić podobną szerokość i dociąć samodzielnie?
- lepiej na allegro (możliwość kupna na wymiar) czy w jakimś markecie budowlanym?
Ale co Ty chcesz zrobić?
Wymienić materiał w roletach czy nowe nabyć?
All odradzam.W marketach można szybko wymienić.
Ja mam żaluzje i zawezwaliśmy fachowca, najpierw przyjechał obmierzył
a potem przyjechał i zamontował to było w 2007 r nic się z nimi nie dzieje?
Stary 2014-07-29, 12:40   #1809
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Odradzam kupowanie na All. Skoro masz prowadnice i koszty się liczą to lepiej wymienić tylko.

Stary 2014-07-29, 12:49   #1810
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ale co Ty chcesz zrobić?
Wymienić materiał w roletach czy nowe nabyć?
All odradzam.W marketach można szybko wymienić.
We wszystkich wymienić materiał ale mam problem z jego szerokością bo niektóre okna są niestandardowe. Poza tym nie orientuję się co capnąć w markecie żeby pasowało do kasetek, żeby te kupione materiały nawinięte na coś tam nie okazały się innego rodzaju niż posiadane.
Do dwóch okien potrzebuję całkiem nowych kasetek bo stare się rozpadły ale też są niewymiarowe :/

Cytat:
Odradzam kupowanie na All. Skoro masz prowadnice i koszty się liczą to lepiej wymienić tylko.
Wymienić we własnym zakresie masz na myśli?
Ciekawe ile fachowiec wziąłby za coś takiego.

Stary 2014-07-29, 12:51   #1811
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Przeczytałam bardzo ciekawy artykuł ,i jestem ciekawa jak to ma się do mnie niedoczynność tarczycy ,tężyczka...Znaczy brać?...
Co do tężyczki - to się wiąże ze zbyt niskim poziomem wapnia, w związku z czym suplementujesz wapń, tak?

Według artykułu z Tłustego skoro ma się niedobór wit. D., to brać wit. D, bo jest potrzebna organizmowi. Ale ponieważ nadmiar tej witaminy (bądź długotrwałą suplementacja) może doprowadzić do hec z wapniem (zwiększenie poziomu wapnia we krwi, zwapnienia tkanek miękkich), to oprócz wit. D trzeba dostarczyć sobie również wit. K, która zadba o to, żeby wapń trafił tam, gdzie powinien (kości, zęby), a nie tam, gdzie nie powinien (tkanki miękkie).

W pakiecie z wit. D, wg Tłustego, trzeba zadbać też o odpowiedni poziom wit. A (zwłaszcza jeśli ma się niedobór A) i magnezu (wpływa na przyswajanie wit. D i pomaga w regulacji gospodarki wapniem).

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-07-29 o 12:58
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:51   #1812
Redhaired Witch
Nindżopesz

W ogóle patrzę na ceny rolet inwazyjnych w Leroyu i słabnę - 100 zł za sztukę... To ile fachowiec weźmie, 300? Bosz.

Stary 2014-07-29, 12:51   #1813
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
We wszystkich wymienić materiał ale mam problem z jego szerokością bo niektóre okna są niestandardowe. Poza tym nie orientuję się co capnąć w markecie żeby pasowało do kasetek, żeby te kupione materiały nawinięte na coś tam nie okazały się innego rodzaju niż posiadane.
Do dwóch okien potrzebuję całkiem nowych kasetek bo stare się rozpadły ale też są niewymiarowe :/

Wymienić we własnym zakresie masz na myśli?
Ciekawe ile fachowiec wziąłby za coś takiego.
Chyba bym wzięła fachowca, skoro masz niewymiarowe i nie orientujesz się do końca co i jak. Takie rolety to jednak muszą starczyć na wiele lat.

Stary 2014-07-29, 12:57   #1814
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tężyczki - to się wiąże ze zbyt niskim poziomem wapnia, w związku z czym suplementujesz wapń, tak?

Według artykułu z Tłustego skoro ma się niedobór wit. D., to brać wit. D, bo jest potrzebna organizmowi. Ale ponieważ nadmiar tej witaminy (bądź długotrwałą suplementacja) może doprowadzić do hec z wapniem (zwiększenie poziomu wapnia we krwi, zwapnienia tkanek miękkich), to oprócz wit. D trzeba dostarczyć sobie również wit. K, która zadba o to, żeby wapń trafił tam, gdzie powinien (kości, zęby), a nie tam, gdzie nie powinien (tkanki miękkie).
Tzn ja mam wapniowo-magnezową ( samo suplementowanie wapnia nie pomagało...)... Ale czuję że bardziej magnezową ( Podczas ataku na ojomie kroplówka z samym wapniem nie pomagała)...
Zresztą spektakularna zmiana w odczuwaniu niespiętych mięśni jest dla mnie szokiem bo pojawiła się bardzo szybko po ok 2-3 tyg suplementacji...Ale z drugiej strony jedzenie wit D zmniejsza wchłanianie magnezu dlatego się zastanawiam...

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
W ogóle patrzę na ceny rolet inwazyjnych w Leroyu i słabnę - 100 zł za sztukę... To ile fachowiec weźmie, 300? Bosz.
Wiesz co możesz zabrać kawałek rolety do sklepu żeby wybrać podobny materiał
Stary 2014-07-29, 13:00   #1815
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Wiesz co możesz zabrać kawałek rolety do sklepu żeby wybrać podobny materiał
Raczej musiałabym całą kasetkę zabrać żeby wybrać identyczną A jeszcze w sklepie rozkręcić żeby zajrzeć co jest w środku bo kasetka sama w sobie też kosztuje a skoro działa to po co mi nowa. Niestety z tego co zdążyłam się zorientować materiał do rolet nie jest sprzedawany na zasadzie dywanu zwiniętego w rulon tylko ma ten dzyndzel w środku a ja nie mam pojęcia jakie są rodzaje i jaki dzyndzel będzie dobry u mnie. Toteż...

Cytat:
Chyba bym wzięła fachowca, skoro masz niewymiarowe i nie orientujesz się do końca co i jak. Takie rolety to jednak muszą starczyć na wiele lat.
...no właśnie raczej wezmę fachowca bo sama nie dobiorę z sensem :/

Ewentualnie faktycznie pojadę z kasetką

Stary 2014-07-29, 13:02   #1816
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

Ewentualnie faktycznie pojadę z kasetką
To dobry pomysł w sklepie powinni Ci coś doradzić
A nie da się samemu uszyć?
Stary 2014-07-29, 13:05   #1817
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Tzn ja mam wapniowo-magnezową ( samo suplementowanie wapnia nie pomagało...)... Ale czuję że bardziej magnezową ( Podczas ataku na ojomie kroplówka z samym wapniem nie pomagała)...
Zresztą spektakularna zmiana w odczuwaniu niespiętych mięśni jest dla mnie szokiem bo pojawiła się bardzo szybko po ok 2-3 tyg suplementacji...Ale z drugiej strony jedzenie wit D zmniejsza wchłanianie magnezu dlatego się zastanawiam...
Skąd wzięłaś, że przyjmowanie D zmniejsza wchłanianie magnezu? Z tego, co czytam w necie, jest na odwrót: D usprawnia przyswajanie magnezu, podobnie jak usprawnia przyswajanie wapnia.

Stary 2014-07-29, 13:10   #1818
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Skąd wzięłaś, że przyjmowanie D zmniejsza wchłanianie magnezu? Z tego, co czytam w necie, jest na odwrót: D usprawnia przyswajanie magnezu, podobnie jak usprawnia przyswajanie wapnia.
Z tego artykułu ... Albo źle doczytałam ... Zaraz sprawdzę

Edit no jest

cyt :"Biorąc pod uwagę, że magnez ma swoją rolę w metabolizmie wapnia, istnieje podejrzenie, że nadmiar D może zwiększyć niedobory magnezu, u osób u których takowe już istnieją."
Stary 2014-07-29, 13:17   #1819
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
To dobry pomysł w sklepie powinni Ci coś doradzić
A nie da się samemu uszyć?
Nie mam pojęcia jaki materiał będzie dobry, nie gniotący, nie brudzący i tak dalej. Poza tym czy się potem utrzyma na tym wałku.
Ale i tak już zwątpiłam w samodzielne wymiany - pomierzyłam te swoje rolety, mam zupełnie inne szerokości i długości okna niż wymiary standardowe więc tylko się nakupię badziewia a nic nie będzie pasować Dobra, zawezwę specjalistę i zapłacę więcej, trudno. Byle tylko miał sensowne kolory bo i w to wątpię po przejrzeniu kilku stron internetowych. Same seledyny i żólte, nic kawowego, argh.

Stary 2014-07-29, 13:19   #1820
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pojęcia jaki materiał będzie dobry, nie gniotący, nie brudzący i tak dalej. Poza tym czy się potem utrzyma na tym wałku.
Ale i tak już zwątpiłam w samodzielne wymiany - pomierzyłam te swoje rolety, mam zupełnie inne szerokości i długości okna niż wymiary standardowe więc tylko się nakupię badziewia a nic nie będzie pasować Dobra, zawezwę specjalistę i zapłacę więcej, trudno. Byle tylko miał sensowne kolory bo i w to wątpię po przejrzeniu kilku stron internetowych. Same seledyny i żólte, nic kawowego, argh.
Wiesz co ja brałam firmę z Bartyckiej i oni robili rolety na zamówienie.
Kolory mieli różne i dużo. Tylko oczywiście nie pamiętam nazwy firmy...
Stary 2014-07-29, 13:23   #1821
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Z tego artykułu ... Albo źle doczytałam ... Zaraz sprawdzę

Edit no jest

cyt :"Biorąc pod uwagę, że magnez ma swoją rolę w metabolizmie wapnia, istnieje podejrzenie, że nadmiar D może zwiększyć niedobory magnezu, u osób u których takowe już istnieją."
No jest - ale przeczytaj cały ten akapit:
"Magnez wpływa na wrażliwość tkanek na witaminę D, co pozwala optymalizować jej aktywność i funkcje. Ponadto bez magnezu nie można mówić o prawidłowej gospodarce wapnia. Biorąc pod uwagę, że magnez ma swoją rolę w metabolizmie wapnia, istnieje podejrzenie, że nadmiar D może zwiększyć niedobory magnezu, u osób u których takowe już istnieją. Magnez i wapń działają bowiem antagonistycznie, stąd większość osób suplementując się tylko witaminą D może zwiększyć ryzyko wystąpienia depozytów wapnia w tętnicach".

Witamina D wspomaga przyswajanie i wapnia, i magnezu. Jeśli masz w organizmie wapno (muskularny, przystojny pan Wapno), a prawie nie masz magnezu (malutki, chudziutki pan Magnez), to witamina D bardziej wspomoże przyswajanie tego silniejszego konkurenta do swoich względów, czyli wapnia, a biedny magnez nie będzie się miał już gdzie zmieścić
Natomiast jeśli będziesz mieć w organizmie i wapno, i magnez, to wit. D wspomoże przyswajanie ich obu. Trójkącik sobie zrobią
Więc IMO z artykułu wynika, że: brać D, skoro jest niedobór D, ale brać też magnez (żeby sobie nie pogłębić niedoboru magnezu) i nie zapominać o K2 (żeby nie zrobić sobie kuku wapniem, który dobrze przyswojony [dzięki wit. D] pójdzie sobie także w te miejsca organizmu, do których nie powinien iść).
Po prostu trzeba utrzymać te wszystkie witaminy i minerały w równowadze, a nie suplementować jednym, nie myśląc przy tym o reszcie. Ty akurat myślisz o reszcie, co wynika z Twoich postów, więc boże broń nie bierz tej uwagi do siebie

Parabelko, jeśli powyżej widzisz androny, to krzycz!

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-07-29 o 13:36
Stary 2014-07-29, 13:35   #1822
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
"Magnez wpływa na wrażliwość tkanek na witaminę D, co pozwala optymalizować jej aktywność i funkcje. Ponadto bez magnezu nie można mówić o prawidłowej gospodarce wapnia. Biorąc pod uwagę, że magnez ma swoją rolę w metabolizmie wapnia, istnieje podejrzenie, że nadmiar D może zwiększyć niedobory magnezu, u osób u których takowe już istnieją. Magnez i wapń działają bowiem antagonistycznie, stąd większość osób suplementując się tylko witaminą D może zwiększyć ryzyko wystąpienia depozytów wapnia w tętnicach".

Witamina D wspomaga przyswajanie i wapnia, i magnezu. Jeśli masz w organizmie wapno (muskularny, przystojny pan Wapno), a prawie nie masz magnezu (malutki, chudziutki pan Magnez), to witamina D bardziej wspomoże przyswajanie tego silniejszego konkurenta do swoich względów, czyli wapnia, a biedny magnez nie będzie się miał już gdzie zmieścić
Natomiast jeśli będziesz mieć w organizmie i wapno, i magnez, to wit. D wspomoże przyswajanie ich obu. Trójkącik sobie zrobią
Więc IMO z artykułu wynika, że: brać D, skoro jest niedobór D, ale brać też magnez (żeby sobie nie pogłębić niedoboru magnezu) i nie zapominać o K2 (żeby nie zrobić sobie kuku wapniem, który dobrze przyswojony [dzięki wit. D] pójdzie sobie także w te miejsca organizmu, do których nie powinien iść).
Po prostu trzeba utrzymać te wszystkie witaminy i minerały w równowadze, a nie suplementować jednym, nie myśląc przy tym o reszcie. Ty akurat myślisz o reszcie, co wynika z Twoich postów

1 Czytałam dokładnie bo to w kręgu moich zainteresowań

2 No wiem to wszystko bo wiem że mam tężyczkę od ..... kurde nie pamiętam ale długo.... Wielu specjalistów ,wiele badań, wiele teorii, wiele terapii itp jak to zwykle przy dziwnych chorobach .Magnez suplementuję bardziej niż wapno
Zatem powinno być git. Mam urozmaiconą dietę , jem świeże warzywa ,owoce,w zasadzie jem wszystko, ograniczyłam tylko tłuszcze zwierzęce przez cholester

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-07-29 o 15:26
Stary 2014-07-29, 15:44   #1823
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
A dlaczego ona miałaby być lepsza niż inne? Przyswajalność? Serio pytam.
.
to tabletki o przedłużonym uwalnianiu, zapewne o jakiejś nowej opatentowanej strukturze, stąd cena

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
wow, o 5 to ja jestem w stanie tylko zwlec się z łóżka i wypić kawę
zależy o której się idzie spać ja padłam już o 21 więc o 5 byłam w stanie działać dość sprawnie, zresztą zazwyczaj lepiej mi się działa rano niż wieczorem

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
nie mam czasu ani kasy, mój lekarz został 4 godziny jazdy stąd, a prywatnie w warszawie będzie drogo
a w piasecznie na nfz?

Cytat:

W pakiecie z wit. D, wg Tłustego, trzeba zadbać też o odpowiedni poziom wit. A (zwłaszcza jeśli ma się niedobór A) i magnezu (wpływa na przyswajanie wit. D i pomaga w regulacji gospodarki wapniem).
Cytat:

Po prostu trzeba utrzymać te wszystkie witaminy i minerały w równowadze, a nie suplementować jednym, nie myśląc przy tym o reszcie. Ty akurat myślisz o reszcie, co wynika z Twoich postów, więc boże broń nie bierz tej uwagi do siebie

z tego co wiem to w grę wchodzi jeszcze bor
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 16:50   #1824
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Jesssssu jak czytam o tysiach to mi słabo i drżę o własne zęby, z którymi nie robiłam nic z 15 lat, z jednym wyjątkiem, który mnei an kolejne 15 zawersił an chodzenie do dentów. Wiem, że jak się sypnie to na raz, szysko A ja nie mam na ten cel nic o tysiach nie wpsominając, chyba dam na msze żeby mnie to nie spotkało - geny jednak są nieubłagane w tej kwestii

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Docztytałam o kosztorysie - Flo czy to aby nie jest rozbój w biały dzień? Nie czujesz się okradana? Boszszsz współczuję i boję się jednocześnie.

Szparę spoczynkową mam i ja Zaraz idę ją uskuteczniać
ad1. no niestety wszystko wyłazi i pogłębia się z wiekiem, ale jak nic się nie dzieje, nie masz krwawień z dziąseł itp. to się nie przejmuj

ad2. nie, nie czuję, wycena jest uczciwa (porównywałam ceny w necie) i za 5 implantów + 5 rwań + inne takie to nie jest dużo

ad3. też wczoraj uskuteczniałam

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

ja docelowo wydalam ok 11 tys i to juz wydawalo mi sie szczytem

ale to chyba jakies specjalistyczne leczenie jest? jakies podsypania kosci itd? tyle mniej wiecej mi powiedzieli za podniesienie wysokosci zwarciowej z rekonstrukcja kilku zębów, ale nie poszłam na to
popatrz na kosztorys w moim albumie, jedno podniesienie zatoki, pięć rwań i pięć implantów oraz rekonstrukcja kompozytem zemów przednich

a i tak fogle to tylko 2 zemby są do rwania, bo zanik kości dochodzi do wierzchołków i są nie do uratowania a reszta rośnie krzywo i uniemożliwia wprowadzenie implantów a są zdrowe zupełnie

Cytat:
bobry

Cytat:

Czy u Was Wizaż też wygląda dziwnie? u mnie jest jakiś pomniejszony i biały
u mnie wczoraj taki był

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
oesu ale cena ja kupuję wit. c w proszku na wagę, kilogram około 45 zeta

co do kosztorysu zębnego to zrobię tylko tak:

ad1. no właśnie nie wiem, co z tym zrobić, droga ale niby dobra
dostałam opakowanie promocyjne, na miesiąc, do oleju z kryla, ale raczej już nie kupię

ad2. też tak zrobiłam, ale trzeba było zobaczyć minę P. bezcenne
i jęknął tylko - moja wymarzona 911

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 17:19   #1825
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość

ad2. też tak zrobiłam, ale trzeba było zobaczyć minę P. bezcenne
i jęknął tylko - moja wymarzona 911
Też przeliczam wszystko na samochody Tj na samochód w moim przypadku, i oczywiście z innej półki cenowej ale przelicznik mam identyko
Stary 2014-07-29, 17:40   #1826
Parabelka
Panaroja

snad czarnego hleba z boczkiem i ogórka małosolnego wię , tylko sety jeszcze brakuje
Cytat:

Ad normy żelastwa - To zależe kiedy badam. Ale nigdy nie miałam więcej niż 70. W sensie, jak mam moje mega obfite krwawienia to nikt nie wie ile go wówczas we mnie zostaje, może 30? może 5? może 0? Who knows? Wiem że zjeżdżam z tego świata, jestem blada jak wapno etc. Wpierdzielam czekoladę i wątrobę z prędkością światła, gorzej jak akurat jestem źródła żelaza pozbawiona. Obecnie rzadko mi się to zdarza, ale zdarza się i wtedy akcja jest ostra

Czyli zrozumiałam to tak, że śmiało mogę papuniać metal do woli, skoro więcej niż 60 nie zdarzyło mi się osiągnąć w wynikach. Tzn kiiieeeeedyś, lata temu po ferro coś tam może było 80 z haczkiem ale już nie amiętam
to weź Ty sobie wstaw ten actiferol do diety na rok na stałe
Cytat:
ad1. na suple to Cię stać, a na badania już nie?

ad2. z tego co czytałam, to dałam

o!

tak Ci się tylko wydaje na własnym doświadczeniu mówię/piszę, wszystkie te kolorowe pastylki da się jakoś zjeść

aa właśnie, suplementki moje barowe kochane, co sądzicie o wit.C matrix, warto czy też nie warto przepłacać???
1.bo albo suple albo badanie , to wolę suple żeby i na badanie i na suple nie wydawać zresztą badanie droższe od supli
2-3 .
4.zdecydowanie się da
5.nie warto
Cytat:
Moim zdaniem to nie jest takie proste tzn jeśli jest tak samo jak z magnezem i wapniem u mnie w tężyczce... U mnie najpierw trza wyrównać poziom a to trwa i wymaga regularnej suplementacji I i tak samo wyrównanie poziomu we krwi nie oznacza tego że lepiej mi
Może z tym żelazem jest podobnie

O no właśnie ... Czy tak samo jest u mnie s magnezem i wapniem?
Jak to jest... Ogólnie?
regulacja dospodarki wapniowo-fosforanowo-magnezowej jest bardzo skomplikowana i wieloczynnikowa , znaczy i tarczyca i przytarczyce i wit.D i nerki , więc tam tak łatwo nie idzie, żelazo jest dużo prostsze . Natomiast jest tak , że jeżeli w życiu płodowym było się np.dzieckiem palaczki albo mam miała w tym czasie anemię/niedobór żelaza , to się będzie do końca życia z niskim żelazem człowiek borykać , bo nie dostał odpowiedniego zapasu i magazynu na starcie dlatego trzeba tego pilnować bardzo , a potem jak już did jest , to w piątym miesiącu wprowadzać koniecznie mięso i jarzyny , bo będzie niedobór .
Cytat:
no nie, aż tak dobrze nie jest, ale np. po winku/pifku jak łyknę to rano nówci Peweks jestem
bo na kaca najlepsze są witaminy - utleniacz silny czyli wit C , żeby utlenić aldehyd octowy będący przyczyną kaca dzieciom pijanym się daje kroplówki z glukozy z wit.C
Cytat:

mam kosztorys na ponad 34 tyś

Cytat:
bobry
i żeremie

Cytat:
A jakie łykasz?

Kurczę, dlaczego nie zmodyfikują norm laboratoryjnych skoro w tak wielu przypadkach są zaniżone?

Wdepłam na stronę producenta: cena powala.
Ale pierwsza "zaleta", o jakiej piszą, zniechęca. Co to za atrakcja, że witamina C jest lewoskrętna? Gdyby nie to, nie byłaby witaminą C
O ile wiem "lewoskrętna" to po prostu potoczna nazwa pochodząca od oficjalnej nazwy substancji "kwas L-askorbinowy" (w odróżnieniu od kwasu D-askorbinowego, D-izoaskorbinowego i L-izoaskorbinowego, które są izomerami tej samej substancji, ale nie mają takiego działania na organizm jak kwas L-askorbinowy, czyli witamina C). (Tu uprasza się Parabelkę o ewentualne sprostowanie, jeśli coś poplątałam ).
1.witaminy i mikreelementy Nutrisearch otake http://sklep.kfd.pl/hi-tec-nutrisear...bl-p-1702.html
2.bo mamy demokrację każdy se może kupić sprzęt i skalibrować go jak mu wyjdzie i tłuc kasę .Niby powinien być skalibrowany dobrze , ale się rozkalibrowywuje , albo fogle jest kiepski i tak o . Kiedyś już o tym mówiłyśmy przy okazji poziomu wit D
3.nic nie poplątałaś
Cytat:
I chyba te zacznę żreć znów żelazo, ostatnio śpię po 10godzin i dalej mi się nic nie chce, tylko spać Może to objaw braku żelaza (teraz z mięs prawie tylko drób jem), a może po miesiącu mega stresu i przemęczenia wszystko ze mnie powoli schodzi i tak odsypiać muszę
na pewno odreagowujesz stresy i niedospanie to 100% pewne , ale żelazo swoją drogą połykaj
Cytat:
O osobę o wielu kontach i osobowościach, niejaką Werkę
znaczy chciałaś powiedzieć mamy wielu nowych modów

Cytat:
nie mam czasu ani kasy, mój lekarz został 4 godziny jazdy stąd, a prywatnie w warszawie będzie drogo nie mam żadnych innych objawów niedoczynności poza tym ciągłym spaniem
Nawet o ciągłym marznięciu zapomniałam, upały to pogoda dla mnie
przepisz się do POZtu na miejscu http://szpzlo.mylekarze.pl/86980-poradnia-lekarza-poz

musze się pochfalić , że Śnieżka dziś obroniła magazyniera i jest panią mgr

mucha po mnie łazi

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 17:43   #1827
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego ona miałaby być lepsza niż inne? Przyswajalność? Serio pytam.

Wdepłam na stronę producenta: cena powala.
Ale pierwsza "zaleta", o jakiej piszą, zniechęca. Co to za atrakcja, że witamina C jest lewoskrętna? Gdyby nie to, nie byłaby witaminą C
O ile wiem "lewoskrętna" to po prostu potoczna nazwa pochodząca od oficjalnej nazwy substancji "kwas L-askorbinowy" (w odróżnieniu od kwasu D-askorbinowego, D-izoaskorbinowego i L-izoaskorbinowego, które są izomerami tej samej substancji, ale nie mają takiego działania na organizm jak kwas L-askorbinowy, czyli witamina C). (Tu uprasza się Parabelkę o ewentualne sprostowanie, jeśli coś poplątałam ).
nie wiem czy lepsza?, ale o przedłużonym uwalnianiu, czy to dobrze czy źle czy bez znaczenia? i dzięki za wywód, bo dla mnie to wsio czarna magia

Cytat:
Ja póki co jeszcze z tym swoim zębem ukruszonym nie poszłam, bo nie mam kasy, a po wypłacie najbliższej też nie idę (w sierpniu gin wypada, więc z dentystą poczekam do września).
I chyba te zacznę żreć znów żelazo, ostatnio śpię po 10godzin i dalej mi się nic nie chce, tylko spać Może to objaw braku żelaza (teraz z mięs prawie tylko drób jem), a może po miesiącu mega stresu i przemęczenia wszystko ze mnie powoli schodzi i tak odsypiać muszę
to na 100% i jeszcze może stany depresyjne?

Cytat:
Flo, przeczytałam o sumie przewidzianej na uzębienie - borze zielony
no niestety

Cytat:
Nie wiem, może wszystkie dziedziczą

Cytat:
fdziałam kosztorys masakra ile rzeczy może być do zrobienia na tak małym obszarze jakim jest jama gębowa
aż trudno uwierzyć

Cytat:

To nie jest dobra cena , moje leczenie zamknie się w 4 maks 5 tyś
Przynajmniej taką mam nadzieję

nie jest tak źle
przeczytaj kosztorys, nie mam Cię w friendach, więc zapraszam

Cytat:
Dziękuję!
ależ proszę

Cytat:
I dlaczego tak drogo? Się domyślam żę materiały, high-tech etc. Ale litooooości, czy to jest uzasadnione co do złotówki? Wiadomo, że mało kogo an coś takiego stać, no i co wówczas, do widzenia dziękujemy za uwagę czy jest możliwość negocjacji cen? Nie ma alternatywy?

Wiem, trochę rozpędziłam się z pytaniami, w sumie to kieruję je do Flo.
Choć w sumie to nie maj biznes, ale sama wspomniałaś więc niejako drążę.
jest, oczywiście mogę zrobić protezy szkieletowe częściowe i będzie taniej, bo jeden implant to tak ok. 5 tysi

Cytat:
1 Odnośnie zębów to po pierwszym oszacowaniu kosztów mojego leczenia a przypominam że leczę zgryz i staw skroniowo-żuchwowy na UM w państwowym szpitalu, czasem na moich wizytach są studenci, Wyszłam na ulicę i płakałam
się nie dziwię, ja nie mogłam ryczeć, byłam w szoku

Cytat:

Znowu upały, z drugiej strony przez to łatwiej mi idzie moja dieta.
jakoś specjalnie się dietujesz? czy tylko MŻ?

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 17:51   #1828
Parabelka
Panaroja

Cytat:

wit.K ma głównie działanie przeciwkrwotoczne i reguluje krzepliwość .

Cytat:

Cytat:

generalnie : żryć wszystko , żeby wszystko było w odpowiedniej dawce i wszystki jest ze wszystkim (prawie) powiązane , natomiast nic nie wiem o roli wit K w gospodarce mineralnej wiem że reguluje krzepnięcie , płytki krwi itp ,a jej niedobór objawia się krwawieniami narządowymi .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 17:53   #1829
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Co do diety to sie Dukanuje Ale lajtowo i mniej rygorystycznie. No i odwyk od slodyczy mi sie przyda. Niestety waga zepsuta, wiec efekty oceniam po ubraniach. Na razie nie ma co, bo dopiero od tygodnia to trwa.

Flo, sms masz :P

Stary 2014-07-29, 18:17   #1830
rachell111
Zakorzenienie

Kur dwa ukąsiła mnie gza

I niestety nie jest śmeiszno

straszno - 2 rumienie na 10 cm

Nienawidzę insektów po prostu nie trawię dziadów, teraz się boję co dalej
Gorące, bolące, spuchnięte, obramówka biała, błagam Was tylko mnie nie straszcie, bo na żadne pogotowie się nie wybieram. pomijając fakt, że nikt już nie może prowadzić A spanikuję neipotrzebnie jak usłyszę co mi grozi, więc póki czuję się ok, to gut. Także pięknie, po prostu pięknie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości