|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
![]()
![]() |
#302 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#303 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymaj się mocno kroopka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#306 |
Wtajemniczenie
|
Mi w szpitalu powiedziała babka, że mam wziąć ok 6 par body i 6 pajaców dla dziecka i ręcznik, bo nie mają, Reszta to tylko kwestia gustu
![]() Ale na wyjście to nie wiem właśnie ![]() Chyba też zapakuję i TŻ przywiezie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
Mnie też się nie spieszy z rodzeniem
![]() Ja już sobie naszykowałam 2 sukienki na dojazd do szpitala i na wyjscie. jak bedzie zimno, to tz bedzie musiał tylko zabrac legginsy i sweter. Dla dziecka na wyjscie 2 body, 2 pajacyki, niedrapki, 2 czapeczki, pieluszkę, kocyk i rozek (pewnie się nie przyda, ale rozka tz na pewno nie przegapi :P ) Kroopka cudowny Twoj synio!! ![]() Kocyk z biedronki ![]() Zabieracie do szpitala poduchy-rogale? ja chce zabrac, o ile nie zapomnę.
#308 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak samo jak poduche do karmienia. A i nie kazała mi brac laktatora do szpitala ![]()
![]() |
#309 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kasiuulad- gratulacje!!! Czyli dopiero na sali porodowej dowiedzialas sie, ze to ma 100 % synek???? ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- AA zapomnialam napisac, ze mam wyznaczona cesarke na niedziele!!! Doktor powiedzial, ze w niedziele mam zjesc lekkie sniadanie i na 12 przyjechac do szpitala... zacytuje "bedziemy dzialac"... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() gRATULACJE I MAM NADZIEJE ZE SZYBKO DOJDZIESZ DO SIEBIE Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dbaj o siebie i wylecz sie do konca Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
Mała nawet ładnie zjadła z cyca
![]() Kolejne karmienie o 4.06 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#312 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się pomalu wykanczam,codziennie spie na raty moze w sumie 3-4h a swędzenie jest okropne. ![]() ![]() ![]() Sorki ze tylko narzekam,ale z czego tu się cieszyć? ![]() To nastawiasz sobie budzik czy mala sama się domaga i cię budzi?
![]() |
#313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż ma nastawione budziki mała ma dopiero 3 dni i jeszcze nie ma takiego rytuału poza tym gdyby ona jadła np. Na żądanie to cała noc by była glodna bo ona praktycznie cała noc przesypia ale ona i tak za malutko waży wiec musi dużo jeść żeby dojść do normalnej wagi szybciutko Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-07-30 o 03:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się muszę swoje wymeczyc,ty też swoje przeszlas. A wymioty juz całkiem ustały?
![]() |
#315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obie nie mamy łatwo ale odkąd urodziłam zapomniałam juz o wymiotach itd. a co do wymiotów to ten temat już za mna. ![]() Ostatni raz wymiotowałam w poniedziałek ale to bardziej przez to ze tak mnie Krycha i krocze bolały |
|
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma to jak zrobić ciasto o 4 nad ranem.
![]() ![]()
#317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie od wczoraj tak boli brzuch, opadł jeszcze niżej i mam go między Krychą ![]() ![]() Zaczarowana Olivka jest śliczna ale bardzo podobna do Twojego tż-ta moim zdaniem ![]() ![]() Co do karmienia to nie martw się, że mała nie ssie 20 minut tylko 5 na przykład ![]() ![]() Na początku chyba zawsze trzeba wybudzać na karmienie nie?? Dopiero chyba po jakimś czasie można karmić na żądanie właśnie ![]() Kropka Twój synuś jest absolutnie czarujący ![]() ![]() ![]() A i witam się w 40 tygodniu przy okazji ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co ta Mela taka uparta? Czyżby po mamusi? Hmm myślę ze jakbym miala zdrowie to bym spala normalnie i ani by mi się nie przyśniło ze upieke kiedyś ciasto w nocy. ![]()
![]() |
#319 | |||
Zadomowienie
|
Hej
kasiuulad-gratulacje ![]() Zaczarowana - Olivia śliczna ![]() Cytat:
Śliczniutki ![]() ![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jednego dnia mam nastawienie ,że chce już urodzić a kolejnego ,że może Adaś jeszcze chwilkę poczekać ![]() ![]() Ja mam się stawić 7 sierpnia jeśli do tego czasu nic nie ruszy ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
Hahha no nieźle
Ciasto o 4 robić, przynajmniej tz będzie zadowolony ![]() Co do karmienia to właśnie Zuken mała musi jeść określoną dawkę dziennie dlatego jest dokarmiana mm. Niestety jest malutka i malutko waży i musimy ją zmuszać do jedzenia, niestety bo się trochę przy tym denerwuje. Moja Niuńka nie lubi być naga jak Tż ja przebiera i leży nago to płacze przy tym tak jakby ktoś ją ze skóry obieral. Tz się śmieje ze ma to po mnie ![]() Piersi mnie strasznie bolą nie przy brodawce tylko przy samej górze jak się zaczynają. Czy to oznaka ze mam nawał ? Powiem wam że robienie siku kończy się u mnie płaczem. Szczypie i boli niemiłosiernie mam nadzieje ze szybko się to skończy a ten zapach krwi doprowadza mnie do szału bo robi mu się od tego slabo. Aaa Zuken gratuluję 40 tc ![]() ![]() Moj to był wysoko aż do samego porodu aż położna była zdziwiona ze nie opadł To już kwestia pewnie 2-3 dni i będziesz tulila mała ![]() wszyscy jego znajomi w pracy pisali ze nie wiedzą skąd takie dziecko ładne bo Mati jest taki paskudny ![]() ![]() Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-07-30 o 06:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#321 | ||
Rozeznanie
|
Hello.
Wyspałam się ![]() Dziewczyny czy to możliwe, że w tydzień przybrałam 3 kg!!!! Szok, cała ciąże tyłam 1 kg na m-c. Pewnie trochę dzidzia, pewnie trochę woda itd. No, ale 3 kg?! Muszę dzisiaj pić dużo wody z cytryną. Cytat:
![]() Mi brzuch leży na kolanach. hehhehe Cytat:
![]() ![]() ![]() Twin maide hehehh bo ja czuję się dobrze, tylko puchnięcie nóg i ciężkość brzucha. Bolą mnie biodra, bo chyba nie dają rady już utrzymać ciężaru. Po za tym mam starsze dziecko, które spędza czas w przedszkolu, a wiczorami biega z tatusiem po placu zabaw a ja siedzę na ławce pod drzewkiem. Gdybym miała biegac za 2-3 latkiem to bym padła. Podziwiałam Cię, że wychodzisz ze swoim Maluchem na dwór w taką pogodę i pewnie nie siedzisz na ławce. ![]() Poza tym jestem nastawiona, że urodzę w terminie ![]() Wczoraj dzwoniła moja teściowa jak się czuję, bo ona się roztapia (ale miszka w starym bloku pokrytym blachą, wiec ja się nie dziwię). A ja tego tak nie odczuwam, noce, poranki i wieczory są tu chodne, a wciągu dnia nie wychodzę z domu. Wczoraj wieczorem byliśmy na pl zabaw i rossmanie i było przyjemnie. Tylko te spojrzenia ludzi zacynają mnie wkurzać. Najpierw stare baby a teraz dosłownie wszyscy się gapią. Można poczuć się jak gwiazda filmowa ![]() Justa termin cc maszz 4-5 dni przed TP, wiec super. Rozumiem, że masz stracha. ![]() Zaczarowana ![]() Przypomniała mi się Księżna Kate, która urodziła w u.r fajne bylo to, że ją styliści nie ściskali żadnymi pasami tylko było widać ten brzuszek, bo to w końcu normalne. Moni przy nad ciśnieniu i cukrzycy w moim szpitalu zostawiają wcześniej na obserwację. Cieszę się, że jadę w piątek. Tak spuchłam, że nie bardzo mam ochotę pokazywać się sąsiadom i znajomym. I słyszeć "życzyliwe" komentarze, do tej pory słyszłam, że super wyglądam itd. A najwązniejszy plus tej sytuacji, że będę pod kontrolą lekarzy w dobrym szpiitalu a termin mam równo za tydzień, wiec wszystko może się wydarzyć ;-) Miłęgo dnia dziewczyzny, moja córa wyrywa się już do przedszkola, to jej przed ostatni dzień. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Termin na sesję noworodkową wstępnie zarezerwowany, ale się cieszę ![]() ![]() ![]() Dziś chłodno przyjemnie z rana, mogłoby i w dzień tak być...
![]() |
#323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale miałam ktg dziś. Mój synek, cały poranek grzeczny jak aniołek, jak tylko poczuł pasy do ktg na brzuchu, to zaczął tak czadować, że ledwo się cokolwiek pisało. I jeszcze czkawki dostał ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oczywiście było parę osób, które robią nawet za 50-100 zł ale brak portfolio niemowlęcego jakoś mnie odstraszył, mogę uwierzyć niby na słowo, że robili ale jakoś wolę mieć pewność, że ten ktoś kto się będzie moim dzieckiem zajmował już trzymał jakieś inne dziecko w rękach ![]() Co do ktg, to moja też często celuje prosto w sondę, aż zapis znika na chwilę ![]()
![]() |
#325 | |
Zadomowienie
|
Hej laski!
![]() ![]() ![]() justa, kciuki za cesarkę i zazdroszczę, ze bedziesz miała poród juz za sobą ![]() patrycja od razu mi lepiej , ze nie jedyna łapie doły, ale mnie też ta końcówka ciaży wykańcza..Wczoraj nie zrobiłam dosłownie nic...A nie przepraszam, na wieczór, jak sie ochłodziło zrobiłam ogórki mało solne...Mo tż tak mnie o nie prosił, ze juz sie przełamałam ![]() ![]() Najbardziej własnie boję sie przy porodzie tych bóli krzyżowych ![]() pentuerka gapa ze mnie, pisałas o tym ![]() Już Ci zazdroszczę, ze będziesz miała pewnie wcześniej maluszka, a mamy podobny termin, a u mnie cisza ![]() A no i na podsumowanie, witam sie w 40 tygodniu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
ja sobie daruję na dwa dni , a tylko za duzo miejsca mi zajmie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
![]() Rany jaką miałam ciężką noc.... Wstawałam dosłownie co godzinę bo było mi tak mokro, że musiałam patrzeć w gacie czy przypadkiem nie rodzę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja mała lubi kopać w tą sondę. Moni nic nie szkodzi, każda ma jakieś swoje bolączki. Jeśli wyżalenie CI pomaga to pisz ![]() Pati co ty biedulko się umęczysz z tym swędzeniem, kurcze najgorsze co może być. Cukrzyca przy tym to pikuś. Nie wiem jak CIę pocieszyć - to wszystko prędzej czy później minie. Nic nie trwa wiecznie....nawet bóle krzyżowe ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to jakos strasznie dużo rzeczy...Ja mam napisane2-3 zestawów na kartce ze szpitala....Ale na wszelki wypadek zapakowałam więcej,3 pajace, jeden zestaw body i pół śpiochy, no i 2 body z krótkim rękawkiem gdy by małemu było za zimno w samych pajacach.... Na wyjście mam komplet body śpioszki, kaftanik, czapeczka, niedrapki. to można naszykować w razie co właśnie najprościej sukienkę, , a drugi zestaw cieplejszy i przez tel. już mu powiesz. Lepiej naszykować, bo jak byłam ostatnio w szpitalu...to mój mąż zupełnie co innego mi przywiózł niż chciałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Zadomowienie
|
Obudzilam sie cala zapuchnieta, z rana kiepskie wiesci juz do mnie dotarly i ogolnie musze dzis zrobic rzeczy ktorych nienawidze
![]() Cytat:
![]() ![]() Patrycja ciasto o 4 rano , wow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.