|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzis sie konczy dopiero 23tc ;/ a wy tu juz trzeci trymestr. To wiekszosc naszych dzieciakow by juz przezyla rodząc sie przedwczesnie. Troche spokojniej...
Ciekawe czy tamta kobietka miala juz wszystko dla malej... Ja we wrzesniu zaczne kompletowac wszystko ![]() Porod przedwczesny mi nie grozi, małą tez przenosiłam 9dni. Mam nadzieje ze teraz nie przenosze wiecej jak tydzien ;/ |
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Co myślicie o masażu krocza..? będziecie stosowały? macie jakies doświadczenia?
wszędzie piszą żeby zacząć własnie w 3 trymestrze...zastanawiam się.. wogóle coraz większa panika mnie ogarnia z tym porodem a najgorsze jest to, że nic w tym wszystkim nie jest pewne oprócz tego, że trzeba urodzić ale scenariuszy na to chyba tyle ile kobiet...
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ćwiczycie mięśnie Kegla? Jak tak to jak często i na ile sekund zaciskacie?
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzisiaj wyprawiamy garden party dla corki, musze jeszcze tort ozdobic, potem przygotowac wszystko na ogrodzie. Salatki zrobie i luzik, na kolacje bedzie kociołek, no i grill-karkowka i skrzydelka ![]() Sab simplex na kolke jest bardzo chwalony wsrod mam , tylko ciezko go dostac bo sprowadzaja z Niemiec . Wiem ze na necie mozna go kupic. Ja przy starszej corce mialam Bobotic i tez pomagal, wiec chyba odpuszcze ten sab simplex, bardziej mysle o kropelkach Biogaia- to jest priobiotyk i tez pomaga na brzuszek i zaparcia , nawet jest dostepny na gemini Ja juz pod koniec wrzesnia spakuje torbe tymbardziej ze lekarz mowil ze moge predzej urodzic, corke urodzilam 3 dni przed tp. wiec niby w terminie, a teraz wole sie przygotowac....
|
#2887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba jedna z rzeczy których się najbardziej obawiam podczas porodu.Dlatego tez inwestuje w balonik epino, bardzo dobre opinie można wyczytać na necie. Pomaga w uniknięciu nacięcia.
...cause your love is my love & my love is your love. ![]() Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 Edytowane przez ~Olya~ Czas edycji: 2014-07-30 o 09:34 |
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi położna w trakcie porodu powiedziała, ze te wszystkie sposoby to sobie między bajki schowac. Pomaga jedynie jakiś balonik? Nie wiem co to? Tez byłam mocno nacięta, ale ładnie zszyta
Lepsze to niż pęknąć wiec jak co niech tną od razu I nie bede cudowac z zadnymi herbatkami itp tym razem, bo to pewnie pic na wode ;p---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Bóle krzyzowe są gorsze. Nie ma co o tym myślec, tak czy siak urodzić trzeba.
|
|
|
|
|
#2889 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też odpukać jeszcze zgagi nie miałam, męż mój się boryka ze zgagą od dłuższego czasu i to jest okropne. Mam nadzieję że mnie nie dosięgnie ;p Cytat:
czy ćwiczycie jakos mięśnie tak jak pytała wyżej Sweet?
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
i zaczęłam czytac o bólach krzyżowych...
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
i z kawą dopiero czytam rano wizaż w pracy![]() ale o 21 padam spac |
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wiekszosc ma z brzucha. Chociaz ja nie mialam takiego ani jednego ;p
Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-07-30 o 09:52 |
|
|
|
|
#2892 |
|
Wtajemniczenie
|
Kostka nie pękaj
ja mialam krzyzowe a powiem Ci szczerze, ze w skali od 1-10 to bolało no może na 4 a przy pierwszym porodzie tak na 4 i pół :P tez mialam kryche nacinaną ale nic nie bolalo, szycia nie czulam wcale... naprawde strach ma wielkie oczy ..Dostalam odp z zusu ze nie widza powodow zeby mi odbierac swiadczenia i normalnie bede miec wyplacony zasilek :P wow :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
popularność imion w Warszawie (nawet w chwili obecnej)
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
Jakby któraś chciała taką listę jak wczoraj robiłam, tylko w Wordzie, możliwą do edycji, to wrzucam do ściągnięcia
![]() http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/MagdaEm1987/Lista,4078625873.docx
|
#2895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o tak strach ma wielkie oczy, szczególnie jak człowiek nie wie co go czeka...Kasiu może masz wysoki próg bólu...? ja co prawda nigdy znieczulenia u dentysty nie miałam ale ogólnie to chyba nigdy mnie nic solidnie nie bolało poza zebami...(3 razy zapalenie okostnej..)dlatego wogóle nie wiem czego sie spodziewać.. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2896 |
|
Zadomowienie
|
Chyba nie umiem wrzucić pliku
Zakrowowało mi linka lista dostępna na chomiku (w miejsce krów trzeba wpisać chomikuj . pl [bez spacji])
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia dobrze ze sie wszystko wyjasnilo.
Ja dzis niedlugo jade na wizyte i szczerze nie chce mi sie jechac przez te pogode i przez to ze usg raczej nie bede miala. Tylko wyniki skonsultowac i kolejne zwolnienie wizaisc.
|
|
#2898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzeba trzeba... ale ja wolę chuchać na zimne moja mam ma np baaaaardzo złe wspomnienia związane z nacinaniem i szyciem. Wiadomo, inne czasy, ale powikłania były... Moja kolezanka rodziła 3 lata temu i do tej pory ciągnie ją w tym miejscu i czuje dyskomfort jak dotyka miejsca zszycia... tyle się słyszy o zdeformowanych kroczach po nacinaniu. Niestety, Polska ma jeden z najwyższych wskaźników nacięć w sakli całej Europy. U naszych zachodnich sąsiadów odchodzi się od tego, a szpital w którym ponoć nacina się średnio ok 20% przypadków... zalecają omijać szerokim łukiem. U nas niestety ten procent jest kilkakrotnie wyższy.Ja wychodzę z założenia, że krocze mam tylko jedno i postaram się aby pozotało w miarę możliwości nienaruszone. nawet dla własnego komfortu psychicznego ![]() co do balonika epino, to była jedna z pierwszych rzeczy na które się zdecydowałam zaraz po informacji o tym, iż jestem w ciązy. Koszt to ok 350-400 zł. W prawdzie czasem an allegro można zakupić używany, ale ja uważam iż balonik jest stosowany do tak intymnych czynności, że nie powinien byc używany przez wiele osób. Stosuje sie go od 35-37 tygodnia. Najlepiej 2 razy dziennie. Nie jest to nic strasznego i ponoć ewentualny, lekki ból wystepuje jedynie przy pierwszym zastosowaniu. Ma on na celu rozciągnięcie pochwy do 10-10,5 cm. Cały czas kontrolujemy rozciągnięcie i z kazdym kolejnym użyciem jest ono większe. w efekcie pochwa jest bardziej elastyczna, na forach dziewczyny piszą, że w większości przypadków udało im się uniknąć nacinania i pęknięć. Dodatkowo ćwiczenia można rozszerzyć o nawilżanie krocza specjalnym olejkiem, tak by skóra stała się bardziej elastyczna.
|
|
#2899 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z rana..dopiero co wstalam..mialam po nocy
najpierw mnie brzuch bolal co nie tak daleko jak wczoraj sie chwalilam,ze nic mi sie nie dzieje a potem maly sie tak wypychal,ze pod zebra wchodzil..na koniec puscilam pawia..na tvn style ogladalam ''Polozne''(tam jednej babeczce zaaplikowano cos do krocza i sie meczyla,ok.21.przyszla polozna i mowi,ze nie ma rozwarcia i,ze ma sie przespac a po 3 minutach dzwoni do dyzurki..wpada polozna a ona corcie ma juz na rekach..sama urodzila!!!!) ,potem przeczytalam wpis czekoladki,ze jedna wrzesniowka juz urodzila i mi sie stawialo..snilo mi sie,ze tz mnie juz tez odwozi..ale w snie porod mialam szybki i bezbolesny..hehe..oby..Kasiu powodzenia na wizycie i super,ze obylo sie bez komplikacji z tym Zusem..napisz jak im tam w tym pismie ''poslodzilas'' z czego w razie ''w''skorzystamy![]() alekaz..tb tez powodzenia ![]() ide po pomidorki do szklarni i sniadanko..narescie...
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-07-30 o 10:21 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam bole z brzucha i krzyzowe-tych bylo wiecej i o wiekszym natezeniu , sa sto razy gorsze od tych z brzucha
![]() Cytat:
milego dnia i udanych wizyt ide szykowac na dwor, aaaaa wlasnie dzwonili z banku ze do 15 minut kasa bedzie na koncie-dostalismy ten kredyt wiec ruszamy z lazienka
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
Kostka rzucił mi się w oczy Kazik na 83 pozycji
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Damy rade, to tylko pare h katorgi, a z wyjsciem dzieciaka, bólu juz sie nie pamieta Mozna sie zdecydowac na znieczulenie, ale chyba malo gdzie dają ;/
|
|
|
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
kuzynka urodziła się w 27tyg, ważyła jakieś 1500g, była w inkubatorze ale jakos gładko wszystko poszło i nie słyszałam jakiś opowieści, szybko była w domu. w dzieciństwie troche chorowała ale może to przez migdały bo jak jej usuneli to był spokój albo przez zbyt sterylny chów (ciotka 30 min gotowała butelki
)ona urodziła w 26 tyg. ważył 1100g, tu było więcej problemów, z napięciem mięśniowym, mnóstwo rehabilitacji - zaczął chodzić jak miał 2 lata, do 2 rż refluks żołądkowo-przełykowy, kilka razy w roku w szpitalu z powdu chorób płuc (zapalenia oskrzeli, płuc). w tej chwili ma 5 lat i w życiu byś nie powiedziała że wcześniak!! WSZYSTKO jest ok. jedyne to pytanie jak sobie będzie radził w szkole, się okaże
|
#2904 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wolę, żeby mi nacięli, niż potem żeby samo pękło do samego odbytu. Wszystko zależy od położnej, która widzi jak elastyczne jest krocze i czy widzi potrzebę nacięcia, czy robi taśmowo. Miałam nacięcie, łądnie się wygoiło. Teraz liczę na to, ze za drugim razem kroczę będzie elastyczne i nie będzie potrzeby naciecia, ale jak trzeba będzie, to niech tną. Cytat:
Cytat:
)Ja miałam okrótne bóle krzyżowe, TŻ masował mi plecy i potem miałam aż skórę wytartą w jednym miejscu. Nie mam zamiaru masować krocza, nie wiem, jak sięgnę do niego po34 tc. Kegla zapominam ćwiczyć, moja wina. Odebrałam moje wyniki, morfologie mam super, hgb 11,7. Mocz czysty,bakterie zniknęły. Moje tsh wynosi 0,9 więc cały czas się trzyma, choć wzrosło z 0,6 przez 2 miesiące. Jutro idę do endo.
|
|
#2905 | ||
|
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam..
Na powrocie weszłam do H&M pooglądać koszule do karmienia fajne były ale za 80 zł i staniczki też fajne... na razie nie brałamW piatek mam przyjść na glukoze mój gin jakoś wcześnie mnie wysłał... No i nie obyło by się bez szkód,...wchodze do domu a moja suczka postanowiła zdemolować pokój i rozszarpać kinkiet od lampki nocnej w drobny mak To już drugi kinkiet jaki nam pochłonęła i tym sposobem, mamy łyse lampki nocne ![]() Cytat:
Cytat:
Pare razy w ciągu dnia jak mi się przypomni zaciskam tak jakbym chciała siku powstrzymać i tak trzymam mniej wiecej 20 sekczekoladka - to udanej imprezki !! ![]() Ja też zamierzam kupić biogaia
26.11.2014 <3 Lili <3 Edytowane przez Keithlyn Czas edycji: 2014-07-30 o 11:31 |
||
|
|
|
#2906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniej więcej tłumaczyła jak go robić, no i że pomocni mogą być partnerzy, jak już brzuch uniemożliwi zasięg ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- moja mama ponoć miała bóle z krzyża....twierdzi że rodziła (licząc od pierwszych skurczy)...17 h czy to, że moja mama tak rodziła znaczy większe prawdopodobieństwo i u mnie ???---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
co do ZUSu super ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- chyba dla odhaczenia, że byli, ustalili....tylko po co stresować kobietę ?? |
|||
|
|
|
#2907 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie został polecony gascovin, takie saszetki w plynie do polkniecia, 12 szt kupiłam za 12 zl i sobie chwale a zgage miałam nieziemska! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a TZ do mnie mowi - tak tak przygotuj się, popatrz sobie ![]() Kasia dobrze, ze z ZUsem się wyjasnilo, możesz być spokojna
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2909 | ||
|
Zakorzenienie
|
cały czas jest na tapecie
![]() Cytat:
anuszka a Ty gdzie rodzisz w PL?? Cytat:
mnie głównie nie przekonała jego cena ale patent wydaje sie byc dobry ![]() masz racje niestety po ptokach....
Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-07-30 o 11:55 |
||
|
|
|
#2910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

więc zaraz uciekam

chyba jedna z rzeczy których się najbardziej obawiam podczas porodu.

17.08.2013 r.

najpierw mnie brzuch bolal co nie tak daleko jak wczoraj sie chwalilam,ze nic mi sie nie dzieje a potem maly sie tak wypychal,ze pod zebra wchodzil..na koniec puscilam pawia..na tvn style ogladalam ''Polozne''(tam jednej babeczce zaaplikowano cos do krocza i sie meczyla,ok.21.przyszla polozna i mowi,ze nie ma rozwarcia i,ze ma sie przespac a po 3 minutach dzwoni do dyzurki..wpada polozna a ona corcie ma juz na rekach..sama urodzila!!!!) ,potem przeczytalam wpis czekoladki,ze jedna wrzesniowka juz urodzila i mi sie stawialo..snilo mi sie,ze tz mnie juz tez odwozi..ale w snie porod mialam szybki i bezbolesny..hehe..oby..
i staniczki też fajne... na razie nie brałam
To już drugi kinkiet jaki nam pochłonęła i tym sposobem, mamy łyse lampki nocne