|
|
#2821 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Cytat:
|
|
#2822 |
|
Raczkowanie
|
Hej, hej, dziękuję za przywitanie
Zaczynam zabierać się za robienie listy wyprawkowej, ale już dostaję kręćka od nadmiaru tego wszystkiego, co trzeba kupić. I nawet nie chodzi o ilość rzeczy, ale nadmiar możliwości wyboru: wózek - ok, ale jaki, łóżeczko - ok, ale jakie itd, itd. ![]() Chodzicie do szkoły rodzenia? Ja się dzisiaj zapisałam i pierwsze zajęcia mam w czwartek. Będzie o fizlologii porodu. Całą półkę z produktami palmersa widziałam w Hebe. Edytowane przez aleska Czas edycji: 2014-07-29 o 18:11 |
|
|
|
#2823 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny- Palmers jest dostepny w sieci aptek "dbam o zdrowie" i na doz . pl
(tam kupowalam) oraz w super pharmie (niedawno widzialam,ze byl w promocji po niecale 20zl)
Edytowane przez mgds Czas edycji: 2014-07-29 o 18:37 |
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Jaaa Kasia jutro Też zrobię gołąbki bo mi ochoty narobilas. A ja pożarlam całą dużą kinder cZekolade ;/
|
|
|
|
#2825 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja robie gołąbki zawijane w kapuście włoskiej i zapiekane w sosie pomidorowym, do tego ziemniaczki
no użyłam dziś, nie powiem Posiedzialam u sasiadki, a teraz ide na plac zabaw z chlopakami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2827 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mialam ataki paniki kiedy na poczatku ciazy wchodzilam do sklepow dla noworodkow i widzialam ogrom tych wszystkich rzeczy. Pomogla mi lista z tej strony wiec i Tobie polecam: http://www.mamazone.pl/artykuly/male...a-dziecka.aspx Cytat:
|
|
|
#2828 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja chipsy + ciasteczkaCytat:
z jednej strony mi to nie przeszkadza bo w sumie lubie pichcić i sprzątać ale z drugiej strony czasem już mam dość No ale tak mi troche głupio że ja "siedze w domu" a TŻ pracuje to mu chociaż obiadzio zrobie ![]() Właśnie wyszli od nas znajomi , miło że wpadli z wizytą... mielismy z nimi jechac własnie teraz na urlop za granice no ale zrezygnowałam bo z brzuszkiem 24 h w autokarze jakoś nie bardzo ...Ide sobie zagrzać bigosik
26.11.2014 <3 Lili <3 Edytowane przez Keithlyn Czas edycji: 2014-07-29 o 19:26 |
|||
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam uważam, że siedzenie w domu jest bardziej męczące niż chodzenie do pracy ;p Też nie mogę się doczekać aż pójdę do pracy ;/ a to jeszcze trochę zejdzie niestety ;(
Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-07-29 o 19:25 |
|
|
|
#2830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chce zamowic wanienke i mam odnosnie tego pytanie-te stelaze sa wszystkie na jedna wysokosc?polecacie jakas konkretna?ja jestem zdezorientowana tymi zakupami juz,a gdzie tam koniec.. Maly wypchal cos kolo mojego pepka.. taka twarda gorka sie zrobila i miesnie sie tak napiely na brzuchu,ze az zakulo..dupa do mamy?no nie...
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo z ta wanienką to też jestem ciekawa, bo koleżanka ma mi dać sam stelaż i się zastanawiam czy każda wanienka będzie pasować
![]() A mi dobrze na zwolnieniu chyba jako jedyna nie wróciłabym teraz do pracy i tak nie miałabym sił haha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hahahaha jasny migdal ladny kolor jasne tez fajne kolorki sa! Cytat:
jeśli możesz to nie wracaj do pracy zarzucilyscie tymi pościelami
|
|
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam duuużo czasu na naukę, czytanie książek, pisanie i odpoczynek. Już niebawem zatęsknimy za tym lenistwem
|
|
#2835 |
|
Zadomowienie
|
Dajecie z tymi postami
ale udało mi się Was nadrobić.Przede wszystkim gratuluje Paulinie! Dolaczylas do nas po 8 latach starań ![]() Ja z TŻ sobie milo spedzamy czas u mojej mamy. W weekend wyjechalismy sobie we dwójkę do domku w lesie nad jeziorem i było suuuuper! (Indra, może cos Ci mówią Siemiay ). Grillowalismy, chodzilismy na ryby i ogólnie się byczylismy. Wzielismy z sobą mojego kota wiec i ona skorzystała. Nawet jakiś kocur ja odwiedzał ![]() Ja stringow teraz unikam ale szczerze muszę przyznać ze jest mi w nich najwygodniej bo mam chociaż dużo luzu
Mam na Ciebie oko - czyli jak się bawić ze swoim dzieckiem - blog You are not alone I am here with you... MJ Edytowane przez fiorella22 Czas edycji: 2014-07-30 o 08:39 |
|
|
|
#2836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w mieszkaniu jedynie łazienka jest w innych kolorach, ale to dlatego że remont był jeszcze przed ślubem i koncepcja mieszkania była nieco inna ![]() wózek szary....o tak też i u nas będzie ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
z infekcją na pewno sobie poradzisz ![]() co do ZUSu to nie chce mi się nawet wypowiadać wczoraj mama koleżanki mi powiedziała, że po południu też mogą przyjść na kontrolę.....a myślałam, że tylko w godzinach pracy urzędu...
|
||
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahha ![]() ![]() szalona!
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ktos pytał mnie o województwo... mazowieckie. Niestety kontroli co raz wiecej, nie z pierwszego źródła o tym słyszę. Jesli macie L4 "chodzone" to nie ma się co bać zawsze można się przecież wytłumaczyć
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dobrze, że moja nagrywa 3d i 4d za free w cenie wizyty No tak, chodzone. Ale podobno też tylko można do lekarza, na badania, do sklepu czy apteki. Watpie, zeby uwierzyli na slowo, pewno paragon beda chcieli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podoba mi się też Śpiący miś w brązie http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-...d9a2824cd92e32 ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() Ignaś- bardzo fajne imię i chyba rzadko spotykane ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
ostatnio pytałam nawet mojego gin o to jak miałam usg piersi powiedział, że może być i tak, że kobieta z dużym biustem będzie mieć mniej mleka niż ta z małym biustem...to mnie uspokoiło, bo moje piersi stoją w miejscu no ale okaże się "w praniu"....
|
|||
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Zanet piekny ten spiacy mis w brazie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Wtajemniczenie
|
Wygonilam meza do żabki po coś słodkiego
mam chęć na ciastka jakieś... U nas w zachodniopomorskim tez podobno sie wzieli za kontrole, zreszta wiem po swoim przykladzie.. tylko zobaczymy coz tego wyniknie.. Jutro mam wizytę o 12.40 ciekawa jestem ile mała waży A teraz tak mnie kopie, ze az boli ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2845 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() też unikam, używałam jeszcze jako nastolatka, ale potem stwierdziłam, że jakoś mi średnio wygodnie :P wolę jakieś fajne, lepsiejsze majtki
|
|||
|
|
|
#2846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2848 |
|
Raczkowanie
|
Kasia trzymam kciuki za wizyte
![]() mnie dzisaj tez Tz uraczyl slodkosciami,stwierdzil,z e zrobi obiad dzisaj, zebym ja mogla odpoczac... wstawil pizze do piekarnika i pojchal po lody ![]() ja sie ciesze, ze nadal pracuje, chyba bym zwariowala siedzac w domu caly czas i pewnie jeszcze mniej w nim zrobila niz teraz, ja jaks ie rozleniwiam to na maxa ![]() uweilbiam weekendy, ale to dlatego, ze jest na co czekac ![]() ale z drugiej strony juz nie moge sie doczekac pazdziernika, kiedy zostane z malenstwem w domu uciekam pod prysznic, troche ksiazke poczytam i spac. Dobranoc
|
|
|
|
#2849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2850 | ||||
|
Rozeznanie
|
Kasiu, dzięki, bardzo mi miło, sądzę, że moje wpisy są tak samo zakręcone jak ja, mniej więcej jak ruski termos
![]() Cytat:
co do żółtych ścian, Marysia ma właśnie tak w pokoju. Do tego białe meble i na ścianach kolorowe naklejki - kwiatki, kropki i motyle, w różnych kolorach, są niebieskie, różowe, fioletowe, zielone i żółte. Na ziemi miała do tej pory taką kolorową matę piankową z literkami, ale ją rozmontowaliśmy, bo tyle się pod nią zbiera brudów, piachu i paprochów, że utrzymanie tego w czystości jest wręcz niemożliwe, poza tym ma już trzy lata i zaczęła się kruszyć, a jak wiadomo, jest to zrobione z przemielonych chińczyków więc nie ma co, trzeba wywalić. Sprawdzało się fajnie na początku, bo dużo siedziała na ziemi więc miała cieplej, a przy okazji uczyła się liter i cyfr. Myślę, że teraz jak będziemy jej reorganizować pokój, jeśli będzie trzeba odmalować to te naklejki wylecą, bo niestety są porządnie przyklejone i odchodzą razem z farbą (najlepszy patent - kleić na ciepło - kilka minut podgrzewać na ścianie suszarką, jest wtedy duże prawdopodobieństwo, że przyklei się na amen) więc jeśli będzie trzeba odmalować, to nie będzie innego wyjścia, no ale to się okaże dopiero za tydzień lub dwa. Tak więc wracając do meritum, wszystkie kolorowe dodatki do żółtego jak najbardziej pasują i wyglądają wesoło i miło, nawet w domu, gdzie wszystkie pomieszczenia są w stonowanych odcieniach. Przecież pokój dziecka rządzi się swoimi prawami i siłą rzeczy jest tam bardziej kolorowo z powodu zabawek i miliona innych niepotrzebnych gratów ![]() Cytat:
Cześć Nowa Mamo! Witam się też z Gosią, bo zakładam, że Gonia to jakoś z tym imieniem związane ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dobrze, że dziś miałam do nadrobienia tylko cztery strony. Jednak jak jest się na bieżąco z postami idzie jakoś łatwiej ![]() aha, posadziłam dziś lawendę i obszyłam dzieciowi kołderki do wózka dla jej lalki. Były to moje pierwsze ściegi, choć już się kiedyś za to zabierałam, pod czujnym okiem mojej babci, krawcowej no i byłam cała w stresie, a pot się ze mnie lał ano i mam nowe firanki z lawendą do kuchni, ale to już mi dłubie babcia, bo gupio byłoby mieć jakieś krzywajdy w oknach ![]() dobrej nocy Dziewczyny!
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

)))) 

) Jeżeli nic mi i mężowi się nie odmieni, to będzie się nazywał Ignaś.
No ale tak mi troche głupio że ja "siedze w domu" a TŻ pracuje to mu chociaż obiadzio zrobie 

23.06.2011
01.06.2013

wczoraj mama koleżanki mi powiedziała, że po południu też mogą przyjść na kontrolę.....a myślałam, że tylko w godzinach pracy urzędu...