|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Haha mój powiedział, że kolor pedalski
tego 1
|
#3392 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz obchodziliśmy dopiero drugą rocznicę ślubu - i jak większość tutaj - poznaliśmy się też przez neta Ja ciągle odmawiałam spotkania, a ten nie dawał za wygraną - i dobrze Cytat:
Pierogi to mogłabym jeść codziennie ![]() Cytat:
U mnie też skwar, ale w domu trochę lepiej bo mam grube mury. Zakupy się udały Ja przy okazji w smyku kupiłam jakieś małe drobiazgi typu gruszka do nosa, obcinaczki, szczotka do włosów i różową jedną pieluszkę tetrową w białe kropki
|
|
#3393 |
|
Rozeznanie
|
przyznam wam się szczerze, że zawsze jak wyobrażałam sobie informatyka to widziałam takiego nudziarza a'la kujona w swetrze i w okularach
![]() ale czytając ile was jest z informatykami moje wyobrażenie legło w gruzach bo za fajne z was babki żeby się z nudziarzami zadawać
|
|
|
|
#3394 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże madziaqqq jak Ja bym chciała żeby mój był takim stereotypowym informatykiem
przynajmniej baby jak muchy by do niego nie lgnely
|
#3395 | |
|
Zadomowienie
|
Ale macie romantyczne historie poznania swoich tż'tów
![]() Cytat:
więc byłam można powiedzieć troszkę szybsza - w sensie miałam męża i dzidzia była na świecie lekko rok po ślubie ![]() I też wcześniej byłam w 7 letnim związku ![]() Ależ dziś gorąco - a właśnie niedawno usłyszałam że w przyszłym tygodniu ma być jeszcze gorzej, padnę
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2014-07-29 o 15:19 |
|
|
|
|
#3396 |
|
Rozeznanie
|
41??? Bardzo dużo! Jestem w szoku
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3397 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3398 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3399 |
|
Rozeznanie
|
Jak ja nie lubie tego slowa, brrrr
Ja widzialam chlopcow i dziewczynki z wozkami w roznych kolorach, np. czerwony dla chlopca i tez fanie, jak dla mnie. Kto co lubi
Skonczony 38tc, nabijam 39tc Edytowane przez TheN4ti Czas edycji: 2014-07-29 o 15:55 |
|
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
oglądalam sporo wózków na targach i albo mi się wydaje albo maxi cosi robi tylko kubełkowe spacerówki....
![]() my mamy dostać mutsy ale urban garden ze skrętną osią |
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli mowa o partnerach to ja się do swojego czasami śmieje, ze On to "musi" być ze mną bo żaden inny by ze mną nie wytrzymał. Mam ciężki charakter i trzeba być naprawdę cierpliwym co do mojej osoby
Jemu jakoś się udaje a męża znam już 10 lat, zaczęło się od pisania listów do siebie w szkole średniej Ja dziś przeglądałam wózki i jaki nie wybrałabym to ma negatywne opinie i zaraz się zniechecam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Jakby któraś była chętna to w Rossmanie będzie oferta ze do produktów Sexy Mama z bielendy dostanie się gratis krem do popękanych brodawek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-07-29 o 16:54 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3402 |
|
Rozeznanie
|
haha ten mój informatyk to tez taki nietypowy, a zawsze myslałam tak samo okularki i te sprawy
z reszta maz sie smieje bo na studiach wiekszosc z jego grupy wlasnie tak wyglądała czasem mnie to drażni a w mięeeeeedzy czasie telefon i znow załatwia jakies zlecenie i tak w kółko, no ale wiecie...zbieramy na dom u nas pada ![]() a właśnie mam pytanie, macie jeszcze jakies strony jak typu Sroka, ktoras kiedys tu dała link, gdzie byłyby składy kosmetykow i wnioski czy jest ok czy nie? chodzi o szampony do wlosow, jaies kremy itp albo pudry, Macie coś takiego???? Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-07-29 o 16:56 |
|
|
|
#3403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wyobrażenie miałam dokładnie takie samo mój też informatykę studiował ale tylko licencjat, a pracuje teraz jako zupełnie ktoś inny ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- na 2 godzinki się pracą zajęłam a tu już tyle naskrobały aaaaaa....nie czytam Was już miłego wieczorka i do jutra babeczki
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie byłam w sklepie sobie jogurt kupić i pieczywko, widziałam małżeństwo z bliźniakami, boże jakie te dzieci były SŁODKIE!!! malutkie stópki, wycałowałabym, utuliła i wszystko co można
.Z drugiej strony tak sobie mówiliśmy z Tż-etem że kurde byłoby ciężko, no bo dwoje dzieci= dwa nosidełka= dwa wózki na zakupy, żeby tam włożyć te nosidła.. i tak na co dzień wszystko razy 2, jeden śpi, drugi płacze, obudzi pierwszego i tak w kółko . Choć wszystko ma swoje plusy, no bo 1 ciąża, 1 poród= dwoje dzieci .
|
#3405 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
doloresd- nie mam pojęcia, na pewno o to zapytam jak będę kupowała używany. Bo jeżeli ktoś spuścił cenę o 100-200zł to wolę sobie kupić nowy.
|
#3407 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3408 |
|
Raczkowanie
|
Mutsy 4 Rider nie jest wozkiem z kolekcji 2014 ale swoja cene trzyma. Ponoc jest nawet lepszy niz te ich wymyslne nowosci. Jak przegladalam na allegro nowe to kosztowaly okolo 2500-3000 wiec sie oplaca ten uzywany.
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za wszystkie kciuki !
![]() Lekarz przyjął mnie pół h wcześniej tak więc już dotarłam do domu. Będzie synek Z Antkiem wszystko ok, wymiary prawidłowe, narządy też. Szkoda tylko, że dokładnych pomiarów nie zrobił tylko tak ogólnikowo bardziej. Ale to nfz było. Jeszcze mam jedno usg w sierpniu prywatnie więc pozostaje mi czekać ![]() Ważne, że jest ok.
|
#3410 |
|
Wtajemniczenie
|
Super Ollliwka ;D jeszcze moment i zaraz nam sue wyrowna albo jeszcze zrobi więcej chłopców
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję synka i najważniejsze, ze zdrowy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Rozeznanie
|
Super Oliwka, gratuluję zdrowego syna
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3414 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
Też zastanawiałam się co będę jeśc w święta. W tamtym roku koleżanka urodziła pod koniec listopada i mówiła, że jej wigilijnym rarytasem był czerwony barszczyk z ziemniakami;/ Troche słabo... Wszystko zależy jakie dziecię się trafi, ale raczej nie będę ryzykowac bólu brzuszka tak krotko po porodzie. No chyba, że trafi mi się ewenement, który nie będzie reagowal na drobne grzeszki. Przy synku przez pierwszy miesiąc niewiele jadłam. Miał kolki, więc wolałam sobie odmówic pewnych pokarmów. Po trzech miesiącach dopiero zaczęłam jeść praktycznie wszystko. Dziś byłam na wizycie u ginki. Zaskoczyła mnie bardzo, bo zleciła mi sporo badań (chodzę na NFZ). Na poczatku tylko morfologię, mocz i test obciążenia glukozą. Ostatnie wyniki hormonów tarczycy miałam w normie i na początku powiedziała, że jest ok. i nie ma co szukać dziury w calym i powtarzać, ale w końcu stwierdziła, że powtórzymy FT3 i FT4 żebysmy już tak do końca miały czyste sumienie. A w końcu i TSH dopisała i tak się rozpędziła, że jeszcze inne chciała wpisać, ale zerknęła w kartę ciąży i okazało sie, że wszystkie z zalecanych już mam zrobione. A poszłam bojowo nastawiona w razie jakby nie chciała dać skierowania na badania Zapomniałam tylko o grupie krwi. Z poprzedniej ciąży mam tylko kserówkę, ale ponoć nie wystarczy nie mam pojęcia co się stało z oryginałem.Jutro USG. Niby juz jestem po prywatnym połówkowym, ale ciężko było uchwycić przepływy w śródpiersiu, więc jutro będe się o to dopominać. Mimo wszystko mały stresik jest. Położna przelożyła mi z 13:45 na 11:15, co mnie cieszy, bo pewnie jajko bym zniosła, a liczę też, że w końcu na 100% dowiem się kto się ukrył. Już chcialabym zacząć kompletowac wyprawkę. Trafiłam w ciuchlandii na sporo pięknych ubranek dla dziewczynki, ale bałam sie kupić, żeby nie zapeszyć. Ja, która nie jestem przesądna! Oliwka gratuluję zdrowego synka!!! Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2014-07-29 o 18:55 |
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
a ja sądziłam cały czas, że jednak jest o wiele wiele więcej dziewczynek na wątku Ciężko trochę mi będzie zrezygnować nie tyle z różu co z Myszki Minnie córka ma sporo ubranek takich. Dzisiaj się pokusiłam i zamówiłam do południa z c&a typowo chłopięcy zestaw ubranek za 12, 90 body, pajacyk i śliniak. skrzatek tak więc za Ciebie kciuki trzeba trzymać jutro
|
#3416 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie pracuję, więc się nie wypowiem :/.
Dziewczyny, a czy Wam też się tak cięęęęężko oddycha po jedzeniu??
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3419 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zanosilam zaświadczenie ze jestem w ciąży
mi się lolcia ogólnie ciężko oddycha nie tylko po jedzeniu... Juz o niedroznosci nosa nie wspominając...
|
#3420 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zaniosłam na samym początku ciąży, tak naprawdę po to, by móc korzystać z takich przywilejów jak - zwolnienie z pracy na czas wizyty lekarskiej itp. Poza tym moim zdaniem po prostu wypada takie przedłożyć.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

tego 1 

tak sobie teraz myslę, że nigdy bym się z obcym facetem poznanym przez internet nie umówiła, a przecież sama jako głupia szesnastolatka tamtego pamiętnego września umówiłam się na randkę w ciemno i nie wiedziałam kompletnie czego się spodziewać
Teraz obchodziliśmy dopiero drugą rocznicę ślubu
tż sie ze mnie ze ruskie dziecko bedziemy mieli :-D