Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-29, 21:47   #3271
magsik
Zadomowienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
witam sie wieczornie*

przeklinam te upały, juz pomijajac moje samopoczucie.. MAteusz nie moze spac w dzien i nie spi tyle co zwykle i jest nie w humorze, szybko sie denerwuje, do tego przyjechala siostra TZ z dziecmi i caly dzien jest szalenstwo i z tego nadmiaru wrazen jest wieczorem ciezki do ogarniecia, na dworze zrobil mi awanture, bo nie pozwolilam podchodzic do grilla, dobrze , ze mialam w torebce ulubione żelki , bo bym go do domu nie zaciagnela

Agatkia łącze się z Toba w bólu, ja pamietam rok temu jak zle znosilam upaly, a teraz jest jeszcze gorzej, dzisiaj to juz mowie do tz , ze albo mi klimatyzacje w domu zalatwi , albo bede musiala do psychiatry isc, bo nie wyrabiam.

Magsik ja juz za bardzo nie mam w czym chodzic, cierpie bardzo, ze ciagle w tym samym chodze, no ale juz mi szkoda pieniedzy , na kupowanie czegos w terazniejszym rozmiarze, tez bym sie wystroila i tesknie za swoja figura, ale dzidziol wynagradza wszelkie niedogodnosci i na przyszle lato juz bedzie jak bog przykazal)

Skowronek , ale piekne zdjecie ja znowu nic nie dostalam, lekarz stwierdzil , ze twarza odwrocony jest .

Ja po wizycie, z negatywnych wiadomosci to w moczu wyszlo mi sporo białka i innych niepotrzebnych rzeczy, mam wziac monural i powr badanie siuskow, poza tym wszystko wyglada ok, ktg idealnie, szyjka zamknieta ,miekka, nie wiem ile ma ,bo nie mierzyl, no ale ufam, ze jak mowi ze porodu ani widu ani slychu to wie co mowi
Z wymiarow wychodzi waga okolo 2100, nastepna wizyte mam 2 wrzesnia, mam nadzieje, ze ostatnia

dobranoc dziewczyny
Upały dają w kość, dlatego ja staram się nie wychodzić z domu, dziś jakoś tak wyszło. Jutro rano pójdę oddać mocz i morfologię- no chyba, że nie wstanę, bo zaliczam się do śpiochów. 2100 to duży chłopak
Też lecę się umyć i spać. Dobrej nocki

23.09.2014 Michałek
magsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 22:44   #3272
Mojra87
Zadomowienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Grafik za udane wizyty.
Pytanie do dziewczyn którym sie skrucily szyjki, jakie mialyscie objawy?
Ja ogólnie oprócz tych problemów zolodkowych czułam sie super, ale dzis to dramat. Od wczoraj jakby mi ktoś krocze rozciągał, do tego ból pleców i dziwne uczucie jakby wibracji w kroczu. Nie wiem o co chodzi. Poszłabym do lekarza, ale chciałam poczekać na TZa bo wraca na weekend. Jak jutro nie przejdzie to zadzwonię i sie umówienia na wizytę...

Co do stanika do karmienia to ten na początek powinien byc bez fiszbin by nie naciskać kanalikow mlecznych, tak przynajmniej mówili u mnie na SR.
Ja miałam skurcze i twardnienia brzucha. Właściwie to były jedyne objawy skracającej się szyjki.

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość
Zazdroszczę takiego męża ja to bym pewnie umarła z głodu i zarosła w brudzie.
heh no z moim różowo też nie jest, ale generalnie stara się chłopak jak może
Stary 2014-07-30, 06:17   #3273
alapiotrek
Raczkowanie

Dzień dobry Paniom!
Jestem pierwsza dzisiaj, ostatnio dużo Was podglądałam ale nie miałam czasu by pisać.
Ja wczoraj po wizycie, Córcia waży 1300, szyjka ok, ale jestem już sporo na zwolnieniu więc pozwalam sobie na lenistwo.
Miewam twardnienie brzucha i po spacerze takim 15 minutowym pojawia się kłucie po prawej stronie brzucha jak kolka, mówiłam o tym Doktorowi - diagnoza "naturalne" - dziecko uciska i wszystko się rozszerza do porodu.

Wózek zakupiony z fotelikiem. Wyprawka w połowie gotowa, ciuszki zostały do prania i wsio.
Na SR nie chodzę, oglądam dużo w necie i czytałam że to uczenie oddechów nie sprawdza się do końca gdyż przy porodzie każda traci koncentrację i musi oddychać wg swoich indywidualnych skurczy.

Gratuluję kolejnych tygodni i wizyt.

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Aha, żeby było jasne - zmieniłam podpis. Jutro zaczynam 30 T
alapiotrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 06:33   #3274
gosiakk23
Rozeznanie

Witam Mamusie I trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące dziś!!!! I juz nie mogę się doczekać opisów wrażeń po!!!! Gratuluję wszystkim Mamciom kolejnych tygodni

Cytat:
Napisane przez alapiotrek Pokaż wiadomość
Dzień dobry Paniom!
Jestem pierwsza dzisiaj, ostatnio dużo Was podglądałam ale nie miałam czasu by pisać.
Ja wczoraj po wizycie, Córcia waży 1300, szyjka ok, ale jestem już sporo na zwolnieniu więc pozwalam sobie na lenistwo.
Miewam twardnienie brzucha i po spacerze takim 15 minutowym pojawia się kłucie po prawej stronie brzucha jak kolka, mówiłam o tym Doktorowi - diagnoza "naturalne" - dziecko uciska i wszystko się rozszerza do porodu.

Wózek zakupiony z fotelikiem. Wyprawka w połowie gotowa, ciuszki zostały do prania i wsio.
Na SR nie chodzę, oglądam dużo w necie i czytałam że to uczenie oddechów nie sprawdza się do końca gdyż przy porodzie każda traci koncentrację i musi oddychać wg swoich indywidualnych skurczy.

Gratuluję kolejnych tygodni i wizyt.

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Aha, żeby było jasne - zmieniłam podpis. Jutro zaczynam 30 T
Super, że u Was wszystko w porządku I że Malutka zdrowo rośnie Gratki za kolejny tydzień!!
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 06:43   #3275
alapiotrek
Raczkowanie

Wysyłam listę kosmetyków które będziemy kupować - spisane wg opinii i ocen bezpieczeństwa dla Maluszków

• mydełko dla niemowląt
  • płyn do kąpieli: Rossmann Babydream/HIPP
  • chusteczki nawilżone DADA ultra sensitive
  • żel do mycia ciała i włosów HIPP/BABYDREAM (Johnson na pewno nie)
  • oliwka Rossmann Babydream/HIPP
  • waciki
  • patyczki higieniczne (takie z watką na obu końcach)
  • octenisept lub 96% spirytus spożywczy (na pępuszek - rozcieńczyć z wodą w stosunku 2:1)
  • maść dla dziecka (Rossmann Babydream Natural Calendulacreme/ (Krem ochronny przeciw odparzeniom)/Sudocrem - rewelacyjny na odparzenia/Bepanthen
  • krem do twarzyczki Physiogel,
  • Termometr
  • Termometr do wody
  • Odciągacz do noska – Katarek do odkurzacza
  • nożyczki lub obcinaczka do paznokci
  • miękka szczotka do włosów
  • Avent zestaw startowy dla noworodków (butelki, smoczki)
  • Sól fizjologiczna do noska dla niemowlaka (również przemywanie oczu gdy zasuszają się)
  • Linomag maść na odparzenia – smarować zawsze
  • Linoderm krem do pielęgnacji brodawek
  • Czopki glicerynowe na zaparcia
  • Bobotic Forte krople na wzdęcia od 1 miesiąca
Stary 2014-07-30, 06:48   #3276
nocnyskowronek
Raczkowanie

Kciuki dla wszystkich wizytujących!

W imieniu córci dziękuję za wszystkie komplementy

Alapiotrek - witaj z powrotem
Stary 2014-07-30, 06:49   #3277
agnieszkakr1987
Raczkowanie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Ja mam wszystkie pomiary szyjki wpisane do karty ciąży - może Ty też masz?

Co do prac domowych, to niestety jest to obecnie trudny temat u nas... Wiadomo, że nie posprzątam, nie upiorę no i nie ugotuję... Mój mąż też jest w pracy prawie cały dzień (między 8 a 18), a do tego często jeździ w delegacje o ile daje rade, to sprząta i pierze w weekendy (o prasowaniu czegokolwiek już zapomniałam...), ale to takie męski sprzątanie chcieliśmy wynająć jakąś panią do sprzątania, ale jeszcze jakoś nie udało się nam tego załatwić

Zakupy zaczęłam robić w sklepie internetowym Tesco lub Alma - dostarczają do domu zawsze zamawiam dostawę w godzinach wieczornych, żeby mąż mógł te zakupy rozpakować.

Najgorzej jest z gotowaniem... Od 2 miesięcy jestem na szybkich obiadach w stylu szynka pieczona w piekarniku, makaron z sosem, jakieś pierogi/kluski z mrożonki, czasem pizza Maksymalnie spędzam przy piecu 10-15 minut... Czasem w weekend mąż nasmaży kotletów na cały tydzień no i tak jakoś żyjemy... Jeszcze kilka tygodni musimy wytrzymać...

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

A co do wolnego czasu - świetnie można go wypełnić na allegro wybierając wyprawkę ja wszystko od samego zera tam oglądam, wybieram, decyduję no i powoli już zaczęłam zamawiać Bo przecież po sklepach sobie nie pobiegam i nie wybiorę sama
Dziękuję za odpowiedź Co do szyjki to nie mam w karcie takich inf zapisanych. Jest po prostu luka.

Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Grafik za udane wizyty.
Pytanie do dziewczyn którym sie skrucily szyjki, jakie mialyscie objawy?
Ja ogólnie oprócz tych problemów zolodkowych czułam sie super, ale dzis to dramat. Od wczoraj jakby mi ktoś krocze rozciągał, do tego ból pleców i dziwne uczucie jakby wibracji w kroczu. Nie wiem o co chodzi. Poszłabym do lekarza, ale chciałam poczekać na TZa bo wraca na weekend. Jak jutro nie przejdzie to zadzwonię i sie umówienia na wizytę...

Co do stanika do karmienia to ten na początek powinien byc bez fiszbin by nie naciskać kanalikow mlecznych, tak przynajmniej mówili u mnie na SR.
Proszę nie bagatelizuj niczego i wio do lekarza.

U mnie noc ciężka, nawet bardzo. Miałam skurcze do godziny 11 i zelżały dopiero po nospie. Miałam w pewnym momencie taki kryzys, że chciałam TZ budzić i na izbę jechać. Na szczęście przeszło, a ja z małym spokojnie usnęłam. Wcześniej Adaś w trakcie każdego skurczu bardzo kopał i był niespokojny, powiedziałabym, że nawet gwałtowny. Całe szczęście wszystko minęło. Teraz leżakujemy i czekamy na śniadanko. Biorę na czczo żelazo, więc zawsze muszę swoje odczekać

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące Mamusie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 06:56   #3278
alapiotrek
Raczkowanie

Ja również biorę żelazo Tardyferon na czczo.
Skurcze nie są u mnie duże, praktycznie małe, boli mnie nad ranem lewe biodro na którym śpię i dzisiaj bolał mnie rano kręgosłup, dlatego nie śpię już od 5:50

Wieczorek ciężko zasypiam i długo, duszno mi i nie wygodnie
W ciągu dnia poducha pod nogami gdyż puchną trochę i smaruję kremem na opuchnięte nogi dla kobiet ciężarnych.
Do tego oliwka Babydream na rozstępy, których obecnie nie mam w ogóle.
Stary 2014-07-30, 07:08   #3279
123spinka
Zadomowienie

cześć moje kochane dziś rozpoczynam 30 tydzień

gratuluje wizyt pięknie nasze dzieciaczki przybierają na wadze

Agnieszka - wiem i rozumiem że trudna sytuacja ale -wszystko dla dziecka, odpoczywaj leż i w razie czego nie bój się szpitala!!! wszystko dla waszego dobra.... przytulam mocno

i za wszystkie leżące i odpoczywające i za inne też
uwielbiam was i każdej życzę jak najlepiej

alapiotrek dzięki za listę i się na pewno przyda

a ja dostałam od przyjaciół mojej siostry 3 kartony ciuchów łóżeczko drewniane , krzesełko drewniane do karmienia z funkcją oddzielnego stolika i krzesełka, mate edukacyjną - taką najprostsza a cannpol
i torbę z kołderkami ,kocykami i kombinezonami i jestem super szczęśliwa
Stary 2014-07-30, 07:16   #3280
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Witajcie
Wczoraj cały dzień poza domem, trochę się rozpisałyście, w ten upał nie mam nawet siły siedzieć przed komputerem

Agnieszkakr, ja również witam w gronie "zagrożonych" Mi co prawda, pomimo skróconej szyjki i rozwarcia w 25 tyg, lekarz nie kazał jakoś mocno leżeć. Ja bym chyba nie wytrzymała. Mam zainstalowany pessar, całkiem dobrze się czuje. Gdyby jeszcze lato skończyło się dziś... Trzymaj się i nie załamuj, odpoczywaj tak jak lekarz kazał

Zaczynam dziś SR, nie poszaleję na pewno, ale może chociaż dowiem się mniej więcej coś o wyprawce W przeciągu 2 tygodniu chciałabym zrobić już porządne zakupy

Miłego dnia !

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość

a ja dostałam od przyjaciół mojej siostry 3 kartony ciuchów łóżeczko drewniane , krzesełko drewniane do karmienia z funkcją oddzielnego stolika i krzesełka, mate edukacyjną - taką najprostsza a cannpol
Gratuluję 30 tygodnia Okrąglusi...No to teraz z górki !
Prezenty boskie, na pewno skorzystasz porządnie..Ja sporo ciuszków też podostawałam, ale wszystko inne muszę kupić

Właśnie Dziewczyny, wasze wizyty ! Maluszki rosną zdrowo, to najważniejsze
Stary 2014-07-30, 07:17   #3281
Agatkia
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie I trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące dziś!!!! I juz nie mogę się doczekać opisów wrażeń po!!!! Gratuluję wszystkim Mamciom kolejnych tygodni
Super, że u Was wszystko w porządku I że Malutka zdrowo rośnie Gratki za kolejny tydzień!!
Trzymaj kciuki, trzymaj Sporo nas dzisiaj wizytujących

Cytat:
Napisane przez agnieszkakr1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziękuję za odpowiedź Co do szyjki to nie mam w karcie takich inf zapisanych. Jest po prostu luka.

Proszę nie bagatelizuj niczego i wio do lekarza.

U mnie noc ciężka, nawet bardzo. Miałam skurcze do godziny 11 i zelżały dopiero po nospie. Miałam w pewnym momencie taki kryzys, że chciałam TZ budzić i na izbę jechać. Na szczęście przeszło, a ja z małym spokojnie usnęłam. Wcześniej Adaś w trakcie każdego skurczu bardzo kopał i był niespokojny, powiedziałabym, że nawet gwałtowny. Całe szczęście wszystko minęło. Teraz leżakujemy i czekamy na śniadanko. Biorę na czczo żelazo, więc zawsze muszę swoje odczekać

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące Mamusie
Piękne imię dla synka Dopiero teraz zarejestrowałam, że wybrałyśmy to samo i że dwaj Adasie w naszej ciężarnej drużynie

Cytat:

gratuluje wizyt pięknie nasze dzieciaczki przybierają na wadze

Agnieszka - wiem i rozumiem że trudna sytuacja ale -wszystko dla dziecka, odpoczywaj leż i w razie czego nie bój się szpitala!!! wszystko dla waszego dobra.... przytulam mocno

i za wszystkie leżące i odpoczywające i za inne też
uwielbiam was i każdej życzę jak najlepiej

alapiotrek dzięki za listę i się na pewno przyda

Gratki za kolejny tydzień!! U nas wyprawka prawie skompletowana. Z poważniejszych rzeczy brakuje mi łóżeczka- ale zamówię dopiero w połowie sierpnia, i kilku drobiazgów, np. czopków glicerynowych, profilaktycznie czegoś na kolki, rożka, majtek siateczkowych dla mnie do szpitala- to chyba tyle. I muszę zrobić przegląd pościeli. Mam kocyk, mam rożek, ale chciałabym też mieć klasyczną kołderkę. Nie pamiętam, czy tę po Wojtusiu zostawiłam czy to ta, na której aktualnie śpi pies

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 07:21   #3282
123spinka
Zadomowienie

mi też gin nie wpisuje długości szyjki
bada mnie tylko manualnie na fotelu i zawsze mówi że szyjka długa zamknięta

a na usg też nie widnieje taki pomiar jak długość szyjki

przyłączam się do tych odczuwające bóle brzucha
mam to samo coś jakby kolka z jednej lub z drugiej strony i wtedy brzuch trochę twardnieje mam zamiar o tym wspomnieć mojej gin na wizycie ale to dopiero 11.08 może powinnam przejść się do szpitala?? co radzicie?
zwykle wtedy leżakowanie pomaga lub wypróżnienie się
powinnam się jakoś specjalnie niepokoić
zwykle te bóle są popołudniami i wieczorem
Stary 2014-07-30, 07:24   #3283
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

witam się już po sniadanku i spacerze z psem :P nie śpie od 5:45 musiałam zawieść Tż'ta do pracy i zabrać auto bo jadę dziś na wizytę

NocnySkowronek Ale pulchniutka ta Twoja córcia

AlaPiotrek gdzieś była jak Cie nie było ?

Spinka ale super że tyle dostaliście to duże odciążenie finansowe Gratuluje 30tki

Tynka no no ale Piotruś to już "kawał chłopa"

Agata Jak tam tato się czuje???

standardowo nie pamiętam więcej co komu miałam odpisac więc wybaczcie jeśli kogoś pominęłam . . .

U mnie dziś taka piękna pogoda rześko i słoneczko świeci

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 07:39   #3284
alapiotrek
Raczkowanie

Cytat:
mi też gin nie wpisuje długości szyjki
bada mnie tylko manualnie na fotelu i zawsze mówi że szyjka długa zamknięta

a na usg też nie widnieje taki pomiar jak długość szyjki

przyłączam się do tych odczuwające bóle brzucha
mam to samo coś jakby kolka z jednej lub z drugiej strony i wtedy brzuch trochę twardnieje mam zamiar o tym wspomnieć mojej gin na wizycie ale to dopiero 11.08 może powinnam przejść się do szpitala?? co radzicie?
zwykle wtedy leżakowanie pomaga lub wypróżnienie się
powinnam się jakoś specjalnie niepokoić
zwykle te bóle są popołudniami i wieczorem
Ja mam takie kłucia bóle w prawej str brzucha. Jak chodzę to już zupełnie aż muszę usiąść. Mówiłam lekarzowi. Malutka leży cała po prawej właśnie stronie i Lekarz mówi, że Ona uciska mi tam wszystkie narządy więc dlatego boli - oszczędzać się i dużo leżeć.
Stary 2014-07-30, 07:41   #3285
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
witam się już po sniadanku i spacerze z psem :P nie śpie od 5:45 musiałam zawieść Tż'ta do pracy i zabrać auto bo jadę dziś na wizytę

Spinka ale super że tyle dostaliście to duże odciążenie finansowe Gratuluje 30tki

standardowo nie pamiętam więcej co komu miałam odpisac więc wybaczcie jeśli kogoś pominęłam . . .

Dzięki, Natalyyya, za pamięć. Tata wyszedł już ze szpitala, dalsze leczenie w domu. Mam nadzieję, ze powolutku dojdzie do zdrowia .

Tynka, czyżbym przegapiła gdzies informacje o wadze Twojego Piotrusia??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 07:44   #3286
alapiotrek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość

Kobietki,

teraz na miesiąc Mój Piotrek przyjechał do Wrocławia. Od przyszłego tyg wyjeżdża na kurs do listopada. Ma mieć jakąś przerwę w październiku 2 tygodnie, więc liczymy na to, iż uda się trafić w termin porodu, jeśli nie - pojedziemy same
Teraz w miesiąc pomalowaliśmy całe m - była potrzeba i zrobiliśmy większość zakupów dla Księżniczki.

Wanienkę kupiliśmy w IKEA, włącznie z wieszaczkami takimi małymi dla Córeczki na kurteczki i sukieneczki.
Czeka mnie pranie.
Skompletowałam właśnie zakupy na Gemini wg tej listy którą dzisiaj Wam wrzuciła, - wyszło 400 zł. a gdzie zakupy dla mnie (podkłady, wkładki laktacyjne itp)?
Ja moje drogie nie kupuję laktatora, oczywiście liczę że się nie przyda. Mam kilka świeżych koleżanek mam które kupiły i się nie przydały. Ponoć gdy dziecko nie umie ssać to wtedy trzeba, ale jakby był potrzebny to wyślę Męża i wtedy dokupi.

Ja pościeli do łóżeczka nie kupowałam. Mamy 2 śpiworki i kocyki.
Stary 2014-07-30, 07:45   #3287
Mojra87
Zadomowienie

Ja tylko na szybciora z rana - trzymam kciuki za wszystkie wizytujące
Stary 2014-07-30, 07:50   #3288
Ol7cia
Raczkowanie

Wczoraj byłam na wizycie, z córeczką wszystko w porządku waży 1520 szyjka jak na razie też ok. Niestety do mnie przypałętało się zapalenie grzybicze dostałam leki, ale po nich ciągle czuje takie nieprzyjemne szczypanie :/ ( mam ochotę dokonać zamiany Krystyny) i chyba przez ten dyskomfort złapał mnie zły nastrój. Ciągle jestem jakaś smutna, nie wiem co mi jest, może hormony szaleją.

Dzisiaj zaczynam 31 tyg, o właśnie zaraz zmieniam opis.

Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość
Witam się po usg z pomiarami

Mała pozostaje ewidentnie dziewczynką, rozwija się prawidłowo i wciąż jest ułożona główkowo (jest tak już od maja - a przynajmniej na każdą wizytę się tak ustawia - więc liczę, że ta pozycja się jej podoba i nic już nie będzie zmieniać ). Waży sobie 1361g, więc podobno tak jak ostatnio utrzymuje się w średniej wadze No i pokazała nam swoją pucatą już buźkę

Standardową wizytę na "samolocie" jednak będę miała przełożoną z jutra na poniedziałek, więc tym samym wypisuję się z środowych wizytujących Niemniej trzymam za wszystkie kciuki!

Nie cytuję ale tak z pamięci.... Gratuluję nowych miesięcy i tygodni Dzisiejszych wizyt
Agnieszka - leż i odpoczywaj i na pewno wszystko będzie dobrze

Było coś też o stanikach do karmienia. Ja polecam lekturę tych wpisów w takiej też kolejności :
http://dzieciowo.pl/2010/01/stanik-d...doceniany.html
http://dzieciowo.pl/2010/01/porzadny...a-i-alles.html
http://dzieciowo.pl/2011/07/piekny-i...o-mozliwe.html
Artykuły już troszkę stare - ja sobie upatrzyłam te z Alles (już mają pełną rozmiarówkę) ale zamierzam kupić blisko terminu porodu - na allegro są sprzedawcy, którzy sprzedają je w dość fajnych cenach (nie jakoś mega tanio, ale też nie koszmarnie drogo)
Piękna ta Twoja dziewczynka na moim USG to niestety nic ciekawego nie widać i w ogóle rzadko kiedy gin mi cokolwiek pokazuje ;/. Pojadę chyba na kolejną wizytę 3D zeby się napatrzeć

Alapiotrek dzięki za listę, na pewno się przyda.

I zapomniałabym 3mam kciuki za wasze wizyty dzisiaj

Czekamy na Ciebie Aniołeczku

Edytowane przez Ol7cia
Czas edycji: 2014-07-30 o 08:01
Ol7cia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 07:56   #3289
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Cześć Brzuchatki
Wpadłam na chwilę, przejrzałam tylko a później coś naskrobię
Chciałam pogratulować udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze, a jest ich trochę

No i zaczynam 28. tydzień czyli III trymestr

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 08:17   #3290
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

gratuluje wszystkim kolejnych tygodni i zakupow. trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj.
Was tez tak bola plecy po nocy? czy tylko mnie?

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 08:26   #3291
gosiakk23
Rozeznanie

Przyszła mi dziś pościel dla Juliuszka do łóżeczka
http://allegro.pl/10cz-posciel-dla-d...427263606.html
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
Stary 2014-07-30, 08:32   #3292
Ol7cia
Raczkowanie

Cytat:
śliczna ta pościel, a jak w dotyku materiał?? polecasz?

Czekamy na Ciebie Aniołeczku
Ol7cia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 08:39   #3293
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość
śliczna ta pościel, a jak w dotyku materiał?? polecasz?
Materiał to 100% bawełna Milutka w dotyku. Kołderka i podusia bardzo cieniutkie i leciutkie Polecam Tylko napisałam jeszcze do sprzedającej czy można ją wyprać aby pozbyć się fabrycznego zapachu nowości. Czekam na odpowiedź
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
Stary 2014-07-30, 08:40   #3294
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry

Gosia Super ta pościel

Dziewczyny kciuki za wizyty!!

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 08:49   #3295
magsik
Zadomowienie

Witam się z rana.
Byłam już na pobraniu krwi, zapłaciłam za SR, zrobiłam wielkie zakupy i nadźwigałam się jak osioł. Teraz idę zjeść śniadanie.

23.09.2014 Michałek
magsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 08:52   #3296
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Materiał to 100% bawełna Milutka w dotyku. Kołderka i podusia bardzo cieniutkie i leciutkie Polecam Tylko napisałam jeszcze do sprzedającej czy można ją wyprać aby pozbyć się fabrycznego zapachu nowości. Czekam na odpowiedź
Śliczna pościel. A czy to są tylko poszewki czy kołderka z poszewką?

Stary 2014-07-30, 08:57   #3297
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Śliczna pościel. A czy to są tylko poszewki czy kołderka z poszewką?
Jest i poszewka na kołderkę i podusię i sama kołderka z podusia też (wszystko w zestawie) wzory poduszeczek i kołderek można do woli łączyć w kolory i wzory jakie sie tylko chce.
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
Stary 2014-07-30, 09:01   #3298
slomka
in the dark of night

Gosia piękna pościel

Kciukasy za wizyty

Nataliaaaaa
Stary 2014-07-30, 09:12   #3299
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Agata To super że z tatą lepiej i dalsze leczenie już w domu, wiadomo w domu to w domu) Co do wagi Piotrusia Tynki to wczoraj pisała nawet to skomentowałaś
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3270

dzięki za wszystkie kciuki zaraz wybywam Dam znać co i jak

Gosia piękna pościel

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Daszna mnie bolą plecy po nocy i w ogóle w dzień szczególnie jak dużo się ruszam odcinek krzyżowy mnie boli

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 09:19   #3300
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Natalyyya: a spisz z rogalem? ja wczoraj rozpakowalam w koncu swoj i mam wrazenie, ze jest jeszcze gorzej.

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości